Sveriges 100 mest populära podcasts

Filip & Fredrik podcast

Filip & Fredrik podcast

En gång i veckan ägnar de en timme åt varandra, i ett samtal som ingen jävel får störa. Kan de inte bara få göra det? Låt dem hålla på! Det är NYTTIGT för dem.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

filipandfredrik.com/sv/

Avsnitt

676. ?Bödeln från Göteborg?

[]
2023-05-25
Länk till avsnitt

675. ?Morbror Uno?

Vad har hänt med traditionen av fulla vuxna som var gravt berusade framför barn? Fredrik lär Alex Schulmans barn hur man ?klipper någon? i GTA och en sockermissbrukare som är smal tycker ingen synd om!

2023-05-18
Länk till avsnitt

674. ?Scoopens superscoop!!!?

Den renande späkande kallduschen, Filips vandrande hjärna när Sean Penn står PRECIS bredvid honom och berättar en anekdot och så gör Filip en one-night-only mellanssnacks-show!
2023-05-11
Länk till avsnitt

673. ?Stylisterna styr Sverige?

Skådisars benägenhet att fullständigt tappa kompassen när det vankas Elle gala, namnet som tyskarna borde ha skakat av sig vid det här laget och så en ovanlig men hjärtlig duett!

2023-05-04
Länk till avsnitt

Filip och Fredrik Svarar - Bonusavsnitt

Lyssna in dig på ett helt gratis avsnitt av Filip & Fredrik Svarar! Podden där Filip och Fredrik axlar rollen som livsledsagare och svarar på alla typer av frågor. I detta avsnitt: Är det lika farligt att äta fisk som att röka cigaretter eller är det bara något som Filip hittat på? Vilken stad förtjänar att fullständigt utplånas? Vad tycker egentligen Filip och Fredrik om Laleh? Nytt avsnitt släpps varje onsdag på Podme.
2023-04-27
Länk till avsnitt

672. ?Alla har Dumpen i sig?

Poppa popcorn läget som kommer hända på sociala medier när nåt politiskt parti föreslår att Eid Al-Fitr blir nationaldag, stupstockens återkomst, och vad var det den fåfänge Filip fick av Annette Kullenberg i avtacknignspresent när hon slutade på Aftonbladet? 

2023-04-27
Länk till avsnitt

671. ?Låt mig hämnas!!!?

Patriotismen som väcks när svenskar gör dunderroller i storserier, den svårgillade barrikaden där folk som vill sänka värmen på marmorbänkarna på Grand hotel står och Fredrik får hjärtklappning när han hör att Filip ?har börjat måla.

2023-04-20
Länk till avsnitt

670. ?En Stefan och Krister-canceling?

Arga Snickaren tar sig an Louvren på fem dagar, Fredrik värjer sig för att bli en Siewert Öholm på resan i Paris och katolska präster världen över slutar nu upp för att stötta grävande journalisters jobb med att hitta övergreppen inom buddistmunks-världen. 

2023-04-13
Länk till avsnitt

669. ?Redo för kanylerna?

Det fabuleras fritt om vad som skulle hända om Jonas Eriksson och Fredrik Eklund reste tillbaka i tiden med Draknästet och fick ta emot pitchar av historiska figurer, den plötsliga ingivelsen som i stunden förvandlade ett tal till ÅRHUNDRADETS tal och så har du chansen att vara med och avgöra om Filip ska ta sprutan som eventuellt kan ge honom förlängt liv?!

2023-04-06
Länk till avsnitt

668. ?Jannes nazistbunker?

[]
2023-03-30
Länk till avsnitt

667. ?Inspirera mig inte!?

Brickor av shots blev det, trots Fredriks uttalade mål att det INTE skulle bli några shots när han var i Köpenhamn med Micke och Emil och stapplar in  i karaoke rummets förlåtande mini-gemenskap. Det och mycket mer!

2023-03-23
Länk till avsnitt

666. ?Filips sårbara Oscarsfylla?

Filip släntrar runt på oscarsefterfester och blir bra dragen men ska upp nästa morgon för monumental, och sedermera katastrofal, TV-pitch. Fredrik är skörare än på länge och vill helst ta med tolk till eventuell lunch med Petter Stordalen!

2023-03-16
Länk till avsnitt

665. ?Va e ditt cumface, Ingemar??

Ryan Seacrests glasartade blick när han mottog en DVD med 10 timmar Filip och Fredrik content, den perfekta paketeringen kring ?påveriet? och så de möjliga konsekvenserna om Martin Björk skulle få för sig att ställa knulliga frågor till Ingemar Stenmark!

2023-03-09
Länk till avsnitt

664. ?Mindes du eller minns du??

Fredrik upplevde en gastronomisk höjdpunkt och kände en "ollig" oro när han var i Paris, Filip tänker på PO Enquist ibland och lider med honom efter NYTimes sågningen och konstkritikern som kommer undan med att kommentera vissa pattarna på konstnärers inlägg. 
2023-03-02
Länk till avsnitt

663. "Jag ser det på dig, du HAR nåt!?

De klumpiga produkternas återkomst, en riktigt go anekdot om "herrar, egon och comebacks" och kan man göra en Let?s Dance av Novemberkåsan? 

2023-02-23
Länk till avsnitt

662. ?Solarie-Tarzan har haft en livskris?

När hundbajssmetare får feeling, Björn Skifs orena ordvitsar och Fredrik går på badhus och ser en man som har en jättestor?.

2023-02-16
Länk till avsnitt

661. ?JAG KAN GÖRA AVTRYCK!!!?

Kokaindammet på 30 Rock när Chevy Chase var där! Gick Pedro Pascal verkligen ner på knä och la handen på Filips lår på en bar i New York dagen efter hans SNL framträdande? Och varför förstår ingen varför alla egentligen pratar och bryr sig om Zara Larson bio-åsikter? 

2023-02-09
Länk till avsnitt

660. "Hammars kroppsresa (Premiumartikel)?

Filip har förträngt alla gånger han baktalat Mahatma Gandhi, gången då Robert Gustafsson dinglades framför SFI som en docka för att säkra finansieringen till Tårtgeneralen, JK Rowlings missriktade brinn och Filip sjunger den sanna kärlekens lovsång!

2023-02-02
Länk till avsnitt

659. ?Kullerstensdrickandet?

Fredriks missunnsamhet, Filips brinn för kullerstenar och Bruce Springsteens oerhörda förmåga att paketera anekdoter

2023-01-26
Länk till avsnitt

658. "Filips största prestation"

Filips kropp är tömd på energi efter deras gemensamma 4-dagarsfasta och i jakt på mening söker han försoningen och förlåtelsen kraft. Fredrik däremot googlar makabra sätt att straffas på. Men det blir mer än så! För spannet denna vecka är vitalt: Från Dean Martin till Margaux Dietz, Från Ludvig den 16e till Simon Cowell och från Axel von Versen till Martin Melin.

2023-01-19
Länk till avsnitt

657. ?Jag kom, jag såg, jag amputerade?

Veckans avsnitt handlar om Filip hamnar i en bunker med Runar, om Fredriks påstådda könsords chants för att få igång publiken, kostcirkel Sverige, Blueberry soup och The Whole and The Half

2023-01-12
Länk till avsnitt

656. ?Årets två bästa timmar?

Fredrik langar över kreditkortet till barnen som vandrar över till Harrods medan han själv sätter sig på Churchills pub i London och upplever årets två bästa timmar. Filip kör vilse i kartell-land och varför provoceras Chris Härenstam av Micke Renbergs storkukslugn?

2023-01-05
Länk till avsnitt

655. ?Päron till farsa i Mexiko?

Fredrik lyckades denna vecka, efter många mentala hinder, frambringa känslan: Sveriges bästa människa och Filip har tagit sig till Tulum i Mexiko, men för att inte känna sig för Simon Sköldsk i sitt semesterskrytande så paketeras den ?privata lagunen? snabbt om till ?ett träsk?. 

2022-12-29
Länk till avsnitt

654. ?Du får inte fylla 50!!!?

Filip får panik över Fredriks stundande 50års dag medan Fredrik avnjuter faktumet att han är i sitt livs lunch-prime!

2022-12-22
Länk till avsnitt

653. "Nu tar vi den!"

Fredrik mår aldrig så bra som när han omfamnar fylleriet och sjunger NU TAR VI DEN i falsett, en hypotetisk framtida kapprusstning där länder tävlar om att utsätta varandras statsöverhuvuden för mest riskabla saker och så om när Filip sågade Ruben Östlunds pitch!

2022-12-15
Länk till avsnitt

652. ?Statskuppläge?

Är Navid Modiri Björn Ranelids arvtagare? Det hypotetiska scenariot när Fredrik föreslår till en journalist: ?vi gör intervjun i sängen?? Och om Filips tindrande när han mötte Benke Ohlsson!
2022-12-08
Länk till avsnitt

651. ?Filips skrupelfria Qatar-resa?

Filip sonderar terrängen för en eventuell resa till VM finalen i Qatar, Fredrik gör sig ren och fin för att medverka i Sveriges absolut mest städade sammanhang och en spaning om politiska åsikter som är både höger och vänster samtidigt! 

2022-12-01
Länk till avsnitt

650. ?STRAX: Fredrik Wikingsson om??

Fredrik är Sveriges mest Efter Fem-kompatibla gäst, Lars Hammar är centrallåsateist och Filip tror för en sekund att Mika Zibanejad skulle tycka det var kul om Filip var på plats och såg Mikas match i Los Angeles!

2022-11-24
Länk till avsnitt

649. "En tsunami av kön, tobak och aceton"

En vägg av kön och en symfoni av stön mötte Filip o Fredrik på ett motell i Los Angeles, gruppen ?manliga vänner som hellre skulle försvara sig själva än att anlita en advokat? och Fredriks tourettes som får honom att säga ?Jag är journalist? så fort han stöter på poliser eller tullpersonal utomlands. 

2022-11-17
Länk till avsnitt

648. ?Snack??

SENT SLÄPP PGA ANLEDNINGAR!! 
2022-11-10
Länk till avsnitt

647. "Anekdoternas metoo?

Fredrik ser nyttan i att förstå att han för vissa representerar blek, stabil mainstream underhållning. Filip tror för en sekund att han håller för att vara med på länk från LA i Biancas talkshow, och så om ögonblicket när Tage blev stolt över sin pappa!

2022-11-03
Länk till avsnitt

646. ?Anekdotsjukan?

De återanvända sirapsflaskornas land. Samhällssjukan, eller poddskadan om man vill, som sprider sig över landet och som gör att folk tror att den perfekta berättarformen för allt är anekdotformen. Och så som den ultimata kvällstidningsnyheten!

2022-10-27
Länk till avsnitt

645. "Världshistoriens bästa dagfylla"

Fredriks sjumiljonersnota på Balthazar, Who let the fox out? och vems begynnande canceling fick Fredrik att gona sig hela morgonen? 
2022-10-20
Länk till avsnitt

644. "Vill du göra pir-TV eller sälja elbilar????

Varför behöver Jonas Åkerlund en extra landningsbana? Varför äter ingen de Prins Charles fingertjocka morötterna i Alla Mot Allas Green Room? Varför hade Filip en poster av Lars Werner och Stellan Sundahl på sitt pojkrum?

2022-10-13
Länk till avsnitt

643. "En telefonsexlinje att dö för"

Svenska kulturjournalister ringer till sexlinjer och berättar om sina mörkaste perversioner! Låt Victor Malm flyga fritt i ett år! Och vad fick Andrev Walden att trilla ur Filips genilåda?

2022-10-06
Länk till avsnitt

642. ?Horpojkarna?

Finns det potential till en mörk remake av Rasmus på Luffen? Har Fredrik en hard-out på Pellas utvecklingssamtal? Vad är värst: att tro att jorden skapades för sex tusen år sedan eller att tro att handpåläggning kan få rullstolsbundna att kunna gå igen? 

2022-09-29
Länk till avsnitt

641. ?Låg kärringen ens i kistan??

Fuska mer! Fråga mer! Och glöm inte boka biljetter till AMA finalen i Globen! Gå in på axs.com
2022-09-22
Länk till avsnitt

640. ?Välj dina Journalistrugby-strider?

Filip inser att han är en kapabel människa, får feeling och vill turnera sjungandes med sånger av Alicia Keys. Fredrik är covid sänkt, försöker dricka bort det och längtar efter ett mer LoFi-mindset. 

2022-09-15
Länk till avsnitt

639. ?Squatta över salladsskålen?

När hjular Per Gessle? Kan en beredskapsexpert se ut som en dragqueen? Och skälet till att man mår så bra av den populistiska snuttefilten ?ibland är det bra väder och ibland är det dåligt väder?!

2022-09-08
Länk till avsnitt

638. "Silly season på mentalsjukhus"

[]
2022-09-01
Länk till avsnitt

637. ?Memba him??

Filip har fest och blir förförd av avdankade hollywoodskådisars barn, Pontus Gårdingers masoleumsvärdiga kropp och Fredriks kroppsförbättrar-aktivitet som får honom att inse att nu är 50 nära.

2022-08-25
Länk till avsnitt

636. "Piska mig hårt"

Filips många fadäser när det kommer till att follow through, Rammsteins penis-avgjutningar som merch och om piskorna som vi alla behöver för att komma nån vart livet

2022-08-18
Länk till avsnitt

635. ?Att öppna Geishadörren?

Suckarnas korridorer, smaken av Viagra och Filip frågar sig själv: "vem vill va nära en sån som mig"?
2022-08-11
Länk till avsnitt

634. ?Dödrensa mobilen?

Mahatma Gandhis tre Gotlandsfaser: Stockholmsveckan, Medeltidsveckan och Trekvartsbyxe-turisten. Tina Hammars nymyntade uttryck: ?dödrensa mobilen?. Och dem många outlästa böckerna som Filip ?lägger undan temporärt? för att aldrig återuppta.

2022-08-04
Länk till avsnitt

633. ?Vem är mest Norra Brunn idag??

Amoniakdoftande ibiza andedräkter, pooler fylld av sperma och tretusen sexpartners.

2022-07-28
Länk till avsnitt

632. ?Frågor till Fredrik?

Äntligen är den tillbaks! Efter 8-års uppehåll är frågepodden ett faktum!
Ni har skrivit frågorna, den här gången har Filip ställt de och Fredrik svarat! 
2022-07-21
Länk till avsnitt

631. ?Frågor till Filip?

Äntligen är den tillbaks! Efter 8-års uppehåll är frågepodden ett faktum!
Ni har skrivit frågorna, Fredrik ställt de och Filip svarat! Nästa vecka är det Fredriks tur.
2022-07-14
Länk till avsnitt

630. ?Fredriks kuklöshet mot Kungen?

Filips underutvecklade pokerface går i arv, Fredriks skräck inför att hans dotter i framtiden ska se ett uselt program han gjort och säga ?hur tänkte du här rent innehållsmässigt pappa? Och var alla blottare pedofiler?

2022-07-07
Länk till avsnitt

629. Vidrigast EVER om Riviera-ryssar

[]
2022-06-30
Länk till avsnitt

628. "VAD ÄR 'ALPERNA'?"

David Beckhams okrusbara yta, ett banbrytande ?tack för att du delar med dig? och Filip har besökt Sveriges farligaste plats.

2022-06-23
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.