Sveriges 100 mest populära podcasts

Lilla drevet

Lilla drevet

Lilla drevet är ett roligt radioprogram om nyheter och politik från Aftonbladet Kultur. Med Ola Söderholm, Nanna Johansson, Liv Strömquist, Jonatan Unge och Moa Lundqvist.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

play.acast.com/s/lilladrevet

Avsnitt

Trailer - Stormens Utveckling

Ett smakprov ur Stormens Utveckling - avsnitt 2 med Jonatan Unge. Besök podcast.aftonbladet.se/stormensutveckling för att lyssna eller hitta prenumerationslänkar.
2019-02-28
Länk till avsnitt

Tack och hej

Lilla drevet har nåt vägs ände. Tack kära ni! Jag startar podcasten "Stormens utveckling" istället. Börja följ den! Mer info om framtiden i klippet. /Ola Söderholm
2019-02-19
Länk till avsnitt

209. Live i ABC-regionen

Lilla drevet har gjort två fullsatta livepoddar på Stockholms nation i Uppsala och Chinateatern i Stockholm. Veckans avsnitt är ett ihopklipp med bitar från den senare showen. Ola Söderholm, Jonatan Unge och Moa Lundqvist pratar bland annat om åtalet om folkrättsbrott mot Lundin Petroleum, utrotningen av ryggradsdjur och Timbros syn på kolonialism.
2018-11-02
Länk till avsnitt

208. Pula och hålla på

Jonatan Unge funderar på hur man ska kunna lagstifta mot ryssar som köper upp tomter på strategiska platser i Finland och Sverige.Moa Lundqvist pratar om den oemotståndliga konspirationsteorin att vaccin orsakar autism.Ola Söderholm tror till skillnad från DN Kultur att den svenska politiken kan vara bra inspiration för thrillers.  Biljetter till livepodden i Sthlm: https://secure.tickster.com/Intro.aspx?ERC=8KAJC46844HA5ZF&t=7RHZC6ZE
2018-10-25
Länk till avsnitt

207. Toleranta tåg

Ola Söderholm om SJ:s satsning på woke reklam och om att fantisera om vad Hans Rosling kunde gjort med klimatfrågan.Nanna Johansson om att hemlösa inte längre får sova utomhus i Ungern.Moa Lundqvist om Malmöpolisens nya satsning ?Sluta skjut!?.
2018-10-18
Länk till avsnitt

206. Hyscha en influencer

Ola Söderholm försöker förklara vad som känns mindre bra med bevakningen av IPCC:s nya klimatrapport.Liv Strömquist vill få ett slut på influencer-skräckväldet som pågår bland annat på Camilla Läckbergs Instagram.Nanna Johansson förklarar hur oerhört lätt det är att undvika att bli dödad i en gängskjutning i Köpenhamn.Livepodd i Stockholm: https://secure.tickster.com/(S(lbcjlcvi54mh2pxkz2r4tq03))/en-US/8KAJC46844HA5ZF/Shop/SelectEvent.aspx
2018-10-11
Länk till avsnitt

205. Dörrarna stängs

Ola Söderholm undrar vad tjänstemännen på regeringskansliet vill att man ska göra med deras oro.Jonatan Unge förklarar vad som är enda vägen framåt för Svenska Akademien efter våldtäktsdomen mot Jean-Claude Arnault.Moa Lundqvist blickar tillbaka på tiden vi haft med Melvin Samsom som sjukhusdirektör för Karolinska. Livepodd i Uppsala (för studenter): https://billetto.se/sv/e/lilla-drevet-livepodd-i-uppsala-endast-for-studenter-biljetter-311618Livepodd i Stockholm (för alla): https://secure.tickster.com/(S(lbcjlcvi54mh2pxkz2r4tq03))/en-US/8KAJC46844HA5ZF/Shop/SelectEvent.aspx
2018-10-04
Länk till avsnitt

204. Mellanchefer

Biljettlänk till livepodden i Uppsala: https://billetto.se/e/lilla-drevet-livepodd-i-uppsala-endast-for-studenter-biljetter-311618Ola Söderholm pratar om vänsterns eftervalsdebatt som mycket har handlat om längtan efter en folkrörelse.Jonatan Unge förklarar, apropå nedskärningarna på Danmarks Radio, hur man ska göra för att spara in pengar på Public Service.Nanna Johansson har ett förslag för hur man ska få kidsen mer intresserade av att jobba med radioaktivt avfall.Dessutom blir det världspremiär för uppföljaren till Jonatans Inger Arenander-jingel.
2018-09-27
Länk till avsnitt

203. Patroner och tjänare

Här är länken för att köpa biljetter till livepodden på Chinateatern i Stockholm den 31 oktober: https://secure.tickster.com/(S(3yypyhld3eang3xuy0zbnahp))/sv-SE/8KAJC46844HA5ZF/Shop/SelectEvent.aspxNanna Johansson tänker på att Sverigedemokrater är som danskar på Tinder och på Socialdemokraternas creepy attityd i regeringsförhandlingarna.Ola Söderholm har sett Uppdrag gransknings avslöjande om röstköp och där andra ser klanproblematik ser han klanmöjligheter.
2018-09-20
Länk till avsnitt

202. Kändisarna vann mot SD

I Lilla drevets eftervalsanalys funderar Ola Söderholm på vad som egentligen orsakade att Sverigedemokraterna gjorde lite mindre superdupersuccé än väntat.Jonatan Unge tycker att det nedsättande epitetet ?maktparti? som brukar riktas mot Socialdemokraterna i själva verket borde vara något positivt nu när blockpolitiken är död.Moa Lundqvist berättar vilken som är den hetaste nykomlingen av de nystartade lokala partierna.
2018-09-13
Länk till avsnitt

201. Felnärd

Jonatan Unge visar förståelse för politikerna som åkt dit i Aftonbladets kvittogranskning.Moa Lundqvist tipsar om hur man kan bli smal med hjälp av en hög utbildningsnivå.Ola Söderholm pratar om att högern idag är bättre än vänstern på att håna folkpartism.Dessutom bearbetas sorgen efter att opinionsundersökningarna visat att Kristdemokraterna kommer hänga kvar i riksdagen.
2018-09-06
Länk till avsnitt

200. Kampmetoden passivitet

Liv Strömquist pratar om varufieringen av aktivismen.Ola Söderholm försöker reda ut om det är han eller Annie Lööf som är cynisk.Nanna Johansson gör en gubbgnällig krönika om ledan hon känner inför valrörelsen.
2018-08-30
Länk till avsnitt

199. Rädd för Per Albin

Ola Söderholm är tveksam till hur Aftonbladets Sommarprat-recensenter betygsätter skrytnivån i programmet. Han pratar också om Jimmie Åkessons kvalitéer som 50-talistförälder.Moa Lundqvist tänker på Ulf Kristerssons utspel om att dagens samhällsproblem är exakt som 90-talskrisen fast inte alls.Jonatan Unge berättar om det Sverigedemokratiska väckelsemötet som Runar Sögaard anordnat.
2018-08-23
Länk till avsnitt

198. Grabbarna från pappersbruket

Jonatan Unge pratar om svenskars lugn inför apokalypsen och förklarar när hans acceptans för nättidningars betalväggar tar slut. Ola Söderholm försöker förstå den pikanta skandalen som rullats upp kring Norges fiskeriminister de senaste veckorna.
2018-08-16
Länk till avsnitt

197. Turist

I första avsnittet efter sommarlovet förklarar Ola Söderholm hur vi ska orientera oss i samhällsordningen som kommer uppstå i klimatkatastrofens fotspår. Jonatan Unge pratar om turismhelvetet och försöker förstå twittrande polisers reaktioner på polisens dödsskjutning av en ung man med Downs syndrom.
2018-08-09
Länk till avsnitt

196. Små grodorna Pepe och Skurt

I säsongens sista avsnitt går Ola Söderholm igenom den plågsamma ?vem är svensk??-debatten som Björn Söder dragit igång igen.Eftersom det finns risk för att främmande makt hotar att störa det svenska valet med splittrande propaganda erbjuder Nanna Johansson objektiv valinformation.Johannes Finnlaugsson gör ett vikarieinhopp och pratar om könsseparatism apropå avslöjandet av Facebookgruppen, ?Bustedfuckboys?.
2018-06-21
Länk till avsnitt

195. KBT-terapeuternas tråkiga rum

Jonatan Unge pratar om KBT-terapins seger över den psykodynamiska terapin och om det egentligen kan kallas för en seger?Nanna Johansson tänker på Rysslands svar på Ring P1, Ring Putin.Ola Söderholm undrar varför det inte finns fler alternativ än att prata om invandring som Katerina Janouch och att inte prata om invandring alls.
2018-06-14
Länk till avsnitt

194. Som på teater

Moa Lundqvist är besviken över att Uppdrag Gransknings #metoo-granskning trillade över i mindre lyckad true crime. Nanna Johansson förstår inte poängen med att ha med Jimmie Åkesson i avrunkningspoddar. Ola Söderholm listar de bästa argumenten från riksdagsmajoriteten som älskar kommersialiseringen av välfärden.
2018-06-07
Länk till avsnitt

193. Live i Malmö, Göteborg och Stockholm

Veckans avsnitt är ett ihopklipp av bitar från Lilla Drevets livepodd-turné med Ola Söderholm, Moa Lundqvist och Jonatan Unge. 00.41 Operasång och inledning (Malmö). 11.20 Arbetsplatsolyckor (Malmö). 21.57 MSB:s broschyr (Stockholm). 38.02 Abortdebatten (Stockholm). 51.50 Moralpoliser (Stockholm). 1.02.56 Ruben Östlund och Lasse Kronér (Göteborg). 1.12.01 Operasång och inledning av andra akten (Malmö). 1.15.11 Johannes Anyurus pris (Malmö). 1.21.58 Metapodd (Malmö). 1.40.06 Linnéa Claesons tweet (Göteborg). 1.50.46 Jonatans sånger (Stockholm).
2018-06-02
Länk till avsnitt

192. Mardröm

Ola Söderholm har insett att han är en dålig människokännare efter att ha hört ett radioinslag om AI-teknik som kan imitera våra döda släktingar.Jonatan Unge följer upp hur det går med landsbygdsminister Sven-Erik Buchts engelskundervisning. Han pratar också om Argentinska fotbollslandslagets raggningsguide inför VM i Ryssland.Nanna Johansson berättar om sommarens superkonstiga mode för tjejer och jättenormala mode för killar.
2018-05-24
Länk till avsnitt

191. BDSM-utrop

Jonatan Unge har svårt att förstå sig på svensk diplomati i Guatemala och israelisk diplomati i Sverige.Moa Lundqvist pratar om Försäkringskassans kamp för att omdefiniera sjukdomstillstånd till ?en del av livet?.Ola Söderholm har lyssnat på en intervju med en rättslärd imam som förklarar islams roll i det moderna samhället med en intressant liknelse.
2018-05-17
Länk till avsnitt

190. Gråben

Nanna Johansson går igenom alla tillfällen partiledarna betedde sig som tonåringar i Agendas partiledardebattOla Söderholm ångrar att han önskat mer uppmärksamhet för klimatfrågan efter att ha sett samma debatt.Jonatan Unge har goda och dåliga nyheter från Östra Finlands universitet.
2018-05-10
Länk till avsnitt

189. Duktig flicka

Ola Söderholm tänker på Ulf Kristerssons ?duktig flicka?-aura.Nanna Johansson känner att Incel-rörelsen har krossat hennes illusioner om hur problemet destruktiv manlighet ska lösas.Moa Lundqvist har kommit fram till vad som är den sanna orsaken till att Försäkringskassans generaldirektör Anne-Marie Begler fick sparken.Dessutom blir det om Göteborgsstatsvetarnas punggrepp på svensk media.
2018-05-03
Länk till avsnitt

188. Vackra platser

Ola Söderholm tänker vidare på temat från förra veckan om akademien och knytblusarna. Dessutom pratar han om FN:s plan för att lösa Syrienkonflikten med hjälp av Österlens skönhet. Moa Lundqvist funderar på hur Sverigedemokraterna ska reagera på att de nu har fått sina egna Sverigedemokrater ? det nystartade partiet Alternativ för Sverige.Dilan Apak vikarierar igen! Hon berättar om Margot Wallströms feministiska vapenexport till Filippinerna.
2018-04-26
Länk till avsnitt

187. Februaripodden

Ola Söderholm pratar om att knytblus-aktivismen är Sveriges svar på Kubakrisen.Jonatan Unge förklarar vad det innebär att vara sossefräck.
2018-04-19
Länk till avsnitt

186. Mansrörelsen

Ola Söderholm tänker på mansaktivismen, Jordan Peterson och hoten mot västerlandet.Sveriges främsta Ungernexpert Nanna Johansson berättar den här veckan om vad som är politisk korrekthet i Ungern.Liv Strömquist pratar om Facebook som förstör våra liv och vårt samhälle på exakt alla vis.Dessutom blir det tips till Svenska Akademien om hur man ska agera när man befinner sig bortom krishantering.
2018-04-12
Länk till avsnitt

185. Din pojks ren

Ola Söderholm tänker på utvecklingen av det fria skolvalet och på att vi har en ny etta på listan över tidernas bästa aprilskämt.Nanna Johansson reder ut turerna kring Ungerns vice premiärministers märkliga renjakt i Sapmi.Jonatan Unge lanserar det nya stående inslaget ?Killar som fattar?. Först ut är höjdhopparen Stefan Holm.
2018-04-05
Länk till avsnitt

184. Efva Attlings dödspatruller

Jonatan Unge tänker på att alla företag blir ofattbart onda så snart de etablerar sig i Sydamerika.Ola Söderholm anser, apropå historien med Hanif Bali och Nyheter Idag, att vi inte behöver nyansera bilden av Ryssland.Nanna Johansson har en bättre idé för att skapa Europasammanhållning än EU-förslaget om gratis Interrail-kort till 18-åringar.
2018-03-22
Länk till avsnitt

183. Kastrera Moderaterna

Ola Söderholm tänker, apropå Nya Karolinska, på hur man ska lösa problemen med otydliga gränser mellan offentlig och privat sektor.Moa Lundqvist försöker förstå Säpos märkliga förhållande till bombnazisterna i Göteborg.Liv Strömquist pratar om planerat åldrande med anledning av att hon nyligen gått igenom den mardrömslika upplevelsen att köpa en ny telefon.
2018-03-15
Länk till avsnitt

182. Mellersta Östern

Ola Söderholm pratar om att de otydliga politiska rörelserna eventuellt är de bästa på att hantera det komplexa samhället.Jonatan Unge avhandlar Stefan Löfvens statsbesök i USA och gör ett medley med olika djurnyheter.Nanna Johansson har ett förslag på hur vi ska komma till rätta med den återkommande ilskan över problematiska tryck på barntröjor.
2018-03-08
Länk till avsnitt

181. Hanrej

Jonatan Unge pratar om alla svenskars favoritämne, Sverigebilden utomlands, och förutspår att vi i framtiden kommer få veta hur det känns att vara amerikaner.Nanna Johansson har sett en dokumentär om heroinepidemin i USA som på många sätt ändå är mer upplyftande än svensk narkotikapolitik.Ola Söderholm tänker på trenden med vaga politiska rörelser.
2018-03-01
Länk till avsnitt

180. Kärna smör

Veckans drev är ett duodrev. Ola Söderholm och Jonatan Unge pratar om konstruktiva förslag för att föra klimatdebatten framåt, irriterande amerikanska poddar och en restaurang i Stockholm som fått tre stjärnor i Guide Michelin trots att de kärnar smör i det oändliga framför gästerna.
2018-02-22
Länk till avsnitt

179. Quizmaster

Ola Söderholm pratar om ett kulturpris han vunnit och om problemen Svenska Försvaret har med en dyr helikopter och en frispråkig, karismatisk generalmajor.Jonatan Unge har läst om politisk inkorrekthet i samband med karnevalen i Rio och tycker att vi svenskar ska ta tillbaka vår moraliska högfärdighet.Moa Lundqvist har följt den hårda och smutsiga interpellationsdebatten om Boverkets nya föreskrifter för vedspisar.
2018-02-15
Länk till avsnitt

178. Nationalism

Ola Söderholm har läst ett reportage i SvD om konservativa Uppsalastudenter som fått honom att tänka på Ernest Gellners teori om nationalism.Moa Lundqvist återvänder till Myndighetssveriges messias, Annette Olofsson, som fortfarande inte får det erkännande hon förtjänar för sin hjälteroll i Transportgate.Som en följd av Metoo har Dramatiska teatern i Stockholm anställt en HR-person. Jonatan Unge fantiserar om dennes första möte med Dramatens jämställdhets- och mångfaldsgrupp.
2018-02-08
Länk till avsnitt

177. Den snälla gamla greven

Ola Söderholm följer upp förra veckans kritik av klimatjournalistik med att kräva att klimatnihilism åtminstone måste kallas för vad det är. Han tar också upp den svåra principiella diskussionen som uppstått på grund av historien om SVT-onanisten.Jonatan Unge har premiär för sitt stående inslag ?Nu får det räcka!?. I första delen slår han hål på myten om att överklassen skulle vara kall.Nanna Johansson pratar om de nya turerna i Volkswagens dieselskandal, att det nu även har framkommit att de gasar apor.
2018-02-01
Länk till avsnitt

176. Döda Descartes

Ola Söderholm tänker på debatten om flygvägran och svenska journalisters gränslösa slapphet och inkompetens i klimatfrågan.Moa Lundqvist går till botten med porrbottarna som översvämmat Twitter.Jonatan Unge testar upprepningshumor genom att igen och igen läsa samma stycke ur en årskrönika om svenska kungafamiljen 2016.
2018-01-25
Länk till avsnitt

175. Andas genom smärtan

Jonatan Unge ser hur idealism och realism krockar i debatten om lärarnas arbetsmiljö i Malmös skolor.Moa Lundqvist har ett förslag på ett lika rättsosäkert men enklare system som kan ersätta knäledsundersökningarna när asylsökande ska åldersbestämmas.Ola Söderholm funderar på ?weirdos?, apropå miljöpartiets #metoo-relaterade uteslutning av en riksdagsledamot. Han har även konstruktiv kritik till SVT Play.
2018-01-18
Länk till avsnitt

174. Fred på jorden

I säsongens sista Lilla Drevet ger Malmös kändaste jude Jonatan Unge sin syn på USA:s erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad. Jonatan förklarar också, apropå förhandlingarna om föräldraförsäkringen, varför det redan är så att papporna gör huvuddelen av arbetet även om de tar ut mindre ledighet mätt i tid.Moa Lundqvist är tillbaka med ännu ett inslag i serien ?Frihandelsavtal som eventuellt hotar nationellt självbestämmande?. Den här gången handlar det om Ceta, avtalet mellan Kanada och EU.Ola Söderholm önskar att någon förklarade för moderaternas partiledare Ulf Kristersson att förslaget om miljözoner som ska minska avgaser i städer inte har något med klimatfrågan att göra. Apropå avskedandet av Ingvar Oldsberg slår Ola ett slag för att det behövs fler vittnesmål från otrevliga divor.
2017-12-21
Länk till avsnitt

173. Brie de Meaux

Jonatan Unge är fascinerad av kaxigheten hos dem som söker till lärarhögskolan trots att de vet med sig att de inte kan läsa och skriva. Nanna Johansson pratar också om läsförståelse, fast bland barnen. Deras läsförmåga har ökat enligt en ny undersökning, vilket sabbade SVT Agendas moralpanik-reportage om den destruktiva skärmtiden. Ola Söderholm har moralpanik över den destruktiva skärmtiden som förintar demokratin och koncentrerar all makt till en handfull techföretag som har all data om alla. Dessutom: Nya vändningar i Lilla Drevets komplicerade relation till Sydamerika.
2017-12-07
Länk till avsnitt

172. De gamla krönikörerna

Ola Söderholm funderar på hur vi bör läsa de jättegamla krönikörerna efter Staffan Heimersons havererad försök att ge sin i debatten om #metoo. Nanna Johansson tänker på orättvor i SVT:s ?Mitt i Naturen? och på viljan att föryngra kungahuset. Jonatan Unge förklarar varför det kritiserade Ekonomipriset till Alfred Nobels minne trots allt fyller en viktig funktion.
2017-11-30
Länk till avsnitt

171. Vittnesmålets epistemologiska skörhet

Apropå bland annat #metoo tänker Liv Strömquist på för- och nackdelarna med det allt flitigare användandet av vittnesmål som källa till kunskap inom undervisning, journalistik och politik. Ola Söderholm passar på att tydliggöra hur hans klasshat fungerar efter att ha sett Ebba Busch Thors litteraturkanon-fadäs i Aktuellt
2017-11-23
Länk till avsnitt

170. Negativ Sverigebild

Lilla Drevet görs för första gången på åratal utan Ola som är på turné, den interna maktstriden om att inte ansvara för inledningen av podden är skakande men löser sig relativt snabbt. Jonatan har läst skådespelaruppropet ?tystnadtagning? och behöver diskutera det faktum att de sexuella övergreppen inom teatervärlden inte bara är fruktansvärda utan även oerhört konstiga. Ingen är förvånad men alla är chockerade. Jonatan undrar även varför SR betett sig precis som teatrar och kommersiella tv-bolag när det gäller att hantera högstatuspersoner som begår övergrepp. Liv är trött på Ola och Jonatans kränkningar av Latinamerika och inför därför det stående inslaget ?Lilla Drevets Latinamerikabevakning? med den långsiktiga planen att berätta om nyheter från varje land. I det första avsnittet bevakar hon Brasilien, Peru och Chile och synar tesen att vi i Sverige skulle vara överinformerade gällande Latinamerika. Moa pratar om att Sveriges ambassadör på Island, Håkan Juholt, uttalat sig om att han är ?100 % säker? på att Sverige håller på att bli en diktatur. Som en konsekvens av Juholts kommentar skrev moderaten Carl-Oskar Bohlin en interpellation till Margot Wallström vilket ledde till en 24 minuter lång interpellationsdebatt i riksdagen. Moa som värnar demokratin har lyssnat på hela debatten och ser den som ett tecken på att Sverige absolut inte håller på att bli en diktatur.
2017-11-16
Länk till avsnitt

169. Den kände danske fotografen

Ola Söderholm förfäras över hur mycket danska politiker med invandrarbakgrund är tvungna att ?ta debatten?.Moa Lundqvist tycker att Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling sviker drömmen om rikedom med sina gnälliga kommentarer.Nanna Johansson önskar att nästa gräv om de rikas skatteplanering skulle komma fram till något annat än att alla följt lagen.
2017-11-09
Länk till avsnitt

168. Skampåle

Jonatan Unge pratar om att nyanlända ska integrerats med hjälp av Lasse Åberg- och Colin Nutley-filmer.Moa Lundqvist berättar om mysteriet med svenska försvarets orimligt dyra schäfrar.Ola Söderholm är tveksam till om det bästa sättet att motarbeta sexövergrepp är att göra förövarna till parior på livstid.Ola har även sett SVT-dokumentären ?Tvärvändningen? om svängningen i flyktingpolitiken som litegrann förstör hans perfekta ?Peak Sverige?-upplevelse.
2017-11-02
Länk till avsnitt

167. Feminismens enklaste motståndare

Liv Strömquist tycker att det varit häpnadsväckande låg kvalité på de antifeministiska inläggen i debatten om #metoo.Jonatan Unge tänker på den bedrägliga intimiteten man idag känner med kändisarna som försöker sälja produkter till en.Ola Söderholm undrar varför Sveriges Radio lägger så mycket tid på den urtråkiga och meningslösa kontinenten Sydamerika.Dessutom blir det om det eventuellt viktiga politiska budskapet i SVT:s nya kostymdrama ?Vår tid är nu?.
2017-10-26
Länk till avsnitt

166. Uppmärksamhetsekonomin

Ola Söderholm tänker på tech-företagens grepp om vår tid och våra tankar. Paolo Macchiarini kommer inte att åtalas för sina mindre lyckade struprörsoperationer så Moa Lundqvist föreslår en lagändring som gör att vi stoppar populära, inkompetenta män innan de hunnit göra skada. Liv Strömquist jämför franska och svenska politikers syn på skönlitteratur.
2017-10-19
Länk till avsnitt

165. Mårten Palmes cementblandare

Nanna Johansson tecknar ett lite sexistiskt personporträtt av nya moderatledaren Ulf Kristersson.Ola Söderholm undrar varför vi förvägrar Fårös King Joffrey, Thomas Bodström, att leva ett helt vanligt liv. Jonatan Unge pratar om Gustav Fridolin , svensk politiks svar på en inte längre gullig barnskådis.
2017-10-12
Länk till avsnitt

164. Farväl till Katalonien

Liv Strömquist tänker på hur reklamen exploaterar näthatarna. Ola Söderholm ställer sig frågande till det konservativa stödet för de katalanska separatisterna. Moa Lundqvist pratar om att Malmö kommun upptäckt att Rosengård ligger centralt och att det därmed bör omvandlas till ett ?attraktivt? område. Dessutom diskuteras Kalla Faktas granskning av den taffliga maffian Sverigedemokraterna.
2017-10-05
Länk till avsnitt

163. Knarkkartellens säkerhetschef Jörgen

Ola Söderholm tänker på poddmediet som en motståndsficka i klickonomin som annars har slukat större delen av offentligheten. Jonatan Unge pratar om våldsbejakande buddhister och uppmuntrar utvecklingen med Hollywoodsvenskar som är lite mer svenska. Liv Strömquist driver tesen att ökningen av antalet sjukskrivningar till följd av stress beror på omställningen från disciplin-samhälle till självdisciplin-samhälle.
2017-09-28
Länk till avsnitt

162. Stel inklippsbild på Jan Björklund

Liv Strömquist menar att public service ägnar sig åt storytelling som bygger på nyliberala lögner, till skillnad från kommersiell tv som inte väjer för mörkret i den senkapitalistiska eran. Ola Söderholm tänker på de liberala dörrmattorna som garanterat sossevälde för femtielfte gången i Sveriges politiska historia. Moa Lundqvist känner skräck över den nya trenden, krigföring med artificiell intelligens.
2017-09-21
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.