Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Morgonpasset i P3 ? Gästen

Morgonpasset i P3 ? Gästen

Vetenskap, udda djur, historia och spännande händelser. Morgonpasset i P3 tar sig an kända och okända gäster och pratar om spännande, galna och oväntade ämnen. Ansvarig utgivare: Caroline Lagergren

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/morgonpassetip3gasten

Avsnitt

Barberaren Johan Rönnow

Barberaren, frisören och fotografen Johan Rönnow kommer förbi och snackar hockeyfrillor, skägg och stylar Johannes. Vilken frisyr gäller i sommar? Johan vet! Johannes, Petrina och Ahmed sänder.

2019-06-18
Länk till avsnitt

Forskaren Ellen Palm

Forskaren Ellen Palm kommer och berättar allt om plast. Hon lever dessutom plastfritt varje November. Hur funkar det egentligen? Isabelle och Ahmed sänder.

2019-06-16
Länk till avsnitt

Journalisten Eva Bonde

Journalisten Eva Bonde, chefredaktör för Historiskan, kommer förbi och pratar om hur kvinnor synliggjorts genom historien och om kvinnlig rösträtt. Isabelle och Ahmed sänder.

2019-06-15
Länk till avsnitt

Crime City Rollers

Maja och Ulrika från rollerberdylaget Crime City Rollers kommer förbi och snackar tacklingar, smeknamn och att vara bäst i Europa. Nanna, Petrina och Johannes sänder

2019-06-13
Länk till avsnitt

Bodybuildern Fadel Alkhamisi

Bodybuildern och personliga tränaren Fadel Alkhamisi har vunnit flera tävlingar i bodybulding och nu gästar han Morgonpasset i P3. Han berättar vad grejen egentligen är med bodybuilding, hur man tävlar och vad man måste äta för att orka. Johannes, Nanna och Petrina sänder.

2019-06-11
Länk till avsnitt

Världens största Mysterier med Daniel Rydén

Vi får besök av David Rydén, som skrivit boken "Den märkligaste boken i världen och andra mysterier". Vi pratar om vad som egentligen hände med Malaysian Airline mh370, Bermudatriangeln, och många andra spännande mysterier. Kalle, David, och Hanna sänder.

2019-06-09
Länk till avsnitt

Johan Rensfeldt från Movits!

Idag får vi besök av superhärliga Johan från Movits! Han snackar om nya skivan, hur det var att besöka Stephen Colbert i USA, om när de fick flipflops kastade på sig, och mycket mer.

2019-06-08
Länk till avsnitt

Fredagskompisar Josefine Jinder och Andreas "Roëds" Rödlund

Josefine Jinder är tillbaka och berättar för Kalle, Hanna och Victor hur det var att bestiga berg med bl.a Mikael Persbrandt! Dessutom kommer Anderas "Roëds" Rödlund förbi med en överraskning som han och Kalle gjort tillsammans.

2019-06-07
Länk till avsnitt

Racerföraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky

Victor, Kodjo och Hanna får besök ut av en av Sveriges främsta TCR -förare (som tidigare hette STCC), Mikaela Åhlin-Kottulinsky. Vi pratar om hur hon blev historisk när hon som första kvinna vann ett STCC-lopp, hur hon hittade till motorsporten och vad som varit hennes största nära döden-upplevelse.

2019-06-06
Länk till avsnitt

Jason "Timbuktu" Diakité

Det var flera år sen sist men ÄNTLIGEN är Jason Timbuktu Diakité tillbaka hos oss! Tillsammans med David, Kodjo och Hanna snackar han om sina 20 år som artist, hur det är att ha blivit daddy och galningar i New York.

2019-06-05
Länk till avsnitt

Kikki Danielsson

Idag får vi besök av en av Sveriges mest legendariska artister, nämligen Kikki Danielsson! Hon pratar om sin långa karriär som artist, vad hon gör idag, och berättar om att hon blev bortadopterad som 5-åring. Denna morgon sänder David, Hanna, och Tina från Musikenguiden.

2019-06-04
Länk till avsnitt

Quincy Jones III och Fariah Idle - Tensta Calling

Fariah Idle och Quincy Jones III gästar och berättar om P1 Dokumentären Tensta Calling som handlar om ett projekt för att få killar i förorterna att inte hålla på med kriminalitet.

2019-06-02
Länk till avsnitt

Så såg 1920-talets tripprapporter ut - Isabelle Ståhl

Till David, Nanna och Kodjo kommer Isabelle Ståhl, författare och doktorand i idéhistoria. Hon skriver just nu en avhandling om tripprapporter gjorda av psykiatriker och filosofer under 1920-talets Tyskland och undersöker bland annat vad de har gemensamt med dagens tripprapporter på Flashback

2019-06-01
Länk till avsnitt

Belinda Olsson

För några veckor sen blev det klart att ett av SVT:s mest omtalade program, Opinion Live lägger ner. Till Kalle, David och Hanna kommer programledaren Belinda Olsson och pratar om de mest minnesvärda stunderna från programmet.

2019-05-31
Länk till avsnitt

Kärnkraftsolyckan i Tjernobyl - Teknikhistorikern Johan Gärdebo

Kalle, David och Hanna gästas av Johan Gärdebo, teknikhistoriker på KTH som pratar om kärnkraftsolyckan i Tjernobyl. Hur kunde det hända och hur mycket av den nya populära serien Chernobyl, gjord av svenska Johan Renck, stämmer?

2019-05-30
Länk till avsnitt

Gunnar Bohlin - Ungern och Viktor Orbán

Kalle, Linnea och David gästats av journalisten Gunnar Bolin som pratar om ett land och en ledare som stått i händelserna centrum vad gäller europeisk politik de senaste åren - nämligen Ungern och landets president Viktor Orbán.

2019-05-29
Länk till avsnitt

Carl Stanley

Nanna, Victor och David lär känna komikern Carl Stanley.

2019-05-28
Länk till avsnitt

Dagen efter EU-valet

Det är dagen efter EU-valet och Kalle, Hanna och Linnea tar hjälp av Henrik Torehammar från det Politiska spelet och Ekots utrikesreporter Katja Magnusson för att tolka resultatet och en väldigt omtalad chipsskål!

2019-05-27
Länk till avsnitt

Så funkar ny DNA-bevisning

Advokaten och Veckans Brott-experten Johanna Björkman kommer och berättar för Kalle, Nanna och David om ett nytt DNA-system som resulterade i att en man i veckan blev dömd för en 14 år gammal våldtäkt.

2019-05-26
Länk till avsnitt

Pingisproffset Mattias Falck

Vår pingisgalna Kalle Berg får en av sina största önskningar i uppfyllelse när Sveriges nya pingiskung Mattias Falck kommer till studion! För Kalle, David och Maria berättar han om sin unika spelteknik, hur det var att vinna silver i VM och dessutom får Kalle utmana honom i en pingisrunda.

2019-05-25
Länk till avsnitt

Bibi Rödöö

Hon har varit bossen på Sommar i P1 i över 20 år och ansvarat för flera legendariska sommarprat. Hur väljer de ut sommarpratare och vad är receptet bakom ett av Sveriges populäraste radioprogram? Bibi Rödöö, gästar Kalle, David och Maria.

2019-05-24
Länk till avsnitt

Ekonomiska klyftor med nationalekonomen Jesper Roine

Nationalekonomen Jesper Roine pratar med David, Kodjo och Hanna om ekonomiska klyftor och hur man räknar när man pratar om världens rikaste procent och världens fattigaste. 

2019-05-23
Länk till avsnitt

Olof Lundh

Fotbollsjournalisten Olof Lundh kommer och pratar om fotbollsjournalistik. Varför känns det som att fotbollsspelare är svårare att intervjua än politiker? Och vad är det för grej polisen gjort mot supportrar? För Marcus, Hanna och Kalle berättar han allt.

2019-05-22
Länk till avsnitt

Helena Trus - Min farmor överlevde förintelsen

Journalisten Helena Trus gästar Marcus, Victor och Hanna och berättar om sin bok Ett kilo socker där hon har intervjuat sin farmor som överlevt förintelsen.

2019-05-21
Länk till avsnitt

Ekots utrikeschef Ginna Lindberg - Om abortlagarna i Alabama

Victor, Hanna och Kodjo pratar om den omtalade och stränga abortlagen som röstades igenom i delstaten Alabama förra veckan. Ekots utrikeschef Ginna Lindberg förklarar vad som ligger bakom de nya lagarna, om de ens kommer gå att genomföra och varför konservatismen är på frammasch i USA.

2019-05-20
Länk till avsnitt

Konsten att pausa med Patrik Hadenius

Dagens gäst är Patrik Hadenius som har skrivit en populärvetenskaplig bok om att ta paus. Varför man bör göra det, vilken nytta det kan göra, och dessutom kända pauser genom historien! Kodjo, Hanna, och Kalle sänder.

2019-05-19
Länk till avsnitt

Thomas Krangnes från humorgruppen JTO

Kalle, Hanna, och Kodjo träffar Thomas Krangnes från humorgruppen JTO och snackar om personerna man träffar på klubben Trädgården i Stockholm och andra TRÄFFSÄKRA spaningar.

2019-05-18
Länk till avsnitt

Allt om smärta

Varför känner vi smärta och upplever vi den på olika sätt? Eva Kosek är professor i klinisk smärtforskning och kommer och pratar med Kalle, David och Hanna.

2019-05-17
Länk till avsnitt

Dogge Doggelito

Kalle, David och Linnea hänger med ingen mindre än Dogge Doggelito.

2019-05-16
Länk till avsnitt

Allt om ramadan med Amal Aziz

Linnea, David och Kodjo får besök av journalisten och Mellanösternkännaren Amal Aziz. Det är Ramadan - vad är det man firar, hur tar man sig igenom fastan på bästa sätt och framförallt vilka arabiska tv-serier ska man titta på?

2019-05-15
Länk till avsnitt

Allt om K-popgruppen BTS

Journalisten Hanna Frelin har gjort en P3 Musikdokumentär om BTS och kommer och berättar allt om detta storslagna K-popband för Marcus, Nanna och David.

2019-05-14
Länk till avsnitt

Till försvar för snabbmaten med livsmedelsforskaren Andreas Håkansson

Marcus, Victor, och David träffar livsmedelsforskaren Andreas Håkansson som går i försvar för färdigmaten! Är det verkligen så onyttigt som vi tror?

2019-05-13
Länk till avsnitt

Söndagskompis - Molly Hammar

David, Victor och Nanna lär känna en av Sveriges bästa röster, Molly Hammar.

2019-05-12
Länk till avsnitt

Allt om runor med runologen Magnus Källström

Victor, David och Maria får besök av Magnus Källström från runverket på Riksantikvarieämbetet som lär oss allt om Kensingtonstenen och andra runor. När hittades de första i Sverige, vad användes de till och vad är grejen med den omtalade Kensingtonstenen? 

2019-05-11
Länk till avsnitt

Ison och Fille

David, Hanna och Marcus får besök av Ison och Fille. Vi snackar första mötet på basketplanen, hur det är att bli avbildad i Kalle Anka och 18 år av att göra musik ihop.

2019-05-10
Länk till avsnitt

EU-special: Final i EU-quizet - Gissa Erasmusstudentens hemland

Dags för upplösningen i Christopher Garplinds EU-quiz. Vem av Linnea, Kodjo och Hanna att ta hem titeln Morgonpassets bästa EU-kännare och få en t-shirt signerad av Donald Tusk. Såhär i finalen får vi besök från Erasmusstudenter och gänget måste klura ut vilket land de kommer ifrån.

2019-05-09
Länk till avsnitt

EU- special: EU for dummies

Linnea, Kodjo och Hannas EU-vecka fortsätter. Idag kommer chefen för Utrikespolitiska institutets Europaprogram, Björn Fägersten och svarar på grundläggande frågor om EU så som, vad fan gör EU-parlamentet egentligen och hur mycket kostar EU?

2019-05-08
Länk till avsnitt

EU-special: Europeiska värderingar

Linnea, Kodjo och Hanna får besök av generalsekreteraren för World Values Survey, Bi Puranen och pratar om europeiska värderingar. Hur ska 500 miljoner européer komma överens? Vad förenar oss och vilka skillnader finns det mellan Europa och resten av världen? Och vilka splittringar finns det i Europa och i synnerhet bland EU-länderna?

2019-05-07
Länk till avsnitt

EU-special: Är EU-valet roligare än vad man tror?

Vi drar igång vår EU-valvecka och först ut har vi med oss Torbjörn Nilsson, politisk reporter på Expressen som tillsammans med Kodjo, Hanna och Linnea pratar om varför EU-valet ofta verkar så tråkigt, trots att det egentligen är svinintressant.

2019-05-06
Länk till avsnitt

Allt om avokadon med Julia Gummesson

Linnéa, Maria, och Kodjo träffar Julia Gummesson som lär oss allt om detta underverk - avokadon. Varför är den så poppis, och vad har mexikanska kartellen med avokadoodlingen att göra egentligen?

2019-05-05
Länk till avsnitt

Allt om påskön med arkeologen Helen Martinsson-Wallin

Idag är arkeologen Helene Martinsson-Wallin i studion! Hon är expert på påskön och har varit där flera gånger och gjort utrgävningar. Kodjo, Linnéa, och Maria lär sig allt om en av världens mest mytomspunna öar!

2019-05-04
Länk till avsnitt

Kemisten Stina Jansson - Avfall och återvinning i rymden

Kalle, Kodjo och Maria sänder från Umeå och gästas vi av kemisten Stina Jansson som forskar på Umeå universitet och som jobbat på Nasa och tagit fram sätt att återvinna avfall i rymden! Hur kan man utnyttja bajs på en rymdstation och hur är stämningen inne på Space Center? Vi får svaren!

2019-05-03
Länk till avsnitt

Rebecka Åhlund om sitt alkoholmissbruk

Rebecka Åhlund är på plats och pratar öppenhjärtigt om sin alkoholism! Från att gömma vin i strumplådor, till den långa vägen mot nykterhet. David, Kodjo och Hanna är i studion.

2019-05-02
Länk till avsnitt

Kristoffer Örstadius - Så spåras och kartläggs vi av appar

Kalle, Victor och Kodjo gästas av journalisten Kristoffer Örstadius som granskat hur appar kartlägger vårt rörelsemönster och säljer vidare information om oss utav att vi vet om det.

2019-05-01
Länk till avsnitt

Kristin Kaspersen

Kistin Kaspersen gästar oss, Victors absoluta drömgäst! En utav Sveriges mest erfarna programledare och välbekanta ansikten berättar allt om sitt liv i rutan för Marcus, Victor och Nanna.

2019-04-30
Länk till avsnitt

Tilde Björfors - Nycirkus

Tilde Björfors lär Kalle, Maria och Marcus allt om cirkusens udda värld och historia! Vi pratar om livsfaror, vem som egentligen blir cirkusartist och skillnaden på traditionell cirkus och nycirkus och mycket mycket mer.

2019-04-29
Länk till avsnitt

Allt om streetwear med Emilian Minas

Hanna, David, och Kalle träffar streetwearexperten Emilian Minas! Vi snackar om var stilen kommer ifrån och varför den blivit så otroligt populär de senaste åren.

2019-04-28
Länk till avsnitt

Hanna Ardéhn från Störst av allt

Kalle, David, och Hanna träffar hela Sveriges nya stjärna Hanna Ardéhn från störst av allt!

2019-04-27
Länk till avsnitt

Dubbelgäst: Ina Lundström och Ola Söderholm

Komikern Ina Lundström kommer till studion och hänger med Hanna, Kodjo, och David och överraskas sen av Ola Söderholm. Vi snackar brädspel, upphittade högermemes och deppig klimatjournalistik.

2019-04-26
Länk till avsnitt

Leif Mannerström

Hanna, Kodjo, och David träffar stjärnkocken Leif Mannerström och pratar fiskpinnar, bea, mötet med Löfven i Nyhetsmorgon och första gången Leif käkade hamburgare i New York 1958, innan det ens kommit till Sverige!

2019-04-25
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.