Sveriges 100 mest populära podcasts

Filip & Fredrik podcast

Filip & Fredrik podcast

En gång i veckan ägnar de en timme åt varandra, i ett samtal som ingen jävel får störa. Kan de inte bara få göra det? Låt dem hålla på! Det är NYTTIGT för dem.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

filipandfredrik.com/sv/

Avsnitt

623. "Årets mest vedervärdiga ögonblick"

Filip och Fredrik presenterar stolt den inverterade motiveringen till årets profil på Riagalan:
"Med en stor dos av dryghet, oskarp i alla lägen och oproffsig som få gör han livet till ett helvete för sina kollegor. Stöddig och utan talang att underhålla är han en av landets mest hatade programledare"
2022-05-19
Länk till avsnitt

622. ?Medgångshumanismen?

Drömmen om att Lars Hammars skulle utsättas för ett ?tigerguldregn? på Kolmården, när Persbrandt kom till New York med en egen barnvakt, Filips omfamnande av ryktet som han själv spridit att hans mormor eventuellt hade en dildo gjord av bly och så Boris Johnssons oöverträffligt lättsamma inställning till döden!

2022-05-12
Länk till avsnitt

621. ?Filip fast i HUMBUG-fällan?

Fredrik förutspår att Filips mexikanska gatuhund förr eller senare ska visa sig gå sommarkatternas öde till mötes och bland alla saker Filip önskar att han gjort i livet hör magpumpning vid alkoholförgiftning till en av de.

I veckan när Fredrik satt i bilen på väg till en padelmatch i Uppsala för att spela mot Rit-Ola så fick han ett sms från Filips som var i Ojai på vad som verkade vara nån typ av drogliberal orgiastisk tillställning med nakendans vid pool och Fredrik slogs av hur vitt skilda världarna som han och Filip befolkar egentligen är. 

2022-05-05
Länk till avsnitt

620. ?Din egna Elon?

Sveriges Bruce Willis, den sladdrige 6x9 filantropen och den enda älskvärda triatleten!


Sponsor i podden: MyHeritage

Gå in på https://www.myheritage.se och testa gratis i 2 veckor. Med koden FilipochfredrikDNA får ni fri frakt vid köp av DNA-kit.

2022-04-28
Länk till avsnitt

619. ?Förlåt mig, Sverige?

Filips lika hutlösa som oblygsamma utgift för att få barnen att inte behöva köa på Disney World, Joe Rogans uppförsbacke för att bli älskad i Sverige och Fredrik skakades i veckan av självtvivel när han blev tillfrågad om att medverka i Min Sanning.

2022-04-21
Länk till avsnitt

618. ?Där ölen aldrig tar slut?

Definitionen av att inte bry sig om sin familj är att kolla på golfens Masters turneringen på TV, idrottare som hittar poesi där poesi inte behöver finnas och drömmen om de små orangea amerikanska medicinburkarna.

2022-04-14
Länk till avsnitt

617. ?Björkman sneglar på resväskorna?

Den imaginära knasigheten som Masked Singer framkallar, när Filip lycakde förmedla för Bob Hund att han förstod varför låten Dusseldorf hette just det och så de skälvande sekunderna innan American Song Contest ratingen trillade in!

2022-04-07
Länk till avsnitt

616. ?SMS:a HENRIK till 72400!?

Skinnömsningens tid är här och nu kanske det är slut på skådisar som sitter i publiken och tar skit från komiker, Läckerbergs bordellmamma-persona för alla nya Lets Dance deltagare och Zelenskyfieringen av den svenska valupptakten är i full blom med Ulf Kristerssons beige-gröna t-shirt!

2022-03-31
Länk till avsnitt

615.?Stänga av allt-dagen?

Janne Josefssons gick en Eriksgata längs Avenyn för att ta sig ur sin skilsmässosvacka, Magdalena Andersson som deffad statsminister i bunkern med militär-tshirt och att våga stänga av sin samtid är nåt vi alla borde göra oftare!

2022-03-24
Länk till avsnitt

614. ?Måns can fix you?

Filips söker snuttefiltar genom att kolla gamla 80-tals sportkrönikor på Youtube, Fredrik svimmar hos tandläkaren och vaknar dyblöt i skrevet, Zelmerlöw tar ton på TV-galor och lovar att Fix it och så om den ukrainska TV-serien där Zelensky spelar huvudrollen som alla pratar om men ingen kommer vilja se!

2022-03-17
Länk till avsnitt

613. ?Baren som inte kunde tystas?

När Lars Hammar gjorde lumpen och Mossad och Spetsnaz ryckte i honom, hur bilden av ryssen gått från "Ivan Drago-energi" till berusade "Russians Gone Wild-energi", Zelenskys hämtningar och lämningar från förskolan och om journalistiken som framkallade text efter text om baren som aldrig slocknade i New Orleans under orkanen Katrina.

2022-03-10
Länk till avsnitt

612. ?Vem kan man lita på??

Det blev denna vecka, av förklarliga skäl, oundvikligt att inte prata om VÄRDSLÄGET. Kanske är det en tröst att höra två vänner spekulera och fundera på varför vi hamnat här och hur vi kommer ur det! 
2022-03-03
Länk till avsnitt

611. ?Filips katastrofala Syfilistest?

Filip förstår att han är citat: För gammal för ett Syfilis-test, och känner sig slut som man. Fredrik genomled alla moders fylla och är Putin kortisolsvullen?

2022-02-24
Länk till avsnitt

610. ?Han hade svenskarna by the trevlighets-balls?

Hederliga gamla HIV-test, Filips brist på självinsikt kring hans story-skattkistor som dyker upp på efterfester och är det inte dags för humoreliten att plocka isär Dadgostar och Anderson istället för Busch och Kristersson?

2022-02-17
Länk till avsnitt

609. ?Helt andra nivåer?

[]
2022-02-10
Länk till avsnitt

608. ?Nu sänker vi ribban!?

Sylvass mediakritik utlovas! Den vulgära padelracks-konsumtionen har nått peak och Fredrik inser att detta sönderflisande MÅSTE sluta.  Journalistiken, drogerna och doping - släpp allt fritt!

2022-02-03
Länk till avsnitt

607. "The Continuing Fällning of Curre"

[]
2022-01-27
Länk till avsnitt

606. "Heroes"

Stoppa käften med Dumle och skita direkt efter, Roosvelts fire-side chat med extra allt utanför bild och SAS mjäkiga ?vi kan väl iaf FÖRSÖKA hålla avstånd? uppmaningar!

2022-01-20
Länk till avsnitt

605. ?Ska vi inte skydda våra äldre!?!??

Människors tendens att hitta på anledningar till att kontextualisera det som egentligen bara är ett behov av att få känna kraften i fredagssläggans omedelbara berusning. 

Fredrik har hittat en ny, aningen otippad, klarsynt gemenskap. Och Filip backar fortfarande av rädsla för att förolämpa hans elektriker som tjänstgjort i Irak och Afghanistan.

2022-01-13
Länk till avsnitt

604. ?Stockholm badar i Syfilis?

Fredrik är en booster shot från att go Full-Antivax, Filip antar att han har Syfilis och de löpsedel-klangiga epiteten "radhus-horan", "sko-bombaren" och "Dr-Åsas sambo"!
2022-01-06
Länk till avsnitt

603. ?Asens as?

Sitt inte där i fiskeboden, du svenska musiker, och sjung en trött cover i en smal dokumentärfilm! Filip föreslår att Fredrik ska punga en halv miljon för fyra tester av nån fancy Hollywood läkare för en ?general cosultation? - det kan göra UNDER med hans kropp! Och mitt under inspelning scattar Fredriks hundar mitt i vardagsrummet. Gott Nytt År!!
2021-12-30
Länk till avsnitt

602. ?Come come! Look look!?

Stor man med långt tarmsystem! Anekdot pole position! En förlåten patriark! 


2021-12-23
Länk till avsnitt

601. ?Sju sekunder?

Tänk om Fredrik hade blivit uthängd i ?Kändisar på Stan?-gruppen på Facebook när han manuellt hänger sina hundar i deras koppel, Filip braskar en anekdot med ?jag var lite berusad när jag fick den här historien berättad för mig? och Kim Kardashians extravaganta gåva till sina barn varje morgon fram till jul!

2021-12-16
Länk till avsnitt

600. ?Siw, du HAR ju inget??

Den kalibrerade TV4-transparensen som kändisar avkrävs för att få vara med i Så Mycket Bättre, journalisters underliggande syfte som aldrig är tydligare än när de intervjuar ensamma kända män som flyttat till Thailand och Edward Bloms gestaltning av ?Skriet? när han satt på Vårdcentralen i Örebro iklädd gasmask för att mottaga sin 3e dos.

2021-12-09
Länk till avsnitt

599. ?You gotta do something!?

[]
2021-12-02
Länk till avsnitt

598. ?Åh, SSU är här!!!?

När de historiska vindarna blåste i Riksdagen, blåste en lövblås ännu starkare vindar utanför ett uthus på ett hotell i Los Angeles där Filip evakuerat sin familj pga renoveringsdamm. Och så får Filip parallell-hybris och Fredrik drar minst tre starka men oklart sanna anekdoter om män i övre medelåldern! 

2021-11-25
Länk till avsnitt

597. ?När vi tömde Stuttgart på Fernet?

Roadtrippen fortsätter, denna vecka med ett löst och luddigt samarbete med Riskteatern som anordnar poddfestival denna vecka. Ämnet är "Skandaler" och Fredrik spänner bågen. Och så om über-vinklade kvällstidningsrubriker som Filip intervjuat fram, att känna vänners åldrande i doftlämningar på toaletten och en riktigt svag 2 plus anekdot från Los Angeles!
2021-11-18
Länk till avsnitt

596. ?Märkaren?

Filip och Fredrik är på väg söderut i en bil med en chaufför och pappa Lars Hammar och vi får följa med i ett böljande samtal om Sankte Pär, Martin Melin, Liv Strömquist och NyMo-Martins vanvördiga uppsträckning av Leif GW live i TV!

2021-11-11
Länk till avsnitt

595. ?Det behöver inte vara dyrt att festa?

Demolerade toastolar á la Berlin eller krussidullfria toastolar alla Peter Wikingsson? ?All-the-trimmings picknicks?, Edward Bloms oskrytiga föräldraskap, Tottenhams personlighetslösa tränare och Jamaicanska psilocybin resort!

2021-11-04
Länk till avsnitt

594. ?En parad av vodkasnapsar?

Filip är på en indie-Halloween-lekland med sin dotter och blir rädd för att leklandet, efter Alec Baldwin olyckan, inte kommer få fortsätta driva pranks, att säga pissa eller kissa till sina barn, Fredrik predikar parenting-by-avledningsmanövrer och Mao Zedongs LUDDIGA kulturrevolution!  

2021-10-28
Länk till avsnitt

593. ?Ät inte glassen!!!?

Filip går på bio med barnen och tror att han ska få ?sitt back and relax? men så dyker uppmaningen REPORT SUSPICIOUS BEHAVIOUR upp sekunder innan filmen börjar och hela upplevelsen förändras.

Och så om Lou Adlers sekund för sekund minskande houselholdstatus o James Wikingsson potentiella pung-klockspel. 

2021-10-21
Länk till avsnitt

592. ?+1-eliten?

Filips naiva tro på att Hanna Hellquist och Oscars Zia skulle dyka upp i Los Angeles som de utlovade en sen festnatt, rekord i koncentrationssvårigheter, och Mr X osannolika och gentlemannamässiga intråcklingar på sportevenemang!

2021-10-14
Länk till avsnitt

591. ?Free Börje!?

Fredrik tuffar runt i sin bil genom Sverige som en modern belevad och bemedlad Rasmus på luffen och får skamsköljning inför främlingar på ett café i Norberg, Filips liv komprimerat i en 20 sek intro film i Skavlan och varför är Filip citerad på Johan Cronemans biografiomslag?!

2021-10-07
Länk till avsnitt

590. ?Den kemiska ångestens urmoder?

De smärtsamma personlighets-förändrar-personerna som försöker vara nån annan än de egentligen är, förra seklets viktigaste uppfinning är varken kugghjulet eller tryckpressen - det är återställaren! Och Fredrik lovar att hans irritation mot Filip är på ett konstant lågt plan!

2021-09-30
Länk till avsnitt

589. ?Jag pissar i Påvens arsle"

Första post-pandemiska gemensamma utflykten för Filip och Fredrik blir att resa till stad i Norrland och bli tillplattade av buttra nattsvart norrlänningar som har ett och annat att säga om hur duon "gör ner" människor! Och Eric Cantonas obegripliga och syrliga aforism på presskonferensen där resten av karriären stod på spel! Filips spanar om Idol som om året är 2007!
2021-09-23
Länk till avsnitt

588. ?Ryggen fri-TV?

Fredrik filosoferar i veckans avsnitt om saker som ?känns nytt?, be it Bojan Djordics tveeggade känslor inför Ronaldos återkomst i Man U eller Novak Djokovics tårar innan US Open finalen ens var över - medan Filip, enligt egen utsaga, svamlar på om Norm McDonalds död och sin egen mormors karga uppväxt. Och så kommer Filip med ett potentiellt geopolitisk världsscoop! 

2021-09-16
Länk till avsnitt

587. ?Bögar, poliser och kriminella?

Ogenomtänkt anarkist bryter mot lagen, Hans Wiklunds vrålåk, Filip ?blåser förbi Köping? och ÄNTLIGEN ska Filip o Fredrik utmana Bianaco Ingrosso om att sälja smink till tonårstjejer! 

2021-09-09
Länk till avsnitt

586. ?I like it, what is it??

Wag The Dog graviterande cyniker, hellre dåliga åsikter men bra låtar än motsatsen och Filip blir utskåpad av stewarden på SAS!

2021-09-02
Länk till avsnitt

585. ?Visst är det piss!?

Trots att Filip låg sömnlös natten innan poddinspelning, livrädd för att Fredrik skulle dra ändlösa och poänglösa Charlie Watts anekdoter, så blir det Filip själv som i detta avsnitt avkräver Fredrik på inte mindre än FYRA Charlie Watts anekdoter. Nytänkande runor! Onomatopoetiska anekdoter! Och renommésnyltande journalister! 

2021-08-26
Länk till avsnitt

584. ?Vedleveransen?

På jakt efter doften som ska definiera honom snubblar Filip över parfymmannen som inte ville sälja sin parfym, och Fredrik förundras över att nästan hela hans adressbok har besvarat hans dotter Pellas appel på att skicka födelsedagshälsning, förutom en väldigt god vän: Filip. Och snapsvisan som kunde blivit vaccinkampanjernas anthem! 
2021-08-19
Länk till avsnitt

583. ?Storkuksstress?

Varför lever vi inte som lejonen lever och äter bara en gång i veckan? För att vi ju inte är lejon, slår Fredrik fast. Fem år på kåken eller leva med Caroline Segers missade straff? Och Obamas de-invites!

2021-08-12
Länk till avsnitt

582. ?Tokyos modigaste människa?

?Ärliga bilder på Instagram?, funktionären som kanske ändrat OS i grunden och om den graverande Ibrahimovicska mentaliteten som barn får när de bär hans tröja!

2021-08-05
Länk till avsnitt

581. ?Blipp-blipp?

Den svenska avsaknaden av att döpa villor, Filips längtan att bli inbjuden till SVTS Go Kväll i Umeå för att få berätta för svenska folket att om han fick bjuda in en död person på middag så skulle det vara Herbert Tingsten, och naprapaterna som KÄMPAR PÅ!

2021-07-29
Länk till avsnitt

580. ?Lars Hammars Kuk-V?

Lennart Hyllands bokstavliga rövslickargäng, Lars Hammars morbida hypkondri och Fredriks "huge misstake"!
2021-07-22
Länk till avsnitt

579. "Griskusten"

Den onanistiska pojkdröms-rymdkapplöpningen bland rika amerikanska miljardärer, ryssars icke-firande av segrar och de små grändernas meningslösa existens. 

2021-07-15
Länk till avsnitt

578. ?Estland bla bla bla?

Fredrik blottar sina svampinfekterade tår när han strosar runt under en bröllopsbrunch på rivieran i Birkenstocks, Italiens mest älskvärda EM-personlighet tillika Filips sommarcrush och Filip bearbetar fortfarande besvikelsen över att försent ha kommit på den perfekta avslutningen på hans vän Matthews bröllop!

2021-07-08
Länk till avsnitt

577. ?Ett samtal bort?

Janne Andersson vaknar upp dagen efter förlusten mot Ukraina med en blodig gåva från Schejvtjenko i sin säng, och tänker Fredrik ofta nog på offren i Tjernobyl? Eller är han så fokuserad på att kostymen är på när han besöker Grand Hotel du Cap Ferrat på Franska solkusten?

2021-07-01
Länk till avsnitt

576. ?Och vem är du??

Att glorifiera reseupplevelser, de usla italienska bergsbyarna och deras hål i väggen bluffar. George Clooneys practical jokes, Filips brist på skepparexamen och Lewandowskis storsinthet!
2021-06-24
Länk till avsnitt

575. ?Naprapathögern?

Filip håller en boll i luften samtidigt när han konstaterar att det faktiskt FINNS saker som är bra för människorna som lever i diktaturer. Fredriks gravitation mot mot människor i sitt sociala nätverk som har specialkunskap inom naprapati och pappa Peter Wikingssons oproblematiserande livsstil! 

2021-06-17
Länk till avsnitt

574. ?Det handlar om pengar?

Italiens grundmurade positiva inställning till horknullande, att svära sig fri från det dekadenta levernet genom att dyka upp på röda mattan med sin mamma och så om grillmännen som bottnar i marinader men inte i begreppet ?att marineras?. 

2021-06-10
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.