Sveriges 100 mest populära podcasts

MFF-podden

MFF-podden

Sydsvenskans podd om Malmö FF med Max Wiman, Fredrik Hedenskog, Fredrik Lindstrand och gäster.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sydsvenskan.se/mff-podden/

Avsnitt

352b: Det är bara allsvenskan som räknas

Den ruskigt rutinerade 26-åringen Nathalie Hoff Persson gästar Max Wiman och Fredrik Hedenskog i studion inför seriestarten ? och det är ingen tvekan om MFF:s målsättning: det är serieseger och uppflyttning allsvenskan som gäller för nykomlingen. Samtalet inleds dock med ett givet ämne: tränaren Kim Björkegrens avhopp tätt inpå seriestart. Därefter handlar det om MFF:s målsättningar inför säsongen, hur laget ska spela, likheter med och inspiration från herrlaget och publikmässiga förhoppningar.
2024-04-11
Länk till avsnitt

352a: Uppvisning på plan ? och på läktaren

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion för att prata igenom Malmö FF:s allsvenska hemmapremiär mot Hammarby. Innan själva matchen avhandlas diskuteras det hyllade Möllantifot och podden försöker hitta historiska jämförelser. Vad gäller spelet på plan fortsätter berömmet att flöda ? Lindstrand ser paralleller mellan Christiansen och Nanasi och Wiman pratar om en grupp i total harmoni. Det bjuds också på en del intressant statistik och spekulationer inför bortamatchen mot Värnamo. Till sist blir det snack om cupfinalen ? hur svårt blir det egentligen för Malmösupportrar att komma över en biljett till matchen?

2024-04-08
Länk till avsnitt

351: MFF har blivit en sekt (på ett bra sätt)

Henrik Rydströms Malmö FF ser ut att ha tagit flera kliv på utvecklingsstegen under vintern och det avspeglas i diskussion kring lagets allsvenska premiär och femettan i Norrköping. Podden förvånas lite över att MFF ser ut att ha fixat både omställningsspelet och fasta situationer under vintern och imponeras av flera aspekter av spelet, både vad gäller kollektivet och individuella insatser. Allmänna intryck från allsvenskans premiäromgång avhandlas också innan blicken riktas mot söndagens hemmapremiär mot Hammarby.
2024-04-02
Länk till avsnitt

350: Ska MFF fortsätta köra över motståndarna?

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion och laddar upp inför den allsvenska premiären. Vilka är egentligen MFF:s största konkurrenter om SM-guldet och varför? Vilka styrkor och svagheter finns hos motståndarna? Semifinalsegern över Halmstad i Svenska cupen avhandlas givetvis också. Kommer MFF att fortsätta att köra över motståndare i andra halvlek? Är tiden med ?lättlästa? MFF förbi? Dessutom: Rydström väcker internationell uppmärksamhet på nytt och diskussion kring årets nya matchtröja.
2024-03-21
Länk till avsnitt

349: Vem ska kunna hota MFF i allsvenskan?

Malmö FF tog stora kliv framåt i 5?2-segern över Norrköping i cupkvartsfinalen. Hur stora växlar ska man dra på den segern egentligen? Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand går igenom sina positiva och negativa MFF-intryck från matchen mot Norrköping och pratar om vad de kan betyda framåt. Inför semifinalen mot Halmstad diskuteras Anders Christiansens eventuella medverkan och om det egentligen finns några lag som kan utmana ett MFF i full truppstyrka om SM-guldet. Martin Olssons avstängning behandlas också, liksom Pontus Janssons landslagsnej och JDT:s Nanasi-nobb. Dessutom det senaste i Bosse Larsson-hyllningsföljetången.



2024-03-14
Länk till avsnitt

348: Vägen till cupfinal ligger öppen

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion för att ta Malmö FF:s gruppspel i Svenska cupen i mål. Spelet haltar, liksom målskyttet. Frågan är vad det är som inte stämmer? Bråket i slutet av matchen mot Varberg diskuteras givetvis också, liksom Martin Olssons röda kort. Därefter blir det fokus på årsmötet och MFF:s tvetydiga svar om Bosse Larsson innan podden via damlaget återvänder till cupen och en intressant målvaktsfråga.

2024-03-05
Länk till avsnitt

347: Är det för lite shining i MFF?

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand inleder avsnittet med att prata om inledningen av cupspelet ? vad har MFF gjort bra och vad har saknats mot Öster och Luleå? Och hur ordinarie bör laget vara mot Varberg? De intressantaste punkterna på årsmötet den 1 mars diskuteras också, liksom damlagets första motgångsperiod. Avslutningsvis bjuds det på reflektioner kring den förre MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson, numera också känd som svensk förbundskapten.

2024-02-29
Länk till avsnitt

346: Här är den optimala startelvan

Hur ska egentligen Malmö FF:s optimala startelva formeras? Går det ens att göra med tanke på den hårda konurrensen? MFF-podden gör ett försök. Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand inleder avsnitt 346 med lärdomar och tankar från Anders Christiansens presskonferens. Därefter följer en kort lägesrapport inför cuppremiären mot Öster och en genomgång av MFF:s pengamiss kring Busanellos övergång. Andra halvan av avsnittet ägnas åt huvudnumret. Podden bryter ner MFF-laget position för position för att diskutera sig fram till vilken uppställning som egentligen är den starkaste.
2024-02-15
Länk till avsnitt

345: Kalsongkaos och en norsk lektion

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Jan Jönsson sammanstrålar digitalt för att prata igenom de avslutande dagarna av MFF:s träningsläger i Estepona. Den omtalade underklädesepisoden och inkilningen upptar andra halvan av avsnittet, men först dess behandlas de båda matcherna mot Bodø/Glimt och FC Dallas.
2024-02-10
Länk till avsnitt

344: Spaningar från Spanien

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand sammanstrålar digitalt för att prata om Malmö FF:s första träningslägersvecka med följande innehållsförteckning: Lindstrand sammanfattar MFF-intrycken från Spanien ? Spaningar från matchen mot Sparta Prag: Nanasis utveckling, fokus på fasta situationer och ett MFF som vägde lite lätt ? Erik Botheims inträde: vad är det för spelare MFF har värvat? ? MFF har 29 spelare på plats i Spanien ? vilka finns inte kvar i truppen när transferfönstret stänger?

2024-02-02
Länk till avsnitt

343: Detta betyder värvningen av Stryger Larsen

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion, där det till att börja med blir fokus på Malmö FF:s senaste nyförvärv. Ur innehållet: Värvningen av Jens Stryger Larsen: Vad tillför han Malmö FF, vad betyder affären för truppstrukturen och säger den något om Anders Christiansens status? Vem har mest att vinna under försäsongen? Vad är mest intressant att titta efter i årets första match? Ännu en svår skada för Oscar Lewicki ? har MFF-publiken sett det sista av honom? Samuel Kotto lånas ut till Värnamo ? vilken utveckling kan man förvänta sig från mittbacken? Bosse Larssons eftermäle och ceremonin på Malmö stadion. Konsertkrocken, eller rättare sagt: varför ska MFF spela hemmamatch en fredag?

2024-01-24
Länk till avsnitt

342: Kommer det att bli ett frostigt år?

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion för årets första avsnitt av MFF-podden. Först och främst blir det fokus på träningspremiären, eller rättare sagt den brist på stämning som rådde, och Pontus Jansson oro över sprickan mellan föreningen och supportrarna.Övrigt ur innehållet: Spaningar från årets inledande träningar ? Rockaderna i ledarstaben ? Målvaktskarusellen ? Ryktena ? Bygget av damtruppen ? Sista avskedet till Bosse.
2024-01-10
Länk till avsnitt

341: Mannen, myten, legenden

Den störste av dem alla blev 79 år. Avsnitt 341 av MFF-podden handlar såklart om Bosse Larsson och hans betydelse för Malmö FF.
2023-12-20
Länk till avsnitt

340: Den stora spelargenomgången 2023

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Kent Leijon Jönsson tar Malmö FF:s säsong i mål genom att diskutera hela truppen ? från stjärnorna till de utlånade spelarna. Framför allt genom att blicka framåt för att se hur väl MFF är rustat för 2024, då SM-guldet ska försvaras och Henrik Rydström ska leda sitt lag i Europa. Det ger upphov till ett antal intressanta samtalsämnen. Till exempel: Hur många av årets utlånade spelare finns med i planerna för 2024? Vem ska vara reserv bakom Dahlin ? för Diawara lär väl inte vara intresserad av en säsong till på bänken? Detta ska MFF prioritera i försvarsuppsättningen ? Så ska MFF tänka kring Anders Christiansen ? Anfallaren som behöver ta nästa steg om Rydströms bygge ska utvecklas ? Kiese Thelins betydelse ? och en lämplig avlastare i anfallet ?och mycket, mycket mer.

2023-11-24
Länk till avsnitt

339: Guldextra!

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand summerar en lång och intensiv allsvensk finaldag. Det handlar ofrånkomligen en del om scenerna på läktarna, men till största delen om fotboll och anledningarna till att MFF besegrade Elfsborg med 1?0 och baxade hem sitt 23:e SM-guld. 
2023-11-13
Länk till avsnitt

338: Så ska Malmö vinna guldmatchen

En omgång återstår av allsvenskan. I avsnitt 338 går MFF-podden igenom förutsättningarna och reder ut hur Malmö FF ska bära sig åt för att besegra Elfsborg och bli svenska mästare. Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion för att prata igenom den kaotiska söndagen i allsvenskans näst sista omgång och för att blicka framåt mot matchen då allt ska avgöras. Vilket lag klarar bäst att ladda om? Vem har mest att förlora? Hur ska MFF ställa upp? Vilket tryck orkar laget sätta på Elfsborg? Hur ska man stoppa bortalagets kontringar? Vilken effekt får publiken? Hur ska de många och stora säkerhetsfrågorna hanteras?

2023-11-08
Länk till avsnitt

337: Guldstriden rasar vidare ? liksom VAR-debatten

Fredrik Hedenskog, Fredrik Lindstrand och Kent Leijon Jönsson inleder avsnitt 337 med att ge sig in i VAR-debatten på nytt med anledning av domarmisstagen i Göteborg?Elfsborg. Därefter skärskådas den allsvenska avslutningen ur alla tänkbara vinklar. Hur ska MFF bryta Häckens hemmasvit? Vad betyder avstängningar och skador? Hade MFF kommit undan med Elfsborgs spelmodell? Betyder spelidé och taktik någonting i det här läget av serien? 
2023-11-02
Länk till avsnitt

336: Är Stadion för liten för MFF?

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion och går från individuellt fokus, via laginspektion till stora övergripande anläggningsfrågor. Ämnena, i tur och ordning: Taha Ali ? Otto Rosengren ? Martin Olsson ? 5?0 mot Varberg ? hur bra var det egentligen? ? Elfsborg har fyra raka vinster ? hur bra är det egentligen? ? Guldkampens restprogram ? Är Stadion för liten? ? Hyllning till Stadions planskötare ? Säkerhet, visitation och fyrverkerier.
2023-10-25
Länk till avsnitt

335: MFF behöver bli ett ?hårt? lag igen

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion med ett gäng nya diskussionspunkter. Bland annat: MFF behöver bli tuffare ? av flera anledningar ? Hade Jo Inge Berget gjort skillnad för Malmö? ? Hur mycket styr en tränare över en match? ? Jo, defensiven håller måttet ? Hur ska laget matchas i allsvenska avslutningen?
2023-10-12
Länk till avsnitt

334: Unga måste få chansen ? men medelålder är en överskattad måttstock

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion och pratar om Malmö FF:s bakvända seger över Brommapojkarna och har med sig ett antal spaningar från den senaste veckan: Ungdomarna och gamlingarna ? Dopningsprovsfadäsen ? Publikutvecklingen ? Ledartyperna ? Domarberömmet ? Försvarsbristen ? Damframtiden.
2023-10-04
Länk till avsnitt

333: Den optimala uppställningen i guldstriden

Den allsvenska guldstriden rasar vidare ? till en början utan Pontus Jansson. Frågan är hur Malmö FF parerar avstängningen och vilken elva som egentligen är att föredra under resten av säsongen. Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand går igenom MFF lagdel för lagdel för att diskutera sig fram till den optimala uppställningen. Målvakt: Vad betyder Johan Dahlins kontraktsförlängning? Försvar: Vad innebär Pontus Janssons avstängning ? och kan man ha en backlinje med 100 procent vänsterfotade spelare? Mittfält: Vilken är den optimala uppställningen centralt? Anfall: Finns det några alternativ till Isaac Kiese Thelin som ensam anfallare? Därefter diskuteras den allsvenska upplösningen och de sex omgångar som återstår. Visst hade det väl varit ganska häftigt med en direkt avgörande guldmatch på Stadion den 12 november? Avslutningsvis handlar det om MFF:s medverkan i Uefa Youth League, som drar igång nästa vecka. 

2023-09-28
Länk till avsnitt

332: Därför ska MFF fortsätta med trebackslinjen

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion efter en allsvensk omgång som såg Malmö FF återta serieledningen. Segermatchen mot Hammarby analyseras på djupet med tonvikt på trebackslinjens för- och nackdelar och vilka effekter den får på MFF:s defensiv och offensiv. Lindstrand och Wiman tycker att Oliver Berg liknar en guldvärvning. Wiman lyfter Stefano Vecchias betydelse för anfallsspelet och Lindstrand är nyfiken på hur spelet skulle se ut om Isaac Kiese Thelin vilades en match eller två. Avslutningsvis handlar det om MFF:s damlag, vars avancemang till elitettan nu verkligen är en formalitet. Och missa inte Mattias Nilssons kommentering av segermålet mot Lödöse Nygård ? redan en klassiker! 
2023-09-19
Länk till avsnitt

331: Så kan MFF dra nytta av upphämtningen mot Göteborg

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion, först och främst för att prata om Malmö FF:s insats mot Göteborg. Bland diskussionspunkterna: Hur kan MFF använda det oavgjorda resultatet framåt? Varför var det så stor skillnad mellan första och andra halvlek? Vad gjorde MFF annorlunda efter paus? Varför var första halvlek så usel? Hur ska backlinjen formeras? Varför fungerar inte det centrala mittfältet? Därefter blickar podden framåt mot bortamatchen mot Hammarby och diskuterar vilka positiva effekter landslagsuppehållet kan ha för MFF. Avslutningsvis blir det ett landslagssvep och genomgång av en lyckad helg för utlånade MFF:are.
2023-09-05
Länk till avsnitt

330: FCK-beefen kan vara nyttig för Malmö

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand inleder avsnitt 330 med att prata om Malmö FF:s insats mot Sirius. Först med fokus på fasta situationer innan diskussionen fortsätter kring Oliver Bergs allsvenska MFF-debut, Johan Dahlins starka säsong och vem som egentligen ska spela högerback. Därefter blickar podden fram emot klassikermötet med pånyttfödda IFK Göteborg: Vad betyder Derek Cornelius avstängning? Blir det andra förändringar i startelvan? Utsålt igen ? varför är intresset för MFF extra stort i år? Avslutningsvis handlar samtalet om FCK:s inställda träningscamp på Hyllie ip och de uppretade reaktioner som bokningen framkallade ? men också en sportsligt större fråga: hur ska MFF svara på FCK:s allt tydligare Sverigetrevare?
2023-08-31
Länk till avsnitt

329: Vilken väg ska Malmö välja?

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand sammanstrålar digitalt och pratar om Malmö FF:s vägval ? det som tidigare hette ?topp tre i allsvenskan? och ?satsa på fler egna produkter? verkar nu mer handla om SM-guld och nyförvärv.Och när man summerar sommarens transferförnster: Har MFF blivit bättre eller sämre?Bland avsnittets övriga ämnen finns herr- och damlagets cupmatcher, MFF:s måltorka, Lasse Nielsens betydelse, Oliver Bergs potentiella inverkan och det allsvenska guldracet.
2023-08-25
Länk till avsnitt

328: Mjällbyspöket, maskningar och mästarkamp

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion för att först och främst sammanfatta läget för MFF så här i slutet av sommaren.Är det en slump att MFF förlorat två raka matcher mot Mjällby? Vad saknas för att Malmö ska bli vassare när man jagar mål i slutet av matcher? Hur ska högerbacksplatsen hanteras?Pontus Janssons utspel efter Mjällbymatchen ger upphov till en längre diskussion om maskning och spelavbrott. Hur ska fotbollen komma åt problemen? Bland övriga samtalsämnen finns Andreas Georgsons flytt till Southampton, damlagets fortsatta överlägsenhet, Martin Olssons USA-tripp och Jo Inge Bergets framtid.
2023-08-16
Länk till avsnitt

327: Ett fall framåt på planen, flera steg bakåt på läktaren

AIK?Malmö FF var den senaste i raden av allsvenska matcher som bröts på grund av händelser på läktaren. Podden inleder med att diskutera vad som egentligen ska göras för att lösa problemen? Därefter vänds fokus mot händelserna på planen. Framför allt i MFF:s match mot AIK, men även mötena med Djurgården och Mjällby. Hur visar sig avsaknaden av Anders Christiansen och Hugo Larsson på planen? När kan Stefano Vecchia och Anton Tinnerholm vara tillbaka? Vad hade det betytt för MFF:s spel? Hur lyder de tidiga omdömena om nyförvärven Pontus Jansson, Sebastian Jørgensen och Otto Rosengren?
2023-07-24
Länk till avsnitt

326: Pontus Jansson mår så jäkla bra nu

Max Wiman och Fredrik Hedenskog får sällskap i studion av Malmö FF:s mest emotsedda hemvändare på år och dar ? Pontus Jansson. I ett samtal som pendlar mellan nutid, dåtid och framtid behandlas en lång rad MFF-relaterade ämnen. Till exempel: Fasta situationer och lärdomarna från Brentford ? De tidiga åren i Malmö ? både som spelare och supporter  ? Vinterns och vårens skadeperiod ? Det svåra med att brinna för två klubbar samtidigt ? och lättnaden att det nu ?bara? handlar om Malmö ? Tron på och relationen med Henrik Rydström ? Framtiden i MFF efter spelarkarriären ? Vikten av att vara en förebild och hjälpa de unga spelarna ? och till sist: Saman Ghoddos.
2023-07-03
Länk till avsnitt

325: Allsvenskans största underhållare

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion efter en veckas extra uppehåll. MFF:s segermatcher mot Degerfors och Värnamo diskuteras, men får trots allt stå tillbaka lite för Anders Christiansens hjärtproblem och vilka effekter det har fått och kommer att få för laget. Och hur påverkas sommarens transferfönster av AC:s tillstånd ihop med försäljningen av Hugo Larsson och Isaac Kiese Thelins ljumskbekymmer? Därefter ger sig Lindstrand ut på en hyllningstirad och utser Taha Ali till allsvenskans mest underhållande spelare någonsin ? och Wiman lägger sig platt och erkänner att yttern har överträffat alla förväntningar. Nästa ämne är Pontus Janssons återkomst, där podden konstaterar att den betyder ännu mer nu i och med Christiansens frånvaro. Det blir också en kort utflykt till den allsvenska bottenstriden innan MFF:s förhållande till Zlatans pensionering avhandlas ? och som avslutning blickar Wiman framåt och pratar om vad som krävs av MFF:s damlag nästa säsong (för årets serie har de redan avgjort).
2023-06-12
Länk till avsnitt

324: Rekord-Hugo och Malmös väg framåt

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion för att först och främst prata om Malmö FF:s första förlust i årets allsvenska. Vad var det som gick fel mot Elfsborg och, framför allt: hur reagerar laget på misslyckandet i Borås? Därefter handlar diskussionen om Hugo Larssons rekordövergång till Eintracht Frankfurt. Är det ett bra klubbval, vad betyder affären för MFF och hur ska han ersättas på planen? Avslutningsvis blir det samtal om Stockholmsderbyt och vilka effekter det kan få för allsvenskan på kort och lång sikt.
2023-05-29
Länk till avsnitt

323: Försmak av guldstriden

Var bollen inne? Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand inleder avsnitt 323 med att diskutera MFF:s kvittering mot Häcken, för att därefter titta närmare på hur toppmötet utspelade sig. Vilka likheter och skillnader finns mellan lagen? Efter att toppmöte nummer 1 avhandlats ur allehanda synvinklar flyttas fokus mot toppmöte nummer 2, Elfsborg?MFF på söndag. Vad väntar i Borås?
2023-05-23
Länk till avsnitt

322: Relationism och optimism

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand diskuterar Malmö FF utifrån följande frågeställningar: Varför hade MFF så svårt just i den här matchen? Varför vann MFF trots allt? Vad är viktigast ? att kunna avgöra en match efter 11 minuter eller avgöra i 96:e? Relationism blev helgens mest överanvända fotbollsord. Vad betyder det? Och vilka ord saknas i dagens fotboll? Publikfesten: när såg man senast Malmö ta över en bortamatch på det viset? Närmast väntar Häcken och Elfsborg ? är det matcherna som kommer att definiera MFF:s säsong? Hur löser Rydström uppställningen mot Häcken? Finns det nån spelare som är extra viktig mot Häcken, eller är det bredden som är grejen?
2023-05-16
Länk till avsnitt

321: Vem ska kunna utmana Malmö om guldet?

Fredrik Hedenskog, Fredrik Lindstrand och Kent Leijon Jönsson sammanfattar intrycken efter Malmö FF:s två vinster mot Varberg och AIK med utgångspunkt från följande frågeställningar: Vad är det mest överraskande med MFF i år? Vad är mest väntat? Finns det nån spelare som inte har motsvarat förväntningarna? Är matcherna mot Halmstad, Häcken och Elfsborg sista chansen för ?resten av allsvenskan?? HBK har vunnit hemma mot AIK, DIF och Häcken. Kan de skaka MFF?
2023-05-08
Länk till avsnitt

320: Bästa MFF-underhållningen sedan? när då?

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion och med Malmö FF:s 4?2-seger över Hammarby som utgångspunkt diskuteras det kring följande påståenden: Första halvlek var MFF:s mest underhållande sedan? ? Kiese Thelin kan bli MFF:s bästa målskytt en allsvensk säsong sedan? ? Busanello kan vara MFF:s bästa värvning sedan? ? Innermittfältet Larsson?Peña?Christiansen kan vara MFF:s starkaste sedan? ? Rydströms påverkan på laget kan vara den tydligaste tränareffekten sedan? ? Stämningen på Stadion har inte varit bättre sedan? Avslutningsvis blickar podden såklart också framåt mot MFF: två kommande matcher, borta mot Varberg och hemma mot AIK.
2023-05-02
Länk till avsnitt

319: Peña och fjärde raka segern

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand öppnar avsnitt 319 med att diskutera Sergio Peñas medverkan mot Norrköping utifrån följande frågeställningar: Gjorde MFF rätt eller fel som lät Peña spela? Vad innebär beslutet för eventuella framtida bestraffningsärenden? Vilka krav ska man ställa på spelarna? Därefter ger podden sig in i matchen mot Norrköping på allvar. 3?0-segern och serieledningen diskuteras bland annat genom följande punkter: ? Fullträffarna Gabriel Busanello och Derek Cornelius ? Hugo Larssons utveckling (igen) ? Isaac Kiese Thelins betydelse för lagbygget ? Den återuppväckta stämningen på Stadion ? Matchningen av Anders Christiansen.
2023-04-26
Länk till avsnitt

318: Hur mycket bättre blir laget med Pontus Jansson?

Att MFF blir bättre med Pontus Jansson är ganska givet, men frågan är HUR mycket bättre? Och på vilka sätt? Det diskuteras i avsnitt 318 av MFF-podden, där Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand också reder ut vad övergången säger om Pontus Jansson. Det leder vidare till en annan intressant diskussion: Vilka är MFF:s största hemvändare? Samtidigt rullar det på för MFF i den allsvenska inledningen ? tredje raka segern kom mot Göteborg. Vilka steg framåt kunde urskiljas jämfört med tidigare matcher? Vad är det som gör att MFF har tre raka uddamålsvinster? Förbättringspotential finns absolut ? är det sånt som löser sig med tid, samspel och bättre planer? Podden blickar därefter fram mot toppmötet med Norrköping och avslutar med diskussion om damlaget i division 1 ? har alla som trodde att det skulle bli tuffare för MFF haft fel?
2023-04-20
Länk till avsnitt

317: Saga Fredriksson: Bara serieseger som gäller för både dam- och herrlaget

Max Wiman och Fredrik Hedenskog får sällskap i studion av Saga Fredriksson, som gästar i egenskap av sina dubbla MFF-roller ? spelare och expert. I poddens första halva pratar hon bland annat om damlagets väg framåt, klättringen mot allsvenskan och hur damernas högsta serie kan komma att förändrats när Sveriges stora herrklubbar i större utsträckning satsar även där. Därefter går diskussionen över till herrlaget ? där Saga Fredriksson ser en nytändning i spelartruppen, en tränare som är helt rätt för laget och en säsong som inte kan ha nån annan målsättning än SM-guld.
2023-04-13
Länk till avsnitt

316: Ett vägval som säger mycket om Rydströms MFF

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand pratar igenom MFF:s premiär mot Kalmar och diskuterar först och främst vad den ultraoffensiva laguppställningen säger om laget under Henrik Rydströms ledning ? och vilka effekter det fick på spelet. Podden blickar också fram emot bortamatchen mot BP innan det blir diskussion om Zlatanstatyn och snack inför damlagets seriepremiär mot IFK Göteborg.
2023-04-04
Länk till avsnitt

315: Elva stora frågor inför allsvenska premiären

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand har en hel elva med diskussionsämnen att ta med sig in i årets allsvenska. Hur länge kan MFF klara sig med bara en traditionell anfallare i truppen? (Bonusdiskussion: Saman Ghoddos). Vad talar för att Anders Christiansen ska kunna spela mer under 2023? Sätter ekonomin press på laget? Hur ska man få ut mer än 20 matcher av Stefano Vecchia? Är inte mittbackssituationen lite väl osäker? Vad kan MFF göra för att höja utdelningen på fasta situationer? 26 spelare i A-truppen och bara allsvenskan att spela ? hur ska Rydström hålla alla nöjda? Hur lyckad blev den nya hemmatröjan? Hur länge har publiken tålamod? Har den lokala förankringen gått förlorad ? och är det ens lönt att tala om en sådan i den moderna fotbollen? På vilka sätt kommer det att märkas på plan att MFF har en ny tränare? Avsnittet avslutas med traditionsenliga allsvenska tips.
2023-03-29
Länk till avsnitt

314: Hur ser framtiden ut för Malmö FF?

Malmö FF:s ungdomsverksamhet och akademi är Sveriges klart bästa, enligt Svensk elitfotboll. MFF själva beskriver den som ?på en internationell nivå?. Men den stora frågan är hur föreningen tar utvecklingen vidare? Per Ågren, sportchef och värdegrundsansvarig för MFF ungdom, gästar Max Wiman och Fredrik Hedenskog och pratar om en lång rad ämnen som påverkar ungdomsverksamheten ? talangutveckling, anläggningsfrågor, inspiration och erfarenheter från andra länder, organisation, värdegrund och den snabbt växande flickverksamheten. För att nämna några.
2023-03-25
Länk till avsnitt

313: Vad är väl en förlust i cupen?

Att Malmö FF inte får spela i Europa i år är sin sak ? frågan är vad cupförlusten mot Djurgården sa om läget i Henrik Rydströms lagbygge? En finfin första MFF-halvlek följdes av en lika dålig andra halva i Stockholm. Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand reder ut vad som var bra och sedan slutade fungera, vad MFF kan ta med sig och hur det står till med inlärningskurvan. Andra frågor som diskuteras är bland annat: Räcker det med Stefano Vecchia för att spetsa offensiven? Var det rätt att byta målvakt inför straffsparkarna? Är truppen för stor med bara allsvenskan att spela i 2023? Var ska truppen i så fall bantas?
2023-03-16
Länk till avsnitt

312: Visst är det ett annat lag i år?

Cupfiaskot var nära, men två sena mål skapade cupeufori på Malmö ip. Där tar Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand avstamp i veckans avsnitt och diskuterar vad de sena avgörandena mot Luleå och Degerfors säger om årets Malmö FF. Samtidigt blickar podden framåt mot kvartsfinalen mot Djurgården och söker svar på ett antal frågor: Hur står sig MFF:s försvar mot bättre motstånd? Vad betyder det att MFF får tillbaka Christiansen, Peña och Dahlin? Är det en fördel för Malmö att matchen ligger mitt emellan Djurgårdens Europamatcher? Det blir också en kort sammanfattning av årsmötet innan en avslutande diskussion om Mohamed Buya Turays besvärliga situation och det ökade behovet av anfallsförstärkningar.
2023-03-07
Länk till avsnitt

311: Toivonen, cupen och årsmötet

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion och inleder med att prata om Malmö FF:s anställning av Ola Toivonen som assisterande sportchef och anfallstränare ? vad betyder det för MFF nu och framöver? Därefter vrids fokus till Svenska cupen. De två vinsterna mot Skövde och Luleå lämnade efter sig en del frågetecken och frågan är vilka som kan rätas ut i gruppfinalen mot Degerfors. Avslutningsvis blir det diskussion med utgångspunkt från föreningens årsmöteshandlingar: den goda ekonomin samt motionerna om bortaschemat i allsvenskan och bruket av klubbmärket.
2023-03-02
Länk till avsnitt

310: Försäsongens vinnare och förlorare

Vilka MFF-spelare har flyttat fram sina positioner under årets två första månader? Och vilka har inte fått det utfall de hade önskat? Det är frågorna som Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand tar med sig in i avsnitt 310 av MFF-podden. Spoilers: Taha Ali! Sergio Peña! Hugo Larsson! Johan Dahlin! Samuel Kotto! Derek Cornelius! Anders Christiansen! Fler spoilers: Patriot Sejdiu? Moustafa Zeidan? Oscar Lewicki? Noah Eile? Martin Olsson?
2023-02-13
Länk till avsnitt

309: Hyllning till kaptenen och rapport från Spanien

MFF-podden inleder avsnitt 309 med att prata om Krister Kristensson, alla tiders meste MFF:are, som gick bort i helgen, 80 år gammal. I samtal med Fredrik Hedenskog tecknar Max Wiman ett detaljerat porträtt av en spelare och trotjänare av en sort som inte längre görs. Därefter blir det snack om Malmö FF:s match mot Nordsjälland ? vilka utropstecken och frågetecken finns kring laget? I programmets andra del pratar Fredrik Hedenskog med Fredrik Lindstrand, som förmedlar sina intryck från MFF:s träningsläger i Spanien. Det blir därmed också snack om Hugo Larssons beslut att stanna i Malmö och hur övriga transfernyheter påverkar MFF.
2023-02-01
Länk till avsnitt

308: Åtta spaningar från försäsongen

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand sammanstrålar i studion med den diskussionslista som kan sammanfattas i åtta punkter: ? Hugo Larsson och Sergio Peña som sittande mittfältare ? är det tränarens val? ? De ungas intåg ? hur många får plats i laget? ? Rydströmeffekt på läktaren ? hur är det på planen? ? Mittbackskampen ? Eile eller Cornelius? ? Vad kommer att hända på vänsterbacksplatsen? ? Hur mycket ansvar kan MFF lägga på Anton Tinnerholm? ? Vad händer i anfallet ? kommer det någon värvning? ? Hur går med truppbygget? Är det Rydström som ska göra hela skillnaden?
2023-01-23
Länk till avsnitt

307: Överraskningarnas månad ? eller?

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand (den senare på distans) inleder årets första avsnitt med att prata om förändringarna i Malmö FF:s sportsliga ledning. Vad betyder det att Daniel Andersson och Andreas Georgson i praktiken byter plats? Och är det en permanent lösning eller finns det andra planer i pipen? Vidare diskuterar podden varför Jo Inge Berget inte fick nytt kontrakt, varför Dennis Hadzikadunic spelar vidare någon annanstans och varför Adi Nalic flyttar till Hammarby. Snack om nyförvärv blir det också: Vad kan Taha Ali tillföra Malmö FF och vad vet vi egentligen om Derek Cornelius?
2023-01-10
Länk till avsnitt

306: Tio anledningar att följa Malmö FF 2023

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand sätter sig i Sydsvenskans studio för årets (möjligen) sista avsnitt av MFF-podden. Det blir en framåtblick mot nästa säsong och en diskussion kring dessa tio rubriker: Damlaget: Nu höjs insatserna för vinstmaskinen ? Värvningarna 2022: Nystart för nyförvärven ? Rutinerad trupp jagar revansch: Gammalt är det nya nya ? Uppryckning mot toppkonkurrenterna: Poängen är poängen ? Krisutredningen: ?Vi säger A, men inte B? ? Stämningen på Stadion: Ingen da capo på norra stå ? Jakten på Europaspel: Kniven mot strupen i cupen ? Återvändarna: Är det dags för Ponne, månne? ? Framtidsnamnen: Ungtupparna vill skapa ordning i hönsgården ? Henrik Rydström: Från en FF till en annan ? så ska nye tränaren skapa feststämning
2022-12-12
Länk till avsnitt

305: Henrik Rydström: Rädslan att förlora får aldrig bli större än viljan att vinna

I avsnitt 305 av MFF-podden får Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand besök i studion av Henrik Rydström. Malmö FF:s nya tränare pratar i 74 fullmatade minuter om en massa olika saker. Bland annat detta: Fixeringen vid att vinna ? på gott och ont ? Uppbyggnaden av staben och truppen ? Bygga på sikt eller vinna nu ? måste det vara antingen eller? ? Högre ? eller snarare annorlunda ? krav på spelartruppen ? Vilja, rädsla, inspiration och drivkraft ? Balansen mellan jobb och privatliv ? Vikten av att vara öppen och tydlig ? Synen på Malmö, staden och samhället.
2022-11-30
Länk till avsnitt

304: Sanningar och konsekvenser

Vem sa vad i Malmö FF 2022 ? och varför? MFF-podden utvärderar den sportsliga ledningen och styrelsen genom att gå igenom utvalda citat från året. Varför blev inte MFF det mest vältränade laget i Skandinavien, som Milos Milojevic ville? Vad avsåg Anders Pålsson när han sa ?Vi är stabila, vi är långsiktiga? efter cupfinalen? Hur ska man tolka Anderas Georgson? Betyder det nåt att Daniel Andersson medgav att både trupp och värvningar hade brister? Dessa frågor, och många fler, diskuterar Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand i avsnitt 304 av MFF-podden. Dessutom (och inledningsvis): cirkus Rydström. Hur ska man tolka det som har sagts och ? kanske ännu viktigare ? det som inte har sagts? Något snack om Anton Tinnerholm blir det dock inte, eftersom avsnittet spelades in ett par timmar innan MFF meddelade att Tinnerholm återvänder.
2022-11-14
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.