Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Pampers barnvagnspromenader

Pampers barnvagnspromenader

Pampers barnvagnspromenader

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pampers.libsyn.com

Avsnitt

73. Känslosam sångstund, höga skrik och samsovning

En brevskrivare sjunger för sitt barn varje kväll, men har på senare tid fått starka reaktioner på de lite mer sorgliga sångerna. Nu undrar hon om hon ska sluta sjunga, om hon ska sjunga nåt annat eller bara låta känslorna flöda. En annan undrar hur gamla ens barn bör vara för att man ska kunna börja vänja dem vid samsovning? En tredje förälder oroar sig för sin sons höga skrik. Nina Campioni ställer frågorna  medan svaren ges av psykoterapeuten och barnmorskan Louise Hallin.

2018-05-31
Länk till avsnitt

72. Tankar om amning, missfall och frånvarande pappor

Hur länge ska man amma egentligen? Hur förklarar man missfall för ett litet barn som vill ha syskon? Och hur hanterar man som förälder om man får utbrott på sina barn i tid och otid? Pampers barnvagnspromenader är podden för dig med barn upp till tre år. Här ställer Nina Campioni föräldrarnas frågor till den legitimerade barnmorskan och psykoterapeuten Louise Hallin. 

2018-04-26
Länk till avsnitt

71. Socker, separationsångest och överaktivitet

Hur länge ska man vänta med att ge sitt barn godis och glass? Vilket inskolningssätt är egentligen bäst? Hur länge är små barn besatta av sin mammas bröst? Dessa och lika många frågor till ställs av programledaren Nina Campioni i detta avsnitt av Pampers barnvagnspromenader. Och som vanligt bringar den legitimerade barnmorskan och psykoterapeuten Louise Hallin klarhet i lyssnarnas spörsmål.

2018-03-29
Länk till avsnitt

70. Tidig dagisstart, ordet förlåt och längtan efter döttrar

Hur mycket stimulans behöver en ettåring? Är det rimligt att lära sitt barn att säga förlåt? Hur ska man komma förbi sorgen över att man bara fått söner och inte de döttrar man alltid längtat så efter? Ja, i det sjuttionde avsnittet av Pampers barnvagnspromenader bjuds det på vitt skilda frågor från våra underbara lyssnare. Nina Campioni griper rollen som föräldrarnas språkrör och Louise Hallin, legitimerad barnmorska och psykoterapeut, ger sina kloka och konkreta svar.

2018-02-23
Länk till avsnitt

69. Anknytning, matintroduktion och mormorsdrama

Hur påverkas en nyfödd av att äldre syskon får raseriutbrott? Varför är en ettåring stökig på nätterna om han haft barnvakt på dagen? Hur får man anknytningen att funka bäst hos två väldigt olika tvåäggstvillingar? Frågorna är många och svaren likaså. Därför är det tur att den legitimerade barnmorskan och psykoterapeuten Louise Hallin svarar på frågorna som ställs av programledaren Nina Campioni.

2018-01-25
Länk till avsnitt

68. Ständig oro, nappfokus och depression

En deprimerad mamma som inte tycker om sin egen son har mailat in och undrar hur hon ska lösa sin situation. En annan brevskrivare är orolig över att sonen är för aktiv och en tredje undrar om man kan använda napp för mycket. Nina Campioni programleder och den legitimerade barnmorskan och psykoterapeuten Louise Hallin svarar på frågorna. 

2017-12-28
Länk till avsnitt

67. Om att sluta amma, rivande barn och separationsångest vid inskolning

Hur hanterar man separationsångest vid inskolning? Hur slutar man amma? Och hur får man ett barn som rivs att sluta? Mammabloggaren Nina Campioni ställer lyssnarnas frågor till psykoterapeuten och barnmorskan Louise Hallin som svarar och ger konkreta tips och råd.

2017-11-30
Länk till avsnitt

66. Sömnbrist, anknytning & tvillingar

Veckans avsnitt präglas av det stora ämnet sömn. Bland annat om känslor kring inskolning på förskola, nattmatning och barn som skriker vid nattning. Vad händer med kontakten av första barnet när det andra kommer tätt efter? Vi får flera frågor besvarade om för tidigt födda tvillingar, hur ser utvecklingen ut hos och påverkas anknytningen till föräldrarna? Nina Campioni är som vanligt lyssnarnas röst och visdomen ges av den legitimerade barnmorskan och psykoterapeuten Louise Hallin.

2017-10-26
Länk till avsnitt

65. Styvmorsrollen, barn som vägrar sova & hemma med två barn

Programledaren Nina Campioni leder oss in oss i frågorna djungel om hur man bland annat ska tänka om konsekvenser när regler bryts och när barn inte verkar ha någon mättnadskänsla. Blir hemmavarande barn uttråkade när de får ett mindre syskon? Vilken roll ska man som styvmor ha? Vad gör man om barnet vägrar att sova? Louise Hallin besvarar som vanligt lyssnarnas frågor med sin visdom. Lyssna och lär!

2017-09-28
Länk till avsnitt

64. Pappa i fängelse, trots & lockrop

Nypremiär av podden! Nu med vår eminenta Nina Campioni som programledare och som ni känner igen från förlossningspodden Vattnet går. Och givetvis hör ni visdom från vår expert och psykoterapeut Louise Hallin som svarar på lyssnarna frågor. Vad gör man om ett barn bara är pappigt och inte mammigt? Måste en nyfödd sova själv? Hur hanterar man barn vars pappa ska inställas i fängelse? Det och mycket mycket mer!

2017-08-31
Länk till avsnitt

63. Slagkraftiga tips, en mästrande mormor och den gudomliga planeringen

En nybliven pappa har hört av sig till Pampers barnvagnspromenader och vill ha tre slagkraftiga tips att ta med sig i föräldrarollen, en mamma upplever att hon inte känner så mycket för sin nyfödda son och en annan brevskrivare vill veta hur man planerar föräldraledigheten på bästa sätt. Allt detta och mycket mer reds ut av psykoterapeuten och barnmorskan Louise Hallin tillsammans med programledaren Tove Norström. 

2017-06-29
Länk till avsnitt

62. Sömnproblem, leksaksberg och ?egentid?

Hur många leksaker ska ett litet barn ha egentligen? Hur ska man som förälder förhålla sig till alla oskrivna regler som finns kring föräldrarollen? Och sen kommer ett brev från en mamma i USA. Programleder gör som vanligt Tove Norström och svarar gör Louise Hallin, legitimerad barnmorska och psykoterapeut.

2017-05-25
Länk till avsnitt

61. Pussar och kramar, bitande barn och självkänsla

Programledaren Tove Norström leder oss in bland frågor om bland annat bitande barn och syskon med kromosomavvikelser i ännu ett avsnitt av Pampers Barnvagnspromenader. Hur kan jag överföra bra självkänsla till mina barn? Kan ett barn vara för friskt? Ska man bekymra sig om ett barn tycker om att pussas och kramas med andra? Hur bemöter jag mitt barn som gnäller? Som vanligt står Louise Hallin för visdomen och svaren på lyssnarnas frågor.

2017-04-27
Länk till avsnitt

60. Separationsångest, relationsproblem och sex

Hur hanterar man ett barns separationsångest? Var går gränsen när relationen till din partner förändras? I det här avsnittet diskuteras frågor om bland annat pressen från omgivningen att skaffa barn och om man kan vara tillräckligt förberedd inför barnafödsel. Som vanligt är Tove Norström programledare och Louise Hallin svarar på lyssnarnas frågor.

2017-03-30
Länk till avsnitt

59. Toalettvägran, mammig pojke och bortslitet hår

Varför vägrar 5-åringen att gå på toaletten? Hur skyddar man sitt barn från en bipolär pappa? I det här avsnittet svarar den legitimerade barnmorskan Louise Hallin bland annat på frågor som handlar om hur man gör med en bebis som drar i håret och hur man delar upp vårdnaden när man blivit lämnad. Programledare är som vanligt Tove Norström.

2017-02-23
Länk till avsnitt

58. Bröstmjölksgift, vaccintvivel och hålla handen

Hur gör man om man misstänker att ens tvååring har ADHD? Kan man minska miljögifterna i bröstmjölken? I det här avsnittet svarar den legitimerade barnmorskan Louise Hallin bland annat på frågor som handlar om hur man ska förlägga sin föräldraledighet, om man måste vaccinera små bebisar och hur ska man få sitt barn att använda snuttefilt. Programledare är som vanligt Tove Norström.

2017-01-26
Länk till avsnitt

57. Traumatisk uppväxt, anknytning och mamma-saknad

Hur är man en bra mamma när man inte har någon egen? Och hur gör man när ens partner och ens föräldrar inte kommer överens gällande barnuppfostran? Det här avsnittet tar speciellt upp frågor som handlar om relationen till de egna föräldrarna; en mamma som blivit utsatt för sexuella övergrepp, en mormor som vill umgås för mycket med sitt barnbarn, och en förälder som undrar hur man skapar en trygg anknytning till sitt barn.

Som vanligt är Tove Norström programledare och den legitimerade barnmorskan Louise Hallin svarar på lyssnarnas frågor.

 

2016-12-29
Länk till avsnitt

56. Duktighetsfällan, hemmafödsel och stamning

Hur ska man hjälpa en tvååring som stammar? Vilken förskola är bäst och vilken pedagogik ska man välja?

I det här avsnittet svarar den legitimerade barnmorskan Louise Hallin bland annat på frågor som handlar om hur man ska berömma sitt barn, vad Montessoripedagogik innebär, om man ska vara orolig för att föda hemma, och hur man med hjälp av böcker kan hjälpa barn att bearbeta långa sjukhusbesök.

Programledare är som vanligt Tove Norström.

2016-11-24
Länk till avsnitt

55. En gammal pappa, ofrivilliga grimaser och Ann So?derlund

Bland breven i det här avsnittet finner vi frågor som rör en liten pojkes ovanligt starka intresse för män, en nybliven mamma med stark ångest samt funderingar kring matvägran. Tove Norström programleder och den legitimerade barnmorskan och psykoterapeuten Louise Hallin svarar på frågorna. 

2016-10-27
Länk till avsnitt

54. Duschrädsla, den viktiga tystnaden och en elak morfar

Pampers Barnvagnspromenader är tillbaka med ett avsnitt som bland annat handlar om ett barns plötsliga duschrädsla, om det är okej att lyssna på radio när man är med sitt spädbarn och hur man ska hantera sina egna föräldrar när man fått barn. Tove Norström leder oss igenom brevskörden och den legitimerade barnmorskan Louise Hallin svarar på frågorna. 

2016-09-29
Länk till avsnitt

53. Bortrest pappa, ett oproblematiskt problem och andra barnet-chocken

Det här avsnittet handlar om att göra förändringar i en treårings liv, en pappa som är bortrest mycket, andra barnet-chocken, ett dagis med inkompetent personal och mycket annat. Kändisföräldern Calle Schulman undrar hur mycket man egentligen ska lyssna på experter och deras utlåtanden. Som vanligt är Tove Norström programledare och den legitimerade barnmorskan Louise Hallin svarar på lyssnarnas frågor.   

2016-08-25
Länk till avsnitt

52. Familjekriser, potträning och adoption

I det här avsnittet av Pampers Barnvagnspromenader svarar den legitimerade barnmorskan Louise Hallin på lyssnarnas frågor som bland annat handlar om matvägran, potträning och ettårstrots. Kändisförälder är är författaren och poddaren Manne Forssberg. Programledare är som vanligt Tove Norström.  

2016-07-28
Länk till avsnitt

51. Spädbarnssmärta, pappiga bebisar och Frida Fahrman

Hur ska man göra om ens åtta månader gamla bebis är pigg dag som natt? Och hur vanligt är det med pappiga bebisar? Kändisföräldern Frida Fahrman har en fråga om barn som ska sluta med blöja på natten. För att upplysa oss tar vi som vanligt hjälp av den legitimerade barnmorskan Louise Hallin. Programledaren är Tove Norström. 

2016-06-30
Länk till avsnitt

50. Skärmtid för småbarn, depression och Klara Svensson

I det här avsnittet av Pampers Barnvagnspromenader svarar den legitimerade barnmorskan Louise Hallin på lyssnarnas frågor om barn och skärmtid, godmodiga farföräldrar och hur man hjälper barn att komma ner i varv inför natten. Kändisförälder är TV-producenten Klara Svensson. 

2016-05-26
Länk till avsnitt

49. Flerspråkig familj, gråtande barn och Amanda Schulman

Barnmorskan Louise Hallin svarar på frågor om när det är läge att skaffa barn, om en flerspråkig familj och om gråtande bebisar. Kändisförälder i dagens avsnitt är företagaren och poddaren Amanda Schulman och programledare är som vanligt Tove Norström. 

2016-04-28
Länk till avsnitt

48. Självmedvetna barn, en ältande farmor och Anitha Schulman

Louise Hallin svarar bland annat på frågor om självmedvetna barn, en tragglande farmor och barn med svårigheter att få i sig fast föda. Som vanligt programleds avsnittet av Tove Norström, och kändisförälder den här månaden är Anitha Schulman som har funderingar kring bråkande syskon. 

2016-03-31
Länk till avsnitt

47. Paranoida tankar, spänningar och Jennie Hammar

I månadens avsnitt av Pampers barnvagnspromenader svarar barnmorskan Louise Hallin på frågor om att få barnet blöjfritt, bitande på nappar och paranoida tankar för omvärlden. Kändisförälder är Jennie Hammar med funderingar kring Swaddling. Programledare är som vanligt Tove Norström.
2016-02-25
Länk till avsnitt

46. Nappväntan, snoppmani, oövervinnerlig kärlek och Ann Söderlund

Det här avsnittet av Pampers barnvagnspromenader svarar barnmorskan Louise Hallin på frågor om nappväntan, snoppmani och knepiga morföräldrar. Kändisförälder är journalisten Ann Söderlund som har tankar kring separation mellan bröder och programledare är som vanligt Tove Norström.
2016-01-28
Länk till avsnitt

45. Gravidskräck, aggressiva barn, havregröt och Hannah Widell

I månadens avsnitt av Pampers barnvagnspromenader svarar den legitimerade barnmorskan Louise Hallin på hur man får bukt med sin gravidskräck, aggressiva småbarn och mardrömmar. Kändisförälder är Hannah Widell som undrar över hur man får sin ettåring att sova i egen säng. 

2015-12-31
Länk till avsnitt

44. Frustration, duktighet, skuldkänslor och Tilde Fröling

I det här avsnittet av Pampers barnvagnspromenader svarar Louise på om det är okej för en treåring att dricka bröstmjölk, hur barn bearbetar sorg och hur man ändrar sitt barns insomningsbeteende. Kändisförälder är Tilde Fröling som  funderar över när det är möjligt att ha sin nyfödda varannan vecka när man separerat.

2015-11-26
Länk till avsnitt

43. Pappighet, acceptans, att få barn sent i livet och Annika Leone

Vilka risker finns det med att skaffa barn sent i livet? Ska min dotter få ha napp trots att hon tuggar sönder den? Och hur ska man förhålla sig till sina barn under traumatiska perioder i livet? I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling. Kändisförälder är Annika Leone som undrar hur han ska tänka runt att använda ordet "duktig".

2015-10-29
Länk till avsnitt

42. Nattskräck, sagor, separationsångest och Anna Brolin

Louise svarar på frågor som bland annat handlar om separationsångest inför att mammaledighet lider mot sitt slut, om tre månader gamla bebisar kan drabbas av nattskräck och om hur sagor med starka prinsar och svaga prinsessor som måste räddas påverkar barns uppfattning om jämställdhet. Kändisförälder är sportjournalisten och nyblivna mamman Anna Brolin som undrar när hon kan börja uppfostra sin sex veckor gamla son. 

2015-09-24
Länk till avsnitt

41. Tandemamning, aktivitetshets. äkta lek och Nina Campioni

Hur lämpligt är det att amma storebror samtidigt som lillasyster? Vad är det fina med passivt föräldraskap? Och hur många aktiviteter klarar ett barn egentligen av? I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling. Kändisförälder är Nina Campioni fd Johansson som undrar hur lång tid inskolning på förskolan bör ta.

2015-08-27
Länk till avsnitt

40. Utmattning, klädkrångel, syskonbråk och Henrik Johnsson

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling. I ?Kändisföräldern fråga? ställer Henrik Jonssonsina frågor till Louise. I det här avsnittet svarar Louise på frågor från lyssnarna som; ?Innan jag blev gravid åt jag sedan flera år tillbaka det antidepressiva medlet cipramil (20 mg per dag), p.g.a "milda" ångestattacker. När jag blev gravid rådfrågade vi läkare och barnmorska om detta och på deras inrådan äter jag 10 mg cipramil under graviditet och nu under amning. Jag har ögonblick när jag känner skuld för detta då man inte vill ta medicin när man är gravid eller ammar, men jag vet att jag riskerar att må väldigt dåligt om jag inte tar dessa tabletter, vilket inte heller skulle gagna min nu 5 månader gamla flicka, vad är din syn på det?? Louise svarar också på frågor om klädkrångel, utmattning och syskonbråk. Avsnittet handlar också om anknytning, skrikiga och hårdhänta barn. Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar.

 

 

 

Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

 

 

 

 

 

2015-04-16
Länk till avsnitt

39. Destruktiva förhållanden, avgrundsvrål och nattamning

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling. I ?Kändisföräldern fråga? ställer Doreen Månssonsina frågor till Louise. I det här avsnittet svarar Louise på frågor från lyssnarna som; ?Läggningen har trasslat ett tag nu och vi undrar vad vi ska göra för att det ska bli så bra som möjligt för vår son?? Louise svarar också på frågor om sorg och hur barnen påverkas av föräldrarnas destruktiva relation. Avsnittet handlar också om nattamning, egen tid och skrikiga barn samt om barn som upplevs sena i utvecklingen. Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar.

 

 

 

Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

 

2015-04-07
Länk till avsnitt

38. Superba?stisar, kulturskillnader, fo?ra?ldraledighet och Annika Sjöö

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling. I ?Kändisföräldern fråga? ställer Annika Sjöö sina frågor till Louise. I det här avsnittet svarar Louise på frågor från lyssnarna som; ? Idag är det väldigt många som skriver och pratar om hur alla tjänar på att ha det jämställt hemma, på arbetsplatsen och när man är föräldraledig.
När jag väntade min son var jag helt övertygad om att jag skulle göra precis så som "alla" sa var bäst. Vi skulle försöka dela lika på allt, jag och min man, men i den stund min son föddes, förändrades allt, jag blev mamma! Från den dagen är jag först och främst till för min son och resten är inte lika viktigt längre, minst av allt jobbet. Min man har han gett mig en del av sina dagar så jag kan vara mammaledig fram tills det är dags för förskola. Kommer vår son få sämre relation med sin pappa, vad har du för tankar om detta?? Louise svarar också på frågor om uppfostran i olika kulturer och om barn som verkar äldre än de är. Avsnittet handlar också om barn och bästisar, sömn, förkylningar och barn som inte gillar bilåkning Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar.

 

Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

2015-03-19
Länk till avsnitt

37. Tjuvnyp, bero?m, raseriutbrott och Lisen Bratt-Fredricson

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling. I ?Kändisföräldern fråga? ställer Lisen Bratt-Fredricson sina frågor till Louise. I det här avsnittet svarar Louise på frågor från lyssnarna som; ? Vi har en liten försiktig kille som nu fyllt 2 år. Han har sedan han var liten varit reserverad och svårcharmad av nya människor, märkte det så tidigt som vid 2,5 månads ålder. Ända sedan han var 4 månader har vi gått på barnrytmik, där vi sitter i ring och sjunger med andra barn. Han har gillat det, speciellt vissa sånger, men i perioder inte velat vara inne i rummet där barnrytmiken är eller sitta med i ringen. Han har blivit ledsen vissa gånger och verkat rädd till den mån att han drar sig undan. Min fråga blir därför, hur långt ska vi gå för att uppmuntra honom att vara med?? Louise svarar också på frågor om förskolan, sömn och oräddhet. Avsnittet handlar även om förändringar i tillvaron, utbrott och konflikter. Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar.

 

 

Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

2015-03-05
Länk till avsnitt

36. Bortfo?rklaringar, oma?ttlighet, djupa vatten och Kristoffer Triumf

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling. I ?Kändisföräldern fråga? ställer Kristoffer Triumf sina frågor till Louise. I det här avsnittet svarar Louise på frågor från lyssnarna som; ? Jag har en liten fundering kring min pojke på 3,5 år. Han är en fantastiskt rolig och charmig liten kille med en vilja av stål vilket givetvis resulterar i en del konflikter. Ofta blir han ledsen vid en lite skarpare tillrättavisning och på sistone har jag märkt att han har börjat bortförklara sina tårar. För mig känns det ju ganska uppenbart att han blir ledsen för att jag tillrättavisar honom, men själv har han nu börjat säga att han är ledsen för att han inte hittar en viss leksak eller att han ville att jag skulle ha läst en annan bok kvällen innan eller liknande saker. Vad kan detta bero på?? Louise svarar också på frågor om att få barnen tätt och om barn med obegränsad aptit. Avsnittet handlar även om mammighet och pappighet, syskonkärlek och om barn som slåss. Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar.

 

Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

2015-02-19
Länk till avsnitt

35. Missbruk hemma, tumsugning, vikthets och Martina Thun

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling. I ?Kändisföräldern fråga? ställer Martina Thun sina frågor till Louise. I det här avsnittet svarar Louise på frågor från lyssnarna som; ? Min son är lite blyg och selektiv när det gäller vissa människor för tillfället, bland annat så gillar han inte sin farmor. Han vill inte sitta i hennes knä och går och ställer sig en bit bort när hon närmar sig honom. Hon har väldigt svårt att acceptera detta och säger saker som att han ska sluta vara så ogin och snål mot henne. Hon tvångs håller honom och fastän han sprattlar och gråter så släpper hon inte taget. Hon har ofta åsikter om saker från allt till förskola och att han borde sova över hos dem och att vi borde lämna bort honom mer, hur ska vi agera för att komma ur detta?? Louise svarar också på frågor om ensam vårdnad och konflikter mellan barnen. Avsnittet handlar även om amning, suga på tummen och om vikthets i tidig ålder. Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar.

 

Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

2015-02-05
Länk till avsnitt

34. Sa?rbehandling, matva?gran, do?den och Carolina Gynning

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling. I ?Kändisföräldern fråga? ställer Carolina Gynning sina frågor till Louise. I det här avsnittet svarar Louise på frågor från lyssnarna som; ? Vår tvååring har ett tics som hon haft sedan hon var ca 6 månader. När hon ser något spännande så gapar hon stort och viftar med händerna, spretar med fingrarna och viftar runt runt med fingrarna. Hon verkar själv inte medveten om att hon gör detta. Det kan handla om allt från att det är något spännande på tv till att vi åker buss eller pratar om att t ex att flyga flygplan snabbt. Ska vi hjälpa henne att träna bort sitt tic, eller bara försöka övertyga henne om att hon får vara hur hon vill?? Louise svarar också på frågor om syskonkärlek och matproblematik. Avsnittet handlar även om barntrots och oro. Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar.

 

Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

2015-01-22
Länk till avsnitt

33. Envishet, oro och inkompetenta pedagoger

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling. I ?Kändisföräldern fråga? ställer Leila Lindholm sina frågor till Louise. I det här avsnittet svarar Louise på frågor från lyssnarna som; ? Efter många års försök att bli gravida så kom äntligen vår son som nu hunnit bli ett halvår. Jag njuter och tycker det är roligt och otroligt givande att få vara hemma. Men, jag brottas med många obehagliga tankar om otäcka hemska senarior. Jag tänker ofta tankar om att vår pojk ska råka ut för diverse saker, såsom att kidnappas eller försvinna. Jag mår själv dåligt av det men har svårt att skjuta bort mina tankar när dom kommer, vad ska jag göra?? Louise svarar också på frågor om sömn och gråt. Avsnittet handlar även om barn som inte lyssnar, lämning på förskola och om försiktiga barn. Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar.

Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

2015-01-09
Länk till avsnitt

32. Ra?tta talfel, tvillingseparation, inskolning och Tobbe Trollkarl

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling.
I ?Kändisföräldern fråga? ställer Tobbe Trollkarl sina frågor till Louise. I det här avsnittet svarar Louise på frågor från lyssnarna som; ? Vi har en flicka som snart fyller två år. Hon har alltid varit väldigt försiktig och känslig med människor som hon inte känner väl. Hon har nu precis bytt förskola och har en jättetuff inskolning med mycket gråt och matvägran. Hon är på förskolan i 6 timmar och när vi har kommit hem så gråter hon hela dagen och kvällen. Ingenting hjälper. Vi har testat både med att åka hem till mormor och morfar på besök och bara vara hemma för mys och lek men inget hjälper, vad ska vi göra??. Louise svarar också på frågor om ängslan, ilska och trots. Avsnittet handlar även om att våga sätta gränser, pappaledighet och anknytningspersoner. Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar.

 

Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

2014-12-28
Länk till avsnitt

31. Tra?ngboddhet, a?lskade bonusbarn och Niklas Ekstedt

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling.

I ?Kändisföräldern fråga? ställer Niklas Ekstedt sina frågor till Louise. I det här avsnittet svarar Louise på frågor från lyssnarna som; ?Jag fick barn för ungefär fem månader sen. Jag hade en orolig graviditet då den föregicks av flera missfall. Därefter var jag mycket orolig när sonen föddes men känner nu att jag kan kontrollera det bra och kan njuta i min nya roll som förälder. Den sista tiden har jag varit väldigt orolig på ett helt nytt sätt. Jag är orolig för att det ska hända mig eller min sambo något och ofta skenar tankarna iväg och blir till hemska mardrömmar. Är det här en fas som man går igenom som nybliven förälder?? Louise svarar också på frågor om bonusbarn och om ilska. Avsnittet handlar även om nattning och om aggressioner hos barn. Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar.

 

Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

2014-12-11
Länk till avsnitt

30. Avundsjuka, flerspråkighet och den orala fasen och Messiah Hallberg

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling. I ?Kändisföräldern fråga? ställer Messiah Hallberg sina frågor till Louise. I det här avsnittet svarar Louise på frågor från lyssnarna som; ? Innan jag fick barn, sa jag att jag aldrig skulle hota mina barn med om du inte, så får du inte ? eller om du så får du ? t.ex. äter du upp din mat så får du en kaka eller om du inte går och lägger dig nu så åker vi inte till kompisarna imorgon. I vilken utsträckning är det ok att hota med något eller locka med något för att få sitt barn att helt enkelt göra som man vill?? Louise svarar också på frågor som rör flerspråkighet, sömn och att vara borta längre stunder från barnen. Avsnittet handlar även om att vara varannan vecka förälder och om barn som stoppar allt i munnen. Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar.

 

Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

2014-11-27
Länk till avsnitt

29. Lata fa?der, unga mo?drar och hierarkier och Ayla Kabaca

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling.

I ?Kändisföräldern fråga? ställer Ayla Kabaca sina frågor till Louise. I det här avsnittet svarar Louise på frågor från lyssnarna som; ? När man får barn nummer 2 ska man ha det större barnet på förskola eller hemma. Har förstått att det är bra att hålla barnet hemma så länge som möjligt men blir det mindre barnet lidande om man har bägge barnen hemma samtidigt? På dagtid finns ingen möjlighet att få hjälp av någon släkting utan jag är själv för det mesta, vad har du för råd om denna situation?? Louise svarar också på frågor om amning och om att barn ibland favoriserar den ena föräldern.

Avsnittet handlar även om bitande barn, flaskmatning och ångest. Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar.

 

Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

2014-11-13
Länk till avsnitt

28. Utmattning, dramatiska fo?rlossningar och sent tal och Patrick Grimlund

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling. I ?Kändisföräldern fråga? ställer Patrick Grimlund sina frågor till Louise.

I det här avsnittet svarar Louise på frågor från lyssnarna som; ?Jag blev sjuk i slutet på graviditeten och blev igångsatt. Dock utan lyckat resultat, vilket slutade otroligt dramatiskt med akut kejsarsnitt. Mitt barn mådde bra hela tiden men jag var riktigt dålig efteråt och fick vi inte vara tillsammans de första dygnen. Jag var tvungen att återhämta mig och fick bara träffa mitt barn för amning. Jag var i chocktillstånd och det sista jag hade förväntat mig vid en förlossning var att jag själv höll på att sätta livet till. Jag känner en enorm sorg över att jag inte kommer ihåg stora delar av vår första tid tillsammans, mitt barn förtjänar bättre. Jag är redan nu nervös inför eventuell kommande graviditet och förlossning. Vad bör jag göra? Hur kan jag ta igen denna tid känslomässigt för mitt underbara barn??

Louise svarar också på frågor om nattätande och om hårdhänthet. Avsnittet handlar även om hett temperament, utveckling, depression och utmattning samt om det är nödvändigt att lära barnet att vara ifrån sina föräldrar. Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar.

 

Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

2014-10-30
Länk till avsnitt

27. Ensambarn, missno?je och arga bloggkommentarer med Carin da Silva

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling.

I ?Kändisföräldern fråga? ställer Carin da Silva sina frågor till Louise. I det här avsnittet svarar Louise på frågor från lyssnarna som; ? Vår son kom till världen via äggdonation och vi har beslutat att inte skaffa ett syskon. Vi tänker att förhållandet ska mäkta med en sådan process till och det är viktigare för oss att göra det vi kan för att vår son ska få växa upp med en mamma och pappa som har kärleken kvar till varandra. Förstår att syskon är en tillgång i livet och jag undrar lite vad vi som föräldrar kan göra för att kompensera när vår son kommer växa upp som enda barnet?? Louise svarar också på frågor om missnöje och kladd. Avsnittet handlar även om aggressioner hos barn, gränssättning och nattblöjor. Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar.

 

Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

2014-10-16
Länk till avsnitt

26. Mardro?mmar, mo?rkra?dsla, special med Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling.
Denna gång utgår kändisfrågan till förmån för Pernilla WahIgren och hennes dotter Bianca som gästar Barnvagnspromenader och berättar om sin resa till Kambodja tillsammans med Pampers och UNICEF.

I det här avsnittet svarar Louise på frågor från lyssnarna som; Jag och min sambo har på kort tid fått tre superfina tjejer, men har inte riktigt hunnit med oss själva. Vår äldsta är 4.5år, mellantjejen är 2.5år och vår yngsta 14mån. Det är omöjligt att hinna med alla och tillgodose allas behov och vi känner oss fullkomligt misslyckade som föräldrar då alla bara gnäller ständigt. Hur bryter man en dålig trend och vänder allas vårt beteende så att vi kan ha roligt tillsammans? Louise svarar också på frågor om mardrömmar, mat och att prata flera språk. Avsnittet handlar även om amning, torrhet nattetid, anknytningspersoner och resor. Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar.

 

Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

2014-10-02
Länk till avsnitt

25. Grimascher, barnvakt och so?mn Och Johanna Swanberg

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling. I ?Kändisföräldern fråga? ställer Johanna Swanberg sina frågor till Louise. I det här avsnittet svarar Louise på frågor från lyssnarna som; ?Vi har en 2-åring hemma som helt plötsligt har ändrat beteende. En dag så var det som att någon bytt ut honom mot ett annat barn. Men i detta fall endast mot mig och inte mot sin pappa, är det någon form av trotsperiod?? Louise svarar också på frågor om sömn och om att ha barnvakt. Avsnittet handlar även om gråt och skrik och om att inte kunna uppföra sig. Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar.

 

Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

2014-09-18
Länk till avsnitt

24. Pa? rymmen, sitta kna?et och styvfo?ra?ldrar Och Amelia Widell.

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling. I Kändisföräldern frågar ställer Amelia Widell sin fråga till Louise.

 

I det här avsnittet svarar Louise på frågor som; Hur gör jag med mitt barn som har börjat få utbrott lite då och då? Ibland blir det inte som hon tänkt sig eller som hon vill, och då kommer utbrotten. Hur hanterar jag detta på bästa sätt för min dotter? Louise svarar även på frågan hur man gör med en liten som alltid vill sitta i knäet under middagar, ska vi sätta henne på stolen och tillrättavisa henne eller låta henne vara? Louise får även den svåra frågan om hur man hjälper ett barn som har dåligt självförtroende och nedvärderar sig själv och det han gör. Avsnitt 24 handlar också om amning, att rymma och styvföräldrar.

Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar. Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

2014-09-04
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.