Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

NHL-podden med Bjurman och Ekeliw

NHL-podden med Bjurman och Ekeliw

Biffen och Bananen - AKA Per Bjurman och Jonathan Ekeliw ? trycker upp världens bästa hockeyliga mot sargen

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

play.acast.com/s/nhlpodden

Avsnitt

Avsnitt 228 ? Vad händer, Laine?

I det 228:e avsnittet av NHL-podden diskuterar Bjurman och Ekeliw den långa måltorkan för Patrik Laine, beskedet att Randy Carlyle får sparken av Anaheim ? och Ottawas rebuild-plan. Dessutom en hel del trejdsnack (igen!) och rankning av NHL:s bästa tv-kommentatorer.

2019-02-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 227 ? Matthews! McLeod?

I det 227:e avsnittet av NHL-podden synar firma Bjurman/Ekeliw monsterkontraktet som Auston Matthews skrev på med Toronto. Dessutom snack om var Artemi Panarin och Sergei Bobrovski ska ta vägen. Philadelphia och St Louis har lyft rejält i tabellen, och podden sticker ut hakan och påstår at båda tar sig till slutspel. I slutet av avsnittet: Rysk special!

2019-02-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 226 ? Muzzin till Leafs! Dominoeffekt?

I det 226:e avnittet av NHL-podden blir det snack om Torontos bytesaffär med LA Kings, där Jake Muzzin skickades till Leafs. Blir det startskottet på en intensiv trejdmånad fram till deadline? Dessutom snack om vilka lag som kan klättra upp över slutspelssretcket (och vilka som kan trilla ner under) och All Star-helgen som nyligen passerade. I slutet av podden: Rankning av NHL:s bästa svenskar den här säsongen!

2019-01-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 225 ? Chiarelli out!

I det 225:e avsnittet av NHL-podden diskuteras den färska nyheten att Peter Chiarelli (till slut) tvingas lämna Edmonton. Dessutom snack om Gabriel Landeskogs mäktiga säsong i Colorado, nya svenskarna i svenskbyggden Minnesota ? och New York Islanders högst oväntade framgång i vinter.

2019-01-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 224 ? ?Vad är det för fel på...?

I det 224:e avsnittet av NHL-podden tar Per Bjurman fram sin fina filthatt och drar fram lappar. Varför? Jo, för på varje lapp står namnet på en NHL-klubb som det går trögt för just nu, Ämne för diskussion är alltså lag som går tungt och som behöver göra något drastiskt för att resa sig.

2019-01-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 223 ? Midseason Awards

NHL-säsongen har kommit halvvägs och därmed är det dags för Bjurman och Ekeliw att dela ut Midseason Awards! Vem har varit den mest värdefulla spelaren hittills? Bästa backen? Bästa målvakten? Dessutom blir det snack om Erik Karlssons och hela San Joses uppryckning, en annan formstark back-Erik (Gustafsson) och New York-lagen Rangers och Islanders annorlunda säsonger.

2019-01-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 222 ? Trade-snack och ?hästskit?

Nytt år! Nytt avsnitt av NHL-podden! Den här veckan blir det surr om kaoset i Dallas Stars, Vegas mäktiga klättring i tabellen och en hel del fokus på bytesaffärer ? både om sådana som nyligen utförts och vad som komma skall. Dessutom kommer Bjurman och Ekeliw med sina nyårsönskningar i NHL!

2019-01-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 221 ? Största överraskningarna

God jul! Det här är det sista avsnittet för året och då passar firma Bjurman/Ekeliw traditionsenligt på att rimma och dela ut ?klappar? inför julafton. Dessförinnan blir det snack om Philadelphias beslut att kicka Dave Hakstol, Patrik Berglunds avstängning ? och vilka som hittills varit de största positiva och negativa överraskningarna i NHL den här säsongen.

2018-12-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 220 ? Pettersson, Nylander, Lindholm och jag!

I det här NHL-poddavsnittet blir det snack om Elias Petterssons magiska vecka, William Nylanders comeback och Elias Lindholms succé i Calgary. Dessutom en hel del surr om Boston, Detroit och Edmonton. I slutet av avsnittet: Rysslands World Cup-trupp tas ut!

2018-12-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 219 ? ?Ljuger han för Nylander??

I det 219:e avsnittet av NHL-podden snackar Bjurman och Ekeliw bland annat om Seattles inträde i NHL, Erik Karlssons återkomst till Ottawa och den nye general managern i Philadelphia, Chuck Fletcher. Dessutom blir det förstås stort fokus på upplösningen i William Nylander-soppan. Vem ?vann? efter den utdragna förhandlingsprocessen? I poddens World Cup-serie är det dags att utse USA:s lag. Vilka stjärnor tar plats i Ekeliws trupp ? och vilka petas?

2018-12-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 218 ? Finsk special! Och Flyers-kaoset

Det här avsnittet av NHL-podden är snarare blåvitt än blågult, för det blir fokus på den galna finska succén i höst. Sportbladets finske hockeynörd Jarkko Päiväniemi gästar och diskuterar allt möjligt som rör den sanslösa talangboomen i vårt östra grannland. Dessutom snack om Philadelphias beslut att sparka sin GM Ron Hextall ? och den nya, spännande trejden mellan Chicago och Arizona.

2018-11-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 217 ? Thanksgiving, har tabellen satt sig?

NHL-säsongen är 1,5 månad gammal och framme vid Thanksgiving. Då brukar det sägas att tabellen har satt sig ? men har den det? Och om inte, vilka lag är på väg uppåt/neråt? Dessutom snack om coachbytena i Edmonton och St Louis förstås. Veckans World Cup-trupp: Kanada.

2018-11-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 216 ? Sveriges World Cup-trupp

Per Bjurman är nyss hemkommen efter att ha varit på Elias Pettersson-roadtrip och följt superrookien slaviskt. Dessutom snack om röran i Metropolitan Division, Boston med stekhete David Pastrnak i spetsen ? och konspirationsteorin om William Nylanders kontrakt. Avslutningsvis (cirka 56 minuter in) tar podduon ut varsin svensk World Cup-trupp, om turneringen skulle arrangeras i dag.

2018-11-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 215 ? Collitons Chicago & vem tar in Coach Q?

I det 215:e avsnittet av NHL-podden snackar Bjurman/Ekeliw om Chicagos chockbesked att Joel Quenneville sparkas ? och att Jeremy Colliton tar över. Dessutom diskuteras Kings val att kicka John Stevens och ersätta med Willie Desjardins och Marco Sturm. Plus: Islanders superform, succén för klubbarna i västra Kanada och nya skandalsoppan i Ottawa.

2018-11-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 214 ? FEMÅRSJUBILEUM!

NHL-podden firar fem år! I det här jubileumsavsnittet snackar firma Bjurman/Ekeliw bland annat om att New Jersey Devils är ?på riktigt?, att Elias Pettersson är en alien och varför november kommer att bli Erik Karlssons månad. Dessutom: Vem ska få sparken först? Dave Hakstol eller Mike Yeo? Och så en titt på kommande UFA:s i NHL.

2018-10-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 213 ? Svensk 50-målsskytt?

I det 213:e avsnittet av NHL-podden snackar firma Bjurman/Ekeliw bland annat om Gabriel Landeskog och Colorados succé, Nashville och Tampa Bays dominanta inledning ? och Los Angeles stora ras. Dessutom surr om blivande svenska UFA:s ? hur ser framtiden ut för de blågula stjärnorna på ?kontraktsår??

2018-10-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 212 ? Bästa kedjorna i NHL

I det här avsnittet: Var avstängningen mot Mike Matheson efter smällen på Elias Pettersson för mesig? Hur många mål kan Auston Matthews komma upp i? Har ?Henke? hittat tillbaka sitt gamla spel igen? Är Carolina Hurricanes och New Jersey Devils på riktigt? Med mera, med mera. Dessutom rankas NHL:s bästa kedjor!

2018-10-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 211 ? Elias The Great

NHL-säsongen är igång! Bjurman och Ekeliw har massor av intressanta snackisar att avhandla efter den första, händelserika veckan. Elias Pettersson! Rasmus Dahlin! Robin Lehner! Carolina Hurricanes! Montreal Canadiens! Räkna med ett fullmatat avsnitt...

2018-10-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 210 ? Slutgiltiga tipset!

Släpp pucken! När firma Bjurman/Ekeliw spelar in det här avsnittet är det bara ett dygn kvar till NHL-premiären, och duon delar med sig av sina slutgiltiga tips. Vem vinner poängligan? Vem blir årets svensk? Vilken tränare får sparken först? Och framför allt: Vilket lag vinner Stanley Cup? Det blir dessutom snack om svenska (och finska) succéspelare på försäsongen.

2018-10-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 209 ? Preview: Pacific Division

Dags för den sista delen av NHL-poddens fyra preview-avsnitt inför säsongen. Går Erik Karlssons San Jose hela vägen? Kommer ?Wild Bills? Vegas etablera sig i toppen? Är det här året då det lossnar för OEL:s Arizona? Det finns många frågor att klura på för firma Bjurman/Ekeliw.

2018-09-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 208 ? Preview: Central Division

Dags att syna lagen i NHL:s kanske tuffaste division! Fortsätter Chicagos förfall? Hur stort lyft kan St. Louis få efter alla nyförvärv i sommar? Är det här Nashvilles år? Eller Winnipegs? Per Bjurman och Jonathan Ekeliw har många frågor att försöka besvara.

2018-09-19
Länk till avsnitt

Specialavsnitt: Karlsson & Zäta

När Erik Karlsson blir bortbytt och Henrik Zetterberg avslutar karriären ? då måste NHL-podden rycka in och spela in ett specialavsnitt. Firma Bjurman/Ekeliw diskuterar här de senaste dagarnas två stora blågula NHL-nyheter.

2018-09-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 207 ? Preview: Metropolitan Division

I NHL-poddens andra preview-avsnitt inför säsongen har det blivit dags att titta närmare på Metropolitan Division. Kan Caps försvara bucklan, är Flyers en seriös contender och hur tacklar Lundqvist Rangers re-build? Dessutom snack om Yzermans val att lämna Tampa, Paciorettys trade till Vegas och Ottawas märkliga videoklipp.

2018-09-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 206 ? Preview: Atlantic Division

Säsongsstart! NHL-podden är tillbaka och inleder, på traditionsenligt vis, med ett gäng preview-avsnitt. Först ut: Atlantic Division. Kan Rasmus Dahlin få fart på Buffalo redan här säsongen? Blir Florida säsongens stora skräll? Har Toronto NHL:s på pappret bästa lag nu med John Tavares i truppen? Det och mycket annat är frågor som Bjurman/Ekeliw försöker besvara.

2018-09-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 205 ? Sommarspecial!

Per Bjurman är på plats i Stockholm ? då passar förstås NHL-podden på att spela in ett avsnitt med firma Bjurre/Ekeliw i samma studio. I det här sommaravsnittet diskuteras bland annat William Karlssons nya kontrakt, Erik Karlssons uteblivna (?) trade från Ottawa ? och hur spännande Buffalo Sabres plötsligt ser ut.

2018-08-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 204 ? Alla lag! Stora säsongsavslutningen

NHL-podden knyter ihop säcken för säsongen genom att summera samtliga klubbars ?silly season? så här långt. Vilka ser starkast ut inför nästa säsong? Vilka GM:s har gjort bort sig på free agent-marknaden? Extra fokus förstås på John Tavares, som till slut valde att flytta hem till Toronto.

2018-07-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 203 ? Kampen om Tavares!

Det 203:e avsnittet av NHL-podden blev en matig episod. Firma Bjurman/Ekeliw avhandlar Awards-galan, draften och flera stora trejder som skett den senaste veckan. Dessutom blickar de fram mot vilka fler stjärnövergångar vi kan få se inom kort. Den stora frågan: Var hamnar John Tavares?

2018-06-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 202 ? NHL Awards & Mock Draft

I det 202:a avsnittet analyserar Bjurman och Ekeliw en hel rad aktuella trejder och rykten ? nu när NHL:s silly season dragit igång. Dessutom tittar de närmare på vilka som kommer att prisas vid NHL Awards ? och tippar vilka tio talanger som väljs först i draften.

2018-06-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 201 ? ?En NHL-klubb i förfall?

Det 201:a avsnittet handlar bland annat om Washington Capitals vilda firande, Andreas Johnssons jättesuccé i Calder Cup-slutspelet, Ottawa Senators förfall och de hetaste trejdryktena i NHL-cirkusen just nu.

2018-06-14
Länk till avsnitt

AVSNITT 200 ? Grattis, Capitals! (Jubileumsavsnitt)

NHL-säsongen är över, Washington Capitals är Stanley Cup-mästare! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw dissekerar finalserien i det här jubileumsavsnittet, det 200:e (!) i NHL-poddens historia. Dessutom snack om svenskar i trejdrykten: Erik Karlsson, Oliver Ekman Larsson och Elias Lindholm.

2018-06-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 199 ? ?The Save? & en ovanligt spännande sommar

Stanley Cup-finalen är i full gång och Bjurman/Ekeliw grottar ner sig i de första, händelserika matcherna i Las Vegas ? och tippar vilket lag som till slut vinner. Dessutom snack om hur en höjning av lönetaket skulle påverka hela NHL-cirkusen, Tampas beslut att sparka sina assisterande tränare och Magnus Pääjärvis välförtjänta kontraktsförlängning med Ottawa.

2018-06-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 198 ? Preview: Stanley Cup-finalen!

Stanley Cup-finalen är kommen! Säsongens klimax är här! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw grottar ner sig i det osannolika mötet mellan Vegas Golden Knights och Washington Capitals ? och tippar vilket lag som får lyfta bucklan. Dessutom snack om Rangers nye ?doldistränare?, Lou Lamoriello i Islanders och Evander Kanes nya jättekontrakt.

2018-05-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 197 ? ?Liksom!?

Konferensfinalerna är i full gång och är förstås huvudtema i det här avsnittet. Dessutom snack om Torontos nye general manager Kyle Dubas (liksom!) och hockey-VM i Danmark.

2018-05-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 196 ? ?Han är slutspelets MVP hittills?

Stanley Cup-slutspelet har kommit halvvägs ? och för en gångs skull har Washington tagit sig förbi andrarundan. Firma Bjurman/Ekeliw dissikerar förstås ?Caps? efterlängtade seger mot Pittsburgh, och blickar fram mot konferensfinalen där Tampa Bay väntar. Dessutom snack om sannsagan Vegas och tips inför Game 7 mellan Nashville och Winnipeg, I avsnittet tas även de nya tränarna i Carolina och Dallas upp ? och Marcus Krügers trejd till Arizona.

2018-05-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 195 ? ?Det positiva med Dahlin i Buffalo?

Stanley Cup-slutspelet är mitt inne i andrarundan och firma Bjurman/Ekeliw analyserar förstås alla fyra serier grundligt. Men det blir mycket snack också om draftlotteriet, som ju Buffalo Sabres gick segrande ur och därmed kommer att kunna lägga vantarna på Rasmus Dahlin. Bra eller dåligt för det svenska superlöftet?

2018-05-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 194 ? ?Blir en otrolig matchserie!?

Det har blivit dags för nästa runda i Stanley Cup-slutspelet! Eller, ja, först återstår det att se om Boston eller Toronto blir sista lag vidare. Firma Bjurman/Ekeliw summerar den första rundan och blickar framåt mot de kommande mötena. Dessutom: Bill Peters i Calgary, ett bra eller dåligt tränarval? Och var det rätt av Minnesota att sparka GM Chuck Fletcher?

2018-04-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 193 ? ?Bäst av alla i slutspelet hittills?

Stanley Cup-slutspelet är i full gång och Per Bjurman och Jonathan Ekeliw har massor att säga om den första, furiösa playoff-veckan. De har varit bäst, de har varit den största besvikelsen ? och detta har varit den mest underhållande serien.

2018-04-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 192 ? PLAYOFF PREVIEW!

SLUTSPEL! Äntligen är det dags! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw går igenom samtliga åtta serier, analyserar lagen grundligt och kommer med tips om utgången. Dessutom snack om Sedinarnas sista, magiska NHL-vecka och Rangers beslut att sparka Alain Vigneault.

2018-04-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 191 ? Sedinarna! Och grundseriesummering

I det 191:a avsnittet av NHL-podden tittar Per Bjurman och Jonathan Ekeliw tillbaka på bröderna Sedins fantastiska karriärer efter beskedet att de lägger av. Dessutom, efter en analys av tabelläget inför de sista matcherna, summerar podduon säsongens grundserie. Vilka har varit de stora överraskningarna och besvikelserna i NHL 2017/2018?

2018-04-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 190 ? The ROCK!

Per Bjurmans och Jonathan Ekeliws roadtrip i USA fortsätter, och i denna veckas avsnitt går de igenom sina upplevelser i Detroit, Pittsburgh, New Jersey och New York. Dessutom snack om William Karlssons historiska 40-målssäsong ? och det stora flopplaget Dallas Stars.

2018-03-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 189 ? Roadtrip 2018

NHL-poddens 189:e avsnitt är inte vilket som helst. Per Bjurman och Jonathan Ekeliw har inlett sin årliga roadtrip ihop ? och befinner sig denna vecka i Detroit. Det blir förstås snack om Red Wings, men även om många av lagen som är inblandade i slutspelsracet. Dessutom tittar Bjurman/Ekeliw närmare på Awards-kategorierna igen. OBS! Vi ber om ursäkt för stundtals dålig ljudkvalitet!

2018-03-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 188 ? Ronnie Franchise

I det 188:e avsnittet av NHL-podden fokuserar Per Bjurman och Jonathan Ekeliw på Carolina Hurricanes och orsakerna till varför det aldrig lossnar för det lovande laget. Dessutom snack om Ovie vs Laine, jakten på slutspelsplatserna i både öst och väst ? och en viss AHL-svensk, som kan bli ?nye William Karlsson?.

2018-03-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 187 ? Hart Trophy

I det 187:e avsnittet av NHL-podden är Per Bjurman på plats i Nashville och levererar en rapport från ligans just nu hetaste lag. Dessutom blir det snack om Florida Panthers, Patrik Laine och vem som borde vinna (och hur man borde definiera) Hart Trophy.

2018-03-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 186 ? Deadline Day-summeringen

Trade deadline har passerat och flera tunga pjäser bytt klubbadress i NHL. Bara några timmar efter att fönstret stängdes satte sig därför firma Bjurman/Ekeliw ner för att summera och analysera det som hände.

2018-02-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 185 ? TRADE SPECIALE

I detta avsnitt av NHL-podden blir det fullt fokus på trade deadline, som närmar sig med stormsteg. Firma Bjurman/Ekeliw går igenom samtliga 31 klubbar ? vad kommer de att hitta på?

2018-02-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 184 ? En dynasti är över

I det 184:e avsnittet av NHL-podden pratar firma Bjurman/Ekeliw bland annat om contendern Dallas, framtidsutsikterna för Vancouver, supersuccén Vegas Golden Knights och Chicagos förfall. Dessutom (efter lyssnarönskemål) en hel del snack om San Jose ? till slut.

2018-02-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 183 ? Märkliga Islanders

Det 183:e avsnittet av NHL-podden kretsar bland annat kring märkliga New York Islanders, striderna kring slutspelsstrecken, suveräne Connor McDavid och Filip Forsbergs avstängning. Dessutom blir det en hel del surr om traderykten!

2018-02-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 182 ? Rangers sell-off!

Det 182:a avsnittet av NHL-podden kretsar kring All Star-helgen, Erik Karlssons framtid, uppgifterna om New York Rangers ?sell off? och Jaromir Jagrs adjö till NHL. Bland mycket annat!

2018-02-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 181 ? Coach Q till Capitals!

I det 181:a avsnittet diskuterar firma Bjurman/Ekeliw bland annat Edmonton och Toronto, två förhandsfavoriter som på olika sätt inte har motsvarat förväntningarna hittills. Dessutom snack om ryktena kring att Joel Quenneville kan hänga löst i Chicago, Williams Karlssons hysteriska målform ? och så rankar podden NHL:s hetaste kedjor just nu.

2018-01-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 180 ? Det nya, uppdaterade tipset

Det 180:e poddavsnittet är fullmatat med aktuella ämnen och blev längre än vanligt, närmare 1,5 timme. Per Bjurman och Jonathan Ekeliw diskuterar bland annat skador på stjärnspelare, glödheta Calgary Flames, skakiga New York Rangers och återuppståndna Pittsburgh Penguins. Dessutom ser de tillbaka på sina utgångstips från oktober ? och uppdaterar med helt nya.

2018-01-17
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.