Sveriges 100 mest populära podcasts

Radio Tyresö

Radio Tyresö

Radiostationen i Tyresö

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

tyresoradion.se

Avsnitt

Hur kan vi hantera våra förluster?

I detta avsnitt av "Fråga Carin" har Carin von Walden bjudit in Sickan Ackerfeldt igen. De fortsätter djupdyka i förluster och sorg som sker i våra liv och hur vi kan finnas för varandra i svåra situationer. Sickan delar också modigt med sig av sina personliga förluster. Som vanligt är du välkommen att skicka in din lyssnarfråga till Carin.
2023-05-28
Länk till avsnitt

Antikvärdering i Tyresö

Den 24 maj hade Tyresö Konstförening under ledning av Karin Wennerberg arrangerat en antikvärdering i Ateljéhuset Konstverket Granängsvägen 7, med Knut Knutson och Erik Ingare från Antikrundan och Auktionskammaren i Uppsala. Ett 50-tal Tyresöbor köade i värmen för att få sina dyrgripar värderade. Reporter Gunnel Agrell Lundgren.
2023-05-28
Länk till avsnitt

Pasta Carbonara och Maritozzi

Idag går den kulinariska resan till Lazio med Rom som nav. Giovanna Carlsson berättar om hur man gör en riktig pasta carbonara och programmakaren Catarina Johansson Nyman får smaka på en ljuvlig maritozzi.
2023-05-28
Länk till avsnitt

Billigare VA/gatuutbyggnad möjlig?

Är det möjligt att göra VA/gatuutbyggnaden på Östra Tyresö billigare? Vad händer med kommunens kulturfastigheter? Var hamnar det nya kommunala äldreboendet? Och blir dt nåt nytt kommunhus? Mats Lindblom (L), ordförande i stadsbyggnadsutskottet samtalar med Catarina Johansson Nyman.
2023-05-28
Länk till avsnitt

Möte med Psykiatri ambulansen

Carina Högberg möter Rebecka Almeren och Lina Karlsson specialist sjuksköterskor i psykiatri på PAM, Psykiatri Ambulansen. Här får vi höra hur det är att jobba i en sådan utsatt och viktig enhet. Vilken hjälp kan man få vid psykisk ohälsa, vad är det vanligaste uppdraget för dem. Ska man verkligen fråga en person med självmordstankar om dessa finns?
2023-05-28
Länk till avsnitt

Musikkryss J&N med Radio X3M

Julia Swenman och Naomi Brozin-Magnell i klass 5a på Nyboda skola bjuder in till musikryss på engelska. Korsordet finns här för den som vill delta. De rätta svaren kommer i slutet av programmet.
Producent: Niclas Jonsson
2023-05-24
Länk till avsnitt

Musikkryss C&E med Radio X3M

Cornelia Baker och Emma Wiregård i klass 5a på Nyboda skola bjuder in till musikryss på engelska. Korsordet finns här för den som vill delta. De rätta svaren kommer i slutet av programmet.
Producent: Niclas Jonsson
2023-05-24
Länk till avsnitt

Pytonormen hade vi mest inomhus

I 28 år bodde Birgitta Soccorsi i södra Afrika med man, barn och tre döttrar. Här berättar hon för Gunnel Agrell Lundgren om sitt arbete åt norska ambassaden och många andra minnen. T.ex. när hon med enkla medel räddade livet på en kvinna och hyllades som sänd av Gud. Ibland tog hon det egna flygplanet och flög till Zimbabwe för att shoppa. Nu bor hon i Fårdala i Tyresö.
2023-05-21
Länk till avsnitt

Kissa på sig-nej inte skämigt.

På begäran kommer här en hörna om det man inte så gärna pratar om. Visste du att ½ milj vuxna kissar på sig minst en gång varje vecka. I dr Lenas hörna törs vi prata om det utan att det är det minsta skämigt. Lena Hjelmérus och Leif Bratt dikuterar olika typer av urininkontinens, utredning, livstilsråd, mediciner och träning. Kolla på 1177 och sök hjälp.
2023-05-21
Länk till avsnitt

Vandring till Näsby och Kullen

Den här gången vandrar Bernt Karlsson tillsammans med Ann Sandin-Lindgren vidare till Näsby i Trollbäcken. Bernt berättar om platser och människor som post-Olle, dubbel-Nisse och om äventyret när han lyckades få en ny mast till skutan Ariel. En utflykt till Kullen blev det också.
2023-05-21
Länk till avsnitt

Framgångar och bakslag

Framgångar och motgångar är fotbollens vardag. Vi samtalar med tre tongivande aktörer i Tyresöfotbollen denna vecka. Ludwig Holmgren och Frida Thilén från TFF och Sören "Suffe" Åkeby från Hanviken.
Programledare: Niklas Wennergren Expertkommentator: Lars "Dala" Dahlström
2023-05-17
Länk till avsnitt

En dag med mycket historia

En dag på slottet i maj anordnades spännande föredrag på Tyresö Historiedag av Mats Fält från Tyresö kommun och Håkan Blomqvist från Södertörns högskola. Ett 50-tal lärare och andra intresserade blev inspirerade och njöt av den vackra omgivningen.
Fyra av föredragen sänds i sin helhet i sommar.
Reportaget gjordes av Ann Sandin-Lindgren
2023-05-14
Länk till avsnitt

Kommunstyrelsens sammanträde maj

Mats Lindblom (L) samtalar i det här programmet med Leif Bratt om de ärenden som kom upp på sammanträdet den 9 maj. Det var bl.a. Boulecentrum vid Trollbäckens IP, 4 årsredovisningar från olika kommunförbund och nytt kommunhus.
2023-05-14
Länk till avsnitt

Nordic Wellnes - Födelsedagskalas

Carina Högberg möter Caroline Fredholm Platsansvarig på Nordic Wellness i Tyresö Centrum. Caroline har nyligen tillträtt sin tjänst och har ett stort event den 29/5-23 att se fram emot. Då fyller Nordic Wellness Tyresö 3 år! Det kommer firas med öppet hus och man kan tävla om att vinna ett årskort. Lyssna på programmet så får du veta mer om hur det är att träna på hemmaplan i Tyresö Centrum.
2023-05-14
Länk till avsnitt

En omtyckt profil i vårt Centrum

Tillsammans med sin man Kjell drev Eila Andersson Body Shop i Tyresö Centrum i över 20 år. Hon berättar för Ann Sandin-Lindgren om förlusten av Kjell som hastigt avled 2017 bara 71 år. Om sitt jobb i Tyresö kommun med invandrare på 70-talet och sitt stora engagemang i Filmföreningen och Kvinnojouren men också om sitt intresse för vandringar, natur, miljö och måleri.
2023-05-14
Länk till avsnitt

Musikkryss L&T med Radio X3M

Lowa Modig och Tindra Söderberg i klass 5a, Nyboda skola, bjuder in till ett musikkryss på engelska. Korsordet finns här om du vill fylla i. De rätta svaren kommer i slutet av programmet. Good luck!
Producent: Niclas Jonsson
2023-05-10
Länk till avsnitt

Musikkryss N&S med Radio X3M

Nowalie Tuunainen Grönfelt och Sara Heggelund i klass 5a på Nyboda skola bjuder in till musikryss på engelska. Korsordet finns här för den som vill delta. De rätta svaren kommer i slutet av programmet.
Producent: Niclas Jonsson
2023-05-10
Länk till avsnitt

Vandra med Martina till kolardammarna

Ann Sandin-Lindgren hängde med på en guidad tur med Tyresö kommuns naturguide Martina Kiibus till kolardammarna som ligger i Alby naturreservat. Martina berättar om hur man där renar dagvattnet från Bollmora, Fårdala och Öringe på sin väg till Albysjön. I dammarna myllrar det också av små och stora vattendjur som Naturskolan i Tyresö studerar och på en ö har bävern byggt en hydda.
2023-05-07
Länk till avsnitt

Kommunen tackar vår säkerhetschef

I slutet av april avtackades den mycket uppskattade säkerhetschefen eldsjälen Maj Ingels av sina kollegor i Tyresö Kommun. Maj berättar om sitt långa yrkesliv i Tyresö från förskolelärare 1982 till säkerhetschef 2010. Om de 35 "händelser" som föranlett krisarbete.
Hör hyllningarna från kommunstyrelsens ordförande och kollegor i slutet av programmet.
Programledare: Ann Sandin-Lindgren
2023-05-07
Länk till avsnitt

Apotekaren som blev fåraherde

När apotekare Sören Heurlin gick i pension omskolade han sig till fårskötare vid Görvälns slott. En syssla som han trivs utmärkt med, att följa fåren i årets alla skiften med pälsklippning, klövklippning, utfordring och det mest intressanta - lamningen. Då gäller det att vara behjälplig om tackan inte klarar sig själv t.ex. vid sätesbjudning. Och mycket annat. Programmakare Gunnel Agrell Lundgren.
2023-05-07
Länk till avsnitt

Ny torsdag - vad händer i Centrum?

Denna torsdag kväll då radiomakarna Carina, Catarina, Lena och Ann sitter i Centrum och pratar med lyssnarna kommer Centrumchefen Helèn Eijdercrona förbi. Hon berättar om hur samarbetet med kommunen fungerar och om spännande aktiviteter. Lyssnare kommer förbi och flera röster hörs. Nästa gång man kan träffa Tyresöradion blir torsdagen den 1 juni kl. 18-19. Välkommen!
2023-05-07
Länk till avsnitt

Huvud,skuldra,knä och tå del 3

Dr Lenas hörna handlar om fot och tå problem. Vad händer med fötterna när man åldras och vad ska man göra för att hålla sina fötter i bra skick? Folkets röst Leif Bratt visar sina framfötter som dr Lena Hjelmérus faktiskt inte vet var de sitter. Däremot vet hon vad en pelot är.
2023-05-07
Länk till avsnitt

Osynligt hinder- om långtidscovid

Vårdsverige möter sannolikt 100000 personer som fått långtidscovid. En del blir bättre men för andra förändras livet totalt. Möt tyresöbon Jörgen Hassler,journalist och fysioterapeut som fick en mild infektion när pandemin kom för tre år sen. Han berättar för Lena Hjelmérus om sin bok och om hur allt förändrades.
2023-05-07
Länk till avsnitt

AI-ångest. Eller....?I

Jerker Pettersson och Catarina Johansson Nyman fortsätter prata om den artificiella intelligensens möjligheter och risker. Catarina har nog lite AI-ångest medan Jerker ser mer möjligheter. Gör AI oss dummare? Och blir vi lyckligare av den?
2023-05-07
Länk till avsnitt

Första metaredagen och annat

Snart är det dags för Första Metaredagen! Peter Dicke från Tyresö Fiskevårdsförening berättar om föreningen och vårens och sommarens evenemang som föreningen anordnar. Catarina Johansson Nyman är programmakare.
2023-05-05
Länk till avsnitt

Vad vet vi mer om östra Öringe?

I ett tidigare program ställde Stefan Asklöf som 2001 flyttade till Opalgången i Öringe en massa frågor om hur området var förr. Allan Ruth som är uppväxt i Tyresö och bor vid Öringesjön har många svar om Öringesjön, handelsträdgården, torpen, bävrarna och livet förr.
Programledare: Ann Sandin-Lindgren.
2023-04-30
Länk till avsnitt

Stenbadet/Kumlabadet i Trollbäcken

I serien "Bernts vandring" fortsätter Bernt Karlsson att vandra i sin ungdoms Trollbäcken. Den här gången vandrar han tillsammans med Ann Sandin-Lindgren till Kumlabadet som tidigare hette Stenbadet. Vad hände här på 40- och 50-talet? Bernt berättar om ångbåtsbryggorna, flygolyckor, pumphus, isjakter, fiske och annat från förr.
2023-04-30
Länk till avsnitt

Går det upp eller går det ner?

Vad händer på bostadsmarknaden denna våren 2023? Vad har tappat mest i värde här i Tyresö sedan piken, villor eller bostadsrätter? Börjar det bli köpläge? Fastighetsmäklaren Anna Svanholm berättar om den senaste statistiken och samtalar med Catarina Johansson Nyman om vad hon tror om framtiden. Nästa gång kommer banken att vara med. Maila gärna in frågor på [email protected]
2023-04-30
Länk till avsnitt

Vård i Sverige på kommunal nivå

I den undersökande serien om vården i Sverige diskuteras den kommunala äldrevården och omsorgen. Hur planerar man som politiker? och Hur förverkligas planerna av tjänstemännen? Lena Hjelmérus träffar Susan Ronström nämndordförande och enhetschef Åsa Bratt. Vilka utvecklingsprojekt har startat och hur arbetar biståndshandläggarna?
2023-04-30
Länk till avsnitt

Tågvärdar, Carola och (C)vek.

Radiopodden med SD Tyresö som tar er med till när och fjärran inom aktuella politiska och omvärldsrelaterade händelser. Här är det högt i tak och diskussionen förs ur ett konservativt, sverigedemokratiskt perspektiv.
2023-04-30
Länk till avsnitt

Rita öppnar upp sitt konstnärsliv

Rita Schwarz berättar för Gunnel Agrell Lundgren att hon sysslat med många olika saker. Nu gör hon omstart med konsten och lördagen den 13 maj blir det vernissage i Konstverket, Granängsvägen 7 (den ombyggda panncentralen) - en utställning som kommer att hänga hela sommaren. Hon har provat de flesta tekniker och älskar collage, där hon experimenterar med mossa, lava, lök ..... Varmt välkomna till hennes utställning.
2023-04-30
Länk till avsnitt

Vad kan man göra för kul i maj?

Trion Ann Sandin-Lindgren, Indra Remnestedt och Niklas Wennergren tipsar lyssnarna vad man kan göra i kommunen de två första veckorna i maj. Det är som vanligt språkcaféer, hjälp med digitala prylar, bokklubb, skrivarträffar, läxhjälp och vandringar. Men också tonårsresa, vårkonsert, vikingavandring, boule, föredrag, jazz och mycket mer.
Läs mer här.
2023-04-30
Länk till avsnitt

Inför Fotbollssäsongen 2023

Säsongen är igång och vi vet att vi är sena, men nu är vi där. Inte mindre än två Robins bjuder vi in plus en David, och så Dala och Niklas förstås. Här får du eventuellt veta hur Tyresö FF, både dam och herr och Hanvikens SK förberett sig inför säsongen.
Programledare: Niklas Wennergren
Expertkommentarer: Lars "Dala" Dahlström
2023-04-30
Länk till avsnitt

Musikkryss L&A med Radio X3M

Alva Larsson och Linnéa Hoffman i klass 5a på Nyboda skola, bjuder in till musikkryss på engelska. Korsordet finns här för den som vill fylla i. De rätta svaren kommer i slutet av programmet. Good luck!
Producent: Niclas Jonsson
2023-04-26
Länk till avsnitt

Kriminellt nätverk i Granängsringen

I den lokala insats av polisen som pågår på Granängsringen har man identifierat ett 30-tal individer som ingår i ett kriminellt nätverk. Har bränderna något samband med insatserna? De erfarna Tyresöpoliserna Lars Alvarsjö och Tommy Hansson kommenterar läget i Tyresö och i landet.
Programledare: Ann Sandin-Lindgren
2023-04-23
Länk till avsnitt

Tyresös nya författare

Carina Högberg möter Tyresös nya författare Barbro G Andersson som just kommit ut med tre böcker om Trymmeldagen och har skrivit sånger till berättelserna. Vi får höra om Barbros arbete med barn och den långa vägen från frö till färdiga böcker. Barbro sjunger även en nyskriven sång "Till Amira" om en flicka i Krigets Ukraina.
2023-04-23
Länk till avsnitt

En trevlig kväll i Centrum

Ännu en torsdag i Tyresö Centrum! Programmakarna Leif Bratt, Carin von Walden, Carina Högberg, Lena Hjelmérus, Catarina Johansson Nyman och Ann Sandin-Lindgren satt på Green Bull och samtalade med de som kom förbi. Intervjuade även personer på Normal, Pressbyrån och Subway. Välkommen nästa torsdag jämn vecka kl. 18!
2023-04-23
Länk till avsnitt

Jollesegling i TBK och TBS

Har du barn som vill leka sjöpirater eller kappsegla? Marie Thörn (Tyresö BåtKlubb) och Katharina Sparrwardt (Trollbäckens BåtSällskap) berättar för Gunnel Agrell Lundgren hur de leder kurser i jollesegling i sina respektive båtklubbar som ligger intill varandra på Storängen i Raksta. Alla barn som fyllt 6 år och inte är rädda för vatten får vara med. Inget krav på att tillhöra någon båtklubb. Läs mer på klubbarnas hemsidor. Googla för att hitta adresserna. Och LYSSNA HÄR!.
2023-04-23
Länk till avsnitt

Artificiell intelligens-vad är det?

Jerker Pettersson som under flera år intresserat sig för artificiell intelligens berättar för Catarina Johansson Nyman vad AI är. Jerker har också använt sig av AI i sin verksamhet och spelar upp exempel på detta. AI: Möjlighet eller hot?
2023-04-16
Länk till avsnitt

Viktigt att få äldre med på tåget

Carl-Olof Strand som är ordförande i SeniorNet Tyresö och även i riksorganisationen berättar om föreningarnas verksamhet. Hur klarade SeniorNet pandemin? Har ZOOM kommit för att stanna? Hur ska vi förhålla oss till AI? Samarbete med SPF och PRO genom den digitala bryggan. Du som är intresserad av mobiler, internet m.m. kan du hjälpa till att lära ut? Kontakta [email protected]
Programmakare Gunnel Agrell Lundgren
2023-04-16
Länk till avsnitt

Huvud, skuldra,knä och tå del 2

Dagens utgåva av Dr Lenas hörna handlar om knän, menisker,inflammationer och mest artros. Leif Bratt blir knappast knäsvag trots att Lena Hjelmérus hävdar att han ska gå i trapporna. Artrosskola och helst inga värktabletter om man är äldre än 75 år.
2023-04-16
Länk till avsnitt

För ett tryggare Granängsringen.

Radiopodden med SD Tyresö med Per Carlberg, Tony Björklund och Ronnie Norén tar er med till när och fjärran inom aktuella politiska och omvärldsrelaterade händelser. Här är det högt i tak och diskussionen förs ur ett konservativt, sverigedemokratiskt perspektiv.
2023-04-16
Länk till avsnitt

Christina har styrt länge i Tyresö

Christina Melzén engagerade sig tidigt i politiken och blev ett ungt kommunalråd i början av 90-talet. Nu sitter hon i kommunstyrelsen sedan flera år för Liberalerna och föreslås bli ordförande för TYBO. Hon samtalar med Ann Sandin-Lindgren om hur kommunen har förändrats och utvecklats sedan 80-talet då hon fick barn och bodde i Krusboda.
2023-04-16
Länk till avsnitt

Vård i Sverige- vad händer?

Lena Hjelmérus fortsätter samtala med generaldirektören och tyresöbon Jean-Luc af Geijerstam om de senaste rapporterna från Myndigheten för vård- och omsorgsanalys. I Vårdsverige sker det både många förändringar och i vissa fall absolut ingenting. Vi diskuterar igen läget i Tyresö och bollar vidare frågorna till biståndskansliet,politiker och tjänstemän.
2023-04-16
Länk till avsnitt

Majblomman 2023

I det här programmet berättar Anna Holst från Majblommeföreningen i Tyresö om deras verksamhet. Basen är ju själva försäljningen av blomman så man får resurser att hjälpa barn i utsatt ekonomisk situation. Försäljningen börjar den 18 april och pågår i lite drygt två veckor.
Programmakare: Leif Bratt
2023-04-16
Länk till avsnitt

Kommunstyrelsen 4 april

Mats Lindblom (L) samtalar i det här programmet med Leif Bratt om de ärenden som kom upp på sammanträdet den 4 april. Det var bl.a. ekonomiskt resultat 2022 i kommunen, nya taxor för lokaler och bygglov, samt svenskundervisning för flyktingar.
2023-04-16
Länk till avsnitt

Bianca & Siri pratar hästar

Återigen är det dags att prata Ödesryttarna. En ny bok är ute i handeln och vi har låtit fansen ställa frågorna till författaren. Siri Fredriksson och Bianca Galera Lindblom är två fjärdeklassare med ridning som största intresse och ställer många viktiga frågor till författaren Helena Dahlgren.
Programledare: Niklas Wennergren
2023-04-09
Länk till avsnitt

Hur bearbetar vi sorg och förluster

Samtalsterapeuten och coachen Carin von Walden har bjudit in Sickan Ackerfeldt för att samtala kring sorg. Sickan Ackerfeldt delar med sig av sin sorgebearbetningsprocess gällande hennes mamma. Programmet berör även sorg och förluster som helhet. Som vanligt är du välkommen att skicka in din lyssnarfråga till Carin på [email protected]
2023-04-09
Länk till avsnitt

Niklas trivs så bra som brandman!

Niklas Bergström som flyttade till Farmarstigen för två år sedan med sin familj gillar verkligen sitt jobb. Han berättar för sin granne Ann Sandin-Lindgren om hur arbetet som brandman har utvecklats under de 9 år han har arbetet och om de utmaningar som finns. Han ger också råd om vad man kan göra själv för att förhindra bränder.
2023-04-09
Länk till avsnitt

Musikkryss L&G med Radio X3M

Leah Sewén och Grace Gustavsson, klass 5a på Nyboda skola, bjuder in till musikkryss på engelska. Korsordet finns här för den som vill fylla i. De rätta svaren kommer i slutet av programmet. Good luck!
Producent: Niclas Jonsson
2023-04-06
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.