Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Filip & Fredrik podcast

Filip & Fredrik podcast

En gång i veckan ägnar de en timme åt varandra, i ett samtal som ingen jävel får störa. Kan de inte bara få göra det? Låt dem hålla på! Det är NYTTIGT för dem.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

filipandfredrik.com/sv/

Avsnitt

554. ?Giraffen i rummet?

Filip om de negativa konsekvenserna av att repetera för sig själv att tiden är ur led. Har Fredrik knäckt BitCoin-scammens 2.0? Vad händer om den högst efterlängtade 2021 rekylen som ska komma med bättre väder, mer vaccin, färre restriktioner, uteblir?! Och Filip som en priviligerad Skrot Nisse som budar hem uppstoppade, och ja mördade, djur från budsajter i Italien!

2021-01-21
Länk till avsnitt

553. ?Den aningslösa terroristen?

Den självgoda tyckonomi-CNN panelen som lägger 7 sekunders konstpauser efter varje klipp från stormningen av Kapitolium. Sveriges största svenska idrottare som ingen bryr sig om är så ointressant att man inte ens kan uppröras av att hon mottar Frihetsmedaljen av President Trump dagen efter kaoset i Washington. Och hade Filip och Fredrik själva ryckts med i stämning och tagit klivet in i Kapitolium i Washington när dörrarna var forcerade och blivit slumpartade terrorister?

2021-01-14
Länk till avsnitt

552. ?Fredriks Ulf Brunnberg-radikalisering?

Hur extrem är Fredriks Uffe Brunnberg-radikalisering? Saknar han tiden då det svenska nålsögat inte var så snävt? Och vad har  Lasse Berghagen, FAMN och Nancy Reagan gemensamt?

2021-01-07
Länk till avsnitt

551. ?A long december?

En hudlös Filip åker runt i LA och golvas av mänskligheten. Samtidigt som Fredrik konstaterar att vi i alla tider tyckt att det varit kärvt.
2020-12-31
Länk till avsnitt

550. ?I jul, då har jag bara porren?

Den nya ensamfirande jul-trenden ledd av kändisar som klär ner sig och reser runt i landet och firar jul allena på krogen. Kransläggningens vara eller icke vara vid en potentiell Arne Weise staty och så om Petter Stordalens favoritfilm som inspirerar till en beckmörk sequel!

2020-12-24
Länk till avsnitt

549. ?Längtan efter Hela Handen-peket?

Känslan när man tröttnar på sig själv mid-sentence, den slappa TV4-produktionen av att placera en frejdig pensionär framför Zoom med högteknologiska lurar som sjunger mysiga julsånger, och vad händer om alla covid-hemma-testare inte trycker upp provpinnen tillräckligt högt upp i näsan? Och så Fredriks reducering av scoutrörelsen till pinnbröd, stormkök och good times!

2020-12-17
Länk till avsnitt

548. ?Fredriks vaccin-gräddfil?

Filips annalkande vaccin skepsis, Knullkontakt vs Tinder, initialsingerandets USA, mintluktande tandläkare och en go bajshistoria från en blinddate!

2020-12-10
Länk till avsnitt

547. ?Fem myror-konspirationen?

Fredriks brist på engagemang och intresse när frågor om yttrandefrihet ska diskuteras. Om varför man aldrig vill göra barnprogram på TV, spoiler det har inte med barnen att göra, utan bristen på kollegiala ryggdunk. Och om hovmästare med tydliga personligheter! 

2020-12-03
Länk till avsnitt

546. ?Anus var den första 3D-printern?

Filip drömmer om att göra en TV-serie om människor som bevittnat historiens vingslag på plats, men knappt minns det. Fredrik genomskådar Barack Obama när han tycker han gett sin barn en guldkantad födelsedag på ett gruvmuseum. Och så om Maradonna som det mest osvenska man kan tänka sig

2020-11-26
Länk till avsnitt

545. ?Good luck Sweden?

Gunnar Strängs legendariska paketering av gummisnodden, Astrid Lindgrens Moderatiga-förflutna, CNN-programledaren Don Lemons Sverigeförakt, Jonas Gardells pomperipossa-moment och Dolly Partons vaccin-fingerspitzgefuhl! 

2020-11-19
Länk till avsnitt

68 dagar kvar: ?Dear Tom, I love you but...?

Trodde ni att Filip & Fredrik skulle lämna er i sticket just när det började bli som mest dramatiskt? Ni trodde fel. Här är det (förmodligen) sista avsnittet av deras succéartade valpodd. Ingen rök utan eld Tom Hanks?
2020-11-13
Länk till avsnitt

544. ?What?s next??

Den Felix Herngrenska livsinställningen att man kan dribbla bort problem som känns oöverstigliga med en stark kopp espresso på morgonkvisten. Stunden då klasskampen(!?) föddes i Filip och Fredriks liv och varför känns det så obehindrat att skratta år berusade ryssar? Hur länge är det rimligt att känna en njutning av Bidens vinst? 

2020-11-12
Länk till avsnitt

73 dagar kvar: Efter pausen... Johan Rheborg om valet!!!

Folks!!!
2020-11-08
Länk till avsnitt

543. ?Den sköraste stunden?

Valet! Ilses starka stund när hon träffar sin lärare IRL! Roddarnas sista-showen-prank på Fredrik! Filips ömma känslor för Amerika! WHAT IS THIS ALL ABOUT?
2020-11-05
Länk till avsnitt

0 dagar kvar: Trumps sista Biden-bitchslap

Dagen D är här och Filip & Fredriks valpodd är NATURLIGTVIS också här. Och ni - ni hänger med!
2020-11-03
Länk till avsnitt

1 dag kvar: Det påkolade sista dygnet

I morgon smäller det. Och med er till det bittra slutet är förstås Filip & Fredrik.
2020-11-02
Länk till avsnitt

4 dagar kvar: Trumps livlina inför sista helgen

Med bara 4 dagar kvar till presidentvalet i USA börjar Filip & Fredrik likt barn inför julafton känna gåshuden närma sig. Och vi - vi hänger med!
2020-10-30
Länk till avsnitt

542. "Alla vi medelmåttor?

Fredrik läser Renegater av Klas Östergren och golvas av mästerverket så till den grad att den får honom att vilja lägga allt jobb som har med kreativitet att göra på hyllan. Och så kan man ju känna när man möter mästare som verkar i sitt eget skrå, men hur är det för superettan spelare när de kollar Champions league? Eller Stavhoppare som tävlar mot Isenbajeva eller Bubka? Vill de också sluta? Slås de av sin medelmåttlighet och vill lägga av? Och vad vore ett avsnitt utan en äckel-varnings-anekdot från Fredrik!

2020-10-29
Länk till avsnitt

6 dagar kvar: Hårddisken från helvetet

Vad har Brainpools David Birdes sönderslagna gitarr med USA-valet att göra? På vilket sätt påminner Biden om den rumänska fotbollsklubben Steua Bucarests framfart? Och hur passar bilden av ett klättrande stånd mot ryggraden in i den sista presidentvalsveckan? Bara Filip & Fredrik vet. Och snart vet ni också.
2020-10-28
Länk till avsnitt

7 dagar kvar: Mys-önsketänkandet om Melanias dubbelgångare

En vecka kvar nu... Och för en alternativ TAKE på det amerikanska presidentvalet är det ju hos Filip & Fredrik ni ska guldvaska. Och det gör ni här!
2020-10-27
Länk till avsnitt

8 dagar kvar: Pissvänstern

Det börjar onekligen dra ihop sig! Med bara 8 dagar kvar till presidentvalet i USA ser Biden ut att ha en betryggande ledning. Men vi minns 2016 och tar ingenting för givet. Filip & Fredrik fördjupar och breddar perspektiven.
2020-10-26
Länk till avsnitt

11 dagar kvar: Nattens debatt: ögonblicket som kan fälla Biden

Nästan live kommer här Filip & Fredriks allra första reaktioner på nattens debatt mellan Donald Trump och Joe Biden!
2020-10-23
Länk till avsnitt

541. ?Filip adopterar rullstolsburen hund?

Filip står inför ett episkt dilemma som kan lyfta hans gloria till oanade höjder eller göra precis tvärtom. Och Fredrik har frossat i hans hatperson numero etts nyutkomna självbiografi och känner nån sorts förtröstan, men efter lite lirkande av Filip så inser han förskräckt att han kanske inte är så olika sin fiende egentligen. Och så om varför svenskar drömmer om att simma med delfiner!

2020-10-22
Länk till avsnitt

13 dagar kvar: Tre skäl att rösta på Trump

Samtidigt som Trump kallar USA:s ledande smittskyddsexpert Antony Fauci för idiot, samtidigt som Joe Biden gått tillbaka till skolbänken för att plugga till debatten senare i veckan, samtidigt som den eventuellt första zoom-möte-metoo-mannen föds, samtidigt som allt detta, levererar Filip & Fredrik sina analyser och tolkningar av det som händer under de sista självande veckorna före presidentvalet i USA.
2020-10-21
Länk till avsnitt

14 dagar kvar: Borats luddiga bomb

För varje dag som går stiger temperaturen inför det annalkande presidentvalet i USA. Och ju närmare vi kommer valdagen desto hetare blir också Filip & Fredrik, som i det här avsnittet börjar skönja en allt tydligare klyfta mellan dem. Den 3 november kan allt vara över, även vänskapen mellan våra korrespondenter från L.A och Stockholm. Häng med till slutet!
2020-10-20
Länk till avsnitt

15 dagar kvar: Fredriks Trumpdödsdans på Fort Boyard

Nu är det 15 dagar kvar till det presidentval i USA som av många betraktas som ett av de mest dramatiska på länge. Filip & Fredrik ger er sina personliga analyser av och betraktelser på tungviktsmatchen mellan huvudpersonerna Donald Trump och Joe Biden, men tar så klart också upp många av de birollsinnehavare som kommer att vara avgörande för utgången.

Filip & Fredriks valpodd kommer ut måndagar, tisdagar, onsdagar och fredagar ända fram till upplösningen!   
2020-10-19
Länk till avsnitt

18 dagar kvar: Dildon som kan avgöra valet

Med 18 dagar kvar till presidentvalet i USA är Filip & Fredrik de självklara följeslagarna. Här får ni sylvassa analyser, långsökta kopplingar (alltid med minst ett korn av sanning) och nya perspektiv. Häng med i upplösningen till det mest dramatiska valet sedan 2016. 
2020-10-16
Länk till avsnitt

540. ?Fri till slut?

Fredrik känner en outhärdlig skam över sina frekventa besök på sitt lokala systembolag. Så stark är hans känsla av skam att var gång han är där och köper sina 2 ipor och 3 Mariestads så letar han efter ett kassabiträde som han tidigare ej handlat av i hopp om att inte bli igenkänd. Om den otypiska clickbaitiga rubriken ?USA-jätten?  och så Fredriks sägning från ca 2005 som skulle beskriva hur dynamiken i deras kreativa process såg ut:  ?Filip sprutar och jag är den som bestämmer om vi ska svälja?.  
2020-10-15
Länk till avsnitt

20 dagar kvar: Fredriks Trumpsupportande farfar

Nedräkningen mot avgörandet i presidentvalet i USA den 3 november har börjat på allvar. Och med på resan finns tack och lov Filip & Fredrik! 

Imorgon blir det så klart den vanliga podden. Nästa avsnitt av "Filip & Fredriks valpodd" kommer på fredag.
2020-10-14
Länk till avsnitt

21 dagar kvar: Bårhus-Bidens maskproblem

Premiär för Filip & Fredriks valpodd! Under upploppet av den dramatiska presidentvalskampanjen i USA och ända fram till upplösningen kommer duon leverera underhållning och analys i en skön förening. Eller som de själva säger: "Det här blir en historisk resa rakt ner i helvetet eller den förlösande suck av lättnad som

mänskligheten så desperat trånar efter 2020. Vi är peppade och redo att sovra bland intrycken, hitta humoristiska vinklar och leverera halsbrytande analyser. Vi är tammefan satta på jorden för detta och törs påstå att ingen kan göra detta bättre än vi!

Filip & Fredriks valpodd kommer ut måndagar, tisdagar, onsdagar och fredagar med start NU!

2020-10-13
Länk till avsnitt

539. ?Bellman på en divebar i Gamla Stan?

Få svenskar i historien skulle klara en tidsresa lika bra som Bellman, menar Filip. Ge honom två minuter så skulle han stå och surra i en bar som om det var 1778. En som, bevisligen, inte klarade tidsresan lika bra var Anders Limpar. Om antitesen till en glad och sprallig Tom Cruise som fått det kritat svart på vitt att han inte kommer behöva besvara frågor om Scientologikyrkan när han besöker en talkshow! Och kan man bara få tycka och uttrycka en sådan banal reflektion som att Gamla Stan är väldigt vackert?!

2020-10-08
Länk till avsnitt

538. ?Åtta göteborgare med älgstudsare?

Filip kämpar på med home-schoolingen av hans dotter och som en liten belöning för allt slit får han denna vecka uppleva ett "polletten trillar ner"-ögonblick när Ilse plötsligt FATTAR matte! Med 3 skivor Skogaholmslimpa i käften får Fredrik en gråtattack när han snubblar över en tweet med en film från en presskonferens efter nattens NHL-slutspelsmatch där en hockeykille känner avgrundsdjup sorg efter förlusten. Och så om arkebusering, Morinhos hat mot vänskapsmatcher och den positiva klangen i ordet beroendeframkallande!

2020-10-01
Länk till avsnitt

537. ?Att svälja en AirPod?

Vad har Fredriks mamma och David Bowie gemensamt? Bägge hade kåtslag på Rudolf Nurejev. Birgit Nilssons abnorma resonanslåda och hennes frosseri i sina konkurrenters sågade recensioner! Bananflugans intåg i det svenska 80-talet. Och så om Filips Crocodile Dundee drömmar och Fredriks eventuellt utskitna AirPod!

2020-09-24
Länk till avsnitt

536. ?Helfinansierad av Johnny Depp?

Sverrir Gudnassons sänkta ribb för att bli omtyckt i nya sociala sammanhang. Psykologen som bankar in i patientens huvud att ?allt kommer mojna - håll bara ut?. Och så om en Madame Tussauds-liknande utställning, helfinansierad av Johnny Depp, där bara karaktärer från det svenska pop-journalist-landskapet på 90-talet visas upp!

2020-09-17
Länk till avsnitt

535. ?Korkad knarkare?

Filip framstår som plattare än Ernst i vissa frågor och ilsknare än Gordon Ramsey i andra. Hur kan man kalla folk med beroendeproblematik för korkade undrar han efter att ha läst en krönika i Expressen om Petter Northugs senaste debacle. Och så om ett hyllnings sms från the one and only Lasse! (Winnerbäck hoppades Filip på men Kronér det va...)

2020-09-10
Länk till avsnitt

534. ?Filip ger sin hund Xanax?

Måns Zelmerlöws drag i wifin på flyget, Filip ger sin hund Xanax för att den ska klara den transatlantiska flygningen hem till Sverige, Tobbe från En annan del av Köping får diplomatisk skämt-immunitet och om den ännu icke-existerande ?det ringer ingen klocka-journalistiken?!

2020-09-03
Länk till avsnitt

533. ?Gnällig och självömkande?

Filip har insett att både han och Fredrik är usla intervjuobjekt, att de är en talkshow-värds värsta mardröm. Filip är gnällig, självömkande och på sin vakt. Fredrik är forcerad, lyssnar inte och berättar historier för fort. 

Fredrik har precis fått höra en riktigt saftig historia om Evert Taube, berättad av Janne Josefsson, och nu står han inför dilemmat att anekdot-tjuva Jannes historia, för Janne planerar nämligen själv att dra den när han, likt Fredrik, ska medverka i ett Lars Lerin TV-program som ska spelas in i veckan. 

Och så gör äntligen Fredriks pappa Peter Wikingsson entré i podden! 

2020-08-27
Länk till avsnitt

532. ?Har spelat padel med Chris Martin!!?

Fredrik tillbringar en dag med Chris Martin, Filip har förlovat sig och när Fredriks barn kommer in och sjunger ja må han leva på morgon så utbrister en av de ?3 år kvar till 50!!? Och så om när Lars Hammar tyckte Mad Men "gick lite för fort?.

2020-08-20
Länk till avsnitt

531. ?Gud hade slagit tån i en tröskel?

Fredrik tror att när Gud skapade Filip så var han bakis på det där sköna sättet, och när Gud skapade Fredrik så var han på tårna. Vad gjorde Filip när han mixade sin första lime-drink i mitten av 90-talet? Hade han kolsyrad läsk i shakern kanske? Och så när Filips 6 åriga dotter ser rakt igenom hans desperata skådespel för att få sina två barn att vara sams.  
2020-08-13
Länk till avsnitt

530. ?Fredrik efterlyst av tysk polis?

Filip är på väg tillbaka till Sverige efter många månader i Los Angeles och vet varken vad han ska förvänta sig eller hur han ska bete sig. Mask eller inte? Träffa vänner eller avstå? Får man umågs med föräldrarna? Öl på O?learys eller två glas vatten hemma? Och Lars Hammar har fått en ?Digital Overhaul? och försöker få Google Talk att tysta sig så han och Tina kan gå på kräftskivan.

2020-08-06
Länk till avsnitt

529. ?Läkare som talar mellan raderna?

Fredrik är tillbaka hos den svensktalande franska tandläkaren med rötter i Dalarna och kontor på Rivieran som kom med det oroväckande rådet hörom sist att Frediks tunga borde få en biopsi pga av en liten svart fläck. Detta satte givetvis igång dödsskräcken hos Fredrik och när han nu är tillbaks så blir det inte bättre för den här gången gör tandläkaren med hjälp av en 6K kamera en rundvandring i Fredriks munhåla och shamear honom för hans amalgamtänder och allmänt bristfälliga tandhygien. Och så om Filips sug efter lyx-hippie-tillvaron!

2020-07-30
Länk till avsnitt

528. ?Århundradets kärlekshistoria?

Fredrik har hittat Sveriges svar på Shane MacGowans rossliga och oefterhärmliga skratt. Terapianstormningen från olyckliga par efter Shakespeare in love och förälskelse-suget efter Notting Hill. Och om artisten John Lennon kan man säga mycket och det görs det sannerligen denna vecka. Och så även lite om Yoko och århundradets förälskelse!

2020-07-23
Länk till avsnitt

527. ?Två kokta ägg och en porrtidning?

Kantlossningars moder fick Fredrik att bryta toaborsten i två och sjunka djupt in med bägge nävar i porslinets mörka hål. Filip försöker ge sina barn en socialrealistiskt upplevelse på en bondgård i kalifornien och så träffade Fredrik en tandläkare som fick honom att tro att: Det är så här det börjar, slutet på allt. 

2020-07-16
Länk till avsnitt

526. ?Självförvållat luttrad?

Fuck Karamelodiktstipendiet! Filip och Fredrik inför istället ett nytt stipendium som premierar ordekvilibrister som kommer på uttryck som ?inombordare? eller "åhörarna på Allsång på Skansens första rad såg ut som inpackade smörgåsar i SJ-bistron". Fredrik är på Rivieran och får uppleva devisen i realtid, ?kan stekare steka så steks det!? Och Filip saknar, bland mycket annat, tiden då man kunde resa och hamna på en bar i Grönland och beställa in en back öl. Och kom ihåg var ni hörde det först, Trump ger upp innan valet! 

2020-07-09
Länk till avsnitt

525. ?Vill du vara mitt sexualobjekt ikväll??

Vem ska granska och avgöra vilka historiska monument och uttryck som ska ryckas när tiderna förändras? Efter att Filip läser högt från en oerhört grov intervju från 1971 i tidningen Playboy med skådisen John Wayne så är det iaf bortom rimligt tvivel att flygplatsen i Los Angeles med just hans namn på, bör ryckas. Fredrik gick berserk på en stackars äldre fransk dam på golfbanan i veckan och portades från att återvända. Så kan det gå när semesterhjärnan är på! Och så om den kittlande tanken att en 86-årig Ewert Ljusberg sitter i Jämtland och får veta att hans roliga historier från SVT har blivit cancelled för de anses vara objektifierande av kvinnor. 

2020-07-02
Länk till avsnitt

524. ?Jag har varit orolig för dig?

Fredrik blir förtvivlad när hans döttrar och fru försiktig och varsamt förklarar för honom att anekdoten om Farbror Bosse och hans bilstereo som han just är på väg att berätta i bilen på väg ner till Rivieran, berättade han en gång bara 9 timmar tidigare. Filip drömmer om att veckla ut en karta och bränna ut till Wyoming i sin bil men de suboptimala förutsättningarna för spontana upplevelser är hämmande. Och viktiga frågetecken från förra veckans avsnitt förtydligas! 

2020-06-25
Länk till avsnitt

523. ?Jag åt en avokado-toast?

Fredrik menar att avsaknaden av krigsveteraner i Sverige har lett till att svenskar inte kan konsten att ge en stående ovation, och det i sin tur har lett till bieffekten att svenskar är sämst i Norden på dirtytalk under sex.

Syret i Filip och Fredriks vindlande poddsamtal är, enligt Filip, att han våldför sig på sanningen och vässar historier med täta mellanrum för utan de hade Fredrik aldrig orkat lyssna klart. Och om jordens sämsta partytrick!


2020-06-18
Länk till avsnitt

522. ?Dina barn har åkt?

Kan en person någonsin ha överskattat någon annan persons sociala nätverk så som lyssnaren Tony från Jönköping överskattar Filip och Fredriks sociala nätverk? Det finns många som inte vill höra detta men det finns faktisk en Sean Banan dimension över Foo Fighters frontman Dave Grohl. Och var fan var Krister Peterssons ?Steve Jobs-moment? under onsdagens presskonferens?

2020-06-11
Länk till avsnitt

521. "Tio år av narcissistisk självrannsakan"

Idag, för exakt 10 år sedan, släppte Filip och Fredrik, ihop med Aftonbladet, det första avsnittet någonsin av denna podcast! Då som nu är det ett vindlande samtal om det ena och det andra, som till exempel skammen som kommer efter man tappar energin i rösten när man pratar i telefon med ens föräldrar, eller när man inser att man faktiskt inte gjorde den där lilla ansträngningen som skulle betytt så mycket för morsan och nu är det för sent. Och om familjereptil Filip som flyger upp ur loungesoffan på lyxhotellet när sonen Tage håller på att bli påcyklad av en 12 åring och Filip därigenom får känna sig sexig och objektifierad av en grupp kvinnor. Och vad är det som krävs för att man ska förändras på riktigt?

2020-06-04
Länk till avsnitt

520. ?Dicked an?

Veckans avsnitt bjuder på en rafflande Lars Hammar som varvar upp och bjuder på acapella sång, som sen glider över i en kuriös och promiskuös anekdot från London om en familj som har anor sen 800-talet och allt avslutas med en nyhetsflash värdig New York Times! 

2020-05-28
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.