Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Morgonpasset i P3 ? Gästen

Morgonpasset i P3 ? Gästen

Vetenskap, udda djur, historia och spännande händelser. Morgonpasset i P3 tar sig an kända och okända gäster och pratar om spännande, galna och oväntade ämnen. Ansvarig utgivare: Sîlan Diljen

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/morgonpassetip3gasten

Avsnitt

Så påverkas vi av isolering - Psykologen Lisa Clefberg

Event efter event ställs in och det är många som sitter ensamma hemma just nu. Men hur påverkar det vårt psyke egentligen av att vara inne och isolerad. Detta ska vi snacka om med psykologen Lisa Clefberg!

2020-04-06
Länk till avsnitt

Så påverkar corona brottsligheten - Underrättelsechefen Linda H Staaf

Den internationella brottsligheten har påverkats av corona och de senaste veckorna har tullen gjort färre narkotikabeslag, något som kan låta positivt. Men vad händer när de kriminella nätverken får minskade inkomster från droger och istället måste få in pengar på andra sätt? Linda H Staaf är underrättelsechef på NOA, polisens operativa avdelning och kommer till David, Katherine och Kodjo för att prata coronans påverkan på brottsligheten.

2020-04-03
Länk till avsnitt

Coronans ekonomiska konsekvenser - Andreas Cervenka

Igår hade vi finansminister Magdalena Andersson på besök om hur Sverige ska tackla den ekonomiska krisen efter corona. Idag har vi bjudit in ekonomijournalisten Andreas Cervenka för att sätta den här ekonomiska krisen i kontext med tidigare lågkonjunkturer. Är det värre än 30-talets depression och i så fall, vad får det för konsekvenser för samhället utöver börsras? Och vad säger Andreas om den svenska regeringens agerande?

2020-04-02
Länk till avsnitt

Finansministern Magdalena Andersson om corona

Hur mycket corona tål ekonomin egentligen? Vi går mot väldigt tuffa tider och hur ska Sverige tackla det? Vi har bjudit in den som har det yttersta ansvaret att lösa det här, finansministern Magdalena Andersson

2020-04-01
Länk till avsnitt

Stefan Sauk

David, Marcus och Hanna lär känna en av Sveriges kändaste skådisar och åsiktsmaskinen Stefan Sauk!

2020-03-31
Länk till avsnitt

Amat Levin - Relationen mellan Gambia och Sverige

Vi får besök av journalisten Amat Levin som i sin nya bok Slumpens barn skriver om den speciella relationen mellan Sverige och Gambia. Varför är våra två länder så tätt sammanlänkade och hur kommer det sig att vi har ett så pass stort svenskgambiskt community trots att Gambia är ett av Afrikas minsta länder?

2020-03-30
Länk till avsnitt

Annika Strandhäll

Dagens gäst är föredetta social- och socialförsäkringsminister Annika Strandhäll. Hon berättar vad som egentligen hände i höstas när hon lämnade sin post efter att hennes man tagit sitt liv.

2020-03-27
Länk till avsnitt

OS-historikern Martin Johansson

Med anledning av att Sommar-OS 2020 ställs in, gästas vi av OS-historikern Martin Johansson som kan ALLT om Olympiska Spelen.

2020-03-26
Länk till avsnitt

Kroppsaktivisten Cristian Quinteros Soto

Som ung hatade han sin kropps. Han tyckte allt var fel med den. Men en dag lägger han med darriga fingrar upp en nakenbild på Instagram, och nu älskar han sin kropp!

2020-03-25
Länk till avsnitt

Daniel Adams-Ray och Janice

P3 Sessions är tillbaka, och nu när många konserter och turnéer ställs in kommer kanalen sända flera livespelningar i veckan! Först ut är Daniel Adams-Ray i sällskap av Janice. Spelningen hittar du på Musiken i P3:s youtube!

2020-03-24
Länk till avsnitt

Rapport från ett slakteri med Lina Gustafsson

Lina Gustafsson är veterinären som tog jobb på ett slakteri. Hon ville arbeta med djurskydd och se hur det egentligen gick till på slakterier, men stod inte ut mer än några månader. Hon förde dagbok under den tiden, och det är den dagboken som legat till grund för boken Rapport från ett slakteri, där Lina delat vad hon upplevde.

2020-03-23
Länk till avsnitt

Komikern Emma Molin

Emma Molin har varit med i humorgruppen Grotesco sedan 1997. Idag kan hon även titulera sig galaprogramledare, manusförfattare och en av Sveriges roligaste komiker!

2020-03-20
Länk till avsnitt

Katastrofläkaren Johan von Schreeb

Johan von Schreeb är professor i global katastrofmedicin och är expert på krissituationer i vården och har jobbat i 25 år på katastrofdrabbade områden. Just nu arbetar han bland annat med myndigheter för att se till att Sverige klarar denna pandemin och hur vården ska bara på bästa sätt.

2020-03-19
Länk till avsnitt

Simon Gärdenfors

Vi gästas av komikern, artisten, serietecknare, poddaren - ja mångsysslaren helt enkelt, Simon Gärdenfors. Vi snackar komiska referenser, behovet av att ständigt provocera och besattheten av ramen.

2020-03-18
Länk till avsnitt

Gina Dirawi

Marcus, Hanna och David får besök av programledaren Gina Dirawi som är tillbaka efter en längre tids paus.

2020-03-17
Länk till avsnitt

Coronavaccin med professor Matti Sällberg

Katherine, David och Kodjo gästas av professor Matti Sällberg som jobbar med vaccinutveckling vid Karolinska Institutet. Han och hans team är ett av 35 forskningslag i världen som arbetar med att hitta ett vaccin mot corona. För David, Kodjo och Katherine berättar han hur arbetet går till.

2020-03-16
Länk till avsnitt

Författaren Pascal Engman

Vi träffar författaren Pascal Engman som skrivit en deckare om incels. Sänder gör Katherine, David och Kodjo.

2020-03-13
Länk till avsnitt

Riskkapitalisten Susanne Najafi

Dagens gäst är Susanne Najafi, vars liv tog en dramatisk vändning efter hon bröt nacken i en skidolycka. Idag är hon riskkapitalist och investerar där ingen annan vågar. Marcus, Katherine, och Kodjo sänder.

2020-03-12
Länk till avsnitt

Babben Larsson

En av våra mest ikoniska komiker som gjorde stand up långt innan det ens kommit till Sverige. Nu är hon aktuell med en ny show! Babben har under sina dryga 30 år i branschen gjort humor, teater, musik och har MYCKET att berätta. Bland annat får vi höra om hennes värsta bombning på scen.

2020-03-11
Länk till avsnitt

Konsertkungen Thomas Johansson

Thomas Johansson grundade EMA Telstar som idag blivit Live Nation och är en av världens största konsertarrangörer. Han har bokat otaliga världsartister och berättar om allt från sälshowen som öppnade för Jimi Hendrix till hur Janis Joplin lärde honom dricka tequila.

2020-03-10
Länk till avsnitt

Kungligt med Ebba Von Sydow

Ebba Von Sydow snackar Megxit med anledning av att Prins Harry och Meghan Markle gör sina sista offentliga uppdrag som kungligheter. Vi avhandlar även det svenska Kungahuset och hur normala de faktiskt är.

2020-03-09
Länk till avsnitt

Joe Labero

För att citera David: "Idag har vi ynnesten att hänga med Joe FUCKING Labero!". Sveriges mest framgångsrika trollkarl är i studion och pratar om sin över 30 år långa karriär.

2020-03-06
Länk till avsnitt

Love is blind med psykologen Liria Ortiz

Kan man verkligen bli störtförälskad i någon på bara några dagar dessutom utan att ha sett personen? Idag dissekerar vi serien som alla pratar om just nu - Love is blind. Vilka slutsatser kan man dra av problemen som uppstod mellan paren som deltog? Till vår hjälp har vi tagit in psykologen Liria Ortiz!

2020-03-05
Länk till avsnitt

Tv-spelens historia med speljournalisten Tobias Bjarneby

Förra veckan gjorde vi den fruktansvärda upptäckten att Katherine aldrig spelat eller ens rört ett tv-spel! Vi tvingade henne därför att spela det första Super Mario-spelet på Nintendo, och idag ska vi dyka ännu djupare i tv-spelens historia. Tobias Bjarneby, grundare av Stockholms spelmuseum och speljournalist i snart 30 år kommer till studion och lär oss allt som finns att veta om spel och spelandets historia - de viktigaste personerna, spelen, och händelserna.

2020-03-04
Länk till avsnitt

Hanna Widerstedt

Idag gästas vi av konstnären Hanna Widerstedt som först blev känd 2012 efter en skandalomsusad tid Big Brother. Hon erkände senare att allt varit ett konstprojekt och sen flyttade hon till Berlin för att hålla på med sin konst. Väl där gick dock allt snett och hon arbetade som prostituerad i sju år, idag får vi höra henne story.

2020-03-03
Länk till avsnitt

Nazistjägare - Susanna Wallstén

Författaren Susanna Wallstén är gäst och berättar om nazister som flydde till andra länder efter andra världskriget och jakten efter dem. Vilka är nazistjägare och hur har det gått till när olika aktörer, från den israeliska underrättelsetjänsten Mossad till privatspanare, försökt hitta nazister som lyckades fly rättvisan?

2020-03-02
Länk till avsnitt

Biologisk ålder med Sara Hägg

Vad är skillnaden på kronologisk och biologisk ålder? Och kan man egetnligen äta sig yngre och friskare? Vi frågar Sara Hägg som är docent i molekylär epidemiologi och forskar på biologisk ålder.

2020-02-28
Länk till avsnitt

Ljudarkitektur med Björn Hellström

Björn Hellström, professor och akustiker, hjälper oss lyssna efter ledtrådar i klippen som Kodjo skickat. Han berättar också om ljudidentiteten som Malmö Stad tog fram och varför det provocerade så mycket.

2020-02-27
Länk till avsnitt

Hasse Aro

I jakten på Kodjo får vi idag hjälp av självaste Hasse Aro. Han berättar allt han vet om försvinnanden, vad är bästa sättet att hålla sig gömd och hur hittar man någon egentligen?

2020-02-26
Länk till avsnitt

Hedda Stiernstedt

Marcus och David får besök av Hedda Stiernstedt som berättar om nya filmen Min pappa Marianne, mediebilden av sig själv och försöker hjälpa dem lokalisera Kodjo.

2020-02-25
Länk till avsnitt

Gabbermåndag med Samir Yosufi

Äntligen gabberfest! DJ:n HAJ300 aka Katja Lindeberg spelar, gästerna Lois och John berättar om sin relation till genren och Musikguiden Samir Yosufi berättar om gabberns historia.

2020-02-24
Länk till avsnitt

Arbetet med att stoppa sexköpare - Poliserna Elin Sjögren & Linnea Horgby

Katherine, David och Kodjo får besök Elin Sjögren och Linnea Horgby som jobbar på Södermalmspolisen i Stockholm. De ligger bakom insatsen där polisen för några veckor sen grep 41 stycken sexköpare på Södermalm genom arbete med civilspaningen under en dryg veckas tid. Männen greps vid tillslag mot tre olika lägenhetsbordeller. Vad händer vid ett sånt här ingripande och hur reagerar männen samt de prostituerade när polisen plötsligt knackar på?

2020-02-21
Länk till avsnitt

Skådisen Nora Rios

David, Katherine och Kodjo lär känna skådisen Nora Rios, mer känd som Sulle i serien Kalifat. Hur var det att förbereda sig inför en sådan roll och hur identifierar man sig med en roll som gör extrema val?

2020-02-20
Länk till avsnitt

Tech-entreprenören Johannes Schildt

David, Katherine och Kodjo gästas av Johannes Schildt som grundat vårdappen Kry. Vi pratar tech- och start up-kultur, den senaste tidens kritik mot vårdappar och genom ett quiz tar vi reda på hur lik Johannes är karaktärerna i serien Silicon Valley. Är han milt positiv till mikrodosering av LSD och ryggar han tillbaka av tanken på att använda programmet Power Point?

2020-02-19
Länk till avsnitt

Framtidens arkitektur med Sanna Hederus

Vilka material kommer vi bygga husen 2040 i? Hur hanterar vi självkörande bilar? Hur undviker vi stora översvämningar? Marcus, David och Hanna pratar med arkitekten Sanna Hederus om hur framtidens städer kommer se ut och utformas.

2020-02-18
Länk till avsnitt

Rasistskandalen i Big Brother - Kim Kamal och Aron Verständig

Vi pratar om Big Brother och att två deltagare fick lämna programmet förra veckan på grund av antisemitiska uttalanden. En av dem, Kim Kamal kommer till studion. Han har bett om ursäkt för sina uttalanden men vad fick honom att prata nedlåtande om judar från första början och vad har det fått för konsekvenser? Vi gästas även av Aron Verständig, ordförande i judiska centralrådet och judiska församlingen i Stockholm, för att prata om den här typen av vardaglig antisemitism och hur utbredd den är i Sverige.

2020-02-17
Länk till avsnitt

Alla hjärtans dag-special: blind date i studion!

Det är Alla hjärtans dag och inspirerade av SVT:s Första dejten får Emma och Oscar gå på blind date i Morgonpassets studio. David, Kodjo och Katherine följer med hela vägen. Frågan är: kommer det bli en andra dejt eller hatar de varandra?

2020-02-14
Länk till avsnitt

Kriminologen Christoffer Carlsson

Det senaste året har det pratats mer och mer om det ökade gängvåldet, skjutningar och sprängningar. Men hur ser det ut egentligen? Har våldet ökat, vad beror det på, och hur får man folk att sluta? Detta snackar vi om med kriminologen Christoffer Carlsson, känd från Veckans Brott!

2020-02-12
Länk till avsnitt

Kristin McMillen - Tsunamin 2004

Nyligen släppte SVT miniserien Tsunami, en dramaserie som tar avstamp i naturkatastrofen där över 200 000 människor dog, varav drygt 500 var svenskar. Men hur är det att se en sådan serie idag om man var på plats och upplevde tsunamin? Det svarar journalisten Kristin McMillen på som var där med sin familj 2004 när det hände.

2020-02-11
Länk till avsnitt

Anis Don Demina

Anis Don Demina är en av Sveriges största youtubers som gör solo-debut i Melodifestivalen på lördag, men det är tredje gången han står på Mello-scenen. Vi lär känna Anis och pratar om konsumtion, youtube och Dubai.

2020-02-10
Länk till avsnitt

Rebecca & Fiona

DJ-duon och producenterna Rebecca & Fiona kommer direkt från Grammis där de var nominerade i årets dans tillsammans med Kornel Kovács och skvallrar om efterfesten och hypar för sitt nya program Rebecca & Fiona i P3 som kommer gå fredagskvällar i kanalen.

2020-02-07
Länk till avsnitt

Sebastian Stakset

Hiphop-legenden och före detta Kartellen-medlemmen Sebastian Stakset, tidigare känd som Sebbe Stax, kommer till studion för att snacka tro, förlåtelse och såklart musik!

2020-02-06
Länk till avsnitt

Slöjddebatt med Kristoffer Appelquist och framtidens artist Alex Järvi

Kristoffer Appelquist från Svenska nyheter debatterar slöjdens vara eller icke-vara med Konstfacks rektor Maria Lantz. Dessutom får vi besök av Alex Järvi och breakar för honom att han är framtidens artist i februari.

2020-02-05
Länk till avsnitt

Komikern Henrik Nyblom

Marcus, Hanna och David får besök av komikern Henrik Nyblom som bjuder på sång, musik och inte minst några riktiga rövarhistorier.

2020-02-04
Länk till avsnitt

Allt om fett med Jenny Damberg

Journalisten och författaren Jenny Damberg berättar för David, Katherine och Kodjo om fettets status bland nationalistiska kretsar, surhaj som smakar kiss och det stora fettberget som hittades i London 2017.

2020-02-03
Länk till avsnitt

Vi lär känna bowlingvärldsmästarna Jenny Wegner och Josefin Hermansson

Marcus, Katherine och Kodjo får besök av världens bästa bowlare! Sen augusti 2019 är nämligen dagens gäster Jenny Wegner och Josefin Hermansson regerande världsmästare för då tog de guld i Las Vegas. Vi pratar om bowlingkultur, prestationsångest och vad för slags sten-psyke som krävs för att bli BÄST I VÄRLDEN på bowling.

2020-01-30
Länk till avsnitt

Om Kobe Bryant och hans legacy med Amat Levin

David, Katherine och Kodjo lär sig idag mer om basketstjärnan Kobe Bryant som för några dagar sedan gick bort i en tragisk helikopterolycka, tillsammans med nio andra personer, däribland hans dotter. Inte bara basketvärlden utan HELA världen tycks sörja! Journalisten och basketnörden Amat Levin kommer till studion för att berätta vem han var och varför han blev så stor.

2020-01-29
Länk till avsnitt

Om coronaviruset med Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar

Det nya decenniet har bland annat inneburit ett helt nytt luftburet virus, nämligen Coronaviruset som först upptäckes i Wuhan-provisen i Kina och nu finns det också fall i Europa. Men hur oroliga behöver vi vara? Finns det något vi kan göra redan nu för att skydda oss? Och hur väl förberedda är vi i Sverige om det skulle komma hit? I studion har vi Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar som besvarar alla våra frågor om epidemier och coronaviruset!

2020-01-28
Länk till avsnitt

Författaren Mats Strandberg om terapi för monster

Hur skulle det låta om kända klassiska skräck-ikoner såsom vampyrer, Frankensteins monster, Dr. Jekyll, eller Dorian Grey fick gå i modern terapi? Vilka diagnoser skulle de få? Narcissism, dissociativ identitetsstörning, mommy-issues, utseendefixering? Detta har författaren Mats Strandberg utforskat i nya boken Monster i terapi som han skrivit tillsammans med psykologen Jenny Jägerfeld.

2020-01-27
Länk till avsnitt

Vi lär känna skådisen Agnes Lindström

David, Kodjo och Katherine hänger med Agnes Lindström den här morgonen som till vardags bor i LA och jobbar som skådespelare. Vi snackar koreanska span, konsten att få till den perfekta amerikanska dialekten och dessutom har Agnes gjort sin populära procentanalys på programledarna.

2020-01-24
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.