Sveriges 100 mest populära podcasts

Rockhyllan

Rockhyllan

Rockhyllan - med Anders Hafslund, Danne McKenzie och Pastor André

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

Array

Avsnitt

163. Rockhyllan - ZTV med Josefin Crafoord

Sveriges svar på MTV. Avsnittets gäst, Josefin Crafoord var under 90-talet programledare på den fräckaste tv-kanalen av de alla, ZTV. Joesfin tipsar hur du på bästa sätt kunde få Samantha Fox på riktigt dåligt humör och även fenomenet att ringa in i direktsändning och önska en musikvideo.
2024-03-21
Länk till avsnitt

162. Rockhyllan - Allt om skivsamlande

100% passion när avsnittets gäst, Stefan Sundberg som driver podcasten "SkivSnack" ger sin version av "hur en skivsamling skall se ut"
2024-02-01
Länk till avsnitt

161. Rockhyllan - Julavsnitt med delikata rim

Vansinningt mycket rim avverkas och det största julgrötstestet någonsin.
2023-12-19
Länk till avsnitt

160. Rockhyllan - Lawrence Mackrory Röstskådespelaren

Låt och agera som en exalterad panda som kan kung fu... 1, 2, 3 tagning! Häng på när vi snackar skräckfilm och dubbning med Lawrence Mackrory, en man med många personligheter. Hur fungerar det när Disney vill sätta liv i en animerad karaktär på svenska? Lawrence vet då han är röstskådespelare och dubbar b.la karaktären "Po" i filmen Kung Fu Panda. På kvällarna svider han om från pandadräkt till "Larry Lethal" sångare i thrashbandet F.K.Ü vars existens härstammar från skräckfilmer. För att vara en kung fu panda, tänk som en kung fu panda..eller!?
2023-11-30
Länk till avsnitt

159. Rockhyllan - Filmkreatören Björn Rallare

Med skinpaj på en hönsutställning presenteras den udda dokumentären ?Party Queens?. Skaparen och avsnittets gäst är kreatören Björn Rallare som följer väldens mest stilsäkra person, gitarristen Hampus Klang från Bullet. Här får du svaret på vad bedömningen ?Något sliten i stjärten? betyder. Även en dykning i kortfilmen om 1970 års festival ?Festival of the Midnight Sun? som planerade att dra mellan 40 000 till 300 000 besökare i Mantorp! Avsnittets röda tråd är: Norge & Arnie
2023-11-09
Länk till avsnitt

158. Rockhyllan - Fossiler i rocken med Mats Eriksson, professor i paleontologi

Ett levande avsnitt där historiens vingslag tar oss lååångt tillbaka i tiden för att gräva fram fossiler. Vid vår sida har vi Mats Eriksson, Professor i paleontologi. Han är även metal head författaren som avlat fram en 419 sidor färgglad metalkoloss: Death - The Antidote To Misery Häng med och hör hur b.la Black Sabbath gitarristen Tony Iommi reagerar på att få en fosill uppkallad efter sig och vilken fossil som är mest metal.
2023-10-26
Länk till avsnitt

157. Rockhyllan - Sommaravslutning

School´s out for summer!! - Säsongsavslutning med svindyra jordgubbar och snack om årets upplaga av sandstormen på SRF. Vi reder ut Dannes citat "Jag har giggat med Metallica" samt att vi ordar om de roligaste filmtitlarna...för vuxna! (Rockhyllan har hela listan) Akta dig för solen så ses vi arga till hösten - Ond bråd sommar!
2023-06-29
Länk till avsnitt

156. Rockhyllan - Bryggeriägaren & kulturstrategen Robin Johnander

Svaret på Hamlets berömda citat "Varför dricker man öl?" har låtit vänta på sig till kulturstrategen och Gamla Enskede Bryggeriets ägare Robin Johnander delger hemligheten. Ett "så funkar det avsnitt" i lärandet att brygga öl och spela gubbdöds. Spetsa öronen lite extra till musiktipsen, det var vi själva tvungna att göra.
2023-06-01
Länk till avsnitt

155. Rockhyllan - Maskören Lotta Fischer Levén

Ett så-funkar-det avsnitt med maskören Lotta Fischer Levén. Hon berättar hur det går till på TV-serier och filminspelningar med att sminka skådespelarna. Ett maskätet lik skall ju se ut som ett maskätet lik och det är Lottas jobb att ordna.
2023-04-27
Länk till avsnitt

154. Rockhyllan - Snowy Shaw

Häng med när vi kliver in i huvudet på multiinstrumentalisten Snowy Shaw som har både bra och sämre upplevelser om att gå sin egna väg. Vikten av att skapa musik du själv tror på och ha ett helhetspaket som berör alla sinnen.
2023-03-28
Länk till avsnitt

153. Rockhyllan - Operaspöken med scenteknikern Johan Molander

En anrik byggnad med inspiration från Paris som har över 1000 rum! Tillsammans med scenteknikern Johan Molander får du följa med bakom draperiet på Kungliga Operan där både gamla myter och nuvarande personal säger att det spökar. Många vägrar till och med att gå in i vissa rum... Tänd lampan och ha fötterna innanför täcket när fördömda instrument och spöken tar plats.
2023-02-16
Länk till avsnitt

152. Rockhyllan - Julavsnitt med kvalitetsrim

Hör upp! Uppesittaravsnitt där vi testar alkoholfri öl och samtidigt levererar, i absoluta världsklass, rim på dina julklappar efter önskemål. - Ond Jul & Hårt Nytt År -
2022-12-20
Länk till avsnitt

151. Rockhyllan - Magnus Broni Hård Rock på Export

Sveriges musikaliska storhet är vida känt globalt med världsartister, låtskrivare och allt däremellan. Avsnittets gäst, Magnus Broni är en av skaparna till dokumentärserien "Hård Rock på Export" som visar en ofta glömd musikskatt. Den hårda rocken och dödsmetallen som influererat band världen över i decennier.
2022-11-18
Länk till avsnitt

150. Rockhyllan - Jesper Thorsson Export Music Sweden

"Öka intäkterna för hela svenska musikbranschen" Många svenska band, låtskrivare och kompositörer är redan globalt erkända men hur sprider vi svensk musikindustri vidare? Jesper Thorsson, vd för Export Music Sweden berättar om arbetet med att exportera svensk musik och därmed öka intäkterna för hela svenska musikbranschen. Intressant snack som ackompanjeras av musiktips och klassikern "slänga av någon från bussen" med stor varningsflag.
2022-10-27
Länk till avsnitt

Rockhyllan - Peter Stjärnvind om dödsmetall

En skjuts tillbaka i tiden när Stockholms dödsmetallscen skapades och tog sina första steg mot globalt härskande. Allt började med tape trading och passion för musik och att spela hårdare och snabbare. Trummisen och gitarristen Peter "Flinta" Stärnvind var en av upprorsmakarna att både sprida och forma den starka dödsmetallscen vi har idag.
2022-10-06
Länk till avsnitt

148. Rockhyllan - Jakob Samuel Miljöartisten

Ute på de sju haven kan ingen höra dig svära... Sångaren Jakob Samuel (F.d The Poodles) berättar om när han hittade en hobby vid sidan om musiken. En hobby där han balanserar på en tunn tråd för att möta sin höjdrädsla och får användning för de nylärda Kapten Haddock svordomarna. Fortsättningsvis intressant samtal om organisationen "Artister För Miljön" som utbildar, upplyser och ger insikt om klimatsituationen.
2022-09-22
Länk till avsnitt

147. Rockhyllan - Sammanfattning Sweden Rock Festival

Vi rundar av säsongen med en sammanfattning av Sweden Rock Festival. På telefon har vi tidigare vice VD:n och bandbokaren Martin Forsman som delar lite "nördiga siffror" såsom hur många liter öl som gick åt under festivalen. Melker "Mel B" Becker som var scenvärd ger sina tankar om kosläppet och berättar vidare om och ett kommande projekt...
2022-06-22
Länk till avsnitt

146. Rockhyllan - Anders Carlborg om LKPG Hardcore

På 90-talet skapades många musikgengrer och satte många städer på kartan. Linköping är ett fint exempel på internationellt uppsving då hardcorescenen föddes och LKPG Hardcore blev vida känt. Avsnittets gäst, Anders Carlborg håller på att producera en dokumentärfilm om Linköpings hardcorescen med fokus på dess storhetstid under 90-talet. Även surr om charmen med VHS samlande...
2022-05-25
Länk till avsnitt

Rockhyllan - Hänt i hyllan 1

Danne befinner sig i Benny Anderssons man cave i detta specialavsnitt där vi delar våra observationer från vårens gig med Tool, Ghost, Mayhem och Hellacopters. Anmärkningsvärt är Anders kriminella bekännande...
2022-05-12
Länk till avsnitt

145. Rockhyllan - Martin Sturfält Konsertpianisten

En av Sveriges främsta konsertpianister, Martin Sturfält slår hål på vilka likheter och såklart olikheter som finns mellan klassisk musik och rock. Johann Sebastian Back, barockens bad boy vs Sebastian Bach, hårdrockens pretty boy.
2022-04-14
Länk till avsnitt

144. Rockhyllan - Richard Jonsson Radioproducenten

Ett klassiskt "så funkar det" avsnitt där radioproducenten Richard Jonsson delger hemligheterna bakom en framgångsrik radiostation. Lite barnförbjudet i "rätthörning" och en dag i System of a Down´s liv.
2022-03-31
Länk till avsnitt

143. Rockhyllan - Joel och Max om TV-spelsmusik

Max och Joel från Burning Planet berättar hur det är att skapa musik och ljud till tv/datorspel.
2022-03-18
Länk till avsnitt

142. Rockhyllan - Stefan Bergström från STIM

STIM med Stefan Bergström - Så funkar det.
2022-02-17
Länk till avsnitt

141. Rockhyllan - Julrim

Bordet är dukat och de stickade julful-tröjorna är strukna för julrim i stora lass. Det kommer bli julstök i köket och en vandring bland traditioner samt den stora frågan vad du säger istället för att "köpa tidningen" OND JUL & ELAKT NYTT HÅR
2021-12-21
Länk till avsnitt

140. Rockhyllan - Jan Åström Koreograf

Dans och koreografi på scen och i publikhavet!? Skulle inte tro det, inte i hårdrocksscenen...eller? Koreografen Jan Åström har hjälpt nästan hela svenska artisteliten med att göra helhetsupplevelsen bättre för både artister och publiken med koreografi.
2021-12-10
Länk till avsnitt

Rockhyllan - Mattias Lindeblad - Ringer en vän 4

Staden som förändrade världen för all framtid med hårda melodiska melodier. Häng med när författaren & journalisten Mattias Lindeblad berättare hur The Gothenburg Sound spred sig från i stort sett en gata i Göteborg till världens alla hörn.
2021-11-30
Länk till avsnitt

139. Rockhyllan - Relationsexperten Jacqueline Joo

Parrelation kontra att vara i band, jämförelser och likheter. Relationsexperten och KBT-terapeuten Jacqueline Joo ger tips på hur du agerar efter smekmånadsfasen med skriva låtar och repa. Den ohälsosamma mysbyxdöden, när du ger upp jeansvästen mot en laxrosa piketröja i replokalen och inför gig. Även hur länge du behöver vänta innan du ger dig ut på musikens svar på Tinder; auditionen efter att bandet gjort slut med en medlem.
2021-11-11
Länk till avsnitt

Rockhyllan Ringer en vän del 3 - Coop Records Gotland

En gös och en obskyr vinyl. Varukorgen ser annorlunda ut men så är inte heller Coop Records Gotland en vanlig matvarubutik. Med fäbless för "ovanlig" black metal och psykadelisk musik som gör livet lite mindre verkligt är det Sveriges mest ovanliga skivaffär. Förmodligen den enda kombinerade fisk- och skivavdelning i världen.
2021-10-29
Länk till avsnitt

138. Rockhyllan - Bandet AB med Lord Ahriman från Dark Funeral

Skriva musik, repa och släppa första plattan. Du lever drömmen. Plötsligt väntar bokningsbolag, avtalssignering okända skivbolag och juridiska termer. Vad gör du? Gitarristen Lord Ahriman i anrika Dark Funeral gästar Rockhyllan och delar med sig av vilka minor som är värst att trampa på i den juridiska djungeln. När bandet övergår mer till ett företag gäller det att ha koll på läget så att du inte blir blåst på pengar och speltillfällen.
2021-10-07
Länk till avsnitt

137. Rockhyllan - Frilansliv i musikvärlden med Eric Gjerdrum från Crashdïet

Häng med på säsongsavslutning och hattfest tillsammans med den fantastiske Eric Gjerdrum/Eric Young från Crashdïet! Vi pratar om hur det är att leva frilansliv och allt vad det innebär. Dessutom rejält med musiktips, domslut om vem som får åka med i bussen och svårslagna historier från vägarna! Tack för att du hängt med oss en säsong till, vi hörs igen till hösten! Ha en riktigt MÅS sommar! (Lyssna så förstår du...)
2021-06-17
Länk till avsnitt

136. Rockhyllan - Bakom kulisserna bland världens största rockband Iron Maiden

En historia berättad för första gången efter 36 år med Iron Maiden - Steve Harris livvakt Peter Lokrantz gästar Rockhyllan! Behöver vi säga mer!?...jo förresten, han har knäckt nacken på Axl Rose också.
2021-05-12
Länk till avsnitt

135. Rockhyllan - All PR är bra PR? - Med promotion managern Jenny Walroth

Häng på när vi reder ut hur artister lyckas nå genom bruset, hur många stygn du måste sy för att få vara med i tidningen OKEJ och om hur mindre lyckade PR-kupper kan gå. Dessutom massor med tips på musik för dig att upptäcka. En skopa promotion helt enkelt!
2021-04-29
Länk till avsnitt

134. Rockhyllan - Gitarristen med Fredrik Åkesson från opeth

Följ med när vi får besök av mästergitarristen Fredrik Åkesson för att få ta del av hur vägen till den ädla rockscenen kan se ut. Vi skall även reda ut en stark känsloladdad historia mellan Fredrik och Danne, leka "Ace eller Angus" och dela ut livsviktiga tips till dig som kämpar med ett instrument. Rockhyllan har hela listan!
2021-04-08
Länk till avsnitt

133. Mappe från Candlemass

Att konstant vara en underdog och spela i ett band ingen annan ville lira med till att vara nominerad till en Grammy! Mappe från genreskapande Candlemass gästar och ger sin bild av Doom Metal och berättar hur det var att spela som enda icke thrashband på thrash metal festivaler. Hur vägen från musiken ledde till busringningar och sålda klenoder... Det blir släppigt och fuzzigt!
2021-03-11
Länk till avsnitt

132. Rockhyllan - Money Money med Magdalena Kowalczyk från Lyxfällan

Bara för att du är en snuskigt rik musiker som håvar in deg på sålda t-shirts och vattentäta lakan betyder inte det att du har tillräckligt med pengar! Följ med när vi tillsammans med Magdalena Kowalczyk från TV programmet Lyxfällan ger de pengarspenderande rockstjärnorna ekonomiska spartips. Rockhyllan har även hela listan på smarta & dumma köp!
2020-11-19
Länk till avsnitt

131. Rockhyllan - 1977

Spänn fast säkerhetsbältet när Dannes tidsmaskin tar dig till ett händelserikt musikår där flera band och artister startar och släpper klassiska album som idag ses som milstolpar! Stam från Mustasch är tillbaka med Stams rullar där både TV och film avhandlas. Hej och välkomna till 1977!
2020-11-05
Länk till avsnitt

130. Rockhyllan - Master of Puppets med Björn Carlberg

Med en hand upp i röven presenterar vi dockteatergeniet Björn Carlberg (Operation Klotty, Kjell & Ungdomspensionärerna) som röstlägger rockens heliga maskotar. Den tusenåriga frågan om huruvida Iron Maiden Eddie har en charmigt varm värmlänsk dialekt eller en bestämd och rak östgöta dialekt besvaras. Rockhyllan ger hela listan på maskotarnas röster inom rocken!
2020-10-08
Länk till avsnitt

129. Rockhyllan - Bildproducenten Magnus Stenvinkel

Kamera 1 redo 3...2...1 - Vi får besök av bildproducenten Magnus Stenvinkel som aldrig har somnat på jobbet! Han reder ut vad en "snygg och bra" produktion är samt delger hur en paniksituation kan hanteras.
2020-09-24
Länk till avsnitt

128. Rockhyllan - Patrik Arve (Teddybears & Nya Krösus m.m.)

Höstpremiär med mångbandskonstnären Patrik Arve! (Teddybears, Nya Krösus & The Swedish Tiger Sound) Elegant surr om frisbeegolf och annat trädgårdssportande som black metal-boule och krocket! Dessutom krossade armar, fladdrande ögonbryn och en rejäl skopa musiktips!
2020-09-10
Länk till avsnitt

127. Rockhyllan - Panelen

I säsongsavslutningen bjuds det på en angenäm uppgift för "panelen" som ålar sig över Kurt Cobains gitarrförsäljning i prisklassen "jo jag tackar" och glädjebeskedet att konserter numera är tillåtna igen...för växter! Det blir även en djupanalys på Metallicas karriär samt framtidens konsertupplevelse via drive-in-gig! Tack för att du hänger med oss!
2020-06-25
Länk till avsnitt

Rockhyllan - Ringer en vän del 2 - Dregen

Rockhyllan tar pulsen på vad som händer i Dregens liv.
2020-06-03
Länk till avsnitt

126. Rockhyllan - Resor med Melker Becker (Mel B)

Vågar du följa med på otäcka reseäventyr utan försäkring? I så fall välkomnar vi dig kallt till de dödas flytande minnesplats, världens största haunted house och en stördykning 80m ned i underjorden! Reseledare för dessa makabra resemål är vår kompis Melker Becker...Spänn fast dig även om det inte hjälper!
2020-05-14
Länk till avsnitt

Rockhyllan - Ringer en vän del 1

En titt i backspegeln när Rockhyllan ringer en vän...del 1
2020-04-30
Länk till avsnitt

125. Rockhyllan - Backline STHLM

Vilken svensk kändis hyr en tvättbräda? Vilken kroppsdel kan du bryta med en hammondorgel och hur många trummor behöver du ha på ett backline-företag? Häng med på oväntade äventyr med Rickard Gustafsson från Backline STHLM!
2020-04-06
Länk till avsnitt

124. Rockhyllan - Frilansmusikern Anders Hedlund

Det bjuds på rytmiska takter i Rockhyllan när tre trummisar skall samsas om utrymmet. Fokus hamnar dock på frilansmusikern Anders Hedlund som b.la har tio säsonger i TV-programmet "Så mycket bättre" i bagaget. Hur fungerar det med olika jobb och vågar du tacka nej med rädsla att någon annan tar "din" plats! Smaklig lyssning!
2020-03-19
Länk till avsnitt

123. Rockhyllan - Friåkning

Spänn fast bältet och häng med på friåkning när DU är gästen! Du ställer frågorna och Rockhyllan har, såklart, alla svar! Det blir roliga historier över telefon och massvis med lyssnarfrågor. Dessutom skall världens äldsta fejd begravas!
2020-02-20
Länk till avsnitt

122. Rockhyllan - Klädmärken med Mats Andersson från Indigofera

Nytt år och en total stiländring av kläder! Måhända något överdramatiskt men i säsongspremiären får du höra allt kring skapandet av ett klädmärke. Vad krävs för att etablera sig på marknaden och vilka stjärnor tror du har ett eget märke? Passion är ett sammanfattningsord och Mats Andersson från Indigofera ger sin syn och berättelse på vad som krävs.
2020-02-06
Länk till avsnitt

121. Rockhyllan - Julavslutning

I kunglig stil vi radar upp rimmen i fil...ja du fattar. Rockhyllans årliga uppesittarpodd ute nu! Det blir en ORGIE i rim på alla förfrågningar vi fått in. Tack för förtroendet i år igen!! Dessutom rankar vi såklart årets julöl och testar pepparkakor med pålägg! Gäst: Rockhyllans egen adoptivson och rim-Jedimästare David Mortimer-Hawkins. Goo' jul och tack för i år!!
2019-12-19
Länk till avsnitt

120. Rockhyllan - Frontfigurer med Björn Strid

Häng på när vi får besök av Björn Strid, frontman i både Soilwork och The Night Flight Orchestra! Vi snackar om vad som kan tänkas vara nyckeln till framgång för en frontfigur. Är det något du föds till eller kan du växa in i rollen och hur funkar det att byta roll som sångare i helt olika band? Hör mer om detta, veckans true (världsnyhet!!), musiktips och viktiga råd! Ställ dig längst fram på scenen, greppa stativet och lyssna där du hittar poddar! //Hafslund, McKenzie och Pastor André
2019-11-28
Länk till avsnitt

119. Rockhyllan - Musikens reseledare Urban Näsvall

Bakom många bands stora framgångar finns det speciellt en person som hjälper dem lite extra mot stjärnstatusen på scen. Hen får sällan de stora rubrikerna och deras jobb är att lösa bandets problem, både på och utanför scenen! De organiserar bandets boende efter spelschemat och löser så att de tar sig från spelställe till spelställe. De agerar som en extra förälder eller som det heter på branschspråk, "tour manager" Följ med när Urban Näsvall "Tour manager " & "Production Manger" på Sweden Rock Festival ger en bild av vad hans jobb handlar och går ut på. Urban bjuder på en gripande berättelse om en döende mans sista önskan samt en hårresande batalj om när Ronny James Dios fru försöker få en aggressivt busig Tony Iommi att lugna ned sig.
2019-11-14
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.