Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Nära Radio

Nära Radio

I vårt första avsnitt pratar Näras chefredaktör Madeleine Walles med mediet Benny Rosenqvist om hur det är att vara medial. De pratar om andarna som ständigt finns runt omkring oss och om hur det är på Andra sidan. Benny berättar hur det går till när han har en sittning. Och så får du höra om när Benny och Madeleine var ute och gjorde ett reportage i ett spökhus!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

tidningennara.se

Avsnitt

Avsnitt 44 Barn och andlighet

Barnen är vår framtid och de nya generationerna har andra insikter om universum än vad vi har. i Det här avsnittet av Nära Radio samtalar Madeleine Walles och Benny Rosenqvist om barnen och hur deras andliga sidor kommer att förändra hela vår värld. 

2019-12-20
Länk till avsnitt

Avsnitt 43: Vatten

I detta avsnitt gästar mediet Ewa Olsson i studion och samtalar med Benny Rosenqvist och Madeleine Walles om vattnets andliga betydelse.

2019-10-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 42: Spådomar

Madeleine Walles och mediet Benny Rosenqvist gästas idag av Näras chefredaktör Paulina Holkenberg som en gång fick goda råd av mediet Ewa Olsson, vilket ledde till att hon träffade mannen i sitt liv. Benny berättar bland annat om spådomarna han ger folk och hur det kan fungera när de slår in. 

2019-09-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 41: Är det mina energier ? eller dina?

Madeleine Walles samtalar med Benny Rosenqvist om energier och hur man kan uppleva andras energier som sina egna. Det kan tära på de egna krafterna, men även tillföra ny energi när man möter någon som utstrålar livslust och glädje. 

2019-07-15
Länk till avsnitt

Program 40: Så hanterar du social rädsla

Madeleine Walles och Benny Rosenqvist samtalar om social rädsla och vad den grundar sig i. Benny berättar om hur man kan skapa en förändring inom sig som gör att man vågar ta plats och vara mer social. 

2019-06-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 39: Att läka efter våld i en relation

Madeleine Walles och Benny Rosenqvist samtalar om människor som styr sina närstående med våld och manipulation och vad man kan göra för att läka efter sådana händelser. Benny berättar att han kan känna när han möter någon som utsatts för detta och hur han hjälper dem att komma vidare.

2019-05-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 38: Få kontakt med din guide

Även om vi upplever att vi inte har kontakt med vår guide, så finns den alltid med oss. Det menar mediet Benny Rosenqvist som har daglig kontakt med sin guide. Han samtalar med Madeleine Walles om guiderna, hur de hjälper oss i vardagen och hur vi kan få kontakt med dem. 

2019-04-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 37: Sorgen efter ett barn

Kan man någonsin bli hel igen? Det här avsnittet av Nära Radio handlar om förlusten av ett barn och hur man kan hantera sorgen efteråt. Mediet Benny Rosenqvist berättar för Madeleine Walles om hur sörjande föräldrar ofta söker sig till honom för att få kontakt med sitt döda barn. 

2019-03-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 36: KÄRLEK

Madeleine Walles och mediet Benny Rosenqvist samtalar om kärlek och vilken makt den har över oss. Men också hur vi kärleken kan förändra våra förutsättningar och leda till ett bättre liv. 

2019-02-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 35: Energier

I ett samtal mellan Madeleine Walles och mediet Benny Rosenqvist får vi veta mer om hur energier kan få oss att växa som personer, men också hur vi kan få andra människor att växa genom de energier vi sänder ut. Benny berättar om energierna och hur allt i både livet och döden egentligen sammankopplas genom dem. 

2018-12-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 34: Den nya tiden är kvinnlig

Madeleine Walles och Benny Rosenqvist samtalar om att tiderna förändrats och att den kvinnliga kraften börjar få en allt större betydelse för framtiden. Benny pratar bland annat om kvinnorna inom politiken och hur deras kraft kommer att förändra samhället från grunden. 

2018-11-15
Länk till avsnitt

33: Skyddsänglar

I avsnitt 33 av Nära Radio pratar Madeleine Walles med mediet Benny Rosenqvist om skyddsänglar. Bland annat berättar Benny om hur man kan be sin skyddsängel om hjälp och hur man kan få änglarna att visa sig. Vi får också tips om vilka olika typer av tecken änglarna kan ge till oss och vad de egentligen försöker säga.

2018-10-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 32: FRAMTIDSTRO

Hur kan jag känna hopp inför framtiden i en värld som den här? Madeleine Walles ställer några av de frågor som vi alla bär inom oss till mediet och livsguiden Benny Rosenqvist. Han har många kloka svar på hur man kan tänka för att bygga en positiv syn av hur framtiden ska bli. 

2018-09-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 31: Andlighet förr och nu

Benny Rosenqvist har varit verksam som medium i 40 år och under dessa år har synen på andlighet förändrats radikalt. Madeleine Walles frågor till Benny tar oss med på en resa där andlighet till en början var något man talade tyst om, till att vinna en bred acceptans i samhället. Benny berättar om hur han själv blev uppmanad att inte berätta för någon om sina förmågor när han var liten. 

2018-08-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 30: Yrken för Högkänsliga

I avsnitt 30 av Nära Radio pratar Madeleine Walles med mediet Benny Rosenqvist om vilka typer av yrken som passar den som är högkänslig eller medial.

Benny berättar att många högkänsliga personer väljer yrken där de arbetar nära andra människor, men att det också kan finnas de som inte orkar med att känna av så mycket från omgivningen och att det helt enkelt kan bli för mycket för vissa. Benny ger tips om hur man kan lära sig att hantera den här typen av intryck och tillvarata sin egen energi.

Vi får också tips om vilken typ av yrken som absolut inte passar för den högkänslige och vilka yrken som passar den som är medial.

2018-07-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 29: "Fullmånenes kraft"

Varje månad är det fullmåne. Men hur påverkar den oss? Vad är det som egentligen händer när den lyser upp vår himmel? Det reder Madeleine Walles och Benny Rosenqvist ut i månadens avsnitt av Nära Radio!

Benny berättar för oss hur han påverkas av fullmånen och om den påverkar hans jobb som medium på något sätt. Han lär oss också hur kraftfullt det är att meditera vid fullmåne.

Dessutom får vi reda på mer spännande fakta om månen när den inte är hel. Hur påverkas vi när det är nymåne och halvmåne? Och vad betyder supermåne och blåmåne? Dessa svar och mycket mer får du i Nära Radio! Lyssna direkt på Näras hemsida, i iTunes eller i appar där du hittar podcasts.

2018-05-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 28: "Anna-Lena Vikström om änglar"

Underbara änglar! Vi på tidningen Nära älskar änglar - precis som sierskan och mediet Anna-Lena Vikström också gör! Änglarna finns verkligen med Anna-Lena i hennes dagliga arbete. Och de har funnits med i hela hennes liv, bera?ttar hon. 

Lyssna på ett kärleksfullt specialavsnitt av Nära Radio där Nära möter Anna-Lena Vikström och pratar om dessa underbara varelser. 

Ta chansen att lära dig allt om änglar! Tillsammans med Anna-Lena har Nära tagit fram en webb-kurs om änglar. Läs mer om den här: www.tidningennara.se/kurs/webb-kurs-anna-lena/

2018-04-09
Länk till avsnitt

Avsnitt 27: ?Högkänslighet?

I avsnitt 27 av Nära Radio pratar mediet Benny Rosenqvist och Näras chefredaktör Madeleine om högkänslighet. Vad betyder det att vara högkänslig och vad beror det på? 

Benny är själv högkänslig och i avsnittet får vi ta del av hans erfarenheter och hur han hanterar jobbiga situationer som kan uppstå för högkänsliga personer. Hur ska man kunna känna sig trygg i en värld där alla kanske inte förstår en? 

Du får tips och råd på hur du blir medveten om barn i din närhet som är högkänsliga och hur man kan hjälpa till att stötta dessa barn. Dessutom siar Benny hur framtiden ser ut för personer med en högkänslig personlighet.

2018-03-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 26: ?Kan sorgen göra dig stark??

I avsnitt 26 av Nära Radio pratar Näras chefredaktör Madeleine med mediet Benny Rosenqvist om sorg och att mista de som vi bryr oss om.

Hur ska man hantera sorgen? Och hur ska man kunna vända sorgen till någonting positivt? Benny delar med sig av sina erfarenheter av att förlora vänner som lämnat jordelivet. Han berättar även för oss hur vi ska kunna se tecken från Andra sidan samt hur hans inställning till döden är.

Vi får många goda tips och råd på hur vi ska kunna göra sorgen till en vän och känna tacksamhet när livet är som svårast.

2018-02-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 25 "Livssyfte"

I avsnitt av 25 av Nära Radio samtalar Näras chefredaktör Madeleine Walles med mediet Benny Rosenqvist om livssyften. Vad är ett livssyfte och hur hittar man sitt livssyfte?

Benny berättar om sitt livssyfte och hur han kämpade med det som barn men som nu är både lyckligare och mer harmonisk för att han vågade lyssna på sig själv och ta till sig sitt kall i livet. Tillsammans ger Benny och Madeleine dig goda tips och råd på hur du kan leva upp till ditt kall i ditt liv. Hur känns det när man har hittat sitt livssyfte och hur gör man för att våga följa sin inre röst?

2018-01-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 24 "Aura"

I avsnitt 24 av Nära Radio pratar Näras chefredaktör Madeleine Walles med mediet Benny Rosenqvist om vår aura.

Benny förklarar för oss vad olika färger i ens aura betyder och hur dessa färger kan förändras beroende på hur vi mår och känner oss. Och vad man kan göra om ens aura är skadad.

Vi får svar på frågor som vad auraläsning är, om det går att se sin egna aura och tips på hur du gör för att se auran på någon annan. Benny berättar även hur den perfekta auran ser ut och förklarar en övning på hur du gör för att känna din egen aura. Det är lättare än du tror!

2017-10-22
Länk till avsnitt

Avsnitt 23: Husrensningar

I avsnitt 23 av Nära Radio pratar Näras chefredaktör Madeleine Walles med mediet Benny Rosenqvist om husrensningar. Benny berättar hur han alltid renar sina hem innan han flyttar in och ger dig tips på hur du kan göra för att få bort energier från någon annan. Han berättar också om den enda gången han har blivit riktigt rädd. Hur får Benny över de oroliga energierna till Andra sidan? Och vad är egentligen en klibb-ande? Vilka verktyg har Benny med sig när han ska rena ett hem? Och finns det slott utan spöken?

2017-07-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 22: Astralresor

I avsnitt 22 av Nära Radio samtalar Näras chefredaktör Madeleine Walles med mediet Benny Rosenqvist om astralresor.

Att resa astralt innebär att du lämnar kroppen för att resa vart du vill i världen.

Hur går det till när någon gör en astralresa? Benny ger tips på hur du ska tänka om du vill prova att resa astralt. Han berättar hur hans första astralresa gick till, och vilket land han gärna reser tillbaka till.

2017-04-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 21: "Lär dig meditera"

I avsnitt 21 av Nära Radio lär mediet Benny Rosenqvist dig att meditera! Tillsammans med Näras chefredaktör Madeleine delar Benny med sig av tips och råd till dig som vill börja meditera och till dig som mediterar ibland men vill lära dig mer.

När du mediterar kan magiska saker hända. Men hur ska man göra för att komma dit? Hur länge behöver man meditera och är det bra att lyssna på musik samtidigt? Benny och Madeleine ger dig svar på alla dina funderingar!

Dessutom får du höra Madeleine berätta om när hon mötte sitt kraftdjur och såg sitt tidigare liv när hon mediterade på Sri Lanka. Meditation hjälper dig att minska stress, bli mer kreativ och får dig att sova bättre. Så ta åt dig av Bennys tips och börja meditera varje dag, du också.

2017-01-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 20. Mediala barn

I avsnitt 20 pratar Näras chefredaktör Madeleine Walles med mediet Benny Rosenqvist om barn och andlighet. Vad betyder det att vara indigobarn, kristallbarn och diamantbarn? Och vad är skiljer dessa åt?

Få svar på frågor som hur vanligt det egentligen är med barn som är mediala och vad är det som utmärker dem? Du får också svar på vad diamantbarnens uppgift är och när dessa kärleksfulla barn kommer födas.

Hör Benny berätta om sin ande-vän Kim från sin barndom och få handfasta tips på hur du ska göra om du känner att du har ett andligt barn i din närhet.

2016-12-26
Länk till avsnitt

Avsnitt 19: Universum

I avsnitt 19 av Nära Radio lämnar Näras chefredaktör Madeleine Walles och mediet Benny Rosenqvist jorden och flyr ut i universum.


Vad tror egentligen Benny att finns där ute? Och här omkring oss? Finns det utomjordingar här på jorden? Får Benny kontakt från andra dimensioner? Frågorna är många. Hör vad Benny Rosenqvist tror!


Dessutom får vi höra fascinerande historier om ufo-möten och tips på hur du kan uppleva och få kontakt med utomjordingar.

2016-09-15
Länk till avsnitt

Avsnitt 18: Övervinn dina rädslor!

I avsnitt 18 av Nära Radio samtalar Näras chefredaktör Madeleine Walles med mediet Benny Rosenqvist om rädslor.

Rädsla är vår största fiende, säger Benny Rosenqvist. Och vi har alla någonting att bearbeta vilket gör oss rädda på något sätt. Genom att utmana oss själva och vinna över våra rädslor så växer vi som människor. Men varför låter vi då rädslorna begränsa oss? Vad kan egentligen gå fel? Och vad händer om man är rädd för andar?

Vem vinner? Du eller rädslan? Lyssna på avsnittet, få råd och tips av mediet Benny Rosenqvist om vad du kan göra för att vinna över dina rädslor.

2016-06-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 17: "Utveckla din medialitet"

Lyssna på en andlig skola med Näras chefredaktör Madeleine Walles och Näras andliga profil Benny Rosenqvist!

Sin mediala utveckling tar tid och när man har lärt sig en annan sak så finns det alltid mer att lära. Även fast Benny är ett väldigt duktigt medium så utvecklas han fortfarande. Och någonting han kommer fortsätta med hela livet.

Kan vem som helst bli medial? Var ska man börja? Kan jag köpa läroböcker och vad är skillnaden mellan tarotkort och änglakort? Benny lär dig hur du ska göra för att växa andligt och utvecklas.

2016-05-12
Länk till avsnitt

Avsnitt 16: "Tror vi mer nu?"

I avsnitt 16 av Nära Radio samtalar Näras chefredaktör Madeleine Walles med mediet Benny Rosenqvist om tro.  Tror vi mer nu än vad vi gjort tidigare? Kan det vara så att vi är mer öppna för trohet idag?

Både Madeleine och Benny är överrens om att nyandligheten har ökat. Tidningen Nära ökar och vi ser att andligheten smyger sig in mer i film och TV. Men kommer den växa sig ännu mer? Är detta bara början?

Lyssna på vad Benny säger om nyandlighetens växande, vad den ger oss för trygghet och hur den påverkar oss i vardagen. Och hur ska vi göra för att sprida andligheten till andra på ett naturligt sätt? Benny Rosenqvist ger dig råden du behöver höra.

2016-04-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 15: "Lev din dröm"

I oktober 2015 anordnade Nära två andliga kryssningar. En av föreläsarna på båten var Helena-Magdalena Ivekrans, expert på attraktionslagen. Nu delar hon med sig av sin föreläsning om attraktionskraften och tankens kraft!

Men hur fungerar attraktionslagen? Och hur får du in attraktionslagen som en del av din vardag?

Helena-Magdalena är bloggare, författare och föreläsare. I hennes föreläsning här berättar hon hur du kan leva din dröm och övertygar dig att våga tro på tankens kraft!

2016-03-23
Länk till avsnitt

Avsnitt 14: "Så hittar du kärleken"

Kärlek är det viktigaste vi har i livet. Lyssna på när Näras chefredaktör Madeleine Walles ställer frågor till mediet och kärleksprofeten Benny Rosenqvist.

Få svar på frågor som Varför är det så svårt att älska sig själv? Blir vi någonsin för gamla för kärlek? Vad ska jag göra när en vän befinner sig i en dålig relation? Och hur ska jag våga släppa in någon igen efter jag blivit sårad?

Benny Rosenqvist ger dig råd om kärlek samt berättar för lyssnarna om sin kommande bok!

2016-02-23
Länk till avsnitt

Avsnitt 13 "Själsfränder"

Har du mött din själsfrände?

I detta avsnitt av Nära Radio samtalar Näras andliga profil Benny Rosenqvist och Näras chefredaktör Madeleine Walles om själsfränder. Hur vet man att man har mött sin själsfrände? Hur kommer det sig att man är själsfränder och hur många träffar sin själsfrände egentligen?

Madeleine tar upp frågorna som många undrar över och Benny ger kloka svar. De tar även upp begreppen tvillingsjäl samt syster- och brodersjäl och vad skillnaderna är.  

Även om du mött din själsfrände eller inte så är detta ett avsnitt där många funderingar får sina svar!

2016-01-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 12: "Upplev tidigare liv med hypnos"

På Näras andliga kryssningar i oktober 2015 deltog flera duktiga föreläsare. En av dem som var med oss på båten var Per Ola Thornell. I detta avsnitt av Nära Radio får vi möta honom när han förklarar hur du kan uppleva tidigare liv med hypnos.


Hypnos är ett verktyg där vi kan komma i kontakt med våra tidigare liv. Per Ola är diplomerat medium, tidigare liv-terapeut, krönikör och jobbar mycket med hypnos för att uppleva tidigare liv.


I hans föreläsning får du svar på frågor som vad är hypnos? Kan alla bli hypnotiserade? Och hur hänger hypnos och tidigare liv ihop? Med praktiska övningar och tydliga exempel förklarar Per Ola om suggestioner, hypnos och karma som följer med oss från tidigare liv.

2015-12-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 11: "Kommunicera med djur"

I oktober anordnade Nära två stycken andliga kryssningar. På båten hade vi med oss ett helt gäng med underbara föreläsare! I detta avsnitt av Nära Radio får du möta en av dem.

Mia Mattsson-Mercer arbetar som djurkommunikatör. I hennes föreläsning berättar hon hur det är att jobba som djurkommunikatör och att rädda djur. Hon förklarar hur du kan kommunicera med djur och berättar om olika gatuhundar som hon har räddat.

Vilka signaler sänder vi till våra djur? När är det dags att låta mitt djur dö? Och hur vet Mia var hunden har ont? Mia har svaren på dessa frågor och många fler.

Vi får även höra Mias dotter Olivia berätta hur det är att ha en mamma som räddar djur och att jobba tillsammans med henne. Observera att Olivia talar engelska.

I programmet visar Mia bilder. Titta på videon på Näras hemsida för att följa med i bildspelet.

2015-10-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 10: "Tankens kraft"

Det finns två typer av människor, de som tror ? eller de som ger upp väldigt fort. Vi skapar vårt välmående via våra tankar och vi har en större kraft än vad vi själva tror.

Näras andlige profil Benny Rosenqvist berättar för chefredaktör Madeleine Walles att Benny hade epilepsi och träffade en läkare som sa att han kunde bestämma sig för att bli friskare. Benny började tro på läkaren och att han skulle bli frisk. Han började leva ett sundare liv och trappade ner på epilepsimedicinerna och blev friskförklarad några år senare!

Många av oss blir sjuka när vi är lediga och har semester. När vi är lediga slappnar vi av, vi släpper kontrollen och blir sjuka för att vi inte lyssnar på vår kropp. Immunförsvaret är lägre när vi kört ner oss, men vad ska vi göra för att undvika att bli sjuka på vår semester?

I avsnittet ?Tankens kraft? får du råd av Benny om hur vi blir bättre på att ta hand om oss själva. Vi människor har en unik förmåga ? om vi tror att vi kan någonting, så kan vi det. Om vi tror att vi inte kan något, så kan vi det inte. Kärleken börjar hos dig själv!

2015-06-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 9: ?Meditation kan göra mirakel?

Avsnitt 9: ?Meditation kan göra mirakel?
Benny Rosenqvist har mediterat sedan han var nio år. Det är en livsstil för honom. Benny menar att du kan meditera precis när du vill! Och att det alltid finns fem minuter över till meditation.

Men fungerar det lika bra att ligga ner och meditera som att sitta upprätt? Varför somnar en del? Påverkar månen ens meditation? Och är det några som bör undvika att meditera? I samtal med chefredaktör Madeleine Walles ger Benny svar på dessa frågor och många fler.

Med hjälp av meditation kan vi enligt Benny bege sig ut på resor och se våra tidigare liv. Han tipsar också om att meditera före landning under en långresa med flyg, det kan hjälpa dig att slippa "jetlag?. Även forskare har sett att meditation ger goda effekter. Så ta dig tid till att bli mer medveten om din andning. Lyssna in din själ och sprid kärleksfulla energier över vår värld!

Vi på Nära har infört en fullmånemeditation, mellan klockan 20.00-20.30 är vi många som mediterar på samma gång. På Näras hemsida finns några kostnadsfria meditationer som passar nybörjare!
www.tidningennara.se/webbtv Benny Rosenqvists cd-skivor med vägledda meditationer till fantastisk musik finns att köpa i Nära Shop! shop.tidningennara.se

Saker sker i den takt där vi ska vara, så njut där du befinner dig! Man blir lugnare och mindre stressad av meditation, vilket är en vinst i sig bara det!

2015-05-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 8: ?Naturens kraft?

Visst är väl naturen en kraftkälla! Där kan vi finna ro till meditation och få en djupare andning. Vi blir en del av naturen, den tvingar oss att stressa av. Vi finner lugnet, inom oss själva.

Näras andlige profil Benny Rosenqvist berättar för chefredaktör Madeleine Walles att han kramar ett speciellt träd ibland, även om det är lite genant. Benny tror på naturväsen och upplever en andlig energi ute i naturen, både i skogen och vid havet.

Benny talar om kraftplatser och hur du kan skapa din egen kraftplats! Han återger också en enkel vattenceremoni, som en guru på Bali har lärt honom. Den kan hjälpa dig att få dina önskningar att slå in!

2015-05-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 7: "Att leva i nuet!"

Avsnitt 7: "Att leva i nuet!"
Varför har vi så svårt att stanna upp och leva i nuet? Näras andlige profil Benny Rosenqvist berättar för chefredaktör Madeleine Walles hur man kan återta sitt liv, genom att uppmärksamma sinnesintryck och leva mer i kontakt med sin själ.

Benny ser exempelvis problem som kunskap numera. Han försöker förstå vad som gjorde att det jobbiga hände, så han inte behöver gå igenom något sådant i framtiden. Ett av Bennys råd är att försöka leva 5 procent i dåtiden, 5 procent i framtiden och 90 procent i nuet.

Bennys hund Angelo, som är med i rummet vid radioinspelningen, ger Madeleine en lyckokaka under samtalet. Vad som menas med uttrycket ?lyckokaka?, som kommer från Dalai Lama, får du också veta i programmet.

I avsnittet ?Att leva i nuet!? får du lära dig mer om att vara närvarande i vad nuet har att ge, och på så vis få ut mer av tiden! Det kan ge dig både en positiv hälsoeffekt och lyckoeffekt.

2015-03-09
Länk till avsnitt

Din livsplan från Andra sidan

Avsnitt 6: "Din livsplan från Andra sidan"

Vad är egentligen en livsplan? Och vad menas med livstema?
I ett varmt och personligt samtal med chefredaktör Madeleine Walles reder tidningen Näras andlige profil Benny Rosenqvist ut begreppen. Han förklarar bland annat att vi skrivit vår livsplan på Andra sidan, innan vi föddes. Vi valde då ut vilka själar vi ska möta här på jorden, för att vi ska utvecklas och få mer kunskap. Vi har nämligen alla ett livstema, något som vi bör jobba extra med som rör våra personliga egenskaper. Det kan exempelvis handla om tillit, tålamod eller kontrollbehov.

Livsplanen handlar om kärlek, arbete, vänskap. Den inkluderar Allt! Livsplanen finns sparad i vår själ, som ett minne, och den är skriven både i bläck och blyerts. Så även om det finns en plan har vi fortfarande valmöjligheter i våra liv.

Lyssna på avsnittet "Din livsplan från Andra sidan" och kanske du får en djupare förståelse gällande vem du själv är och vad du har att lära i detta liv!
Benny ger tips på hur du kan finna svar på dina frågor inom dig.2015-01-15
Länk till avsnitt

Änglar finns

Nära radio, avsnitt 5, Änglar

Hur ser en ängel ut? Vem är ens skyddsängel? Och hur får man änglakontakt?
Det är några frågor som tidningen Näras andlige profil Benny Rosenqvist besvarar när han samtalar med chefredaktör Madeleine Walles om änglar, dessa skyddande ljusvarelser som vi alla har vid vår sida. Benny förklarar änglarnas uppgifter och berättar även om sina egna änglaupplevelser. Lyssna på detta spännande samtal du också!

Har du också haft en änglaupplevelse som du vill berätta om i tidningen Nära?
Skicka gärna ett mejl till: [email protected]

2014-10-08
Länk till avsnitt

Tidigare liv

I fjärde avsnittet av Nära Radio pratar chefredaktör Madeleine Walles och mediet Benny Rosenqvist om tidigare liv. Benny berättar om hur vi kan ta oss till våra tidigare liv genom meditation och hypnos. Själv har han bland annat fått till sig att han har varit jude i Tyskland under andra världskriget och att han levde i Rom under romarriket. Benny och Madeleine pratar också om hur det kommer sig att vi kan känna det som att vi har känt vissa människor i evigheter trots att vi nyss har träffat dem. Beror det på tidigare liv? Och hur kommer det sig att Mozart redan som treåring kunde spela och komponera fantastiska melodier på piano? Benny talar även om att människor vi står väldigt nära ofta har varit med oss i tidigare liv.

2014-08-11
Länk till avsnitt

Vad är andlighet?

I vårt tredje avsnitt pratar chefredaktör Madeleine Walles och mediet Benny Rosenqvist om vad andlighet egentligen är. Benny berättar att andlighet är en livsstil, ett sätt att förhålla sig till sig själv och sitt tillväxande som människa. Men det är också hela universum, alla världens djur och kärleken vi visar mot varandra. Madeleine talar om att hon aldrig tidigare, trots sina många år som journalist, har fått så mycket kärleksfull respons som sedan hon startade tidningen Nära. Det pratas även om vad det egentligen är för skillnad mellan andlighet och andra religioner. Kan man vara både kristen och tro på Andra sidan? Och hur kommer det sig att Buddhafigurer allt oftare dyker upp i våra trädgårdar. Är det en trend eller är det den andliga utvecklingen som håller på att växa i samhället? Benny pratar även om varför han älskar det andliga paradiset Bali och hur andlighet till och med kan rädda världen.

2014-07-11
Länk till avsnitt

Healing

I det andra avsnittet av Nära Radio pratar chefredaktör Madeleine Walles och mediet Benny Rosenqvist om healing. Hur är det att ha healingförmåga, har alla den? Och vad ger egentligen healing för effekt? Benny berättar om hur det går till när han distanshealar och så får du höra om när Madeleine fick healing från Benny under en läsarresa i Jordanien!

2014-06-10
Länk till avsnitt

Att vara medial

I vårt första avsnitt pratar Näras chefredaktör Madeleine Walles med mediet Benny Rosenqvist om hur det är att vara medial. De pratar om andarna som ständigt finns runt omkring oss och om hur det är på Andra sidan. Benny berättar hur det går till när han har en sittning. Och så får du höra om när Benny och Madeleine var ute och gjorde ett reportage i ett spökhus!

2014-05-07
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.