Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Filip & Fredrik podcast

Filip & Fredrik podcast

En gång i veckan ägnar de en timme åt varandra, i ett samtal som ingen jävel får störa. Kan de inte bara få göra det? Låt dem hålla på! Det är NYTTIGT för dem.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

filipandfredrik.com/sv/

Avsnitt

243. "Filips nya cannabis-fas"

Fredrik sitter i Vegas och tänker tillbaka på ett fantastiskt dagboksinlägg medan Filip går på premiär och känner sig lite bortkommen. Mitt i allt detta besöker Filip Med Men.

2018-12-06
Länk till avsnitt

242. ?Filip får ett gåtfullt förslag från en ryss?

Fredrik har sett X&Y och känner sig som tjejen han stötte på i Sundsvall som kom ut ur biografen och trodde att Tinker Tailor Soldier Spy handlade om en läcka på en cirkus. Inget är begripligt. Och Filip undrar varför det är så jävla förbjudet att kritisera Anna Odell.

2018-11-29
Länk till avsnitt

241. ?En vacker, bäng natt i Hollywood?

Dunderbakis men fortfarande euforiska från visningen av Tårtgeneralen i Hollywood ger vi er denna veckas avsnitt.

2018-11-22
Länk till avsnitt

240. ?Bara sex öl före mötet?

Trots att det gått 10 år sen det där mötet då Filip och Fredrik flögs in till London och ett av de hippaste produktionsbolagen då för att sälja in The Boston Tea Party konceptet, är Fredriks skamsköljning total när Filip påminner honom om i vilket skick de anlände till mötet. 

2018-11-15
Länk till avsnitt

239. ?Senõr Anal?

Fredrik blev i veckan mind blown när han på ett cafe i Grebbestad insåg att de inte bara spelar Beatles i högtalaren utan de spelar Fredrik Wikingssons Beatles-spellista från Spotify. Filip tycker detta, som högst, förtjänar en axelryckning. Men sån är dynamiken i podden! Filip å sin sida blev mind blown när har på en födelsedagsfest fick höra en milt sagt pikant anekdot om en mans förehavande med prostituerade i Mexico. ¯\_(?)_/¯

2018-11-08
Länk till avsnitt

238. #prataomdet

När Filip och Fredrik växte upp så var den heligaste av stunder den i soffan på söndagar med pappa, långkalsonger på, varm chkolad framdukad och femmilen framför sig på TVn. Och häromdagen, i nån sorts modern tappning av att med familjen samlas framför TVn, satt Filip tillsammans med sin pappa och mamma och även sina barn en lördag kväll och tittade på när MMA fighters slog sig blodiga under den stora MMA-galan i Vegas. Är det rimligt undrar han? Eller har han skadat sina barn? Hör av dig om du vet svaret: podcast@podff.com

2018-11-01
Länk till avsnitt

237. ?En klassisk minnesbyggarhelg?

Filip fick känna på regissörslivsglamouren när han i helgen besökte filmfestivalen i Valladolid. Och även om inte Pedro Almodovar var där i person så var hans sk ?team? där och det räckte för att Filip skulle få uppleva en Almodovarsk fläkt. Och när Plura ringer så svarar man. Ett samtal som ledde till att Fredrik en dag stod och soundchecka inför ett frågande rårakeätande turisthav på en innekrog i Stockholm. 

2018-10-25
Länk till avsnitt

236. ?Det invändningsfria livet på Marstrand?

I en brusig bil på väg till Arlanda spelades veckans försenade avsnitt in. Det var Per Hagman, det var Hultsfred backstage 95, det var en eldriven markis på Marstrand, det var patient zero, det var en taxi chaufför som fick agera drake i Draknästet osv.

2018-10-18
Länk till avsnitt

235. "Lars Hammars sista anekdot"

Tänk om det är så att vässandet av anekdoter är en ren fysisk ansträngning och när ålderns höst kryper sig på så försvinner orken och kraften för att hitta de där utsmyckade detaljerna som är anekdotens essens? Lars Hammar, en av de finaste och mest värdefulla anekdotister vi har i detta land, har börjat tappa den kraften.

?

2018-10-11
Länk till avsnitt

234. ?Hissfärden ner i helvetet?

När August Strindberg i Hemsöborna 1887 skrev raden ?Han kom som ett yrväder en aprilafton och hade ett höganäskrus i en svångrem om halsen? höjde han ribban för vad en karismatisk entré kan vara. Höganäskrusentrén är än idag omatchad i sin vivör.

2018-10-04
Länk till avsnitt

233. ?Efterfest med Paul Simon?

Nästa år kommer vi vakna upp till larmrapporter om att kändisars #cheatdays livsstil egentligen är livsfarliga. Bulemiska självspäkelse projekt som leder till psykisk och fysisk ohälsa och kanske till och med förtidig död? Looking att you The Rock. Och Fredrik var ju i New York i helgen med sin bromance Sigge Eklund och fick inte bara sett sitt livs stora idols sista konsert utan också

2018-09-27
Länk till avsnitt

232. "Deepthroat-kungen"

Comic con har i och med sin bokning av Mads Mikkelsen för en gångs skulle lyckats attrahera en kändis vars bäst före datumen inte passerades ca 1987. Eller? Kan det vara så att Mad Mikkelsen faktiskt har peakat? Och Filip och Fredrik är bara helt ovetandes om det? I veckan fick Filip för första gången känna på den djupt primala instinkten att försvara sitt barn när det utsätts för fara av främling på djurpark. 

2018-09-20
Länk till avsnitt

231. ?En läkare till frysrummet GENAST!?

SVT had one job i söndags och det var att producera Sveriges i absolut särklass bästa valvaka. De misslyckades nått så monumentalt enligt Filip. Den pösiga och analoga Sören Holmberg framstod som en frisk fläkt jämfört med hur långsamt kontrollrummet funkade. För övrigt var det enda som stack ut på valvakorna det bultande skrevet på Ulf Kristersson när han översköljdes av tanken på att han kan bli Sveriges nästa statsminister.

2018-09-13
Länk till avsnitt

230. ?Måste punktera en lunga?

Vad innebär det att ha barn som inte imponerar intellektuellt? Ska man oroa sig? Inte enligt Filip som denna vecka kört genusskola med sin son. Fredrik har trasslat in sig i ett internskämt med sin dotter och nu vet han inte om han kan gå på föräldrarmötena längre. Och vem vinner chickenracet mellan Filip och Torkel Petterson en solig sensommar dag på Biblioteksgatan i september? 

2018-09-06
Länk till avsnitt

229. ?Timbuktus komplicerade kebabsås.?

I veckan tillbringade Filip och Fredrik en dag med Statsminister Stefan Löfven för att se hur en valspurt går till. Känslan av vördnad inför ämbetet var förvånansvärt kortvarigt, iaf när det kom till hur statsministern skulle tituleras. Det tog inte lång tid innan Fredrik ropade ?Stefan, Stefan!? tvärs över rummet för att klämma in en fråga. Och kanske peakade allt när Fredrik sträckte sina lortiga fingrar mot Stefan Löfvens kebabtallrik, frågade om han fick smaka och som vore det chips plockade upp ett par kebabskivor med fingrarna och sen doppade de i den rödvita såsen och tjoffade in den i munnen. Glöm inte rösta på Filip och Fredrik i Kristallen!!

2018-08-30
Länk till avsnitt

228. ?Hopplös väntan på en ryggdunk?

När Filip flyger skytteln LAX-ARN så förvånas han glatt över att Tårtgeneralen visas som on air entertainment. Så när han parkerar sig själv vid toaletterna för att småsurra med flygvärdinnorna när han ett litet hopp om att bli dunkad i ryggen av passagerare som just sett filmen. Inget av det sker.

Istället tittar folk på en skrynklig Al Pacino i TV-filmen Paterno och Cougar Town. 

2018-08-23
Länk till avsnitt

227?Nåt som verkligen INTE hände i Malous soffa?

Filip ger sig ut på den mycket nariga stigen att försöka återge en dröm, en dröm han precis vaknade från. Det är abstrakt, det är möjligen infamt och det leder hela vägen till en scen i Skavlans program där Tomas Andersson Wij inte får en syl i vädret för publiken kan inte sluta applådera när Mia Skäringer gör entré för att berätta om sin medverkan i Malous "Efter Tio". Hörni nästa vecka börjar Breaking News igen!

2018-08-16
Länk till avsnitt

226. ?You know I can?t drink anymore?

Senil olydnad, Paul McCartneys vattenspridarpersonlighet, Picassos sista ord, Veronica Maggios Uppsalahat, Mexicos livsbejakande mezcalgurglande, Maradonnas kolamissbruk och konstanten att det just nu tutas en tuta i Neapel. 

2018-08-09
Länk till avsnitt

225. ?Jag hatar den där lille jäveln?

När Jas-planet störtdök under Vattenfestivalen sommaren 93 var det en person som såg möjligheter istället för tragedi. Det hade inte ens hunnit gå 24 timmar innan det gick att köpa upptryckta t-shirts med bilden på det störtande planet. Den här typen av alerta entreprenörskap piggar ju upp, och Filip har under sommaren funderat på varför. Samtidigt har Bert Karlsson star-mappat Grebbestad och har därför stenkoll på exakt var Fredrik har sitt sommarhus, för nu i veckan dök han upp vid uppfarten och vevade ner rutan för att meddela att han inte är särskilt förtjust i varken Fredrik eller ?den lille jäveln?.

2018-08-02
Länk till avsnitt

224. ?Lasse Holms (kanske) manglade eftermäle?

Den svenska popmusikens bonniga kåthet nagelfars, Anna Bok vs Vanessa Paradise och Tommy Nillson vs Madonna. Och skulle till exempel Lasse Holm ha överlevt nutidens tendens att dreva kring kulturarbetares gamla värv? Och så hur Fredrik tack vare sin bästa Barry White röst lyckats få sin hund att göra det han vill.

2018-07-26
Länk till avsnitt

223. ?Filip jag älskar dig, men...?

De parallella spåren peakade för Fredrik i veckan när Filip lyckades få en biljett till VM-finalen. Visst gladdes han å Filips vägnar men klippet på Filip när han tar på sig den franska landslagströjan från VM-98 och gör det katolska kors-tecknet, ja då var de varma känslorna hos Fredrik borta. Kulturjournalisters fabriks-hat, albaniers positiva inställning till korruption och Donald Trumps peepee tape diskuteras också. Glöm inte att Tårtgeneralen nu finns på Itunes! 

2018-07-19
Länk till avsnitt

222. ?Drejstugorna som blev stående?

När kändisar som Warren Buffett, Mark Zuckerberg eller Bill Gates skryter om att de skänker bort hela sin förmögenhet så är det ju aldrig ?hela? sin förmögenhet. För även om det är 99.9 procent så är den där lilla procentenheten alltid värd ett par miljoner och kändisen i fråga kan fortsätta leva ett bekvämt och lyxigt liv, välgörenhetshandlingen till trots. Men hur vore det om kändisar, kanske en fotbollsstjärna som Neymar, skulle rada upp allt han ägde; bilar, möbler, smycken osv på en fotbollsplan och säga, ?inget är mitt längre, allt jag äger är det jag bär just nu?? 

2018-07-12
Länk till avsnitt

221. ?Sommaren med Magkänsla?

Det här ÄR sommaren när magkänslan tog över. Tidningar skriver substanslösa texter om dopade ryska fotbollslandslag, Mr Cool får inte ens existera pga av sin skruvade karaktär och valfläsk från partier är enkom magkänsla. Det har inte ens gått ett dygn sen Sverige vann matchen mot Schweiz men Fredrik känner bara sorg.

2018-07-05
Länk till avsnitt

220. ?Pappa & Avsugningen?

Fredrik sitter på en brummande katamaran i medelhavet med ett gäng kändisar och dricker drinkar och dyker balla dyk för att impa på sina barn. Filip roamar runt i södra Europa och blir sitt sämsta jag framför sina största idoler: Andre Pirlo, Gabrielle Batistuta och Thiago Motta. 

2018-06-28
Länk till avsnitt

219. ?Pack your handbags, ladies?

Omständigheterna för veckans avsnitt kunde inte vara i mer bjärt kontrast till förra veckans euforiska stämning. Borta är friheten och extasen. Fredrik sitter i Grebbestad och Filip är i Köping. Men det är VM och det blir reflektioner kring hur ett par Y-kalsonger fick Fredrik att känna sig Ronaldoesk, vilket får Filip att bekänna att hans hat mot Ronaldo kanske kan ha sinat efter dennes frispark mot Spanien förra veckan. 

2018-06-21
Länk till avsnitt

218. ?I detta hål kunde strypa en ål?

Filip och Fredrik är på semester i Irland ihop. Det stämmer, på kompisresa. Inget jobb att göra, inga tider att passa, inga intervjuer att boka. Bara långa hotellfrukostar och stökiga nätter. Fast Filip blir redan första kvällen besviken över att Dublins pubar har så högt i tak, bokstavligen. Och än mer förbluffad är de bägge över hur staden Limerick lyckats sälja på hela världen att skämtversandet, med samma namn som staden, skulle vara en konstform. Och så om vad Jeff Daniels skulle förtälja för Filip och Fredrik om de möttes längst inne på en pub under Michael Moores filmfestival i Traverse City i Michigan. 

2018-06-14
Länk till avsnitt

217. ?En vemodig stund på Walgreens?

Brytpunkter i kommersiell framgång kan ta sig många uttryck, som när Coca Cola bytte loggan mot olika namn på burken, eller när Sportbladets övergick till rosa tidning eller det ständigt återkommande exemplet ?de hemliga sidorna? i porrtidningarna. En annan sådan brytpunkt var när tidningar och magasin började med inplastade give-aways, som rakblad, smink eller kassettband till exempel. Allt detta tänkte Filip på i veckan när han gjorde ett hastigt besök på ett apoteket i LA och i kön fick en upplevelse av både vemod och hopp.

2018-06-07
Länk till avsnitt

216. ?Väghål-populismen?

Semestern har börjat för Sveriges hårdast arbetande mediaprofiler och Fredrik har redan införskaffat sommarsäsongens traditionsenliga t-shirtar i ett steg i arbetsavtändningen. Vi får också höra den hisnande berättelsen om den sisofysiska Gäddan vars enda syfte i livet var att bli en lajkraket, en djupdykning i Fredriks twitter-rage i veckan som bottnar i "hål-i-vägen populister" som på riktigt tror att burkaklädda spritlangare kommer svämma över Systembolaget och så drömmen om att Gellert Tamas ska göra en lättillgänglig fablifiering av inbrottsstatistik så barn kan ta till sig av informationen.

?

2018-05-31
Länk till avsnitt

215. ?Grimaslös i Seattle"

Harry Schein, skapare av Filminstitutet tillika ett vandrande rakvatten, skulle vända sig i sin krav om han visste vilka fräna dofter som osade ur toaletterna i Filmhusets loger. Doften är jämförbar med ett utedass-hål i en bergsby i Albanien som Fredrik besökte under TV-inspelningen för ?Grattis Världen? för massa år sedan och även den 60 000 stora kokolonin längs med motorvägen utanför Los Angeles. Och så berättelsen om blicken i Filips ögon när den PR-ansvariga på filmfestivalen i Seattle svepte en Tequila som om det var det mest rimliga man kunde göra innan man går till jobbet. Blicken som fick alla blod svett och tårar från Tårtgeneralen att kännas som det var värt det!

2018-05-24
Länk till avsnitt

214. ?Bakfyllans Kristallkrona?

Vad har städer som Åkers styckebruk och Korpilombolo för gemensam nämnare? Kanske samma sak som Borås och Fanning, Missouri. Och så lite tankar om antitypecastandet av Johannes Brost och Reine Brynolfsson i filmen Blackjack, skillnaderna mellan Ruben Östlund och Suzanne Ostens pitchskola och varför Thorsten Flincks +1 när han flög till New York för att medverka i Filips och Fredriks tv-program blev hans elektriker.

2018-05-17
Länk till avsnitt

213. ?Carolas Sean Penn-moment?

Filip delar med sig av ett mindre smickrande personlighetsdrag han blev varse härförleden under ett besök på en trinkstube i Berlin. Och Fredrik valsar runt i Frankrike och dricker blaskigt kaffe med mjölk som ser ut som streptokocker. Och så historien om Carolas egna Shoreline! 

2018-05-10
Länk till avsnitt

212. ?Båtmässamän som hatar kvinnor?

Filip är i LA och bedyrar hur bra han trivs där och Fredrik konstaterar att man bara vill höra historier om folk som säger ?LA-flytten var ett misstag?. Felix Herngren är på besök och tillsammans går han och Filip på ett PT-pass på gymmet. Filip minns Felix barbröstade omslag i Caf och känner grov prestationsångest. 

2018-05-03
Länk till avsnitt

211. "En biltur att minnas

Det har varit en stökig vecka, inte bara för att Fredrik blev magsjuk, utan framförallt för känslosvallet efter Tim Berglings bortgång. När man pratar om människor som precis gått bort så blir det ibland lite tillrättalagt, man pratar om dem genom prismat av att veta vad som hänt och kanske lägger man därför orden på ett visst sätt. Därför spelade vi tillbaka banden och hittade ett avsnitt från 2014 där Filip och Fredrik berättar om känslan de precis upplevde när de tillbringade en heldag med just Tim i Las Vegas. 

2018-04-26
Länk till avsnitt

210. ?Det göteborgska mickdroppet?

Man får, när man besöker 24 städer på 4 dygn, uppleva både det ena och det andra. Två mänskliga interaktioner från veckans turné har fastnat på på näthinnan hos både Filip och Fredrik. Ett möte skedde på ett community-table på en asiatisk restaurang i Göteborg och ett annat på en bensinmack i Söderhamn. Två möten som, jaa, kanske säger de inte bara nått om dessa personligheter, utan till och med nått om Sverige.

2018-04-19
Länk till avsnitt

209. ?Bra reklam för Sverige utomlands?

Filip vill den här veckan slå ett slag för Nya Karolinska sjukhuset, detta som en motvikt till alla självutnämnda dörroffertexperter som plötsligt dykt upp i kölvattnet av Nya Karolinska sjukhusets kris. Han ifrågasätter också om det är rimligt att Expressen skriver en dödsruna över en filmkritiker och Fredrik doppar tån i Svenska Akademien bråket.

2018-04-12
Länk till avsnitt

208. ?qwerty?

Om Fredrik panikade sig igenom hela skolan i skräck för att underprestera så har Filip haft en mer prestationskravlös upplevelse. Och så har det fortsatt. Till exempel har Filip gått igenom livet ovetandes om hur högerregeln egentligen funkar och tänkt att ?kör jag försiktigt så löser det sig?. 

2018-04-05
Länk till avsnitt

207. ?Den pissiga mobbarvänstern?

Fredrik ställdes inför ett dilemma i veckan när han var och laddade sin bil. Toarullen på den offentliga toaletten hade tagit slut och alternativen var få. Du kan, på riktigt, inte ana vad han gjorde sen. Men vad ska man egentligen göra när man ställs inför sådana dilemman? Är det inte exakta dessa frågor som Mensa-testen borde besvara? Istället för trianglar osv? Och så om Jerry Williams språkuniversum! 

2018-03-28
Länk till avsnitt

206. "Bröllopet där Filip markerade dans?

Vad gör man när bruden på bröllopet kommer framdansande med en vodkaflaska i handen och en ?nu-är-det-din-tur-att-få-dansa-med-mig? blick? Man markerar dans. Inte för mycket och inte för lite. Man markerar. Trots att Filip hellre skulle stå i ett hörn och diskutera komplexiteten i Lasse Holms ?Canneloni, Macaroni? än att dansa på offentlig plats var han tvungen att just markera dans på ett bröllop häromveckan. Och Fredrik var där och såg allt.

2018-03-22
Länk till avsnitt

205. ?Ledin 600?

1999 spelade den amerikanska porrfilmsskådisen ?Houston? in filmen ?Houston 620? där hon ämnade slå världsrekord i att ha sex med flest män inom loppet av 24 timmar. När Filip och Fredrik i helgen gjorde en blixtvisit i Götebog bodde de på Gothia Towers, och anmärkningsvärt var då att det redan efter lunch en lördag rådde fylleslag bland medelålders par som antingen var på väg till eller just varit på Tomas Ledins show på Rondo. Det gav Filip en idé. Han kallade den för Ledin 600. 

2018-03-15
Länk till avsnitt

204. "När i livet var du mest pissnödig?"

När Evert Taube pennade några av sina mest ikoniska visor så var sexismen och den ljusa beskrivningen av de prostituerades liv något som aldrig ifrågasattes. Filip skulle önska att det fanns lite mer smärta i skildringen av till exempel Flickan i Havanna. För hur hade det sett ut om Tomas Andersson Wij idag till exempel skrivit en visa om hur prosituterade kvinnor i Phuket skjuter pingisbollar ur coochien? 

2018-03-08
Länk till avsnitt

203. ?Lars Hammar hos Skavlan?

Det är bara dagar kvar till premiären av Tårtgeneralen och Filip har flugit hem tidigare från LA för att ihop med sin pappa Lars medverka i Skavlan. Egentligen är det en dream-come-true för Lars, men nervositeten spelar honom ett spratt redan när Skavlans researcher ringer för ett rek-samtal. Fredrik försöker ha ett pep talk med Lars men frågan är om det hjälper. Fredrik tillbringar sportlovet i barndomshemmet i Bohuslän och inser att hans mamma har täckt huset med konst med idiomatiska utryck och grundheten i det förbryllar honom.

2018-03-01
Länk till avsnitt

202. ?Piska mig hårt?

Filip gick på Josefine Jinders 30-års fest och insåg att hans dragning till att skåla gjorde honom till en stofil i sådana ungdomliga sammanhang. Till råga på det åkte han på en ordentlig avhyvling av Josefine. Och Fredrik är inne i ännu en ny kostfas, denna gång är han övertygad om att jordnötssmör är porten till evigt liv. Snart är det premiär! Boka er biljetter snarast.

2018-02-22
Länk till avsnitt

201. ?Ligga med en brevlåda?

Filip dömer ogärna folk som valt en urspårad livsstil, som till exempel CNN-ankaret Richard Quest som härrom året hittades halvnaken i Central Park med ett halsband rund nacken knuten till sin penis och lite metamfetamin i fickan. Men när det kommer till mer stramt folk, till exempel sådana som kanske inte har lika hög tolerans för Richard Quest:iga-eskapader, de dömer Filip mer än gärna. Och så lite om Ronaldos trekanstsfrisyr, Fosbury-flopp samt Marlon Brandos brevlådeknullande. 

2018-02-15
Länk till avsnitt

200. "Ticsens tic"

Med pukor och fanfarer firar podden 400 avsnitt i en något nedkyl bil i väntan på Fredriks dotter. Filip fick grov prestationsångest i veckan när han ombads vid lämning på dagis skriva en dikt till sina barn som skulle läsas upp för hela klassen och Fredrik har på ålderns höst blivit varse om ett hummande tick-läte som han ger ifrån sig i stunder av berördhet.

2018-02-08
Länk till avsnitt

199. ?Frysbox Deluxe?

Fredrik smyger igång veckans avsnitt med en len nattradioröst för att inte skrämma iväg Filip, som legat nedbäddad i flera dagar efter århundradets matförgiftning. Detta leder till en semantisk diskussion om huruvida honorar, ett begrepp flitigt nyttjat i 70-talets porrtidningar, ska väckas till liv och användas istället för dess synonym gage eller arvode. Och så får Filips visslande självgodhet en ordentlig törn. 

2018-02-01
Länk till avsnitt

198 ?Lassgård trånade efter mig!?

I Stjärnorna på slottet från 2014 så finns det ett gigantiskt frågetecken, en osannolik casting som än idag gäckar Filip. Varför får stolarna på Guldbaggegalan eventet att kännas mer som en tandläkarkonferens i Flen? Och hur kommer det sig att Bo Wideberg är så anekdot-kompatibel för filmabetarstofiler? 

2018-01-25
Länk till avsnitt

197. ?Mer! Än! Väl!?

Filip drömmer onda drömmar, som innehåller blod, vassa pennstift och mord på kända svenska programledare och som en konsekvens vaknar han kallsvettig och inser att han har försovit sig i 10 timmar så Fredrik fått stå ensam på scen när Tårtgeneralen ska säljas in till hela mediesverige. Fredrik tog tåget ner till Helsingborg för att, på en lyssnares inrådan, operera sin tand. Det ska tilläggas att veckans avsnitt är inspelat i bilen på väg hem från Köping en snöig tisdag i januari. 

2018-01-18
Länk till avsnitt

196. ?Den ofrivillige hundägaren?

Fredrik blandar ihop den franska ?kasta-i-sig-en-espresso-och-cigg?-frukostkulturen med den svenska Wassberg/Kalla-traditionen där man hinkar i sig ett par portioner havregrynsgröt för att komma igång. 

Och så om Golden Globe-kändisarnas hittepå aktivism när de tog med sig riktiga aktivister på galan i söndags och hur det är ett bevis på att det tar så oerhört lite för att en Hollywoodkändis ska få lite goodwill - gå på nått aktivistkällarmöte i en slovakisk förort istället för att skryta om ert ?engagemang? på primetime. Filips pappa Lars är på besök i LA och när podden spelas in så har han barnvaktsjour och med tanke på att Lars aldrig höjde rösten under Filis uppväxt så är det kanske inte så konstigt att Lars låter Tage springa runt med en kökskniv i högsta hugg på nedervåningen.

2018-01-11
Länk till avsnitt

195. ?Hatet genom läsglasögonen?

Det nya året är här och inget har förändrats. Filip lägger bud på Frank Sinatras necessär, trots oklara äkthetscertifkat, och Fredrik kommer inte ens igenom K-specials signaturmelodi innan akademikerkomplexet bubblar upp. Och trogna lyssnare vet att Filips driver en lågintensiv strid mot DN, men trots detta kan han inte låta bli att älska Peter Wolodarski när han möter honom på en lunch. 

2018-01-04
Länk till avsnitt

194. "Drömmen om det diamanthårda?

Årets sista avsnitt bjuder icke på en årsammanfattning, men ack så mycket annat! Bland annat har Fredrik vart hos sin kuwaitiska frisör, Momo, som berättade att bland hudkännare är snigelslem den senaste trenden för att få den där Kim Jong-Un:sk slätheten i hyn. För det är ju sen gammalt att man som politiker måste hitta den där visuella uspen som får satirikerna att spinna. Gorbatjov, Dahl, Churchill. Alla hade de någon kroppslig usp som stack ut. Och så pratas det om vad det skulle betyda för isbjörnens överlevnad om det visade sig att kinesiska män skulle få för sig att isbjörnens "serum" skulle kunna hjälpa till att få diamanthårt stånd. Gott nytt år!  

2017-12-28
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.