Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Karriärpodden

Karriärpodden

Podcasten med Sveriges mest framgångsrika kvinnliga ledare och förebilder. Eva Ekedahls intervjuer går på djupet och handlar om vad som ligger bakom gästernas framgång och hur karriärresorna har sett ut. Gästerna delar med sig av sina lärdomar och ger sina bästa karriärtips. Eva driver tillsammans med Jeanna Rutherhill Women For Leaders - ett företag som tar fram handlingsinriktade program för att leda förändringen och för att få fram fler kvinnor till toppen. Let?s lead the change and change the lead - för att alla blir vinnare i en mer jämställd värld.

play.acast.com/s/karriarpodden

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

play.acast.com/s/karriarpodden

Avsnitt

#172 Karin Olofsdotter - Sveriges ambassadör i Washington

Veckans gäst i Karriärpodden är ingen mindre än Karin Olofsdotter, Sveriges ambassadör i Washington.

Med en drygt 20 år lång karriär på Utrikesdepartement har Karin utöver sin nuvarande position i Washington hunnit med att vara ambassadör i Budapest, enhetschef för UD:s ministerkansli, chef för UD:s enhet för främjande och hållbart företagande, tjänstgjort vid ambassaden i Moskva, vid NATO-delegationen samt vid EU-representationen i Bryssel.

I ett samtal om hennes långa internationella och spännande karriär, får vi höra berättelsen om hur en tjej från Halmstad blev Sveriges första kvinnliga ambassadör i USA. In och lyssna!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-05-19
Länk till avsnitt

#171 OMSTART - Del 2 poddserien nya tider & nya möjligheter: Linkedin och CV

I det andra avsnittet av OMSTART gästas vi av Nordenchefen på LinkedIn Lisa Gunnarsson som ger dig massor av bra tips på hur du optimerar din LinkedInprofil. Dessutom blir det en kort framtidsspaning om arbetsmarknaden och denna gång har turen kommit till Spelbranschen och Jenny Nilzon, VD på SPER (Spelbranschens Riksförbund). Eva ger slutligen också sina bästa CV-tips, så med andra ord ett fullspäckat avsnitt! 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-05-14
Länk till avsnitt

#170 OMSTART - Del 1 i poddserien om nya tider & nya möjligheter: Vad händer?

Det första avsnittet i poddserien OMSTART handlar om vad som händer med oss människor och hur man ska tänka när man hamnar i ett omstartsläge och det är dags att söka nytt jobb. Vi kommer att få goda råd i samtal med Annika Ploghammar, som arbetar med att coacha människor i arbetslivet som ofta befinner sig i förändring och utbildar ledare och medarbetare i bl.a självledarskap. 

Vi kommer också att få en allmän trendspaning över läget och arbetsmarknaden just nu och i framtiden i ett samtal med Johanna Danielsson, vice VD och senior partner på Kairos Future omvärldsanalys- och konsultföretaget Kairos Future, som hjälper företag med framtidsdriven strategi och innovation.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-04-30
Länk till avsnitt

#169 Johanna Frelin, VD Riksbyggen

Johanna Frelin, VD på Riksbyggen, gästar Karriärpodden på nytt. Johanna var med i ett tidigt avsnitt av Karriärpodden (#16) men nu är det dags att återförenas. Det har nämligen hänt en hel del sedan dess och hon har hunnit med att vara VD på både utbildningsföretaget Hyper Island och arkitektföretaget Tengbom efter sina många år på SVT, innan hon nu tillträdde rollen som VD på Riksbyggen i början av året. Johanna har prisats för sitt värdebaserade och faciliterande ledarskap, bl.a. genom priser som Årets mest innovativa ledare och Årets VD. Vi kommer också att prata om värdet av att byta bransch och miljö och vad det betytt för henne och hennes mod att vara sig själv.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-04-21
Länk till avsnitt

Teaser: OMSTART - en poddserie om nya tider & nya möjligheter

Teaser: Vi kickar i gång en specialserie med korta avsnitt som kommer att komma ut varannan vecka under denna vår, för att stötta och peppa alla som befinner sig en omstart i karriären till följd av Coronakrisen.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-04-19
Länk till avsnitt

#168 Lina Thunberg

Lina Thunberg är stjärnskottet som redan som 21-åring blev utsedd av Veckans Affärer till Sveriges yngsta supertalang (2017).Idag vid 25 års ålder har hon redan hunnit med att axla roller som försäljningschef och exportchef på Löwengrip, driva upp ett eget bolag, @anyhere, tillsammans med en tidigare kollega och sysslar nu med digital affärsutveckling på Ingager, en av de ledande digitalbyråerna inom Facebook-marknadsföring. Lina visar att genom vilja och hårt arbete är det möjligt att ta stora karriärkliv, utan att ha tagit ett enda högskolepoäng. In och lyssna på ett spännande avsnitt med en driven ung tjej som vi absolut kommer att se mer av i framtiden. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-04-07
Länk till avsnitt

#167 Ledarskap och kommunikation när det krisar - Coronaspecial del 2

Avsnittsinfo:

Specialavsnitt del 2 om ledarskap och kommunikation i det speciella krisläget vi befinner oss i med tanke på Coronavirusets påverkan. Vi fortsätter att utforska hur våra ledare i företagen har det, hur deras olika utmaningar ser ut och vad de tycker är viktigast att tänka på kring ledarskap och kommunikation i kristider. I det här avsnittet får vi höra samtal med de skarpa ledarna med extra mycket erfarenhet från HR- perspektivet Veronica Rörsgård (Academedia), Frida Lundh (Curamando), Jeanna Tällberg (Volkswagen Group Sverige) och Monica Längbo (Axfood).

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-03-24
Länk till avsnitt

#166 Ledarskap och kommunikation när det krisar - Coronaspecial

Specialavsnitt del1 (av 2) om ledarskap och kommunikation i det speciella krisläget vi befinner oss i med tanke på Coronavirusets påverkan på såväl människor som organisationer. Som företag och som ledare behöver vi vara förbereda på hur man hanterar krissituationer som den som råder i samhället just nu. Men hur ska man göra som ledare när det krisar? Vad är viktigt att tänka på när det kommer till kriskommunikation? I ett läge som detta och när desinformation blivit klassad som en epidemi i sig, är det viktigare än någonsin att företagen tänker på att kommunicera rätt och på rätt sätt. Så hur tänker några av våra ledare i Sverige idag? I en poddserie i två delar frågar jag våra co-designers i Women for Leaders hur de har det just nu och hur de ser på ledarskap och kommunikation i kristider. I del 1 pratar jag med de skarpa VD:arna Anne Årneby (Nordic Morning Group), Johanna Frelin (Riksbyggen) och Liza Nyberg (Svensk Fastighetsförmedling).

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-03-20
Länk till avsnitt

#165 Payitforward

Vi firar den internationella kvinnodagen tillsammans i Women for Leaders genom ett avsnitt på vårt ledord - Payitforward. Ett avsnitt som handlar om vikten av att stötta och lyfta varandra. Efter en fullspäckad vecka med evenemang som DI?s gala för näringslivets mäktigaste kvinnor och eWc - Executive Women?s Conference med SACCNY på just temat ?Women Backing Women?, reflekterar Eva och Jeanna över sina starkaste intryck från det och vad som kännetecknar en kvinna som stöttar en annan och vilka kvinnor som varit betydelsefulla för dem.

Vi hoppas att du vill dela den här dagen med Women for Leaders och karriärpodden genom att lyssna på avsnittet och ta tillfället i akt att själv tänka på och hylla vilken kvinna som varit extra betydelsefull i din karriär eller i ditt liv, som har lyft dig till att bli ditt bästa jag!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-03-08
Länk till avsnitt

#164 Urban Björn

I Karriärpoddens historia är det för första gången nu dags för en man att ta plats i poddstolen!

Det är Urban Björn som är först ut i en serie av män som emellanåt kommer att gästa Karriärpodden. För vad är poängen med att diskutera inkludering - om vi faktiskt inte inkluderar?

Urban har en lång karriär inom Swedbank som chef och ledare på affärssidan innan han för 5 år sedan gick över till att arbeta inom HR och blev ansvarig för jämställdhet, mångfald och inkludering. I nuläget har han hunnit utbilda över ett-tusen chefer och mer än femtio ledningsgrupper på Swedbank! Urban har nu valt att, som konsult, satsa ännu mer på att sprida kunskap och lärdomar om det här viktiga ämnet. Bland annat genom samarbete med oss i Women for Leaders. I det här avsnittet får vi lära känna Urban och höra mer om vilka lärdomar han vill dela med sig av och hur man ska få män att förstå att de tjänar på jämställdhet.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-02-25
Länk till avsnitt

Teaser till avsnitt 164 "Fråga Eva" - Urban Björn

Teaser till nästa avsnitt av Karriärpodden som NU för första gången, ska gästas av en man!

Det är Urban Björn som är först ut i en serie av män som emellanåt kommer att gästa Karriärpodden. För vad är poängen med att diskutera inkludering - om vi faktiskt inte inkluderar?

Urban har lång karriär inom Swedbank som chef och ledare på affärssidan innan han för 5 år sedan gick över till att arbeta inom HR och blev ansvarig för jämställdhet, mångfald och inkludering. I nuläget har han hunnit utbilda över ett-tusen chefer och mer än femtio ledningsgrupper på Swedbank! Urban har nu valt att, som konsult, satsa ännu mer på att sprida kunskap och lärdomar om det här viktiga ämnet. Bland annat genom samarbete med oss i Women for Leaders. Det långa avsnittet kommer ni få höra på tisdag, men redan nu bjuder vi på en teaser där Urban får chansen att ställa mig en fråga som vi diskuterar.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-02-21
Länk till avsnitt

#163 Helene Svahn

Helene Svahn är vd för verkstadsindustrikoncernen Haldex. Vid sidan av Vd-posten, som hon haft sedan juni 2019 är hon dessutom Professor vid KTH i nanobioteknologi. Dessförinnan var hon Forsknings- och innovationschef på Permobil. Det är här är en person med stor erfarenhet från både den akademiska världen och näringslivet och som lyckats kombinera de båda. Det kommer vi förstås att fördjupa oss i, men också om med- och motgångar och om hur det är att vara kvinnlig vd i en bransch som fortfarande är klart mansdominerad.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-02-11
Länk till avsnitt

Teaser till avsnitt 163 "Fråga Eva" - Helene Svahn

Teaser till nästa avsnitt med Helene Svahn, VD för det börsnoterade företaget Haldex och även professor inom nanobioteknologi vid KTH. Med andra ord, en person med stor erfarenhet från både den akademiska världen och från näringslivet! Vi inleder med att hon själv får ställa en fråga till Eva som hon vill diskutera innan det långa avsnittet med Helene släpps nästa vecka. Det nya formatet som vi provar i Karriärpodden. Det kan vara en fråga som handlar om ledarskap, karriär, jämställdhet eller livet i stort och ingen vet riktigt hur samtalet ska bli.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-02-06
Länk till avsnitt

#162 Sofi Franzén

Sofi Franzén, VD och grundare av event- och kommunikationsbyrån Eventyr, som utsedd till Årets VD 2018. Genom att skapa en stark kultur och högt medarbetarengagemang har hon fått företaget att växa som nu efter 25 år omsätter 160 miljoner och som alldeles nyss gått samman med finska Tapaus och därmed blir Nordens största eventbyrå. Det här en resa som hon delar med sig av i podden och där vi även höra om det som varit tufft i företagsbyggandet och hur hennes drivkraft redan från barnsben handlade om viljan att göra gott med en extremt positiv attityd.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-01-28
Länk till avsnitt

Teaser till avsnitt 162 "Fråga Eva" - Sofi Franzén

Teaser till nästa avsnitt med Sofi Franzèn, VD och grundare av eventbyrån ?Eventyr?. Hon blev förra året utsedd till årets VD och får ofta prata om hur hon skapar en stark kultur med högt medarbetarengagemang, men vi inleder med att hon själv får ställa en fråga till Eva som hon vill diskutera innan det långa avsnittet med Sofi släpps. Detta är ett nytt format som vi provar i Karriärpodden. Det kan vara en fråga som handlar om ledarskap, karriär, jämställdhet eller livet i stort.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-01-23
Länk till avsnitt

#161 Jeanna Tällberg

Jeanna Tällberg - HR-direktör, Volkswagen Group Sverige. I det här avsnittet får vi lära känna Jeanna och hur hennes resa har sett ut från socionom och arbete inom socialtjänsten till HR och ledarskapsutveckling globalt på Scania och 16 år inom Fordonsindustrin i ryggen. Vi får höra hur jämställdhet blivit en allt viktigare fråga för henne att driva, som ledde henne till idén med det så kallade ?omvända mentorskapsprogrammet?. Det uppmärksammade projektet där man helt vänder på normerna och låter kvinnor bli mentorer åt de manliga cheferna. Detta och mycket mer får vi höra om i det här avsnittet av Karriärpodden.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-01-14
Länk till avsnitt

Teaser till avsnitt 161 "Fråga Eva" - Jeanna Tällberg

I denna teaser till nästa avsnitt med Jeanna Tällberg, HR-direktör Volkswagen Group Sverige, inleder vi med att hon själv får ställa en fråga till Eva som hon vill diskutera. Detta är ett nytt format som vi provar i Karriärpodden. Det kan vara en fråga som handlar om ledarskap, karriär, jämställdhet eller livet i stort.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-01-09
Länk till avsnitt

#160 Nyårsspecial, Eva Ekedahl i heta stolen, intervjuad av Cissi Elwin

Karriärpodden ?takeover? ! I det här avsnittet är det Eva själv som blir intervjuad av Cissi Elwin om sin bakgrund. Vad är det som format henne mest och vilka beslut har varit avgörande för hennes egna karriär? Vi kommer också att prata om hur Karriärpodden kom till och hur den har utvecklats.

Gott Nytt År alla lyssnare!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-12-31
Länk till avsnitt

Teaser - Nyårsspecial, Eva Ekedahl i heta stolen, intervjuad av Cissi Elwin

I det här avsnittet är det ombytta roller då Cissi Elwin sätter Eva Ekedahl i heta stolen. Eva får nu för första gången sedan podden startade själv svara på frågorna och berätta om sig själv, sin karriärresa och även en hel del personliga upplevelser som skett genom livets gång. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-12-26
Länk till avsnitt

#159 Serena Mon de Vienne

Serena Mon de Vienne - retorikkonsult och konsultchef på Snacka Snyggt. Vi får följa med på Serenas livsresa; bland annat hur hennes uppväxt har påverkat henne, hur hon aktivt sökt sig till mentorer och vad de har betytt för henne, vad hennes tid som professionell dansare lärde henne och hur allt detta har format den karriär hon har idag som chef på företaget ?Snacka Snyggt?.

Vi får också tillfälle att diskutera olika scenarier och får Serenas bästa tips om vad man kan tänka på när man kommunicerar i olika situationer. Med andra ord ett fullspäckat avsnitt!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-12-17
Länk till avsnitt

Teaser - Serena Mon de Vienne

Serena Mon de Vienne är retorikkonsult och konsultchef på Snacka Snyggt retorikbyrå. Hon drömde om en karriär som dansare och blev också det innan hon bytte spår. Serena brinner för att hjälpa såväl chefer med kommunikation som hur vi kan göra kommunikativa val som ger effekt på barns självkänsla. Nu ska vi värma upp med några snabba frågor till Serena inför det kommande långa avsnittet.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-12-12
Länk till avsnitt

#158 Beata Wickbom

Beata Wickbom är den digitala strategen som i många år hjälpt företag och organisationer att förstå möjligheterna med digital kommunikation och tjänsteutveckling. Hon ser sig gärna som ?digital folkbildare? och 2014 grundade hon HejDigitalt!, en oberoende kunskapsplattform för att höja den digitala kompetensen i Sverige. Vi kommer att prata om varför man ska designa hela sitt liv, hur hennes kliv in i den digitala världen såg ut när Internet fortfarande var i sin linda, på vilket sätt hon som student försökte få Handelshögskolan att bli mer inkluderande och hur livet förändrades när hon blev mamma. Detta, och mycket mer, berättar Beata om i veckans avsnitt!

Tack för att du lyssnar och följer Karriärpodden och Women for Leaders

Programledare: Eva Ekedahl, Kontakt [email protected]

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-12-03
Länk till avsnitt

Fem snabba med Beata Wickbom

Beata Wickbom är för många känd som Digital Strateg. Hon har i över 20 år hjälpt företag och organisationer att förstå möjligheterna med digital kommunikation och tjänsteutveckling på både små och stora scener, som moderator och föreläsare.

Nu ska vi värma upp med några snabba frågor till denna extremt kunniga person och även få reda på hur, och varför, vi ska tänka design av hela vårt liv - inte bara yrkeslivet.

Det långa avsnittet släpps på tisdag, men redan nu kommer här ett litet smakprov!

Tack för att du lyssnar och följer Karriärpodden och Women for Leaders

Programledare: Eva Ekedahl, Kontakt [email protected]

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-11-28
Länk till avsnitt

#157 Karriärpodden live

Det här avsnittet är från den livepodd som jag och Jeanna nyligen höll i, på Deloittes huvudkontor i Stockholm, när deras kvinnliga nätverk hade träff. Avsnittet bygger på frågor från den härliga publiken, som handlar om jämställdhet och karriär. Många bra frågor som vi var så glada att få djupdyka i, eftersom många av dem är Women for Leaders hjärtefrågor.

Tack för att du lyssnar och följer Karriärpodden och Women for Leaders

Programledare: Eva Ekedahl, Kontakt [email protected]

Redigering: Gabriella Lahti Media

Följ oss på Instagram Linkedin Facebook

Gå med i Facebookgruppen Karriärkvinnor- Paying it forward här!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-11-19
Länk till avsnitt

Teaser Karriärpodden Live

En kort teaser inför avsnitt 157 i Karriärpodden som den här gången är en livepodd! Eva och Jeanna var nyligen på Deloittes huvudkontor i Stockholm, när deras kvinnliga nätverk hade träff och spelade in inför publik. Redan nu kommer här några minuter från introt från scenen, innan vi satte i gång själva livepodden. Det långa avsnittet som släpps på tisdag bygger på frågor från publiken som handlar om jämställdhet, karriär och mycket mer. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-11-14
Länk till avsnitt

#156 Hanna Stjärne

Hanna Stjärne - VD för SVT, som verkligen har en tung bakgrund inom Media. Hon har haft roller på Sveriges Radio som nyhetsjournalist, utrikeskorrespondent i Bryssel och i Norge, programdirektör och chef för P1. Hon har också varit vd och chefredaktör för UNT-koncernen i Uppsala innan hon tillträdde jobbet som VD för SVT. Det här blir ett samtal där vi får lära känna Hanna och hennes syn på ledarskap och vi får också inblick i hennes tankar om den stora transformationen och digitaliseringen som pågår i medielandskapet. 

Avsnittet spelades in den 17e oktober 2019.

Tack för att du lyssnar och följer Karriärpodden och Women for Leaders

Programledare: Eva Ekedahl, Kontakt [email protected]

Redigering: Gabriella Lahti Media

Följ oss på Instagram Linkedin Facebook

Gå med i Facebookgruppen Karriärkvinnor- Paying it forward här!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-11-05
Länk till avsnitt

Fem snabba med Hanna Stjärne

Hanna Stjärne är VD för SVT och har verkligen en tung bakgrund inom media. Hon har tidigare jobbat på Sveriges Radio, som chef för P1, programdirektör, utrikeskorrespondent och inrikeschef på Ekot. Hon har också varit vd och chefredaktör för UNT-koncernen i Uppsala innan hon tillträdde som VD för SVT, där hon nu varit i fyra år. Detta, och mycket mer, ska vi såklart höra mer om i det långa avsnittet som kommer nästa vecka, men redan nu kommer ett litet smakprov med några snabba frågor till Hanna Stjärne!

Tack för att du lyssnar och följer Karriärpodden och Women for Leaders

Programledare: Eva Ekedahl, Kontakt [email protected]

Följ oss på Instagram Linkedin Facebook

Gå med i Facebookgruppen Karriärkvinnor- Paying it forward här!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-10-31
Länk till avsnitt

#155 Julia Norinder

Julia Norinder är Chef för HR och Kommunikation på SIDA. Hon har nyligen kommit ut med boken - Värderingsbaserat ledarskap om mening, tillit och transformation. Här får vi lära känna Julia och hennes resa där hon tidigare bla varit konsult och VD för managementkonsultföretaget Preera men också hunnit med att jobba för FN i Västafrika med näringslivsutveckling och kvinnors entreprenörskap. Det här blir ett samtal om värderingar, om att hitta sin eget why och att känna att man räcker till precis som man är utan att prestera.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-10-22
Länk till avsnitt

Fem snabba med Julia Norinder

Julia Norinder är Chef för HR och Kommunikation på SIDA. Hon har nyligen kommit ut med boken - Värderingsbaserat ledarskap, som handlar om den inre ledarskapsresan, om att hitta sin mening och att känna att man räcker till precis som man är. 

Det långa avsnittet släpps på tisdag, men redan nu ska ni få ett litet smakprov!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-10-17
Länk till avsnitt

#154 Kathrine Löfberg

Kathrine Löfberg, har kaffe i blodet - styrelseordförande i Löfbergs. En ledare med starka och sunda värderingar, som började sin bana i en helt annan bransch men som nu leder ett av Nordens största familjeägda kafferosterier, som drivs i tredje och fjärde generationen.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-10-08
Länk till avsnitt

Fem snabba med Kathrine Löfberg

Kathrine Löfberg, har kaffe i blodet - styrelseordförande i Löfbergs. En ledare med starka och sunda värderingar, som började sin bana i en helt annan bransch men som nu leder ett av Nordens största familjeägda kafferosterier, som drivs i tredje och fjärde generationen. Det långa avsnittet släpps på tisdag, men redan nu finns här ett litet smakprov på vårt samtal.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-10-03
Länk till avsnitt

#153 Skitsnack - snackar tjejer mer skit?

I den här veckans poddavsnitt kommer Jeanna och Eva i Women for Leaders att prata om ett ämne som kanske är aktuellt på många arbetsplatser - nämligen skitsnack på jobbet. Förslag på ämnet kom från en av våra lyssnare som skrev så här: Arbetsgrupper som endast består av kvinnor. Hur får man det att fungera utan skitsnack? Det vänds och vrids på egna erfarenheter och stämmer det att kvinnor pratar mer skit eller är det en myt och i så fall vad kan man kan göra åt det.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-09-24
Länk till avsnitt

Skitsnack - Snackar tjejer mer skit? Teaser

I den här veckans podd är det Jeanna och Eva i Women for Leaders som diskuterar och reflekterar över en lyssnarfråga som lyder så här: Arbetsgrupper som endast består av kvinnor. Hur får man det att fungera utan skitsnack?

Den långa podden släpps som vanligt på tisdag - men här får ni ett litet smakprov. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-09-19
Länk till avsnitt

#152 Anna Throne-Holst

Anna Throne-Holst är född i Norge, uppvuxen i Sverige och kandiderade för Demokraterna till kongressen i det amerikanska valet 2016. Då var hon borgmästare i Southampton, Long Island. Nu är hon VD för Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New York.

Det här är ett samtal om allt från Annas starka värderingar och engagemang för samhällsfrågor till hur det var att växa upp i företagarfamiljen som grundat Marabou. Med Annas stora erfarenhet av jobba och verka i USA pratar vi förstås om vad som krävs för att slå sig in på den amerikanska marknaden men också om ledarskap och vikten av mentorskap. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-09-10
Länk till avsnitt

Fem snabba med Anna Throne-Holst

Anna Throne-Holst kandiderade för Demokraterna till kongressen i det amerikanska valet 2016, då hon var borgmästare i Southampton på Long Island. Nu är hon VD för Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New York. Det långa avsnittet släpps på tisdag, men redan nu ska ni få ett litet smakprov!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-09-05
Länk till avsnitt

#151 Louise Callenberg

Louise Callenberg, chef för digital förnyelse och samverkan på Sveriges kommuner och landsting, är en självklar ledare som i grunden är utbildad teolog och har lång erfarenhet av att leda organisationer och människor i förändring. Hon har i sin karriär lett allt från ideella organisationer till statliga förvaltningar bland annat tidigare varit chef för digital verksamhetsutveckling och förvaltning på Stockholm stad.

Det här är ett samtal som handlar mycket om ledarskap, men också om hur det är att vara medberoende till ett syskon med svåra funktionsvariationer, och om att drabbas av utmattning, Vi kommer också att prata om vikten av reflektion och livets skörhet.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-08-27
Länk till avsnitt

Fem snabba med Louise Callenberg

Louise Callenberg, chef för digital förnyelse och samverkan på SKL, är den mångfacetterade ledare, utbildad teologen och människokännaren, som brinner för ledarskap. I sin karriär har hon lett allt från ideella organisationer till statliga förvaltningar i stark förändring.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-08-22
Länk till avsnitt

#150 Viktoria Saxby

Viktoria Saxby - har nyligen kommit ut med boken ?Den nya mannen? om slutet på könskampen. Hon har arbetat med jämställdhetsfrågor och mänskliga rättigheter runt om i världen. Det har varit med allt från gängmedlemmar i Los Angeles till Malawi med Läkare utan gränser. Hon har jobbat med anti-trafficking-, freds- och demokratifrågor i flera andra länder och hon har också skapat globala kampanjer och utställningar om att engagera män och pojkar för jämställdhet som bland annat visats inom FN. I dag arbetar hon med utbildning och som konsult och har utbildat chefer inom Försvarsmakten och Polismyndigheten. Det här blir förstås ett samtal som handlar om hur vi kan se jämställdhet i ett bredare perspektiv.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-08-06
Länk till avsnitt

Fem snabba med Viktoria Saxby

Veckans gäst har nyligen kommit ut med boken ?Den nya mannen? om slutet på könskampen. Efter att ha jobbat med jämställdhetsfrågor och mänskliga rättigheter i olika delar av världen, med allt från gängmedlemmar i Los Angeles till Malawi med Läkare utan gränser, så föreläser och utbildar hon nu svenska företag och myndigheter som jämställdhetsexpert!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-08-01
Länk till avsnitt

#149 Sommarspecial med Women for Leaders

Nu har det gått fem sedan Karriärpodden startade och bland nästintill oändliga mängder tips, trix och insikter så är det vissa som tydligt kommer igen. 

Eva Ekedahl och Jeanna Rutherhill summerar här de mest återkommande, och kanske därför de viktigaste, lärdomarna av över 140 intervjuer med kloka och framgångsrika karriärkvinnor. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-07-23
Länk till avsnitt

#148 Lisa Lindström

Lisa Lindström är VD för Doberman - den prisbelönta design- och innovationsbyrån som utsetts till Sveriges bästa arbetsplats. Hon är känd för sina oortodoxa innovationsmetoder och inspirerar i sitt sätt att leda och förändra. Dessutom sitter hon i flera styrelser och är en  flitigt anlitad talare på konferenser världen över.

Det här är ett samtal om ledarskap, kompetens och om hur krokiga vägar kan leda en precis dit man ska vara. Och såklart Lisas tankar om att våga lita på och tycka om sig själv - så som man är.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-07-09
Länk till avsnitt

Fem snabba med Lisa Lindström

Lisa Lindström är VD för Doberman - den prisbelönta design- och innovationsbyrån som utsetts till Sveriges bästa arbetsplats.  Hon är känd för sina oortodoxa innovationsmetoder och inspirerar i sitt sätt att leda och förändra. Dessutom sitter hon i flera styrelser och är flitigt anlitad talare på konferenser världen över.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-07-04
Länk till avsnitt

#147 Åsa Bergman

Åsa Bergman är VD för Sweco - ett företag med 16.000 anställda i 14 länder. Hon har jobbat i samma koncern i 27 år och i våras utsågs hon till Näringslivets mäktigaste kvinna.

Nu får vi chansen att lära känna Åsa på djupet och det här blir ett samtal om ledarskap, ansvar, jämställdhet, självförtroende och om att aldrig sluta vara nyfiken.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-06-25
Länk till avsnitt

Fem snabba med Åsa Bergman

Åsa Bergman är VD för Sweco - ett företag med 16.000 anställda i 14 länder. Hon har jobbat i samma koncern i 27 år och i våras utsågs hon till Näringslivets mäktigaste kvinna.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-06-20
Länk till avsnitt

#146 Bibi Rödöö

Bibi Rödöö har varit både hjärnan och musklerna bakom det folkkära programmet Sommar i P1 de senaste 23 åren!

I den här podden pratar vi om hennes syn på ledarskap i stora organisationer och om att jobba utan hierarkier. Dessutom bjuder hon på några av de sina mest minnesvärda stunderna från sin sommar-karriär!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-06-11
Länk till avsnitt

Fem snabba med Bibi Rödöö

Bibi Rödöö har varit både hjärnan och musklerna bakom det folkkära programmet Sommar i P1 de senaste 23 åren!

I den här podden pratar vi om hennes syn på ledarskap i stora organisationer och om att jobba utan hierarkier. Dessutom bjuder hon på några av de sina mest minnesvärda stunderna från sin sommar-karriär!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-06-06
Länk till avsnitt

#145 Annelie Nässén

Annelie Nässén har sedan 2005 haft flera ledande kommersiella positioner inom SAS-koncernen. Just nu är hon Global Försäljningsdirektör - med ansvar för hela bolagets varumärke, marknadsföring, verksamhetsutveckling och global försäljning.

Hon är en resultatorienterad och värderingsgrundad ledare med högt engagemang, stark inre drivkraft och stor ödmjukhet och i den här podden pratar vi om hennes resa från detaljhandel till luftfart - med över 30 år i olika ledarroller. Hon delar med sig av sina tankar kring utmaningarna som kommer med den nya generationens kunder, om starka värderingar och om vikten av ett inspirerande ledarskap.

Annelie har också tilldelats flera priser för sitt ledarskap bl a som ?Årets ledare? vid Grand Travel Award.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-05-28
Länk till avsnitt

Fem snabba med Annelie Nässén

Veckans gäst har sedan 2005 haft flera ledande positioner inom SAS-koncernen. Just nu är hon Global Försäljningsdirektör - med ansvar för hela bolagets varumärke, marknadsföring, verksamhetsutveckling och globala försäljning. Annelie Nässén gick in i sitt första ledaruppdrag redan som 20 åring och är en resultatorienterad och värderingsgrundad ledare med högt engagemang, stark inre drivkraft och stor ödmjukhet.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-05-23
Länk till avsnitt

#144 Det moderna ledarskapet

Grundarna av Women for Leaders - Eva Ekedahl och Jeanna Rutherhill - bryter ner de viktigaste delarna av det moderna ledarskapet genom modellen The Mindset Shifts fem pespektiv.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-05-14
Länk till avsnitt

#144 Det moderna ledarskapet - kort version

Grundarna av Women for Leaders - Eva Ekedahl och Jeanna Rutherhill - bryter ner de viktigaste delarna av det moderna ledarskapet genom modellen The Mindset Shifts fem pespektiv.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-05-09
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.