Sveriges 100 mest populära podcasts

Tankesmedjan

Tankesmedjan

Sylvass satir om nyheter, politik och en hel del kändisar. Ansvarig utgivare: Caroline Pouron

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/tankesmedjan

Avsnitt

Ebbas nya roomie

Moa målar upp en bild av hur Ebbas framtid ser ut i nya huset, Christoffer lyssnar till Joar Forsells försvarstal och Albin förklarar varför Jimmies ställningstagande för villkorstrappan kritiserats.

2021-10-13
Länk till avsnitt

Per Bolund har no more fucks to give

Moa har sett Per Bolunds dubbla masker falla, Charlotte följer kanelbullens färd in i moderaterna, Christoffer tar oss med till Ladonien och Albin vill starta kulturkrig.

2021-10-06
Länk till avsnitt

Jimmies "presenter"

Moa ser ett mönster i Jimmie Åkessons (o)förmåga att köpa presenter, Charlotte tar oss tillbaka till Björklunds storslagna gåva till Reinfeldt 2014 och Albin vill införa roasts i plenum.

2021-09-29
Länk till avsnitt

Budgetdebattspoetryslam

Moa vill förbjuda poetryslam i plenum, Albin går till botten med alla hot om hot mot demokratin och Charlotte placerar Jesus i vår tid i samband med kyrkovalet.

2021-09-22
Länk till avsnitt

Maggans vuxengodis

Charlotte mediatränar Magdalena Andersson, Albin har sett senaste avsnittet av "Mötet" på SVT och Christoffer vill rekrytera Ann Heberlein till programmet powerkvinnor.

2021-09-15
Länk till avsnitt

Sjöstedts dunderhonung

Albin tar upp rivaliteten mellan Lars O och Jonas S, Moa analyserar bilden där Sjöstedt dominerar Shekarabi, Christoffer pratar om VPs godis och grönsaker och Charlotte går in i rollen som Nyamko.

2021-09-08
Länk till avsnitt

Lilla kålhuvudet Bergfeldt

Moa har fått syn på Nooshis hemliga agenda, Albin hoppas på en glamorös partiledare för S och Charlotte tror att Bergfeldt och Lööf trots allt kanske påbörjat en vänskap.

2021-09-01
Länk till avsnitt

Maggans dilemma

Moa listar ut vilka som mobbas i regeringen, Albin ser ett dilemma för Stefans efterträdare, Charlotte är tankesmedjans nya dagboksskrivare och Christopher läser avskedsbrev till Löfven.

2021-08-25
Länk till avsnitt

This is Ann Linde

Moa är Magda Gad, Charlotte analyserar klyftorna mellan manliga och kvinnliga väljare, Christopher reder ut om tantra-deltagarna i Molkom är"bara människa" och Albin vill sparka nedåt.

2021-08-18
Länk till avsnitt

Krämig SD-sommar

Charlotte har scrollat genom politikernas sommarflöden, Moa reder ut situationen med de afganska tolkarna och Christopher anar en självgodhet i svensk politik.

2021-08-11
Länk till avsnitt

Tankesmedjans SEXSPECIAL

Moa läser högt ur Per Gahrtons sexiga skildring av politiken, Charlotte tittar närmre på erotiken mellan Ylva Johansson och Erik Åsbrink och Albin håller quiz om partiernas olika knullstilar.

2021-08-04
Länk till avsnitt

Politikernas sommarprat - andra sommaren

Moa framför riksdagens vaktmästares sommar, Christopher tar oss in i talmannens tankar och funderingar och Charlotte och Albin reder ut vad som egentligen hände i Visby mellan Annika och Morgan.

2021-07-28
Länk till avsnitt

Tips för hängmattan

Moa tipsar om KUs offentliga utfrågning med Ebbe Carlsson från 1988. Albin tipsar om ett tv-program med framtidstro och Charlotte tipsar om att blicka tillbaka till våra politikers tv-debuter.

2021-07-21
Länk till avsnitt

Jennie.

Moa noterar sänkt självförtroende hos oppositionen, Charlotte ser ministrarna med nya ögon, Albin minns Jennie Nilssons gärningar och Christoffer tar en tugga på en madeleinekaka.

2021-07-14
Länk till avsnitt

Tankesmedjans KRISSPECIAL

Moa berättar om regeringskrisen 1978, Christopher radar upp en rad små-kriser orsakade av en och samma politiker och Charlotte har noterat en kris som inte briserat som den borde.

2021-07-07
Länk till avsnitt

24 timmar i Bryssel

Charlotte scrollar genom politikernas hektiska midsommar, Moa rapporterar från Löfvens dygn i Bryssel och Christopher tipsar KD om hur de kan tjäna pengar.

2021-06-30
Länk till avsnitt

Nooshi Dadgostars Sverige

Moa oroar sig över krisens namn, Charlotte kanaliserar ofiltrerade tankar från plenisalen, Albin lider med Anders Lindberg på Aftonbladet och Christopher vet vem som förlorar mest på krisen.

2021-06-23
Länk till avsnitt

Ulf Kristerssons skratt

Moa analyserar Ulf Kristerssons skratt, Christopher läser Ebbas poesi, Charlotte vårdas hårdhänt av Hanne Kjöller och Albin ser fram emot stockholmsskildringarna i årets sommarprat.

2021-06-16
Länk till avsnitt

Märta Stenevi är stammis på Yalla Rinkeby

Moa rapporterar från Järvaveckan, Christopher pratar om efterspelet kring re-maken av Saltkråkan, Albin reder ut bråket mellan AdvokatEmma och Hanif Bali och Charlotte firar veterandagen.

2021-06-09
Länk till avsnitt

Svejes fösta kvinnliga statsministej

Moa förutspår Annies väg till statsministerposten, Charlotte har lyssnat på en svensk en norsk en dansk, Christopher vill sälja gamla svt-klipp och Albin har inget emot att våra politiker avlyssnas.

2021-06-02
Länk till avsnitt

Nyamkos Uncanny valley

Charlotte berättar om svenska högermäns nya frigörelse, Moa har fått kalla kårar av Nyamkos tal och Albin som tidigare tänkt vaccinera sig har börjat tveka.

2021-05-26
Länk till avsnitt

Cillas krökta finger

Christopher varnar för korta män, Moa listar aktuella krishanteringsstrategier, Charlotte sågar nya yrket läsambassadör och Albin ser likheter mellan föräldrakurser och drogpolitik.

2021-05-19
Länk till avsnitt

Kissa och ha sex

Moa spår framtiden för den nya demokratisymbolen, Charlotte har varit på fest med en socialdemokrat och Christopher har reagerat på Nyamkos o-folklighet.

2021-05-12
Länk till avsnitt

Rena rama skriet

Charlotte har firat första maj digitalt, Albin har sett sina drömmars demonstration, Christopher har inspirerats av plymouthbrödraskapet och Moa rapporterar om den fiberlösa landsbygden

2021-05-05
Länk till avsnitt

Tegnells löjromsvåg

Christopher har inget emot att låsa in studenterna på valborg, Moa rapporterar om Tegnells inferno, Albin är Ann Linde och Charlotte har skrivit pjäsen: Ett glas läsk

2021-04-28
Länk till avsnitt

En otrevlig gäst

Hör Albin om Morgan Johanssons oväntade bakslag, Moa jämför japanska och kinesiska ambassadören, Christopher lär oss att bli bra kristdemokrater och Charlotte återvänder till Sveriges eget Ungern.

2021-04-21
Länk till avsnitt

Vår nya högtid: Tafsardagen

Charlotte gör planer inför tafsardagen, Christopher listar politikernas deepfakes, Moa berättar om ungdomstid som polyamorös och Albin har planer på att bli aktivist.

2021-04-14
Länk till avsnitt

Elen från Thorbjörn Fälldins grav

Moa säger adjö till Emil Källström, Charlotte kopplar av med sagostund, Christopher är nyfiken på rika människors hobby och Albin kritiserar den tråkiga rasismen.

2021-04-07
Länk till avsnitt

Tankesmedjan - Trailer P3 Klubben 2021-04-07 kl. 15.59

Sylvass satir om nyheter, politik och en hel del kändisar.

2021-04-07
Länk till avsnitt

Kuhnkes pattar

Charlotte undersöker om vi (igen) är redo för ett bortglömt mansideal, Albin ser dekadensen ta plats i EU och Moa oroar sig för stämningen på Liberalernas digitala partiråd.

2021-03-31
Länk till avsnitt

Stora Federley Quizzet

Moa delar med sig av Annie Lööfs karriärtips, Christopher håller quiz om vad Fredrik Federley svarade i Carina Bergfeldts intervju och Albin ifrågasätter Tegnells nolltolerans.

2021-03-24
Länk till avsnitt

sosse-piskan

Hör Christopher om sprickan i centern, Charlotte om framtiden för hyresrätter, Albin om Linda Sneckers insta-post och Moa om sitt kyrkovals-gräv.

2021-03-17
Länk till avsnitt

POFF

Christopher har bevakat helgens demonstration, Albin beundrar Nyamko Sabunis våghalsiga vinnarspel, Moa har lyssnat på SD-podden "Snedsteg" och Charlotte håller quinno-quiz.

2021-03-10
Länk till avsnitt

Skidläraren

Moa sammanfattar Märta Stenevis första tid som minister, Christopher har budat på Sara Danius paltor, Albin pratar (igen) om Malmöpolisen och Charlotte sticker hål på myten om den glada skidläraren.

2021-03-03
Länk till avsnitt

Kärringmat

Hör Moa om kärlekstrasslet mellan Morgan och Annika, Charlotte om uppluckringen mellan hund och människa, Albin om mellon som samhällsexperiment och Christopher om prioriteringar i vaccinkön.

2021-02-24
Länk till avsnitt

Mamma Lind

Moa pratar om Hanif Balis nya mysiga stil, Christopher tar upp den problematiska vitheten på tellus och konstfack, Charlotte är kritisk mot statens nya kampanj och Albin har hakat upp sig på ett ord.

2021-02-17
Länk till avsnitt

PODDTIPS: P3 Klubben

Sylvass satir om nyheter, politik och en hel del kändisar.

2021-02-17
Länk till avsnitt

Bita tills benen knakar

Charlotte identifierar sig med gangsteradvokater. Albin ser covid-vaccinet splittra SD. Moa uppdaterar oss på veckans hot mot demokratin. Christopher ger oss senaste nytt i Ebba och Esbjörn affären.

2021-02-10
Länk till avsnitt

Lokala politikers digitala helvete

Moa spelar upp smakprov ur lokala politikers digitala möten, Albin utser nytt språkrör för miljöpartiet, Christopher lyfter relationen mellan äldre och bank-id och Charlotte har varit i Norrland.

2021-02-03
Länk till avsnitt

Visa porr för mormor

Moa har sett SVT Edit om Hampus Nessvold sexuella talanger, Albin oroar sig för hur Malmöpolisen har det och Christopher har läst en ung människas dagbok.

2021-01-27
Länk till avsnitt

En caddie i källaren

Christopher är inte imponerad av Ulla Löfvens tv-debut, Moa har sett idrottsgalan Charlotte har börjat klä sig som tjejerna på Riks och Albin går till försvar för pilen som fri symbol.

2021-01-20
Länk till avsnitt

Arpis hårda cargo och Orrenius mjuka skrev

Moa tar ett grepp om svenskarnas relation till mjukisbyxor, Charlotte ser nya möjligheter för våra militärer och Albin reder ut Jan-Emanuels sätt att hantera konflikt.

2021-01-13
Länk till avsnitt

PODDTIPS: P3 Klubben

Sylvass satir om nyheter, politik och en hel del kändisar.

2021-01-11
Länk till avsnitt

Landsbygdsministern på Onlyfans?

Christopher jämför Danska och Svenska barnprogram, Charlotte tipsar landsbygdsministern om hur hon kan synas, Albin tar ställning i frågan om Onlyfans och Moa har sett Annies vlogg.

2021-01-06
Länk till avsnitt

Nyårsspecial

Charlotte bjuder på nyårspraliner, Moa summerar Bert Karlssons 2020, Albin tar adjö av året som gått och Christopher håller i bloggarnas favoritlek.

2020-12-30
Länk till avsnitt

Julspecial

Christopher är tillbaka med sin årliga julsaga, Moa har julklappsrimmat, Charlotte tar oss än en gång med till slottet Tabiano och Albin läser egen version av Karl-Bertils jul.

2020-12-23
Länk till avsnitt

Hallengrens blodiga Lussekatter

Moa gör sig lustig över hemlighetsmakeriet inför fohm smset, Charlotte är både avis och sugen på politikernas julbak och Albin avslöjar nya Bulletins EV samröre med en ev existerande kodar-nazi.

2020-12-16
Länk till avsnitt

Den stora jultomten Stefan

Moa guidar oss genom partiledarnas julbord, Christopher ger Tegnell nya bra bortförklaringar, Charlotte hamnar i psykoanalys pga Margaux barnbok och Albin rekommenderar en ung moderat att flytta.

2020-12-09
Länk till avsnitt

Sveriges kroniska depression

Charlotte diagnostiserar Sverige med kronisk depression, Christopher slår ett slag för ett politiskt kungahus, Moa rasar över polisens närvaro i sociala medier,Albin synar Mikael Dambergs nya attityd.

2020-12-02
Länk till avsnitt

Riksdagens egen topless-servitris

Moa berättar om klädskandalen som skakar riksdagen, Charlotte lyfter en prisvinnande barnbok, Christopher ser Ebba ömsa skinn och Albin varnar igen för pk-attityd.

2020-11-25
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.