Sveriges 100 mest populära podcasts

Eurotalk

Eurotalk

Varje måndag diskuterar David Fjäll, Kristian Borell och Martin Åslund högt och lågt om fotbollen i Europa.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/eurotalk

Avsnitt

Weekend: Dugout

Thelins övergång till Aberdeen, bästa bänkplatserna, Barcelona och Leverkusen historia, vad som ligger bakom alla målkalas i CL, Mbappés uppförande på planen, Ter Stegens agerande, Atleticos koncentration, Bayerns tändvätska, Arsenal som är stolta, Real som fortsatt förvånar, Romas förlängning av DDR, Seans el classico story och vi snackar upp helgens fina matcher! 
2024-04-19
Länk till avsnitt

Innanför 16

Bayer Leverkusens historiska ligatitel och Xabi Alonsos briljans. Arsenal, Liverpool och Tottenhams tunga PL-helg och Alexander Isaks briljans. Vilken roll ska passa Zlatan bäst framöver, sportchef? Teknisk chef? Athletics otroliga cupfirande och uppsnack inför returmötena i Champions League-kvartsfinalerna. 
2024-04-15
Länk till avsnitt

Weekend: Byggare Bob

[]
2024-04-12
Länk till avsnitt

Bask i passet

Liverpools tapp i jakten på titeln och hur hög är egentligen Mainoos höjd? De Rossis första derby som manager. Vem är den bästa ersättaren till Giroud och har han inte fått den respekt han förtjänar under sin karriär? Athletic Clubs första titel på 40 år. Borde Ernesto Valverde vara med i diskussionen för en storklubb inför den stora transferkarusell som vankas bland tränare i sommar?

2024-04-08
Länk till avsnitt

Weekend: Bli hängande

Längtan efter mercaton, sista livlinor, opålitliga spelare, mer Alex Isak, lag som tappar stora ledningar, och dessutom ? vi går igenom läget i de stora andra ligorna!

2024-04-05
Länk till avsnitt

Läkkött supreme

Påskhelgen summeras innehållande ett mållöst toppmöte i Premier League, jeans på sidlinjen i Italien, läktare fyllt av paraplyer i Spanien och allt där emellan. Vilka lag vinner och åker ur ligorna om datorverktyg får bestämma? Ska långa resor kopplat till landslagssamlingar tas i beaktande vid spelarrekrytering? Glad tisdag!

2024-04-02
Länk till avsnitt

Weekend: Bump on the road

I dagens avsnitt pratar vi om att vara avslappnad som Busquets, om framtidens stora mittbackar, vi diskuterar Sveriges problem, Seans åsikt om konstgräs, Dejans tal, Borells svar på vem Arsenal bör ta mellan Isak och Gyökeres, landslagen vi håller koll på, stående ovationer på Bernabeu och den otroliga söndagen som stundar.

2024-03-29
Länk till avsnitt

Nationellt fotbollsläger

Hur har panelen tacklat en helg utan internationell toppfotboll? Var det rätt av Jon Dahl Tomasson att spela man-man mot ett så högklassigt Portugal? Hur stor besvikelse var Englands prestation mot Brasilien? Skulle Frankrikes femte bästa lag utamana om EM-titeln och har Spalletti något intressant på gång med det italienska landslaget?

2024-03-25
Länk till avsnitt

Weekend: Bagaren från Grosseto

Spelare som bytt position, tänkande eller otänkande spelare, Europa league som har mognat, poängskörd efter annonserat tränarbyte, scoutingfirma, en ny svensk era, parallella universum och ? hur kan Spanien ha så svårt att få fram bra nior?

2024-03-22
Länk till avsnitt

Ung tränargärning

Ris och ros till Belgiens och Sveriges nya landslagsställ. Därför är det mer rimligt att Man United lyckas prestera mot Liverpool än ett mittenlag i ligaspelet. Har Pep ändrat sin spelfilosofi mitt under säsongen? Champions League-åttondelsfinalerna och den perfekta kvartsfinallottningen.

Diskussion om varför Italien inte lyckats med sin talangutveckling senaste generationerna, Allegri och Vlahovics tydliga ordväxlingar, Atlético Madrids första förlust på Wanda Metropolitano och hur stor potential har Real Madrids ungtupp?

2024-03-18
Länk till avsnitt

Weekend: Trauma

I dagens avsnitt pratar vi om tränarsparkningar, bottenstrid, Sauls inlägg, en ny svensk kapten, Arsenals fasta situationer, Bologna utan Zirkzee, se match på sportbar eller själv och ställer oss frågan ? hur kommer Inter hantera uttåget ur CL?

2024-03-15
Länk till avsnitt

Bror duktig

Stormötet på Anfield slutade i delad pott. Är detta det bästa Klopp fått ut spelmässigt ur sitt Liverpool? Har van Dijk någonsin varit bättre än just nu och har kampen mellan Klopp och Guardiola varit den bästa vi sett i Premier League-historien?

I Italien har tränare fått lämna efter ha skallat motståndare. De Rossis stats ser på pappret svagare ut än Mourinhos, kommer trenden vända inom kort för Roma? En bottenstrid med fem dåligt jämna lag, vilka kommer egentligen ryka?

Atlético Madrid med ny bortaförlust och ett Barcelona med nya skador inför veckans extremt viktiga matcher i Champions League, kommer något av lagen för Real Madrid sällskap in i kvartsfinalerna?

2024-03-11
Länk till avsnitt

Weekend: Count me out

Våra tankar om säsongens match, Real Madrids form, Gyökeres nästa klubb om Sean får välja, brittiska sportchefers kortsiktighet, domarsnack, Sassuolos situation, Bilbao kopplat till nummer 4, misskötsel av unga spelare, spelare man faller för, saffransrätter och hur jobbar man med den mentala biten i ett bottenlag? 

2024-03-08
Länk till avsnitt

Non c'è gioco

Kristian ger sina tankar efter ha besökt Jon Dahl Tomassons förstsa presskonferens som svensk förbundskapten. Manchester-derbyt som slutade på det enda tänkbara sättet, och är Phil Foden bäst i Premier League den här säsongen?

Juventus fortsätter tappa poäng på ett fullt rättvist sätt. Thiago Mottas nya skalp och vändning i en match Atalanta inte borde förlorat. Hur bra är egentligen Fiorentina och Italiano, Sia och Martin har olika uppfattningar om vad som ska förväntas.

Helgens kanske största snackis hittar vi i Spanien och i Valencia, där Jude Bellinghams sena avgörande inte blev ett avgörande eftersom matchen hunnit blåsas av. Rätt eller fel?

2024-03-04
Länk till avsnitt

Weekend: Försiktigt positiv

Vi går igenom anställningen av Jon Dahl Tomasson, Inters momentum, Sassuolos situation, Copa del rey, den otroliga helgen som väntar, säsongens match, Sean och Borells nummer ? och vad har Bologna, Betis och Arsenal gemensamt?

2024-03-01
Länk till avsnitt

Oseriöst

Jörgen Klopps "most special trophy", VAR-beslutet som dödar fotbollen och kommer förändra sporten till det negativa. Ten Hags dåliga ledarskap och delade åsikter kring Victor Lindelöf förmåga och framtid. Inters fortsatta dominans och Leaos islossning (?) i ligaspelet. Modrics vackra inhopp, första touch och avslut. Kommer han ha en karriär på en tränarbänk efter spelarkarriären?

2024-02-26
Länk till avsnitt

Weekend: Badboll

Vi pratar om de bästa vänsterbackarna, Seans potentiella skrällvinnare i CL, Arsenals choke, regeln vi saknar, Pepes fysiska status, Andreas Brehme, söner som haft sina pappor som tränare, matchen som påminde om Liverpool-Milan och hur hanterade Sean Jeremejeff?

2024-02-23
Länk till avsnitt

Isbergen ska kalva

Manchester Citys nya poängtapp mot ett storlag, kan det kosta ligatiteln? Rasmus Höjlunds flygande form men tyder hans tidigare säsonger på att en formdipp är på inkommande? Det var helgens snyggaste mål och det är i botten av Serie A lagen som imponerar mest just nu finns. Barcelonas nya sena matchavgörande, tur eller skicklighet att avgöra sent? Och kan La Ligas bästa hemmalag rubba på Inter i Champions League?

2024-02-19
Länk till avsnitt

Weekend: Trash talk

Hur man stoppar Muriel och Çalhano?lu som försvarare, frustrationen kring Lazio, Vinicius "mobbning", Borells spådom om Sassuolo, spelare vi kan relatera till och är Kristian vidskeplig?

2024-02-16
Länk till avsnitt

Medvetet ojämn

Värdnationernas mästerskap, nu kan ingenting stoppa Alonso och Leverkusen, Arsenals överkörning och West Hams outnyttjade potential, därför behöver Pioli att lämna Milan, ostoppbara Inter och skulle Mbappé vara en onödig värvning för Real Madrid?

Med Victor Enberg, Kristian Borell, Marcelo Fernández och Martin Åslund.

2024-02-12
Länk till avsnitt

Weekend: Buffelmozzarella

Fotbollsspelares kostvanor, den nya statistiken kopplat till ens egna ögon, atletiska spelare vs. icke-atletiska spelare, Jorginhos revival, den mest underskattade mittbacken i världen, Busquets pik till Marocko och DDR Ball!

2024-02-09
Länk till avsnitt

Världens äldsta 29-åring

Vi minns Kurt Hamrins eftermäle i den svenska och italienska fotbollen. Diskuterar Lucas Bergvalls övergång till Tottenham och problematiken i att fotbollsvärlden inte tar den biologiska åldern i beaktandet tillräckligt mycket. Arsenals seger mot Liverpool, Chelseas nya plump och storderbyna i Italien och Spanien under söndagskvällen.

2024-02-05
Länk till avsnitt

Weekend: Ny riktning

Därför påverkas spelare negativt av tränare som gör en "Xavi-exit" , ett Roma som andas, affären som doftar "Umtiti till Lecce", Borells hålla koll på-elva, uppdatering från Sean om Kallithea ? och är Arsenal fansen värre än Liverpools?

2024-02-02
Länk till avsnitt

När börjar träningen?

"The magic of the cup" och Klopps fundamentala betydelse för Liverpool.

Explosionen Zirkzee, italienska tennisunder, och Inters makalösa svit och truppbygge.

Svenska stortalanger till europeiska storklubbar.

Och hur kommer Barcelona att påverkas av Xavis exit?

2024-01-29
Länk till avsnitt

Weekend: This year's model

Vi pratar om den nya trenden hos spelare som måste försvinna, det avvaktande fönstret, flera spännande klubbprojekt, Borell garanterar CL-vinst för denna klubb om de plockar in Motta ? och hur viktigt är det med hemmafördel egentligen?

2024-01-26
Länk till avsnitt

Vinets dag

Skandalscenerna i Udine ? hur ska vi komma åt problemet med rasism på läktarna och tar vi egentligen steg i rätt riktning?

Núñez ledande siffror, Arsenals reaktion, Man Uniteds prestigevärvning, stoltheten i Roma, överlevnadstränaren Nicola, Succéspelaren Dovbyk i succélaget Girona, kaosmatchen på Bernabeu, och Barcelonas tonåringar.

2024-01-22
Länk till avsnitt

Weekend: Slak lina

Möllerbergs twitterskämt och krisstämpel på svensk fotboll.

Mourinho-bubblan som sprack och De Rossis återkomst.

Vi blickar tillbaka på tränarna och spelarna som vi skulle hålla extra koll på.

Dessutom helgens höjdare med supercupen som delar studion och det gamla svarta mot det nya svarta i La liga.

2024-01-19
Länk till avsnitt

Hjärtekrossad

En förbundskaptensjakt utan förarbete.

Kevin De Bruynes succécomeback, norska jordgubbar och supertalanger, "Mourinho är slut" ? men gör Serie A roligare, Svennis betydelse för svensk fotboll och storhet i Italien ? och såklart Real Madrids överkörning i El Clásico.

2024-01-15
Länk till avsnitt

Weekend: Maktskifte

Vi reser till Grekland tillsammans med Sabri Suvakci och pratar om korruption, "mutor", rivalitet och lyckomynt.

Kristian punktmarkerar Sassuolo och vi ställer oss frågan vad som hade hänt om de randiga hade vågat sig på Berardi.

Dessutom ger vi er det hetaste och viktigaste inför den kommande omgången i europas toppligor.

2024-01-12
Länk till avsnitt

Patrick Bateman-aura

Mellbergs nej till landslaget ? vad händer nu?

Olika verkligheter i Arsenal och Liverpool, mardrömsdebut och mardrömsform i Neapel, Mourinhos nya röda, och de senaste kring Mbappé till Real Madrid-soppan.

2024-01-08
Länk till avsnitt

Kalle på second screen

Reaktioner på Champions League-lottningen ? lagen som vi ses som favoriter.

Van Dijks losermentalitet, Arsenals imponerande sätt att bryta ner Brighton, Peps historiskt usla poängskörd, Champions League-Bologna, världens starkaste anfallsduo, Bergvall och Sonko till Barcelona (?), Real Madrids poängplantskola, och Athletic Clubs gyllene generation.

2023-12-18
Länk till avsnitt

Häxblandning

Kim Källström ny chef på förbundet ? spännande eller "det man inte ville höra"?

Santos historiska degradering, Unai Emerys fullträff i Aston Villa, "skräp, skräp, skräp" i United, den framgångsrika anomalin Allegri, dubbelhopparen Gatti, silenzio stampa i Roma, Transformers på San Siro, Muriels drömklack, Zlatans nya Milan-gig ? och lyckas Girona göra en Leicester 2015/16?

2023-12-11
Länk till avsnitt

Grekisk yoghurt med kákáo

Poängräddaren Dejan Kulusevski, Paul Scholes känga till dagens United, Gattis resa, Inters överkörning i Neapel, Bellinghams mat-och-sov-klocka, och Joao Felix revansch.

Dessutom, Maldinis salva mot Milans klubbledning ? "Milan utan kärlek och ideal". Vi diskuterar vad som går först; sportslig framgång eller klubbkultur, historia och spelidentitet.

2023-12-04
Länk till avsnitt

Weekend: Kungen av spann

Salah vs Carlsen (oklart vilken ålder..), nödvändig och onödig statistik, EuroBologna, Milans eventuella dubbelpush och måstematch, "Bra gjort, Walter Mazzarri", Gröna brigaden och Bella Ciao ? dessutom helgens höjdpunkter med bland annat Citys mardrömsmatch och Xavis press.

2023-12-01
Länk till avsnitt

Multiklubbseran

På fem år har antalet klubbar med amerikanska ägare i i multiklubbsnätverk ökat från 15 till 98. Över hela världen sorteras klubbar upp i koncerner med en tydlig näringskedja. Vi diskuterar konsekvenserna av utvecklingen och vad som händer med klubbar när de syftar till att tjäna Premier League-lag snarare än sina egna supportrar.

Dessutom Garnachos drömträff, Vlahovic svar på kritiken, den nya verkligheten i Sevilla och mycket mer.

2023-11-27
Länk till avsnitt

Weekend: QR-VAR

Balotelli har bokat EM-biljetten, de halvkassa spelarnas återkomst, storbråket i Brasiliens historiska förlust, Ulf Kristerssons förbundskaptensval, nya eländen i eländespyramiden, OS-medaljören Rat Penat ? och vi blickar mot seriefinalen i England & Derby d'Italia.

2023-11-24
Länk till avsnitt

Retroaktiv lagfest

Fast på Heathrow, aprikos-sprit, bilannonser, och AI-pasta.

Evertons rekordhårda dom och Premier Leagues fingervisning. Frågan är nu hur hårt Man City och Chelsea kommer att straffas.

Vi summerar Janne Anderssons tid som förbundskapten, och diskuterar vilken väg det svenska landslaget bör ta nu.

Och vi gläds åt att den nya, lugna, Marcelo Bielsa återigen gör succé i Sydamerika ? den här gången i Uruguay.

2023-11-20
Länk till avsnitt

Weekend: Utcheckningar

"Läget är akut", Return of the Olle Nordin, vi konstaterar att Rudi Garcia INTE kunde återhämta sig från Saudi, rekordsvagt (?) Seleção, Uruguays signalvärde, och kniven mot Spallettis strupe.

2023-11-17
Länk till avsnitt

Fotbollens Joe Biden

Dramat på Bron ? Cole Palmers revansch på moderklubben, Haalands urkraft och målkalaset.

Cirkuslejonet som stal showen i Rom, Rudi Garcia out, Real Madrids kross, och Iscos renässans i Andalusien.

2023-11-13
Länk till avsnitt

Weekend: Dubbelfucken

Dubbla fingrar i Toroland, ett nytt storlag tar plats i Eländespyramiden, Roony Bardghji får oss att fingra på en OS 1948-lösning, Milans duckade kulor, klubbpoliska frågetecken i Paris ? och vi ser fram emot helgens höjdpunkter, där förbandet lockar mer än huvudakten i Italien.

2023-11-10
Länk till avsnitt

Noslängd

Copa Libertadores-mästarna Fluminense, Marcelo, Ganso & Diniz. Och kaoset på och utanför Maracanã.

Artetas vrede, den ödmjuka skyttekungen Harry Kane, och konsten att vinna med en noslängd.

Vi konstaterar att Girona är på riktigt ? och reder ut vad som ligger bakom succén.

2023-11-06
Länk till avsnitt

Weekend: Eländespyramid

Vi konstaterar att Man United är i fortsatt behov av en superhjälte, Osimhens 58 frånvaroanmälningar, Ratcliffes spännande ungtuppar i Nice, Chelseas potentiella vändning på säsongen, Kristians dark horse i Italien ? och skräcktröjorna som sprider sig från Neapel till Rom.

2023-11-03
Länk till avsnitt

Den moderna svartklubben

Attacken mot Lyon och Fabio Grosso, Haalands svar på "Keano"-ramsorna, Uniteds usla offensiv, Jude Bellingham tystade Rolling Stones, Gündogans uppfriskande avhyvling, 40.000 visselpipor ? och Girouds förtvivlan, mål och kylbox.

PANEL: Dawid Fjäll, Kristian Borell, Siavoush Fallahi, Björn Johnson

REDAKTÖR: Oliver Tommos Jernberg

BILDPRODUCENT: Björn Bergdahl

2023-10-30
Länk till avsnitt

Weekend: Fotbollens Gotham

Vi konstaterar att Manchester United behöver en superhjälte ? frågan är vem.

Neymars nya samarbete med Kim Kardashian, Super Mario i Catania, Björnar i Bromma, och frågetecken i Milan.

Dessutom efterlyser vi mer kaxighet i svensk fotboll ? och ser fram emot en helg fylld av smällkarameller!

2023-10-27
Länk till avsnitt

Hästägare

Krislagen Ajax och Lyon, gentlemannen Bobby Charlton, spanska målvakter i London, den för stora (?) respekten mellan Pep och De Zerbi, Allegris vrede, Mourinhos vrede, Barcelonas nya succéyngling, och Griezmanns stall.

2023-10-23
Länk till avsnitt

Weekend: Cola & Cigg

Neymars popcorn och korsband, en tidig EM-guldfavorit, italienska barn och pappor, världens bästa (?) engelskbelgiska tränare, matchen med stort M, och presidenten av fotbollsutveckling.

2023-10-20
Länk till avsnitt

La Grettezza dello Sport

Vi minns Peter Antoine ? tv-profilen, det stora hjärtat och fotbollshjärnan.

The next big thing, Fernando Diniz ? relationism, Jogo de functional & Brasiliens fotbollskulturella ursprung.

Dessutom! Vem efterträder Janne Andersson? Och vem ansvarar över rekryteringen? Panelen diskuterar de hetaste kandidaterna i nästa förbundskaptensval.

2023-10-16
Länk till avsnitt

Weekend: "Du Fattar Ingenting!"

Historien talar för en överraskning i valet av ny förbundskapten, Bielsas uruguayanska generationsväxling, Nissan Figaro, Luis Enriques avhyvling ? och den utlovade sportchefskollen.

2023-10-12
Länk till avsnitt

Control & Destroy

Andreas Brännström om dokumentären "Allihopa: The Dalkurd Story" ? en berättelse om nattvandringar i riskområden, resan från botten till toppen, och fotboll som handlar om mer än bara tävling.

Artetas efterlängtade seger mot sin mästare, #GarciaOut & #ItalianoIn, och exceptionella talanger i Spanien.

Inslag:

Sveriges Radio. Thomas Torén. "FN: 200 000 kurder kan vara på väg mot Turkiet". (21-09-2014)

Sveriges Radio. P4 Dalarna. "Dalkurd nattvandrade i Borlänge". (03-07-2015)

2023-10-09
Länk till avsnitt

Weekend: Exorcism

Eddie Howe-maskinen, det framgångsrika scoutingarbetet vid Vesuvius fot, allt finns i Bellingham, andeutdrivning på Carrington, och studsa tillbaka-matchen mellan Arsenal och Man City.

Dessutom! Att spela om, eller inte spela om ? det är frågan!

2023-10-06
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.