Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Bibeln idag podcast

Bibeln idag podcast

Bibeln idags podcast. Vi tar upp allt från nya bibelöversättningar, författarintervjuer eller annat som fångat vårt intresse. Förhoppningen är att du som lyssnar ska inspireras i din egen läsning och samtidigt lära dig något nytt. Programmet leds av Olof Brandt

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

bibelnidag.org/

Avsnitt

Att vara ett ljus i Öster, om modern bibelsmuggling och onådda folk med Magnus Lindeman

Magnus Lindeman är den nya typens bibelsmugglare. Han leder organisationen Ljus i Öster och hjälper förtryckta kristna i länder du knappt har hört talas om. Lyssna till många spännande, upplyftande men också hemska vittnesbörd från våra kristna börder och systrar.
2019-09-16
Länk till avsnitt

Bibeln och den digitala revolutionen med Olof Brandt

Världen har förändrats. Frågan är bara vad digitaliseringen betyder för kyrkan, individen och inte minst bibelläsningen. Magnus tar på sig rollen som intervjuare och Olof är gäst i sin egen pod. Magnus lyckas dessutom anklaga Olof för att vara god konspiratör.
2019-09-05
Länk till avsnitt

Paratexter, förfalskade handskrifter och evangelikal textkritik. Tommy Wasserman är en man med många strängar på sin lyra.

I dagens avsnitt möter vi Tommy Wasserman, världskänd textforskare och textfragmentnörd. Vi talar om om vad det innebär att vara evangelikal textkritiker, hur han varit med och avslöjat förfalskade handskrifter och nya metoder för att förstå vilka handskrifter som bäst utgör grundmaterialet för vår bibeltext.
2019-08-26
Länk till avsnitt

Mer berörd än störd! Vi ställer Mikael Tellbe mot väggen eftersom han gjort detsamma med Paulus.

Mikael Tellbe, författare och teolog, har skrivit "Paulus mot väggen" där han ställer 18 av de vanligaste frågorna han möter som lärare och predikant. Boken är hans försök till svar och vi lyssnar in hur processen gått till, vilka svar han funnit egentligen och hur det är (och vikten av) att ta i svåra frågor.
2019-08-15
Länk till avsnitt

Inte som du tror, en tonårsroman med bibelkoppling.

Vi möter författardebutanten Anna Karlsson som har skrivit "Inte som du tror". Boken är en tonårsroman där en av huvudpersonerna upptäcker en mystisk dagbok och genom sin nya 1800-talsvän får hon upp ögonen för Bibeln.
2019-06-21
Länk till avsnitt

Tron i hemmet, apologetik för barn och VHS-band.

Sofia Ödman, saliggjord syndare, växte upp som prästdotter, hör hur det påverkat hennes julfirande och hur hon idag försöker förmedla tron till sina barn. Vi pratar om vikten att försöka svara på barn frågor men också om vikten att lyssna. Och vi pratar om VHS-band.
2019-06-13
Länk till avsnitt

Men den hebreiska texten gör inte så! Samtal med Ulf Bergström

Ulf Bergström jobbar som bibelvetare. Vi har ett samtal om utmaningarna med att arbeta med Bibeln och samtidigt läsa för sin egen utveckling. Vi tittar även på Abraham och hur hebreiskan på ett mästerligt sätt förmedlar känslor till läsaren.
2019-06-01
Länk till avsnitt

Johannes den fjärde och lite udda evangelisten.

Han sökte efter något meningsfullt och fann teologin. Nu har Ludvig Nyman skrivit En guide till Johannesevangeliet och berättar mer om hur det är att skriva om det fjärde evangeliet, det lite annorlunda evangeliet.
2019-05-17
Länk till avsnitt

Gamla testamentet, akademin och helheten

Josef Forsling är högskolelektor vid EHS och har Gamla testamentet, särskilt 4 Mosebok, som specialintresse. Vi samtalar om vikten av översikter och helhet, mötet mellan kyrkan och akademin och lite om serier.
2019-05-01
Länk till avsnitt

Vetenskapsteori och Bibeln? Samtal med Morten Sager

Morten Sager är universitetslektor i vetenskapsteori men jobbar samtidigt som pastor med ansvar för unga vuxna i Saronkyrkan i Göteborg. Vi talar om mötet mellan de till synes helt olika världarna om hans resa in i kyrkans värld från ett sekulärt hem.
2019-04-21
Länk till avsnitt

Bekänna färg, kyrka och HBTQ i en regnbågsfärgad värld.

Bekänna färg, kyrka och HBTQ i en regnbågsfärgad värld. Vi möter redaktörerna bakom den nya antologin och har ett samtal om vår tids kanske mest infekterade fråga i kyrkans värld. Ray Baker och Olof Edsinger tar sig upp ur skyttegravarna och vill samtala om frågorna som berör oss alla. Vi får höra Rays och Olofs egna resor och varför de har valt att släppa en bok på detta tema.
2019-04-14
Länk till avsnitt

Hemmakyrka? Vi talar om hur man kan mötas över generationsgränserna med Elin Redin, en av redaktörerna för det nya materialet Hemmakyrka.

Hennes resa har varit från Pingst, via mötet med Svenska kyrkan i Oasrörelsen till anställning inom EFS/Salt för att arbete med barn och unga. Möte Elin Redin och hör henne berätta mer om projektet Hemmakyrka där Salt vill ge verktyg för mötet kring Bibeln över generationsgränserna.
2019-04-03
Länk till avsnitt

Släng ut biljardbordet, eller fråga åtminstone vad nästa generation vill! Josefine Arenius besöker podden och pratar om kyrkan utmaningar och möjligheter.

Kyrkan har alla möjligheter att bli en intressant och trosväckande plats för ungdomar. Vi behöver som kyrka ställa oss ett par kritiska frågor om vilka det egentligen är som besöker våra grupper. Josefine Arenius guidar oss i en rad frågor och tips om hur vi möter nästa generation.
2019-03-27
Länk till avsnitt

Partnering with Parents. (Avsnitt på engelska)

Vi möter Terry Scalzitti som jobbar i Ocean View Baptist Church i Myrtle Beach. Han var nyligen en av huvudtalarna på barnledarkonferensen i Uppsala och vi samtalar om hur man kan nå längre genom att kyrkan och föräldrarna arbetar tillsammans för att hjälpa barnen till en levande tro. In this episode we meet Terry Scalzitti who is the lead pastor of Ocean View Baptist Church in Myrtle Beach. He is known for his creative and practical style, Terry has become one of the leading communicators in our community and around the nation. A regular speaker to thousands at the Orange Conference in Atlanta, Terry also travels and speaks to leaders across the country on topics such as leadership, parenting, family ministry, etc?
2019-03-20
Länk till avsnitt

En nörd, en känslomänniska och Magnus läser Bibeln.

Människor är olika och när vi läser Bibeln tillsammans påverkar våra personligheter vad vi upptäcker i texten. I dagens avsnitt av podcasten studerar vi Bibeln tillsammans för att se hur våra olika utgångspunkter påverkar vad vi ser.
2019-03-08
Länk till avsnitt

Miljön och den kristna tron. Möte med Johannes Widlund, ordförande för föreningen God Jord

Johannes är ordförande för den nystartade föreningen God jord. Vi pratar om hans resa via rättvisefrågor till miljökommunikation och tittar på God jords vision om att hjälpa individer och kyrkor att leva hållbara liv som speglar Jesus osjälviskhet och Faderns kärlek till sin skapelse.
2019-02-14
Länk till avsnitt

Böcker, böcker, böcker - samtal om nyutgivningar med Magnus Wingård

Böcker, alla dessa böcker. Vi får besök av Bibelbutikens föreståndare Magnus Wingård som tar med oss på en guidad vandring genom bokdjungeln för att få ett helt gäng med bra tips för Bibelläsaren.
2019-02-07
Länk till avsnitt

Glädje och enhet med etiopisk missionärskrydda, vi samtalar med Jonas Nordén om En guide till Filipperbrevet

Ett av Paulus mest älskade brev, det brukar man säga om Filipperbrevet. Men varför är det så? Vi pratar med Jonas Nordén författare till En guide till Filipperbrevet. Vi kommer även in på hans tid i Etiopien och vad han fått med sig därifrån in i mötet med Paulus och församlingen i Filippi. Läs mer om och köp Bibelguiden på www.bibelguiden.se Tycker du om podcasten och vill höra mer? Var gärna med och stötta vårt arbete genom att ge en gåva via Swish till 123 452 41 87. Vi ber om ursäkt för den något ojämna ljudkvalitén i detta avsnitt.
2018-11-23
Länk till avsnitt

Martin Lokrantz gästar podden och vi utforskar tillsammans Paulus liv.

Paulus är en av superkändisarna i den kristna världen. Tillsammans med Martin Lokrantz, präst i Lindome, tar vi oss en ordentlig titta på hans liv.
2018-11-09
Länk till avsnitt

Entreprenörskap, kyrkan, företagsvärlden och kommande generationer. Vi pratar med Edvard Wiberg viktiga frågor för framtiden.

Edvard är uppfödd i kyrkan men valde att börja arbeta med entreprenörskap inom, men kanske framförallt, utanför kyrkans väggar. Lyssna till hans resa, hans syn på hur vi kan jobba med nästa generation och vad kyrkan kan behöva lära sig.
2018-10-27
Länk till avsnitt

Via tecknade serier till aktivism. Följ Micael Grenholms resa och hör hur Bibeln varit en del i många av hans val.

En livsresa som slutade i ett starkt aktivt engagemang för fattiga, flyktingar och miljön. Men hur kommer det sig att en hastigt avliden släkting och ett par serier var viktiga steg i en livsberättelse som kantats av bibelläsning och brottning med en kyrka som verkade irrelevant? Micael Grenholm är författare, pastor, aktivist bland mycket annat och han berättar mer om hur han anser att Bibeln utmanar oss i vardagen varje dag.
2018-10-04
Länk till avsnitt

Kan Jersus vara en ledarförebild för unga idag? Samtal med författaren Sussie Kårlin

Att Jesus var en stor ledare när det begav sig är många överens om, men kan han lära unga blivande ledare något idag? Vi samtalar med Sussie Kårlin som är författare till ett nytt ledarmaterial med Bibelns berättelser som utgångspunkt för ungt ledarskap. Gillar du Bibeln idags podcast? Vi är en ideell organisation som är i behov av gåvomedel. Har du möjlighet att stödja arbetet med en gåva kan du göra det via plusgiro 67 65 25-9 eller Swish 123 452 41 87. Du kan läsa mer om allt vi gör på www.bibelnidag.org
2018-09-21
Länk till avsnitt

Guds röst har olika tonlägen, om vikten av genrer i Bibeln

När du ser en vacker naturbild på Instagram, hur ofta frågar du dig vad Gud säger dig genom den? Ibland verkar Gud tyst, ibland närmaste skrikande och vissa gånger mest beundransvärd. Olof Brandt, bibelinspiratör på Bibeln idag, leder dig genom Bibelns stora berättelse och vikten av genrer.
2018-09-08
Länk till avsnitt

13 nycklar till att höra Guds röst i Bibeln med Olof Brandt, inspelad på Frizon 2018

Hur hör vi Guds röst i Bibeln? Olof Brandt ger 13 nycklar till hur man kan göra för att se och uppleva Gud genom Bibeln. Inspelad under Frizon 2018.
2018-09-02
Länk till avsnitt

Profeter i GT, NT och idag. Samtal om den profetiska gåvan med Lars Olov Eriksson

I sommar har vi mött en del diskussioner om profetiska tilltal. Både från "Youtube-profeter" som förkunnar dom över Sverige och debatt i tidningen Dagen om vad profetiskt tilltal egentligen är. Vi tog oss till Johannelund och satte oss ner med Lars Olov Eriksson för att reda lite i begreppen. Hur förstår vi GT:s profeter, sker det en förändring i NT och hur ska vi hantera profetiska tilltal idag? Gillar du Bibeln idags podcast? Vi är en ideell organisation som är i behov av gåvomedel. Har du möjlighet att stödja arbetet med en gåva kan du göra det via plusgiro 67 65 25-9 eller Swish 123 452 41 87. Du kan läsa mer om allt vi gör på www.bibelnidag.org
2018-08-30
Länk till avsnitt

Frizon live! Om Bibeln, ungdomar, kyrkan och ungdomskultur

För första gången kör vi en live-inspelning av podcasten. Magnus och Olof tar emot flera gäster som bland annat pratar om bibelskolor, vikten av mötesplatser för ungdomar och varför man som ung människa stannar i kyrkan.
2018-08-16
Länk till avsnitt

Hela Bibeln! Del 4

Del 4 ? Evangelierna till evigheten! Magnus Wingård beger sig ut på en upptäcksfärd med en mycket ovanlig gäst (men vanligt återkommande programledare). Olof Brandt är gäst i dagens pod som är den första i en serie av fyra där vi går igenom hela Bibeln. Längs vägen får vi möta personer, udda fakta, tips hur man ska förstå och så klart så får vi lära känna Gud ännu bättre. Välkommen med på en fantastisk resa.
2018-08-06
Länk till avsnitt

Hela Bibeln! Del 3

Del 3 ? 1 Kungaboken till Malaki! Alla profeterna! Magnus Wingård beger sig ut på en upptäcksfärd med en mycket ovanlig gäst (men vanligt återkommande programledare). Olof Brandt är gäst i dagens pod som är den första i en serie av fyra där vi går igenom hela Bibeln. Längs vägen får vi möta personer, udda fakta, tips hur man ska förstå och så klart så får vi lära känna Gud ännu bättre. Välkommen med på en fantastisk resa.
2018-07-31
Länk till avsnitt

Hela Bibeln! Del 2

Del 2 ? 2 Mosebok till Domarboken. Magnus Wingård beger sig ut på en upptäcksfärd med en mycket ovanlig gäst (men vanligt återkommande programledare). Olof Brandt är gäst i dagens pod som är den första i en serie av fyra där vi går igenom hela Bibeln. Längs vägen får vi möta personer, udda fakta, tips hur man ska förstå och så klart så får vi lära känna Gud ännu bättre. Välkommen med på en fantastisk resa.
2018-07-25
Länk till avsnitt

Hela Bibeln! Del 1

Magnus Wingård beger sig ut på en upptäcksfärd med en mycket ovanlig gäst (men vanligt återkommande programledare). Olof Brandt är gäst i dagens pod som är den första i en serie av fyra där vi går igenom hela Bibeln. Längs vägen får vi möta personer, udda fakta, tips hur man ska förstå och så klart så får vi lära känna Gud ännu bättre. Välkommen med på en fantastisk resa.
2018-07-15
Länk till avsnitt

Gamla vägar men med utmaningar till vår tid. Anna Enberg berättar om Apostlagärningarna.

I mötet mellan arkeologi och teologi kan vi få nya insikter om vad Bibelns texter försöker säga. Vi pratar med Anna Enberg, författare till En guide till RomarbrevetI mötet mellan arkeologi och teologi kan vi få nya insikter om vad Bibelns texter försöker säga. Vi pratar med Anna Enberg, författare till En guide till Apostlagärningarna, om hur hennes arkeologiska intresse har varit en viktig del i hennes författarskap och vad vi kan lära oss. Tycker du om podcasten och vill höra mer? Var gärna med och stötta vårt arbete genom att ge en gåva via Swish till 123 452 41 87., om hur hennes arkeologiska intresse har varit en viktig del i hennes författarskap och vad vi kan lära oss. Tycker du om podcasten och vill höra mer? Var gärna med och stötta vårt arbete genom att ge en gåva via Swish till 123 452 41 87.
2018-06-11
Länk till avsnitt

I den enkla gemenskapen kan Bibeln ta stor plats. Samtal med Maria Cruz om husförsamlingar.

Bibeln har en central roll i den kristna gudstjänsten men hur kan det se ut i en enkel husförsamling? Vi har besök av Maria Cruz som, kallad av Gud, flyttade söderut för att leva ett "enklare" församlingsliv som kan utmana och berika den etablerade kyrkan. Tycker du om podcasten och vill höra mer? Var gärna med och stötta vårt arbete genom att ge en gåva via Swish till 123 452 41 87.
2018-06-04
Länk till avsnitt

Att inte källsortera, är det en synd? Är de ok att dansa nu? Samtal om synd med Ray Baker

Är det helvetet som gäller för den som inte källsorterar? Är det ok att dansa nu även om man är en god kristen? Synd är ett av de mest använda begreppen från den kristna idévärlden. Teologen Ray Baker hjälper oss att reda ut begreppen och förstå lite mer vad Bibeln talar om när den talar om synd. Tycker du om podcasten och vill höra mer? Var gärna med och stötta vårt arbete genom att ge en gåva via Swish till 123 452 41 87.
2018-05-28
Länk till avsnitt

(På engelska/In English) Den digitala revolutionens påverkan på individen och kyrkan.

(På engelska) Presentation in English further down. ----- Vi fortsätter samtalet med John Dyer, författare till "From Garden to the City", om den digitala revolutionen. Andra delen handlar om hur den digitala tekniken påverkar oss som individer och kyrka. Och så pratar vi en hel del om en spade. ----- A rare episode of the Scripture Union Sweden podcast in English. We are honored to have a second visit from author John Dyer to discuss technology and theology. In this first part we have the focus on the redeeming and corupting power of technology.
2018-05-19
Länk till avsnitt

(På engelska) Har Gud arbetet genom teknologi? Vad säger Bibelns berättelser om tekniska landvinningar oss idag? Intervju med John Dyer (Engelska)

(På engelska) Presentation in English further down. ----- Vi omges idag av mängder med teknik som förändrar vår vardag. Vi talar med John Dyer, författare till "From Garden to the City", om hur det ser ut genom den bibliska historien och vad det kan lära oss idag. Första delen av en serie samtal om Bibeln, digital teknik och oss som användare. ----- A rare episode of the Scripture Union Sweden podcast in English. We are honored to have a visit from author John Dyer to discuss technology and theology. In this first part we have the focus on the Biblical story and the use of technology.
2018-05-04
Länk till avsnitt

Var tog alla ungdomar vägen? Är det vårt fel att de är borta? Samtal med Josefine Arenius

Josefine Arenius har jobbat med ledarskapsfrågor i kyrkans värld och i samhället i snart 20 år och med utgångspunkt i hennes ledarskapsbok diskuterar vi generationsskiftet som påverkar kyrkans ungdomsverksamhet. Har vi kanske hamnat lite snett och vad vi kan göra för att svara på behoven hos en generation som frågar efter svar? Detta och mycket mer berörs.
2018-04-24
Länk till avsnitt

Ung, kvinna och ledare? Absolut! Samtal med Johanna Björkman

Johanna Björkman har växt upp till ledare. Men att vara ung och kvinna har inte alltid gjort att det varit självklart att få plats som ledare i kyrkan, lyssna till hennes berättelse. Johanna är ledare för Salt - barn och unga i EFS.
2018-04-17
Länk till avsnitt

1500 klasser med Bibelns berättelser? - Andreas Hultsten

Varje år når Bibeläventyret 1500 klasser med Bibelns berättelser. Är det verkligen okej enligt skollagen och hur går det egentligen till? Andreas Hultsten, ledare för Bibeläventyret, reder ut begreppen och berättar om en fantastisk metod! Läs mer om Bibeläventyret på www.bibelaventyret.se
2018-04-10
Länk till avsnitt

Youtube och kyrkan - Hanna Simonsson

"Alla tolvåringar kan antagligen berätta allt om Jocke och Jonnas nya hus för dig!". Youtube är en värld av intryck och många barn spenderar timmar där varje vecka. Vad finns egentligen på Youtube och har kyrkan något där att göra? Lyssna till Hanna som jobbar med Youngsters och hur hon tänker om digital närvaro. Några Youtube-kanaler som diskuteras i avsnittet är: https://www.youtube.com/user/Youngstersmedia https://www.youtube.com/channel/UCy8nxID41QLex23-iFiRtIQ Ca 760 000 prenumeranter https://www.youtube.com/user/theresejlindgren Ca 650 000 prenumeranter https://www.youtube.com/user/IJustWantToBeCool Ca 790 000 prenumeranter https://www.youtube.com/channel/UCJKIi6ysvTD9gtrpiamJ6jw Ca 320 000 prenumeranter
2018-04-02
Länk till avsnitt

Bara 63 dagar i Jesus liv!?! - Jonas Dagson

Finns det bara 63 dagar av Jesus aktiva gärning dokumenterade i Nya testamentet? Den frågan och många andra fick Jonas Dagson fundera på när han skapade sin bok Steg för steg genom Nya testamentet som släpps i april 2018. Lyssna till när Jonas berättar om sina upptäckter och hur hans egna bibelstudieanteckningar kan hjälpa dig i din egen bibelläsning!
2018-03-27
Länk till avsnitt

Led med ditt liv - Magnus Sternegård

Att vara ledare för barn och unga är inspirerande om än utmanande. Hur får man en grupp att sträva mot ett gemensamt mål? Vad innebär det att leda sig själv? Och hur leder man i kyrkan? Vi pratar med Magnus Sternegård från Equmenia om ledarskap och Bibeln. Mer information om boken här: https://goo.gl/DRqMEB Gillar du Bibeln idags podcast? Stöd gärna arbetet med en gåva via Swish: 123 452 41 87 Gilla gärna Bibeln idag på Facebook för att vara uppdaterad kring vad som händer: http://www.facebook.com/bibelnidag/
2018-03-20
Länk till avsnitt

Bibeln och gudstjänsten - Martin Lokrantz

Svenska kyrkans gudstjänst är genomsyrad av Bibeln, men det är inte alltid helt uppenbart. Vi tog ett samtal med prästen Martin Lokrantz som tar oss med på en resa genom gudstjänstens mening.
2018-03-12
Länk till avsnitt

Bibeln och själavården med Lars-Göran Sundberg

Vad är egentligen själavård? Vad skiljer samtalet från det med en vanlig psykolog. Och har Bibeln någon plats i ett samtal idag? Vi samtalar med Lars-Göran Sundberg. Tycker du om podcasten så hjälp oss gärna att sprida information genom att berätta om den för andra. Du kan t ex dela podden på Facebook. Bibeln idag är beroende av gåvor och vill du vara med och hjälpa oss fortsätta vårt arbete kan du t ex skicka in en gåva via Swish: 123 452 41 87
2017-12-14
Länk till avsnitt

Matteusevangeliet har mycket att ge oss idag, samtal med Daniel Hjort

Daniel Hjort är författare till En guide till Matteusevangeliet och har särskilt studerat Jesus som ledare och lärare. Vi talar om Jesus i jämförelse med samtidens idealbilder av ledare. Vi hinner också med att prata om vilken genre Matteus egentligen skriver och om evangeliernas trovärdighet. Tycker du om podcasten så hjälp oss gärna att sprida information genom att berätta om den för andra. Du kan t ex dela podden på Facebook. Bibeln idag är beroende av gåvor och vill du vara med och hjälpa oss fortsätta vårt arbete kan du t ex skicka in en gåva via Swish: 123 452 41 87
2017-12-06
Länk till avsnitt

Från den enkla, via det svåra till det djupa och enkla. Carl-Henric Jaktlund

Carl-Henric är ny ledare för Alpha Sverige, journalist och författare. Lyssna till när han berättar om sin uppväxt i en kontext där tron var enkel, hur han senare fick brottas och idag står fördjupad i tron som på något sätt ändå blivit enklare igen. Vi talar om hur Alpha kan vara en inspiration att hjälpa andra på resa genom livet.
2017-11-15
Länk till avsnitt

En helt ny bibelöversättning till svenska! Vi pratar med Aila Annala, översättare för nuBibeln.

Det är sällsynt, men nu har det hänt. Det har kommit en helt nyöversatt bibel till svenska. nuBibeln släpps inom kort och här får du chansen att stifta bekantskap med Aila som har varit huvudöversättare.
2017-10-26
Länk till avsnitt

Dödahavsrullarna är ett mytiskt fynd som gav nytt ljus över Bibelns värld. Mikael Winninge besöker podcasten

Dödahavsrullarna är ett mytiskt fynd som gav nytt ljus över Bibelns värld. Mikael Winninge besöker podcasten och berättar mer om den svenska översättningen som precis har släppts, över 2000 år efter att rullarna skrevs.
2017-10-20
Länk till avsnitt

Spelar genren någon roll och hur kan vi förstå Gud med hjälp av poesi? Samtal med Mikael Tellbe

"Bibeln är som ett bibliotek", men vad betyder den klassiska frasen i vår läsning? Tillämpar vi alla texter på samma sätt? Hur kan poesi vara Guds ord? Olof samtalar med Mikael Tellbe om Bibeln och hur vi kan ta den till oss.
2017-09-26
Länk till avsnitt

Luther, lutherskt eller Daniel? Vi samtalar med Daniel Ringdahl om vad som är lutherskt och vad som egentligen är så fantastiskt med att vara lutheran?

Äntligen är det dags! Efter en sommar av funderingar får vi äntligen träffa författaren bakom "Inte så bara". Daniel svarar tålmodigt och vänligt på våra frågor, jublar över Guds oändliga nåd och citerar en och annan psalmvers. Välkommen till podden som ger dig alla svaren, nåja i alla fall några. Tycker du om podcasten så hjälp oss gärna att sprida information genom att berätta om den för andra. Du kan t ex dela podden på Facebook. Bibeln idag är beroende av gåvor och vill du vara med och hjälpa oss fortsätta vårt arbete kan du t ex skicka in en gåva via Swish: 123 452 41 87
2017-08-31
Länk till avsnitt

Skriften allena? 4 och näst sista delen. Ett samtal om Bibelns roll i våra liv.

Magnus och Olof har kommit fram till fjärde samtalet om Luther. Nu är det skriften allena och båda två känner sig lite mer på hemmaplan. Magnus berättar om ett känslostormande besök och Olof förlorar sig i en stor berättelse. Tycker du om podcasten så hjälp oss gärna att sprida information genom att berätta om den för andra. Du kan t ex dela podden på Facebook. Bibeln idag är beroende av gåvor och vill du vara med och hjälpa oss fortsätta vårt arbete kan du t ex skicka in en gåva via Swish: 123 452 41 87
2017-08-25
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.