Sveriges 100 mest populära podcasts

MFF-podden

MFF-podden

Sydsvenskans podd om Malmö FF med Fredrik Hedenskog, Fredrik Lindstrand, Max Wiman och gäster.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sydsvenskan.se/mff-podden/

Avsnitt

251: Sommarens viktigaste MFF-nyheter

Max Wiman och Fredrik Hedenskog får sällskap av Jan Jönsson i avsnitt 251 av MFF-podden, där sommarens MFF-nyheter sorteras in efter betydelsen för klubben och laget. Dessutom blickar podden fram emot den allsvenska omstarten och kvalet i Europa. Det blir också snack om ?MFF-ligan? i det svenska landslaget och Anders Christiansens omtumlande EM-veckor med det danska landslaget.
2021-07-01
Länk till avsnitt

250: Vårens överraskningar och sommarens utmaningar

MFF-podden firar ett kvarts tusende med Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Kent Leijon Jönsson i ett digitalt samtal som täcker in Malmö FF:s vårsäsong och blickar fram emot det som kan hända i sommar. Det blir snack om överraskningar och väntade händelser ? och inte minst vad kan förvänta sig att MFF gör på transfermarknaden i sommar. Dessutom en genomgång av förutsättningarna i det Europakval som väntar MFF i sommar.
2021-06-01
Länk till avsnitt

249: Därför gnäller MFF:s motståndare om tråkigt spel

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand snackar igenom Malmö FF:s 2?1-vinster mot Elfsborg och Örebro ? segrar som togs utan både Anders Christiansen och Ola Toivonen. Men varför vann man? Vem klev fram? Bland övriga frågor som diskuteras: Varför gnäller motståndarna på MFF:s spel, trots att laget har gjort klart flest mål i serien? Hanterade MFF målvaktsfrågan rätt under våren? Hur länge har laget råd att missa så många målchanser? Plus en favorit i repris: VAR-debatt!
2021-05-25
Länk till avsnitt

248: Uträtade frågetecken

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand sammanfattar de två matcherna mot AIK och Kalmar med utgångspunkt i följande frågeställningar: Är MFF bäst med Anders Christiansen som tia? Kommer Ola Toivonen tillbaka till förra årets form? Gör Antonio Colak tolv mål eller fler i årets allsvenska? Är Pavle Vagic en långsiktig lösning på mittfältet? Kommer MFF att hålla nollan nån gång före EM? Har man fått ordning på försvarsspelet nu? Har MFF två likvärdiga alternativ på högerbacken? Skulle MFF klara en skada på Jonas Knudsen? Har Jon Dahl Tomasson fått rätt på rotationerna? Kan man ana en utökning av spelprinciperna?
2021-05-18
Länk till avsnitt

247: Byten, blottor och balansspelare

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka för att prata om Malmö FF:s vinst över Varberg. Bland samtalspunkterna finns: Byten med god effekt för MFF, både i startelvan och under matchens gång. ? Spelet i eget straffområde: Var kommer de stora markeringsmissarna ifrån? ? Balansspelarens roll: Varför fungerar MFF bättre med en defensiv spelare ihop med Anders Christiansen på mittfältet? Podden blickar också fram emot MFF:s kommande matcher mot AIK och Kalmar.
2021-05-11
Länk till avsnitt

246: Ett lag utan självförtroende

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion och pratar om de många saker som Malmö FF misslyckades med mot Djurgården. Varför blev det som det blev? Och framför allt: Vad ska MFF göra för att det inte ska bli så igen? Dessutom går ekonomiansvarige Wiman igenom MFF:s inkomster från Europaspelet 2018/2019 ? och levererar via MFF:s vd Niclas Carlnén beskedet att även spel i Europa Conference League kan bli lukrativt för svenska lag.
2021-05-04
Länk till avsnitt

245: Synder från försäsongen

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka med avsnitt 245 av MFF-podden och försöker bena ut varför Malmö FF inte tog tre poäng hemma mot Östersund. Bland punkterna som diskuteras: Upplägget vid defensiva fasta situationer ? Oförmågan att hålla nollan ? De många missade målchanserna ? Det taktiska upplägget och frånvaron av energi efter ledningsmålet. Men det finns såklart positiva saker också ? som Antonio Colaks första mål, Anders Christiansens förmåga att vara där det händer, Adi Nalics inhopp och de finfina indvivduella prestationer som ledde fram till MFF:s mål.
2021-04-27
Länk till avsnitt

244: Offensiv flexibilitet och tre tunga poäng

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Kent Leijon Jönsson skärskådar Malmö FF:s bortaseger mot den tippade toppkonkurrenten Häcken. Bland punkterna som diskuteras finns: MFF:s offensiva flexibilitet i Antonio Colaks frånvaro ? Anders Christiansen ? bäst på flera positioner ? Poängspelaren och ledaren Jonas Knudsen ? Har Bonke Innocent spelat till sig en ordinarie startplats? ? Konstgräs, vad är det för mög? (Nej, vi kommer inte ifrån det).
2021-04-20
Länk till avsnitt

243: Ett rejält offensivt lyft

Ett rejält offensivt lyft, men också fortsatta frågetecken för defensiven. Det är kontentan när Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Kent Leijon Jönsson diskuterar Malmö FF:s insats i den allsvenska premiären. Plusvarianterna i anfallsspelet var flera ? bland dessa Antonio Colak, Ola Toivonen, Sören Rieks, Jo Inge Berget och Sebastian Nanasi. Och, för all del, Jonas Knudsen. I andra änden av planen finns mer att göra, inte minst i det kollektiva försvarsspelet. Podden blickar också framåt mot söndagens bortamatch mot den tippade toppkonkurrenten Häcken. Har Häcken rentav ryggen mot muren redan, efter första omgångens förlust i Halmstad?
2021-04-12
Länk till avsnitt

242: Allsvenskan runt på 45 minuter plus tillägg ? med tips

Haft svårt att hänga med i den allsvenska försäsongen? Räcker tiden precis till att följa Malmö FF men inte så mycket mer? Ingen fara, MFF-podden är din räddningsplanka med allsvenskan runt på 45 minuter plus tillägg. Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Kent Leijon Jönsson ger din en snabbguide till allsvenskan genom att besvara frågor som: Vem ska göra målen i AIK? Har Elfsborg lärt sig att vinna? Hur stort spelrum har Alm i Häcken? Är Hamsik en ny Litmanen? Är Järdler mer lagom än Lantz? Har Norrköping internbråkat bort sina chanser? Är Varbergs Jocke Persson ett tränarämne för MFF? Slutar Örebro åtta eller nia? Som grädde på moset serveras också poddens allsvenska tips.
2021-04-08
Länk till avsnitt

241: Jonnie Fedel om målvaktsframtiden i Malmö FF

Max Wiman och Fredrik Hedenskog får digitalt sällskap av Malmö FF:s målvaktstränare Jonnie Fedel, som delar med sig av sina tankar kring målvaktsspelet i den moderna fotbollen. I ett långt samtal pratar han bland annat om vilken profil han helst ser hos sina målvakter ? hur rollen har förändrats, hur målvakterna bör vara byggda och vilka färdigheter de har. Dessutom: Johan Dahlins skada, Marko Johanssons utveckling och framtiden för Mathias Nilsson och Melker Ellborg ? Målvaktens utsatta position och de tuffa mentala förutsättningar som råder, inte minst i Malmö FF ? Hanteringen och utvärderingen av defensiva fasta situationer ? MFF:s försäsong och tankar inför allsvenskan.
2021-03-31
Länk till avsnitt

240: Flera steg i rätt riktning

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand tar på sig de positiva glasögonen och pratar om vilka saker som MFF förbättrade i matchen mot Örebro. Jämfört med 0?4 mot Elfsborg var allt av förklarliga skäl bättre, men här är några av punkterna: Inställningen och duellspelet ? Försvarsspelet ? Nyförvärven ? Nyckelspelarna ? Truppbredden ? Målvaktsinsatsen ? Frisparksmål! Avslutningsvis tittar podden lite på fredagens MFF-motståndare IFK Göteborg och vilka besked som vore önskvärda från Malmö FF i matchen som också är genrep inför allsvenska premiären.
2021-03-23
Länk till avsnitt

239: Var finns ledarskapet i Malmö FF?

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka för att diskutera de bekymmer som uppenbarligen finns i Malmö FF. Efter 0?4-förlusten mot Elfsborg frågar podden sig var ledarskapet i laget finns? Och varför är det så svårt med kommunikationen utåt? Varför kan ingen i MFF säga att laget har problem och analysera dem?
2021-03-17
Länk till avsnitt

238: Problemen som MFF måste lösa ? här är priolistan

Efter cupfiaskot och förlusterna mot Västerås och Gais står det klart att Malmö FF har en del att jobba med. Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand försöker bena ut vilka de största problemen är och vilka som är mest akuta. Fanns det inget positivt för MFF att ta med sig från matcherna då? Jo, kanske. Om man kisar riktigt hårt.
2021-03-03
Länk till avsnitt

237: Finns det några öppna platser i Malmö FF?

Med starten av Svenska cupen för dörren går Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand igenom Malmö FF:s förmodade startelva. Hur många platser är givna? Var är osäkerheten störst? Vilka alternativ finns?
2021-02-17
Länk till avsnitt

236: Utropstecken och frågetecken

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand diskuterar läget i Malmö FF efter träningsmatchen mot Kalmar. Bland frågorna som diskuteras: Hur kul är det med matcher som är 2 x 60 minuter? Och måste MFF ha exakt samma lagupplägg två matcher i rad? Marcus Antonsson ser vassare ut. Är det han som ska ersätta Isaac Kiese Thelin ? och varför får han i så fall inte testa på den positionen? Är Marko Johanssons insläppta frispark och Anders Christiansens missade straff något för MFF-supportrar att oroa sig över? Vad har imponerat i MFF:s anfallsspel? Kan Anders Christiansen lära sig att hantera sitt humör? Och behöver han det? Vad händer egentligen i Rasmus Bengtsson-såpan? Och vad ligger bakom ?vd-beslutet??
2021-02-10
Länk till avsnitt

235: Transferfönster utan dramatik

Vinterns transferfönster har kommit och gått, åtminstone vad gäller de stora europeiska ligorna, utan att det märktes särskilt mycket i Malmö FF. Både Anel Ahmedhodzic och Anders Christiansen är kvar i föreningen ? tills vidare. Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand diskuterar detta faktum och vad det betyder för MFF. Podden tittar också på MFF:s insats i årets första träningsmatch och vad som gick att utläsa av truppläget i 2?2-matchen mot IFK Malmö.
2021-02-02
Länk till avsnitt

234: Varför är det så tyst kring Malmö FF?

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka efter vinteruppehållet och pratar om tystnaden kring Malmö FF. Är det bra eller dåligt för laget? Dessutom: Anel Ahmedhodzics framtid, Johan Dahlin skada, Rasmus Bengtsson-situationen och en beige försäsong utan träningsläger eller spännande motståndare.
2021-01-20
Länk till avsnitt

233: Den stora spelargenomgången 2020

Varför var 2020 Eric Larssons bästa säsong i Malmö FF? Vad betydde Ola Toivonens intåg för MFF:s spel? Hur kunde Jon Dahl Tomassons spelprinciper passa Marcus Antonsson så illa? Dessa frågor, och många, många fler, diskuteras när Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand går igenom Malmö FF 2020, spelare för spelare. Dessutom summeras intrycken från Jon Dahl Tomassons första säsong som tränare i Malmö.
2020-12-09
Länk till avsnitt

232: Ola Toivonen om SM-guldet, coronan och lagbygget

Ola Toivonen gästar Max Wiman och Fredrik Hedenskog i det 232:a avsnittet av MFF-podden. Bland ämnena som kommer på tal finns bland annat: ? SM-guldet, firandet och coronasmittan ? Säsongens spel och resultat ? Allsvenskans utveckling ? Förhoppningarna om truppen och dialogen med Daniel Andersson ? Längtan efter publiken ? Papparollen i laget ? Jon Dahl Tomassons tränarskap och utvecklingen av spelet ? Framtiden och fritiden. Dessutom några intressanta stickspår: Konstgräs, Degerfors, fasta situationer, Zlatan och landslaget.
2020-11-27
Länk till avsnitt

231: Detaljerna som ledde till SM-guld

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand pratar igenom Malmö FF:s 4?0-seger mot Sirius (och det guldfirande som följde) och imponeras av MFF:s styrka och stabilitet i lägen när serien ska avgöras. Anders Christiansens positiva covid-19-besked berörs såklart också, men framför allt handlar det här avsnittet om detaljerna, händelserna och besluten som bidrog till att göra Malmö FF till svenska mästare 2020.
2020-11-09
Länk till avsnitt

230: Derbyseger och brist på guldutmanare

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka för att prata om Malmö FF:s derbyseger i Helsingborg. 1?0 och tre poäng ? men inte så mycket mer positivt att säga om MFF:s insats. Podden benar ändå ut varför det gick som det gick och pratar om de plusvarianter som trots allt fanns. Med derbyt avhandlat går podden vidare för att diskutera det faktum att Malmö FF saknar utmanare om SM-guldet 2020. Varför är det så? Handlar det bara om pandemins inverkan på säsongen, eller finns det andra orsaker? Slutligen handlar det om helgens mediala diskussion om att stänga allsvenskan 2021 (spoiler: det är en dålig idé).
2020-11-03
Länk till avsnitt

229: På stadig kurs mot SM-guldet

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog sammanstrålar digitalt för att prata om Malmö FF:s senaste match, 3?1-segern mot Göteborg ? en riktig höstmatch med många spännande ingredienser. Bland samtalspunkterna finns valet av Adi Nalic före Isaac Kiese Thelin (hur ska man tolka det?), Nalics utveckling i MFF, valet att inte sälja Anders Christiansen (hur ska man tolka det?), Rakip vs Lewicki (för- och nackdelar) och AC som säker straffskytt (varför tog det så lång tid?). Podden blickar också fram emot MFF:s kommande derby mot HIF. Finns det något som talar för att HIF ska kunna hota på hemmaplan?
2020-10-26
Länk till avsnitt

228: Vänta, vad hände?

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka med avsnitt 228 av MFF-podden, där man diskuterar Malmö FF:s smått sensationella kollaps mot Djurgården, där ledning med 2?0 förvandlades till förlust med 2?3 på åtta minuter. Vad hände egentligen? Hur kunde en av säsongens bästa insatser sluta med förlust? Varför kunde MFF inte hantera Djurgårdens slutforcering? Vad skulle man ha gjort annorlunda? Och varför släpper man in så många mål på fasta situationer?
2020-10-20
Länk till avsnitt

227: Behrang Safari utan filter

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand får sällskap av Behrang Safari i det här avsnittet av MFF-podden ? och det är en Behrang Safari utan filter som möter lyssnarna. Under 82 minuter berör MFF-veteranen ett stort antal ämnen och pendlar mellan stort allvar, självironi och osannolika anekdoter. Bland annat pratar Behrang Safari öppet och ärligt om ? Förhållandet till MFF, stödet från supportrarna och fotbollens betydelse för sönernas utveckling ? Beslutet att lägga av, förhållandet till tränaren Jon Dahl Tomasson och besvikelsen över att föreningen inte längre tror på honom ? och drömmen om ett sista SM-guld ? Starten i MFF, skadan som nästan satte stopp och hur Sören Åkeby räddade hans MFF-karriär ? Åren i Schweiz och Belgien som lärde honom att vinna (?Annars är det ett förlorat år?) ? Hur han hanterade MFF:s motgångar 2018 efter att han tagit nio raka ligatitlar ? Tränarkarusellen i MFF ? skillnader och likheter, fördelar och nackdelar ? Avslutningen i MFF och livet efter spelarkarriären. Och så var det ju det där med magsjukan och bortamatchen mot Besiktas?
2020-10-16
Länk till avsnitt

226: Granada, Kalmar och Tomassons evolution

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand diskuterar Malmö FF:s förlust mot Granada i playoff till Europa League samt lagets klara seger borta mot Kalmar i allsvenskan. Behrang Safaris pensionsbesked och Marcus Antonssons utlåning behandlas också, vilket leder vidare till ett samtal om hur MFF har förändrats under Jon Dahl Tomasson.
2020-10-06
Länk till avsnitt

225: Årets två bästa matcher

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand sätter tänderna i Malmö FF:s två senaste matcher ? 5?0-segern över Lokomotiva Zagreb i Europa League-kvalet och 3?0-vinsten i det allsvenska toppmötet med Häcken. Den inledande frågan ?Var det här MFF:s två bästa matcher i år? besvaras av Wiman och Lindstrand (spoiler: svaret är ja), innan podden går vidare med att diskutera exakt vad MFF gjorde så bra i de två matcherna. Därefter vrids fokus mot den kommande playoffmatchen mot Granada. Vad har MFF för chanser att skrälla egentligen?
2020-09-28
Länk till avsnitt

224: Modiga i Europa, ängsliga i allsvenskan

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Max Wiman pratar om Malmö FF:s senaste insatser i allsvenskan och kvalet till Europa League. Podden blickar också framåt mot de kommande matcherna i respektive turnering. Bland frågorna som tas upp finns: Varför kan MFF säkert spela av matcher i Europa, men inte försvara ledningar i allsvenskan? Varför gjordes så defensiva val i Norrköping? Varför har Jon Dahl Tomasson slutat med de poänggivande bytena? Vem ska stå i mål mot Lokomotiva Zagreb och Häcken? Kan Marko Johansson eller Johan Dahlin bli klara för spel? Rasmus Bengtsson är den andra MFF-spelaren på kort tid som uttrycker missnöje med brist på speltid ? vad säger det om läget i MFF?
2020-09-21
Länk till avsnitt

223: Elva dagar som definierar Malmö FF:s säsong

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand pratar igenom Malmö FF:s senaste insatser, förlusten i Örebro och krysset hemma mot AIK. Formsvackan är odiskutabel, men frågan är vad som bekymrar mest: att man gav bort tre mål mot Örebro eller att man hade så förtvivalt svårt att träffa mål trots massivt spelövertag mot AIK? I ett större perspektiv diskuteras vad som skiljer MFF nu från laget som radade upp segrar under sommaren. Trots allt leder MFF fortfarande allsvenskan och går nu in i en elvadagarsperiod som i mångt och mycket kommer att definiera lagets säsong: de allsvenska matcherna mot Norrköping och Häcken samt Europa League-kvalet mot Honved och eventuellt Lokomotiva Zagreb.
2020-09-16
Länk till avsnitt

222: Anel Ahmedhodzic om succén, landslaget och framtiden

Fredrik Lindstrand och Max Wiman gästas av Anel Ahmedhodzic. I en längre intervju i poddformat pratar MFF.s unge succéback bland annat om: uppväxten på Rosengård ? att han tänkte sluta i Malmö FF som tonåring ? den tuffa tiden i Nottingham ? årets succé i MFF ? hur det är att ha Markus Rosenberg som agent ? den stora uppståndelsen när han bytte landslag ? intresset från utländska klubbar samt var han ser sig spela i framtiden.
2020-09-09
Länk till avsnitt

221: Allsvensk underhållning och gediget Europaspel

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand avhandlar Malmö FF:s två senaste matcher ? det oavgjorda allsvenska toppmötet mot Elfsborg och segern över Cracovia i första kvalomgången till Europa League. MFF?Elfsborg hyllades av många som årets bästa ? vad var det som gjorde första halvlek så underhållande? MFF var närmast segern, men ett kryss var kanske inte hela världen? Var det här Marko Johanssons genombrott i MFF? Lever Anders Christiansen farligt med sitt humör i matcherna? Segern mot Cracovia var solklar och säker ? vad är det MFF har lärt sig under de senaste åren? Och finns det nåt som talar för att det blir annorlunda mot Honved i nästa omgång?
2020-09-03
Länk till avsnitt

220: Bachirou, Europaspel och det allsvenska rycket

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka och pratar igenom de senaste händelserna i och omkring Malmö FF. Vad betyder för MFF att Fouad Bachirou försvinner, och vem ska ersätta honom? Vad är det för motstånd som väntar när Cracovia kommer till Malmö för att spela Europakval? Finns det några allsvenska utmanare kvar nu när MFF har sju poäng ner till tvåan Elfsborg? Vad är det som ligger bakom poängrycket? Avslutningsvis blir det också snack om den allsvenska värvningsvågen, Ben Rosens och Andreas Georgsons fortsatta äventyr samt eventuell publik på arenorna från 1 oktober.
2020-08-25
Länk till avsnitt

219: Cavalli, Molins, Beijmo och en herrans massa matcher

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka för att prata igenom två händelserika MFF-veckor. Max Wiman minns den förre MFF-ordföranden Hans Cavalli-Björkman, som avled vid 92 års ålder på tisdagskvällen. Därefter avhandlas matcherna mot HIF, Falkenberg, Örebro och Mjällby med plus- och minusvarianter. De förstnämnda överväger. Eftersom halva allsvenskan är spelad tittar podden på MFF:s titelkonkurrenter. Vilket lag är det största hotet mot MFF ? och varför? Avslutningsvis blir det diskussion om skilsmässan mellan MFF och Guillermo Molins ? vad har han betytt för MFF? ? samt nyförvärvet Felix Beijmo.
2020-08-19
Länk till avsnitt

218: Segersviten växer ? men cupspöket finns kvar

Likheter och skillnader mellan Malmö FF:s två bortamatcher mot IFK Göteborg ? 1?2-förlusten i cupfinalen och 3?0-segern i allsvenskan ? diskuteras i det 218:e avsnittet av MFF-podden. Var det rentav så att MFF egentligen gjorde en bättre insats i cupfinalen? Betydde förlusten nånting mer än en missad titel? Jon Dahl Tomassons rotation i startelvan gav utdelning i andra matchen och podden diskuterar med tonvikt på Amin Sarr och Franz Brorsson. Med fem raka segrar och matcher mot bottenlagen Helsingborg och Falkenberg närmast har MFF möjlighet att koppla grepp om allsvenskan. Vad är det som laget gör bättre än andra ? och var finns det utvecklingspotential? Till sist blir det diskussion om eventuell mittbacksförstärkning. Hur stort är behovet?
2020-08-03
Länk till avsnitt

217: Toivonen-effekt, segersvit och cupfinal

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog diskuterar MFF:s utveckling under de fyra segermatcherna (2?1 mot Östersund, 2?1 mot Kalmar, 3?0 mot Hammarby och 5?2 mot Sirius), bland annat utifrån följande punkter: ? Ola Toivonens betydelse för MFF:s anfallsspel ? De fortsatta våndorna från straffpunkten ? Utvecklingspotentialen som finns i kantspelet ? MFF:s överlägsna, och i flera fall matchavgörande, truppbredd ? Johan Dahlins skadekänning ? Vad hände med ungdomssatsningen? Efter den allsvenska genomgången blickar podden fram emot torsdagens cupfinal mellan IFK Göteborg och Malmö FF. Vilket av lagen behöver vinna mest? Vad betyder det att lagen möts i allsvenskan tre dagar senare? Vilka ändringar kommer MFF att göra i laget?
2020-07-27
Länk till avsnitt

216:Anfallsspelet måste på plats ? och det är bråttom

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka (efter lite för lång paus) för att behandla Malmö FF:s fyra senaste matcher. Med tanke på spelet och resultaten blir det en del kritik mot MFF, men också beröm där det är befogat. Bland de ämnen som behandlas finns: ? MFF:s oförmåga att göra mål: tillfälligheter eller strukturella problem? ? Den defensiva grunden sitter ? nu måste offensiven komma på plats. ? Varför har MFF avslutat flera matcher så svagt? Var finns hungern? ? Fördelar och nackdelar med att använda Anders Christiansen längre ner i banan. ? Anel Ahmedhodzics försvarsspel och uppspel. ? Jonas Knudsens lyft och Fouad Bachirous svaga start.
2020-07-15
Länk till avsnitt

215: MFF på rätt väg ? trots allt

215: MFF på rätt väg ? trots allt by En podcast från Sydsvenskan
2020-06-30
Länk till avsnitt

214: Det här är Malmö FF:s största bekymmer

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog (den senare ber om ursäkt för hemmaljudkvaliteten och lovar bättring) är tillbaka med ett nytt avsnitt och sammanfattar Malmö FF:s tre inledande matcher i allsvenskan. Många frågor kräver svar. Vad är MFF:s största problem hittills? Varför skapar man inte fler målchanser? Hur har rotationerna fungerat? Hur mycket behövs Ola Toivonen? När kommer han att spela? Det blir också ett svep med intryck från resten av allsvenskan, tre omgångar in på denna säsong som inte liknar någon annan.
2020-06-23
Länk till avsnitt

213: Allsvenskan runt på 45 minuter och senaste MFF-nytt inför premiären

Allsvenskan närmar sig. Har du dålig koll på Malmö FF:s toppkonkurrenter? Vet du inte vem som riskerar att åka ur? Lugn, MFF-podden har en halvlekslång genomgång som ger dig det mesta av det du behöver veta. Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog försöker besvara frågor om publiktapp, nyförvärv och sinande kassakistor. Dessutom lämnar Wiman och Lindstrand rapport från MFF:s torsdagsträning och de senaste beskeden kring laget.
2020-06-11
Länk till avsnitt

212: Allsvenskan ? äntligen!

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka för att prata om den allsvenska permiär som till slut blir av den 14 juni. Frågorna är många. Hur har den uppskjutna starten påverkat Malmö FF? Vad betyder det att spela utan publik? När blir affären med Ola Toivonen klar? Blir det andra förändringar i spelartruppen nu eller senare i sommar? Hur kommer MFF att använda Toivonen? Vad betyder värvningen för resten av truppen? Är kompensationen till MFF:s årskortsinnehavare tillräcklig? Dessutom: Lindstrand drar paralleller till ?The Last Dance? och presenterar Malmö FF:s motsvarighet till Scottie Pippen.
2020-06-02
Länk till avsnitt

211: Vilket guld var egentligen bäst?

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog sammanstrålar digitalt för att prata om de senaste buden på spelstart i allsvenskan och Svenska cupen ? och såklart om triangeldramat mellan Zlatan Ibrahimovic, Hammarby och Malmö FF. Därefter blir dags för avsnittets huvudnummer: verklighetsflykt i form av guldnostalgi. Podden jämför de sex SM-guld som MFF tagit på den här sidan millennieskiftet och tittar på nycklarna bakom triumferna ? och utser den bästa årgången av dem alla.
2020-04-30
Länk till avsnitt

210: Karantän-special 2 med Marcus Antonsson

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog får digitalt sällskap från de småländska skogarna när Marcus Antonsson gästar podden på distans. Hur håller MFF-spelarna igång under träningsuppehållet? Vad gjorde de på de stängda träningarna? Blir det problem att ladda om? Eller finns det risk för övertändning? Hur konserverar man formen? Ger den uppskjutna starten MFF, med ny tränare och nytt spelsystem, en sportslig fördel? Hur kommer uppehållet att påverka allsvenskan sportsligt och ekonomiskt? Och hur ska man göra med cupen?
2020-04-01
Länk till avsnitt

209: Karantän-special

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är INTE tillbaka i studion utan sammanstrålar digitalt, med mer suspekt ljudkvalitet än vanligt som följd. Effekterna av Coronavirusets spridning, på fotbollen i allmänhet och MFF och allsvenskan i synnerhet, är givetvis samtalsämnet. Och frågorna är många. Hur rimligt är det att herrallsvenskan kan starta den 1 juni? Kan man drömma om att svensk fotboll går över till höst-vår nu? Ska allsvenskan avgöras i någon annan form? Vilken i så fall? Ska cupen ställas in? Ska spelarna ha samma ersättning när det inte spelas några matcher?
2020-03-20
Länk till avsnitt

208: Christiansen, AIK och medietystnad

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka i studion för att prata Svenska cupen. Malmö FF:s 3?0-seger mot AFC avhandlas, liksom den kommande kvartsfinalen mot AIK. För- och nackdelarna med Anders Christiansens nya ?nummer 10-position? diskuteras, vilket ger upphov till fler frågor om MFF:s anfallsspel: Hur ska MFF få ut mer av nummer 9-rollen? Är en ny anfallare en lösning, eller är det systemet som inte fungerar? Ska man testa andra spelare i de offensiva rollerna? Är friheten för stor? Lindstrand har tittat på AIK 2020 och berättar vad det är för typ av motstånd som väntar MFF i cupen på söndag. Wiman rekapitulerar det ovanligt omständliga årsmötet och riktningsförändringen i föreningsdemokratin innan podden kommer in på en infekterad och animerad diskussion om Malmö FF:s ? och flera andra svenska klubbars ? nya policy att dela med sig av så lite information som möjligt till media, och därmed de konsumenter som vill följa laget, i alla lägen. Är MFF och allsvenskan inne på en farlig väg?
2020-03-10
Länk till avsnitt

207: Europauttåg, cupvåndor och VAR-problematik

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog pratar igenom Malmö FF:s insatser mot Wolfsburg i Europa League och Karlskrona i Svenska cupen. Europaspelet är först ut, vilket föranleder diskussion kring frågan om vilken kravbild man ska ha på MFF. Är förväntningarna orimliga? Har MFF rätt typ av spelare för Jon Dahl Tomassons system? Därefter behandlas cupsegern mot Karlskrona ? vilka signaler skickar det att byta ut nio spelare i startelvan? Varför går mönstret från tidigare cupmissar igen? Vilka lärdomar kan MFF ta av matchen? Avslutningsvis blir det (ännu) en diskussion om VAR, kopplat till Malmö FF:s förestående årsmöte.
2020-03-03
Länk till avsnitt

206: Vad talar för MFF i returen mot Wolfsburg?

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog pratar igenom intrycken från det första mötet mellan Wolfsburg och Malmö FF och blickar framåt mot returen i Malmö. Bland det som diskuteras finns Jon Dahl Tomassons oväntade startelva, skillnader i strategi jämfört med Uwe Rösler, valet att inte använda det tredje bytet och möjliga förändringar till hemmamatchen. Därefter kommer själva knäckfrågan: vad talar för MFF i returen? Podden diskuterar också det bokslut som föreningen presenterade i slutet på förra veckan och blickar fram emot årsmötet. Till slut blir det också ett samtal om fotbollssoppan Östersunds FK.
2020-02-24
Länk till avsnitt

205: Äntligen Europadags

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog pratar igenom MFF:s dubbelmatch (8?0 mot Syrianska i cupen och 3?2 i träningsmatchen mot Jönköpings Södra) i lördags och blickar fram emot torsdagens sextondelsfinal i Europa League. Rätade MFF ut några frågetecken inför matcherna mot Wolfsburg? Fick Jon Dahl Tomasson ut det han ville med två matcher samma dag? Klarnade bilden av MFF:s tänkta startelva? Vad är det för motstånd som väntar i Tyskland? Vad behöver MFF göra för att få med sig ett bra resultat till returen på hemmaplan? Dessutom: Lindstrand ifrågasätter MFF-historien och ger uttryck för tveksamma kunskaper i tysk geografi.
2020-02-17
Länk till avsnitt

204: Vad vet vi egentligen om Malmö FF 2020?

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka i studion och försöker formulera svar på frågan ?Vad vet vi om Malmö FF 2020??. Vilka ska spela var? Vilka platser är det hårdast konkurrens om? Är det skillnad på det tänkta laget mot Wolfsburg och en ?vanlig? match i allsvenskan? Vilka slutsatser kan man dra av den undermåliga insatsen mot Varberg? Hur ska man tolka det faktum att MFF lagt in en extra träningsmatch på lördag kväll?
2020-02-12
Länk till avsnitt

203: Jon Dahl Tomasson om fotbollslivet, MFF och laget framför jaget

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka i studion ? den här gången i sällskap av MFF:s nye tränare Jon Dahl Tomasson. Den förre stjärnanfallaren berättar bland annat om ungdomens flytt till Heerenveen, kontrasterna i Newcastle, det hårda Rotterdam, "familjen" i storklubben Milan och oväntade förebilder. Och så ett par citat som kan hjälpa till att förstå hur Malmö FF:s nye tränare ser på fotboll och hur hans lag ska uppträda: ?Press är energi och bränsle.? ?Det handlar bara om laget.? ?Spelare som kan vara besvärliga är också besvärliga för motståndaren.? ?Spelarna ska utmanas.? ?Man behöver ha en viss cynism.?
2020-01-22
Länk till avsnitt

202: Jon Dahl, 4?3?3 och möjliga elvor

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka i studion för att i första hand prata om valet av Jon Dahl Tomasson som ny MFF-tränare. Eftersom den nya tränaren antas förorda 4?3?3 som uppställning diskuteras hur en sådan startelva skulle kunna formeras. Vilka spelare gynnas eller missgynnas av ett systemskifte? Isaac Kiese Thelins förmodade intåg behandlas också. Frågan är: behöver MFF värva mer?
2020-01-08
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.