Sveriges 100 mest populära podcasts

Känsla och förnuft

Känsla och förnuft

En inredningspodd om sköna vibbar och vettiga beslut. Inredaren Marie Wärme och beteendevetaren Frida Mangen diskuterar hur vi människor påverkas av vår omgivning, vad får oss att må bra? Hur kan vi skapa den där sköna känslan hemma? Vad är ett förnuftigt beslut och hur blir vi av med skav eller hur ser vi till att det skaver på rätt sätt? Det blir handfasta tips med hållbarhet i fokus, svar på era frågor och massor av inspiration.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

instagram.com/kanslaochfornuft

Avsnitt

En good enough Jul

Att spela in på distans för första gången och att bota dagar av oro med ett förlösande skratt. Ja, det blir inte alltid som man har tänkt sig men kanske blir det good enough, kanske kan vi låta julen i år bli just good enough. Tagga ner, sänka ribban och välja ut några saker som känns viktiga och fokusera på dem.  Avsnitt sex handlar om julmys i all enkelhet, att vara tillsammans och i nuet i synnerhet.

Om du tycker om det vi gör prenumerera gärna på podden och betygsätt.

Du hittar oss på Instagram och Facebook .

Tack för att du lyssnar!

2022-11-18
Länk till avsnitt

Färg och färglära

Färg är fantastiskt och med en skvätt färglära i bagaget så blir det lättare att veta hur du kan kombinera olika kulörer och våga mer vad gäller kontrasterande accenter. Vi reder ut dom olika begreppen, kulör, valör, mättnad, nyans och harmoni. Att färg påverkar oss vet vi och med ?rätt? kulör på ?rätt? plats skapas bättre förutsättningar för att varva ner eller öka vår energi.

Om du tycker om det vi gör prenumerera gärna på podden, betygsätt och följ oss på Instagram @kanslafornuftpodd för mer tips och inspo.

2022-11-03
Länk till avsnitt

Höstmys och snällhet

I avsnitt fyra kan vi inte prata nog om snällhet, omhuldande och vikten av att sänka kraven på sig själv och även andra. Att ladda batterierna genom att göra mindre, att sova och mysa mer. Vi tipsar om vad som kan skapa den där goa och varma stämningen hemma som vi behöver nu när mörkret smyger sig på och när världsläget är som det är. Var snäll!

Om du tycker om det vi gör prenumerera gärna på podden, betygsätt och följ oss på Instagram @kanslafornuftpodd.

2022-10-19
Länk till avsnitt

Tänk hållbart

Vad kan vara positivt med en lågkonjunktur? Varför blir vi mer kreativa när vi har begränsat med resurser? Vårt tredje avsnitt handlar helt och hållet om hållbar inredning, att handla second hand eller närproducerat och att kämpa, kämpa, kämpa med att stå emot frestelser (och att hålla fast vid ett stilspår). Ta på dig den där goa ulltröjan, plugga in podsen och ut och njut av höstens färger!

Om du tycker om det vi gör prenumerera gärna på podden och betygsätt och följ oss på Instagram.

2022-10-10
Länk till avsnitt

Det skaver

I veckans avsnitt blir det mycket prat om skav; skönt och oskönt skav. Vi pratar också om att ringa in sin stil, behov och drömmar inför förändring hemma. Detta för att ha förutsättningarna att göra förnuftiga och hållbara val.

Instagram @kanslafornuftpodd bjuder vi på några av våra stilspår, så kallade moodboards, inför förändringar vi har gjort och önskar göra.

Nu kör vi!

2022-10-01
Länk till avsnitt

Vilka är vi?

Varför ännu en podd om inredning? Hur hamnade vi här? Vilka är vi?  Vårt första avsnitt handlar om mod, att ha roligt och viljan att dela med oss av kunskap, erfarenheter och tips när det kommer till inredning. Vi vänder oss till dig  som söker efter den där sköna känslan hemma, som kanske tappat den röda tråden och till dig som känner att det skaver lite både här och där. I säsongens första avsnitt reder vi ut begreppen ?villhöver? och ?behöver?. Innerligt välkommen! 

Följ gärna podden på Instagram: @kanslafornuftpodd

2022-09-22
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.