Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Ekonomiska Klubben

Ekonomiska Klubben

I Ekonomiska Klubben diskuteras allt inom ekonomi med fokus på makro och andra viktiga händelser.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

ekonomiskaklubben.libsyn.com/webpage

Avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep33 ? Orosmoln på börshimlen

I det senaste avsnittet av Ekonomiska Klubben läggs stort fokus på nyckfulle och svårtolkade Donald Trump. Den amerikanske presidenten sätter agendan för både världspolitiken och börsutvecklingen. Vilka är de största riskerna och vad krävs för att marknaden ska lyfta till nya höjder? Sedan diskuteras även bland annat brexit och den senaste kvartalsrapportssäsongen. Medverkande: Peter Malmqvist, chef för Analysguiden, Maria Landeborn, senioranalytiker på Danske Bank, och Patricia Hedelius, journalist och börskrönikör på SvD Näringsliv.

2019-08-20
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep33 ? Börsen rusar mot högre nivåer

Hur har börsbolagen inlett 2019? I vilken sektor kan spännande möjligheter ha skapats? Vad betyder Riksbankens omtalade penningpolitik för börsen och svenska kronan? Hur är synen på diskussionerna om det så viktiga handelsavtalet mellan USA och Kina? Får vi någon lösning? Dessa frågor, och många, många fler, diskuteras i det senaste avsnittet av Ekonomiska Klubben. Medverkande: Peter Malmqvist, chef för Analysguiden och programledare, Maria Landeborn, sparekononom och strateg på Danske Bank, och Martin Guri, nordisk chefsstrateg på Kepler Cheuvreux.

2019-05-03
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep32 ? Skakig börsresa kan vänta

Börsutvecklingen, brexit, politisk turbulens, ränteläget och bostadsmarknaden i Sverige. I det senaste avsnittet av Ekonomiska Klubben diskuteras dessa frågor, och många, många fler, av Peter Malmqvist, chef för Analysguiden, och Harald Lundén, kapitalförvaltare i egen regi, och Jonas Olavi, allokeringschef på Alfred Berg. 

2019-03-22
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep31 ? Så skapas framtidens aktieägarvärde

Fokus på styrelsearbete. Vad är bolagsledningens viktigaste uppgifter och hur har dessa förändrats i takt med teknikutvecklingen? Hur skiljer sig den svenska ägarstyrningsmodellen från motsvarigheten i andra länder? Vilka aspekter kommer att bli ännu viktigare framöver? Peter Malmqvist, programledare och chef för Analysguiden, diskuterar dessa frågor och många, många fler med styrelseproffsen Caroline Sundewall och Mats Andersson.

2019-02-19
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep30 ? Därför kan Trump få börsen att stiga

Hur påverkar börsnedgångarna den amerikanska presidentens humör? Vad kan han göra för att stoppa dem? Hur kommer det politiska landskapet i Sverige att se ut framöver och vad händer med minusräntan? Blir det någon brexit eller inte? Dessa frågor, och många, många fler, besvaras i 2019 års första avsnitt av Ekonomiska Klubben. Medverkande: Peter Malmqvist, chef för Analysguiden och finansanalytiker, Maria Landeborn, seniorstrateg på Danske Bank, och Sven-Arne Svensson, mångårig makroekonom vid Erik Penser Bank.

2019-01-15
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep29 - Viktiga värderingar som styr aktier

Ekonomiska Klubben är tillbaka. Peter Malmqvist har bjudit in tre meriterade experter för att prata om aktievärderingar. Hur värderar de egentligen aktier? Vilka nyckeltal är viktigast att titta på? Varierar metoderna inom olika branscher? Gänget diskuterar även börsens framtid. Vad är att vänta 2019? Lars Söderfjell, aktiestrateg på Ålandsbanken, Oscar Stjerngren, senioranalytiker på Danske Bank med fokus på verkstad, och Anders Elgemyr, vd på Jarl Securities, medverkar i programmet.

2018-12-20
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep 28 - Det kan fälla börsen 2019

Månadspodden Ekonomiska Klubben är tillbaka! Peter Malmqvist med gästerna Kerstin Hessius (vd tredje AP-fonden), Jonas Olavi (allokeringschef Alfred Berg), samt Carl-Henrik Söderberg (analytiker Aktiespararen) diskuterar rådande marknadsklimat. Synen på bomarknad, centralbanker och konjunktur är några av ämnena som avhandlas.

2018-11-08
Länk till avsnitt

Ekonomiska klubben Ep 27 - Åter på banan

Aktiespararnas podcast för stora perspektiv och makrofokus är tillbaka. I nypremiären har programledaren Peter Malmqvist bjudit in Maria Landeborn, sparekonom och strateg på Danske Bank, Sven-Arne Johansson med en gedigen bakgrund från bland annat Erik Penser Bank samt Aktiespararnas börsredaktör Christoffer Ahnemark.

I det fullspäckade avsnittet diskuteras den stundande rapportsäsongen och hur den globala konjunkturen utvecklas. Därefter läggs fokus på den svårbedömda riskbilden som alltjämt finns kvar i Sydeuropa med italienska budgetbråket samt det stigande amerikanska inflations- och räntetrycket.

2018-10-05
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep26 ? Högre räntor i sikte?

Ekonomiska klubben är tillbaka med ett nytt avsnitt. I programmet diskuteras räntehöjningen i USA. Höjer den amerikanska centralbanken, Fed, sin styrränta i ett läge när ekonomin bromsar in? Vad betyder högre räntor för kreditmarknaden? Därefter avhandlas Brexit och Fingerprint Cards stora nedgång. Slutligen diskuteras H&M:s kräftgång på börsen. 

2017-03-24
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep25 ? Centralbankerna driver på förmögenhetsgapet

Ekonomiska Klubben är tillbaka. Deltagarna diskuterar rapportsäsongen och hur bolagen presterat. Fokus skiftas sedan till minusräntan ? hur ska experimentet med negativ styrränta egentligen sluta? Driver minusräntan på bostadsbubblan i storstäderna? Ute i världen ökar även den ekonomiska ojämlikheten snabbt. Deltagarna argumenterar för att centralbankernas intention är att elda på förmögenhetsklyftorna med sin politik genom att skapa en ?förmögenhetseffekt?. Ta del av spännande makroekonomiska analyser och unika perspektiv genom att lyssna redan i dag!

2017-02-28
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep24 - Guld är pengar allt annat är kredit

Ekonomiska Klubben är tillbaka med det första avsnittet för 2017. I programmet diskuteras börsläget efter att Donald Trump har tillträtt som president i USA. Fortsätter börsuppgången ett tag till? Oljepriset är en makroekonomisk nyckelfaktor ? hur ser deltagarna på oljemarknaden? Är ?peak oil?, eller oljeutvinningstoppen på svenska, en verklighet som potentiellt kan spåra ur världsekonomin och börsen? Ädelmetallen guld är en trygg hamn i världen, men hur ser det ut för guldpriset inför det turbulenta 2017? Lyssna på avsnittet redan idag.  

2017-01-26
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep23 ? Björnen ligger i ide

Ekonomiska Klubben är tillbaka. Detta avsnitt är fullspäckat med innehåll om den amerikanska räntehöjningen, den italienska folkomröstningen och alla risker som finns på dagens aktie- och obligationsmarknad. Befinner vi oss i en gigantisk bubbla? Är det vi tar för givet i ekonomin en illusion? Som alltid råder oenighet bland deltagarna ? men du som lyssnare får samtidigt höra båda sidorna av argumentationen. Deltagarna blickar även framåt ? vilken tillgångsklass kommer prestera bäst under 2017? Missa inte årets sista avsnitt av Ekonomiska Klubben från Aktiespararna.

2016-12-20
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep22 - ?Alla dina transaktioner övervakas?

I det senaste avsnittet av Aktiespararnas makroekonomiska podcast, Ekonomiska Klubben, avhandlas det amerikanska presidentvalet. Vad innebär Donald Trump för ränteutvecklingen? Den 4 december är det även folkomröstning i Italien. Hur är läget i Italien inför omröstningen? Indiens dramatiska beslut att demonetärisera 500- och 1000-rupiesedeln har inneburit kaos i landet. Den ekonomiska aktiviteten har också tvärnitat i Indien efter beslutet. Är det indiska beslutet en upptrappning av kriget mot kontanter? Deltagarna svarar även på Era lyssnarfrågor. Lyssna redan idag!

2016-11-25
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep21 ? När kommer kraschen?

I det senaste avsnittet av Ekonomiska Klubben diskuteras de höga värderingarna på börsen. Finns det fortfarande någon uppsida i aktier? Eller är toppen nådd? Rapportsäsongen har även dragit igång på allvar. Vinstvarningarna har dock duggat tätt med Ericsson i spetsen. Kommer Ericssons kris blåsa över eller är det ute med telekomjätten? Det råder dessutom långtifrån konsensus runt Deutsche Banks kris bland deltagarna. Är slutet nära för en av världens mest systemkritiska banker? Från och med detta avsnitt har Ekonomiska Klubben en ny programledare i form av Aktiespararnas analytiker Christoffer Ahnemark. Christoffer ersätter därmed f.d. chefredaktör Agnetha Jönsson som har slutat på förbundet. I samband med programledarbytet har vi även lanserat en ny jingel till programmet. Var med på den nya eran av Ekonomiska Klubben redan i dag genom att lyssna på det här spännande avsnittet!

2016-10-21
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep20 ? Centralbankerna förstår inte vad som händer

I det 20:e avsnittet av Ekonomiska klubben diskuterar experterna stimulanser, helikopterpengar och småbolagens utveckling. Peter Malmqvist anser att småbolagsrallyt är en indikation på hur svensk ekonomi mår. De försöker även besvara frågan vad som kommer hända med Telia-aktien. Hur ska egentligen en aktiesparare agera i rådande ekonomiska klimat? Missa inte avsnittet för att få veta mer!

2016-09-23
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep19: Hur länge orkar marknaden med?

Ekonomiska Klubben är tillbaka efter sommaruppehållet. Experterna är utvilade och redo inför en spännande höst. Det har hänt en hel del sedan sist. Centralbanker, Brexit och Ericsson är i fokus. Vi välkomnar en ny Anders Elgemyr till programmet, som är lite utav en Ericsson-expert. Peter Malmqvist berättar även om sin ständiga oroa att han har för lite aktier i portföljen. Det senaste avsnittet av Ekonomiska Klubben innehåller även mycket annat smått och gott!

2016-08-26
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep18 ? "Deras röst hörs inte"

Stort fokus på inflation. Hur påverkar företeelsen olika typer av människor? Kommer Storbritannien att kliva ur EU? Hur mår banksektorn? Gunnar ger oss en bolagsstämmeuppdatering. Det senaste avsnittet av Ekonomiska Klubben innehåller även mycket annat smått och gott!

2016-06-21
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep17 ? Till H&M-aktiens försvar

Vi gör en djupdykning i Q1-rapporterna. Peter M tipsar om att hålla koll på inflationen. Junibörsen kan bjuda på dramatik - sannolikheten för amerikansk räntehöjning har ökat och Brexit-valet innan midsommar oroar. Och så pratar vi H&M.

2016-05-24
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep16 ? Samling under döskalleflaggan

Kina, rapporter, utdelningar och investeraravdraget är några av ämnena på Ekonomiska Klubbens agenda denna gång. Peter M och Gunnar är ovanligt sams ? men inte i alla frågor. Agnetha rekommenderar en bank och Peter E bidrar på distans.

2016-04-20
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep15 ? Blankning, Brexit och QE

I det 15:e avsnittet av Ekonomiska Klubben avhandlas möjliga långsiktiga effekter av centralbankernas tillgångsköp med ECB i fokus. Är blankning bra eller dåligt för oss vanliga investerare? Uppfattningarna går isär. Småbolagen var förra årets börsvinnare, kommer de att fortsätta överprestera? Till sist diskuteras konsekvenserna av om Storbritannien lämnar EU.

2016-03-18
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep14 - Oljan pressar bankerna

I det 14e avsnittet av Ekonomiska Klubben diskuteras det dubbelriktade svärd som oljepriset kommit att bli. Ett lågt oljepris är i grunden i en enorm tillväxtstimulans, men har istället agerat som indikator för den globala tillväxten. Det fallande oljepriset har följaktligen ökat betalningsinställelserna i oljebranschen, vilket nu börjar sätta press på bankerna.

2016-02-19
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep13 - Börsen är sin värsta fiende

Dramatik har präglat inledningen av det nya börsåret. Kina, aktiebelåning och Riksbankens valutastrategi är heta ämnen när Ekonomiska Klubben samlas för trettonde gången. Avslutningsvis siar poddens medlemmar om hur börsutvecklingen kan arta sig framåt.  

2016-01-22
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep12 - LIVE Klubbens aktiefavoriter

I Ekonomiska Klubbens 12e avsnitt avhandlas hållbara investeringar, räntehöjning i USA och bolagsvärderingar samt tecken att se upp med när börsen närmar sig zenit. Medverkar gör Agnetha Jönsson, Gunnar Ek, Anders Elgemyr och Carl Rosén.

2015-12-11
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep11 - Bostadskampen

Stort bostadsfokus i Ekonomiska Klubben Ep11. Har marknaden nått toppen, är prisutvecklingen bara en bubbla, eller vart är vi egentligen på väg?

2015-11-13
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep10 - När pengar kommer in åker etik och moral ut

Kina fortsätter att styra marknadskrafterna och den första räntehöjningen på tio år i USA fortsätter troligtvis att banka på dörren ett tag till. I Ekonomiska Klubbens tionde episod lägger panelen dessutom extra krut på bolagsetik och moral i kölvattnet av Volkswagens utsläppsfusk.

2015-10-16
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep9 - Upp till bevis för Kina

Kina, valutor, kvartalsrapporter och ruljans på vd-posterna i börsbolagen. Ekonomiska Klubben är tillbaka med sitt nionde avsnitt efter sommaruppehållet. Håll to godo!

2015-08-21
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep8 - Grekiskt poker face

[]
2015-06-24
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep7 - Efternamnstricket

[]
2015-05-30
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep6 - Då får Riksbanken jubla

Ny Volvo-VD, eventuellt trendbrott i dollarn och en möjlig överraskning för Riksbanken står på menyn i Ekonomiska Klubbens sjätte avsnitt. Dessutom är rapportsäsongen och bolagsstämmosäsongen i full gång.

2015-04-24
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep5 - ?Nu klarar jag inte att ligga utanför börsen?

Alternativ till aktier, pengar på bankkonto eller investera i aktiemarknaden? Ekonomiska Klubben är tillbaka med sitt femte avsnitt med fokus på makroekonomiska händelser och politiska skeenden. De stora frågorna som diskuteras denna gång är ränte- och valutasvängningar, börsens värdering och den kommande bolagsstämmosäsongen.

2015-03-21
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep4 - Tillgångsbubbla på väg?

[]
2015-02-20
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep3 - Grekiskt nyval och rapportfloden

I det tredje avsnittet ger Ekonomiska Klubben sin syn på makro och politik samt tar temperaturen på de svenska börsbolagen inför den kommande rapportperioden som tar fart i slutet av januari.

 

2015-01-23
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep2 - "Vi har en bostadsbubbla"

I det senaste avsnittet av Ekonomiska Klubben ger experterna Agnetha Jönsson, Gunnar Ek och Peter Engdahl sina senaste spaningar från den makroekonomiska utvecklingen. Dagens gäst är Peter Malmqvist, oberoende finansanalytiker och skribent i tidningen Aktiespararen. Han tror, bland annat, att vi inom ett år får se fallande bostadspriser i Sverige.

2014-12-12
Länk till avsnitt

Ekonomiska Klubben Ep1

I det första avsnittet av Ekonomiska Klubben diskuteras konjunkturen i såväl Sverige som globalt. Sedan tar klubben även en titt på ränteläget och hur centralbankernas agerande kan påverka världsekonomin.

2014-11-14
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.