Sveriges 100 mest populära podcasts

Allt vi inte lärt oss om kärlek

Allt vi inte lärt oss om kärlek

Peter Magnusson och Martin Persson, vänner och kollegor sen över 20 år, som skapat flera tv-serier och en långfilm tillsammans, har nu bestämt sig för att spela in sitt ältande om kvinnor och relationer och spara det till eftervärlden. Blicken vänds inåt med målsättningen att bli bättre partners i nästa relation. Om de får nån mer sån vill säga.Det är varmt, ibland kallt, roligt och kanske lärorikt.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/alltviintelartossomkarlek

Avsnitt

16. ?Hon var den enda som fick se dina tårar?

Avsnitt 16. Till minne av en pappa. I veckans avsnitt ringer Peter sin första riktiga kärlek: Mia, som han var ihop med när han var 17 år. Morgonen efter dejten på Berns där de bestämde att de skulle va ett par, dog Peters pappa. Chocken och sorgen som kom efter att ha förlorat en förälder i så ung ålder präglade deras relation i grunden. Sjukt nog så innehåller det här avsnittet en massa kul och mindre laddade grejer också.
2024-06-18
Länk till avsnitt

15. ?Gränsen för antalet carpe diem-kuddar går vid noll?

Tidigare ringt ex Johanna Frostling rings upp igen och rannsakar, kritiserar och ger bakläxa på Martins Hinge-profil. Peter går inte heller fri och stora skämskänslor rinner till. Peter tycker det är svårt att umgås med män kvällstid utan alkohol. Martin drabbas av tanken att sökandet efter kärlek kanske bara är en fix idé.
2024-06-12
Länk till avsnitt

14. ?Det är faktiskt okej att spela paddel?

Vi ringer Peters ex, Hanna. Peter var inte så vänligt inställd mot det konventionella under deras tid ihop och får sina fiskar varma. Martin har ett nyväckt intresse för stoicism. Han är dock inte i närheten av att nå dygd. Detta pga känslomässig störning.
2024-06-05
Länk till avsnitt

13. ?Allt handlar om sex förutom sex, det handlar om makt?

Starbucks är en utmärkt arena för en första dejt. Vårda dina vänner i tid så de inte är försvunna när du blir dumpad. Ransonera dina emojis. Man kanske skulle ägna sig mindre åt personlig utveckling och bara röka en cigg.
2024-05-29
Länk till avsnitt

12. ?Jag är klar med män i khaki shorts?

Peter tycker det är skönt att även Martin fick kritik av ett ex. Martin är trött på banala frågor om semesterplaner. Peter ställer krav på kvinnor att inte kokettera med att inte kunna skilja på höger och vänster. Båda är lite taggiga.
2024-05-21
Länk till avsnitt

11. ?Man vill inte va en jöns som flabbar med?

I veckans avsnitt är Peter bortrest och Fredrik Wikingsson hoppar in som vikarie. Det blir samtal om prestationsångest i synnerhet och all annan jävla ångest i allmänhet. Fredrik berättar om sin ovilja att gräva i och prata om sina känslor i relationer och vill lansera hashtaggen #släppdet. Dessutom ringer de Martins ex Erica som med brutal ärlighet beskriver hur hon kände i deras kärleksrelation för drygt 20 år sen.
2024-05-15
Länk till avsnitt

10. ?Jag har ångrat mig - jag vill inte att du träffar henne?

I veckans avsnitt förespråkas avhållsamhet på första dejten. Martin undrar om en FÖR kul jargong i en relation dödar den sexuella spänningen. Och så ringer de upp Isabella Lundgren. En kvinna som Peter dejtat med och utan framgång. De blev vänner istället för älskande. Och hon är nåt av det mest hypnotiskt känslomässigt närvarande en människa kan möta.
2024-05-07
Länk till avsnitt

9. ?Dejta aldrig nån från Hey Baberiba?

Martin oroar sig för att senaste månadens svettningar är klimakteriebesvär. Peter ringer Frida som ?gjort jobbet? och förändrat sina anknytningsmönster i grunden. Och båda bestämmer sig för att prova svamp under överseende av män i vita rockar.
2024-05-01
Länk till avsnitt

8. ?Det vore onödigt om jag började slarvligga med nån av dina ex?

Peter tror att det skulle ?gå att lösa? om han blev ihop med Martins exfru. När är det ok att ghosta någon bara lite grand? Martin minns hur han ville va ett barn igen när hans pappa låg för döden. Begreppet anknytningsteori reds ut av en komiker. Och så ringer Peter sin mamma. Det blir ett samtal där de mest kärleksfulla ord vi känner uttalas för första gången sen 1986.
2024-04-24
Länk till avsnitt

7. ?Det enda jag minns är att hon tyckte jag var snygg?

Det förflutna är alltid romantiskt eftersom det är tömt på rädsla. Man kan inte googla sig till om Titti har komisk tajming. Har man ansvar att lista ut den andras inre vilja? Och så ringer vi Martins dotter, Martin kan inte heller säga förlåt.
2024-04-16
Länk till avsnitt

6. ?Han la sig ovanpå mig tills jag började gråta?

Peter förvånas över att Vildvittrorna fortfarande är topless. Martin vill sluta jobba på de känslomässiga ritningarna och börja bygga huset och berättar om mötet med sin hittills dyraste terapeut. Dessutom ringer Peter upp Martins första kärlek Anna som han träffade i Ystads Folkets Park för 32 år sedan.
2024-04-09
Länk till avsnitt

5. ?Käften! Mina drömmar är inte krossade.?

I det här avsnittet dissekeras begreppet ?stark kvinna?. Peter delar med sig av det mest felskickade sms han någonsin författat och Martin berättar om när han i terapi försökte gå in rummet där all hans ilska är lagrad. Dessutom ringer Martin upp Peters mamma som får ge sin bild av deras många gånger komplicerade relation.
2024-04-02
Länk till avsnitt

4. ?Jag vill bara ha en tjej med Henri Lloyd-jacka"

Buga dig i tacksamhet för vad du lärt dig och gå vidare. Hur förlåter man någon som inte kan be om ursäkt?  Peter ringer sin psykiater och vän Lotta Borg Skorglund och får veta att man inte ska skoja bort ADHD. Martin drar sin elvapunkters-lista om hur man filtrerar fram en super-partner.
2024-03-27
Länk till avsnitt

3. "Närvaro är den sexigaste egenskapen"

Peter känner sig mörbultad efter samstämmig kritik från två ex och ringer ett av dem för att tigga till sig några vänliga ord. Sen Martins tur att höra vad hans ex-fru tycker gick snett efter 15 års äktenskap, något som berör honom till tårar.
2024-03-19
Länk till avsnitt

2. ?Är beroende av en kvinnas blick?

Martin ringer ett annat av Peters ex, och bredvid henne sitter även en misslyckad dejt. Martin tycker Peters medhavda parfym luktar gott, sen äckligt. Martin är bra på att gråta, Peter dålig. Och båda bemöter ilska med mer ilska.
2024-03-13
Länk till avsnitt

1. ?Kanske är det du som luktar skit?

Peters senaste relation tog slut på morgonen innan inspelning. Det enda han fick med sig var en låt hon skrev som heter ?Kanske är det du som är ett svin?. Vi spelar låten och Martin ringer exet och försöker ta reda på vad som gick fel.
2024-03-05
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.