Sveriges 100 mest populära podcasts

Högt & Lågt - diabetespodden

Högt & Lågt - diabetespodden

I den här podden bjuds Du in att lyssna till samtal med spännande gäster som utifrån psykologiska perspektiv hjälper oss belysa hur det är att leva med eller möta barn och ungdomar med typ-1 diabetes. Förutom att våra gäster kommer att dela med sig av sina bästa tips och råd vill vi även förmedla en känsla av gemenskap, igenkänning och hopp. Du som lyssnar kan vara förälder, partner, närstående eller jobba inom skolan. Podden ges ut av Diabetes Stockholm.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

info4aya.podbean.com

Avsnitt

Sveriges bästa skolsköterska är på besök

Sveriges bästa skolsköterska är på besök i podden Högt & Lågt-diabetepoddenavsnittet som kommer i morgon! Det är Sandra Birkbeck som har fått utmärkelsen Sveriges bästa skolsköterska och hon ger sina bästa tips på hur man kan skapa allians och få varje elev att känna sig trygg och sedd. Vi samtalar om hur elevhälsoteamet på en skola kan vara ett stöd och resurs för många barn och ungdomar med typ 1 diabetes! 

2024-02-20
Länk till avsnitt

Ultra-pappan som själv fick diabetes

Micke Jansson är diabetespappan och långdistanslöparen som 5 år efter att yngsta sonen insjuknat i diabetes själv får diagnosen. 

Vilka viktiga insikter har han fått i sitt föräldraskap genom sin egen erfarenhet av diabetes?Vi inspireras av Mickes förhållningssätt till sjukdomen och livet i allmänhet! Han ser diabetesen som sin tvilling och menar att så länge som man har god planering så finns inga hinder- inte ens när det gäller att springa ett ultramaraton bara några månader efter diabetesdebut!

Sonen ska snart ut på sin andra långresa- Micke berättar hur han tänker kring acceptans och att släppa kontrollen. 

2024-02-06
Länk till avsnitt

Tonårsförälderns utmaningar

I avsnitt 5 har vi sällskap av Maria Lalouni och Kajsa Lönn Rhodin. Två föräldrar, psykologer och författare med bred och djup kompetens om föräldraskap. Vi samtalar kring hur det är att vara tonårsförälder och många av de utmaningar vi kan stöta på. Ofta vet vi vad vi borde göra, men frågan är; varför är det så svårt?

Vi lär oss om den psykologiska tallriksmodellen, påminns om vikten av att bygga relationer med våra tonåringar och att orka stå kvar trots att vi ibland blir ?dissade?.     

2024-01-23
Länk till avsnitt

Att vara diabetesresurs

Vi får besök av en DJ i studion! I vårt samtal med Jonathan Haile fokuserar vi dock inte på musik utan hur det är att jobba som diabetesresurs i skolan. Hur förberedde han sig på bästa sätt för att ansvara för ett barn med typ 1 diabetes? Vi pratar om varför det är så viktigt med god kommunikation och att bygga relation! Reflekterar runt för- och nackdelarna med att vara ensam resursperson jämfört med att jobba i ett resursteam? Och i de fall där resursbiten inte funkar som man önskar- vad kan man då göra och var kan man vända sig för att få hjälp och stöd?

2024-01-09
Länk till avsnitt

Konflikter, känslor och kommunikation

Vi träffar Johanna Baraka som driver @vardefull.se på Instagram med 26 tusen följare. Där coachar och stöttar hon föräldrar gällande kommunikation, vardagsutmaningar, konflikter i familjen mm. Johanna svarar på varför det är viktigt att prata känslor med våra barn. Hur kan vi ?få syn? på oss själva genom egen reflektion? Hur hinner vi med eventuella syskon och tips för dig som lever i en bonusfamilj?

2023-12-26
Länk till avsnitt

När livet svänger, gäster Mimmie Willebrand och Isabel Petrini

Poddens första gäster är Mimmie Willebrand och Isabel Petrini, författarna till boken ?När livet svänger?. De berättar om varför de valde att skriva boken och vad de önskar förmedla.  Vi pratar om det utmanande föräldraskapet, medveten närvaro, acceptans, kontroll och återhämtning. Ett samtal om hur vi kan få till en ökad självmedkänsla och ett hållbart föräldraskap när livet bjuder på ständiga utmaningar.

Podden ges ut av Diabetes Stockholm.

Klippare: Ludwig Birgander

 

2023-12-11
Länk till avsnitt

Välkommen till Högt & Lågt-diabetespodden

I detta första avsnitt möter du rösterna bakom ?Högt och Lågt?, Liselott Adsjö och Petra Andersson. Vi får höra om hur deras vägar först möttes och hur det kommer sig att just dom programleder podden och vad de kommer förmedla till dig som lyssnare. Välkommen till premiäravsnittet! Podden ges ut av Diabetes Stockholm.

 

Klippare:Ludwig Birgander 

2023-11-23
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.