Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Rockhyllan

Rockhyllan

Rockhyllan - med Anders Hafslund, Danne McKenzie och Pastor André

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

ilikeradio.se/podcasts/rockhyllan/

Avsnitt

114. Jakten på Rockhyllan-whiskeyn!

Häng med på äventyr till Dublin där vi besöker Teeling Whiskey för att, förutom att ta reda på hur det går till att göra whiskey, välja ut vårt eget fat som kommer till Sverige i höst!! Vi börjar med ett snack med Master Blendern Alex för att höra hur alla olika smaker kan fås fram för att sedan dra ut på den irländska landsbygden och klättra runt som småbarn i leksaksbutiken och borra bland 17000(!!) fat! Allt för att hitta vår egen Rockhyllan whiskey! Därefter drar vi tillbaka till Dublin med de slutgiltiga kanditaterna och gör det stora valet! Det blir rapporter både direkt från hotellet och destilleriet där du även får höra Darran från Teeling berätta om vad det är vi egentligen har valt ut! För att fira det hela drar vi även ut på krogrunda i Dublin och hamnar på ett...silent disco! Missa inte resedagboken, lyssna där du hittar poddar nu! Tack till våra kompisar på tidningen Allt om whiskey, TOMP och Teeling. Läs mer om resan i senaste numret Allt om whiskey #3 2019, i butik nu! //Hafslund, McKenzie och Pastor André
2019-06-14
Länk till avsnitt

113. Skogen

Följ med in i djupet av denna mytomspunna plats där liv, död och romantiska berättelser om människoliknande vålnader i corpse paint och yxa vistas. En plats som skänker såväl harmoni och glädje som ren skräck! Avsnittet gästas av radiostationen Bandit Rocks morgonprogramledare Bollnäs Martin a.k.a artisten Martin Rubashov som berättar om sina upplevelser kring att skapa musik i skogen och hur träd pratar och hjälper varandra. Vad gör skogen så speciell? Vilken dragningskraft har den och vad kan skogen göra för psyket? Vi kastar, med besked, av många från bussen i det här avsnittet och bjuder på många musiktips!
2019-05-31
Länk till avsnitt

112. Sweden Rock Festivals vice VD och bokningsansvarig Martin Forsman

När du säger att du "längtar till sommaren menar du egentligen "Jag längtar till sommarens festivaler," men hur svårt är det att slänga ihop en festival för flera tusen? Häng på när vi får besök av Martin Forssman som är bokningsansvarig och vice VD på Sweden Rock Festival för att snacka om hur det egentligen går till att göra en festival! Hur vet du vad det ska kosta att boka in ett band, hur fixar du de krångligaste raider-kraven och hur gör du det hela hållbart med tanke på planeten? Dessutom får du höra om Aerosmiths festivalkök, gighaverier och om hur otroooligt lätt det är att göra det perfekta spelschemat!
2019-05-20
Länk till avsnitt

111. Högtalarexperten Jens

Det är ingen lätt uppgift att gå till banken och tömma kontot på alla dina besparingar för att köpa ett par "dina-grannar-kommer-hata-dig-högtalare. Fast måste de kosta så mycket och hur skall de placeras i rummet för bäst ljud? Lyckligtvis hjälper Jens från en hi-fi butik till med hur ett rum skall möbleras för optimal musikupplevelse och vilket köp som faktiskt ger mest för pengarna. Rockhyllans inredningstips: äggkartonger på väggarna och pastellfärgad heltäckningsmatta! Vilken låt tror du önskas spelas mest i butiken innan köpet av högtalare? Jens ger, med viss beska i munnen, svaret!
2019-05-02
Länk till avsnitt

110. Året 1967

Musikåret 1967 - ett drömmande år med stor betydelse för rockscenen! Detta var året för Summer of Love med den första stora rockfestivalen, brinnande gitarrer och kanske lite naket. Vi hade även ett kungligt Vegas-bröllop som satte trenden för tusentals andra rock'n'roll-bröllop. I TV-rutan blev stora band uppmanade att ändra låttexter för att inte vara för ekivoka...men hur gick det egentligen i en av de största showerna genom tiderna? Luta dig tillbaka och dröm dig tillbaka till året då kärlek och rock gick hand i hand. //Hafslund, McKenzie och Pastor André
2019-04-11
Länk till avsnitt

109. Metalyoga med Astrid Björk

Välkommen ned till katakomberna där mörker och oortodoxa kroppsrörelser sammanflätas med tung andning och skön musik! Rockhyllan har nöjet att gästas av en kvinna med mål i siktet! Ur askan reser sig metalyogainstruktören Astrid Björk som bedriver yoga på ett alldeles säreget sätt. Hon kombinerar sökandet av ljuset med en sjäslig vandring genom mörkret. För att tala klarspråk, härligt yogapass med bra musik! Upplev makabra läten när Danne McKenzie och Pastor André utför, med karlaktig smidighet, olika yogapositioner. Detta och en rad musiktips för dig som behöver inspiration. Namaste!
2019-03-21
Länk till avsnitt

108. Den klimatsmarta Rocke(r)n Magnus Carlson från Weeping Willows

Det klingar förvisso bra att jordens undergång är nära och totalt jävla mörker skall råda...men ändå inte! Tänk vad trist att inte kunna lyssna på musik och uppleva ruset av för mycket head-banging på alla sommarfestivaler. Kan vi stoppa undergången? Rockhyllan får finbesök av den tidigare Grammisvinnaren för "årets hållbara artist" Magnus Carlson från Weeping Willows. Han berättar och ger tips på hur du kan vara klimatsmart som artist och till vardags. Vi har mycket att lära och spanar in allt från kläder, raiders och turnéresande till vilda bin!
2019-03-07
Länk till avsnitt

107. Polisen!!

Polisen är här!!...och du får hänga med i radiobilen till både festivaler och stora gig. Bakom ratten sitter Polisen Mats Mulle Lindberg som guidar oss genom förberedelser, fältarbete och musikval i bilen. Hur är det att jobba med rockpubliken gentemot andra genres egentligen? Dessutom får du höra om Mulles fantastiska arbete som kontaktpolis på ett helt gäng skolor. Allt detta och mycket mer tillsammans med en näve musiktips och tidernas mest osanolika skivback. Missa inte! OBS - borgenssumman får du lösa själv!
2019-02-21
Länk till avsnitt

106. Musikaffären

Det finns en plats där drömmar föds. En plats där drömmar blir till verklighet och upplevelser blir till liv! En plats vi med kärlek kallar - Musikaffären! Livet som rockstjärna börjar måhända i fantasin men övergår sedan till en alternativ verklighet i musikaffären. Här kan du i timmar provspela, drömma dig bort till fullsatta arenor och känna musikens makt i hela kroppen. Men hur är det med uppförande i butiken? Hur länge är det egentligen ok att provspela? Får du dregla ned ALLA mungigor i butiken och sedan ogenerat lägga tillbaka dem i korgen? Vi pratar även om hur butiken ska vara utformad för att kännas bäst och om hur en expedit egentligen bör vara! Smaklig spis!
2019-02-07
Länk till avsnitt

105. Tomten lever och rimmar!

Året avslutas i sedvanlig tradition med högklassiga julrim på klappar som du som lyssnare hört av dig om. Team Hafslund & McKenzie spänner musklerna mot Team Pastor André. Kan Pastorn överraska efter att ha varit tvångsinsatt på träningsläger sedan förra julen? Rockhyllan testar must i olika konstellationer, allt från god till äcklig via spetsad med diverse högalkoholhaltiga blandningar. Även historien om experimentet att framställa alkoholfri öl kommer på tal... Bartender Danne McKenzie försöker skapa en ny världsgrogg med just must som huvudingrediens. I kitteln hittar du även musiktips, hetsig stämning och ett hejdundrandes TACK som fan för i år. Rockhyllan önskar GOD JUL & GOTT NYTT ÅR i power metal-anda!
2018-12-21
Länk till avsnitt

104. Podcast i podcasten!

Tidsmaskinen är modifierad och tar dig till en framtid där TV:n är förbjuden! Lag och ordning råder (enligt Dannes mcKenzies lagbok) och du spisar podcasts dagarna i ända! Avsnittets härskargäst, Henke Brannerydh, skapare av vidundret "Rockpodden," delar med sig av sin 2,5 åriga resa i passionens tecken där han gjort över 100 avsnitt och delat med sig av lika många mustiga och häpnandsväckande berättelser från diverse gäster. Kan podcast konkurrera ut traditionell radio och annan ljudburen media? Kanske, bara Danne McKenzies tidsmaskin vet svaret fullt ut... Spänn fast bältet!
2018-12-13
Länk till avsnitt

103. Krögaren Stene

Platsen är lika välbekant som mammas hemlagade köttbullar är goda. Skämtsamt kallar du det ditt andra vardagsrum men i folkmun mer känt som...krogen! En plats som väcker förhoppningar! Förhoppningar om en underbar kväll med god mat och dryck. Lyckligtvis har vi hjälp av krögaren Stene som guidar oss genom restauranglabyrinten när det kommer till vad bra service är, hierarki i köket och det här besvärliga med dricks. Självklart slutar vi i baren... Kvällens meny på Michelinkrogen Rockhyllan: Körv mä brö! Varmt välkomna!
2018-11-29
Länk till avsnitt

102. Allt om hår!

En årsförbrukning av hårspray för en utekväll eller livlösa toppar med novembersymptom? Frisyren är, om än inte uttalat, det viktigaste en rockare kan ge sig på. Din identitet utstrålas via frisyren och första intrycket du bemöts av baseras efter svallets former. Det låter som en billig reklam för shampoo och långt ifrån verkligheten. Häng på när vi får besök av världsmästaren och TV-frisören Hillewi Gottfridsson för att ta dig igenom rockhistoriens alla frisyrer, lära dig ta hand om kalufsen och möta skräcken av att tappa alltihop! Dessutom sätter vi Gene Simmons i frisörstolen för en make-over!
2018-11-08
Länk till avsnitt

101. Bandtröjan

Rockhyllans 101:a avsnitt och finkläderna är på! Du kan visa dig i alla sammanhang, allt ifrån bästa vännens dop, familjemiddag och t.o.m. ditt egna bröllop så länge din finaste bandtröja är på! Häng på när vi får besök av Dr Larsa från Merch-Ants för att lära oss om merchens historia, trender i olika länder och tips till dig som vill trycka något snyggt till ditt eget band. Klär sig tyskarna helst i XXS, är ryggtryck hett överallt och vilken merch köper vi helst idag?
2018-10-25
Länk till avsnitt

100. Den stora festen!

Det råder glädjeyra när Rockhyllan firar det stora jubileumsavsnittet 100! Nostalgins makt är medryckande och kompromisslös och därav bjuder vi upp till dans tillsammans med några av våra tidigare gäster. Till ljudet av förföriskt bongospelande gästas vi av Magdalena Athena Kowalczyk (Lyxfällan och Gladiatorerna), Rockhyllans egna fullangare David Mortimer-Hawkins (Frequency beer works mm), Chefredaktören Emma Andersson (Allt om Whisky), Britt Björn Eriksson (Farbror Fläsk) och rockhyllans egen PT och Hårdrocksfysiker Limpan! Vi snackar minnen, rankar bästa felhörningen och går igenom massor med bra tips på hur du firar och fixar fest. TACK för att du hänger med oss!
2018-10-04
Länk till avsnitt

99. Häxan

Vad händer när en häxa och en pastor vistas i samma rum? När Rockhyllan öppnar upp andeporten för ett besök av häxan, författaren och spåkvinnan Jolanda den Tredje pratas det om vad det ockulta är för något. Vad betyder det att vara en häxa och vad innebär ockultism i rocken? . Du får även lära dig om häxkonst att använda i vardagen! Efter förra veckans avsnitt, Valspecial, är nyfikenheten stor på om det går att spå vem som blir nästa statsminister. Öppet sinne!
2018-09-20
Länk till avsnitt

98. Valspecial

Rockhyllan har som enda media, eller medium, fått tag i läckta uppgifter om den kommande regeringen. Vi har hela listan på alla ministrar! På Rockhyllans valmanifest kan du läsa om ett val-quiz, surret kring metaläldreboenden och festivalbarnomsorg. Dessutom testar vi den nya programpunkten "Hittegodsavdelningen"
2018-09-06
Länk till avsnitt

97. Farsan

Det råder kaos på förskolan Rockhyllan. Ingen ordning och reda och situationen ser ut att vara okontrollerbar. Det blir dock andra bullar när Per Soläng från Corroded? hälsar på och agerar fulltidspappa och sätter bråkstakarna på plats. Häng med i ett uppfostrande avsnitt bland föräldraskap, familjeliv på turné och hur man bäst använder sina yrkesfärdigheter som rocker i hemmamiljö. Allt detta, en glimt från Sweden Rock Festival, musiktips och en fräck, fräsig och frän mash up. Regnig Midsommar!
2018-06-21
Länk till avsnitt

96. Överlevaren

Förberedelse är ALLT! Att packa det mest väsentliga inför en festival kan vara livsavgörande. Vad krävs det för att du skall överleva 72 timmar helt oberoende av någon annan? En crocodile dundee kniv för att bre frukostmackan? En eldkastare för att göra eld? Bamseplåster? Har du inte koll på läget? Lyckligtvis har vi överlevnadsexperten Jan Alsander, Generalsekreterare på Civilförsvarsförbundet, som lär dig om hur du möter festivalsommarens alla utmaningar...och lite till. Hur tvättar du din bandtröja utan tillgång till tvättmedel? Vad tillagar du bäst från skogen när du inte vill handla i vildsvinskebab i hångelsås (läs vitlök) på området? Var förberedd på att bli förberedd!
2018-05-31
Länk till avsnitt

95. Studioskola med Jugglo Wall

Är det det verkligen så det går till? Att när du spelar in ett album, med egenskrivna låtar, är det du som bestämmer precis allting runt och kring skivan? Producentens agerande varierar från obönhörlig diktator till mysmänniskan som bakar bullar och skapar god stämning. I avsnitt 95 reder vi ut vad en producent är och har för roll samt förklarar en del begrepp kring studioinspelning. Dessutom en näve musiktips, ett annorlunda sätt att leta skivor och mycket annat.
2018-05-17
Länk till avsnitt

94. Allt om whisky med chefredaktören Emma

Häng på när vi får besök av Emma Andersson, chefredaktör på tidningen Allt om Whisky för att snacka om....wait for it....whisky! Du får en snabbkurs i hur det går till när man tillverkar livets vatten, en koll på trender, typer och självklart ett test som svarar på frågan du alltid undrat: - Hur LÅTER whiskyn?! Dessutom, i vanlig ordning, ett bourbonfat fyllt med musiktips och en ekivok felhörning. Och du, kolla in senaste numret (april 2018) av tidningen också. Rockhyllan gör ett stort bourbon-test!
2018-04-26
Länk till avsnitt

93. Dregen inreder

Du skall vara, se ut och bete dig som alla andra men ändå vara annorlunda och unik. Hur fan skall det gå till? Rockhyllan har självklart alla svaren och låter Dregen från Backyard Babies/Hellacopters lotsa dig genom uppbyggnaden utav en scendekor till hur hemmets otäckt ljusa alternativt härligt mörka väggar kan inredas. En näve musiktips samt vilka möbler som brinner bäst!
2018-04-12
Länk till avsnitt

92. Scenshow med Johan Wellton

Genom alla tider har människor velat bli trollbundna av ett spektakulärt och magiskt framträdande på scen men hur blir du överraskad 2018? Påskäggen är fyllda med allehanda överraskningar när Johan Wellton gästar för att prata om skapandet av scenshower! Hur trollbinder du publiken, hur är det att uppträda på gatan och vad gör man när det inte går som det var tänkt? Dessutom en näve bra musik, en felhörning och en glad låt du aldrig kommer glömma! Vi vill varna känsliga lyssnare att inledning av avsnittet kan upplevas som läskig...och slafsig Hubba hubba hubba!
2018-03-29
Länk till avsnitt

91. Förfest med Richie Püzz

Blås upp ballongerna, duka fram och häng med när vi får besök av förfestgurun Richie Puzz! Du får allt från förberedelserna vidare till ovett och etikett, musiken, spelen, historiens bästa bus-tips och ända fram till dagen efter. Självklart en extra stor skopa musiktips och en felhörning där ordet ekivokt kanske känns lite i underkant
2018-03-15
Länk till avsnitt

90. Mentala coachen Olof Röhlander

Ruta 1 - Början på världens största rockband formas kanske under en bira på kvarterskrogen men vad händer därefter? Hur tar ni som band Er vidare och hur når ni de drömmar, mål och de förväntningar som ställs på er? Bergodalbanan med upp och nedgångar kommer sätta ert psyke på prov och bara dem med de bästa mentala knepen kommer vidare till en högre nivå. Avsnittets gäst, Olof Röhlander, är en prisad föreläsare och mental tränare som hjälper dig att komma nära inpå dina 666 000 skrikande fans med en näve tips och trix som fungerar både i vardagen, i replokalen, på jobbet och på scenen. Självklart en ekivok(!!) felhörning och en skopa bra musik.
2018-02-22
Länk till avsnitt

89. METALISTEN Henrik Fexeus

Stenhårt grepp eller en sladdrig hand som mer kan liknas vid en död fisk sträcks fram emot dig. Sättet att ta i hand är många men hur vet du vad som är rätt och fel? Avsnittets gäst, Henrik Fexeus, är inbjuden för att titta närmare på kroppsspråk både på scenen och vid personliga möten. Förutom vardagstips på hur du skall läsa av om någon är intresserad utav dig och hur du själv kan visa dina lustfyllda känslor på ett snyggt sätt,så börjar det oftast med ett "korrekt" handslag. Dessutom ett stort avslöjande i tankeläsning! Lyssna och lär när vi får veta hur man som en riktig Jedi-riddare kan styra andras tankar. En ekivok felhörning och en dos hypnos!
2018-02-08
Länk till avsnitt

88. Den försvunna gitarristen är funnen!

Vi säger hej, hallå och läget till den forna KISS-gitarristen Vinnie Vincent som efter 20 år helt i det dolda plötsligt uppenbarar sig i rampljuset. Vi har med oss Melker Becker som ger oss stalltips på varför detta sker just nu. Finns det en underliggande mening? Samtidigt tar vi ett tungt farväl till världens bästa band efter 35 trogna år i Satans tjänst. Dessutom, vi går igenom hela rollistan i den nu påbörjade filmatiseringen av Mötley Crües "The Dirt" Både den svenska och engelska versionen (!) Självklart en felhörning och en näve musiktips
2018-01-25
Länk till avsnitt

87. Vi har personalfest med stort öltest

Säcken är fullastad med ett ovanligt glatt Rockhyllangäng. Kanske beror det på firmafest och det STORA julölstestet där vi enhälligt utser 2017 års bästa julöl! Finporslinet till denna buffé är framtaget för att avnjuta raketglögg bryggd i MaKenziska högskolans källare, heavy metal-pepparkakor och annat gott. Självklart, enligt tradition, så blir det även Rockhyllans rimstuga! Vi ber också dig om hjälp med en viktig uppgift som kan göra ett stort avtryck i Rockhyllans kommande historia. - Ond Jul & Hårt Nytt År -
2017-12-21
Länk till avsnitt

86. Första hjälpen av Britt Björn!

Hur fungerar det för artisterna när de skall ut och giga? Löser allting av sig själv eller finns det någon hjälte bakom operationen? Vem ser till att de krävande artisterna har ätbara skor inför varje spelning back stage och hur går det till när du ena dagen spelar på förskolan Bävern i Arboga till att nästa ett fullsatt Ullevi? Frågorna är många men artistbokaren Britt Björn har hjältemanteln hårt knuten och benar upp alla bitar.
2017-12-01
Länk till avsnitt

85. Musik som medicin!

Kan Mozart kan Rockhyllan! Sätt på dig den rena skjortan, spetsa kunskapsöronen och rulla upp finfrisyren då Rockhyllan gästas av en "true" gentleman! Resan med musik börjar redan med ditt ofödda barn i mammas mage till hur dementa på äldreboendet påverkas av musik. År av studier har lett till att avsnittets gäst, Töres Theorell, kan titulera sig som professor i psykosocial medicin. Vad gör musik för skillnad när du växer upp och när är det egentligen bäst att börja lära ungarna spela alla Yngwie Malmsteen-solon? Vad är Mozarteffekten? Kommer Pastor André få sota för sin kärlek till svårhörda låttexter som gammal och hur hänger stress och musik ihop? Många frågor och många fascinerande svar från Töres.
2017-11-16
Länk till avsnitt

84. Allt om trummor

Sitt rak i ryggen, inget fniss och spotta ut tuggummit!!! Det ringer in på Kungliga McKenzieska Högskolan! Vaxa trumstockarna och tag plats i bänken för nu blir det både historia, teknik och sex & samlevnad på schemat. Håltimme kan du glömma men på rasterna klämmer vi såklart in både musiktips och en felhörning! Danne McKenzie har satt på sig magisterkappan och vaxat skägget för att leda dig in i en värld där trumman är hjärtat. Vänligen håll takten under hela avsnittet när allt om trummor avhandlas.
2017-10-26
Länk till avsnitt

83. Radio! By request gäst Peter Kjellin

Är podcast som radio och i så fall är radio som podcast? Svida om till höstmyskoftan och plugga in headsetet då vi får besök av radiostationen Bandit Rocks musikchef tillika poddare i Nördigt, Peter Kjellin för att snacka om hur det är att både göra och lyssna på radio. Dessutom, 3 matskedar nostalgi, 1 tesked Bandit-historia och 4 kryddmått om hur vi alla hamnade på samma radiokanal. Allt toppas med en svårtuggad felhörning! Smaklig spis!
2017-10-12
Länk till avsnitt

82. Filmmusik med filmmusikkonnässören Stam från Mustasch

Poppa popcorn, kryp upp i biostolen och häng på när vi tar reda på vad det är för skillnad på filmmusik och musik på film! Vi får besök av filmmusikkonnässören Stam från Mustasch som delar med sig av bra tips på filmmusik! Allt toppas med en skopa clownskräck, en felhörning och dolda baklängesbudskap!
2017-09-21
Länk till avsnitt

81. Klassfoto med fotografen Tallee Savage

Det finns tre stora kosmiska ting hösten bjuder på för dig att fundera över. 1. Hur tar du egentligen en bra bandbild? Inte vara för hård och definitivt inte för mjuk! 2. Hur skulle du reagera om medlemmarna i SLAYER ringde på dörren? Skulle du bjuda på din tisdags blodpudding? 3. Vem var det egentligen som ramlade i poolen på Dios 40-årsfest? Frågorna är många men Rockhyllan som gästas av fotografen Tallee Savage har alla svaren! Dessutom: hur bra är nya Qotsa-plattan, en ekivok felhörning och mycket annat!
2017-09-05
Länk till avsnitt

80. Sommaravslutning med finlangaren David Mortimer Hawkins

Det annalkande sommarlovet stundar och det skall firas med stämningsfull fulsång samtidigt som sommarbarnet David Mortimer-Hawkins förser dig/oss med kunskap om vilken öl som passar bäst i solens strålar. Dessutom drinktips med alternativa resultat och bieffekter. I mitten av garnnystanet, det vidrigt snikna Gene Simmons försökt att göra samt spännande skvaller om en annan sminkad medlem. Crème de la crème är dock det mystiska meddelandet från "Gud" som vi självklart försöker kryptera och har du själv en aning vad som menas, snälla hör av dig. Säsongens sista felhörning samt tankar kring att världens bästa band spelar på nöjesfältet Gröna Lund.
2017-06-29
Länk till avsnitt

79. Allt om intervjuer med Anders Lundquist

Det finns två tidsepoker i människans korta historia - den med och den utan internet! Musikjournalisten Anders Lundquist med 30år i branschen och över 1200 olika intervjupersoner lär dig allt från hur du ska göra för att bli bästa kompis med Bruce Dickinson till hur du samlar material för en intervju utan internet!!! Dessutom en omgång av "kan du gissa svaret" från några kända intervjuer och en barnförbjuden felhörning!
2017-06-01
Länk till avsnitt

78. hårdrocksslakt!

Synthmakt - hårdrocksslakt! Ropen har skanderat och slag har utkämpats mellan rockers och synthare sedan urminnes tider men hur ser bataljen ut 2017? Häng på när vi tar pulsen på både Depeche Mode och KISS-gigen som var i helgen. Dessutom pratar vi piratmerchandise och försöker hantera Pastorns senaste infall...igen. Allt uppblandat med musiktips och en matig felhörning!
2017-05-11
Länk till avsnitt

77. Ilska med David Eberhard

Slag, sparkar och skrik - PANG - Vredesutbrottet är ett faktum! Hur hanterar du din ilska inombords? Häng på när vi får besök av överläkaren i psykiatri, författaren och föreläsaren David Eberhard för att snacka om hur musiken påverkar humöret och om vad du kan göra när det börjar ryka genom öronen. Världens största rockstjärnor skriver till Rockhyllan för att få hjälp med hur de kunde gjort för att hantera några av deras tidigare kända vredesutbrott bättre. Och eftersom David bland annat skrivit böcker om curlade barn så pratar vi såklart också om curlade kändisar!
2017-04-25
Länk till avsnitt

76. Hail! Hail! Rock n'Roll! Kasta kläderna, Rockhyllan 76 är ute!

Häng med när vi snackar musikstölder i ett avsnitt fullproppat med tjuvgods. Är riffet du hör nyskapat eller återvunnet? Rockhyllan har hela listan...eller? Självklart blir det också en avskedshyllning till rockens urfader och den evigt kopierade Chuck Berry, en felhörning och en näve musiktips!
2017-03-30
Länk till avsnitt

75. Expert Eva Jangen

Strålkastarna riktas mot garderobens okrönte konung och rockens kanske viktigaste plagg: skinnjackan! Vet du vad och hur du skall göra väl hemma efter en regnig festival och läderjackan är alldeles blöt och lerig? Är det verkligen 90 grader, mjukmedel och klorin som gäller som de bästa skötselråden? Frågorna är många och därför har vi till vår hjälp läderdrottningen Eva Jangen från 118 second läder. Eva har stylat musiksverige i skinnjackor i 30 år! Dessutom bjuds det på en felhörning, musiktips och en oväntad exkursion.
2017-03-16
Länk till avsnitt

74. Pastorns lilla metalskola tillsammans med Jörgen Sandström

Utbildning av den elaka skolan där ordet långsamt är en svordom men avgrundsvrål belönas med högsta betyg! Tag plats i skolbänken och lyssna noga för idag är det dags att bättra på allmänbildningen i en grundkurs om metal! Till vår hjälp har vi Jörgen Sandström (f.d Torture Division, Entombed, Krux, Candlemass, Grave mm) på besök! När du som metal-ornitolog ligger med kikaren i högsta hugg utanför metalfestivalen och spanar, hur känner du igen de olika sorterna av metalfans egentligen? Hur många genres finns det och måste man hålla koll på alla? Frågorna är många men Rockhyllan har hela listan! Dessutom - de tre viktigaste nybörjarplattorna för dig som vill ge dig in i mörker, kyla och annat mys!
2017-03-02
Länk till avsnitt

73. Let there be light med ljusdesignern Tintin

Gör som Slayer - ta fram dina bästa solglasögon och häng med i Rockhyllan 73 när vi riktar blickarna rakt in i scenbelysningen! Har du också undrat vilken färg en typisk AC/DC-låt har eller hur man ljussätter Spansk smörsång? Hur blinkar man med lamporna på scenen? Frågorna till vår gäst ljusdesignern Tintin är många men svaren är fler: Rockhyllan har hela listan! Självklart blir det också en skopa musiktips och en felhörning direkt från konditoriet.
2017-02-16
Länk till avsnitt

72. Bryggmästaren Mattias Hammenlind

Allt skall inte vara gott! Bryggmästaren Mattias Hammenlind hjälper Rockhyllan att reda ut HUR du brygger kvalitetsöl och vilken bärs som smakar värre än människoavföring. Är det öl på burk, fat eller flaska som gäller samt vilken färg är sämst. Årets fräckaste felhörning redan i säsongspremiären! Varning 18års gräns!
2017-02-02
Länk till avsnitt

71. Julrim och öltest

Att rimma är en konstform som bara de visa bemästrar och Rockhyllan är mästare i genen. Vi rimmar på dina klappar samtidigt som vi julpysslar under ölets rus då ett stort bärstest också äger rum. En snabb tillbakablick med tidsmaskinen i arkivet över avsnitt vi minns från i år. GROV JUL & ETT NECRO NYTT ÅR!
2016-12-20
Länk till avsnitt

70. Med Melker Becker i jakten på den försvunna rockstjärnan!

Rockhyllans har tagit experthjälp från Melker Becker, en gentlemanrocker som fört rocken framåt både via radio, tv och i bokform. Radioprogrammet "Rundgång" är ett fint exempel på detta och boken "Hårdrock, rundgång, nitar och nackspärr" är ett måste i varje hem. Melker kommer leda expeditionen: "Jakten på den försvunna rockstjärnan" Vem är det? Var hittar du honom och är han osminkad? På med hatten och spänn fast bältet för nu åker vi!
2016-12-01
Länk till avsnitt

69. Denim & Leather med Sabina

Rockens mest älskade plagg från förr till nu med jeansexperten Sabina Ljung. Vi har hela listan på vilka jeans de största rockstjärnorna köper!
2016-11-22
Länk till avsnitt

68. Kostymer & Masker med Helene Söhr

BU! Blev du rädd? Bra, för dags för dig att svida om till din läskigaste Halloweenkostym och häng med när vi får besök av kostymören och teaterskräddaren Helene Söhr! Hur hinner egentligen rockstjärnorna göra snabba klädbyten bakom scenen under gig och hur lång tid tar det att sy en Gene Simmonskostym? Mer om det, en felhörning, musiktips, Halloweenknep och mycket annat... Släpp ut håret, tvinna skägget och ta en dusch!
2016-11-03
Länk till avsnitt

67. Nobelpristagaren Bob Dylan

Att vara en rocker innebär att du struntar i lagar och regler samt rock n´roll festar till öronen växer igen...typ...kanske! En person i Rockhyllan har tagit steget utanför den trygga, varma och upplyftande rockboxen och spetsat blicken till en annan gengre. En främmande miljö som satt djupa spår... Häng på när vi snackar med en överväldigad Nobelpristagare i Bob Dylan och dessutom går vi igenom självklara kandidater till att ta över basen i AC/DC. Rockhyllan har hela listan! Allt toppat med en felhörning och musiktips!
2016-10-20
Länk till avsnitt

66. Gladiatorn Athena om att inta en roll

Avsnitt 66(6) blir passande nog det mest smärtsamm! Den forna världsmästaren i thaiboxning och nuvarande Gladiatorn Athena gästar för att ge sin syn på att inta en roll och vad det innebär med olika scenpersonligheter. Dessutom en titt bakom kulisserna i Gladiatorerna och surr om vem som har legat mest i rockvärlden.  Med full kroppsutrustning och vässade klövar bävar vi inför Athenas knytnävesslagsmål - UTMANAREN REDO? - 
2016-10-06
Länk till avsnitt

65. Väsen och oväsen med Johan Egerkrans

Om T(roll)om Araya får dig att tänka på troll - då har du kommit rätt! Häng på i Rockhyllan 65 när vi snackar väsen (och oväsen) i rocken med illustratören Johan Egerkrans som b.la gjort böckerna Nordiska Väsen och Nordiska Gudar. Dessutom en skopa serier, musiktips och kanske den bästa felhörningen hittills!  En värld med tomtar, troll och annat oknytt som huserar i rocken! 
2016-09-22
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.