Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Filip & Fredrik podcast

Filip & Fredrik podcast

En gång i veckan ägnar de en timme åt varandra, i ett samtal som ingen jävel får störa. Kan de inte bara få göra det? Låt dem hålla på! Det är NYTTIGT för dem.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

filipandfredrik.com/sv/

Avsnitt

502. ?När Filip satte handduken under naveln?

Fredrik drabbas av akut avund när Filip får ett sms med en intervjuförfrågan från Söndagsintervjun i P1. Och Filip känner gränslöst självhat när han ser sig själv i spegeln med handduken knuten under naveln. Och så Anders Lundins 5 plus anekdot om det prekära livet bakom scenen på Allsång på Skansen!

2020-01-23
Länk till avsnitt

501. ?Kuk-V-shamanism?

Syntetiska schamaner, svampställen vs smultronställen, D?Angelos Kuk-V, mikrodosering vs afrodisiak-oljer, inverterade dopingkontroller och massa annat i detta reklamfria och packade avsnitt!

2020-01-16
Länk till avsnitt

500. "TACK!"

500e avsnittet here we come! Pontus Gårdingers inverterade svall på krogen, Jeff Bezos irrelevanta storytelling om sitt torftiga ursprung, den stora true-crime-fatiguen som Netflix algoritmiskt sniffat fram, Filips hat-googlande av Succesions manusförfattare och massa mer! 

2020-01-09
Länk till avsnitt

499. ?Jag driver, mannen?

Två människor på olika platser i världen som båda inser att det är osannolikt att biografier kommer skrivas om de. Men kanske ändå inte lika osannolikt som att en potentiell nyutnämnd SVT chef stryper Kalle Anka julen från tablån. Och så om Mauro Scocco som bränner dyrbar Weekend i New York tid på att gå till svenska kyrkan för att läsa DN På Stan!
2020-01-02
Länk till avsnitt

498. ?Rickard Olssons dödsdans?

Filips ?nervsvaga? sms, Fredrik Ubrar sina barn till Julottan-kadriljen och Rickard Olssons kamp för att bibehålla kraven på folklighet hos publiken under Bingolottos uppesittarkväll.

2019-12-26
Länk till avsnitt

497. "Pappa tog på mina jordnötter"

Filip har ett Mariah Carey moment när han säger åt pressfotografen att ?i dont do faketårar?, och så visar det sig att Filip undrar, inte alltför sällan, vart faan har pungkulan tagit vägen. Och så om stunden då Filip klädde upp sig i en röd sammetskavaj för att ta upp kampen med Lenny Kravitz karisma. 

2019-12-19
Länk till avsnitt

496. "Citronvatten, mjölktänder och Harry Styles"

Filip trasslar in sig i nariga könssterotypa resonemang när han blir out-killad av hans tjej som plöjer andra världskrigetserier på Netflix. Filip tillstår att han kan vara vårdslös med fakta men han understryker att det är poänglös fakta. Och så kostråd från Harry Styles!

2019-12-12
Länk till avsnitt

495. ?Rescuegrisen Yogi?

Filip gör sig beredd, för att i teorin men inte i praktiken, köpa en rescuegris med saftigt underbet som husdjur för att ge tillbaka, i form av innehåll, till sina lyssnare. Och Malmöfans tvålar till sin förlorade hjälte genom att bygga en 10 cm högre Markus Rosenberg staty som ser ner på Zlatan statyn. Och så om Jessica Springsteens Horseshow-vinst; en ?avancerad traktor?

2019-12-05
Länk till avsnitt

494. ?Jag kan ändå alltid mest?

Fredrik fick en aha-upplevelse om danskar i ett kök i Danmark i veckan, och Filip drar igång ett namnuppror på internet under parollen: ?Alla vi som är rasister skriver under?. Filips nya vana att stiga upp i arla morgonstund får honom att känna sig lite sexig och så undrar förstås alla; fick Fredrik napp på sina tjat-sms till Winnerbäck på konserten i Karlstad?

Stanna kvar tills slutet i veckans extra köttiga avsnitt så får ni svaret!

2019-11-28
Länk till avsnitt

493. ?Föreningen för tillrättavisande Göteborgare?

Kommer Fredrik vakna upp efter torsdagens Lars Winnerbäck konsert i Karlstad med kemisk ångest och fragmentariska minnen av att ha tagit Lars gitarr i turnébussen och spelat Strawberry Fields Forever framför Lars musiker? Imorgon bitti får vi svaret. Och så om den stora paradoxen i Fredriks liv: att de artister han älskar mest av allt är de artister som hatar män som Fredrik.  

2019-11-21
Länk till avsnitt

492. ?Lobotomerade göteborgare?

Den mentala resan från att känna sig som en göteborgare, dvs att allt är möjligt, till en person från låt säga Krakow, dvs allt är pissmörkt, är lika stor som det faktiska avståndet städerna emellan. Därför har nu mästerskapsfirande landslag, i en mercy-fuck anda, börjat resa till Götaplatsen i Göteborg istället för Kungsträdgården. Och så den gamla devisen att man kan aldrig lära en gammal kramhatare att kramas!

2019-11-14
Länk till avsnitt

491. "Knullmaskinen kommer hem igen till jul"

Efter 20 års äktenskap har Fredrik ännu inte noterat hans partners läsk preferens, och trots att han nu firat jul 46 gånger i sitt liv är det fortfarande något som skaver varje gång det lackar och det är det ingen jävla julfilmstrailer i världen som kan förändra. 

2019-11-07
Länk till avsnitt

490. ?123456?

Filip, alltså mannen som kan tälja en uppdiktad anekdot av ingenting, har mage att gåshudifrågasätta Fredriks ganska starka och enligt honom själv historiskt korrekt anekdot om Sam Mendes provvisning av filmen American Beauty. Vad som skulle hända om Fredrik vickade för Steffo i NyMo och i öppningsdialogen med Jenny drog en ?Idag är det en sån dag då man har blod i avföringen? anekdot och att det som gör Per Lernström världsunik är det faktum att han inte gråtrunkar i duschen på morgonen. 

2019-10-31
Länk till avsnitt

489. ?Hallonmackan?

Filip undrar om man i Sverige ens kan säga att det är soligt i Los Angeles utan att bli hatad, däremot att rulla ner i en elbil längs en allé i en färgsymfoni av höstlöv för att sen få spåna fram ett par programideér i en slottsmiljö - det är det ingen som reagerar på!

Och skälen till varför Filip och Fredrik älskar att resa är inte paradisöar med kristallklart vatten, det är istället att man kan se människor klippa håret som om det vore världens mest naturliga sak kl 03.30

2019-10-24
Länk till avsnitt

488. ?Fluortant Centipede?

Preskriptionstiden för att skämta om Fluortanten har nu gått ut så det blir ett gott snack om just henne och om den gamle ondskefulle Stasi-chefen Erich Mielkes spartanska kontorsstil samt om männen som på lite otippade sätt bröt ny mark. 

2019-10-17
Länk till avsnitt

487. ?Vår minut med Spielberg?

Revolutionståget för att medier ska få bättre relationer med gnidiga kändisar är inget Fredrik hoppar på, däremot så hoppar man ALLTID på en partybuss med sina närmaste vänner om klockan är kvart över tre en fredagseftermiddag. Och så om Ebbot Lundbergs anekdot om Elvis Presleys fotsvett och en polare i Grums som turnerat med Johnny Cashs brorsa. Och om Simon Therns Rosa Park moment!

2019-10-10
Länk till avsnitt

486. ?Fredriks stora skam?

När Filip renommésnyltade på andra dagisföräldrars fruktkorg på förskolans öppna hus, porrfilmsbutiks kaffeapparaten som inbjöd till en god avslappnad vandring genom butiken och så om sötsugsskammen som aldrig ger sig. 

2019-10-03
Länk till avsnitt

485. ?Kristerssons uteblivna njutning?

Det sägs ofta, inte minst i dokumentärer som ska Berätta om en specifik tid i svensk historia, att Sverige i grunden förändrades när Palme mördades. Men låt oss en gång för alla behandla Lill-Babs förnedring och Lasse Berghagens aningslösa hummande i kulisserna innan han leds in på scenen i Här är ditt liv och tillsammans konstatera att det är där som den riktiga skiljelinjen dras för när Sverige blev av med sin oskuldsfullhet. Har det kollektiva måendet hos en grupp kändisar någonsin varit bättre än när de får syn på Måns Herngren utklädd till flygvärdinna på planet ner till #micael60 festen?

2019-09-26
Länk till avsnitt

484. ?Arrogans! Demens! Charm!?

Fredrik ser tapas-måltider som en obehaglig metafor för allt som är fel med det västerländska konsumtionssamhället; när vi utsvultna tapasrafsar oss över rätterna är vi egentligen inte alls så hungriga som det där beteendet signalerar. En gammal Breaking News programledarkollega till Filip kom fram och hälsade glatt på honom i veckan och Filip, som vanligtvis är stolt över sitt ansiktsminne, kände inte igen honom. Denna brist menade han dock efteråt berodde på lika delar arrogans, demens OCH charm. Och så om 30 år av emanerande TV4s ljus som SVT ännu inte lyckats kopiera!

2019-09-19
Länk till avsnitt

483. ?Filips sexigaste stund?

3000 revisorer vrålar ut sin glädje när E-Type äntrar scen på en kongresscen i Örebro, samma 3000 personer genomlider ett par minuter senare en 2 plus anekdot från Filip om hans barndomsminnen av hallon. Huruvida det faktisk var en anekdot eller inte tvistar de lärde fortfarande om för historien hade inget slut.

Och så om en av de mest gitarr-killiga stunderna i Fredriks liv; stunden då Fredrik hängde av Chris Kläfford hans gitarr för att visa att Fredrik själv kunde spela Beatles Blackbird.

2019-09-12
Länk till avsnitt

482. ?Massakern i Norra Brunn-köket?

Filip menar att vi lever i ett oproblematiserande tidevarv, ett exempel på det är hur svenska trailermakare använder Viktor Frisk för att skapa en ljus och positiv känsla för olika TV-program han medverkar i. Och hade människorna som menar att man måste leva som man lär och att Filip därför inte får brinna för att klimatkrisen ska diskuteras pga han flyger så mycket, hade de människorna fått bestämma hade två usla farsor inte kunnat skriva de två fantastiska barn-hyllnings-låtarna Turistens Klagan och Beautiful Boy. Och De Vet Dus senaste bandmedlem: Patti Smith!

2019-09-05
Länk till avsnitt

481. ?Jag är naken och luktar parfym?

Filip reflekterar på de omkring 32 timmar som han av sitt liv lagt på att hata Javier Bardems nöjdhet över sin pottfrisyr i filmen No country for old men, medan Fredrik konstaterar att han aldrig hävdat att han själv inte skulle vara lite störd. Och så om de soliga ja-sägande Los Angeles psykiatrikerna. 

2019-08-29
Länk till avsnitt

480. ?Det är inte alltid lätt att va ryggradslös?

Bland gummor, cigarrer och skrynkliga äldre män etnoturistar Filip i Lilla Havanna i Miami och suger likt en mopp upp de exotiska inslagen. Och Fredrik försöker sig, mot bättre vetande, på en klassisk corporate-shaming genom att hänga ut hans nya gym för dess orimliga ekonomiska upplägg. Och så om alla kändisar som misslyckats med att bli profeter i sina egna hemstäder! 

2019-08-22
Länk till avsnitt

479. ?Kör vart fan du vill?

Fredriks vedertagna anustourettes, Filips feministiska mancave och Bibeln som podcastformatets urmoder. Och så om den episkt sänkta ribban för vad bra pappaskap innebär.

2019-08-15
Länk till avsnitt

478. ?Det glödande hatet i alla relationer?

Självhatet når rekordnivåer hos Fredrik när han About Schmittar sig själv, dvs blir varse om drag hos sig själv som han hatar. Och det må, i denna podd lite titt som tätt, kastas skit på diverse länder i Sydeuropa, så den här veckan förs det till protokollet att när det kommer till pissiga länder i världen så är inget lika pissigt som England, iaf ur ett historiskt perspektiv. Och så om PR-geniet Mohandas K Gandhi!

2019-08-08
Länk till avsnitt

477. ?När det studsar på Avpixlat?

Hur det gick för Filip på thinktanken i Bad Gastein, att våga lita på den inneboende dramatiken i Texas Hold'Em och varför Jamie Olivers konkurs svider. 

2019-08-01
Länk till avsnitt

476. ?Jag kräver ett liv som väger upp för döden?

Filip pulsar vidare som en vålnad genom Europas många hörn - via en albansk nattklubb, ett klassiskt hotell i Milan och ett fattigmans Davos i Bad Gastein - medan Fredrik ligger kvar på samma solstol i Frankrike och läser tre plus anekdoter om David Bowie. 

2019-07-25
Länk till avsnitt

475. ?Han är så anal att...?

När det svenska low-key tänkandet firar triumfer, att vakta sin kritiska tunga som offentlig person i publika miljöer och så öppnar Fredrik äntligen upp med lite självförbrännande anekdoter. 

2019-07-18
Länk till avsnitt

474. ?Filip avklädd: den stora intervjun?

 Vi bad, ni frågade! Vad hände med rollen i ?Sharknado?? Sanningen om simturen över Engelska kanalen? Den första ecstasy-trippen! Så ser Filiip på moderna familjebildningar! Till sist förklarat: fäblessen för trekvartsbyxor!

2019-07-11
Länk till avsnitt

473. ?Jag älskar mellanchefer!!!?

Ett vobblande kokt och skalat ägg i en byrålåda på Aftonbladets nyhetsredaktion, en norsk restaurang-dricks på en halv miljon och Filips besvikelse över Sverrirs ljumna komplimang av Tårtgeneralen på Lollapalooza. 

2019-07-04
Länk till avsnitt

472. ?Peter Forsbergs korrupta touche?

Filip tillbringade midsommar i Berlin och läser biografin över Berghains ikonoklastiska ansiktstatuerade dörrvakt Sven Marquardt. Det gör inte Fredrik som tycker dörrvakten känns formulär 1A och att han borde kamma snebena och sätta på sig ett par chinos istället. Och så om det otittbara klippet på finansborgarrådet Anna König Jerlmyr som spontansjunger Dancing Queen under OS presentationen i Lausanne, och kanske var det som la grunden för Sveriges OS-misslyckande. Och så om det soliga ketaminunderbettet! 

2019-06-27
Länk till avsnitt

471. ?Brilliant Minds är inte avdragsgillt?

Veckans stalltips är att skippa lägga de 30 lakanen det kostar att gå på Brilliant Minds konferensen i Stockholm för allt man kommer få är ändå bara USB-sticke-buzzwords. Och kanske är det ett tecken i tiden att när religionen i Sverige går på dekis behöver vi nya predikstolar, och är prästen inte intressant så blir kanske Alexander Pärleros eller John Kerry det istället. Och så om Magic Johnssons osannolika Borås sejour!

2019-06-20
Länk till avsnitt

470 ?Det är precis som Miami!?

Det usla svenska beteendet i att hålla tal som bygger på att ?you had to be there?, hur Filips förmåga att lyckas vända på givna känslostunder skapar unika ögonblick och att källarna där det skissa på militant beteende är det som saknas för att klimatkrisen ska tas på allvar. 

2019-06-13
Länk till avsnitt

469. "Ebba Busch Thors mans glasbord-scattande"

Filips fria uppfostran innebär att han uppmuntrar barnen att inte skämmas för sina drömmar. Av världens alla varianter av toaletter som Filip och Fredrik upplevt är det albanska ?fria fallet? kanske det mest minnesvärda. En Annan Del Av Köpings folkbildande effekt på människors kunskap om funktionsvarierades sexvanor. Och så om ett rörande tinder-knull. 

2019-06-06
Länk till avsnitt

468. ?När Filip ytter-skedade Hells Angels-man?

Fredriks importerade öststatsloppor, den påtänkta trekanten mellan Dylan-fantasterna Greil Marcus, Sigge Eklund och Fredrik på ett Dylankonvent i Tulsa Oklahoma och Filips katastrofmöte med hiphoplegenden tillika storentreprenören Will.I.Am.

2019-05-30
Länk till avsnitt

467. ?Wahlströms porr-popup?

?So bad its good? kulturen, algoritm-virvelvinden som drar igång efter en viss Wahlströms googlesökningar, den udda faktarutan i Björn Ranelids DN-intervju, Attenboroughs tårar när han inser alla Bettson kampanjer han teoretiskt sett hade kunnat göra och så Yoko Onos frånvarande hyllningar. 

2019-05-23
Länk till avsnitt

466. ?Fredriks osolidariska svek?

Bubbelpoolens tilltalande effekt på människor, Fredriks oklädsamma smitning från bostadsrättsföreningens årsmöte och Mick Jaggers ständigt och oavbrutna jakt på "fitta".

2019-05-16
Länk till avsnitt

465. ?Sveriges smartaste podlyssnare?

Rysslands 25-åriga populärkulturella släp, Vellinges demensby som kanske blir Vellinge resurrection och Filips amerikanska vänners MDMA-fria kärlekshyllning till honom.

2019-05-09
Länk till avsnitt

464. "Bitcoin-miljardären Filip"

Filip realtidstvättar Bröderna Grimms berättelser när han läser godnattsagor så att hans barn inte ska få en föråldrad världsbild och Fredrik späker sig själv med en fasta. Filip ifrågasätter också det passivt aggressiva i hans mammas nyfunna entusiasm över Filips nya kroppshydda. 
2019-05-02
Länk till avsnitt

463. ?Lars Hammar får fräscha stamceller i Mexiko?

Filip har drabbats av en väldigt annorlunda idé för att gjuta liv i sin skröplige fine far. Men kanske är det också en BRA idé? Jag får ett genant SMS. Zara Larsson har fått en ny telefon. Roger Pontare behöver man inte ömma för. Vi flyger helikopter till Falköping. Magnus Uggla låter sig inte imponeras.
2019-04-25
Länk till avsnitt

462. ?Små-golvas du av min solida energi??

Polariserade tider och Filip frågar sig hur många tankar folk kan hålla i sitt huvud samtidigt. Och vad hade hänt om Povel Ramel skrivit låten "Do you think i'm sexy"?
2019-04-18
Länk till avsnitt

461. ?Claire Wikholm är Sveriges Rosa Parks?

Filip surnar på männen som kidnappar de viktiga kvinnorörelserna som just nu blomstrar i metoo-spåren, och som ett led i detta så föreslår han att karismabomben Claire Wikholm, aka Sveriges Rosa Parks, borde få en bit av E4an mellan STO-GBG uppkallad efter sig. Och anledningen till att Sverige den senaste veckan känts lite pirrigt och lätt i stegen är såklart att vi nu finns med en original serie på Netflix.
2019-04-11
Länk till avsnitt

460. ?Ett rum man aldrig får glömma?

Fredrik har aldrig känt sig så kuklös som när han blir tillrättavisad av en 25-årig gulvästbärande återvinningsvakt som ser att han är på väg att slänga en pytteliten matrest i plaståtervinningen. Och ett viralt klipp från Aftonbladet i veckan slår an samma sträng som Jon Skolmens karaktär Ole Bramserud gjorde i Sällskapsresan 1988, dvs att om man omfamnar det som är annorlunda så får man vara med om något som är mycket mycket större.

2019-04-04
Länk till avsnitt

459. "Rickard Sjöberg får oväntad feeling?

Filip noterar hur Fredriks pre-poddande-nässprays-snort är en blek variant av Jackson Brownes post-Cocaine-inspelnings-snort. Men vad gör man inte för att få lite extra krydda i livet. Alla kan inte, likt Filips gymkompis, ligga med neddragna byxor i sitt vardagsrum med sitt barns nässköljs-spruta i handen som är fylld med en paste baserad på Oxycontin som man strax ska skjuta upp i rumpan medans man väntar på att ens fru ska komma hem. 
2019-03-28
Länk till avsnitt

458. ?Världens bästa skämt?

Paketering är ju allt och när Filip därför i veckan erbjöds lite godis som kom från en "sleepy coastal town" så kunde han inte låta bli att moffa i sig de, precis som Fredrik gärna kastar sig över syltburkar med den lilla tygduken utan på locket. Och så driver Filip tesen att automatiseringen har gjort, eller iaf kommer göra, att en brevbärare har ett tuffare jobb än en bypass-kirurg. 
2019-03-21
Länk till avsnitt

457. ?Filips stora hemlighet avslöjad?

En förtroendekris har uppstått mellan Filip och Fredrik, i alla fall enligt Filip som känner att Fredrik inte längre litar på att han klarar av att leverera manus i programmet. Kanske är det Fredriks undermedvetna som spökar. 

2019-03-14
Länk till avsnitt

456. ?Tack Luke, för drömmarna?

Ibland är det inte de människor som man tror som har påverkat en mest i livet. Tanken slog Filip i veckan när Luke Perry gick bort. Det är lätt att kasta ur sig namn som Dylan eller Springsteen när man pratar om livsvägledande, men kanske är det egentligen rebellen Dylan McKay, som fick Filip att drömma om coola vänner och Amerika, precis som artisten Kjell Höglund konstaterade att en stor stark är allt man behöver, inga ört-muddlade inneklubbs drinkar.
2019-03-07
Länk till avsnitt

455. ?Fotomodell-memory på X2000?

Veckans avsnitt är inget annat än ett rått men hjärtligt karaktärsmord på Bradley Cooper. Hans Jiro-vassa pungrakning, hans tiptappande ner i sin källare där han kliar fram Shallow-låten och framförallt han tro att Cindy Crawford stavas med s.  

2019-02-28
Länk till avsnitt

454. ?Det klinkar & det kluckar?

Tydligen tycker Marianne Lindberg de Geer att Fredrik är ännu plattare än vad hon först trodde, Fredrik öppnar upp om sin handla-på-systembolaget-skam som han känner varje gång han är där och Filip testar smalltalk med föräldrarna på förskolan i Silverlake. 

2019-02-21
Länk till avsnitt

453. ?Jag begravde min farmor?

Förlossningskurser med män som säger ?vi är gravida?, Elisabeth Höglunds hyperkarismatiska personlighet som Sverige inte förtjänar och ?På Spårets? fördummande effekt på svenskarna. 

2019-02-14
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.