Sveriges 100 mest populära podcasts

Radio Tyresö

Radio Tyresö

Radiostationen i Tyresö

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

tyresoradion.se

Avsnitt

Hälsoboost med Lina Lagom

Hälsocoachen Lina Lagom träffar Pierre Näsman och berättar bland annat om hur du kan göra en hälsosam förändring utan att krångla. Det går att med små medel få till en långsiktig, hållbar och lagom hälsosam livsstil. Där du samtidigt har kul och får njuta! Låter det interssant? Häng med och lyssna på det här programmet! För mer info om Lina Lagom.
2024-02-25
Länk till avsnitt

Besök från Gävle

Programmakare Lena Hjelmérus överraskar sina barnbarn med ett studiebesök i studion. Här får ni veta vad man har för kul i Gävle både sommar och vintertid. Programmet handlar om att vara utklädd på live, hur gävlebocken hade det i julas och vad som händer på ishockeyn och på Furuvik.
2024-02-25
Länk till avsnitt

Ålands-Rut kom till Julgillet

Folkdanslaget transporterades med bogserbåten Grogg ut till turistbåten som öppnade två luckor på sidan så "Gillarna" kunde klättra upp på lejdaren och sedan hoppa in i båten. I folkdräkt! Gunilla Grönkvist som varit aktiv medlem i Kulturella Folkdansgillet sedan 1960, berättar om dråpliga händelser på Solsäter och annat. Programmakare Gunnel Agrell Lundgren.
Stockarna roddes till Solsäter
Nu dansar även barnbarnsbarnen
2024-02-25
Länk till avsnitt

Torsdag i centrum

Lena Hjelmérus ska hålla ställningarna men ljudkvalitén blir inte alls som vanligt. Vi pratar i alla fall om Pralinhuset, Kaatach, Teknisk sonat visningar, några filmer som visas på bion om Carolas konsert och Vermeer utställning. Sofie Ford kommer förbi och berättar om fritidsbanken och parahandboll. Sen får ni veta hur det gick för Jenny på EM.
2024-02-25
Länk till avsnitt

Processen kring "Guldbron"

Moderaterna var emot beslutet att bron vid Nyforsviken skulle byggas. Hur gick egentligen processen till? Vad kan man lära sig för framtiden? Detta ger Anki Svensson ,oppositionsråd från Moderaterna sin syn på. Catarina Johansson Nyman är programmakare.
2024-02-25
Länk till avsnitt

Hjärtligt hjärta del 2

Lena Hjelmérus och Leif Bratt är åter med hjärtbesvär, idag förmaksflimmer. Lyssnarna rekommenderas 1177, sundkurs och Hjärt-Lungfonden.
2024-02-25
Länk till avsnitt

Tyresö har fått en ny kyrkoherde!

Ett reportage från installationsmässan för Tyresö församlings nya kyrkoherde Rebecka Tudor-Sandahl som hälsades välkommen av biskop Andreas Holmberg. I programmet hörs flera röster från denna välbesökta mässa; Irene Pierazzi, Göran Sundgren, Anita Mattson, KG Hammar, Patricia Tudor Sandahl, Carl-Johan Freed med flera. Kören Tyresö Vocalis sjunger. Programmakare: Ann Sandin-Lindgren
2024-02-18
Länk till avsnitt

Vem är Ann?

Vem är hon egentligen, vår redaktör Ann Sandin-Lindgren? Hon berättar om hur hon som kemilärare busade med eleverna på skolan, hur det var att ha en vietnam-desertör i hemmet och om glädjen med barnbarn. Här får ni höra hennes livsresa, livet i Tyresö och fjällbyn och om det viktigaste i livet. Catarina Johansson Nyman är programmakare.
2024-02-18
Länk till avsnitt

Är tonen mellan politikerna bra?

Kommunalrådet Anita Mattsson (S) och Ulf Perbo (KD) diskuterar med Ann Sandin-Lindgren om hur stämningen är bland lokalpolitikerna i Tyresö. Förra året uppmärksammade Sveriges Radio ett program på Tyresöradion där Inger Gemicioglu och Ulf Perbo tyckte att debattnivån på riksplanet är pinsamt låg. Är den bättre i Tyresö? Hur mycket skratt är det i kommunfullmäktige?
2024-02-18
Länk till avsnitt

Hasse Gynge berättar om sitt liv

En arkivpärla från 1996 då Åke Sandin intervjuar Hasse Gynge (1931-2021) om hans uppväxt och hur han startade sin firma Trollbäckens Trä. Om Trollbäcken på 30- och 40-talet, gårdarna, torpen, tvätterierna, Kumla skola och sin skolgång. Om hur han tänker när han 1996 snart ska gå i pension.
Producent: Ann Sandin-Lindgren
2024-02-18
Länk till avsnitt

KB 40 Erik & Ted

Kulturbordellen fyller 40 program och då bjuder man in Tyresös Fred Astaire, Erik Linder. En härlig snubbe som har sången, dansen och showen inskrivet på visitkortet. Vi talar om hans vårkonsert med Ted och Kenneth Gärdestad kompositioner, hur en raider ska se ut och en del om David Lee Roth.
Programledare: Niklas Wennergren
2024-02-18
Länk till avsnitt

Du duger som du är

I detta program tar Karin Lundin-Wistrand upp ämnen så som självkänsla, högskänslighet och ätstörningar och hon berättar om sina egna erfarenheter. Det hon vill med programmet är att beröra, inspirera, skänka tröst och hopp.
2024-02-11
Länk till avsnitt

Hur hanterar man jobbiga känslor?

I detta avsnitt av "Samtal och frågor med Carin" svarar Carin von Walden på en lyssnarfråga från Birgitta som handlar om hur man ska göra för att hantera jobbiga känslor. Carin och Ann Sandin Lindgren reflekterar tillsammans och Carin ger bra tips och vägledning i ämnet. Önskar du coaching av Carin går det bra att kontakta henne på [email protected]. Läs mer på Carins hemsida.
2024-02-11
Länk till avsnitt

Han gör tygspillbitar till konst

Konstnären Karl Patric Näsman städade i sin ateljé, tänkte, sydde, målade och limmade rester som han återanvände och förvandlade till nya intressanta konstverk, som nu visas i Konsthallen intill Huvudbiblioteket i Tyresö C. Utställningen "Studio Detox" pågår till 17 mars. Den 6 mars kl 12 visar han och berättar om sin konst. Gunnel Agrell Lundgren intervjuade.
2024-02-11
Länk till avsnitt

Tyresötorsdag med Tyresöradion!

Denna torsdag (jämn vecka) träffas som vanligt Ann Sandin-Lindgren, Catarina Johansson Nyman och Dala Dahlström på Green Bull och funderar över Alla hjärtans dag. Vad kan man köpa till kärleken? Vilka program kan man lyssna på och vilka program är på g? Tyresö FF har fått en egen butik som Dala rekommenderar. Välkommen till våra torsdagar!
2024-02-11
Länk till avsnitt

KB39-Fallet Mikaela

Anna Bågstam är tillbaka med en ny bok och denna gång så utspelas den i Tyresö och det mördas ute på Strand. Vidare berättar hon om författarbesök på Island och hur man går till väga för att få ihop intrigen i en deckare.
Programledare: Niklas Wennergren
2024-02-11
Länk till avsnitt

EU, Lögner och Broar.

Radiopodden med SD Tyresö som tar er med till när och fjärran inom aktuella politiska och omvärldsrelaterade händelser. Här är det högt i tak och diskussionen förs ur ett konservativt, sverigedemokratiskt perspektiv. I detta avsnitt diskuterar vi EU, Sossarnas lögnmaskin och en hel del Tyresörelaterat.
2024-02-11
Länk till avsnitt

Tjat&Tjöt: Orden, PK och Frankrike

Jerker tar sig tid att komma till studion trots franskt statsbesök. I detta andra program i serien Tjat&Tjöt med Catarina Johansson Nyman och Jerker Pettersson diskuteras om elitistiska ord, hälsande på grannar och en del om Frankrike-förstås!
2024-02-11
Länk till avsnitt

Är matpriserna för höga i Tyresö?

Butikschefen för Coop Tyresö Centrum Mickey Dahl och VD för Konsumentföreningen Stockholm Lasse Ericson samtalar med Ann Sandin-Lindgren om prisutvecklingen på mat i våra affärer. Kommer priserna att gå ner? Är det brist på några varor? Isåfall varför? Hur kan affärerna i Tyresö Centrum öka sin omsättning? Hur klarar sig Coop i konkurrensen? Hur ser framtiden ut?
2024-02-11
Länk till avsnitt

Blir det nåt kulturhus?

Blir det ett kulturhus i det nya kommunhuset? Vilka lärdomar kan man dra av det fördyrade brobygget? Cynthia Runefjärd, kommundirektör berättar också om kommunens ekonomi och hur man arbetar med trygghet och att förebygga välfärdsbrott inom kommunen. Catarina Johansson Nyman är programmakare.
2024-02-11
Länk till avsnitt

Peer om Concrete BJJ

Pierre Näsman samtalar med Tyresöprofilen Peer Hasslund om kampsport och om Tyresöklubben "Concrete BJJ" som Peer varit med och grundat.
Peer har svart bälte i Brazilian Jiu-Jitsu, utbildad och graderad av Hans Ersson och Alan do Nascimento (Finfou). Samtalet halkar även in en del på Tyresö nostalgi, skateboard historia, riddare och vapensköld i riddarhuset.
2024-02-04
Länk till avsnitt

Tyresö Konstförening våren 2024

Det händer mycket under våren. Det börjar redan 14 februari med föredrag om bl.a. konstnären Oskar Bergman. Årsmöte 22 februari med utlottning av mängder med konst. Den 4 mars visas en film på Forellen från en utställning på Rijksmuseum i Amsterdam om Konstnären Johannes Vermeer. Föreningens ordförande Miguel Escribano berättar för Gunnel Agrell Lundgren.
2024-02-04
Länk till avsnitt

Hur räddar man liv med SMS?

I serien "Personligt med Carina" pratar Anna Wickbom och Carina Högberg på forstahjalpen.net om hur man kan lära sig att försöka rädda liv när det som inte händer, plötsligt händer just nära dig. Tidig hjärt-lungräddning (HLR) inom 3?5 minuter anses mer än fördubbla chansen för överlevnad vid ett hjärtstopp utanför sjukhus. Gå en HLR utbildning och bli SMS livräddare du också! Läs mer på smslivraddarna!
2024-02-04
Länk till avsnitt

Kommunstyrelsen 16 jan

Mats Lindblom (L) samtalar i det här programmet med Leif Bratt om de ärenden som kom upp på sammanträdet den 16 januari 2024. Det var bl.a. störa ut ungdomar med metoden Mosquito, krog vid Strandbadet och bron över Nyforsvägen.
2024-02-04
Länk till avsnitt

Jag har inte råd att flytta!

"Jag har inte råd att flytta! Jag bor ju så billigt idag!" Det här hör man ganska ofta äldre personer säga som bott länge i sin villa eller sitt radhus. Mäklaren Anna Svanholm och programmakaren Catarina Johansson Nyman reder ut begreppen och tar ett faktiskt räkneexempel från Tyresö. Det pratas också lite om hur den aktuella bostadsmarknaden är.
2024-02-04
Länk till avsnitt

Hjärtligt om hjärtat del 1

Vårens serie om hjärtat ur många aspekter börjar med lite fakta och terminologi. Sen diskuterar Lena Hjelmérus och Leif Bratt både träningsmängder, BMI mått, operationer på spädbarn och egen hälsoplan. Som vanligt blandad kompott med skratt och allvar. Mer information om hälsoplan på 1177 sidan.
2024-02-04
Länk till avsnitt

Carin älskar att leda körer!

Vad gör egentligen en kyrkomusiker? Och vad är skillnaden mellan en kantor och en kyrkomusiker? Carin Horovitz, kyrkomusiker i Tyresö församling berättar om sitt arbete och om glädjen att träffa alla människor och att få jobba med sitt stora intresse. Programmakare är Catarina Johansson Nyman.
2024-02-04
Länk till avsnitt

Lyssna på Funkisvinnaren Tim

Tyresöradions Pierre Näsman är först ut att gratta vinnaren av Funkisfestivalen i Tyresö. Tim Svanlund 15 år tog sig till semifinal genom att framföra Tommy Körbergs "Stad i ljus". Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Tävlingen fungerar som den ?vanliga? melodifestivalen, med lokala deltävlingar, semifinal och en riksfinal.
2024-02-02
Länk till avsnitt

Vinteraktiviteter förr i Tyresö

Bernt Karlsson berättar om vad man gjorde på vintern i Trollbäcken och Tyresö på 40- och 50-talet. Kälkåkning på vägarna i Trollbäcken, slängkälke på Barnsjön, isbanan på Drevviken, skridskor på konstfruset på IP och var man kunde åka skidor i backarna vid Hanviken och Alby. Om längdtävling vid Medborgarhuset och friluftsdagar till Höjdenstugan.
Intervjuar gör Ann Sandin-Lindgren.
2024-01-28
Länk till avsnitt

Cafe Notholmens nya ägare

Cafe Notholmen har nya ägare. Kattis Ekman och Robin Ekman som är tyresöbor, driver sedan i höstas det populära cafeet och har många ideer om hur verksamheten kan utvecklas. Så här års öppet fredag-söndag men från maj öppet varje dag. Och hundar är förstås välkomna! Catarina Johansson Nyman är programmakare. Hemsidan är cafenotholmen.se
2024-01-28
Länk till avsnitt

Är Granängsringen tryggare?

Chefen för fritidsgårdarna i Tyresö, Tomas Olausson, har sedan 2019 fått uppdraget av kommunledningen att skapa ett tryggare Granängsringen. Han berättar för Ann Sandin-Lindgren hur arbetet har fortskridit och om den mötesplats man skapat för att möta de boende på Ringen. En massa aktiviteter är på gång.
2024-01-28
Länk till avsnitt

En ny torsdag med Tyresöradion!

Den sista torsdagen i januari träffades programmakarna Ann, Lena, Catarina och Carina som vanligt i Tyresö Centrum kl. 17-18. Det bjöds på musik, tävlingar och lyssnarna Bernt Karlsson och Gunilla Mellin kom förbi. Även Caroline Fredholm på Nordic Wellness och Anton på Green Bull berättade lite om sin verksamhet.
2024-01-28
Länk till avsnitt

Nytt år - Nya fräcka historier

Historieberättarna (som ibland kallas för snusketörerna) fortsätter att förgylla etern över Tyresö med nya historier. Peter Dicke, Terje Engh och Nina Brogärd önskar med dessa ekivoka skämt lyssnarna en god fortsättning på det nya året.
2024-01-28
Länk till avsnitt

Fast läkare på VC och SÄBO

Utredarna Siri Bokvist och Cecilia Dahlgren från Myndigheten för Vård o Omsorgsanalys träffar Lena Hjelmérus pga rapporten om fast läkare. Hur ser det ut? Får man träffa samma läkare varje besök? Inte har det blivit bättre på VC och på SÄBO går det inte att mäta. Hur ska man göra då? Läs gärna rapporten
2024-01-28
Länk till avsnitt

Per-Arne Gövinge om litteratur 1997

En arkivpärla från 1997 där Åke Sandin samtalar med Per-Arne Gövinge (1923-1997) om hans litterära intresse. De pratar om romaner, noveller och veckotidningar på 40-talet. Gövinge hade varit rektor på bl.a. Fornuddens, Bergfotens och Hanvikens skola och var tidigare aktiv i politiken i Tyresö.
2024-01-21
Länk till avsnitt

Bra polisarbete i Tyresö!

Stationsbefälet Lars Alvarsjö redogör för det polisarbete som gjorde att flera kunde häktas för den grova misshandeln i december på Farmarstigen. Tillsammans med kollegan Tommy Hansson diskuterar han polisens situation idag i gängkriminalitetens Sverige i serien Uppdrag Tyresö. Fler gängbrott klaras ändå upp, ungdomsbrottsligheten minskar och nu blir det fler poliser.
Programledare: Ann Sandin-Lindgren
2024-01-21
Länk till avsnitt

Snart kommer våren

Lena Hjelmérus och Eva Tollefors Burkhard samtalar om Tyresö Trädgårdssällskaps program för vårterminen. Många spännande händelser både för medlemmar enbart och för alla intresserade. Bland höjdpunkterna är växtloppisen i maj och ett efterlängtat ormbunksföredrag. Mer info finns på hemsidan tyrgarden.se.
2024-01-21
Länk till avsnitt

Olika reaktioner vid dödsfall

I detta avsnitt svarar Carin von Walden på en fråga från en lyssnare: "Hur kommer det sig att många plötsligt känner att de måste göra något drastiskt i sitt liv, tex flytta, skilja sig, byta jobb när den sista föräldern går bort? Tillsammans med Sickan Ackerfeldt samtalar och reflekterar de över frågeställningen. Carin ger lyssnarna olika perspektiv på frågan.
2024-01-21
Länk till avsnitt

Vi stekte oxfilé i sopskyffeln

I 70-årspresent av sin familj fick Åke Cyrus en oljemålning av konstnären och seglaren Lars Nordlund föreställande de 11 segelbåtar/yachter han dittills ägt. Alla seglandes på samma tavla likt en kappsegling. Som 15-åring köpte han sin första segelbåt. Här berättar han för Gunnel Agrell Lundgren om flera av båtarna och dråpliga situationer i samband med dem.
2024-01-21
Länk till avsnitt

Nu andas vi in ett nytt år...

Programmakaren Ann Sandin-Lindgrens egen yogalärare Minna Fahlström på Tyresö YogaCenter förklarar hur yoga fungerar. Anns nyårslöfte är att fortsätta yoga varje vecka.
Varför är det alltid fullt på yinyogan på måndagskvällar? Varför mår man bättre när man lär sig att andas? Vilka yogaformer finns det?
Tyresö Yogacenter finns på Grustagsvägen 5.
2024-01-21
Länk till avsnitt

Fiskarfamiljen Öhman i Slumnäs

En intervju från 1997 då Åke Sandin intervjuar Gustav (1918-2000) och Ruth Öhmnan (1914-2015) som försörjde sig som fiskare på 30- och 40-talet. De bodde i Slumnäs och fiskade i Kalvfjärden, Öringesjön och Erstavik. Gustavs far som föddes 1872 hade också varit fiskare.
Producent: Ann Sandin-Lindgren
2024-01-14
Länk till avsnitt

Finns det radio på Radiovägen?

Ann Sandin-Lindgren går på en rundtur i företagaren Eero Lepps lokaler på Radiovägen 3 i södra Lindalens industriområde. Han berättar varför det heter Radiovägen, om sitt företag FMA och Tyresöpannan. Han visar runt i huset där Hälsoteamet, Penseldraget, SPF och många andra har sin verksamhet.
2024-01-14
Länk till avsnitt

Björn vill utveckla Tyresöradion

Björn Andersson är vice ordförande i Närradions styrelse och har stor erfarenhet av föreningsliv och numera en aktiv fritidspolitiker i Tyresö. Han berättar om sin bakgrund och hur det är att ha blivit invald i kommunfullmäktige för M och att även sitta i styrelsen för Tyresö Bostäder där han tidigare har varit VD. Hur han ser på Tyresöradion berättar han för Ann Sandin-Lindgren.
2024-01-14
Länk till avsnitt

Hur lever man ett långt och bra liv

Biologen och läraren Anders Erixon funderar tillsammans med Ann Sandin-Lindgren över hur man lever ett hälsosamt liv och mår bra. Sömn och motion är viktigt men även vänskap och kärlek. Vilka faktorer gör att vissa lever och har hälsan i över 100 år? Vad betyder det att ha ett syfte i livet, ha humor, engagemang och nyfikenhet?
2024-01-14
Länk till avsnitt

Nya träffar med lyssnarna!

Tyresöradions programmakare Ann Sandin-Lindgren, Catarina Johansson Nyman, Lena Hjelmérus träffades tillsammans med side-kicken Dala Dahlström på torget i Tyresö Centrum den första torsdagen jämn vecka även detta år. Även Jerker Pettersson kom förbi. På detta AW fick man höra på planerna för våren. Nästa träff blir 25/1.
2024-01-14
Länk till avsnitt

Nytt år med knepiga blodprov

Året startar med en ny dr Lenas Hörna. På begäran försöker Lena Hjelmérus och Leif Bratt förklara förkortningar på diverse vanliga blodprov. Mer information finns på 1177. Blev ni något klokare? Ja kanske. Annars får man ta tjuren vid hornen och fråga sin allmänläkare eller sjuksköterska på vårdcentralen.
2024-01-14
Länk till avsnitt

Tjat och tjöt med Catarina & Jerker

Är man god om man kör elbil? Det där med elbil på vintern? Batterier, diesel och statistik. I detta första program i serien Tjat&Tjöt, tjatar och tjötar Catarina Johansson Nyman och Jerker Pettersson i seriöst skämtsamma former blandat med musikaliska snedsteg om elbilar, miljö, retorik kring krig och att leva livet under en ökande livslängd.
2024-01-14
Länk till avsnitt

SeniorNet gör livet roligare

SeniorNet till nytta och nöje. Vad är molnet? Kan jag använda AI? Veteranerna i SeniorNet Sidsel Nybö och Gunnel Agrell Lundgren samtalar om glädjen och nyttan de har av allt de lärt sig genom SeniorNet t.ex. att träffa släkt och vänner i hela världen på nätet. Nu startar ett nytt år i föreningen med en startträff öppen för alla 55+, även för icke medlemmar, där man får veta vad SeniorNet kan erbjuda. En nyhet är Prova på cirklar där man kan få individuell hjälp. Läs mer på Seniornet.
2024-01-14
Länk till avsnitt

Smutskastningen av oliktänkande

Redaktören Ann Sandin-Lindgren funderar över det inskränkta debattklimatet och ringer upp den erfarna och prisade journalisten Per Shapiro. Han har startat en egen radiokanal som heter Folkets Radio och gör reportage om kontroversiella ämnen som Covid, Assange, NATO, Palestina, transhumanism, rutten demokrati och mycket annat. Håller vi på att få ett Sanningsministerium?
2023-12-24
Länk till avsnitt

Minns ni Jenny? Hon lyfter igen

Programmakare Lena Hjelmérus uppdaterar sitt bästa program från 2023 med styrkelyftaren Jenny Wik-Norlings fortsatta framgångar. Lyssna till vad som hänt sedan förra programmet och följ Jenny i hennes passion för sin sport. Nu väntar landslaget i EM i Malaga i februari. Heja Jenny
2023-12-24
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.