Sveriges 100 mest populära podcasts

Oförklarligt

Oförklarligt

I Oförklarligt tar vi med dig på berättelser om märkliga och obehagliga mysterier och fenomen från hela världen. Fenomen som inte alltid går att förklara. Det här är en podd om allt det andra. Om saker och händelser vars rykten får håret att resa sig. Vi tar med dig till platser varje instinkt säger till dig att undvika. Till dunkla skogar, övergivna sanatorier och karga bergspass. Du kommer få möta hemsökta dockor, hämndlystna andar och personerna som haft oturen att hamna i deras väg.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

Avsnitt

5. De 67 exorcismerna

I den lilla tyska staden Klingenberg am Main i Tyskland, bor en ung och plågad kvinna. Hon hör röster, ser skepnader, och plågas av epileptiska anfall. Efter att ha försökt med allt den moderna läkekonsten kan erbjuda, vänder sig familjen till kyrkan för att få hjälp. Det ska visa sig att det som plågar den unga Anneliese, kräver 67 exorcismer för att få ut. Oförklarligt på sociala medier: IG: @oforklarligtpod TikTok: @oforklarligtpod Programledare ? Mattias Jonsson och Evelina Johanna. Manus ? Emmeli Nyblom. Originalmusik ? Adam Bejstam. Huvudtema ? Oscar Wendel. Ljuddesign ? Viktor Persson. Exekutiv producent ? Victoria Rinkous. Oförklarligt görs av podcastbolaget Qast.
2022-11-22
Länk till avsnitt

4. Hårgadansen

Inne i Hälsinglands djupa skogar ligger byn Hårga. Här har spelmännen sedan länge samlats för att spela ihop, och runt borden och eldarna har det viskats om både oknytt, troll och spöken. Men det finns en sägen som kommit att prägla Hårga mer än någon annan. Enligt legenden ska en grupp ungdomar en gång ha dansat sig till döds här. Spelmannen den gången, var ingen annan än djävulen själv. Oförklarligt på sociala medier: IG: @oforklarligtpod TikTok: @oforklarligtpod Programledare ? Mattias Jonsson och Evelina Johanna. Manus ? Miranda Wretman. Originalmusik ? Adam Bejstam. Huvudtema ? Oscar Wendel. Ljuddesign ? Adam Renström. Exekutiv producent ? Victoria Rinkous. Oförklarligt görs av podcastbolaget Qast.
2022-11-15
Länk till avsnitt

3. Robert The Doll

På museet Fort East Martello, i Key West, Florida, drar ett kanske lite udda föremål in tusentals besökare varje år: en maläten docka i sjömanskostym, med sårliknande prickar över ansiktet. Dockan kallas Robert, och myten säger att den som besöker honom utan att visa respekt kommer att förföljas av enorm otur och olycka.
2022-11-08
Länk till avsnitt

2. Kuchisake-onna

Enligt japansk folktro kan personer som dött en ovanligt hemsk död fastna på jorden som hämndlystna vålnader. Myten om Kuchisake-onna berättar historien om en vacker kvinna som fått sin mun uppskuren från öra till öra av sin svartsjuke make. Nu driver hon runt på Tokyos gator, med sitt groteska leende dolt av ett munskydd, och söker hämnd för det hemska hon utsatts för. Till sin hjälp har hon en sylvass sax.
2022-11-01
Länk till avsnitt

1. Waverly Hills Sanatorium

Tidigt 1900-tal. På en kulle utanför staden Louisville i USA, ligger en enorm gotisk tegelbyggnad ? Waverly Hills Sanatorium, landets modernaste tuberkulossjukhus. Trots personalens ansträngningar sägs det att 50 000 patienter förlorar sina liv innanför sanatoriets väggar. Långt efter att Waverly Hills stänger ner, verkar nånting dröja sig kvar i de övergivna korridorerna. Är sjukhuset hemsökt? Vad händer egentligen när tusentals människor dör på en och samma plats?
2022-10-25
Länk till avsnitt

Oförklarligt - Trailer

I Oförklarligt tar vi med dig på berättelser om märkliga och obehagliga mysterier och fenomen från hela världen. Fenomen som inte alltid går att förklara. Det här är en podd om allt det andra. Om saker och händelser vars rykten får håret att resa sig. Vi tar med dig till platser varje instinkt säger till dig att undvika. Till dunkla skogar, övergivna sanatorier och karga bergspass. Du kommer få möta hemsökta dockor, hämndlystna andar och personerna som haft oturen att hamna i deras väg. Lyssna på avsnitten en dag före alla andra genom podplay-appen eller på podplay.se
2022-10-19
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.