Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

MFF-podden

MFF-podden

Sydsvenskans podd om Malmö FF med Fredrik Hedenskog, Fredrik Lindstrand, Max Wiman och gäster.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sydsvenskan.se/mff-podden/

Avsnitt

186: MFF-basen om framtid, ekonomi och läktarkonflikt

Max Wiman och Fredrik Hedenskog gästas av Malmö FF:s ordförande Anders Pålsson för ett samtal som täcker in en rad olika ämnen. Bland annat: Läget i föreningen och truppen ? Året med Uwe Rösler ? Tiden efter Håkan Jeppssons bortgång ? Framtiden, stadion och ekonomin ? Publiksiffrorna ? Supportrar, polis och RF ? Dam- och flickfotbollens framtid i Malmö FF ? Föreningens ekonomi just nu
2019-06-28
Länk till avsnitt

185: Det här hade vi inte väntat oss av MFF 2019

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka i studion för att sammanfatta Malmö FF:s vårsäsong 2019. Det gör podden genom att utgå från ett antal företeelser som inte var väntade. Bland dessa finns: MFF:s avsteg från sin "egna talanger"-policy ? Bonke Innocents lyft ? Eric Larssons starka positionsbyte ? Erdal Rakips och Romain Galls svårigheter ? Tystnaden kring truppen, både vad gäller transferrykten och det som händer i laget ? Markus Rosenberg (eller?)? Vårvinterns cupfiasko ? Det spända läget mellan RF, polis och supportrar.
2019-06-11
Länk till avsnitt

184: Derbydags!

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog får sällskap av Tomas Nilsson, HIF-expert och kollega från Helsingborgs Dagblad, för att vända och vrida på förutsättningarna inför derbyt. Allra först avhandlas MFF:s seger i den något märkliga matchen mot Sundsvall, innan det blir derbydags och läge att besvara en rad frågor. Finns det egentligen något som talar för hemmalaget? Betyder matchen mer för HIF än för MFF? Finns det nån risk för underskattning från MFF? Därefter promenerar deltagarna längs minnenas boulevard och lyfter fram varsitt derbyminne, vilka i sin tur ger upphov till nya diskussioner.
2019-05-31
Länk till avsnitt

183: Janne Möller om Europaresan

183: Janne Möller om Europaresan by En podcast från Sydsvenskan
2019-05-29
Länk till avsnitt

182: Spelarna som vi pratar för lite om

Andreas Vindheim lämnar Malmö FF för Sparta Prag. Vad det innebär för Malmö FF, lagmässigt och ekonomiskt, är det inledande ämnet i MFF-poddens 182:a avsnitt. Därefter vrids fokus mot matcherna mot Göteborg (0?0) och Kalmar (1?0), där podden pratar om ett antal individuella insatser från spelare som det kanske pratas för lite om. Det blir också resonemang kring laguttagningen till de kommande hemmamatcherna mot AFC och Sundsvall. Vem ska spela, vem ska vila? Vilken lagdel prioriteras när Uwe Rösler tvingas möblera om på nytt?
2019-05-23
Länk till avsnitt

181: Segerrecept och läktarkonflikt

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka i studion. MFF besegrade Elfsborg med 4?1, men det märks inte på recensionerna. Är kraven för höga? Markus Rosenberg fortsätter att göra mål, men i vilken riktning pekar de individuella formpilarna i övrigt? Anders Christiansen gjorde ett vackert mål, men drog också på sig en onödig varning och är avstängd i veckans toppmöte i Göteborg. Hur ska MFF ställa upp där? Ska Oscar Lewicki vara back eller mittfältare? Ska Erik Larsson ta klivet ner? Hur är det med Jo Inge Berget? Vem ska spela bredvid Markus Rosenberg? Därefter vrids fokus mot den supporterprotest som präglade matchen, där Lindstrand och Wiman dyker djupare ner i motsättningarna mellan supportrar och polis.
2019-05-13
Länk till avsnitt

180: Anfallsrotationer, försvarsval och konstgräs

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog inleder med ett försök att prata om matchen mellan Norrköping och MFF, men glider snabbt (och inte alls oväntat) in på en konstgräsdiskussion. Så småningom handlar det trots allt om matchen som sådan med huvudfokus på två saker: Uwe Röslers val att byta ut båda anfallarna i startelvan (Var det rätt?) samt den ?nya? trebackslinjen (Vad har den för brister och förtjänster?). Det pratas också om allsvenskan som helhet, med tanke på att en femtedel redan har avverkats. Vilka tendenser kan skönjas? Därefter blickar podden fram emot MFF:s kommande matcher. Sju matcher, samtliga på gräs, återstår före sommaruppehållet. Hur många poäng är det rimligt att kräva av MFF? Avslutningsvis blir det ett snack om söndagens 75-årsjubilar Bosse Larsson, legendarernas legendar i Malmö FF. Dessutom med några små överraskningar på slutet.
2019-05-02
Länk till avsnitt

179: Fouad Bachirou om stolthet, motgångar och jakten på SM-guldet

Max Wiman och Fredrik Hedenskog gästas av MFF:s mittfältsdynamo Fouad Bachirou. Det blir en timmes snack om fotbollen, livet och Malmö FF. Bland annat: Läget i MFF ? Uppväxten och fotbollsfostran i Paris ? Flytten till Skottland ? Klimatchocken i Östersund och valet av Malmö ? Den tuffa starten i MFF med skador och uteblivna resultat ? Tränarbytet och Uwe Röslers intåg ? Erbjudandena som valdes bort i vintras ? Fotbollsfebern i Komorerna och stoltheten över landslaget ? Framtiden i Malmö, jakten på första SM-guldet och nya utmaningar i Europaspelet.
2019-04-26
Länk till avsnitt

178: Rosenberg, Rosenberg, Rosenberg

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog inleder MFF-poddens 178:e avsnitt med att diskutera om tabellen talar sanning ? är fyra poäng på tre matcher rättvisande för Malmö FF hittills? Efter MFF:s segermatch mot Östersund är det också ofrånkomligt att återigen diskutera Markus Rosenbergs betydelse för laget. Varför betyder han så mycket, och, framför allt: varför är det ingen annan som klarar av att kliva fram och fylla tomrummet när MFF-kaptenen inte spelar? Rosenberg/Antonsson levererade ? men börjar det redan gnissla lite bland spelarna som fått stå tillbaka så här långt? Hur mycket rotation är lagom?
2019-04-15
Länk till avsnitt

177: Strandberg, premiäromdömen och publiksiffror

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog inleder det 177:e avsnittet av MFF-podden med att diskutera utlåningen av Carlos Strandberg från Malmö FF till Örebro. Därefter vrider podden fokus mot MFF:s allsvenska premiär mot Häcken. Vilka negativa och positiva företeelser etsade sig fast? Publiksiffrorna diskuteras också ? ska MFF vara oroat och vad kan föreningen göra för att vända trenden uppåt? Det blir också ett svep genom övriga matcher i den allsvenska premiäromgången innan podden blickar framåt mot MFF:s kommande matcher mot Sundsvall och Östersund.
2019-04-05
Länk till avsnitt

176: Sant och falskt i allsvenskan 2019 ? plus tips!

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka i studion och går igenom samtliga sexton allsvenska lag genom att diskutera ett antal påståenden. Bland de brännande frågorna: Går AIK till gruppspel i Europa? Kommer Djurgården att panikvärva i sommar? Vinner Pawel Cibicki skytteligan? Blir Göteborg första lag att sparka tränaren? Kan HIF undvika derbyförlust mot MFF? Blommar Jordan Larsson upp i Norrköping? Blir Östersund tvångsdegraderat? Givetvis levereras också poddens allsvenska tips.
2019-03-28
Länk till avsnitt

175: Marcus Antonsson gästar

Det blir trångt i studion när Marcus Antonsson gästar Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog. MFF-anfallaren inleder med att prata om läget i laget inför den allsvenska premiären och om sin besvikelse över att inte ha blivit uttagen i Janne Anderssons EM-kvaltrupp. Därifrån följer podden Marcus Antonssons fotbollsresa via Halmstad, Kalmar, Leeds och Blackburn till Malmö ? med många intressanta berättelser längs vägen.
2019-03-21
Länk till avsnitt

174: Vem ska spela var i MFF 2019?

Med anledning av Jo Inge Bergets återkomst till Malmö FF pratar Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog om de olika positionsgrupperna i MFF och försöker besvara ett antal frågor kring laget: Hur ser hierarkin ut i respektive lagdel? Vem ska spela var? Vilka alternativ finns? Vad har Uwe Rösler för möjligheter att laborera med laguppställning och formationer? Podden tittar också på de 23 spelare med MFF-förflutet som numera huserar i andra allsvenska klubbar. Vilka får störst betydelse för sitt lag 2019? Vem kan överraska?
2019-03-13
Länk till avsnitt

173: Hyllade i Europa ? underkända på hemmaplan

173: Hyllade i Europa ? underkända på hemmaplan by En podcast från Sydsvenskan
2019-02-27
Länk till avsnitt

172: Här är svagheterna som MFF kan utnyttja hos Chelsea

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka i studion. I avsnitt 172 av MFF-podden blir det naturligtvis fokus på Chelsea och sextondelsfinalen i Europa League. Men allra först handlar det om Erdal Rakip, som återvänder till Malmö FF. Var står han i MFF:s mittfältshierarki? Var passar han in i Uwe Röslers lagbygge? Vilka förväntningar ska man ha på honom? Lindstrand reder därefter ut vad det är som har gått snett i Chelsea och sätter fingret på svagheterna som är MFF:s chans mot storklubben. Wiman sammanfattar intrycken från träningslägret i Marbella och matcherna mot Krasnodar respektive Dynamo Kiev. Avslutningsvis tar podden också upp den debatt som blossat upp kring Malmö FF:s ordförandepost. Vad säger debatten om Malmö FF som förening?
2019-02-11
Länk till avsnitt

171: Hetaste försäsongen på länge

Det har inte hänt mycket runt Malmö FF under vintern. Ändå känns försäsongen 2019 som den hetaste på många år. Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog reder ut varför. Bland samtalspunkterna finns Det nya, intensiva träningsupplägget, det kommande träningslägret och de tuffa träningsmatcherna i Marbella, MFF:s ekonomiska succébesked, gräsbytet på Stadion samt läget i truppen och den stillsamma svenska transfermarknaden.
2019-01-16
Länk till avsnitt

170: Den stora spelargenomgången 2018

25 spelare och 2 tränare på 71 minuter ? MFF-podden går igenom hela A-tuppen och sätter betyg på de individuella insatserna under 2018. Max Wiman, Fredrik Lindstrand är tillbaka med årets sista avsnitt ? och hinner därmed med att göra poddens 170:e avsnitt under Sydsvenskans 170:e år. Det blir en matig avslutning på MFF-året, där Wiman och Lindstrand sätter betyg på samtliga A-lagsspelare, samt tränarna Magnus Pehrsson och Uwe Rösler. Vilka får högsta betyg? Vilka borde ha presterat bättre? Vilka behöver nya utmaningar på andra ställen?
2018-12-27
Länk till avsnitt

169: Chelsea, Besiktas och Håkan Jeppsson

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka i studion för att blicka framåt, och bakåt, på MFF:s Europaspel. Först och främst sätter podden tänderna i det kommande 16-delsfinalsmotståndet Chelsea. MFF tog sig vidare genom att besegra Besiktas ? ännu en gång, vilket föranleder ett antal diskussionspunkter. Podden avslutas sedan med samtal om Håkan Jeppssons bortgång. Hur har förlusten märkts i föreningen och i laget? Vad har Jeppsson betytt för Malmö FF? Och vad händer nu?
2018-12-19
Länk till avsnitt

168: Genk, Besiktas och Europa

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog snackar igenom Malmö FF.s 2?2-match mot Genk. Vad var bra, vad var dåligt? Vem var bra, vem har mer att ge? Podden blickar också framåt mot EL-avslutningen och bortamatchen mot Besiktas. Vilka möjligheter har MFF egentligen att ta sig vidare till spel efter årsskiftet? Det blir också snack om Olof Perssons avsked från MFF. Kommer det att påverka föreningen, och i så fall hur?
2018-11-30
Länk till avsnitt

167: Allsvensk summering, Rosenbergs kontrakt och Europahösten

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka i studion och ägnar sig först och främst åt att summera allsvenskan 2018. Vilket är det slutliga omdömet om MFF:s tredjeplats i allsvenskan? Vilka lag överraskade ? både positivt och negativt ? i allvenskan? Vilka spelare stack ut? Markus Rosenbergs beslut att inte lägga av diskuteras såklart, liksom Europa League. Vad finns att säga om 1?1-matchen hemma mot Sarpsborg? Vad betyder det resultatet framåt, vad krävs för att gå vidare från gruppspelet och hur stora är MFF:s möjligheter att göra det?
2018-11-14
Länk till avsnitt

166: Kalabalik och framtidsutsikter

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka i studion för att framför allt prata om matchen mellan AIK och Malmö FF och det som inträffade i matchens slutskede och närmast efter slutsignalen. Men podden pratar också om det rent idrottsliga och det faktum att MFF gjorde en gedigen bortamatch ? kanske årets bästa ? och borde ha vunnit. Kontrasten mot insatsen i Norge kommenteras. Hur kan MFF uppträda så stabilt i Solna, men vara så blekt i Sarpsborg? Och hur kul är det egentligen med långa inkast? Dessutom: ett löfte från Lindstrand av det mer sensationella slaget.
2018-10-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 165: Romain Gall om tuffa resan, beslutsamheten och drömmarna

MFF-podden har fransk-amerikanen Romain Gall på besök. Fredrik Lindstrand och Max Wiman intervjuar MFF:s succémittfältare. Romain Gall är poängbäst av Malmö FF:s spelare. Ändå är känslan att han har flugit lite under radarn sedan han skrev på i somras. Vem är mittfältaren egentligen? MFF-podden beslöt sig att ta reda på den saken, och bjöd in 23-åringen till ett längre samtal. Romain Gall berättar om det svåra karriärsvalet när han som ung flyttade från sin familj för att satsa på fotbollen. Och varför han tog det oväntade beslutet att flytta från Columbus i MLS till Nyköping i den svensk tredjedivisionen. 23-åringen berättar även om vad som lockade med MFF, sin musikkarriär och hur han ser på framtiden.
2018-10-16
Länk till avsnitt

164: Kvällen när magin återvände till Stadion

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog vänder och vrider på Malmö FF:s seger över Besiktas i Europa League: matchen, spelarna, stämningen, motståndarna, förutsättningarna framåt? Hur ska man ranka MFF:s insats? Vad är det som gör Europakvällarna i Malmö så speciella? Hur länge stannar Bachirou i Malmö? Var Vindheims 1?0-mål verkligen en jättetavla av Karius? Vad innebär vinsten för resten MFF:s säsong? Vad betyder Sarpsborgs skräll mot Genk?
2018-10-05
Länk till avsnitt

163: Brutna sviter ? och läge för en festkväll?

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog analyserar Malmö FF:s förluster mot Genk i Europa League och Norrköping i allsvenskan. Vilka likheter och skillnader fanns mellan matcherna? Det pratas såklart också om MFF:s 4?0-vinst hemma mot Kalmar, innan det blir dags att blicka framåt mot de närmast kommande uppgifterna ? hemmamatcherna mot Sundsvall och Besiktas. Hur mycket ska Uwe Rösler rotera i laget mot Sundsvall? Hur ska man värdera matcherna, ska man prioritera tabelläget i allsvenskan eller poängjakt i Europa? Podden konstaterar att det finns ett bra läge för en Europakväll av klassiskt snitt på Stadion på torsdag och reder ut vad som behövs för att det scenariot ska förverkligas.
2018-09-28
Länk till avsnitt

162: Vändning i Östersund och belgisk djupdykning

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog öppnar avsnitt 162 med att snacka igenom Malmö FF:s sjunde raka seger i allsvenskan ? vändningen till 3?2 i Östersund. Vad var det MFF förändrade efter den miserabla matchinledningen och vad var det som gick fel i början av matchen? Podden pratar också om Sören Rieks fortsatta förvandling till högpresterande poängspelare och en ledare i laget. Därefter vänds blicken mot Europa och Belgien. Vad är det egentligen för lag MFF ska möta? Hur bra är Genk? Det blir en också en historisk djupdykning i Malmö FF:s belgiska kopplingar. Tonvikten ligger på de internationella cupmatcherna på 70- och 80-talen, men podden diskuterar också betydelsen av att MFF har ett ganska stort antal spelare med förflutet i Belgien.
2018-09-17
Länk till avsnitt

161: Röslers svit ? vad är det som har förändrats i Malmö FF?

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka i studion och ger sig på att summera de första två tredjedelarna av Malmö FF:s säsong. Vad skiljer MFF ? utöver resultaten ? före och efter Uwe Röslers ankomst? Vad är mest angeläget för MFF att förbättra inför hösten? Finns det spelare som har större utvecklingspotential och möjlighet att påverka lagets resultat? Hur långt kan MFF räcka i allsvenskan? Podden diskuterar såklart också den senaste allsvenska matchen mot BP och den kommande mot Östersund. Dessutom blir det en liten (eller hyfsat stor) utvikning om spelschemat i Europa League.
2018-09-07
Länk till avsnitt

160: Kylig EL-grupp ger hetare MFF-höst

I veckans MFF-podd kastar sig Max Wiman och Fredrik Lindstrand över veckans självklara samtalsämne: Europa League. Hur tog sig MFF dit? Vad kan de uträtta där? Vad betyder avancemanget för klubben på sikt? Och så blir det förstås en himla massa prat om Markus Rosenberg. Vi hinner även med att snacka lite om den totala kontrasten i att möta Brommapojkarna på konstgräs på Grimsta IP på söndag och hur MFF ska resonera i allsvenskan resten av säsongen.
2018-08-31
Länk till avsnitt

159: Fasta situationer och halvtimmen som MFF måste fixa

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand ? tillbaka från semester ? diskuterar Malmö FF:s insats mot Midtjylland i det 159:e avsnittet av MFF-podden. Vad var det som gick snett i andra halvlek? Varför har MFF haft förhållandevis svårt under den sista halvtimmen av matcherna? Finns det mer att göra i coachningen? Är det tuffa spelschemat den enda förklaringen? Men det handlar också om MFF:s imponerande spel i första halvlek ? podden benar ut vad laget gjorde som gav så god utdelning och blickar framåt mot returen för att se vilka delar av hemmamatchen som MFF ska ta med sig till Herning.
2018-08-24
Länk till avsnitt

158: Misslyckanden och möjligheter i Europa

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Jan Jönsson snackar igenom Malmö FF:s båda matcher mot Vidi. Vad betyder uttåget ur CL-kvalet för MFF? Hur påverkar det truppen och lagbygget? Var insatsen i Ungern verkligen så dålig som många gett uttryck för? Borde MFF ha gjort något annorlunda och i så fall vad? Podden blickar också framåt mot helgens allsvenska hemmaderby mot Trelleborg. Vad behöver MFF visa i den matchen för att hitta kraft? Räcker det att ?bara? vinna, eller krävs det fler och tydligare positiva besked inför playoffspelet till Europa League?
2018-08-16
Länk till avsnitt

157: Guillermo Molins är tillbaka

I det 157:e avsnittet av MFF-podden får Max Wiman och Fredrik Hedenskog sällskap i studion av Guillermo Molins. I en nästan 50 minuter lång podd pratar 29-åringen om det som har varit och det som ska komma. Vändningen som gjorde flytten möjlig, åren i utlandet, skadorna och återkomsten till MFF.
2018-08-08
Länk till avsnitt

156: Röslereffekten, Europaresan och nyförvärven

Fredrik Hedenskog, Max Wiman och Johan Åkesson sätter tänderna i det som har hänt i och omkring Malmö FF under sju heta sommarveckor. Bland frågorna som diskuteras finns: Visst finns det en Rösler-effekt ? men vari består den? Vilka skillnader kan man se i match och träning? Sex vinster och två oavgjorda tävlingsmatcher ? hur ska vi värdera insatserna? Vilka resultat spelar större roll än andra? Vilka spelar har vunnit respektive förlorat mest på tränarbytet? Vad är mest angeläget för MFF att förbättra framöver? Vad finns att säga om sommarens förändringar i spelartruppen? Vilka förväntningar ska man ha på de fyra nyförvärven?
2018-08-02
Länk till avsnitt

155: Uwe Rösler om livet, fotbollen och relationen till fansen

Uwe Rösler har just gjort sin första träning som ansvarig för Malmö FF när han gästar Fredrik Hedenskog och Johan Åkesson i MFF-podden. Ett händelserikt liv, både på och utanför planen, sammanfattas av den snart 50-årige tysken. Bland samtalspunkterna i programmet finns: Uppväxten, omständigheterna och elitidrotten bakom järnridån. Berlinmurens fall och VM-platsen som gick om intet. Resan till England och kärleksaffären med Manchester City. Chockbeskedet om cancer vid 34 års ålder, kampen för att komma tillbaka och omställningen från att vara spelare till att bli tränare. Och, såklart: det nu påbörjade uppdraget i Malmö FF.
2018-06-15
Länk till avsnitt

154: 53 nyförvärv på 66 minuter

Sedan 2010 har Malmö FF värvat 53 spelare. MFF-podden går igenom och sätter betyg på samtliga. Överraskningar och succéer, floppar och besvikelser. Malmö FF:s värvningar från 2010 och framåt täcker in hela skalan. Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog sätter betyg på samtliga 53 spelare som värvats till MFF:s A-lagstrupp med start under guldsäsongen 2010. 53 omdömen på 66 minuter. En podd att spara hela sommaren.
2018-06-05
Länk till avsnitt

153: Rätt tänkt eller dags att tänka om?

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka och sammanfattar Malmö FF:s allsvenska vårsäsong. Kryssmatchen mot Dalkurd diskuteras, liksom den senaste veckans tränarrykten, men framför allt försöker Lindstrand och Wiman dissekera MFF:s verksamhet genom att prata om dess olika delar: Klubbledningen och staben kring laget · Tränaren och taktiken · Scoutingen · Laget.
2018-05-31
Länk till avsnitt

152: Effekter av tränarbytet

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka för att prata om intrycken från de två senaste matcherna. Här är några av samtalspunkterna: Hur skiljer sig Daniel Anderssons MFF mot det som laget visat upp tidigare i år? Är ett och ett halvt år med Magnus Pehrsson sopade under mattan nu? Vilka element har man behållit? Vilka spelare har gynnats respektive missgynnats av tränarbytet? Hur ska MFF se på Daniel Anderssons framtid som tränare och sportchef?
2018-05-23
Länk till avsnitt

151: Tränarfrågan ? varför blev det så här och vad händer nu?

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka i studion för att diskutera måndagens händelser i Malmö FF. Magnus Pehrsson har gjort sitt som MFF-tränare och det är många frågor som söker svar. Varför blev det så här? Var brast Magnus Pehrsson som tränare? Vad gjorde han bra? Vad sades egentligen på presskonferenserna? Och vad sades inte? Hur kommer det att märkas att Daniel Andersson leder laget? Hur ser det ut efter uppehållet? Ska Daniel Andersson fortsätta att leda laget, eller ska en ny tränare hämtas in? Och vilken typ av tränare ska man leta efter?
2018-05-14
Länk till avsnitt

150: Felsökning och cupfinalförhands

Vinst, förlust, vinst, förlust. Är det så här Malmö FF:s supportrar får vänja sig vid att se sitt lag 2018? Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog samlar intrycken från Malmö FF:s fyra senaste matcher. Kritiken är stundtals hård mot det spel och de resultat som MFF har visat upp hittills i allsvenskan. Trion blickar också framåt mot finalen mot Djurgården i Svenska cupen och diskuterar känslan av att det är en final mellan två lag som har mer att förlora än att vinna. Hur mycket betyder cupfinalen i det här läget ? och vem vill vinna mest?
2018-05-08
Länk till avsnitt

149: Rasmus Bengtsson om lungkollapsen och läget i laget

149: Rasmus Bengtsson om lungkollapsen och läget i laget by En podcast från Sydsvenskan
2018-04-26
Länk till avsnitt

148: Vad är det som inte fungerar i Malmö FF?

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog pratar igenom Malmö FF:s två senaste matcher ? 2?2 borta mot Sundsvall och 0?3 borta mot Djurgården. Wiman och Lindstrand försöker sätta fingret på ett par detaljer som har fallerat. Podden blickar också framåt mot MFF:s kommande hemmamatch mot Brommapojkarna och går igenom skadeläget och vad som krävs ? utöver tre poäng ? för att laget ska känna att man är på rätt väg igen. Till sist blir det diskussion om läget i Östersund. Hur påverkar brottsmisstankarna mot ordföranden Daniel Kindberg klubben och laget?
2018-04-20
Länk till avsnitt

147: Vad betyder Rasmus Bengtssons frånvaro?

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog pratar igenom Malmö FF:s oavgjorda hemmapremiär mot AIK. Vad var det som inte fungerade? Kunde eller borde MFF ha gjort något annorlunda? Vad betydde Franz Brorssons utvisning? Vad hände de sista 35 minuterna, när MFF var en man mindre på plan men kändes betydligt giftigare än AIK? Podden pratar också om Rasmus Bengtssons kollapsade lunga och vad mittbackens frånvaro betyder för MFF, både i form av laguttagning och hur spelet såg ut mot AIK. Efterspelet, med tumult på Ståplatstorget och ett från supporterhåll hårt kritiserat polisingripande, diskuteras också innan podden vänder blicken mot de kommande bortamatcherna mot Sundsvall och Djurgården.
2018-04-11
Länk till avsnitt

146: Elfsborg, AIK och Bachirous dominans

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka för att sammanfatta den första allsvenska omgången och MFF:s premiärvinst borta mot Elfsborg. Bland annat blir det snack om Svanbergs drömmål, Traustasons missar (och mål), MFF:s anfallstaktik, den korta med djupa svackan i första halvlek och det fortsatt stabila försvarsspelet. Men också om inramningen och den imponerande uppslutningen från Malmö i Borås. Podden blickar såklart också framåt mot måndagens hemmapremiär mot AIK. Vad är att vänta vad gäller uppladdning, inramning och det som händer på fotbollsplanen?
2018-04-04
Länk till avsnitt

145: Allsvensk genomgång, tips och nya matchtröjan

I det 145:e ? riktigt matiga ? avsnittet går MFF-podden genom samtliga allsvenska lag med hjälp av sexton angelägna och befogade frågor. Dessutom placerar trion in lagen i sina tipstabeller. Dessutom: Senaste nytt om läget i MFF-truppen inför premiären mot Elfsborg ? Recension av den nya matchtröjan ? Boken om Bosse Larsson ? MFF:arna i U21-landslaget ? Den allsvenska upptaktsträffens tveksamma underhållningsvärde.
2018-03-27
Länk till avsnitt

144: Lån, cupsemifinal och en imponerande svit

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka i studion och inleder med att prata om MFF:s lån av Isak Ssewankambo från Molde ? vilken typ av spelare är den svenske U21-landslagsmannen och vad säger det om skadeläget i MFF-truppen? Därefter dyker podden ner i cupsemifinalen och MFF:s 1?0-seger mot Östersund ? lagets nionde raka seger i år ? och pratar om lagets långa, långa svit utan förlust i matcher som betyder något, det taktiska spelet mot Östersund, inividerna som stack ut och vilka konsekvenser resultatet kan få på längre sikt.
2018-03-19
Länk till avsnitt

143: Göteborg, Östersund och skaderapport

MFF-podden har fortsatt cupfokus den här veckan. Det blir snack om kvartsfinalsegern mot Göteborg, men framför allt om semifinalen mot Östersund. Varför spelas matchen så sent? Hur är läget på skadefronten? Vilka MFF:are kan inte spela och vem ska ersätta? Är det värt att chansa med Lewicki? Var står Östersund? Kommer resultatet i matchen att få någon betydelse för allsvenskan och resten av 2018?
2018-03-14
Länk till avsnitt

142: Massor av positiva besked

MFF-podden är tillbaka för att summera gruppspelet i Svenska cupen ? och för att sammanfatta de många positiva besked som Malmö FF gett under årets första månader. Bland annat: Svanbergs utveckling, integrationen av nyförvärven, konkurrensen i truppen, stabiliteten i försvarsspelet, Pehrssons tydliga spelidé, spelet med boll på egen planhalva, anfallarnas målform, inläggsspelet och den låga skadefrekvensen. Därefter blickar podden framåt mot MFF:s cupkvartsfinal mot IFK Göteborg.
2018-03-07
Länk till avsnitt

141: Sex stora frågor inför tävlingssäsongen

MFF är tillbaka i Malmö efter träningslägret i Florida. Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka i studion och börjar med att prata igenom träningslägret i Bradenton, inklusive matcherna mot New England och DC United. Därefter blickar podden framåt mot tävlingssäsongen, som ju för MFF:s del börjar med söndagens cupmatch mot Dalkurd, med sex tunga diskussionspunkter. Dessutom blir det snack om Svenska cupen som helhet: Vilka blir MFF:s främsta utmanare?
2018-02-15
Länk till avsnitt

140: Sören Rieks om flytten och jakten på ligasegern

MFF:s danska nyförvärv Sören Rikes tar lyssnarna genom karriären, från Esbjerg till Malmö. Bland annat pratar han om: känslorna för moderklubben, konflikten med Viggo Jensen och flytten som inte blev av. Turbulensen i Göteborg. Kontakten med Malmö, den laddade flytten och förklaringen bakom ?Sir Väs?. Första tiden i MFF, hans egen roll i laget, och jakten på den första ligatiteln för egen del. Och så avslöjar Sören Rieks vilken MFF-spelare som har sett hetast ut på träningarna, vilka MFF:are som var tuffast att möta och varför Markus Rosenberg bad om ursäkt.
2018-01-24
Länk till avsnitt

139: Søren Rieks, upprörda känslor och röda skynken

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog inleder med att prata om Malmö FF:s senaste profilvärvning: Søren Rieks. Vad är det för spelare MFF har värvat och vilken roll kommer han att få i laget? Varför blev så många Göteborgssupportrar så arga? Och får man bli hur arg som helst i sociala medier? Podden gör också en summering av MFF:s transferfönster så här långt. Hur balanseras plus och minus just nu? Till slut en del snack inför matchen mot Fremad Amager på lördag.
2018-01-17
Länk till avsnitt

138: Bachirou, Christiansen, Lewicki ? och en massa annat

MFF-podden säger gott nytt 2018 genom att prata igenom allt som har hänt i och kring Malmö FF under de senaste veckorna. Och det är inte lite. Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog jobbar sig bakåt genom de senaste tre veckornas händelser i Malmö FF. Med utgångspunkt från Malmö FF:s pressmeddelanden sätter podden tänderna i de ovanligt många förändringarna i och kring truppen. Bachirou, Lewicki, Christiansen, Rakip, Binaku?
2018-01-09
Länk till avsnitt

137: Magnus Pehrsson har höga målsättningar för 2018

68 fullmatade minuter för den MFF-intresserade. Här är några av punkterna i programmet med MFF-tränaren Magnus Pehrsson: Tränarskapet (5:20): Influenser från Europa, Pehrsson om sin egen roll och förändringarna under säsongen. Säsongen som gick (11:00): Förväntningarna, misslyckandet i Europa och lagets förmåga att komma tillbaka efter motgångar. Läget i laget (23:20): Den sociala sammanhållningen (?Få gånger jag har upplevt det i lag?), planeringen för 2018, förändringarna och frågetecknen i truppen, rekryteringsprocessen och nyförvärven. Säsongen som kommer (41:50): Försäsongen med många spelare borta på landslagsuppdrag, Svenska cupen, allsvenska utmanare, vikten av att aldrig luta sig tillbaka och vara nöjd och mål för 2018.
2017-12-15
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.