Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

NHL-podden med Bjurman och Ekeliw

NHL-podden med Bjurman och Ekeliw

Biffen och Bananen - AKA Per Bjurman och Jonathan Ekeliw ? trycker upp världens bästa hockeyliga mot sargen

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

acast.com/nhlpodden

Avsnitt

Avsnitt 211 ? Elias The Great

NHL-säsongen är igång! Bjurman och Ekeliw har massor av intressanta snackisar att avhandla efter den första, händelserika veckan. Elias Pettersson! Rasmus Dahlin! Robin Lehner! Carolina Hurricanes! Montreal Canadiens! Räkna med ett fullmatat avsnitt...

2018-10-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 210 ? Slutgiltiga tipset!

Släpp pucken! När firma Bjurman/Ekeliw spelar in det här avsnittet är det bara ett dygn kvar till NHL-premiären, och duon delar med sig av sina slutgiltiga tips. Vem vinner poängligan? Vem blir årets svensk? Vilken tränare får sparken först? Och framför allt: Vilket lag vinner Stanley Cup? Det blir dessutom snack om svenska (och finska) succéspelare på försäsongen.

2018-10-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 209 ? Preview: Pacific Division

Dags för den sista delen av NHL-poddens fyra preview-avsnitt inför säsongen. Går Erik Karlssons San Jose hela vägen? Kommer ?Wild Bills? Vegas etablera sig i toppen? Är det här året då det lossnar för OEL:s Arizona? Det finns många frågor att klura på för firma Bjurman/Ekeliw.

2018-09-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 208 ? Preview: Central Division

Dags att syna lagen i NHL:s kanske tuffaste division! Fortsätter Chicagos förfall? Hur stort lyft kan St. Louis få efter alla nyförvärv i sommar? Är det här Nashvilles år? Eller Winnipegs? Per Bjurman och Jonathan Ekeliw har många frågor att försöka besvara.

2018-09-19
Länk till avsnitt

Specialavsnitt: Karlsson & Zäta

När Erik Karlsson blir bortbytt och Henrik Zetterberg avslutar karriären ? då måste NHL-podden rycka in och spela in ett specialavsnitt. Firma Bjurman/Ekeliw diskuterar här de senaste dagarnas två stora blågula NHL-nyheter.

2018-09-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 207 ? Preview: Metropolitan Division

I NHL-poddens andra preview-avsnitt inför säsongen har det blivit dags att titta närmare på Metropolitan Division. Kan Caps försvara bucklan, är Flyers en seriös contender och hur tacklar Lundqvist Rangers re-build? Dessutom snack om Yzermans val att lämna Tampa, Paciorettys trade till Vegas och Ottawas märkliga videoklipp.

2018-09-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 206 ? Preview: Atlantic Division

Säsongsstart! NHL-podden är tillbaka och inleder, på traditionsenligt vis, med ett gäng preview-avsnitt. Först ut: Atlantic Division. Kan Rasmus Dahlin få fart på Buffalo redan här säsongen? Blir Florida säsongens stora skräll? Har Toronto NHL:s på pappret bästa lag nu med John Tavares i truppen? Det och mycket annat är frågor som Bjurman/Ekeliw försöker besvara.

2018-09-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 205 ? Sommarspecial!

Per Bjurman är på plats i Stockholm ? då passar förstås NHL-podden på att spela in ett avsnitt med firma Bjurre/Ekeliw i samma studio. I det här sommaravsnittet diskuteras bland annat William Karlssons nya kontrakt, Erik Karlssons uteblivna (?) trade från Ottawa ? och hur spännande Buffalo Sabres plötsligt ser ut.

2018-08-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 204 ? Alla lag! Stora säsongsavslutningen

NHL-podden knyter ihop säcken för säsongen genom att summera samtliga klubbars ?silly season? så här långt. Vilka ser starkast ut inför nästa säsong? Vilka GM:s har gjort bort sig på free agent-marknaden? Extra fokus förstås på John Tavares, som till slut valde att flytta hem till Toronto.

2018-07-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 203 ? Kampen om Tavares!

Det 203:e avsnittet av NHL-podden blev en matig episod. Firma Bjurman/Ekeliw avhandlar Awards-galan, draften och flera stora trejder som skett den senaste veckan. Dessutom blickar de fram mot vilka fler stjärnövergångar vi kan få se inom kort. Den stora frågan: Var hamnar John Tavares?

2018-06-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 202 ? NHL Awards & Mock Draft

I det 202:a avsnittet analyserar Bjurman och Ekeliw en hel rad aktuella trejder och rykten ? nu när NHL:s silly season dragit igång. Dessutom tittar de närmare på vilka som kommer att prisas vid NHL Awards ? och tippar vilka tio talanger som väljs först i draften.

2018-06-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 201 ? ?En NHL-klubb i förfall?

Det 201:a avsnittet handlar bland annat om Washington Capitals vilda firande, Andreas Johnssons jättesuccé i Calder Cup-slutspelet, Ottawa Senators förfall och de hetaste trejdryktena i NHL-cirkusen just nu.

2018-06-14
Länk till avsnitt

AVSNITT 200 ? Grattis, Capitals! (Jubileumsavsnitt)

NHL-säsongen är över, Washington Capitals är Stanley Cup-mästare! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw dissekerar finalserien i det här jubileumsavsnittet, det 200:e (!) i NHL-poddens historia. Dessutom snack om svenskar i trejdrykten: Erik Karlsson, Oliver Ekman Larsson och Elias Lindholm.

2018-06-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 199 ? ?The Save? & en ovanligt spännande sommar

Stanley Cup-finalen är i full gång och Bjurman/Ekeliw grottar ner sig i de första, händelserika matcherna i Las Vegas ? och tippar vilket lag som till slut vinner. Dessutom snack om hur en höjning av lönetaket skulle påverka hela NHL-cirkusen, Tampas beslut att sparka sina assisterande tränare och Magnus Pääjärvis välförtjänta kontraktsförlängning med Ottawa.

2018-06-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 198 ? Preview: Stanley Cup-finalen!

Stanley Cup-finalen är kommen! Säsongens klimax är här! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw grottar ner sig i det osannolika mötet mellan Vegas Golden Knights och Washington Capitals ? och tippar vilket lag som får lyfta bucklan. Dessutom snack om Rangers nye ?doldistränare?, Lou Lamoriello i Islanders och Evander Kanes nya jättekontrakt.

2018-05-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 197 ? ?Liksom!?

Konferensfinalerna är i full gång och är förstås huvudtema i det här avsnittet. Dessutom snack om Torontos nye general manager Kyle Dubas (liksom!) och hockey-VM i Danmark.

2018-05-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 196 ? ?Han är slutspelets MVP hittills?

Stanley Cup-slutspelet har kommit halvvägs ? och för en gångs skull har Washington tagit sig förbi andrarundan. Firma Bjurman/Ekeliw dissikerar förstås ?Caps? efterlängtade seger mot Pittsburgh, och blickar fram mot konferensfinalen där Tampa Bay väntar. Dessutom snack om sannsagan Vegas och tips inför Game 7 mellan Nashville och Winnipeg, I avsnittet tas även de nya tränarna i Carolina och Dallas upp ? och Marcus Krügers trejd till Arizona.

2018-05-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 195 ? ?Det positiva med Dahlin i Buffalo?

Stanley Cup-slutspelet är mitt inne i andrarundan och firma Bjurman/Ekeliw analyserar förstås alla fyra serier grundligt. Men det blir mycket snack också om draftlotteriet, som ju Buffalo Sabres gick segrande ur och därmed kommer att kunna lägga vantarna på Rasmus Dahlin. Bra eller dåligt för det svenska superlöftet?

2018-05-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 194 ? ?Blir en otrolig matchserie!?

Det har blivit dags för nästa runda i Stanley Cup-slutspelet! Eller, ja, först återstår det att se om Boston eller Toronto blir sista lag vidare. Firma Bjurman/Ekeliw summerar den första rundan och blickar framåt mot de kommande mötena. Dessutom: Bill Peters i Calgary, ett bra eller dåligt tränarval? Och var det rätt av Minnesota att sparka GM Chuck Fletcher?

2018-04-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 193 ? ?Bäst av alla i slutspelet hittills?

Stanley Cup-slutspelet är i full gång och Per Bjurman och Jonathan Ekeliw har massor att säga om den första, furiösa playoff-veckan. De har varit bäst, de har varit den största besvikelsen ? och detta har varit den mest underhållande serien.

2018-04-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 192 ? PLAYOFF PREVIEW!

SLUTSPEL! Äntligen är det dags! Per Bjurman och Jonathan Ekeliw går igenom samtliga åtta serier, analyserar lagen grundligt och kommer med tips om utgången. Dessutom snack om Sedinarnas sista, magiska NHL-vecka och Rangers beslut att sparka Alain Vigneault.

2018-04-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 191 ? Sedinarna! Och grundseriesummering

I det 191:a avsnittet av NHL-podden tittar Per Bjurman och Jonathan Ekeliw tillbaka på bröderna Sedins fantastiska karriärer efter beskedet att de lägger av. Dessutom, efter en analys av tabelläget inför de sista matcherna, summerar podduon säsongens grundserie. Vilka har varit de stora överraskningarna och besvikelserna i NHL 2017/2018?

2018-04-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 190 ? The ROCK!

Per Bjurmans och Jonathan Ekeliws roadtrip i USA fortsätter, och i denna veckas avsnitt går de igenom sina upplevelser i Detroit, Pittsburgh, New Jersey och New York. Dessutom snack om William Karlssons historiska 40-målssäsong ? och det stora flopplaget Dallas Stars.

2018-03-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 189 ? Roadtrip 2018

NHL-poddens 189:e avsnitt är inte vilket som helst. Per Bjurman och Jonathan Ekeliw har inlett sin årliga roadtrip ihop ? och befinner sig denna vecka i Detroit. Det blir förstås snack om Red Wings, men även om många av lagen som är inblandade i slutspelsracet. Dessutom tittar Bjurman/Ekeliw närmare på Awards-kategorierna igen. OBS! Vi ber om ursäkt för stundtals dålig ljudkvalitet!

2018-03-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 188 ? Ronnie Franchise

I det 188:e avsnittet av NHL-podden fokuserar Per Bjurman och Jonathan Ekeliw på Carolina Hurricanes och orsakerna till varför det aldrig lossnar för det lovande laget. Dessutom snack om Ovie vs Laine, jakten på slutspelsplatserna i både öst och väst ? och en viss AHL-svensk, som kan bli ?nye William Karlsson?.

2018-03-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 187 ? Hart Trophy

I det 187:e avsnittet av NHL-podden är Per Bjurman på plats i Nashville och levererar en rapport från ligans just nu hetaste lag. Dessutom blir det snack om Florida Panthers, Patrik Laine och vem som borde vinna (och hur man borde definiera) Hart Trophy.

2018-03-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 186 ? Deadline Day-summeringen

Trade deadline har passerat och flera tunga pjäser bytt klubbadress i NHL. Bara några timmar efter att fönstret stängdes satte sig därför firma Bjurman/Ekeliw ner för att summera och analysera det som hände.

2018-02-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 185 ? TRADE SPECIALE

I detta avsnitt av NHL-podden blir det fullt fokus på trade deadline, som närmar sig med stormsteg. Firma Bjurman/Ekeliw går igenom samtliga 31 klubbar ? vad kommer de att hitta på?

2018-02-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 184 ? En dynasti är över

I det 184:e avsnittet av NHL-podden pratar firma Bjurman/Ekeliw bland annat om contendern Dallas, framtidsutsikterna för Vancouver, supersuccén Vegas Golden Knights och Chicagos förfall. Dessutom (efter lyssnarönskemål) en hel del snack om San Jose ? till slut.

2018-02-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 183 ? Märkliga Islanders

Det 183:e avsnittet av NHL-podden kretsar bland annat kring märkliga New York Islanders, striderna kring slutspelsstrecken, suveräne Connor McDavid och Filip Forsbergs avstängning. Dessutom blir det en hel del surr om traderykten!

2018-02-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 182 ? Rangers sell-off!

Det 182:a avsnittet av NHL-podden kretsar kring All Star-helgen, Erik Karlssons framtid, uppgifterna om New York Rangers ?sell off? och Jaromir Jagrs adjö till NHL. Bland mycket annat!

2018-02-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 181 ? Coach Q till Capitals!

I det 181:a avsnittet diskuterar firma Bjurman/Ekeliw bland annat Edmonton och Toronto, två förhandsfavoriter som på olika sätt inte har motsvarat förväntningarna hittills. Dessutom snack om ryktena kring att Joel Quenneville kan hänga löst i Chicago, Williams Karlssons hysteriska målform ? och så rankar podden NHL:s hetaste kedjor just nu.

2018-01-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 180 ? Det nya, uppdaterade tipset

Det 180:e poddavsnittet är fullmatat med aktuella ämnen och blev längre än vanligt, närmare 1,5 timme. Per Bjurman och Jonathan Ekeliw diskuterar bland annat skador på stjärnspelare, glödheta Calgary Flames, skakiga New York Rangers och återuppståndna Pittsburgh Penguins. Dessutom ser de tillbaka på sina utgångstips från oktober ? och uppdaterar med helt nya.

2018-01-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 179 ? Gruppdynamik

Det 179:e avsnittet av NHL-podden handlar bland annat om Colorados återuppståndelse, Chicagos och Edmontons bekymmer ? och Jaromir Jagr, som är på väg att till slut ge upp karriären.

2018-01-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 178 ? Erik Karlsson till Vegas!

2018 års första avsnitt av NHL-podden är här! Bjurman och Ekeliw snackar bland annat om Winter Classic, Bostons fina form, Pittsburghs utsatta position och Vegas Golden Knights fortsatt osannolika framfart. Dessutom listar vad de VILL ska hända i NHL år 2018!

2018-01-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 177 ? ?Mest underskattad i NHL? (Julspecial!)

NHl-podden bjuder på ett sista avsnitt innan julhelgen. I den 177:e upplagan diskuteras bland annat New York Islanders nya arena (och vad den kan innebära för John Tavares framtid), Carolina Hurricanes, Anaheim Ducks ? och vilka som är NHL:s mest underskattade spelare. Dessutom en årlig tradition i NHL-podden ? rimstuga!

2017-12-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 176 ? ?Jag ser en helikopter!?

Det 176:e avsnittet av NHL-podden är här! Firma Bjurman/Ekeliw pratar bland annat om LA Kings oväntat starka säsong, anledningarna bakom John Klingbergs succé och Boston Bruins så kallade ?rebuild on the fly?. Dessutom: Erik Karlsson-surr igen. Det går inte att komma ifrån i tider som dessa...

2017-12-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 175 ? Seattle Wonders!

Det här är det något försenade 175:e avsnittet av NHL-podden. Firma Bjurman/Ekeliw diskuterar det faktum att Seattle ser ut att bli nästa stad med ett eget NHL-lag, den 32:a klubben i ligan. Dessutom snack om Erik Karlssons och Drew Doughtys kommande kontrakt, krisen i Buffalo Sabres och Montreals lyft med en hel och frisk Carey Price.

2017-12-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 174 ? Svenska OS-laget (MED NHL-spelare!)

I det 174:e avsnittet av NHL-podden tar Bjurman och Ekeliw ut sin Tre Kronor-trupp till OS ? om NHL-spelare hade varit tillåtna. Dessutom snack om succérookien Alex DeBrincat, Gabriel Landeskogs dubbelmoral och Philadelphias kris.

2017-11-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 173 ? Tabellanalysen (Thanksgiving!)

NHL-säsongen har nått fram till Thanksgiving, då minst 75 procent av tabellen brukar ha ?satt sig?. I det 173:e poddavsnittet går därför Bjurman och Ekeliw igenom hela serien, och analyserar vilka (få) lag som kommer att klättra och vilka som kommer att falla igenom.

2017-11-23
Länk till avsnitt

Avsnitt 172 ? NHL:s bästa kedjor

Det 172:a avsnittet av NHL-podden kretsar kring NHL:s bästa kedjor, och inte minst den allra hetaste under hösten: Namestnikov-Stamkov-Kucherov, CCCP-trion i Tampa. Dessutom snack om Hall of Fame, Oliver Ekman-Larssons vara eller icke vara i Arizona och förra veckans Globen-matcher.

2017-11-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 171 ? De vann jättetrejden

Det 171:a avsnittet kretsar naturligtvis till stor del kring den stora bytesaffären i NHL ? ?trevägsdealen? mellan Colorado, Ottawa och Nashville. Dessutom mycket snack om bland annat Edmonton, Toronto, Pittsburgh och Winnipeg!

2017-11-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 170 ? Rekordtidig NHL Awards

I det 170:e avsnittet av NHL-podden delar Bjurman och Ekeliw ut individuella priser till ligans bästa spelare ? redan nu. Vem har varit bästa målvakten så här långt? Vem leder rookie-racet? Vem är NHL:s stora MVP? Dessutom tittar Bjurman/Ekeliw närmare på intressanta detaljer kring Sedinarnas roll i Vancouver ? och hyllar nederlagstippade St Louis.

2017-11-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 169 ? Nästa svenska 50-målsskytt?

I det 169:e avsnittet av NHL-podden diskuterar firma Bjurman/Ekeliw det faktum att det görs betydligt fler mål den här säsongen, anledningarna till Montreals kris och Detroits senaste spelaraffärer. Dessutom lyfts några svenska succéspelare fram!

2017-10-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 168 ? Vegas Baby!

Det 168.e NHL-poddavsnittet kretsar en hel del kring Vegas Golden Knights. Per Bjurman, nyss hemkommen från spelmetropolen, såg klubbens tre första hemmamatcher på plats ? och har en del gott att säga om upplevelsen i T-Mobile Arena. Dessutom: Varför har Edmonton och Rangers börjat så svagt? Kan det här bli året för Detroits ?mellangeneration?? Och vilka svenskar har varit hetast i säsongsinledningen?

2017-10-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 167 ? Rekordstart!

NHL-podden är här med sitt 167:e avsnitt, det första sedan pucken släpptes för säsongen 17/18. Firma Bjurman/Ekeliw har mängder av stoff att sätta tänderna i. Alexander Ovechkins otroliga målexplosion, Torontos superoffensiv, Chicagos 10?1-kross mot regerande mästarna Pittsburgh ? och Vegas succéartade inledning. Det och mycket annat avhandlas i veckans podd!
2017-10-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 166 ? Äntligen premiär!

Nu är NHL-säsongen här! On the eve of premiären spelar firma Bjurman/Ekeliw in ett sista avsnitt innan pucken släpps. Duon ger sitt slutgiltiga tips om hur divisionerna slutar ? och vilket lag som får lyfta Stanley Cup-bucklan om nio månader! Dessutom granskas klubbarnas trupper en sista gång inför premiärveckan. Vilka svenskar tog en oväntad plats och vilka blev oväntat nedskickade till AHL?
2017-10-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 165 ? ?Svensk sensation på försäsongen?

Det 165:e avsnittet av NHL-podden är här! Bjurman/Ekeliw tar ett rejält grepp om försäsongen och synar hur det har gått för svenska rookies i jakten på en plats i världens bästa hockeyliga. Dessutom tippar de vilka spelare som får de individuella priserna den här säsongen ? Hart, Vezina, Norris och Calder Trophy ? och vilka tränare som troligast får sparken först.
2017-09-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 164 ? Preview: Pacific Division

Den sista delen av NHL-poddens preview-avsnitt inför säsongen är här! I fokus denna vecka: Pacific Division, naturligtvis. Firma Bjurman/Ekeliw tittar närmare på de åtta lagen och är ömsom väldigt optimistiska, ömsom rejält skeptiska. Har Anaheim gått och blivit underskattade? Är det här året då ?nya Arizona? lyfter från bottenträsket? Kan Connor McDavid leda Edmonton till Stanley Cup-titeln redan i år? Och hur konkurrenskraftigt kan egentligen Vegas vara sitt första år i NHL?
2017-09-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 163 ? Preview: Central Division

NHL-poddens tredje preview-avsnitt inför säsongen handlar om Central Division, där flera riktigt starka lag huserar. Klarar maktfaktorn Chicago av att ens ta sig till slutspel den här gången? Hur stor blir baksmällan för Nashville? Är Dallas det på pappret starkaste laget i hela västra konferensen? Och blir det här säsongen då talangfulla Winnipeg Jets till slut lyfter? Det och mycket annat diskuteras av Per Bjurman och Jonathan Ekeliw.
2017-09-12
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.