Sveriges 100 mest populära podcasts

Det sjukaste som hände

Det sjukaste som hände

Vad minns du från 2001? Eller 2007? Vi spolar tillbaka några år, vilka var de avgörande händelserna och vad hamnade i skuggan av de stora rubrikerna? Här är det sjukaste som hände mellan åren 2000 och 2009.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

ur.se/id/234199

Avsnitt

2009 - Helikopterrånet i Västberga

En grupp rånare använder en helikopter när de rånar en värdedepå i Västberga i Stockholm. En hätsk konstdebatt uppstår efter en simulerad psykos. Det brinner i en terrorists kalsonger och Greta Thunbergs mamma Malena Ernman vinner Mello.
2024-01-22
Länk till avsnitt

2008 - Thomas Quick-skandalen

En präst i Brasilien ger sig iväg på ballongfärd för att hjälpa lastbilschaufförer komma närmare gud. En dömd seriemördare tar tillbaka sina erkännanden och frias senare. Zimbabwe lär oss sifferkombinationer vi trodde var omöjliga. Samtidigt dominerar fjortisstilen hos tonåringar och en italienare försöker anordna en skönhetstävling för nunnor.
2024-01-22
Länk till avsnitt

2007 - Mystiska fötter spolas upp på en strand

Mänskliga fötter spolas upp på den nordamerikanska västkusten, en thailändsk kvinna dyker upp i sin hemby efter att ha varit vilse i 25 år. Britney Spears rakar skallen och trosor blir till vapen i en revolution och i Kongo utses en man som inte finns till minister.
2024-01-22
Länk till avsnitt

2006 - Zinedine Zidane och den danska skallen

Ett slarvigt genomfört valfusk i Haiti upptäcks och det är hårda förhandlingar kring om Pluto ska omdefinieras till dvärgplanet. Fotbollsstjärnan Zinedine Zidane blir utvisad i sin sista match när han skallat en motståndare i bröstet. Samtidigt går Turkmenistans kanske mest självupptagna person ur tiden och alla svenskar nynnar på en låt om en båt som egentligen är en bot.
2024-01-22
Länk till avsnitt

2005 - En brittisk prins klär ut sig till nazist

Ett dataspel öppnar upp för en alternativ verklighet och bisarra händelser. Nordkorea fyller 60 år och det är obligatoriskt för befolkningen att närvara vid firandet i Pyongyang. Prins Harry kommer på idén att klä ut sig till nazist på en maskeradfest. Det orsakar skandal för det brittiska kungahuset. Samtidigt införs förbud mot att röka inomhus på svenska barer, caféer och restauranger.
2024-01-22
Länk till avsnitt

2004 - Tolv forskare hamnar på djupt vatten

Ryska polarforskare hamnar på vift på ett isflak i Norra ishavet och dömda danskar kan strunta i att dyka upp i fängelse. Provocerande konst retar gallfeber på katolska kyrkan i Argentina samtidigt som fåret Shrek charmar hela Nya Zeeland.
2024-01-22
Länk till avsnitt

2003 - Farväl till adeln

Ett gäng italienare bryter sig in i ?världens säkraste diamantvalv" i Antwerpen och stjäl diamanter. Countrytrion Dixie Chicks hamnar i en skitstorm för att de kritiserar sin president George W. Bush under en konsert. Ett försök att privatisera vattentillgångarna i Ghana går åt skogen samtidigt som vi lär oss ?skajpa? och ?googla?.
2024-01-22
Länk till avsnitt

2002 - Kaos hos Ozzy Osbourne blir succe-tv

Den tidigare rockstjärnan Ozzy Osbourne sätter en ny tv-trend när vi får följa honom och hans dysfunktionella familj i vardagen. Ett gisslandrama på en teater i Moskva slutar i tragedi och för en stund blir vi skiträdda för chips. Samtidigt gör Kelly Rowland och Nelly en musikvideo som blir lika delar klassisk och utskrattad.
2024-01-22
Länk till avsnitt

2001 - Vem skickar brev med dödligt pulver?

Två konststudenter kraschar Fröken Sverige-tävlingen i live-tv och mystiska pulverbrev sätter skräck i USA i svallvågorna av 11 september-attackerna. En dödlig massaker äger rum i kungahuset i Nepal samtidigt som den första Harry Potter-filmen gör succé på biograferna och vi får se världens kanske sämsta korvrekord.
2024-01-22
Länk till avsnitt

2000 - Kärleksviruset sprids över hela världen

En databugg hotar om världens undergång och ett sanslöst dramatiskt presidentval i USA går hela vägen till domstolen. Det moderna dataviruset föds samtidigt som Britney Spears toppar listorna och ?transperson? blir ett nyord.
2024-01-22
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.