Sveriges 100 mest populära podcasts

NHL-podden med Bjurman och Ekeliw

NHL-podden med Bjurman och Ekeliw

Biffen och Bananen - AKA Per Bjurman och Jonathan Ekeliw ? trycker upp världens bästa hockeyliga mot sargen

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

play.acast.com/s/nhlpodden

Avsnitt

Avsnitt 345 ? ?Han kan få sparken direkt?

Säsongen är äntligen igång! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw analyserar den första NHL-veckan och kommer in på i princip alla lag. Bland annat Pittsburgh, Florida och New Jersey lyfts fram, medan Chicago, Montreal och Seattle redan ifrågasätts.
2021-10-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 344 ? Preview: Central Division

Sista preview-avsnittet inför NHL-premiären om bara ett par dagar! Den här veckan står slutligen Central Division i fokus. Lyckas Colorado spela sin bästa hockey i slutspelet istället för i grundserien? Hur långt räcker Chicagos nysatsning? Vad håller Nashville egentligen på med? Dessutom blir det bland annat snack om Mika Zibanejads nyskrivna jättekontrakt med Rangers.
2021-10-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 343 ? Preview: Metropolitan Division

Del nummer tre i NHL-poddens preview-serie inför säsongen! Den här veckan är det alltså Metropolitan Division som står i fokus. Är det här året då New York Rangers lyfter? Tredje gången gillt för Islanders att nå final? Håller Pittsburgh och Washington fortfarande? Dessutom snack om Elias Petterssons nya kontrakt och Robin Lehners attack mot NHL.
2021-10-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 342 ? Preview: Pacific Division

Det har blivit dags för del två av NHL-poddens preview-avsnitt inför säsongsspremiären! Den här veckan: Pacific Division. Hur står sig nykomlingen Seattle? Kan Vancouver studsa tillbaka efter vårens fiasko? Är det här säsongen då McDavids och Draisaitls Edmonton till slut går långt? Det och mycket annat diskuteras.
2021-09-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 341 ? Preview: Atlantic Division

NHL-podden drar igång igen! Från och med nu blir det ett avsnitt i veckan ? fram till juli 2022. I säsongens första episod kör firma Bjurman/Ekeliw en preview av Atlantic Division. Kan mästarna Tampa stå för en ?three-peat?? Kan Toronto resa sig efter ett ännu ett fiasko och lyckas i slutspel för en gångs skull? Kan heta Florida skrällvinna divisionen? Det och mycket annat diskuteras i avsnitt 341.
2021-09-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 340 ? Tack, Henke! (Och vilken kupp, Carolina!)

NHL-podden gör ett uppehåll i semestern och spelar in ett sensommaravsnitt! Det blir förstås mycket snack om Henrik Lundqvist, som tvingats lägga målvaktsskydden på hyllan. Men också tugg om Carolinas "offer sheet"-kupp mot Montreal, den utdragna Jack Eichel-härvan och det faktum att Arizona kastas ut från sin hemmaarena.
2021-09-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 339 ? ALLA LAG! Stor säsongsavslutning

Dags för säsongens sista avsnitt! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw analyserar, på klassiskt vis, läget i ALLA 32 NHL-klubbar. Vilka har rustat bäst under off season? Vilka tar ett steg tillbaka? Här har du 2,5 timmes matigt NHL-tugg att lyssna på fram till att Bjurman och Ekeliw drar igång igen i september.
2021-08-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 338 ? ?Inte en okej trejd, Rangers!?

Per Bjurman och Jonathan Ekeliw sammanfattar här en späckad NHL-vecka! Seattle Kraken har valt sina spelare, sex svenska talanger draftades i förstarundan ? och en hel rad spektakulära bytesaffärer har ägt rum. Oliver Ekman Larsson till Vancouver, Seth Jones till Chicago och Pavel Buchnevich till St Louis bland annat. Och så blir det en liten preview inför free agent-fönstrets öppnande!
2021-07-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 337 ? Tippar: Spelarna Seattle Kraken väljer

Äntligen är det dags för expansionsdraft! Seattle Krakens stora happening, när den nya klubben plockar ut spelare till sin trupp. Gabriel Landeskog? Carey Price? Mark Giordano? Podduon Bjurman/Ekeliw tippar hur Krakens lag kommer att se ut. Dessutom blir det snack om flera uppmärksammade trejder den senaste tiden ? och en preview inför den ?vanliga? talangdraften, med flera svenskar topprankade.
2021-07-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 336 ? ?De värvar Johnny Hockey??

Tampa Bay Lightning är Stanley Cup-mästare ? igen! Naturligtvis blir det stort fokus på det i veckans poddavsnitt. Men det blir också snack inför de fortsatt händelserika veckorna som väntar nu, med expansionsdraft och idel aktivitet på trademarknaden.
2021-07-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 335 ? ?Försöker Nashville göra som Montreal??

Tampa Bay är på väg att bli Stanley Cup-mästare för andra säsongen i rad och firma Per Bjurman och Jonathan Ekeliw analyserar varför Lightning har kopplat ett järngrepp om finalserien. Dessutom blir det snack om Viktor Arvidssons trejd till LA Kings, Joel Eriksson Eks nya jättekontrakt och de färska tränarvalen i Buffalo och Arizona.
2021-07-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 334 ? Preview: Stanley Cup-finalen

Det är dags för NHL-säsongens stora klimax: Stanley Cup-finalen! Vilket lag får lyfta bucklan, Tampa Bay på nytt eller skräller Montreal? Per Bjurman och Jonathan Ekeliw analyserar kombattanterna lagdel för lagdel. Dessutom snack om Seattle Krakens oväntade tränarval, Dave Hakstol.
2021-06-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 333 ? Hit flyttar Ekman Larsson?

Semifinalrysarna når snart sitt klimax och Per Bjurman och Jonathan Ekeliw tippar vilka lag som till slut tar sig till final. Dessutom blir det snack om två storstjärnor som omgärdas av trejdrykten, Jack Eichel och Oliver Ekman Larsson.
2021-06-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 332 ? ?Kontrollert sinnsyke!?

Semifinalerna i Stanley Cup är igång! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw analyserar de fyra kvarvarande lagen och tippar hur det går. Men det blir också snack om vad Colorado, Boston och Carolina ska hitta på nu, efter att ha blivit utslagna sedan senaste avsnittet. Dessutom: Gerard Gallant ny tränare för Rangers, Brad Larsen ny tränare för Columbus. Rätt män på rätt plats?
2021-06-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 331 ? Grönborg/Jalonen till NHL?

NHL-podden, eller snarare Stanley Cup-podden, rullar vidare med ett nytt slutspelsavsnitt. Montreal är sensationellt klart för semifinal ? hur långt kan det bära för skrällgänget? Dessutom snack om de pågående serierna Boston-Islanders, Carolina-Tampa och Colorado-Vegas såklart. I slutet av podden: Rikard Grönborg har intervjuats av Buffalo Sabres, blir han förste svenske NHL-tränare? Och blir Jukka Jalonen förste finske NHL-tränare?
2021-06-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 330 ? ?Går det ens att vinna i Toronto??

Andrarundan är igång i Stanley Cup och Per Bjurman och Jonathan Ekeliw tippar hur det går i de fyra serierna. Men så blir det såklart också mycket snack om Toronto Maple Leafs, som ? osannolikt nog ? återigen blev utslaget redan i runda ett.
2021-06-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 329 ? ?Upper body injury?

Flera serier i slutspelets förstarunda är redan avgjorda, så Per Bjurman och Jonathan Ekeliw ägnar det här avsnittet åt att dissekera varför det blivit så. Varför tog det tvärstopp för Connor McDavid och Edmonton Oilers? Vad ska Alexander Ovechkin och Washington Capitals ta vägen nu? Finns det något lag som kan stoppa Colorado Avalanche? Det och mycket annat snackas det om i avsnitt 329.
2021-05-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 328 ? ?Jämnaste serien av alla? + NHL Awards

Slutspelet är i full gång! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw summerar den första playoff-veckan, serie för serie. Dessutom utser herrarna vilka spelare de tycker ska prisas i årets NHL Awards.
2021-05-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 327 ? Stor slutspelspreview: Tippar alla åtta serier

Dags för Stanley Cup att dra igång! Då laddar förstås Per Bjurman och Jonathan Ekeliw upp med en mastig preview inför de åtta första slutspelsserierna ? och det råder rätt delade meningar mellan herrarna om vilka lag som går vidare. Dessutom snack om Jack Eichels schism med Buffalo och flera tränare som fått sparken/lämnat frivilligt.
2021-05-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 326 ? ?Vilken soppa!?

Den här veckan blir det såklart fokus på Tom Wilson-härvan och inte minst det efterföljande kaoset i New York Rangers. Dessutom snack om slutspelsracet, inför den avslutande grundserieveckan, och vilka som varit de bästa svenskarna den här säsongen ? Per Bjurman delar ut Viking Award!
2021-05-07
Länk till avsnitt

Avsnitt 325 ? Tar ut Seattle Krakens trupp

Den här veckan blir det först snack om det allt mer infernaliska slutspelsracet i NHL. Vilka lag kniper de sista playoff-platserna? Sedan blir det fullt fokus på Seattle Kraken. Jonathan Ekeliw blickar fram mot expansionsdraften och tippar vilka spelare Seattle kommer att välja från sina blivande konkurrenter. Dessutom avslöjar (?) Ekeliw vem som blir lagets tränare.
2021-04-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 324 ? Bästa och sämsta coacherna

I den här veckans avsnitt blir det lite extra fokus på coacher, där Per Bjurman och Jonathan Ekeliw listar sina favoriter och... ja, icke-favoriter bland NHL-tränarna. Dessutom snack om milstolparna för Patrick Marleau och Nicklas Bäckström, Dallas formtopp och lyckade deadline-värvningar.
2021-04-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 323 ? ?Det är en kanonlösning!"

Trade deadline är förbi och firma Bjurman/Ekeliw sammanfattar här vad som hände ? och ger sina tankar kring de bästa och sämsta affärerna.
2021-04-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 322 ? Trade Deadline Preview

Den här veckan blir det förstås försnack inför trade deadline! Var hamnar stjärnorna ? och svenskarna ? som ryktas vara på marknaden? Dessutom en närmare titt på slutspelsracet. Vilka lag kniper de sista platserna?
2021-04-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 321 ? "Blir riktigt irriterad på Tortorella"

I det här avsnittet av NHL-podden blir det bland annat snack om Floridas tunga skada på Aaron Ekblad (men ersättaren Gustav Forslings genombrott!), Nashvilles plötsliga formtopp och Philadelphias bottenlösa kollapser. Tyvärr strulade ljudet under inspelningen, vilket efter en del klippande i efterhand förkortade avsnittet till bara 45 minuter.
2021-04-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 320 ? NHL:s mest underskattade

I det här avsnittet blir det fokus på underskattade spelare! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw tar ut fem spelare per division, bland annat två svenskar. Dessutom snack om sparkade domaren Tim Peel, Colorados sanslösa form och ett gäng spännande trejdrykten.
2021-03-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 319 ? Det ska topplagen värva

Den här veckan blir det, redan nu, trade deadline-fokus. Per Bjurman och Jonathan Ekeliw analyserar topplagen och siar om vilka spelare de skulle kunna tänkas förstärka med inför slutspelet. Dessutom blir det såklart snack om att Ralph Krueger till slut fick sparken från Buffalo Sabres.
2021-03-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 318 ? Mid-season Awards

Vi har nått halvvägs in i NHL-säsongen 2021! Då delar Per Bjurman och Jonathan Ekeliw ut de individuella troféerna redan nu, utifrån hur spelarna har skött sig hittills. Vem är ligans MVP? Bäste målvakt? Bäste back? Årets rookie? Dessutom blir det snack om coachbytet i Calgary ? och det nya, mastiga tv-avtalet med ESPN.
2021-03-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 317 ? Tar ut NHL:s All Star-lag

Det blir två stora teman i det här poddavsnittet. Dels tar Per Bjurman och Jonathan Ekeliw fram den stora penseln och analyserar vad som har varit karaktäristiskt för de fyra nya divisionerna så här långt. Dels plockar de ut NHL:s All Star-lag den här säsongen ? om en sådan turnering hade blivit av. Elva spelare per division.
2021-03-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 316 ? ?Kan Forsberg trejdas??

I det 316:e avsnittet blir det snack om Nashvilles kris och uppgifterna att ingen svensk i laget är ?untouchable?. Dessutom trejdryktena kring Jack Eichel, anklagelserna i Ryssland mot Artemi Panarin och kritiken mot Claude Julien i Montreal. I slutet av avsnittet: Per Bjurman tar ut Rysslands OS-trupp i OS 2022 och Jonathan Ekeliw tar ut Tjeckiens.
2021-02-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 315 ? ?Oro för Vancouvers framtid?

Fullmatat avsnitt! Den här veckan går Per Bjurman och Jonathan Ekeliw igenom lagen som hittills överraskat mest positivt respektive negativt i alla fyra divisioner. Det innebär bland annat snack om Vancouvers felbeslut enda sedan 2014, Floridas nya försvarsstruktur och New Jerseys unga friskusar. Dessutom: Kanadas och USA:s OS-lag 2022 tar Bjurman och Ekeliw ut redan nu. Snacka om stjärntätt!
2021-02-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 314 ? ?Två kedjor med dunderdynamit!?

I det här avsnittet av NHL-podden blir det snack om att ärrade duon Ron Hextall och Brian Burke tar över Pittsburgh, att Patrik Laine redan har hamnat i en Columbus-kontrovers och att covid-19 kopplar ett allt fastare grepp om NHL-säsongen. Dessutom: Per Bjurman tar ut Tre Kronors trupp i OS 2022 (om exakt ett år) och Jonathan Ekeliw tar ut det finska laget.
2021-02-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 313 ? Svensk GM och DeAngelo-soppan

Vi har fått en svensk (tillfällig) general manager i NHL! Firma Bjurman/Ekeliw diskuterar Pittsburghs kniviga situation och resonerar kring vad Patrik Allvin, om han blir kvar permanent, kan uträtta i klubben. Dessutom snack om Tony DeAngelo-härvan i New York och nya covid-problem i ligan. I slutet av avsnittet listar Ekeliw fem stora besvikelser i NHL den här säsongen.
2021-02-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 312 ? 20 spelare som stuckit ut

Den här veckan blir det såklart snack om blockbustern mellan Columbus och Winnipeg, bytesaffären där Patrik Laine och Pierre-Luc Dubois ingick. Vilket lag vann trejden? Dessutom listar firma Per Bjurman/Jonathan Ekeliw fem spelare per division som stuckit ut extra mycket så här inledningsvis på säsongen.
2021-01-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 311 ? Stora bytesaffärer på gång?

Pucken är släppt! NHL-säsongen är äntligen igång och Per Bjurman och Jonathan Ekeliw summerar här den första, hektiska veckan. I princip samtliga lag avhandlas, mer eller mindre. Jacob Markström och Filip Forsberg hyllas, Elias Pettersson och Erik Karlsson sågas. Dessutom snack om traderykten kring stora stjärnor.
2021-01-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 310 ? Preview: East och West Division

I ett matigt, två timmar långt avsnitt inför NHL-premiären går Per Bjurman och Jonathan Ekeliw igenom lagen i East och West Division den här gången. Här hittar vi båda herrarnas troliga Stanley Cup-vinnare! Dessutom snack om chockbeskedet från Corey Crawford, Mathew Barzals nya kontrakt och coronakaoset i Dallas.
2021-01-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 309 ? Preview: North och Central Division

SÄSONGSPREMIÄR! NHL-podden är tillbaka! I årets första avsnitt analyserar Per Bjurman och Jonathan Ekeliw lagen i nya North respektive Central Division. Vilka lag överraskar? Vilka lag floppar? Bjurman och Ekeliw levererar sina tabelltips.
2021-01-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 308 ? ?Han ser spelarna som boskap?

Ett julavsnitt av NHL-podden! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw snackar om statusen kring ligan just nu, utmaningarna som måste övervinnas och hur det nya upplägget kan bli. Dessutom en lista: De fem bästa spelarna från varje stor hockeynation just nu!
2020-12-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 307 ? Reklam på tröjorna?

NHL-podden är tillbaka med ett offseason-avsnitt! Bjurman och Ekeliw snackar om de pågående förhandlingarna om hur den kommande säsongen ska bli ? och rankar dessutom de 10 bästa nyförvärven.
2020-12-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 306 ? Säsongsavslutning! Allt om lagen i väst

Poddsäsongen startade i september 2019, nu avslutar Per Bjurman och Jonathan Ekeliw densamma med att summera NHL-lagens ?off season?. Förra veckan stod Eastern Conference i fokus, nu är det i stället Western som ska analyseras. Colorado ser ut som ?the team to beat?, kaos råder i Arizona och Chicago ? och Vegas fångade den största fisken på free agent-marknaden.
2020-11-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 305 ? 16 lag! Allt om ?off season? i öst

NHL-podden rundar av säsongen med två rejält matiga avsnitt, där Bjurman och Ekeliw analyserar samtliga lags trupper inför kommande säsong. Först ut är de 16 klubbarna i Eastern Conference. Vilka har förstärkt bäst? Vilka har försvagats mest?
2020-10-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 304 ? ?Det var ett oväntat klubbval!?

En händelserik NHL-vecka ska sammanfattas, med draften och starten på Free Agency. ?Henke? till Washington, Markström till Calgary och Hall till Buffalo bland annat. Ja, Per Bjurman och Jonathan Ekeliw har mycket att prata om och analysera.
2020-10-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 303 ? Free Agency Preview + Mock Draft 2020

Nytt fullspäckat avsnitt av NHL-podden! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw blickar fram mot den kommande free agency-perioden, där namn som Henrik Lundqvist, Jacob Markström och Alex Pietrangelo finns på marknaden. Dessutom kör Ekeliw en ?mock draft? och tippar de tio första valen i årets draft.
2020-10-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 302 ? Mästaravsnittet!

Tampa Bay Lightning är Stanley Cup-mästare! Och det är inte Jonathan Ekeliw helt missnöjd med. Tvärtom. De första 25 minuterna ägnas enbart åt Lightnings skimrande säsong. Men det blir också snack om finalförlorarna Dallas såklart, Patric Hörnqvist-trejden och lite andra nyheter. (Ljudkvaliteten är bitvis sisådär, vi ber om ursäkt för det.)
2020-09-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 301 ? Finalpreview: De vinner Stanley Cup

Dags för Stanley Cup-final! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw analyserar mötet mellan Tampa Bay Lightning och Dallas Stars och tippar vilket lag som står som slutsegrare. Dessutom snack om det faktum att Henrik Lundqvist tycks ha sagt farväl till New York Rangers ? och Marcus Johanssons bytesaffär till Minnesota.
2020-09-19
Länk till avsnitt

AVSNITT 300 ? Lidas gästar: ?En backboom?

Jubileum! NHL-podden firar 300 avsnitt med att ta in Nicklas Lidström som gäst. ?Lidas? ger sin syn på årets slutspel, hyllar dagens moderna backar och bjuder på några anekdoter från sin egen storstilade karriär. Dessutom blir det snack om Jonas Brodins nya jättekontrakt i Minnesota och Washingtons val av Peter Laviolette som ny head coach.
2020-09-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 299 ? ?Jag är livrädd?

Det är dags för konferensfinaler i NHL! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw analyserar och tippar serierna mellan Tampa och Islanders samt Vegas och Dallas. Dessutom blir det snack om den digra backmarknaden inför free agency och kaoset i Arizona.
2020-09-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 298 ? ?Det!?

Slutspelet rullar vidare och NHL-podden summerar den senaste veckans händelser i andrarundan. Dessutom blir det snack om bytesaffären mellan Toronto och Pittsburgh ? och Floridas GM-jakt med flera oväntade kandidater.
2020-09-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 297 ? ?Det stora fältslaget!?

Det är dags för kvartsfinaler i Stanley Cup! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw synar de fyra serierna och tippar vilka som går vidare. Dessutom blir det snack om sparkade Todd Reirden och regerande mästarna St Louis soppatorsk.
2020-08-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 296 ? Ultimata slutspelsspelaren!

NHL-podden summerar första veckan av Stanley Cup-slutspelets första runda! Jonathan Ekeliw är lyrisk efter Tampas avancemang mot Columbus, och Per Bjurman har blivit särskilt förtjust i Vancouver. Vegas och Colorado får mycket beröm, för att inte tala om Ryan O'Reilly...
2020-08-20
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.