Sveriges 100 mest populära podcasts

Kriget på pressläktaren

Kriget på pressläktaren

Banda ligger bakom några av Sveriges mest hyllade och lyssnade dokumentärserier. Med Kriget på Pressläktaren släpper vi vår första serie i ett helt nytt flöde. Tryck följ så uppdateras du med framtida släpp! Kriget på pressläktaren är berättelsen om några av Sveriges största medieprofiler, om kärleken till sportjournalistiken och striderna med konkurrenter och medarbetare på Aftonbladet och Expressen. Det är en unik inblick bakom kulisserna på de två största kvällstidningarna i Sverige. Medverkar gör några av 00-talets största namn inom sportjournalistiken som Erik Niva, Olof Lundh, Simon Bank, Johanna Frändén, Robert Laul och Jennifer Wegerup. Vill du veta mer om Banda och vad vi gjort så finns vi på instagram och www.bandaproduktion.se Du når oss på [email protected] om det är något du undrar över eller vill tipsa om. Kriget på pressläktaren görs i samarbete med Pressbyrån ? pressbyran.se/historia Ansvarig utgivare: Robert Barkman

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sites.libsyn.com/473712

Avsnitt

Kriget på pressläktaren ? avsnitt 5

En 20-årsfest hägrar vid horisonten men en redan splittrad redaktion på Sportbladet chockas av att en medarbetare hängs ut på nätet. Hur ska redaktionen hantera situationen och vilka konsekvenser får det för de inblandade? Dessutom dundrar MeToo in och kastar ljus över unkna strukturer.

Två deccenier har gått sedan de två största sportbilagorna föddes och vår series huvudpersoner blickar tillbaka på en tid som inte bara revolutionerade sportjournalistiken utan också förändrade deras liv.

2023-05-17
Länk till avsnitt

Kriget på pressläktaren ? avsnitt 4

På Sport-Expressen kliver en tv-stjärna klädd i Prada in på redaktionen och skakar om tidningen innan han plötsligt försvinner. På Sportbladet blir en plats som krönikör för herrlandslaget i fotboll ledig. De är många som vill ha platsen men bara någon enstaka kan bli vald. Och samtidigt som sportjournalister blivit som rockstjärnor på stureplanskrogarna blir redaktionen på Sportbladet allt mer splittrad.

 

 

 

2023-05-17
Länk till avsnitt

Kriget på pressläktaren ? avsnitt 3

Sommaren 2012 blir det klart att Sveriges största fotbollsstjärna nånsin flyttar till Paris. På Sportbladet är det flera som vill ha det eftertraktade jobbet som Zlatan-korre. Vem ska få den stora chansen att punktmarkera superstjärnan? Mellan kandidaterna står en chef som varken vet ut eller in.

2023-05-17
Länk till avsnitt

Kriget på pressläktaren ? avsnitt 2

Bloggarna dundrar in under mitten av 00-talet och intensifierar striden mellan de två sportbilagorna. Här ska den egna personen stå i centrum och egna upplevelser publiceras utan filter. Expressens Olof Lundh börjar blogga och tätt efter honom följer Aftonbladets Robert Laul. Men så, när Olof Lundh är mitt i karriären, tvingas han lämna Expressen. Hans blogg tas över av Mattias Lühr. Kampen mellan Laul och Lühr skruvas upp när de börjar skriva om varandra.  

2023-05-17
Länk till avsnitt

Kriget på pressläktaren ? avsnitt 1

Under stort hemlighetsmakeri har Aftonbladet smidit planer och i maj 2000 släpps den ? Sportbladet. Det är bara ett problem, hur ska de fylla alla sidor? Jo, de väljer ut ett gäng reportrar som står redo att viga sina liv åt sportjournalistiken. Och i Marieberg, hos Expressen, står några andra stjärnreportar beredda att ta upp kampen.  

Lyssna på de unika berättelserna inifrån Sveriges två största kvällstidningar. 

 

 

2023-05-17
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.