Sveriges 100 mest populära podcasts

MFF-podden

MFF-podden

Sydsvenskans podd om Malmö FF med Max Wiman, Fredrik Hedenskog, Fredrik Lindstrand och gäster.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sydsvenskan.se/mff-podden/

Avsnitt

297: Åge eller Uwe?

Uwe Rösler 2018 och Åge Hareide 2022 ? MFF-podden jämför förutsättningarna för de båda tränarna som hämtats in för att lyfta ett Malmö FF i resultatmässig kris. Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand sätter sig i studion för att diskutera och jämföra Malmö FF 2022 med upplagan 2018. Vilka möjligheter har Åge Hareide jämfört med Uwe Rösler? Vilka förutsättningar är annorlunda och vilka likheter finns det? Men innan podden kommer till den diskussionen hinner man med att prata igenom förutsättningarna inför den svettiga resa som väntar i oktober ? med lördagens tunga fajt mot Hammarby som första anhalt.
2022-09-29
Länk till avsnitt

296: Här är Åge Hareides plan

Vad krävs för att Åge Hareide ska känna sig nöjd i början av november? Den frågan, och många fler, ger MFF-tränaren svar på i avsnitt 296 av MFF-podden. Fredrik Hedenskog och Kent Leijon Jönsson får sällskap i studion av Malmö FF:s nygamle tränare Åge Hareide. I ett långt samtal delar norrmannen med sig av sina tankar kring gruppdynamik, fotbollsfilosofi och känslorna för Malmö ? bland annat. Men det blir också snack om flera andra ämnen: Vinnarkulturen i Malmö och MFF:s betydelse för staden ? Svårigheten att lära känna ? och träna ? spelare på kort tid ? Förbundskaptenstiden i Danmark ? Intensiva oktober, med flera toppmöten i allsvenskan och fortsatt gruppspel i Europa League ? Konstgräs
2022-09-19
Länk till avsnitt

295: Hareide-effekten ? finns den?

Malmö FF har spelat två matcher under Åge Hareide. Kan man dra några slutsatser av tränarbytet ? eller är det för tidigt? Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand sammanfattar intrycken av MFF sedan Åge Hareides återkomst. Vilka slutsatser kan man dra? Vilka effekter har norrmannens inträde haft? Vilka spelaraktier har stärkts respektive försämrats? Skadorna som MFF drabbades av mot Norrköping och Braga är också ett givet samtalsämne. En fråga är om Niklas Moisanders karriär är över, en annan är hur MFF ska formera mittfältet när både Anders Christiansen och Erdal Rakip är skadade. Bonusämnen: VAR (såklart) och MFF:s vikande publiksiffror.
2022-09-13
Länk till avsnitt

294: Dags att tala klarspråk

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Jan Jönsson sätter sig i studion för att diskutera vilka anledningar det finns att se Malmö FF spela fotboll i höst, vilka anledningar MFF:s supportrar har att vara upprörda och hur ansvaret för det allsvenska haveriet fördelas. Bland övriga frågor: Vad skulle vända trenden? Spelar försäljningen av Birmancevic någon roll? Vilka spelare kan ingå i MFF:s stomme 2023?Vad talar för att det ser bättre ut mot Braga? Vem ska ?ta tag i det??
2022-09-05
Länk till avsnitt

293: Var finns den röda tråden?

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion och serverar ett matigt avsnitt som till att börja med handlar om Europa. Hur ska man summera MFF:s kvalspel? Vad är Braga, Union Berlin och Union St Gilloise för lag? Därefter kommer samtalet in på det som kanske är mer intressant efter 0?1 mot Kalmar: Var finns identiteten, intensiteten och desperationen? Varför roterar man så mycket att kontinuiteten försvinner? Vilka nyförvärv har egentligen levererat? Håller MFF för hårt i plånboken? Hur länge kan man ha en tillfällig tränarlösning? Vad är styrelsens vision för Malmö FF? Hur många spelare är bättre nästa år? Betyder cupen mer än någonsin nu?
2022-08-29
Länk till avsnitt

292: Vart är MFF på väg?

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Kent Leijon Jönsson sätter sig i studion för att prata igenom den senaste veckans MFF-insatser. Matchen mot Sivasspor får goda omdömen (men visst borde segern ha varit större?) med insatsen i Hällevik får sämre betyg (visst borde MFF ha vunnit ändå?). Dessutom: Är det ytterbackskris i MFF nu? Är Anders Christiansen på väg mot storformen? Har Andreas Georgson satt sin prägel på laget och spelet? Europamatcher i MFF play premium: bra eller dåligt?
2022-08-22
Länk till avsnitt

291: Vem ska träna MFF ? och när?

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Kent Leijon Jönsson sammanstrålar digitalt för att diskutera Malmö FF:s senaste insatser och inte minst den ständiga motsättningen mellan bygga på sikt och att vinna här och nu. Märks det nån skillnad på MFF före och efter Milojevic? Hur akut är tränarsituationen? Ska MFF leta en ny tränare nu till varje pris, eller låta Andreas Georgson köra vidare tills han själv har hittat helt rätt person? Vilka spelare är på väg bort? Avslutningsvis delar Max Wiman och Kent Leijon Jönsson med sig av minnen av och anekdoter kring Ingemar Erlandsson, MFF-trotjänaren som gick bort i förra veckan.
2022-08-15
Länk till avsnitt

290: Vilket ansvar har spelarna för resultaten?

Fredrik Hedenskog, Fredrik Lindstrand och Kent Leijon Jönsson diskuterar sommarens händelser i Malmö FF ? givetvis med tonvikt på tränarfrågan. Milos Milojevic fick gå eftersom resultaten och spelet inte var tillräckligt bra ? men varför blev det så? Hur stor skuld har tränaren, spelarna och den sportsliga ledningen i det hela? Vems beslut var det att sparka tränaren? och framför allt: vad händer nu?
2022-08-01
Länk till avsnitt

289: Allt talar för ett gruppspel i höst

Max Wiman och Fredrik Lindstrand är tillbaka för att på egen hand ta lyssnarna igenom ett sprillans nytt avsnitt av MFF-podden.Det mest givna samtalsämnet är förstås lottningen av de två första omgångarna till Champions League. Finns det egentligen något som talar emot att Malmö FF spelar i ett internationellt gruppspel i höst?MFF-podden synar även Silly season-läget och det fortsatta spelschemat i allsvenskan.
2022-06-16
Länk till avsnitt

288: Cupajävelen! (Och det viktigaste från våren)

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion för att prata om cupfinalen mellan Hammarby och Malmö FF. Det blir också en gedigen genomgång av våren, där podden pratar om det bästa, sämsta, mest överraskande, och det mest väntade sett ur MFF-synvinkel. Plus vad som blir viktigast under sommaren.
2022-06-01
Länk till avsnitt

287: Dags att trycka på panikknappen?

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka, den här gången på distans, för att prata om Malmö FF:s insats mot Häcken och den kommande cupfinalen mot Hammarby. Efter tre raka förluster för MFF börjar paniken sprida sig bland en del supportrar. Podden går igenom ett antal påståenden och åsikter om läget i laget och reder ut huruvida de stämmer eller inte ? och varför.
2022-05-24
Länk till avsnitt

286: Positiva klubben

Skador, sjukdom, avstängning, två raka nollpoängare och den största förlusten på tio år? tillvaron är inte lätt för Malmö FF och dess supportrar just nu. Därför rycker MFF-podden ut och räknar upp ett antal anledningar till positiv hållning bland MFF-fansen. Lite kritik blir det såklart också. När såg man senast ett så blekt Malmö FF som mot Djurgården? Varför blev det som det blev? Vilka signaler skickade Milos Milojevic med sin uttagning och matchning av laget? Och hur blir det framåt? Vad är viktigast ? den allsvenska matchen mot Häcken eller cupfinalen mot Hammarby?
2022-05-19
Länk till avsnitt

285: Så har skadorna påverkat MFF

Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand i studion får sällskap av Max Wiman på hemmaplan och huvudämnet i avsnitt 285 av MFF-podden är givet: skadorna. Podden resonerar kring dessa och försöker bland annat besvara följande frågor: Vilken del av MFF:s spel lider mest av skadorna? ? Vilka spelares frånvaro påverkar mest? ? Hur ska ? eller kan ? MFF formera laget mot Djurgården. En rad andra ämnen diskuteras också. Till exempel Matej Chalus riktiga debut, Ismael Diawaras otacksamma situation och Sergio Peñas höga klass. Det blir också ett kärt återseende med debatten om VAR.
2022-05-13
Länk till avsnitt

284 UPPDATERAD: Hur många skador klarar MFF av?

Max Wiman och Fredrik Hedenskog i studion får digitalt sällskap av Fredrik Lindstrand, just hemkommen från Stockholm. Med MFF:s match mot Hammarby i backspegeln blir huvudpunkterna följande: Det stabila försvaret ? Formationsspekulation: 3?5?2 eller 4?3?3? ? Skador, skador, skador? vilket lag kan MFF egentligen ställa på benen mot Mjällby? ? Nytt toppmöte väntar ? hur bra är tabelltvåan Mjällby?
2022-05-03
Länk till avsnitt

283: Klasskillnad i klassikermötet

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion för att prata igenom MFF:s två senaste matcher ? 0?0 i Värnamo och 1?0 mot IFK Göteborg. Med tonvikt på den senare, eftersom det inte finns så mycket att säga om den första? Spelet mot Göteborg imponerade, inte minst den första timmen. Bland samtalsämnena finns Milos Milojevics lyckade taktik, Oscar Lewickis mångsidighet (igen), Sören Rieks inställning, Ola Toivonens skicklighet, Sergio Peñas spetskompetens och Jo Inge Bergets löpstyrka. Ett insläppt mål på fem matcher imponerar också och podden försöker sätta fingret på vad det är som har förbättrats i försvarsspelet. Men det finns också en del orosmoln på MFF-himlen. Till viss del handlar det om det ganska magra målskyttet, men framför allt om skadorna. Vad innebär det att Adi Nalic, Anders Christiansen och Isaac Kiese Thelin dras med skador i varierande grad? Avslutningsvis blickar podden fram emot MFF:s stundande toppmöte i Stockholm. Hur bra är Hammarby egentligen? Och hur kommer MFF att ställa upp?
2022-04-26
Länk till avsnitt

282: En imponerande comeback

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand pratar om det formbesked som de flesta MFF-supportrar längtat efter ? 3?0 hemma mot AIK. Överst på listan över över samtalsämnen står Oscar Lewicki, vars comeback i MFF-tröjan överträffade alla förväntningar.Bland övriga punkter: Ola Toivonens smartness och spetskompetens ? Isaac Kiese Thelins näsa för mål ? Ytterbacksspelet ? Kollektivets triumf ? Veljko Birmancevics formsvacka ? Inför matcherna mot Värnamo och IFK Göteborg.
2022-04-19
Länk till avsnitt

281: Kortsiktiga problem och långsiktiga löften

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand pratar igenom 1?1-matchen mellan Malmö FF och Elfsborg och försöker sätta fingret på vad det är som inte fungerar i MFF för tillfället. Skador stör förstås både i backlinjen och på mittfältet, men varför saknas intensiteten och tempot? Och hur kan det komma sig att MFF har tappat trycket på Stadion? Bara två segrar på de senaste åtta allsvenska hemmamatcherna vittnar om ett lag som inte når hela vägen. Men allt var inte MFF-mörker ? Hugo Larssons andra halvlek var en insats som lovade väldigt mycket mer.
2022-04-14
Länk till avsnitt

280: Nycklarna till premiärsegern

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion för att prata om Malmö FF:s allsvenska premiärseger i Kalmar. Bland samtalsämnena: Isaac Kiese Thelin levererar ? Ola Toivonen gör skillnad ? Mittfältsspel med förbättringspotential ? Övertygande försvarsspel ? Milos Milojevics lyckade drag ? Evighetsmaskinen Erik Larsson ? Bergochdalbanan Veljko Birmancevic. Podden blickar också framåt mot den andra omgången och MFF:s hemmapremiär mot Elfsborg.
2022-04-04
Länk till avsnitt

279: Här är de största hoten mot Malmös tredje raka guld

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är inte i studion denna gång, utan inför publik på Sydsvenskans redaktion. Med den allsvenska premiären runt hörnet blir det fokus på Malmö FF:s seriekonkurrenter ? vilka utmanar MFF, vilka åker ur, vilka är dömda till en mittentillvaro? Podden tittar såklart också närmare på MFF:s förutsättningar. Vem ska spela vänsterback med både Martin Olsson och Jonas Knudsen på skadelistan? Vilken roll kommer Ola Toivonen att spela i år? Vilken betydelse har Oscar Lewicki för MFF:s lagbygge? Dessa frågor, och många fler, besvaras i avsnitt 279.
2022-03-29
Länk till avsnitt

278: Så kunde trenden brytas på skräckarenan

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion för att prata om Malmö FF:s 1?0-seger borta mot Djurgården. Bland samtalspunkterna: Ett mer tillbakadraget MFF ? Martin Olssons tackling på Magnus Eriksson ? Bangers och spelavbrott ? Isaac Kiese Thelins återkomst och betydelse ? Laguttagningen på mittfältet ? Dennis Hadzikadunics återkomst och den täta slutdefensiven ? Chocklottningen med final på konstgräs i Stockholm. Dessutom bjuder Lindstrand på ett landslagssvep och Wiman (!) på recension av det nya bortastället.
2022-03-21
Länk till avsnitt

277: Dennis Hadzikadunic

Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand får sällskap i studion av Malmö FF:s näst senaste nytillskott ? Dennis Hadzikadunic. Mittbacken har vänt hem till Malmö med stora förväntningar på sig, en kravbild och en press som han välkomnar. I avsnitt 277 av MFF-podden pratar han om det och mycket mer därtill. Bland annat kärleken till Malmö, valet av ? och känslorna för ? det bosniska landslaget, beslutet att flytta till Rostov som 19-åring och tillvaron som fotbollsspelare i Ryssland.
2022-03-18
Länk till avsnitt

276: Spetsvärvningarna kommer att lyfta MFF

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand inleder avsnitt 276 av MFF-podden med att dyka ner i cupkvarten som gav MFF seger i förlängning mot AIK. Vad gjorde MFF bra, vad var mindre bra ? och varför? Arrangemanget diskuteras också. Hur kan det komma sig att Malmö FF inte kan ha gräsplanen på Stadion redo för en match i mitten av mars? Därefter vänds fokus mot återvändarna Dennis Hadzikadunic och Isaac Kiese Thelin. På vilket sätt kommer de att göra MFF bättre?
2022-03-15
Länk till avsnitt

275: Femettor i skuggan av kriget

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är återsamlade i studion för att prata om Malmö FF. I skuggan av kriget i Ukraina har MFF tagit två 5?1-segrar i cupen och bland det som gjort avtryck finns Veljko Birmancevics skyhöga toppar, Hugo Larssons överraskande spel, gåtan Adi Nalic, Matej Chalus tröga start och fortsatta frågetecken kring nummer 9-positionen. Podden blickar också framåt mot gruppfinalen mot Värnamo ? vad behöver MFF leverera för att känna sig bekväma efter matchen? Därefter kretsar samtalet kring de fotbollsmässiga följderna av kriget i Ukraina. Vad händer med spelarna i ryska ligan? Går det ens att betala ryska klubbar? Spelar Dennis Hadzikadunic i MFF i vår?
2022-03-02
Länk till avsnitt

274: Dags för MFF att visa värvningsmusklerna

I avsnitt 274 av MFF-podden samtalar Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand bland annat om möjliga försvars- och anfallsvärvningar. Men först går Wiman och Lindstrand igenom vad de vill se från MFF under cupspelet och som avslutning blir det diskussion om vårens allsvenska spelprogram, som lämnar en del i övrigt att önska.
2022-02-17
Länk till avsnitt

273: Intryck från Spanien

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand pratar om Malmö FF:s match mot Lokomotiv Moskva. Jan Jönsson lämnar rapport från MFF:s träningsläger i Marbella och delar med sig av sina iakttagelser på plats. Podden diskuterar vidare Anel Ahmedhodzics och Amin Sarrs debuter i sina nya klubbar och pratar också om de två stora profiler med MFF-koppling ? Henry Thillberg och Ronnie Hellström ? som gick bort i veckan.
2022-02-08
Länk till avsnitt

272: Försäljningar och nyförvärv

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand samtalar om Malmö FF:s senaste spelaraffärer: försäljningarna av Amin Sarr och Anel Ahmedhodzic, samt värvningen av Matej Chalus (som blir bekräftat klar mitt under inspelningen!). Vilken typ av förstärkningar krävs efter försäljningarna? Fick MFF skäligt betalt? Hur slutade följetongen Ahmedhodzic i Bordeaux? Finns det risk att det blir för mycket främlingslegion över MFF?
2022-02-02
Länk till avsnitt

271: Möt Milos Milojevic

Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog får sällskap av Milos Milojevic i MFF-podden. I ett tvåspråkigt samtal som varar i nästan en och en halv timme lägger den serbiske tränaren ut texten om en lång rad ämnen. ? Starten, mottagandet och kravbilden i MFF ? Fotbollsresan från Serbien via Island till Sverige ? Lärdomarna från Röda Stjärnan ? Turerna kring Hammarby och Rosenborg ? Hur man skapar dynamik och hunger i en klubb som vinner för det mesta ? Tränarskapet och fotbollsfilosofin ? Spelartruppen, spelsystemet och förstärkningar ? både inifrån och utifrån.
2022-01-19
Länk till avsnitt

270: Vad betyder tränarbytet?

Fredrik Hedenskog, Max Wiman och Fredrik Lindstrand diskuterar och reflekterar över Malmö FF:s val av Milos Milojevic som ny tränare. Hur stora växlar ska man dra på avskedet från Hammarby? Vilken fotboll står han för? Fanns det andra vettiga alternativ? Podden summerar också Jon Dahl Tomassons tid i Malmö, och huvudfrågan är vad MFF förlorar med danskens avsked?
2022-01-12
Länk till avsnitt

269: Sportchef Andreas Georgson

Fredrik Lindstrand och Max Wiman gästas av Andreas Georgson. Malmö FF:s tillträdande sportchef ger sin syn på året som varit och utmaningarna som väntar både honom och laget under en säsong som kan bli klubbens intensivaste någonsin. Dessutom går podden igenom silly season-läget med Georgson. Vilka spelare riskerar att försvinna från MFF och hur tänker klubben när det kommer till värvningar?
2021-12-16
Länk till avsnitt

268: SM-guld nummer 22 ? men vad händer nu?

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Kent Leijon Jönsson fokuserar först och främst på tränarfrågan efter Malmö FF:s 22:a SM-guld. Jon Dahl Tomassons resultat går inte att ifrågasätta, men frågan är hur han själv ser på sin framtid i Malmö? 0?0-matchen som avslutade allsvenskan och säkrade MFF-guldet avhandlas såklart också ? bland annat genom att diskutera MFF:s missade chanser, Halmstads passiva matchplan och planens beskaffenhet. Till sist blickar podden fram emot årets sista MFF-match ? Champions League-avslutningen borta mot Juventus. Orkar MFF ladda om?
2021-12-06
Länk till avsnitt

267: Bredden som har gett guldläge

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion för att prata om Malmö FF:s 1?0-vinst i Kalmar ? om Jon Dahl Tomassons lyckade trippelbyte och den truppbredd som ser ut att bli avgörande. Men också om att matchen faktiskt kunde ha slutat på ett helt annat sätt om MFF haft marginalerna emot sig. Det blir också diskussion om guldstriden i övrigt: Djurgårdens genomklappning, Elfsborgs decimerade trupp och AIK:s utmaning. Men framför allt vad som väntar mot Halmstad på lördag, då MFF har väldigt stora möjligheter att spela hem SM-guldet inför ett fullsatt Stadion.
2021-11-30
Länk till avsnitt

266: VARför?

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand träffas digitalt för att diskutera Malmö FF:s insats mot Zenit i Champions League. Det blir oundvikligen fokus på VAR-beslut och VAR-systemets brister, men avsnittet handlar också om ett MFF som gjorde en väldigt bra insats. Dessutom återvänder podden till helgens match mot Häcken (som var mindre bra) och blickar fram mot den allsvenska guldstrid som nu ska avgöras, trots att ingen verkar vilja vinna den.
2021-11-24
Länk till avsnitt

265: Madsen och årets bästa insatser

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka i studion (!) och pratar inledningsvis om nyligen bortgångne Bengt Madsen och vad den förre ordföranden betydde för Malmö FF. Därefter redovisar Wiman och Lindstrand sin hemläxa, där de fått i uppdrag att lista Malmö FF:s bästa matcher 2021 och berätta varför insatserna var bra ? och det blir både väntade och oväntade svar. Det blir också en titt framåt mot matcherna mot Häcken och Zenit.
2021-11-17
Länk till avsnitt

264: Är guldstriden avgjord nu?

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand sammanfattar en lyckad vecka för Malmö FF. Vändningen mot Sirius, insatsen mot Chelsea i Champions League och den synnerligen stabila bortasegern mot Göteborg utgör grundstenarna i programmet. Podden frågar sig också hur långt man kan gå när man kräver att spelarna inte får ?äventyra säkerheten på arenan?? Malmö FF:s insats i Göteborg var dessutom så imponerande att en av deltagarna sticker ut hakan ordentligt och påstår att guldstriden är avgjord: MFF blir svenska mästare 2022.
2021-11-08
Länk till avsnitt

263: Bergochdalbanan rullar vidare

Hur kan två MFF-insatser skilja sig åt så mycket som matcherna mot Varberg och AIK? Det är grundfrågan som Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand försöker bena ut i avsnitt 263 av MFF-podden. Podden blickar också fram mot MFF:s kommande matcher mot Sirius och Chelsea, dessutom blir det oundvikligen diskussion om villkorstrappan och händelserna på läktaren efter MFF?AIK (som är svåra att prata om var för sig, även om det i grunden är två olika frågor).
2021-10-28
Länk till avsnitt

262: En omöjlig uppgift

Malmö FF:s förlust borta mot Chelsea står i fokus i avsnitt 262 av MFF-podden. Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand funderar på om MFF hade kunnat angripa matchen på något annat sätt och undrar varför det känns så avslaget? Det blir såklart också prat om allsvenskan: först och främst kommande match mot Varberg, men också en titt på det guldrace som fick nya förutsättningar i helgen som gick.
2021-10-22
Länk till avsnitt

261: Därför är Östersund viktigare än Chelsea

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand är tillbaka och avhandlar ett helt gäng ämnen i avsnitt 261 av MFF-podden. Först ut är Svenska cupen och MFF:s 5?1-seger över Onsala. Vad betyder vinsten? Vad kan MFF ta med sig? Varför var det så lite publik? Därefter snackas det VM-kval. Med tonvikt dels på Anel Ahmedhodzics och Adi Nalics framfart för Bosnien, dels på Sergio Peña och de märkliga turerna kring kvalspelet i Sydamerika. Därefter riktas blickarna mot Östersund och den allsvenska omstarten ? och varför den matchen är viktigare än Champions League-mötet med Chelsea på onsdag. Men det blir såklart CL-snack också. Hur mycket bättre är Chelsea jämfört med laget som mötte MFF 2019? Och vad kan MFF göra för att överhuvudtaget ha ett hopp om att ta poäng på Stamford Bridge?
2021-10-14
Länk till avsnitt

260: Vibbar från 2015

Publiken var tillbaka, men MFF var inte på festhumör. Den stora frågan är varför? Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand diskuterar hur MFF kunde uppträda så slarvigt och och stundtals ofokuserat när laget hade chans att återta serieledningen och konstaterar att det hela påminner om 2015, då MFF inte orkade mobilisera i guldstriden parallellt med Europaspelet. Podden tittar till läget i både topp- och bottenstriden och hinner också med ett landslagssvep innan det blir ett avslutande samtal om Egon ?Todde? Jönsson, den legendariske MFF-spelaren och lagledaren som, om han fortfarande var i livet, skulle ha fyllt 100 år den 8 oktober.
2021-10-06
Länk till avsnitt

259: Det är väl ändå inte pengarna som spelar?

259: Det är väl ändå inte pengarna som spelar? by En podcast från Sydsvenskan
2021-09-30
Länk till avsnitt

258: En ?fulseger? att bygga vidare på

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand diskuterar betydelsen av Malmö FF:s seger i Borås. Var det bara tur, eller fanns det tecken på att den allsvenska formkurvan är på väg att vända? Den långa skadelistan är nästa punkt på programmet. Wiman och Lindstrand berättar vilka spelare som är viktigast för MFF att få tillbaka i spel och varför. Den för tillfället tunna truppen och hur den ska disponeras hänger intimt ihop med de närmast förestående uppgifterna ? Örebro hemma i allsvenskan och Zenit St. Petersburg borta i Champions League. Finns det utrymme att vila spelare bara för vilans skull? Därefter blir det en titt på det kommande CL-motståndet. Vad är Zenit för ett lag egentligen? Till sist pratar podden om polisen, bengalerna och villkorstrappan med anledning av veckans oväntade besked ? och följderna av detsamma ? i Uppsala.
2021-09-23
Länk till avsnitt

257: Försvarsproblem och tveksamma domslut

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand diskuterar MFF:s Champions League-premiär utifrån följande frågeställningar:Vad kan MFF ta med sig? Fanns det några positiva insatser? Förlorade MFF den taktiska matchen också? Har Olof Mellberg fog för sin hårda kritik? Skilde matchen sig från tidigare hemmaförluster i Champions League? Var det verkligen straff? Och, framför allt: var det inte offside? Därefter ger podden sig på MFF?Norrköping och pratar om den nygamla kombinationen missade målchanser/problem i eget straffområde ? med kritiska domslut som ingrediens även här. Det blir också en blick framåt mot helgens tungviktsmöte med Djurgården. Vad krävs av MFF? Vilka spelare ska göra det?
2021-09-15
Länk till avsnitt

256: Varför saknas skärpan från Europa i allsvenskan?

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand pratar igenom MFF:s förlust borta mot Hammarby och funderar bland annat på följande: Varför är det så svårt att behålla fokuset från Europaspelet i allsvenskan? Kommer MFF:s allsvenska form att lyfta efter landslagsuppehållet, nu när det blir längre mellan matcherna i Europa? Kunde Jon Dahl Tomasson gjort mer när spelet körde fast i andra halvlek? Betyder det något att Anders Christiansen och Antonio Colak hade svårt att tygla humöret? Det bjuds också på en genomgång av alla de MFF-spelare som åker iväg på landslagsuppdrag under det allsvenska uppehållet.
2021-08-31
Länk till avsnitt

255: Till Champions League med självklarhet

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand diskuterar MFF:s avancemang till Champions League med fokus på den imponerande kvalresan och det väntande gruppspelet.
2021-08-27
Länk till avsnitt

254: Bästa MFF-matchen sedan? ja, när då?

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Kent Leijon Jönsson pratar igenom Malmö FF:s 90 snudd på felfria minuter mot Ludogorets. Den inledande frågan är: När gjorde MFF senast en lika bra match? Beröm strös åt alla håll och kanter ? inklusive publiken, lagledningen och domarteamet. Trion blickar fram emot returmatchen på tisdag och diskuterar vilka ? om några ? förändringar Jon Dahl Tomasson kan tänkas göra i laguttagning och taktik. Ett par minuter viks också åt allsvenskan och MFF:s självförvållade förlust mot IFK Göteborg.
2021-08-19
Länk till avsnitt

253: Vändningen mot Rangers snuddar vid Salzburg

Fredrik Hedenskog, Max Wiman och Kent Leijon Jönsson försöker placera in Malmö FF:s 2?1-seger borta mot Rangers ett historiskt perspektiv i det 253:e avsnittet av MFF-podden. Bland övriga diskussionspunkter: ? Köp loss Antonio Colak, kosta vad det kosta vill ? Daniel Anderssons värvningsfullträffar ? Johan Dahlins betydelse ? Domarinsatsen och Bonke Innocents utvisning ? Jon Dahl Tomassons laguttaging och rotationer i truppen ? Ludogorets Razgrad: vad vet vi?
2021-08-11
Länk till avsnitt

252: Är kraven på MFF för höga?

Fredrik Hedenskog, Max Wiman och Kent Leijon Jönsson sammanstrålar digitalt för att diskutera de senaste veckornas resultat för och händelser kring Malmö FF ? och för att blicka framåt. Bland frågorna som diskuteras: Är kraven på MFF för höga? Kommer matchbilden mot Rangers att passa MFF bättre (även om motståndet är mycket bättre)? Hur bra är Rangers? Vad betyder MFF:s goda facit mot skotska lag? Har Jon Dahl Tomasson hittat en fungerande rotation? Vad händer egentligen med försäljningen av Anel Ahmedhodzic? Bör MFF köpa loss Antonio Colak ? och till vilket pris?
2021-07-29
Länk till avsnitt

251: Sommarens viktigaste MFF-nyheter

Max Wiman och Fredrik Hedenskog får sällskap av Jan Jönsson i avsnitt 251 av MFF-podden, där sommarens MFF-nyheter sorteras in efter betydelsen för klubben och laget. Dessutom blickar podden fram emot den allsvenska omstarten och kvalet i Europa. Det blir också snack om ?MFF-ligan? i det svenska landslaget och Anders Christiansens omtumlande EM-veckor med det danska landslaget.
2021-07-01
Länk till avsnitt

250: Vårens överraskningar och sommarens utmaningar

MFF-podden firar ett kvarts tusende med Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Kent Leijon Jönsson i ett digitalt samtal som täcker in Malmö FF:s vårsäsong och blickar fram emot det som kan hända i sommar. Det blir snack om överraskningar och väntade händelser ? och inte minst vad kan förvänta sig att MFF gör på transfermarknaden i sommar. Dessutom en genomgång av förutsättningarna i det Europakval som väntar MFF i sommar.
2021-06-01
Länk till avsnitt

249: Därför gnäller MFF:s motståndare om tråkigt spel

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand snackar igenom Malmö FF:s 2?1-vinster mot Elfsborg och Örebro ? segrar som togs utan både Anders Christiansen och Ola Toivonen. Men varför vann man? Vem klev fram? Bland övriga frågor som diskuteras:Varför gnäller motståndarna på MFF:s spel, trots att laget har gjort klart flest mål i serien? Hanterade MFF målvaktsfrågan rätt under våren? Hur länge har laget råd att missa så många målchanser? Plus en favorit i repris: VAR-debatt!
2021-05-25
Länk till avsnitt

248: Uträtade frågetecken

Max Wiman, Fredrik Hedenskog och Fredrik Lindstrand sammanfattar de två matcherna mot AIK och Kalmar med utgångspunkt i följande frågeställningar: Är MFF bäst med Anders Christiansen som tia? Kommer Ola Toivonen tillbaka till förra årets form? Gör Antonio Colak tolv mål eller fler i årets allsvenska? Är Pavle Vagic en långsiktig lösning på mittfältet? Kommer MFF att hålla nollan nån gång före EM? Har man fått ordning på försvarsspelet nu? Har MFF två likvärdiga alternativ på högerbacken? Skulle MFF klara en skada på Jonas Knudsen? Har Jon Dahl Tomasson fått rätt på rotationerna? Kan man ana en utökning av spelprinciperna?
2021-05-18
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.