Sveriges 100 mest populära podcasts

Filip & Fredrik podcast

Filip & Fredrik podcast

En gång i veckan ägnar de en timme åt varandra, i ett samtal som ingen jävel får störa. Kan de inte bara få göra det? Låt dem hålla på! Det är NYTTIGT för dem.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

filipandfredrik.com/sv/

Avsnitt

598. ?Åh, SSU är här!!!?

När de historiska vindarna blåste i Riksdagen, blåste en lövblås ännu starkare vindar utanför ett uthus på ett hotell i Los Angeles där Filip evakuerat sin familj pga renoveringsdamm. Och så får Filip parallell-hybris och Fredrik drar minst tre starka men oklart sanna anekdoter om män i övre medelåldern! 

2021-11-25
Länk till avsnitt

597. ?När vi tömde Stuttgart på Fernet?

Roadtrippen fortsätter, denna vecka med ett löst och luddigt samarbete med Riskteatern som anordnar poddfestival denna vecka. Ämnet är "Skandaler" och Fredrik spänner bågen. Och så om über-vinklade kvällstidningsrubriker som Filip intervjuat fram, att känna vänners åldrande i doftlämningar på toaletten och en riktigt svag 2 plus anekdot från Los Angeles!
2021-11-18
Länk till avsnitt

596. ?Märkaren?

Filip och Fredrik är på väg söderut i en bil med en chaufför och pappa Lars Hammar och vi får följa med i ett böljande samtal om Sankte Pär, Martin Melin, Liv Strömquist och NyMo-Martins vanvördiga uppsträckning av Leif GW live i TV!

2021-11-11
Länk till avsnitt

595. ?Det behöver inte vara dyrt att festa?

Demolerade toastolar á la Berlin eller krussidullfria toastolar alla Peter Wikingsson? ?All-the-trimmings picknicks?, Edward Bloms oskrytiga föräldraskap, Tottenhams personlighetslösa tränare och Jamaicanska psilocybin resort!

2021-11-04
Länk till avsnitt

594. ?En parad av vodkasnapsar?

Filip är på en indie-Halloween-lekland med sin dotter och blir rädd för att leklandet, efter Alec Baldwin olyckan, inte kommer få fortsätta driva pranks, att säga pissa eller kissa till sina barn, Fredrik predikar parenting-by-avledningsmanövrer och Mao Zedongs LUDDIGA kulturrevolution!  

2021-10-28
Länk till avsnitt

593. ?Ät inte glassen!!!?

Filip går på bio med barnen och tror att han ska få ?sitt back and relax? men så dyker uppmaningen REPORT SUSPICIOUS BEHAVIOUR upp sekunder innan filmen börjar och hela upplevelsen förändras.

Och så om Lou Adlers sekund för sekund minskande houselholdstatus o James Wikingsson potentiella pung-klockspel. 

2021-10-21
Länk till avsnitt

592. ?+1-eliten?

Filips naiva tro på att Hanna Hellquist och Oscars Zia skulle dyka upp i Los Angeles som de utlovade en sen festnatt, rekord i koncentrationssvårigheter, och Mr X osannolika och gentlemannamässiga intråcklingar på sportevenemang!

2021-10-14
Länk till avsnitt

591. ?Free Börje!?

Fredrik tuffar runt i sin bil genom Sverige som en modern belevad och bemedlad Rasmus på luffen och får skamsköljning inför främlingar på ett café i Norberg, Filips liv komprimerat i en 20 sek intro film i Skavlan och varför är Filip citerad på Johan Cronemans biografiomslag?!

2021-10-07
Länk till avsnitt

590. ?Den kemiska ångestens urmoder?

De smärtsamma personlighets-förändrar-personerna som försöker vara nån annan än de egentligen är, förra seklets viktigaste uppfinning är varken kugghjulet eller tryckpressen - det är återställaren! Och Fredrik lovar att hans irritation mot Filip är på ett konstant lågt plan!

2021-09-30
Länk till avsnitt

589. ?Jag pissar i Påvens arsle"

Första post-pandemiska gemensamma utflykten för Filip och Fredrik blir att resa till stad i Norrland och bli tillplattade av buttra nattsvart norrlänningar som har ett och annat att säga om hur duon "gör ner" människor! Och Eric Cantonas obegripliga och syrliga aforism på presskonferensen där resten av karriären stod på spel! Filips spanar om Idol som om året är 2007!
2021-09-23
Länk till avsnitt

588. ?Ryggen fri-TV?

Fredrik filosoferar i veckans avsnitt om saker som ?känns nytt?, be it Bojan Djordics tveeggade känslor inför Ronaldos återkomst i Man U eller Novak Djokovics tårar innan US Open finalen ens var över - medan Filip, enligt egen utsaga, svamlar på om Norm McDonalds död och sin egen mormors karga uppväxt. Och så kommer Filip med ett potentiellt geopolitisk världsscoop! 

2021-09-16
Länk till avsnitt

587. ?Bögar, poliser och kriminella?

Ogenomtänkt anarkist bryter mot lagen, Hans Wiklunds vrålåk, Filip ?blåser förbi Köping? och ÄNTLIGEN ska Filip o Fredrik utmana Bianaco Ingrosso om att sälja smink till tonårstjejer! 

2021-09-09
Länk till avsnitt

586. ?I like it, what is it??

Wag The Dog graviterande cyniker, hellre dåliga åsikter men bra låtar än motsatsen och Filip blir utskåpad av stewarden på SAS!

2021-09-02
Länk till avsnitt

585. ?Visst är det piss!?

Trots att Filip låg sömnlös natten innan poddinspelning, livrädd för att Fredrik skulle dra ändlösa och poänglösa Charlie Watts anekdoter, så blir det Filip själv som i detta avsnitt avkräver Fredrik på inte mindre än FYRA Charlie Watts anekdoter. Nytänkande runor! Onomatopoetiska anekdoter! Och renommésnyltande journalister! 

2021-08-26
Länk till avsnitt

584. ?Vedleveransen?

På jakt efter doften som ska definiera honom snubblar Filip över parfymmannen som inte ville sälja sin parfym, och Fredrik förundras över att nästan hela hans adressbok har besvarat hans dotter Pellas appel på att skicka födelsedagshälsning, förutom en väldigt god vän: Filip. Och snapsvisan som kunde blivit vaccinkampanjernas anthem! 
2021-08-19
Länk till avsnitt

583. ?Storkuksstress?

Varför lever vi inte som lejonen lever och äter bara en gång i veckan? För att vi ju inte är lejon, slår Fredrik fast. Fem år på kåken eller leva med Caroline Segers missade straff? Och Obamas de-invites!

2021-08-12
Länk till avsnitt

582. ?Tokyos modigaste människa?

?Ärliga bilder på Instagram?, funktionären som kanske ändrat OS i grunden och om den graverande Ibrahimovicska mentaliteten som barn får när de bär hans tröja!

2021-08-05
Länk till avsnitt

581. ?Blipp-blipp?

Den svenska avsaknaden av att döpa villor, Filips längtan att bli inbjuden till SVTS Go Kväll i Umeå för att få berätta för svenska folket att om han fick bjuda in en död person på middag så skulle det vara Herbert Tingsten, och naprapaterna som KÄMPAR PÅ!

2021-07-29
Länk till avsnitt

580. ?Lars Hammars Kuk-V?

Lennart Hyllands bokstavliga rövslickargäng, Lars Hammars morbida hypkondri och Fredriks "huge misstake"!
2021-07-22
Länk till avsnitt

579. "Griskusten"

Den onanistiska pojkdröms-rymdkapplöpningen bland rika amerikanska miljardärer, ryssars icke-firande av segrar och de små grändernas meningslösa existens. 

2021-07-15
Länk till avsnitt

578. ?Estland bla bla bla?

Fredrik blottar sina svampinfekterade tår när han strosar runt under en bröllopsbrunch på rivieran i Birkenstocks, Italiens mest älskvärda EM-personlighet tillika Filips sommarcrush och Filip bearbetar fortfarande besvikelsen över att försent ha kommit på den perfekta avslutningen på hans vän Matthews bröllop!

2021-07-08
Länk till avsnitt

577. ?Ett samtal bort?

Janne Andersson vaknar upp dagen efter förlusten mot Ukraina med en blodig gåva från Schejvtjenko i sin säng, och tänker Fredrik ofta nog på offren i Tjernobyl? Eller är han så fokuserad på att kostymen är på när han besöker Grand Hotel du Cap Ferrat på Franska solkusten?

2021-07-01
Länk till avsnitt

576. ?Och vem är du??

Att glorifiera reseupplevelser, de usla italienska bergsbyarna och deras hål i väggen bluffar. George Clooneys practical jokes, Filips brist på skepparexamen och Lewandowskis storsinthet!
2021-06-24
Länk till avsnitt

575. ?Naprapathögern?

Filip håller en boll i luften samtidigt när han konstaterar att det faktiskt FINNS saker som är bra för människorna som lever i diktaturer. Fredriks gravitation mot mot människor i sitt sociala nätverk som har specialkunskap inom naprapati och pappa Peter Wikingssons oproblematiserande livsstil! 

2021-06-17
Länk till avsnitt

574. ?Det handlar om pengar?

Italiens grundmurade positiva inställning till horknullande, att svära sig fri från det dekadenta levernet genom att dyka upp på röda mattan med sin mamma och så om grillmännen som bottnar i marinader men inte i begreppet ?att marineras?. 

2021-06-10
Länk till avsnitt

573. ?Underbara dagar framför oss?

Live direkt från Mexico City! Utan koriander men med massa torkade insekter. 
2021-06-03
Länk till avsnitt

572. ?Jag har sett humorns framtid?

Sparkar Fredrik in öppna dörrar eller kastar han sten i glashuset när han kritiserar en viss TV-programledarprofil för skev könsfördelning i hens program? Kunde Filips vän som bjöd med honom till den kändistäta Seinfeld-festen på Upper East Side förra veckan vidimera Filips version av händelsen? Och vart tog alla nyponrosor vägen?
2021-05-27
Länk till avsnitt

571. ?Introduce him to EVERYONE?

Carl Bildts inmålande av sig själv i ett ?jag är alltid upptagen?-hörn när det i själva verkat kanske är så att telefonen slutat ringa och kalendern står tom, Thorsten Flinks elektriker och den medhummande samtalsboosten!

2021-05-20
Länk till avsnitt

570. ?Inte ett ljud. Punkt. Slut.?

Kommer Jerry Seinfeld dyka upp på festen på Upper East Side i New York i helgen som Filip ska närvara vid? Och hur dämpade Fredrik ångesten efter ett möte om En annan del av Köping på TV4? Och har ABC hört av sig efter Filips pitchmöte förra veckan?!

2021-05-13
Länk till avsnitt

569. ?Ring, Uje, ring!?

De två värsta namnen ens partner kan droppa när partnern vill berätta om vilken kändis den är lite sugen på, det topp-stratosfäriska i att bedöma hur infekterad en skilsmässa är baserat på hur många byråer de skiljande anlitar och för en gångs skull tänjer inte Filip på sanningen när han berättar om vilken Hollywood höjdare som kommer på pitchmötet denna vecka!

2021-05-06
Länk till avsnitt

568. ?Filips FÖRGLÖMLIGA Denzel-möte?

Fredrik besitter i veckan en rekylig schvung: postcovidad och med hopp om framtiden!  Inspirerade av Alexi Navalnys hungerstrejk sänder Kanal 5 en ny realityserie med Hungerstrejkande kändisar! Och varför kommer den Norska Maffian aldrig breaka?

2021-04-29
Länk till avsnitt

567. ?Filips vaccintårar?

Filip drömmer om att vara en person som volontärar, Fredrik går runt i mysbyxor hemma och söker empati från sin familj i ett post-covid tillstånd men känner mest blodsmak i munnen så fort han inmundigar näring och den stora frågan är om den stora Covid-20 backlashen kommer komma?!

2021-04-22
Länk till avsnitt

566. ?Testet som VRÅLADE positivt?

Stunden när Fredrik landat i LA, checkat in på The Standard, köpt det senaste numret av Vanity Fair och sitter på rummet med en whiskey i handen och har absolut noll lust att umgås med Filip. 

Nyligen utsattes ju Fredriks padelracket för hans vrede, i veckan var det skrivaren hans som fick sig en ordentlig omgång. Vem står näst på tur?

2021-04-15
Länk till avsnitt

565. ?Spritsläggan?

Vad kan man med absolut säkerhet förvänta sig ska hända när komikern Per Anderson gästar publika sammanhang? Varför är Claes Malmberg så glad för att hans fem barn har just fyra mammor? Och fördrinken som den perfekta släggan!
2021-04-08
Länk till avsnitt

564. ?Vart KÄNNS det som att vi är på väg??

En Pornhub t-shirt logga på en begravning, en innebandymatch under en mordutredning och en mediaman som inte vet om han vågar tränga sig före tre somaliska kvinnor på Covidtestet på Arlanda. 
2021-04-01
Länk till avsnitt

563. ?Lambertz Mandela-missbedömning?

Kalle Wahlströms snusringskommunikation, Göran Lamvertz känner sig Free at last när han lämnar häktet efter 15 dagar och Ulvaeus perfekta avledningsmanöver som svar på journalistens gotcha fråga. 

2021-03-25
Länk till avsnitt

562. ?Björkman avpolariserar USA?

Fredrik har lyckats förolämpa Mona Sahlin så till den grad att hon skriver ett mail till honom och ber honom inte använda det kvinnliga könsorganet som svordom, men Fredrik har inte svarat än, för han vill skriva det bästa svaret som någonsin skrivits. Och frågan är om Filip hel-hoppas eller halv-hoppas på att Christer Björkman ska nå framgång i USA med sin schlagersatsning!

2021-03-18
Länk till avsnitt

561. "Harry, har du slutat duscha?"

Filip fick sms-ledes höra om att Fredrik i veckan i vredesmod lyckades slå sönder två padelracket inom loppet av 1 timme. Så han utmanar nu Fredrik till att matcha varje sönderslaget padelracket med en donation till en välgörenhetsorganisation. Rädda Barnen listen up! Filips rotary zoom-möte och den vinstrejkande straight edge:aren!

2021-03-11
Länk till avsnitt

560. ?Fattar ni inte hur karismatisk jag är!??

Långt från en soffa vid Odenplan i Stockholm där Fredrik sitter och pissar på Daft Punks eftermäle, går några polare till Filip på en swingersfest i hjärtat av Silicon Valley och får veta att ska man nyttja den här festens toaletter för att pissa, då måste man ta en dick eller fittpick med polaroidkameran som ligger vid handfatet. För såna är reglerna för människor som tror de befinner sig i framkanten av en rörelse som de förväntar sig ska bli universell. Och Tomas Andersson Wijs besynnerliga kärlek till montrar fyllda med gyllene ting! 

2021-03-04
Länk till avsnitt

559. ?Slatt-shaming?

Under veckan utsattes Fredrik för det mest samtida moraltest man kan tänka sig. Och resultatet? Det hör ni när ni lyssnar! Även diverse tankar om huruvida vänskaper kan överleva om en av vännerna går före i vaccinationskön, vad som är värst: tre döda kroppar i frysen eller att gå före i kön? Och har Universal lurat Bob Dylan så som Ebba Busch (kanske?) lurat 81-åriga Esbjörn?!

2021-02-25
Länk till avsnitt

558. ?Stories utlovades?

Efter en komparativ studie i låttexter mellan Tomas Ledin, aka Sveriges minst självkritiska artist, och Bruce Springsteen, mannen med en förkärlek till goda marginaler, ställer sig Fredrik på Ledins sida när det kommer till autenticitet. Och på Filips gravsten: Stories utlovades, och levererades!

2021-02-18
Länk till avsnitt

557. ?Århundradets kärlekshistoria"

Får man prata om vad som händer i Mauro Scoccos privata sfär, trots att han då blir jättearg? Vad är antitesen till ?Pharma Bro? mannen Martin Shkreli? Har lotten på att korta Fredriks instagram-drapor fallit på Jakob Hellman? 

2021-02-11
Länk till avsnitt

556. ?Intimt med Kim Bergstrand?

Anstaltssvenskan som idrottare får när de träffar och intervjuas av Erik Niva, vad krävs för att Filip ska känna att man kan förlåtas sina synder? Och så om de höga skattesatserna i Sverige som gör oss obenägna att störta staten! 

2021-02-04
Länk till avsnitt

555. ?Audition för gangbang?

Var Norén mer än nånting annat en sjudundrandes marknadsförare? Som förstod att varje offentlig konflikt han tog med någon skulle förstärka hans varumärke? Om skådespelares inbillade tro att människor i deras omgivning förväntar sig att de ska skapa elektricitet i rummet. Det luddiga i begreppet ?en attack mot demokratin? och hur viktigt är det att man är flerspråkig när man ska på arbetsintervju för att medverka i en eventuell gangbang? 

2021-01-28
Länk till avsnitt

554. ?Giraffen i rummet?

Filip om de negativa konsekvenserna av att repetera för sig själv att tiden är ur led. Har Fredrik knäckt BitCoin-scammens 2.0? Vad händer om den högst efterlängtade 2021 rekylen som ska komma med bättre väder, mer vaccin, färre restriktioner, uteblir?! Och Filip som en priviligerad Skrot Nisse som budar hem uppstoppade, och ja mördade, djur från budsajter i Italien!

2021-01-21
Länk till avsnitt

553. ?Den aningslösa terroristen?

Den självgoda tyckonomi-CNN panelen som lägger 7 sekunders konstpauser efter varje klipp från stormningen av Kapitolium. Sveriges största svenska idrottare som ingen bryr sig om är så ointressant att man inte ens kan uppröras av att hon mottar Frihetsmedaljen av President Trump dagen efter kaoset i Washington. Och hade Filip och Fredrik själva ryckts med i stämning och tagit klivet in i Kapitolium i Washington när dörrarna var forcerade och blivit slumpartade terrorister?

2021-01-14
Länk till avsnitt

552. ?Fredriks Ulf Brunnberg-radikalisering?

Hur extrem är Fredriks Uffe Brunnberg-radikalisering? Saknar han tiden då det svenska nålsögat inte var så snävt? Och vad har  Lasse Berghagen, FAMN och Nancy Reagan gemensamt?

2021-01-07
Länk till avsnitt

551. ?A long december?

En hudlös Filip åker runt i LA och golvas av mänskligheten. Samtidigt som Fredrik konstaterar att vi i alla tider tyckt att det varit kärvt.
2020-12-31
Länk till avsnitt

550. ?I jul, då har jag bara porren?

Den nya ensamfirande jul-trenden ledd av kändisar som klär ner sig och reser runt i landet och firar jul allena på krogen. Kransläggningens vara eller icke vara vid en potentiell Arne Weise staty och så om Petter Stordalens favoritfilm som inspirerar till en beckmörk sequel!

2020-12-24
Länk till avsnitt

549. ?Längtan efter Hela Handen-peket?

Känslan när man tröttnar på sig själv mid-sentence, den slappa TV4-produktionen av att placera en frejdig pensionär framför Zoom med högteknologiska lurar som sjunger mysiga julsånger, och vad händer om alla covid-hemma-testare inte trycker upp provpinnen tillräckligt högt upp i näsan? Och så Fredriks reducering av scoutrörelsen till pinnbröd, stormkök och good times!

2020-12-17
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.