Sveriges 100 mest populära podcasts

NHL-podden med Bjurman och Ekeliw

NHL-podden med Bjurman och Ekeliw

Biffen och Bananen - AKA Per Bjurman och Jonathan Ekeliw ? trycker upp världens bästa hockeyliga mot sargen

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

play.acast.com/s/nhlpodden

Avsnitt

Avsnitt 322 ? Trade Deadline Preview

Den här veckan blir det förstås försnack inför trade deadline! Var hamnar stjärnorna ? och svenskarna ? som ryktas vara på marknaden? Dessutom en närmare titt på slutspelsracet. Vilka lag kniper de sista platserna?
2021-04-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 321 ? "Blir riktigt irriterad på Tortorella"

I det här avsnittet av NHL-podden blir det bland annat snack om Floridas tunga skada på Aaron Ekblad (men ersättaren Gustav Forslings genombrott!), Nashvilles plötsliga formtopp och Philadelphias bottenlösa kollapser. Tyvärr strulade ljudet under inspelningen, vilket efter en del klippande i efterhand förkortade avsnittet till bara 45 minuter.
2021-04-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 320 ? NHL:s mest underskattade

I det här avsnittet blir det fokus på underskattade spelare! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw tar ut fem spelare per division, bland annat två svenskar. Dessutom snack om sparkade domaren Tim Peel, Colorados sanslösa form och ett gäng spännande trejdrykten.
2021-03-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 319 ? Det ska topplagen värva

Den här veckan blir det, redan nu, trade deadline-fokus. Per Bjurman och Jonathan Ekeliw analyserar topplagen och siar om vilka spelare de skulle kunna tänkas förstärka med inför slutspelet. Dessutom blir det såklart snack om att Ralph Krueger till slut fick sparken från Buffalo Sabres.
2021-03-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 318 ? Mid-season Awards

Vi har nått halvvägs in i NHL-säsongen 2021! Då delar Per Bjurman och Jonathan Ekeliw ut de individuella troféerna redan nu, utifrån hur spelarna har skött sig hittills. Vem är ligans MVP? Bäste målvakt? Bäste back? Årets rookie? Dessutom blir det snack om coachbytet i Calgary ? och det nya, mastiga tv-avtalet med ESPN.
2021-03-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 317 ? Tar ut NHL:s All Star-lag

Det blir två stora teman i det här poddavsnittet. Dels tar Per Bjurman och Jonathan Ekeliw fram den stora penseln och analyserar vad som har varit karaktäristiskt för de fyra nya divisionerna så här långt. Dels plockar de ut NHL:s All Star-lag den här säsongen ? om en sådan turnering hade blivit av. Elva spelare per division.
2021-03-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 316 ? ?Kan Forsberg trejdas??

I det 316:e avsnittet blir det snack om Nashvilles kris och uppgifterna att ingen svensk i laget är ?untouchable?. Dessutom trejdryktena kring Jack Eichel, anklagelserna i Ryssland mot Artemi Panarin och kritiken mot Claude Julien i Montreal. I slutet av avsnittet: Per Bjurman tar ut Rysslands OS-trupp i OS 2022 och Jonathan Ekeliw tar ut Tjeckiens.
2021-02-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 315 ? ?Oro för Vancouvers framtid?

Fullmatat avsnitt! Den här veckan går Per Bjurman och Jonathan Ekeliw igenom lagen som hittills överraskat mest positivt respektive negativt i alla fyra divisioner. Det innebär bland annat snack om Vancouvers felbeslut enda sedan 2014, Floridas nya försvarsstruktur och New Jerseys unga friskusar. Dessutom: Kanadas och USA:s OS-lag 2022 tar Bjurman och Ekeliw ut redan nu. Snacka om stjärntätt!
2021-02-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 314 ? ?Två kedjor med dunderdynamit!?

I det här avsnittet av NHL-podden blir det snack om att ärrade duon Ron Hextall och Brian Burke tar över Pittsburgh, att Patrik Laine redan har hamnat i en Columbus-kontrovers och att covid-19 kopplar ett allt fastare grepp om NHL-säsongen. Dessutom: Per Bjurman tar ut Tre Kronors trupp i OS 2022 (om exakt ett år) och Jonathan Ekeliw tar ut det finska laget.
2021-02-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 313 ? Svensk GM och DeAngelo-soppan

Vi har fått en svensk (tillfällig) general manager i NHL! Firma Bjurman/Ekeliw diskuterar Pittsburghs kniviga situation och resonerar kring vad Patrik Allvin, om han blir kvar permanent, kan uträtta i klubben. Dessutom snack om Tony DeAngelo-härvan i New York och nya covid-problem i ligan. I slutet av avsnittet listar Ekeliw fem stora besvikelser i NHL den här säsongen.
2021-02-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 312 ? 20 spelare som stuckit ut

Den här veckan blir det såklart snack om blockbustern mellan Columbus och Winnipeg, bytesaffären där Patrik Laine och Pierre-Luc Dubois ingick. Vilket lag vann trejden? Dessutom listar firma Per Bjurman/Jonathan Ekeliw fem spelare per division som stuckit ut extra mycket så här inledningsvis på säsongen.
2021-01-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 311 ? Stora bytesaffärer på gång?

Pucken är släppt! NHL-säsongen är äntligen igång och Per Bjurman och Jonathan Ekeliw summerar här den första, hektiska veckan. I princip samtliga lag avhandlas, mer eller mindre. Jacob Markström och Filip Forsberg hyllas, Elias Pettersson och Erik Karlsson sågas. Dessutom snack om traderykten kring stora stjärnor.
2021-01-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 310 ? Preview: East och West Division

I ett matigt, två timmar långt avsnitt inför NHL-premiären går Per Bjurman och Jonathan Ekeliw igenom lagen i East och West Division den här gången. Här hittar vi båda herrarnas troliga Stanley Cup-vinnare! Dessutom snack om chockbeskedet från Corey Crawford, Mathew Barzals nya kontrakt och coronakaoset i Dallas.
2021-01-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 309 ? Preview: North och Central Division

SÄSONGSPREMIÄR! NHL-podden är tillbaka! I årets första avsnitt analyserar Per Bjurman och Jonathan Ekeliw lagen i nya North respektive Central Division. Vilka lag överraskar? Vilka lag floppar? Bjurman och Ekeliw levererar sina tabelltips.
2021-01-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 308 ? ?Han ser spelarna som boskap?

Ett julavsnitt av NHL-podden! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw snackar om statusen kring ligan just nu, utmaningarna som måste övervinnas och hur det nya upplägget kan bli. Dessutom en lista: De fem bästa spelarna från varje stor hockeynation just nu!
2020-12-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 307 ? Reklam på tröjorna?

NHL-podden är tillbaka med ett offseason-avsnitt! Bjurman och Ekeliw snackar om de pågående förhandlingarna om hur den kommande säsongen ska bli ? och rankar dessutom de 10 bästa nyförvärven.
2020-12-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 306 ? Säsongsavslutning! Allt om lagen i väst

Poddsäsongen startade i september 2019, nu avslutar Per Bjurman och Jonathan Ekeliw densamma med att summera NHL-lagens ?off season?. Förra veckan stod Eastern Conference i fokus, nu är det i stället Western som ska analyseras. Colorado ser ut som ?the team to beat?, kaos råder i Arizona och Chicago ? och Vegas fångade den största fisken på free agent-marknaden.
2020-11-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 305 ? 16 lag! Allt om ?off season? i öst

NHL-podden rundar av säsongen med två rejält matiga avsnitt, där Bjurman och Ekeliw analyserar samtliga lags trupper inför kommande säsong. Först ut är de 16 klubbarna i Eastern Conference. Vilka har förstärkt bäst? Vilka har försvagats mest?
2020-10-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 304 ? ?Det var ett oväntat klubbval!?

En händelserik NHL-vecka ska sammanfattas, med draften och starten på Free Agency. ?Henke? till Washington, Markström till Calgary och Hall till Buffalo bland annat. Ja, Per Bjurman och Jonathan Ekeliw har mycket att prata om och analysera.
2020-10-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 303 ? Free Agency Preview + Mock Draft 2020

Nytt fullspäckat avsnitt av NHL-podden! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw blickar fram mot den kommande free agency-perioden, där namn som Henrik Lundqvist, Jacob Markström och Alex Pietrangelo finns på marknaden. Dessutom kör Ekeliw en ?mock draft? och tippar de tio första valen i årets draft.
2020-10-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 302 ? Mästaravsnittet!

Tampa Bay Lightning är Stanley Cup-mästare! Och det är inte Jonathan Ekeliw helt missnöjd med. Tvärtom. De första 25 minuterna ägnas enbart åt Lightnings skimrande säsong. Men det blir också snack om finalförlorarna Dallas såklart, Patric Hörnqvist-trejden och lite andra nyheter. (Ljudkvaliteten är bitvis sisådär, vi ber om ursäkt för det.)
2020-09-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 301 ? Finalpreview: De vinner Stanley Cup

Dags för Stanley Cup-final! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw analyserar mötet mellan Tampa Bay Lightning och Dallas Stars och tippar vilket lag som står som slutsegrare. Dessutom snack om det faktum att Henrik Lundqvist tycks ha sagt farväl till New York Rangers ? och Marcus Johanssons bytesaffär till Minnesota.
2020-09-19
Länk till avsnitt

AVSNITT 300 ? Lidas gästar: ?En backboom?

Jubileum! NHL-podden firar 300 avsnitt med att ta in Nicklas Lidström som gäst. ?Lidas? ger sin syn på årets slutspel, hyllar dagens moderna backar och bjuder på några anekdoter från sin egen storstilade karriär. Dessutom blir det snack om Jonas Brodins nya jättekontrakt i Minnesota och Washingtons val av Peter Laviolette som ny head coach.
2020-09-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 299 ? ?Jag är livrädd?

Det är dags för konferensfinaler i NHL! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw analyserar och tippar serierna mellan Tampa och Islanders samt Vegas och Dallas. Dessutom blir det snack om den digra backmarknaden inför free agency och kaoset i Arizona.
2020-09-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 298 ? ?Det!?

Slutspelet rullar vidare och NHL-podden summerar den senaste veckans händelser i andrarundan. Dessutom blir det snack om bytesaffären mellan Toronto och Pittsburgh ? och Floridas GM-jakt med flera oväntade kandidater.
2020-09-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 297 ? ?Det stora fältslaget!?

Det är dags för kvartsfinaler i Stanley Cup! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw synar de fyra serierna och tippar vilka som går vidare. Dessutom blir det snack om sparkade Todd Reirden och regerande mästarna St Louis soppatorsk.
2020-08-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 296 ? Ultimata slutspelsspelaren!

NHL-podden summerar första veckan av Stanley Cup-slutspelets första runda! Jonathan Ekeliw är lyrisk efter Tampas avancemang mot Columbus, och Per Bjurman har blivit särskilt förtjust i Vancouver. Vegas och Colorado får mycket beröm, för att inte tala om Ryan O'Reilly...
2020-08-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 295 ? Stanley Cup Preview 2020

Dags för det ?riktiga? slutspelet att dra igång! Experimentet med play-in och round robin är över ? nu börjar Stanley Cup på allvar. Per Bjurman och Jonathan Ekeliw analyserar och tippar samtliga åtta åttondelsfinaier. Dessutom blir det snack om draftlotteriet, som ju New York Rangers vann.
2020-08-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 294 ? ?Min nye favorit!?

NHL är igång igen! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw summerar de första fullspäckade matchdagarna. Det blir snack om Sebastian Ahos briljans, Henrik Lundqvists framtid efter Rangers fiasko, Connor McDavid, Dominik Kubalik, Joonas Korpisalo... med flera, med flera. Samtliga åtta playin-serier avhandlas. God lyssning!
2020-08-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 293 ? Äntligen hockey + preview väst

Det spelas hockeymatcher igen! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw diskuterar känslan kring den miljö NHL byggt upp i Edmonton och Toronto. Dessutom blir det snack om jättetvisten kring Arizonas avhoppande GM John Chayka ? och en stor preview av play in-serierna i den västra konferensen.
2020-07-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 292 ? Seattle Kraken + preview öst

Ett matigt avsnitt av NHL-podden, där Bjurman och Ekeliw snackar upp och tippar play in-matcherna i den östra konferensen. Dessförinnan diskuteras bland annat klubbnamnet Seattle Kraken, New Jerseys val att plocka in Lindy Ruff som ny tränare, Awards-nomineringarna och Oskar Lindbloms nya kontrakt med Philadelphia.
2020-07-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 291 ? Återstarten!

Det ser ut att bli en avslutning på säsongen 2019?2020 trots allt! NHL-podden är tillbaka efter uppehållet och Per Bjurman och Jonathan Ekeliw diskuterar det faktum att det nu väntas spelas slutspelshockey mitt i sommaren. Dessutom: Det udda draftlotteriet och Hall of Fame-nobben för ?Alfie?.
2020-07-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 290 ? Stjärnorna som kan hamna i Seattle

Seattle Kraken! Eller vad laget nu kommer att heta. Den helt nya NHL-klubben (som kliver in i ligan 2021) står i alla fall i fokus i veckans avsnitt. Vilka stjärnor och svenskar kan tänkas hamna i Seattle? Det spekulerar Bjurman/Ekeliw kring redan nu. Dessutom: Buffalo byter general manager (igen), New Jersey uppges plocka in Peter Laviolette som ny head coach ? och senaste nytt kring återstarten av NHL-säsongen.
2020-06-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 289 ? Så byggs ett mästarlag

I det 289:e avsnittet av NHL-podden kollar Jonathan Ekeliw på det viktigaste faktorerna till ett vinnande lagbygge i NHL. Dessutom listar Per Bjurman de mest oförglömliga mål han har upplevt i Stanley Cup-finaler. Avsnittet spelas in inför publik ? från Norge.
2020-06-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 288 ? Tidernas bästa/sämsta trejder

I det 288:e avsnittet av NHL-podden blir det snack om det nya draftsystemet, den förväntade draftettan Alexis Lafreniere och en tidigare drafttvåa, Jack Eichel, som sågar sin egen klubb. Dessutom: Tidernas bästa och sämsta trejder i NHL-historien!
2020-06-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 287 ? PLAY-IN! Mini-preview redan nu

Det verkar bli en fortsättning på NHL-säsongen trots allt! Spelarna har röstat ja till 24-lagsformatet och Per Bjurman och Jonathan Ekeliw synar de olika matchserierna (play-in!) redan nu, trots att ingenting är spikat ännu.
2020-05-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 286 ? Bästa lagen som INTE vunnit Stanley Cup

I det här avsnittet av NHL-podden listar Per Bjurman och Jonathan Ekeliw de bästa lagen och spelarna som INTE har vunnit Stanley Cup. Alltifrån Sedinarnas Vancouver till Pelle Lindberghs Philadelphia-upplaga. Dessutom en update om läget i NHL ? närmar det sig ett beslut om återstart?
2020-05-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 285 ? Rankar: Bästa mästarna på 2000-talet

I det 285:e avsnittet av NHL-podden går Per Bjurman och Jonathan Ekeliw igenom samtliga 19 Stanley Cup-mästarlag på 2000-talet ? och rankar dem. Dessförinnan blir det en corona-update i ligan plus snack om Bjurmans ?fiktiva slutspel? och ett gäng målvaktskontrakt.
2020-05-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 284 ? Grande Finale: Alla tiders All Star-lag

I det sista avsnittet av NHL-poddens All Star-serie struntar Per Bjurman och Jonathan Ekeliw i nationsgränserna ? de här spelarna är helt enkelt de bästa ligan någonsin haft, alla kategorier. Dessutom blir det snack om NHL:s nu ännu mer långtgående planer om att genomföra draften i juni.
2020-05-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 283 ? Sveriges All Star-lag genom tiderna

Det här är ett speciellt avsnitt! Det har blivit dags att utse Sveriges bästa NHL-spelare genom tiderna! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw tar ut varsitt lag ? och är rätt oense på vissa positioner...
2020-04-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 282 ? Big Buff och Team Europe

I det 282:a NHL-poddavsnittet har firma Bjurman/Ekeliw några nyhetssnackisar att hugga tänderna i: Dustin Byfugliens besked att han river sitt kontrakt och en KHL-stjärna som ansluter till NHL, bland annat. I avslutningen: Team Europe! Ekeliw tar ut de bästa spelarna genom tiderna från ?övriga? Europa, alltså bortsett från Sverige, Finland, Ryssland och Tjeckien.
2020-04-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 281 ? Kanadas All Star-lag genom tiderna

All Star-serien i NHL-podden har lett fram till den tyngsta av tungviktare. Ungefär 40 minuter in i veckans avsnitt tar sig Bjurman/Ekeliw an uppgiften att ta ut ett kanadensiskt All Star-lag genom tiderna. Dessförinnan blir det en update om corona-läget i NHL och en diskussion om vilka klubbar som har bäst/sämst framtidsutsikter i NHL.
2020-04-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 280 ? Framtidens NHL + tjeckisk special

I det 280:e avsnittet av NHL-podden diskuterar Per Bjurman och Jonathan Ekeliw hur NHL kan se ut 2025. Vilka trender inom hockeyn ser vi då och hur står sig NHL:s ekonomi om? Dessutom listar Bjurman de fem bästa Stanley Cup-finalerna han har sett live (samtliga sedan 2007) och Ekeliw tar ut Tjeckiens All Star-lag genom alla tider.
2020-04-06
Länk till avsnitt

Avsnitt 279 ? Biffen Awards! Och USA-special

I det 279:e avsnittet av NHL-podden delar firma Bjurman/Ekeliw ut sina slutgiltiga priser till spelarna den här säsongen (som kanske aldrig återupptas). Dessutom blir de snack om potentiella buyout-kandidater (Henrik Lundqvist?) och USA-special ? de bästa amerikanska NHL-spelarna genom tiderna!
2020-03-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 278 ? ?Blockbusters?! Och finsk special

NHL-podden fortsätter att köra på i dessa corona-tider! I det 278:e avsnittet blir det, förutom en update om ligans status just nu, ett specialsegment där Jonathan Ekeliw hittar på stora ?blockbusters? i NHL, riktigt saftiga bytesaffärer. Dessutom, i slutet av avsnittet, tar firma Bjurman/Ekeliw/Jarkko Päiväniemi ut Finlands All Star-lag i NHL genom tiderna.
2020-03-23
Länk till avsnitt

Avsnitt 277 ? Tvärstopp (men rysk special!)

Jaha, NHL-säsongen pågår plötsligt inte längre. Av helt förklarliga skäl. Per Bjurman och Jonathan Ekeliw analyserar vilka följder den här pausen får för ligan på både kort och lång sikt. Dessutom blir det rysk special! Ekeliw tar ut ett All Star Team ? de bästa ryska spelarna i NHL genom tiderna.
2020-03-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 276 ? Live from New York + Foppa

NHL-podden befinner sig i det 276:e avsnittet på ett hotellrum i New York ? med Peter Forsberg. Det blir snack om Mika Zibanejads galna femmålsshow, stekheta Philadelphia Flyers och vem som är hetast i Calder Trophy-racet.
2020-03-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 275 ? ?Vilken bomb!?

Trade deadline-summeringen! I det här avsnittet går Per Bjurman och Jonathan Ekeliw igenom vad som hände sista dagarna och timmarna innan fönstret stängde. Vilka lag står bäst rustade inför det stundande Stanley Cup-slutspelet?
2020-02-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 274 ? Preview: Trade deadline

Inom kort stänger NHL:s fönster för bytesaffärer. Vilka trejder hinner bli klara i tid? Det spekulerar Per Bjurman och Jonathan Ekeliw om den här veckan. Dessutom analys av de bytesaffärer som redan skett, plus snack om bomben att Bruce Boudreau fått sparken av Minnesota.
2020-02-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 273 ? ?Köper Rangers ut Henke??

I det 273:e avsnittet av NHL-podden blir det först fokus på Sedinarna, supertvillingarna som hela veckan hyllas i Vancouver. Dessutom blir det snack om Henrik Lundqvists ovissa framtid, Pittsburgh/Minnesota-bytesaffären och stekheta Boston och Tampa. I slutet: Jonathan Ekeliw tar ut en potentiell svensk OS-trupp 2022.
2020-02-12
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.