Sveriges 100 mest populära podcasts

Lantzkampen

Lantzkampen

Lantzkampen är en tramsig frågesport om veckans nyheter, humor och allmänbildning i ett fint inslaget radiopaket. Programledare Annika Lantz. Ansvarig utgivare: Katarina Dahlgren Svanevik

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/lantzkampen

Avsnitt

?Pommes Fritsson?

Sarit Monastyrski och Nadim Ghazale mot Kalle Berg och Johan Hilton

Äntligen är Lantzkampen i Borås! Vi sänder från Borås stadsteater den här veckan som en del av ?En kväll med Sveriges radio?.

Vad är egentligen grejen med Saras domarklädsel? Har två av tre boråsare haft page? Och vem förvandlande en retorisk kastad handske till snusk i budgetdebatten? Eventuellt får du svar i veckans omgång av Lantzkampen i P1.

Tävlar gör lag ?Boråsambassadörerna? med programledarstjärnan Sarit Monastyrski och polisstjärnan Nadim Ghazale mot lag ?Göteborgsposten? med Kalle Berg och Johan Hilton. Det blir alltså ett västsvenskt derby i form av Borås mot Göteborg!

Lantzkampen är den perfekta blandningen av nyheter och underhållning. Du får till exempel reda på Ulf Kristerssons instagramvanor i form av snabbfrågor om vad fotbollsspelare skickar för videor till statsministern, men också en ny låt av Hoojas lillasyster vid namn ?finns det kängor och underställ åt alla??.

Programledare: Annika Lantz
Domare: Sara Lövestam
Tekniker: Nils Ludwigson
Producent: Rickard Nerbe
Redaktör: Anton Jordås

2023-09-22
Länk till avsnitt

?En leopardsnigel i Hökarängen?

Elin Thomasdotter Extor och Linn Mannheimer mot Lisa Bergström och Nina Asarnoj

I veckans avsnitt av Lantzkampen får du svar på livets alla frågor. Till exempel vad GÖR Fredrik Furtenbach i det senaste avsnittet av det politiska spelet? Vad är Karl Ståhl? Men också: hur ser P4 Västernorrlands relation ut till livet efter detta egentligen?

Dom som gör upp i en rafflande frågesport om veckans nyherter är tv- och kulturskaparna Elin Thomasdotter Extor och Linn Mannheimer mot kulturrecensenterna tillika Sveriges radioproffsen Lisa Bergström och Nina Asarnoj.

Det finns dom lyssnare som hävdar att Lantzkampen är deras främsta nyhetskälla och det känns lika delar skrämmande som hedrande. Men å andra sidan: var ska man annars få höra vad Ann Linde egentligen tycker om Dips, att Kungen firar 50 år på tronen med att få en gobeläng av Lars Lerin och vilka av våra politiker som föredrar folkdräkt på riksmötets öppnande? Äntligen fredag!

Programledare: Annika Lantz
Producent: Rickard Nerbe
Domare: Sara Lövestam
Tekniker: Elin Hagman
Redaktör: Anton Jordås

2023-09-15
Länk till avsnitt

?En liten tallefjant?

Andres Lokko och Johannes Klenell mot Fritte Fritzson och Anders Sparring

Äntligen fredag! Lantzkampen är tillbaka i dina broskparaboler från studio 8 i radiohuset. Och vilken vecka vi har haft! Högtidsstund för alla oss som både älskar och skrattar åt svensk inrikespolitik eftersom rosenbad äntligen har öppnat upp igen efter renovering.

I veckans avsnitt tävlar kulturjournalisterna Andres Lokko och Johannes Klenell mot komikerna Fritte Fritzson och Anders Sparring.

Det blir rim och nästan-rim! Dansbandet Jannez James Joyce-lika flöde! Den deppiga likheten mellan räkan och älgen! Och är föräldraförsäkringsdebatten en spinoff på Barbiefilmen?!

Veckans citat måste nog ändå vara:

?Jag är ett stenansikte med lite lyster? - Annika Lantz

Programledare: Annika Lantz
Domare: Sara Lövestam
Tekniker: Jari Hänninen
Producent: Rille Nerbe
Redaktör: Anton Jordås

2023-09-08
Länk till avsnitt

?Det finska rycket?

Josefin Johansson och Emma Knyckare mot Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl på scen i Lund!

Precis som vanligt är Lantzkampen med på humorfestivalen i Lund men det blir ett något snuskigare program än vanligt för vilken snuskig vecka vi har haft!

För att uppmärksamma humorfestivalen lite extra passade vi på att bjuda in ett knippe komiker och lustigkurrar i form av: Josefin Johansson, Emma Knyckare, Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl, idel humoradel!

Johar Bendjelloul, vår eminenta gästdomare, hoppade in och dömde matchen eftersom Sara Lövestam passade på att hålla i skrivarläger.

Allt detta ljuvliga är ett sätt att uppmärksamma att Lantzkampen i år fyller 10 år som program - tack för att just du lyssnar!

Programledare: Annika Lantz
Domare: Johar Bendjelloul
Producent: Rille Nerbe
Tekniker: Christian Jangegård
Redaktör: Anton Jordås

2023-09-01
Länk till avsnitt

"Glöhuppa med jästsmör"

Hanna Fahl och Björn Wiman tävlar mot Anna Charlotta Gunnarson och Agneta Karlsson!

Äntligen höst och äntligen är Lantzkampen tillbaka i radion! Vet du vad det bästa är? Allt är precis som vanligt. Det blir lika delar tokiga som omöjliga frågor om veckans nyheter.

Vi börjar, som brukligt, med att vårt premiärlejon Hanna Fahl kommer och sprider DN-glans över radiohuset tillsammans med kompanjonen Björn Wiman. Sveriges Radio bjuder på celebert motstånd i form av Anna Charlotta Gunnarson och Agneta Karlsson. Det blir med andra ord en rivstart av höstsäsongen!

Det bjuds bland annat på tunnbrödets sju faser, Kungens döda päronträd i Örebro och folkfest enligt P1 Morgon!

Programledare: Annika Lantz
Domare: Sara Lövestam
Tekniker: Tobias Karlsson
Producent: Rickard Nerbe
Redaktör: Anton Jordås

2023-08-25
Länk till avsnitt

"Årsrik och sugen på korv"

Kattis Ahlström och Niklas Källner mot Viktor Adolphson och Oisin Cantwell!

Vilken termin vi har haft! Säsongens sista avsnitt bjuder en underbar match i form av lag Kattis och Niklas mot lag Viktor och Oisin. TV bjuder på celebert besök i form av Kattis Ahlström och Niklas Källner. Polismyndigheten och Aftonbladet vill inte vara sämre och bjuder på de ljuvliga Viktor Adolphson och Oisin Cantwell.

I veckans avsnitt blir det total partiledarbonanza! För veckan har bjudit på inte en utan TVÅ drabbningar mellan våra ledande politiker. Lantzkampen tar dig i handen och guidar dig igenom båda. Kunglig flärd får vi också i form av H.K.H Prins Daniel och H.K.H Kronprinsessan Victoria som båda gör bejublade gästspel.

"Men vänta det här har jag ju hört, men det är snarare så att jag drömt det." - Kattis Ahlström om partiledardebatten.

Tack för den här säsongen! Ha en underbar sommar så hörs vi igen den 25 augusti.

Programledare: Annika Lantz
Domare: Sara Lövestam
Producent: Rickard Nerbe
Redaktör: Anton Jordås
Tekniker: Tobias Carlsson

2023-06-16
Länk till avsnitt

Märta "Skinkan" Stenevi

Parisa Amiri och Jonas Bonnier mot Erik Helmerson och Amanda Sokolnicki!

En vecka där hela Sverige gått in i Zlatan-feber, Vasa-influensa och annan nationaldagsyra står Lantzkampen redo med en riktig dundermatch mellan lag Parisa Amiri och Jonas Bonnier från Talkshow i P1 som möter lag Erik Helmerson och Amanda Sokolnicki från Dagens Nyheters ledarredaktion.

Det blir nationalsången som du aldrig hört den förut, juristhumor med Gunnar Strömmer och den rafflande ronden "Zlatan eller Vasa?", med mera!

"Gustav Vasa är en sockertorsk tänkte jag säga". - Amanda Sokolnicki
"Vi blir ännu gladare när dom svarar fel!" - Jonas Bonnier
"Att behöva tänka medan man talar är det svåraste en människa kan göra"- Annika Lantz

Programledare: Annika Lantz
Producent: Rickard Nerbe
Redaktör: Anton Jordås
Domare: Sara Lövestam
Tekniker: Jakob Lalér.

2023-06-09
Länk till avsnitt

"Elisabeth Svantessons mage kommer kurra i tredje akten"

Björn Werner och Jack Werner mot Cecilia Düringer och David Rune!

Lantzkampen presenterar stolt tramsig frågesport om veckans nyheter!

Tävlar gör lag Werner & Werner som består av Jack Werner och Björn Werner som möter Sveriges Radios Cecilia Düringer och David Rune.

Det handlar bland annat om Mikael Dambergs glassvanor, Fredrik Reinfeldts relation till ordet exkluderingsstrategi och vad Baywatch betyder för Jakob Forssmed. Men också överklasskärringar, Ebba Buschs Bushskämtande med Antony Blinken och Martin Ådahls luftvärmepump.

Trevlig helg önskar Lantzkampenredaktionen!

Producent: Rickard Nerbe
Programledare: Annika Lantz
Domare: Sara Lövestam
Tekniker: Lotta Linde-Rahr

2023-06-02
Länk till avsnitt

"Vi är blott statister i Annikas show"

Magnus Rongedal och Henrik Rongedal mot Ginna Lindberg och Sara Stenholm!

Glitter och fanfar! Bröderna Rongedal tävlar i veckans Lantzkampen, vi på Sveriges radio vill inte vara sämre och ställer upp med SR:s egna svar på Lili och Susie nämligen Sara Stenholm och Ginna Lindberg från USA-podden! Johar Bendjelloul hoppar in som vikarie för Sara Lövestam, Johar är givetvis också radions svar på Ankie Bagger.

Äntligen fredag och vilken vecka vi har haft! Det bjuds på boomerutfall, vargroast och ett underbart titelförslag på en ännu inte skriven barnbok. Allt en människa kan behöva. Lyssna och njut när talmannen får dansförslag och/eller hot, samt när Ekot äntligen unnar sig att bli lite personligt (men inte privat!).

Veckans citat: "Jag har en whiplashskada mentalt nu." - Ginna Lindberg

Programledare: Annika Lantz
Domare: Johar Bendjelloul
Producent: Rickard Nerbe
Redaktör: Anton Jordås
Tekniker: Christer Tjernell

2023-05-26
Länk till avsnitt

Fifty Shades of Plenisal

Elinor Svensson och Marcus Thapper tävlar mot Josefin Sonck och Daniel Sanchez.

Trots att kalendern bjuder på röda dagar så hindrar inte det oss från att bjuda på lättsam radiounderhållning i frågesportskrud för: vilken vecka vi har haft!

I veckans avsnitt är det ett riktigt komikerderby. Det är nämligen Elinor Svensson och Marcus Thapper som tävlar mot Josefin Sonck och Daniel Sanchez.

Den här veckan bjuds våra tävlande på ett kraftfullt potpurri av politik och erotik i en ohelig blandning. Kungen och Eurovisionstjärnor gör också besök i etern samtidigt som vi lär oss om väljarkåren via frukt, chark och gurkglädje.

Svårt att välja veckans citat så här kommer två:

"Det har varit en stark vecka för Sveriges radio. Radiosporten har lärt sig att sex säljer och ekonomiekot har förstått prutthumorn." - Annika Lantz

"Låter Kristina Axén Olin som en Beethoven- eller Bach-gäri?" - Ellinor Svensson.

Programledare: Annika Lantz
Producent: Rickard Nerbe
Domare: Sara Lövestam
Redaktör: Anton Jordås
Tekniker: Tor Sigvardson

2023-05-19
Länk till avsnitt

Köttsliga lustar som gränsar till kåthet

Soraya Lavasani och Tara Moshizi tävlar mot Staffan Dopping och Cecilia Garme!

Äntligen fredag och givetvis är Lantzkampen tillbaka i dina lurar. Tur är väl det för vilken vecka vi har haft! Kröning i Storbritannien, semifinal i Eurovision och partiledardebatt i Agenda. Allt en människa kan behöva och givetvis får du allt detta och lite till i det fredagsmys i radioform vi kallar Lantzkampen!

Tävlar gör Soraya Lavasani och Tara Moshizi mot Staffan Dopping och Cecilia Garme. Det blir med andra ord journalistderby på bästa sändningstid i P1.

Våra tävlande bjuds på frågor om veckans nyheter i mer eller mindre tramsig skrud. På buffébordet den här veckan hittar vi bland röror och pitabröd en sluddrande statsminister, erotisering av elstödet, Ture Sventons barnbarn och DNA!

Veckans citat måste vara: "Jag bara drygade mig, så hade jag fel!" - Tara Moshizi.

God lyssning och trevlig helg.

Programledare: Annika Lantz
Domare: Sara Lövestam
Tekniker: Maria Stockhaus
Producent: Rickard Nerbe
Redaktör: Anton Jordås

2023-05-12
Länk till avsnitt

2023 händer det! Kvinnor får hantera pannlanpor.

Babs Drougge och Lova Olsson mot Mats Knutsson och Aida Pourshahidi

Äntligen fredag och ett rykande färskt Lantzkampen-skepp kommer lastat med frågesport för vilken vecka vi har haft!

I veckans avsnitt av Lantzkampen tävlar Sveriges Radios drottningar Babs Drougge och Lova Olsson mot SVT-stjärnorna Mats Knutsson och Aida Pourshahidi. En kamp mellan fyra inrikespolitiska hjärnor du sent kommer att glömma! Särskilt eftersom Lova Olsson ville att deras lag skulle kallas "det tuffa laget" varpå Mats Knutsson svarade "ja, då är vi givetvis det mjuka laget".

Annika hade också kul med en dragnamngenerator i veckan. Så lagen hade kunnat heta: Mrs Glemma Kelle och Vye Alure mot Dame Backroll Eleganza och Lady Nachay Kofi.

Den här veckan bjuder vi på en buffé politiker i ronden, Ja/Nej eller Annat?, vi hinner också med talövningar med Jimmie Åkesson och Hur slutar det? med mejeritema samt sedvanliga snabbfrågor från veckan som gått.

Trevlig helg från Lantzkampenredaktionen!

Producent: Rickard Nerbe
Programledare: Annika Lantz
Domare: Sara Lövestam
Redaktör: Anton Jordås
Tekniker: Maria Stockhaus

2023-05-05
Länk till avsnitt

Skötthlo vs Josilla

Hör Radiosportens Bengt Skött och Martin Marhlo i en rafflande nyhetsfrågesport mot Camilla Kvartoft och Josefin Johansson!

En hockeyspelares känsliga handleder.

Gustav Vasas midsommar i Stockholm.

Tyngdlöst sex i rymden.

Allt ovanstående är, tro det eller ej, hyperaktuella nyhetsämnen som skruvats om till djävulskt kluriga frågor.

Komikern och eurotechnostjärnan Josefin Johansson och Agenda-stjärnan Camilla Kvartoft drabbar samman med Radiosportens oförlikneliga Martin Marhlo och Bengt Skött i en böljande match och rolighet uppstår i folkkära ronder som Stämmer påan? och Hur slutar det? Välkomna till Lantzkampen, vecka 17!


Programledare: Annika Lantz

Domare: Sara Lövestam

Producent: Tommie Jönsson

Redaktör: Anton Jordås

Ljudtekniker: Jakob Lalér

2023-04-28
Länk till avsnitt

Vild strejk, en målande budgetdebatt och rätt rätt till rätt politiker!

I veckans Lantzkampen: Äkta paret Carina Berg och Erik Berg tävlar mot Aftonbladet-stjärnorna Jenny Ågren och Nivette Dawod.

Vilken vecka vi har haft, hörni! I riksdagens debatt om vårändringsbudgeten har både kränklimanger och bildspråk flödat. I Stockholm har resenärerna väntat på pendeltåg som sällan kommer. I Ödeshög har en strutsliknande jättefågel varit på rymmen i två veckor. Allt detta, plus mycket till, är underlag för veckans nyhetsfrågesport.

Njut av ronder som Rim i budgetdebatten, den nyuppfunna och kulinariskt inriktade Rätt rätt till rätt politiker och Ja/Nej eller annat. Dessutom bjuder vi för andra veckan i rad på nya favoriten Får eller forward. Det blir både klurigt och aningens uppspelt ? som det ska vara. Välkomna till Lantzkampen, vecka 16!

Producent: Tommie Jönsson
Programledare: Annika Lantz
Domare: Sara Lövestam
Redaktör: Anton Jordås
Ljudtekniker: Tor Sigvardsson

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som borde komma med i nästa veckas avsnitt? Mejla oss på: [email protected]

2023-04-21
Länk till avsnitt

Får eller forward?

Jajemen! Vi återförenar Thomas Nordegren och Louise Epstein och släpper loss dem i en drabbning mot Victor Malm och Linda Jerneck!

Påskäggen är plundrade. Tranor blockerar beredskapsflygplatsens landningsbana. Managementflosklerna haglar i Aktuellt-studion och enligt en opinionsundersökning vill folket vill helst öla med Jimmie Åkesson eller Nooshi Dadgostar.

Det är en helt vanlig fredag i april 2023 och allt ovanstående hörs i veckans Lantzkampen.

P1-superstjärnorna Thomas Nordegren och Louise Epstein sätter sig tillsammans vid knappar och mikrofoner för att möta Expressens kulturchef Victor Malm flankerad av Linda Jerneck, ledarskibent på samma tidning. Och vi vågar lova att det blir en riktig kanonmatch ? här bjuds på den helt nya ronden Får eller forward?, en omgång Hur slutar det? med inslag av skörlevnad samt ett parti Ja/Nej eller annat, som handlar om enorma pengar som gått upp i rök.

Dessutom menar en tävlande att hen är "kavallerist i förfallets revolutionära avantgarde". Starka ord ? lyssna själv för att avgöra om det är sant eller falskt!

Programledare: Annika Lantz

Domare: Sara Lövestam

Producent: Tommie Jönsson

Redaktör: Anton Jordås

Ljudtekniker: Lisa Abrahamsson

2023-04-14
Länk till avsnitt

Lantzkampen firar tio år ? med fyra cola och en giggiloo!

Klang och jubel! David Lagercrantz och Lisa Bergström tävlar mot Nadim Ghazale och Christoffer Carlsson.

Jo, det är sant.

Det har nu gått tio år sedan frågesporten Lantzkampen sändes för första gången.

För att fira detta bjöd vi in stjärnförfattaren David Lagercrantz och P1 Kultur-stjärnan Lisa Bergström, som i det allra första avsnittet tävlade mot varandra. Den här gången bildar de lag och utmanas av två något färskare förmågor: polisen Nadim Ghazale och Christoffer Carlsson, författare och kriminolog.

Dagens match bjuder på folkkära ronder som Rim i nyheterna, Populärkulturella referenser och, förstås, Hur slutar det.

Dessutom bjuder Emil Wengle, flitig Lantzkampen-lyssnare och en jävel på siffror, på häpnadsväckande Lantzkampen-statistik. I programmet hörs även citat som snart kommer bli klassiska (tror vi): "välj prestationsångesten", "jag känner mig som en efterkvinna", samt "det enda jag minns med Lotta Engberg är fyra cola och en giggiloo ? vilket ju också är en klassisk beställning man kan göra".

Välkomna till Lantzkampen, vecka 14.

Domare: Sara Lövestam

Redaktör: Anton Jordås

Producent: Tommie Jönsson

Ljudtekniker: Johanna Carell

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som borde komma med i nästa veckas avsnitt? Mejla oss på: [email protected]

2023-04-07
Länk till avsnitt

"Ett intellektuellt rage room!"

Ivar Arpi och Anna-Karin Wyndhamn möter Max V Karlsson och Kristin McMillen i en sagolik och superladdad match!

Det börjar med grisar, proteinrika dieter och särskilda rum där en kvinna kan avreagera sig på döda föremål. Det slutar med en modig minister som söker upp tre matjättar. Och ständigt råder raffel!

I den vänstra ringhörnan hittar vi den guldspadenominerade grävreportern Max V Karlsson och kulturreportern Kristin McMillen, bägge från tidningen Dagens ETC. På högra sidan finns motståndarna, kolumnisten och debattören Ivar Arpi flankerad av Anna-Karin Wyndhamn, debattvillig doktor i pedagogiskt arbete.

Dessa tappra kämpar drabbar i samman i ronder såsom Hur slutar det ? inrikes, Ja/Nej eller annat, Glosförhöret och Enkäten. Framåt slutet av programmet plockar Annika Lantz läsglasögon och sagobok och bjuder på en unik berättelse sammansatt av nyhetsrester från veckan. Inte missa!

Programledare: Annika Lantz
Domare: Sara Lövestam
Redaktörer: Alexandra Andersson/Anton Jordås
Tekniker: Maria Stockhaus

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som borde komma med i nästa veckas avsnitt? Mejla oss på: [email protected]

2023-03-31
Länk till avsnitt

"Du får kalla mig vad du vill"

Kristoffer Ahonen Appelquist och Björn Edgren möter Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer Andersson.

Sjukt svåra rim i nyheterna, avmålad eld och lite napalm erbjuds i veckans avsnitt. Folkkära ronder som "Enkäten", "Ja, nej eller annat" samt "Populärkulturella referenser" sätter myror i huvudet på de tappra kämparna. Känsliga lyssnare varnas för att musikaliska inslag och ASMR med ett brummande Zlatan-ljud kan förekomma.

Du hör komikerna och manusmästarna Kristoffer Ahonen Appelquist och Björn Edgren som drabbar samman med P3 Klubben-stjärnorna Nanna Olasdotter Hallberg och Kristofer "Hipster-Kristofer" Andersson. Vi utlovar en riktig nagelbitare till match. Välkommen till Lantzkampen vecka 12!

Producent: Tommie Jönsson

Redaktörer: Alexandra Andersson och Anton Jordås

Ljudtekniker: Jari Hänninen

Domare: Sara Lövestam

Programledare: Annika Lantz

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som borde komma med i nästa veckas avsnitt? Mejla oss på: [email protected]

2023-03-24
Länk till avsnitt

"Ni har tagit heder och ära av oss!"

Morgonstudiostjärnorna Alex Letic och Pelle Nilsson möter musikjournaliststjärnorna Anna-Charlotta Gunnarsson och Agneta Karlsson!

Veckans Lantzkampen tar er hela vägen från riksbankschefens vardagligt strulande powerpointpresentation till den apokalyptiska "broöppningen i Apornas planet". Någon i studion muttrar "förnedringsradio". Andra tävlande gör som Kay Pollak och väljer glädjen.

Radarparet från SVT:s Morgonstudion, Alex Letic och Pelle Nilsson, drabbar samman med musikjournaliststjärnorna Anna-Charlotta Gunnarsson och Agneta Karlsson i en turboladdad match. I frågebatteriet finns bland annat en finansvinklad variant av favoritronden "Hur slutar det?" och en omgång "Populärkulturella referenser" med statsråd i bärande roller.

Varmt välkomna till vecka elva med Lantzkampen!

Domare: Sara Lövestam

Redaktör: Alexandra Andersson

Producent: Tommie Jönsson

Ljudtekniker: Brady Juvier

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2023-03-17
Länk till avsnitt

"En hård finsk käftsmäll"

Är det Lantzkamp eller är det landskamp? Denna vecka tävlar de finländska Nordenkorrarna Lucas Dahlström och Richard Nordgren mot Svenska Dagbladet-murvlarna Alexandra Karlsson och Adam Svanell!

Veckans upplaga Lantzkampen är lite grann som Finnkampen, men istället för spikskor, spjut och släggor, frågesportas det med hjälp av nyhetsklipp och veckoaktuella klurigheter.

Bakom mikrofonerna i det rikssvenska laget finner vi Adam Svanell, dokumentärredaktör på Svenska Dagbladet tillsammans med Alexandra Karlsson, poddprogramledare för samma publikation. I den finska ringhörnan har vi YLE:s Nordenkorrespondent Lucas Dahlström, i lag med Hufvudstadsbladets utsände i Norden, Richard Nordgren.

De tappra tävlande prövas i den nydesignade ronden "Strof eller snackis", en havsbaserad version av "Populärkulturella referenser" samt den klassiska ronden "Hur slutar det" som denna gång försetts med Leonard Cohenskt mörka avslut.

Välkomna in och lyssna!

Domare: Sara Lövestam

Redaktör: Alexandra Andersson

Producent: Tommie Jönsson

Ljudtekniker: Johanna Carell

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2023-03-10
Länk till avsnitt

"MRIS ? morbröders rätt i samhället"

I veckans avsnitt möts Jenny Strömstedt och Henrik Johnsson och Elaf Ali och Micke Lindgren!

Den snygge Gustav Vasa (med äkta skägg)! Erotik med Suzanne Osten! 84 ton hästbajs! Ja, det är bara några av otaliga kryddiga ingredienser i veckans rafflande drabbning.

Ljudklipp haglar genom luften, knappar dunkas ner och det kan hända att både skratt och gråt uppstår när ett av Lantzkampenhistoriens mest rutinerade lag, Jenny Strömstedt och Henrik Johnsson, möter de färskare förmågorna Elaf Ali och Micke Lindgren, bägge aktuella från IFS ? Invandrare för svenskar på SVT.

I denna holmgång lanserar vi den skinande nya ronden BOK ELLER BRUS som är både bokmässe- och nyhetskompatibel. Dessutom har vår kära programledare tagit sig ut ur studion och pratat med Jenny och Henriks coach inför dagens Lantzkampenavsnitt ... Eller har hon det?

Varmt välkomna till vecka nio!

Domare: Sara Lövestam

Redaktör: Alexandra Andersson

Producent: Tommie Jönsson

Ljudtekniker: Emilia Martin

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2023-03-03
Länk till avsnitt

"Jag säger det med min mycket döda blick!"

Kulturjournalisterna Johannes Klenell och Caroline Hainer drabbar samman med politikmurvlarna Erik Nilsson och Henrik Torehammar!

Vilken vecka vi har haft ? och vilken nyhetsfrågesport vi har svängt ihop!

Hör om de chilenska spindlarna i Sandviken och tre meter höga isstolpar i Vilhelmina. Ett majestätiskt lodjur med integritet backar från kameran. Annika Lantz i Aktuellt, salmonellans känslor och skyhöga priser på fastlagsbullar i Vimmerby. Med mera, med mera.

I studion diskuteras även ämnen som "vem är du i Sex and the city?" och "kränkande lätta poäng som kan bli avgörande". Det kan också hända att vissa moment i detta avsnitt kommer granskas av en oberoende poängräknarkommission.

Mycket nöje, eller som vissa säger: Muchos lattjos!

Domare: Sara Lövestam

Redaktör: Alexandra Andersson

Producent: Tommie Jönsson

Ljudtekniker: Johanna Carell.

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2023-02-24
Länk till avsnitt

"Älska mer, vi behöver bli fler"

I veckans avsnitt tävlar Fritte Fritzson och Anders Sparring mot Gertrud Larsson och Åsa Asptjärn!

När nyhetsläget ger oss nerskjutna ufo:n, hårdför utrikespolitisk debatt och en fullkomligt övertänd alla hjärtans dag, kastar vi in två sylvassa lag i studion. Komikern Fritte Fritzson och författaren Anders Sparring möter debutanterna Gertrud Larsson och Åsa Asptjärn, kända från God Morgon Världens utmärkta satirserie Utkantssverige.

Och vilken vecka vi har haft! Drop in-vigslar vid Vasaskeppet, upphetsade torskar, utstörda utrikeskorrar och dessutom en hel rond om vem som sa vad i Riksdagens utrikespolitiska debatt (varning för härskartekniska fniss!)

Varmt välkomna till ett Lantzkampen med frejdig fredagsfeeling!

Domare: Sara Lövestam

Redaktör: Alexandra Andersson

Producent: Tommie Jönsson

Ljudtekniker: Tobbe Carlsson

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2023-02-17
Länk till avsnitt

"Finland är Sverige för vuxna"

Josefin Johansson och Johar Bendjelloul möter Katarina Barrling och Anders G Carlsson i en minst sagt intensiv nyhetsfrågesport!

Tama norska torskar, finska uttryck med oväntade slut, biografbråk, regissören Tarik Salehs mörka hemlighet och en sagoberättande Andreas Norlén susar genom luften i denna holmgång.

I det frankofila laget finner vi stjärnstatsvetaren Katarina Barrling och trombonstjärnan Anders G Carlsson medan komikerstjärnan Josefin Johansson och P1-stjärnan Johar Bendjelloul representerar de tyska untz-untz-rytmerna.

I veckans avsnitt hör ni ronder som Stämmer påan?, en variant av Hur slutar det samt Enkäten. Dessutom tar vi upp frågan om ett Vinter-OS på svensk mark ? på vårt eget sätt.

Varmt välkomna till ännu en fredag med Lantzkampen (ra-ta-da-ta-daa)!

Domare: Sara Lövestam

Redaktör: Alexandra Andersson

Producent: Tommie Jönsson

Ljudtekniker: Maria Stockhaus

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2023-02-10
Länk till avsnitt

"Glöm aldrig begreppet fallhöjd"

Denna fredag möts två debutantlag i en gnistrande nyhetsfrågesport Martina Montelius och Gunilla Brodrej mot Mattias Svensson och Andreas Ericson!

Och vilken vecka vi har haft!

En radiokorrespondent som ljuger i Turkiet! En partiledare som säger hejdå! Den nye riksbankschefen får sin diktion synad i sömmarna! En planet på väg in i medelålderskrisen. Dessa nyhetshändelser ? och många fler! ? förvandlas till kluriga frågor som kastas på de tävlande.

I ena ringhörnan hittar vi författaren och teaterdirektören Martina Montelius som tävlar tillsammans med kulturjournalisten Gunilla Brodrej. I motståndarlaget hittar vi Mattias Svensson, ledarskribent på Svenska Dagbladet flankerad av Andreas Ericson, poddredaktör på samma ledarsida.

I slutet av programmet presenterar vi stolt den schlagerglittriga ronden MELLO eller MEDIA. Missa inte när en gammal vinnarlåt får en ny och energipolitisk text:

Vi är kära i ett kraftslag

Fast för dig

Ingenting kan hindra mig

När det blåser runt din axel

Kära i ett kraftslag

Gör mig glad

Här finns bara rotorblad

Och det surr som motorn lämnat kvar

Vi är kära i ett kraftslag

Fast för dig

Ingenting kan hindra mig

När det klyvs uranatomer

Kära i ett kraftslag

Alla dar

Jag är som ett slutförvar

För allt det bra som fission ändå har

Domare: Sara Lövestam

Redaktör: Alexandra Andersson

Producent: Tommie Jönsson

Ljudtekniker: Brady Juvier

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2023-02-03
Länk till avsnitt

"Kärnkraft har aldrig varit sexigare!"

Denna vecka tävlar SVT:s Hannes Fossbo och Kim Nordberg Veerabuthroo mot skådespelaren Andreas T Olsson tillsammans med poddaren och researchern Fredrik af Trampe.

Välkomna till ett testosterondoftande Lantzkampen där bägge lagen är totalt tjejbefriade.

Och vilken vecka vi har haft!

Njut av en trippel i finska talesätt! Upplev lag och omoral! Gå en tipspromenad med Ulf Kristersson! Lär känna en man som kallas krigs-GW! Låt dig förvånas av en amerikansk politiker som ljugit om det mesta (som också leder oss till det längsta ljudklippet i Lantzkampen historia). Nämnde vi förresten att det blir mycket karlar i veckans program?

Domare: Sara Lövestam

Redaktör: Alexandra Andersson

Producent: Tommie Jönsson

Ljudtekniker: Jakob Lalér

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2023-01-27
Länk till avsnitt

"Svara inte om ett UFO ringer!"

Veckans avsnitt är ett rafflande radioderby där P1-profilerna Fredrik Furtenbach och Parisa Höglund drabbar samman med P3:s Babs Drougge och Carl-Johan Ulvenäs!

Och vilken vecka vi har haft, hörni! Ålefeskarns vals, gotländsk lasagne med släke, Annies avtackning i Riksdagen och ett stänk av EU-franska är bara några ingredienserna i denna nyhetsfrågesport.

Dessutom sjösätts den splitternya ronden "Vad handlar ljudet om?" medan både UFO:n och administrativa monster spökar i bakgrunden.

Varmt välkomna till ännu en fredag med Lantzkampen!

Redaktör: Alexandra Andersson

Producent: Tommie Jönsson

Ljudtekniker: Brady Juvier

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2023-01-20
Länk till avsnitt

"Det här är gangsterrap som SR vågar spela"

Lantzkampen rusar in i 2023 med en järndopad Emma Molin som tävlar tillsammans med Hanna Dorsin mot en något förkyld Björn Wiman som tävlar tillsammans med Hanna Fahl.

För vilken start på året vi har haft:

Det blir ett kärt återhörande av kebabbråket på Kungsholmen! Tillika Ebba Buschs norrländska! Pengatvätt och post-Avatar-depression! Magdalena Anderssons möjliga nya karriär! Spa-avdelningen man hamnar i efter döden! Le snus i Paris och klimakteriesäkring i Partille!

Men viktigaste av allt: Vilket elområde är DU?

Varmt välkomna till ännu en fredag och ännu ett år med Lantzkampen!

Redaktör: Alexandra Andersson

Producent: Tommie Jönsson

Ljudtekniker: Jari Hänninen.

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2023-01-13
Länk till avsnitt

Vilket år vi har haft!

Annika och Sara bjuder på buffé med valda bitar från året som gått: Psalm eller Politik! Säg det som Stoltenberg! Vem skrattar! Rim i vallåtar! Dessutom psalmkorvar, orgelbaguetter och Stefan Ingves!

Medverkar gör ett gäng av årets alla underbara tävlande i form av Emil Persson, Fredrik Wikingsson, Hanna Fahl, Björn Wiman, Petrina Solange, Isak Jansson, Nivette Dawod, Jenny Ågren, Emma Knyckare, Ina Lundström, Susanna Dzamic, Kalle Lind, Saila-Mari Gråik, Jimmy Halvarsson, Lova Olsson och Moa Wallin.

På återhörande den 13 januari. Gott nytt år!

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare Sara Lövestam!

2022-12-30
Länk till avsnitt

"Benjamin Syrsa är rätt het"

Komikerstjärnorna Adrian Boberg och Josefin Johansson tävlar mot programledarstjärnan Camilla Kvartoft och reporterstjärnan Karin Fagerlund!

I veckans avsnitt möter ett komikerlag med Adrian Boberg och Josefin Johansson ett SVT-lag med Camilla Kvartoft och Karin Fagerlund!

För vilken vecka vi har haft!

Det blir en kackerlackssrond som kan vara den bästa nyhet som sänts i år! Rim i mängder trots Ulf Kristerssons uppenbara aversion mot språklig glädje! Erotisk tysk bukt till smäktande stråkar! Kalle Ankas jul med meteoriter, getingars könsorgan och speglande centerpartister!

Och vad är det egentligen för överraskning Sara har med sig till Annika?

God jul!

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]om

2022-12-23
Länk till avsnitt

"Det är skillnad på kunskap och kunskap"

I fredagens avsnitt tävlar programledarstjärnorna Kristian Luuk och Andres Lokko mot filosofstjärnan Åsa Wikforss och fysikerstjärnan Ulf Danielsson!

Programledarparet Kristian Luuk och Andres Lokko möter filosofi- och fysikerfusionen Åsa Wikforss och Ulf Danielsson!

För vilken vecka vi har haft!

Det blir programledare i både digital och analog form! Verkligheten som fiende och bästa vän! Ett socialrealistiskt luciatåg! Ett nytt land! Ny aforism med Ulf Kristersson! Musikhjälpens auktioner!

Och hur vet man egentligen om man finns i december?

Varmt välkomna till ännu en vecka med Lantzkampen!

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]om

2022-12-16
Länk till avsnitt

"För oss som onanerar till riksdagen"

I veckans avsnitt tävlar SVT-stjärnorna Fouad Youcefi och Ida Linde mot SvD-stjärnorna Erik Nilsson och Henrik Torehammar!

Äntligen fredag och bakom mikrofonerna hittar vi Sveriges Televisions strålande stjärnor Fouad Youcefi och Ida Linde som möter Svenska Dagbladets lika strålande stjärnor Erik Nilsson och Henrik Torehammar!

För VILKEN vecka vi har haft!

Magdalena Andersson säger aldrig förlåt! Ulf Kristersson säger aldrig medelålders! Johan Pehrson har väldigt svårt att säga en viss programledares förnamn!

Det blir underbara ronder som "Stämmer Påan" och "Glosförhör"! Skrockfulla partiledare! Plate spotting! Fiskar i MÄNGDER (Både kristna och simsvaga)! Dessutom: återkomst för förra veckans succé... ENKÄTEN!

Varmt välkomna att avsluta vecka 49 med Lantzkampen!

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår vikarierande domare heter självklart Johar Bendjelloul !

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2022-12-09
Länk till avsnitt

"Politikens makt"

I veckans avsnitt tävlar Per Schlingmann och Thomas Nordegren mot Kattis Ahlström och Niklas Källner!

I denna första decemberlucka av Lantzkampenkalendern hittar vi våra tävlande författarstjärnan Per Schlingmann och radiostjärnan Thomas Nordegren mot TV-stjärnorna Kattis Ahlström och Niklas Källner!

För vilken vecka vi har haft!

Det blir humor med Liberalerna! Sagofigurerna Gafsan och Glufsan! Fantastiska metaforer med kortlekar! Annikas associationer bland utbildningsminister Mats Perssons trippelladdning populärkulturella referenser! Den sexiga ronden "SANT FALSKT ALLMÄNNA MOTIONSTIDEN 2022"!!!

Varmt välkomna till Lantzkampen!

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2022-12-02
Länk till avsnitt

"Jag har en sopran"

I veckans avsnitt kör vi inför publik på Storsjöteatern i Östersund och med oss har vi Sveriges Radio-medarbetarna Moa Wallin, Lova Olsson, Jimmy Halvarsson och Saila-Marie Gråik!

I lag "Wallin och Olsson" hittar vi P3-stjärnan Moa Wallin och P1-stjärnan Lova Olsson! I lag "Halvarsson och Gråik" hittar vi P4 Jämtland-stjärnan Jimmy Halvarsson och Sameradion-stjärnan Saila-Marie Gråik! Elområde 3 mot elområde 2!

Och vilken vecka vi har haft!

Det blir nya favoritronden "Vems skratt?"! Låga krav en masse! En Mikael Damberg som avslöjar lite för mycket om sitt sängkammarliv! Ulf Kristerssons aforismer! Stefan Ingves avskedsföreställning! Och ligger det, vid närmare eftertanke, kanske en "bajsdimma" över hela skiten?

Varmt välkomna till ännu en fredag med Lantzkampen!

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2022-11-25
Länk till avsnitt

"Per Bolunds stoppord"

I veckans avsnitt tävlar tidningsvärldens Linda Jerneck och Victor Malm mot komikervärldens Evelyn Mok och Marja Nyberg!

Det blir rafflande när Expressens stjärnskribenter Linda Jerneck och Victor Malm tar sig an komikerstjärnan Evelyn Mok och manusförfattarstjärnan Marja Nyberg!

Och vilken vecka vi har haft!

En mökande Jacob Wallenberg! Henrik Landerholms militära ägg! En skridskosugen Magdalena Andersson! Bengt Westerbergs barnprogram! Och vem sa egentligen vad i EU-politiska partiledardebatten?

Äntligen fredag!

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2022-11-18
Länk till avsnitt

"Den vuxne i rummet behöver nallebjörnar"

I veckans avsnitt tävlar stjärnkomikerna Ahmed Berhan och Branne Pavlovic mot journaliststjärnorna Anna Charlotta Gunnarsson och Agneta Karlsson!

Komikerkonnässörerna Ahmed Berhan och Branne Pavlovic möter journalistgenierna Anna Charlotta Gunnarsson och Agneta Karlsson!

För vilken vecka vi har haft!

Det blir läft och löfte med Mikael Damberg! Problem med paddan med Elisabeth Svantesson! Bestämda bud på tyska! Sluddersossar i sitt esse! Suckar i synk! Karismatiska centerpartister! Och så vidare, och så vidare, och så vidare.

Dessutom krossar vi 10 000-poängsspärren!

Varmt välkomna till ännu en vecka med Lantzkampen!

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2022-11-11
Länk till avsnitt

"Alla skratt är lika bra"

I veckans avsnitt tävlar programledarstjärnorna Parisa Amiri och Anders Holmberg mot komikerstjärnorna Albin Olsson och Nisse Hallberg!

I lag "Amiri och Holmberg" tävlar programledarna Parisa Amiri och Anders Holmberg mot lag "Olsson och Hallberg", även kända som komikerna Albin Olsson och Nisse Hallberg!

För vilken vecka vi har haft!

Ann Lindes illa dolda ministerblues! Pål Jonsons otrrrroligt smittsamma skratt! Gym för själen!Överbefälhavare Micael Bydéns bestämda powerpointteknik! En halv special!

Och vilken var egentligen den stavnedläggande ärkesbiskopen Antje Jackélens höjdpunkt i karriären?

Varmt välkommen till ännu en fredag med Lantzkampen!

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2022-11-04
Länk till avsnitt

"Om svett vore en min"

Aftonbladetstjärnorna Soraya Hashim och My Rohwedder möter komikerstjärnorna Anders Sparring och Fritte Fritzon!

I veckans avsnitt tävlar Aftonbladets Soraya Hashim och My Rohwedder mot komikervärldens Anders Sparring och Fritte Fritzon!

FÖR...

Vilken vecka vi har haft!

Det blir politikerengelska! En plikttrogen erektion! Glosor i sagornas värld! Paradise eller politik!

Och vem kallade egentligen statsminister Kristersson för "Tuff" i riksdagsdebatten?

Varmt välkomna ska ni vara till veckans Lantzkampen!

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2022-10-28
Länk till avsnitt

"En riktigt säckig korsett"

I veckans avsnitt tävlar lag "Adrian Boberg & Josefin Johansson" mot lag "Tara Moshizi & Soraya Lavasani"!

En ny regering är på plats när Lantzkampen drar igång i radiohuset: Det vill säga SVT-programledaren Tara Moshizi, komikern Josefin Johansson, TV4-programledaren Soraya Lavasani, och manusförfattaren Adrian Boberg!

För vilken vecka vi har haft!

Det blir kroppsljud med partiledarna! Sant eller falskt med nya ministrarna! Annikas nya sidekick Kungen! Den omåttligt populära ronden "Populära referenser"!

Och hur var det egentligen: Är litteraturvetare en skyddad titel?

Varmt välkomna ska ni vara till fredagens Lantzkampen!

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2022-10-21
Länk till avsnitt

"Han gick från Ulf till Eminem på två sekunder"

Den här fredagen tävlar SR-journalisterna Babs Drougge och Lova Olsson mot komikerna Josefin Sonck och Daniel Sanchez!

Veckans vardagar har gått i mål och vid vägs ände hittar vi P3-stjärnan Babs Drougge och P1-stjärnan Lova Olsson som tävlar mot stjärnkomikerna Josefin Sonck och Daniel Sanchez, även kända under Lantzkampenlagetnamnet "Sonck och Sanchez"!

För vilken vecka vi har haft!

Det blir tid och rum med Ulf Kristersson! Tankar kring asteroider! Världens bästa tips för grötkokning! En blinkning till Lars von Trier! Spannmålstäta områden! Den klassiska ronden "Vem skrattar?"! Och vad gör egentligen en robot "mänsklig och söt"?

Varmt välkomna till ännu en fredag med Lantzkampen!

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2022-10-14
Länk till avsnitt

"Jag är så förtjust i periodiska systemet"

I veckans avsnitt tävlar lag "Andrev Walden & Nichlas Niemi" mot "Nina Zanjani & Jenny Andreasson"!

Journaliststjärnan Andrev Walden och matpoddstjärnan Nichlas Niemi tävlar denna fredag mot skådespelarstjärnan Nina Zanjani och regissörstjärnan Jenny Andreasson!

För vilken vecka vi har haft!

Det blir fest med Svante Pääbo! Kvantsammanflätningar! Svenska akademins magkänsla för tid! Klickkemi med en dansk! Glosförhör med djurtema! Bok eller babbel! Oblater och tåg med religiösa konnotationer!

Och hur länge har P1 Kulturs Karsten Thurfjell egentligen stått och väntat utanför Börshuset?

Varmt välkomna till Lantzkampen!

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2022-10-07
Länk till avsnitt

"Ni kan kalla mig fru Ålderspresident"

Idag tävlar TV-stjärnorna Alex Letic och Olivia J Berntsson mot radiostjärnorna Ginna Lindberg och Sara Stenholm!

I lag "Olivia och Alex" har vi Aftonbladet-tv-stjärnan Olivia Johansson Berntsson och SVT:s morgonstudiostjärna Alex Letic! I lag "Sara och Ginna" har vi USA-poddstjärnorna Sara Stenholm och Ginna Lindberg!

För vi kan inte NOG understryka: Vilken vecka vi har haft!

Det blir traditionsenlig folkdräktsbingo! Åka av med Statens Järnvägar! Glosförhör i riksdagen! En jättejättenöjd Andreas Norlén! Ulf Hambraeus! Väldigt mycket Ulf Hambraeus. Valurnemagi!!!

Och låter förresten Swedish House Mafia och Avicii likadant när de spelas av en orkester?

Varmt välkomna ska ni vara till ännu en fredag med Lantzkampen!

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2022-09-30
Länk till avsnitt

"Det är inte lätt att veta vad som är lagom"

Journaliststjärnorna Staffan Dopping och Cecilia Garme möter komikerstjärnorna Dilan Apak och Moa Lundqvist!

Äntligen fredag! Journalister från nättidskriften Kvartal möter komiker från humorshower i en duell mellan lag "Staffan Dopping & Cecilia Garme" och lag "Dilan Apak & Moa Lundqvist"!

För vilken vecka vi har haft!

Det blir en passivt aggressiv Richard Herrey! P1-skånska! Stockholmsnäver! Kvadrupelhöjningar som väcker kräkreflexen! Dansband med Stefan Ingves! Poetry slam! Anklagelser mot Bokmässan! Liberalernas huvudmotståndare!

Och dessutom! Det höll vi ju på att glömma. Vad är egentligen meningen med livet?

Varmt välkomna till ännu en fredag med Lantzkampen!

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2022-09-23
Länk till avsnitt

"Jag fick gåshud i öronen"

Välkomna till en rafflande match mellan lag "Björn Wiman och Hanna Fahl" mot lag "Björn Edgren och Robin Berglund"!

Den här fredagen tävlar DN-stjärnorna Björn Wiman och Hanna Fahl och komikerstjärnan Robin Berglund och manusskrivarstjärnan Björn "Björne" Edgren!

FÖR VILKET VAL VI HAR HAFT!

Det blir övertända folkskollärare! Spyor i havet! Lottning från 70-talets riksdag! Bot mot eftervalsenergilöshet! Och så en viskning från Linköping...

Dessutom presenterar vi stolt ronden: SPORT ELLER POLITIK?

Varmt välkomna till Lantzkampen!

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2022-09-16
Länk till avsnitt

"Får jag bjuda på ett litet helvete?"

Denna vecka tävlar lag "Mian Lodalen och Erik Videgård" mot lag "Katarina Barrling och Anders G Carlsson"!

Äntligen fredag! Och i studion sitter stjärnförfattaren Mian Lodalen, stjärnkocken Erik Videgård, stjärnstatsvetaren Katarina Barrling och SVT-stjärnproducenten Anders G Carlsson!

För att citera den plagierande utbildningsministern Anna Ekström: VILKEN VECKA VI HAR HAFT!

Det blir kvinnor på två självständiga ben! Förolämpningar i överflöd! Glosförhör! Två eskiliter! Minst ett dussin olika uttal av force majeur! KORV!

Välkomna till ännu en fredag med Lantzkampen!

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2022-09-09
Länk till avsnitt

"Ett folkhem tärt av stora bröst"

Denna vecka blir det LIVESHOW och tävlar gör lag "Emma Knyckare och Ina Lundström" mot lag "Susanna Dzamic och Kalle Lind"!

Lantzkampen har åkt till Lund för att delta på Lund Comedy Festival och på scen står Flashback Forever-stjärnorna Emma Knyckare och Ina Lundström och programledarstjärnorna Susanna Dzamic och Kalle Lind!

För vilken vecka vi har haft!

Det blir trallvänliga vallåtar från partierna! Rim men kanske inte reson! Tonartshöjningar! Centerpartiets ekonomisk-politiske talesperson Martin Ådahl! Miljöpartiets veteranbilsflirtande! Ebba Busch högst intressanta tonfall! Annikas nya tuta! Och så Lund, Lund, Lund!

Sa vi att vi var i Lund?

Varmt välkomna ska ni vara till en fredag med Lantzkampen!

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2022-09-02
Länk till avsnitt

"Jag känner mig HOT!"

Denna fredag tävlar Amanda Sokolnicki och Erik Helmerson mot Henrik Johnsson och Jenny Strömstedt!

Knack knack knack, vi kommer från Lantzkampen i P1, det här är vår tredje valrörelse och vi undrar om du skulle vara intresserad av att lyssna på vår frågesport som sänds i P1? Nu får vi ordning på fredagskvällarna igen!

I denna säsongspremiär tävlar DN-stjärnorna Amanda Sokolnicki och Erik Helmerson mot producent- och författarstjärnan Henrik Johnsson och programledarstjärnan Jenny Strömstedt!

Det blir självklart många partiledare men också tjejchansningar, surmörtar och en mycket diskret mellanhand. Dessutom verkliga och påhittade partier! Med mera!

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår vikarierande domare heter Babs Drougge!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2022-08-26
Länk till avsnitt

"Kön var det bästa med semestern"

I veckans Lantzkampen tävlar komikerstjärnorna Petrina Solange och Isak Jansson mot Aftonbladetstjärnorna Nivette Dawod och Jenny Ågren!

Med salt i hår och krans kring huvud står redaktionen redo att gå in i sommardvala men först...

SÄSONGENS SISTA AVSNITT AV LANTZKAMPEN!

För vilken vecka vi har haft!

Det blir glada pensionärer! Odlat kött och flygplatskaos! Långtrosor och rapande kossor! Jens Stoltenbergs norelska! Vänner för livet! Ett nytt land! En ny VÄRLD!

Ha en härlig sommar, hörs igen i slutet av augusti!

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2022-06-17
Länk till avsnitt

"Ett frimärke på Guds whiteboard"

Tramsig frågesport om veckans nyheter med stjärnorna Oisín Cantwell och Viktor Adolphson mot de minst lika lysande stjärnorna Elaf Ali och Nadim Ghazale.

Kvällens Lantzkampen bjuder på journalisten Oisín Cantwell i lag med polisprofilen Viktor Adolphson som möter journalisten Elaf Ali och polisprofilen Nadim Ghazale!

Och VILKEN vecka vi har haft!

Det blir partiledardebatt i plural! Håkan Juholts arbetsmetoder! Vanföreställningar och förolämpningar! Troende och Misstroende! Sensuella papperskorgar!!!

Varmt välkomna till sommarens första Lantzkampen.

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår vikarierande domare är ingen mindre än Johar Bendjelloul!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2022-06-10
Länk till avsnitt

"Den klassiska mjölkklunken"

Svenska Dagbladets lysande stjärnor Maggie Strömberg och Adam Svanell drabbar samman med musikjournaliststjärnorna Anna Charlotta Gunnarsson och Agneta Karlsson!

Denna fredag tävlar SvD-duon Maggie Strömberg och Adam Svanell mot musikjournalistduon Anna Charlotta Gunnarsson och Agneta Karlsson!

Och vilken vecka vi har haft!

Vi hann knappt landa från Kristi Himmelsfärd innan Märta Stenevi ville göra kaos, Max Elger drog på sig flygvärdsuniformen igen och borthoppade grodor korkade igen vattenledningar i Ånge.

Det blir krysskungar! Debatt om skolan! Fotbollsstjärnors hundar! Musslan Hans Dahlgren! En stilig homograf!!!

Varmt välkomna till fredagsunderhållning i Sveriges Radio P1.

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter

Så går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.

Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!

Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected]

2022-06-03
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.