Sveriges 100 mest populära podcasts

NHL-podden med Bjurman och Ekeliw

NHL-podden med Bjurman och Ekeliw

Biffen och Bananen - AKA Per Bjurman och Jonathan Ekeliw ? trycker upp världens bästa hockeyliga mot sargen

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

play.acast.com/s/nhlpodden

Avsnitt

Avsnitt 457 ? ?Äntligen ser vi bokstaven X!?

I det här avsnittet av NHL-podden blir det snack om att New York Rangers, som första lag i NHL, säkrat en plats i slutspelet ? redan med tre grundserieveckor kvar. Dessutom riktas fokus på säsongens största positiva och negativa överraskningar. I det positiva delen: Sam Reinhart och Zach Hyman, två ytterst oväntade 50-målsskyttar. På den negativa sidan: Erik Karlsson och Filip Gustavsson bland andra.
2024-03-28
Länk till avsnitt

Teaser: Avsnitt 456 ? Stor tabellanalys: De tar sista slutspelsplatserna (PLUS/PodMe)

Den här veckan blir det fokus på streckstriderna i både öst och väst ? och även vilka lag som skaffar sig hemmaplansfördel i toppskiktet ? när firma Bjurman/Ekeliw detaljgranskar tabellen, med mindre än en månad kvar av grundserien. Dessutom blir det snack om de nya regeländringarna som föreslagits, att Atlanta vill ha en NHL-klubb igen och den profilstarke fightern Chris Simons tragiska bortgång (och NHL:s hyckleri kring att motverka huvudskador). Avsnittet hittar du i Sportbladet eller Aftonbladets app, eller hos PodMe. NHL-poddens specialerbjudande för Plus (99 kr för två månader): kampanj.aftonbladet.se/nhl-podden
2024-03-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 455 ? ?Seriös Stanley Cup-utmanare nu?

Trade deadline är förbi och trupperna är satta inför slutspurten av säsongen! Firma Bjurman/Ekeliw analyserar hur alla topplag skötte sig vid deadline, vilka som gjorde de bästa förstärkningarna och är de största favoriterna inför vårens slutspel. Dessutom blir det snack om John Tortorellas nya vredesutbrott, Matt Rempes hjärnsläpp och det geniala tränardraget i Minnesota.
2024-03-13
Länk till avsnitt

Teaser: Avsnitt 454 ? Trade-bonanza och Elias rekordkontrakt (PodMe/PLUS)

Nytt exklusivt Plus-avsnitt av NHL-podden! Med bara några enstaka dagar kvar till ?trade deadline? blir det förstås, återigen, stort fokus på bytesaffärer. Dels om de som redan skett ? men också vad som komma skall. Dessutom djupdyker firma Bjurman/Ekeliw i Elias Petterssons nya rekordkontrakt med Vancouver, och kommer in på coachbytet i New Jersey, ?Mini-Nyllets? succé i Columbus och Miikka Kiprusoffs tröjceremoni i Calgary. Bland mycket annat! Avsnittet hittar du i Sportbladets app (med Plus) eller hos PodMe. NHL-poddens specialpris för Plus (99 kr i två månader): kampanj.aftonbladet.se/nhl-podden
2024-03-07
Länk till avsnitt

Avsnitt 453 ? Trade deadline-special: Här hamnar stjärnorna

Den här veckan blir det fokus på ?trade deadline?! Bjurman och Ekeliw spekulerar kring vilka klubbar som nyper de hetaste spelarna på marknaden ? däribland Jake Guentzel, Noah Hanifin och kanske Jacob Markström. Dessutom blir det snack om Patrick Kanes succé i Detroit, Nashvilles formtopp och Rangers-sensationen Matt Rempe.
2024-02-29
Länk till avsnitt

Teaser: Avsnitt 452 ? ?Ge honom den rollen, Sam Hallam!? (PodMe/PLUS)

I det här matiga 452:a avsnittet av NHL-podden hinner Bjurman och Ekeliw snöa in på alla möjliga ämnen! Dels Jaromir Jagr, som till slut försonats med Pittsburgh Penguins och fått sin tröja hissad till taket. Dels stekheta New York Rangers, som knäckte ärkerivalen Islanders i en ytterst spektakulär utomhusmatch ? och nu har åtta raka segrar. Dessutom blir det snack om Joel Eriksson Eks hattrick och kommande roll i Tre Kronor, Auston Matthews jakt på 70 mål och Erik Karlssons 800:e NHL-poäng. Avsnittet hittar du i Sportbladets eller Aftonbladets app, med Plus-medlemskap. NHL-poddens specialpris för Plus (99 kr i 2 månader): kampanj.aftonbladet.se/nhl-podden
2024-02-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 451 ? ?Vore perfekt trejd för Markström?

I det här avsnittet av NHL-podden blir det bland annat snack om att Jarmo Kekäläinen fått sparken efter elva år i Columbus, storbråket som följde derbyt mellan Ottawa och Toronto och Connor McDavids galna poängform. Dessutom spekulerar herrarna om framtiden för Jacob Markström, som är glödhet just och nyligen utsågs till ?veckans stjärna? i ligan. I slutet av avsnittet listar Bjurman fem positiva överraskningar den här säsongen ? och Ekeliw kontrar med fem negativa.
2024-02-16
Länk till avsnitt

Teaser: Avsnitt 450 ? ?Allvin går all in!? (PLUS)

Dags för ett nytt exklusivt Plus-avsnitt av NHL-podden! Den här veckan djupdyker Per Bjurman och Jonathan Ekeliw i Elias Lindholm-affären, hur mycket kan han betyda för Vancouver? Dessutom snack om en annan trejd ? Sean Monahan till Winnipeg ? att Todd McLellan fått sparken av LA Kings och de positiva landslagsbeskeden under All Star-uppehållet. I slutet av avsnittet: Awards-update! Ekeliw utser vilka spelare som förtjänar de individuella priserna i NHL så här långt. NHL-poddens specialerbjudande för Plus (99 kr för 2 mån): kampanj.aftonbladet.se/nhl-podden
2024-02-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 449 ? NHL:s fem bästa backpar

Ett nytt fullmatat avsnitt av NHL-podden är här! Om den stundande All Star-balunsen i Toronto, Zach Parises NHL-comeback och New York Rangers centerjakt bland annat. Dessutom rankar firma Bjurman/Ekeliw de fem bästa backparen i ligan den här säsongen.
2024-02-01
Länk till avsnitt

Teaser: Avsnitt 448 ? Rankar bästa kedjorna i NHL (PLUS)

Ett riktigt matigt avsnitt av NHL-podden kommer lastat här! Förutom att ranka ligans bästa kedjor diskuterar firma Bjurman/Ekeliw det faktum att ikonen Patrick Roy har tagit över New York Islanders, att Todd McLellan hänger löst i krisande LA Kings ? och att Salt Lake City kan bli nästa stad som får en egen NHL-klubb. Bland mycket, mycket annat. Avsnittet hittar du i Sportbladet eller Aftonbladets app, eller hos Podme. NHL-poddens specialpris för Plus (99 kr för 2 månader): kampanj.aftonbladet.se/nhl-podden
2024-01-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 447 ? Hetaste spelarna på trade-marknaden

I det här avsnittet av NHL-podden blir det bland annat snack om stekheta Edmonton Oilers, Marc-André Fleurys historiska segernotering och Columbus Blue Jackets finske general manager Jarmo Kekäläinen, som får en rejäl slev med kritik från Jonathan Ekeliw. I slutet av avsnittet: Trade-special! Vilka är de hetaste spelarna på marknaden i år? Ekeliw och Per Bjurman går igenom de målvakter, backar och forwards ? och svenskar ? som det ryktas mest om. Bland annat Calgary Flames Elias Lindholm och Jacob Markström.
2024-01-18
Länk till avsnitt

Teaser: Avsnitt 446 ? Så blir Petterssons lön efter Nylanders jackpott (PLUS)

Bomber och granater i NHL! William Nylander har skrivit på det största kontraktet i Toronto Maple Leafs historia ? och JVM-kungen Cutter Gauthier har blivit bortbytt under uppseendeväckande former. Hur påverkar Nylanders monsteravtal Elias Petterssons förhandlingssits? Och vem vann trejden mellan Philadelphia och Anaheim? I slutet av avsnittet listar dessutom Per Bjurman de tio hetaste svenskarna den här säsongen. Episoden hittar ni i Aftonbladet eller Sportbladets app, eller hos Podme. NHL-poddens specialpris för Plus (99 kr i 2 månader) finns här: kampanj.aftonbladet.se/nhl-podden
2024-01-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 445 ? Nyårsönskningar: ?Ändra regeln!?

Det har blivit dags för årets första poddavsnitt! Då kommer Bjurman/Ekeliw med sina nyårsönskningar och profetior kring vad som ska ske i NHL-världen 2024. Dessutom blir det snack om Carolinas uppryckning, Rangers rekordsäsong och Winnipegs oväntade framfart. Likaså surr om målvaktskaoset i Toronto, Winter Classic och så får vi stifta bekantskap med den ?bjurmanska NHL-kalendern?. I slutet av avsnittet: Awards-uppdatering! Vilka spelare förtjänar de individuella priserna så här långt?
2024-01-04
Länk till avsnitt

Teaser: Avsnitt 444 ? Kanadas drömlag + rimstuga! (PLUS)

I det här avslutande avsnittet för 2023 blir det riktig julstämning i NHL-podden! Som traditionen bjuder har både Bjurman och Ekeliw skrivit flera rim och levererar klappar till behövande NHL-spelare. Dessutom tas Kanadas bästa möjliga landslag ut, om alla superstjärnor skulle vara tillgängliga. Det blir även snack om Ottawas coachbyte och krisen i Buffalo bland annat. Avsnittet hittar du i Sportbladet eller Aftonbladets app, och specialpriset för Plus finns här: kampanj.aftonbladet.se/nhl-podden. Det går även att lyssna på samtliga avsnitt hos Podme.
2023-12-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 443 ? Tre Kronors bästa möjliga trupp

Den här veckan tar Per Bjurman och Jonathan Ekeliw ut bästa möjliga Tre Kronor-trupp, om NHL-spelare skulle vara tillgängliga. Dessutom en hel del nyhetssnackisar: Craig Berube sparkad av St Louis Blues, Washington Capitals kan byta delstat och en rad avstängningar (och friande domar) har varit i ropet på sistone.
2023-12-15
Länk till avsnitt

Teaser: Avsnitt 442 ? Här är USA:s ?Dream Team? (PLUS)

I det här avsnittet av NHL-podden tar Per Bjurman och Jonathan Ekeliw ut USA:s bästa möjliga landslag, apropå att World Cup ser ut att återupptas 2025. Dessutom gör de en Awards-uppdatering, snackar om Victor Hedmans 1000:e NHL-match, Minnesotas succé efter coachbytet och spännande nyheter från det senaste general manager-mötet i NHL. Avsnittet hittar du i Sportbladet eller Aftonbladets app, med Plus. Här är NHL-poddens specialpris för Plus (99 kr för 2 månader): kampanj.aftonbladet.se/nhl-podden. Dessutom går det att lyssna på samtliga avsnitt hos Podme.
2023-12-07
Länk till avsnitt

Avsnitt 441 ? Kane till Detroit (och Finlands World Cup-trupp!)

I det här avsnittet av NHL-podden blir det mycket nyhetsfokus: Patrick Kane väljer spel i Detroit, Minnesota sparkar Dean Evason ? och Chicago gör detsamma med Corey Perry. Dessutom tar Bjurman och Ekeliw ut bästa möjliga finska landslag just nu, apropå att World Cup ser ut att återuppstå 2025.
2023-11-29
Länk till avsnitt

Teaser: Avsnitt 440 ? Stora tabellanalysen vid Thanksgiving (PLUS)

Thanksgiving har precis passerat och det har blivit dags för Bjurman och Ekeliw att göra den årliga, klassiska tabellanalysen, så här i slutet av november när tabellen har ?satt sig?. Vilka överraskningslag kommer att hålla? Vilka negativa överraskningar har störst chans att vända på steken? Firma Bjurman/Ekeliw har mycket att diskutera här och är inte helt överens. NHL-poddens erbjudande för Plus (99 kr för 2 månader): kampanj.aftonbladet.se/nhl-podden
2023-11-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 439 ? Livepodd med Nicklas Lidström i Globen!

Ett annorlunda avsnitt av NHL-podden ? på plats i Avicii Arena! Inför matchen mellan Detroit Red Wings och Toronto Maple Leafs höll Per Bjurman och Jonathan Ekeliw hov på Annexets scen ? och gästades av ingen mindre än Nicklas Lidström! Hör intervjun här, och dessutom bonusintervjuer med Jonas ?Monstret? Gustavsson och Viktor Stålberg, som också dök upp i Annexet.
2023-11-18
Länk till avsnitt

Teaser: Avsnitt 438 ? Säsongens första NHL Awards (PLUS)

I det här avsnittet av NHL-podden delar Per Bjurman och Jonathan Ekeliw ut NHL Awards för första gången den här säsongen. Hart Trophy, Norris, Vezina, Calder... you name it. Vilka spelare har varit bäst hittills och förtjänar individuella priser? Det är alltså temat den här veckan. Dessutom snack om Edmontons kris, San Joses kollaps, Ottawas kaos ? och Vancouvers rekordsuccé. Bland mycket, mycket annat. Avsnittet hittar ni i Sportbladets eller Aftonbladets app, med Plus-medlemskap. NHL-poddens specialerbjudande för Plus (99 kr för 2 månader) finns här: kampanj.aftonbladet.se/nhl-podden
2023-11-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 437 ? TIOÅRSJUBILEUM!

Det har gått tio år sedan NHL-poddens första avsnitt! Det firar firma Bjurman/Ekeliw med lite AC/DC och minnen från det senaste decenniets poddande ihop. Dessutom: Bäckis-bomben, Elias Petterssons mål- och poängfest, Joe Thornton, Shane Pinto, bröderna Hughes och Anaheims (Leo Carlsson!) och Rangers succéartade bortaturnéer.
2023-11-02
Länk till avsnitt

Teaser: Avsnitt 436 ? ?Dags att byta coach? (PLUS)

I det här avsnittet av NHL-podden blir det dels snack om De Tre Giganterna, hittills obesegrade Vegas, Colorado och Boston. Men också om Detroits succéstart och Leo Carlssons pigga NHL-inledning (och Anaheims udda strategi att vila honom titt som tätt). På andra sidan spektrumet går det trögt för tippade topplag som Edmonton och Carolina, och även Washington och Pittsburgh har problem. Dags för ett tränarbyte? Avsnittet hittar du i Sportbladets eller Aftonbladets app. Här finns NHL-poddens specialpris för Plus: kampanj.aftonbladet.se/nhl-podden. Det går även att lyssna på samtliga avsnitt hos Podme.
2023-10-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 435 ? Tidiga överraskningar och besvikelser

Första NHL-veckan är förbi och firma Bjurman/Ekeliw summerar här sina intryck hittills. Vilka har sett bäst ut i hela ligan? Vilka har överraskat ? såväl positivt som negativt?
2023-10-19
Länk till avsnitt

Teaser: Avsnitt 434 ? ?Är Elias kontraktsvärde nu? (PLUS)

Pucken är släppt! NHL-säsongen är igång och här kommer ett fullmatat poddavsnitt efter de första dagarna av grundseriehockey. Det blir snack om Connor Bedard, Elias Pettersson, Mika Zibanejad, Rasmus Dahlin, Filip Gustavsson och mycket, mycket mer därtill. Avsnittet hittar du i Sportbladets eller Aftonbladets app. Här är länken till specialpriset för Plus: kampanj.aftonbladet.se/nhl-podden. Det går även att lyssna på samtliga episoder av NHL-podden i Podme-appen.
2023-10-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 433 ? Stora, slutgiltiga säsongstipset

Det är mindre än en vecka kvar till pucken släpps i NHL! Då kommer Bjurman och Ekeliw här med sitt stora, slutgiltiga säsongstips. Det handlar inte bara om hur tabellen slutar och vilket lag som vinner Stanley Cup, utan också om vilka spelare som plockar hem de individuella priserna och vilken tränare som får sparken först.
2023-10-06
Länk till avsnitt

Teaser: Avsnitt 432 ? Preview: Central Division (PLUS)

Dags för sista preview-delen inför NHL-säsongen! Den här veckan djupdyker Per Bjurman och Jonathan Ekeliw i Central Division. Hur stort avtryck sätter Chicagos megalöfte Connor Bedard redan sin första säsong? Är Colorado den största Stanley Cup-favoriten? Kommer Winnipeg att trejda iväg fler storstjärnor? Det och mycket annat diskuteras i den här episoden, där Bjurman och Ekeliw för övrigt är rejält oense om Nashvilles nysatsning. Avsnittet lyssnar ni på i Sportbladet eller Aftonbladets app ? eller hos PodMe. Specialerbjudandet för Plus (99 kr i två månader) hittar ni här: kampanj.aftonbladet.se/nhl-podden
2023-09-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 431 ? Preview: Metropolitan Division

Den här veckan är det dags för firma Bjurman/Ekeliw att syna de åtta lagen i Metropolitan Division. Kan Erik Karlsson lyfta Pittsburgh till toppen igen? Tar unga, hungriga New Jersey ännu ett kliv? Innebär coachbytet i Rangers ett steg framåt eller bakåt? Och förstås, vad i hela friden sysslade Mike Babcock med i Columbus? Det och mycket annat diskuteras i det här avsnittet.
2023-09-20
Länk till avsnitt

Teaser: Avsnitt 430 ? Preview: Pacific Division (PLUS)

Dags för ett nytt preview-avsnitt inför NHL-säsongen 2023/2024! Den här veckan blir det fullt fokus på Pacific Division. Är det dags för Connor McDavids Edmonton att ta sista steget nu? Är Elias Petterssons Vancouver ett slutspelslag? Kommer Leo Carlsson att göra avtryck i Anaheim redan den här säsongen? Det och mycket annat diskuteras. Avsnittet hittar ni i Sportbladets app, med Plus-konto. NHL-poddens kampanjsida (99 kr för två månader) finns här: kampanj.aftonbladet.se/nhl-podden
2023-09-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 429 ? Preview: Atlantic Division

Säsongspremiär! NHL-podden är tillbaka. Och som traditionen bjuder inleder Per Bjurman och Jonathan Ekeliw med fyra preview-avsnitt inför säsongen, ett per division. Först ut: Atlantic Division. Bjurman och Ekeliw skärskådar i tur och ordning Boston, Buffalo, Detroit, Florida, Montreal, Ottawa, Tampa och Toronto ? och kommer fram till att det här är ?dödens grupp? i NHL.
2023-09-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 428 ? Erik Karlsson-rykten och vår Stanley Cup-favorit

Sommarpodd! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw strålar tillfälligt samman igen och kör ett avsnitt så här i augusti. Det blir snack om de hetaste övergångarna som skett sedan senaste inspelninge ? bland annat Alex DeBrincat till Detroit och Vladimir Tarasenko till Ottawa. Beskedet att Patrice Bergeron slutar tas förstås upp också, och den fortsatta jakten på Erik Karlsson hamnar återigen i fokus. I slutet av podden: Bjurman och Ekeliw utser sin Stanley Cup-favorit just nu.
2023-08-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 427 ? ALLA LAG! Stora säsongsavslutningen

NHL-podden har nått fram till säsongens sista avsnitt. Då blir det traditionsenlig analys av samtliga 32 klubbar. Vilka har förstärkt bäst respektive tappat mest? Är Anaheim rätt lag för Leo Carlsson? Vilka GM:s kan tänkas byta till sig Erik Karlsson? William Nylander, också på väg bort? Vilket är sommarens mest prisvärda nyförvärv? Ja, Per Bjurman och Jonathan Ekeliw har mycket att prata om i denna tre timmar långa episod. Tack för den här säsongen!
2023-07-06
Länk till avsnitt

Teaser: Avsnitt 426 ? Tippar draften + Erik Karlssons framtid (PLUS)

En spännande NHL-vecka väntar med Awards-gala, draft och free agent-fönstrets öppnande! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw spekulerar kring vad som kommer att hända ? men analyserar också en hel del stora saker som redan skett: Vancouvers utköp av OEL, Henrik Lundqvist till Hall of Fame och kaotiska uppgifter från Calgary. I slutet av avsnittet: Jonathan Ekeliw tippar, traditionsenligt, vilka spelare som väljs topp-10 i draften. NHL-poddens specialpris för Plus (99 kr för två månader): kampanj.aftonbladet.se/nhl-podden
2023-06-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 425 ? Jackpott för Vegas och Jesper Bratt!

Vegas Golden Knights är Stanley Cup-mästare och NHL-podden säger inte bara grattis, självklart blir det en stor analys om hur denna unga organisation lyckades bli så framgångsrik så snabbt. Dessutom: Jesper Bratt har skrivit på ett jättekontrakt med New Jersey, Rangers och Calgary har presenterat nya tränare ? och Ottawa har till slut fått en ny ägare.
2023-06-15
Länk till avsnitt

Teaser: Avsnitt 424 ? ?NHL-spelarna vill dit för pengarnas skull? (PLUS)

Mitt i brinnande Stanley Cup-slutspel kommer här ett nytt NHL-poddavsnitt! Det blir förstås stort fokus på mötet mellan Vegas och Florida, men också en hel del ?silly season?-snack. Bland annat om bytesaffären mellan Philadelphia, Los Angeles och Columbus, där det sistnämnda laget dessutom förväntas presentera Mike Babcock som ny tränare. Stora stjärnor som Alex DeBrincat och Pierre-Luc Dubois uppges vara tillgängliga på marknaden och Bjurman/Ekeliw drar en hel del slutsatser kring det, som har med hela ligan att göra. NHL-poddens specialerbjudande för Plus: kampanj.aftonbladet.se/nhl-podden ? lyssna i Sportbladet app eller i PodMe-appen.
2023-06-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 423 ? Stor finalpreview (och tradeförslag!)

Dags för Stanley Cup-final 2023! Vegas Golden Knights och Florida Panthers drabbar samman i kampen om hockeyvärldens ädlaste pokal, och firma Bjurman/Ekeliw djupanalyserar mötet på förhand. Dessutom blir det snack om vad Carolina Hurricanes och Dallas Stars behöver förbättra för att ta nästa steg (Ekeliw lanserar tre tradeförslag som innehåller dubbla svenskar!) och så en uppdatering kring det senaste på off season-fronten: Andrew Brunette tar över Nashville Predators, Spencer Carbery blir ny coach för Washington Capitals och Brad Treliving ersätter Kyle Dubas som GM i Toronto Maple Leafs.
2023-06-01
Länk till avsnitt

Teaser: Avsnitt 422 ? ?Vilken dåre till lagkapten!? (PLUS)

Nytt exklusivt Plus-avsnitt av NHL-podden! Konferensfinalerna håller redan på att ta slut och Per Bjurman och Jonathan Ekeliw försöker förstå Floridas och Vegas oväntade dominans. Dessutom blir det såklart snack om dramat i Toronto Maple Leafs, Kyle Dubas-avskedningen och vad som kommer att hända i storklubben härnäst. Calgary Flames har fått ny GM och Bjurman och Ekeliw spekulerar även kring vilka namn som är aktuella för tränarposterna i New York Rangers, Anaheim Ducks och Columbus Blue Jackets. NHL-poddens specialpris för Plus hittar ni här: kampanj.aftonbladet.se/nhl-podden
2023-05-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 421 ? Torontos vägskäl (och NHL till Houston?)

Slutspelet har kommit halvvägs och Per Bjurman och Jonathan Ekeliw kör här sin preview inför konferensfinalerna. Men det blir också snack om de nyss utslagna lagen, vad som kommer att hända härnäst inte minst i stjärntäta Toronto Maple Leafs och Edmonton Oilers. Dessutom: Arizona Coyotes NHL-framtid är mer än osäker än någonsin ? kan klubben nu, till slut, komma att flyttas till en annan marknad?
2023-05-19
Länk till avsnitt

Teaser: Avsnitt 420 ? ?Han är väldigt lik Foppa i Flyers? (PLUS)

Nytt Plus-avsnitt av NHL-podden! Den här veckan blir det fortsatt fokus på slutspelet ? men också en hel del annat hett i världens bästa hockeyliga: Chicagos kontroversiella seger i draftlotteriet, Rangers beslut att sparka Gerard Gallant och den blytunga skadedomen för Gabriel Landeskog. NHL-poddens specialpris för Plus hittar ni på kampanj.aftonbladet.se/nhl-podden
2023-05-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 419 ? Jätteskrällar och kvartsfinal-preview

Dags för andrarundan av Stanley Cup-slutspelet! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw tippar hur det går i de fyra kvartsfinalerna. Men det blir förstås också mycket snack om den nyss avslutade förstarundan, där det smällde till med idel jätteskrällar.
2023-05-03
Länk till avsnitt

Teaser: Avsnitt 418 ? ?Roligaste matchserien av alla!? (PLUS)

Mitt i förstarundan kör Per Bjurman och Jonathan Ekeliw här ett fullmatat avsnitt, där de analyserar samtliga åtta matchserier och har massor att prata om. Ska Toronto bryta sin slutspelsförbannelse? Fullbordar New Jersey en prestigeladdad vändning mot Rangers? Kan uppstickaren Seattle skicka ut regerande mästaren Colorado? Det och mycket annat, förstås, står i fokus i veckans episod, som ni hittar i Aftonbladet/Sportbladets app eller hos PodMe. Kampanjsidan för NHL-poddens billigare pris för Plus: kampanj.aftonbladet.se/nhl-podden
2023-04-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 417 ? Slutspel! Stor preview inför Stanley Cup 2023

Äntligen dags för slutspel! Efter ett halvår med grundseriehockey, 82 matcher, har NHL-säsongen nått fram till slaget om Stanley Cup. Här analyserar Per Bjurman och Jonathan Ekeliw de åtta matchserierna i förstarundan och tippar vilka lag som går vidare.
2023-04-17
Länk till avsnitt

Teaser: Avsnitt 416 ? NHL:s tio bästa spelare (PLUS)

Grundseriens sista avsnitt är här! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw djupdyker i de graciösa säsongerna för Erik Karlsson och Elias Pettersson, som alltså båda lyckades spränga 100-poängsvallen. Dessutom en hel del snack om världens bästa spelare, Connor McDavid, och hans dryga 150 (!) poäng. I övrigt bland annat: Calgary Flames fiasko och vad som väntar klubben härnäst ? och så rankar Ekeliw säsongens tio bästa spelare. NHL-poddens kampanjsida för Plus: kampanj.aftonbladet.se/nhl-podden
2023-04-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 415 ? Pierre LeBrun

English this time! Självaste Pierre LeBrun gästar NHL-podden ? den välkände, högaktade reportern och ?insidern? för stora mediehus som TSN och The Athletic i Nordamerika. LeBrun pratar bland annat om NHL:s ?mående? just nu, både på isen och som business, och svarar på en hel del frågor om svenska spelare och deras anseende i USA och Kanada. I slutet av avsnittet: NHL Awards 2023! Jonathan Ekeliw utser säsongens bästa spelare.
2023-04-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 414 ? Dark horse till Stanley Cup-titeln (och finsk special!)

I det här avsnittet av NHL-podden rankar Per Bjurman och Jonathan Ekeliw de 15 bästa finska spelarna i NHL genom tiderna. Dessförinnan blir det dock mer aktuellt snack, om streckstriderna i öst och väst, stekheta Elias Pettersson och det fortsatt ökande målsnittet i ligan bland annat. Dessutom omnämns saker och ting som Jay Pandolfo, Kågedalens AIF och Janne Andersson den här veckan!
2023-03-30
Länk till avsnitt

Teaser: Avsnitt 413 ? Del 2: Bästa svenskarna någonsin i varje NHL-klubb (PLUS)

Det är dags för del 2 i Bjurmans och Ekeliws serie om de bästa svenskarna genom tiderna i varje NHL-klubb. Förra veckan tog de sig igenom hälften av lagen, nu fortsätter de med resterande 16 klubbar. Dessutom blir det snack om Erik Karlssons svenska poängrekord för backar, Mattias Ekholms succéstart i Edmonton och ?Bjurres? premiärbesök i Minnesota. Avsnittet lyssnar på i Sportbladet eller Aftonbladets app, alternativt hos PodMe. NHL-poddens specialpris för Aftonbladet Plus: kampanj.aftonbladet.se/nhl-podden
2023-03-23
Länk till avsnitt

Avsnitt 412 ? Bästa svenskarna någonsin i varje NHL-lag

I det här avsnittet utser Per Bjurman och Jonathan Ekeliw de tre bästa svenskarna i varje NHL-klubb ? genom alla tider. Namn som Nicklas Lidström, Peter Forsberg och Mats Näslund nämns såklart, men också Bengt Lundholm, Peo Brasar och Samuel Påhlsson. Nostalgi deluxe! Dessutom snackas det bland annat om Philadelphias GM-byte, Carolinas blytunga skadesmäll och streckstriden i öst.
2023-03-16
Länk till avsnitt

Teaser: Avsnitt 411 ? Svensken hetaste nyförvärvet (PLUS)

Plus-avsnitt av NHL-podden! Den här veckan blir det snack om vilka trade deadline-värvningar som har gjort starkast intryck hittills. Däribland talangfulle Rasmus Sandin, som redan rattar Washingtons powerplay och har öst in poäng inledningsvis. Dessutom rankar Per Bjurman och Jonathan Ekeliw de bästa målvaktsparen i ligan, och delar ut NHL Awards ? individuella priser till spelarna som hittills varit bäst den här säsongen. NHL-poddens specialerbjudande för Plus: kampanj.aftonbladet.se/nhl-podden
2023-03-09
Länk till avsnitt

Extraavsnitt ? Trade Deadlines vinnare och förlorare

Nu är fönstret igenbommat! Inga fler bytesaffärer kan göras den här säsongen, NHL-klubbarna har rustat färdigt. Vilka är de stora vinnarna och förlorarna nu när röken har lagt sig? Per Bjurman och Jonathan Ekeliw summerar de senaste dagarnas händelser i ett extraavsnitt.
2023-03-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 410 ? Tidernas tradevecka i NHL

Vilken galen tradecirkus det har varit i NHL på sistone, och då återstår fortfarande ett par dygn innan fönstret stänger! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw försöker analysera alltihop, med extra fokus på Patrick Kane till Rangers, Timo Meier till Devils, Dmitri Orlov till Boston och idel svenskar som fått nya klubbadresser. Dessutom snack om de återstående namnen på marknaden inför fredagens deadline.
2023-03-02
Länk till avsnitt

Teaser: Avsnitt 409 ? ?De kommer försöka värva Kane nu!? (PLUS)

I det här exklusiva Plus-avsnittet av NHL-podden blir det ånyo en hel del tradefokus, förstås. Bland annat om den stora Ryan O'Reilly-affären till Toronto, var Patrick Kane kan tänkas hamna och hur Detroit ? plötsligt involverade i slutspelsracet ? ska agera inför deadline. Dessutom snack om Elias Petterssons superform, och så utser Per Bjurman och Jonathan Ekeliw sina nya favoriter den här säsongen ? fem oväntade namn som gjort stort avtryck i vinter. NHL-poddens specialpris för Plus: kampanj.aftonbladet.se/nhl-podden
2023-02-22
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.