Sveriges 100 mest populära podcasts

Morgonpasset i P3 ? Gästen

Morgonpasset i P3 ? Gästen

Vetenskap, udda djur, historia och spännande händelser. Morgonpasset i P3 tar sig an kända och okända gäster och pratar om spännande, galna och oväntade ämnen. Ansvarig utgivare: Caroline Lagergren

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/morgonpassetip3gasten

Avsnitt

Benjamin Ingrosso om tv-bråket: ?Jag är absolut konflikträdd?

Benjamin Ingrosso utsätts för ett fejkbråk live i studion mellan David och Babs, för att testa hans konflikträdsla. Det efter ett uppmärksammat "bråk" mellan två gäster i Benjamins tv-program, där Benjamin själv hamnade i en stel sits. Dessutom berättar han om sin kommande (och första!) sommarturné i Sverige och Norge och om hans kommande album, skrivet på engelska.

2023-05-31
Länk till avsnitt

Allt om raps med experten Albin Gunnarson

En av Sveriges, kanske Nordeuropas, absolut främsta rapsexperter Albin Gunnarson lär oss allt om raps. Han berättar om hur det är att vinna en internationell tävling i att odla raps. Han berättar vad du kan använda raps till och ger sina bäst odlingstips. Tillsammans med Linnea och David ger de sig också in i debatten om olivolja vs rapsolja. Gunnarson berättar också om sin fru som är minihäst-uppfödare.

2023-05-30
Länk till avsnitt

Tobias Karlsson från Let's Dance om hiv-fördomarna

Tobias Karlsson är SOLSTRÅLEN som dansade sig in i svenskarnas hjärtan och på lördag ser vi honom i Let's Dance-finalen tillsammans med Charlotte Kalla. Vi pratar om dansandet, ensamheten i barndomen och chocken efter hiv-beskedet. Tobias Karlsson slår hål på fördomarna om hiv och hjälper oss förstå hur samhället ibland fortfarande har en skev syn på hiv.

2023-05-26
Länk till avsnitt

Viktor Norén: "Kåthet har förstört talanger"

Viktor Norén slog igenom för snart 20 år sen med sitt rockband Sugarplum Fairy. Sen dess har han skrivit banger efter banger och är nu ÅTERIGEN skivaktuell. Han är med i Talang-juryn, musikalen Hair och har TV-serien Bröderna Noréns underbara resa med Gustaf Norén på TV4. Vi pratar om hur man hittar nya artister, hur man kan vara så passionerad och varför tanter är GALNA i Viktor.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-05-25
Länk till avsnitt

Överstelöjtnant Joakim Paasikivi: "Ryssland har tagit Bachmut"

Under helgen har vi fått flera rapporter från striderna i Bachmut och Belgorod. Vem är bättre lämpad för att hjälpa oss förstå vad som händer om inte överstelöjtnant Joakim Paasikivi. Vi pratar med Joakim om händelserna i Belgorod, striden om Bachmut och den kommande ukrainska våroffensiven. Finns det en chans att kriget snart är slut om offensiven blir lyckad? Vilka är Wagnergruppen? Kan Putin komma att använda kärnvapen? Vilka är de ryska separatisterna?

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-05-24
Länk till avsnitt

Allt om spelberoende

Psykologen och spelforskaren Anders Nilsson svarar på allt vi velat veta om spelberoende. Hur länge har människan drabbats av spelberoende? Vad beror det på och hur kan man bli frisk? Har du problem med spel eller svårt att kontrollera ditt spelande - kontakta Stödlinjen.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-05-23
Länk till avsnitt

Tareq Taylor höll på att bli skjuten av sin farbror

Tareq Taylor är TV-kocken som charmat och enat en hel nation med sina fantastiska matlagningskunskaper och sin otroliga personlighet. Vi pratar om nya serien "Drömlandet" med Carina Bergfeldt, att han "varit en fegis jättelänge", att han var 1mm från att bli förlamad och gången hans farbror höll på att skjuta honom. Dessutom får vi höra Tareq Taylor sjunga Ordinay People av John Legend.

Programledare: David Druid och Linnea Wiklbad

2023-05-22
Länk till avsnitt

Stjärnskådespelaren Hanna Ardéhn rakade av sig håret för rollen

Hanna Ardéhn är den prisbelönta skådisen som slog igenom i TV-serien "Störst av allt" sen dess har man kunnat se henne i bland annat "Nattryttarna" och "The Playlist"och nu är hon aktuell i nya serien "Leva life". Vi pratar om hur det kändes att raka av sig håret för att spela rollen Nora som får en cancerdiagnos, hur det är att dejta utan hår och om Hannas jobb som psykolog.

Programledare: David Druid och Margret Atladottir

2023-05-19
Länk till avsnitt

Martin Melin (L): "Vill inte att vi lägger allt för mycket makt hos EU"

Martin Melin (L) vikarierade i utrikesutskottet och var Liberalernas utrikespolitiska talesperson. Ämnen som berördes var Liberalernas och Sverigedemokraternas relation, Nato, EU och om huruvida Turkiet är en demokrati. Martin firar 33 år som polis och vi undrar om hur han interagerar med folk som känner igen honom i tjänst. David Druid och Martin jämför även sina förhållanden och Martin avslöjar att han kan ha samlag 49 gånger i veckan.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-05-17
Länk till avsnitt

Champions League för dummies

Sportjournalisten och fotbollsälskaren Siavoush Fallahi gästar oss och förklarar varför vi borde bry oss om Champions League och semifinalerna som spelas i veckan. Och vem är egentligen det norska stjärnskottet Erling Haaland? Allt det och lite till får vi svar på.

Programledare: Linnea Wikblad och David Druid

2023-05-16
Länk till avsnitt

Emil Persson om Johan Pehrsons gråtr*nk

Countrymusik, fördomar och en direkt vägran när folk vill gå hem från en fest. Skaparen bakom succén Fördomspodden gästar studion och berättar om att han är den sista att lämna en fest, Johan Pehrsons vilja att ha speglar i taket och att han är (en) av många hjärnor bakom Filip och Fredriks mediaimperium.

Programledare: Linnea Wikblad och David Druid

2023-05-15
Länk till avsnitt

Icona Pop har gjort sjuka saker för kärleken

Aino Jawo och Caroline Hjelt från Icona Pop slog igenom för över tio år sen med dunderhiten "I love it", sen dess har dom rivit dansgolv världen över, dom har prisats och deras musik har streamats många hundra miljoner gånger. Vi prata om galna saker man gör för kärleken, Beyoncé, turnélivet, Matty Healy, Taylor Swift och Harry Styles! Om du vill höra mer av Icona Pop kan du lyssna på Skivhyllan i P3 med Icona Pop där de delar med sig av låtar som inspirerat dem genom åren!

Programledare: David Druid och Margret Atladottir

2023-05-12
Länk till avsnitt

Arvid Stark från Gift vid första ögonkastet

Arvid Stark från SVT-programmet Gift vid första ögonkastet berättar varför han har haft svårt att visa känslor för partners och varför hans mormor skickade honom på sexkurs?? Hur viktig är attraktion i ett förhållande och hur går det egentligen för Arvid och Ida, IDAG!?

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-05-11
Länk till avsnitt

Hedda Stiernstedt: "00-talet var en hemsk tid för unga tjejer"

Det är väl ingen som missat att 00-talet är tillbaka med besked och i den nya komedin "One more time" får Hedda Stiernstedt återuppleva 2002 om och om igen. Vi pratar nostalgi med Hedda Stiernstedt och tar oss tillbaka till det ljuva och problematiska 00-talet. Hedda spelar dessutom Börje Salmings första frun i en kommande serie och berättar om när han var på plats i Vancouver under hyllningarna till hockeylegenden.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-05-10
Länk till avsnitt

Johar Bendjelloul om Eurovision: "Kriget märks i flera av bidragen"

Journalisten och Eurovision-entusiasten Johar Bendjelloul gästar och djupdyker i årets startfält och säger vad vi behöver hålla koll på inför kvällens deltävling där Loreen tävlar. Förra året vann Ukraina, men tävlingen kommer istället att hållas i Liverpool.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-05-09
Länk till avsnitt

Marinbiologen varnar: Därför ska du inte kissa i havet

Tillsammans med marinbiologen Inger Näslund djupdyker vi i allt du velat veta om havet! Finns det några fiskar kvar i haven? Hur stort problem är överfiske? Finns det alltså en hel ö av PLAST!? Vi lär oss allt om korallers sexliv och ber Inger Näslund svara på alla era frågor! Dessutom hade fan Danny Saucedo en fråga till Inger om Österjsön.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-05-08
Länk till avsnitt

Allt om kung Charles kröning

Det var 70 år sen sist och nu är det dags igen. Imorgon kröns Kung Charles i Westminster Abbey och vi får en rejäl genomgång av förutsättningarna av chefredaktören för "The Local" James Savage! Ebba Kleberg von Sydow är på plats i London och ger oss en rapport om stämningen på gator och torg! Vi snackar gästlista, den mystiska ceremonin, Meghans frånvaro, Prins Andrew och Camilla Parker Bowles.

Programledare: David Druid och Margret Atladottir

2023-05-05
Länk till avsnitt

Emil Hansius testade livet som EPA-raggare

Youtubern Emil Hansius om sin youtube-serie där han testar livet som EPA-raggare, han avslöjar att det blir en säsong två. Dessutom berättar han om hur det var att få veta att han skulle bli pappa till tvillingar.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-05-03
Länk till avsnitt

Louise Epstein testar energidryck: "Jag är rädd"

Radioikonen Louise Epstein gästar och berättar om sin nya podd "I hjärnan på Louise Epstein". Vi testar hennes hjärna och så dricker hon energidryck för första gången i sitt liv.

Programledare: David Druid och Margret Atladottir

2023-05-02
Länk till avsnitt

Därför lär sig Sara Sommerfeld jiddisch

Sara Sommerfeld är känd för sina ikoniska roller som bland annat Tsatsikis morsa och Nazli i Vingar av glas, nu är hon aktuell med föreställningen Show Bizniz där delar av monologerna på jiddisch. Vi pratar om ett av Sveriges fem minoritetsspråk och varför det håller på att dö ut.

Programledare: David Druid och Margret Atladottir

2023-05-01
Länk till avsnitt

Hennes modevisning har setts av över 100 miljoner människor

Beate Karlsson är kanske den hetaste modedesignern vi har i detta land. Hennes kläder bärs av Doja Cat och Björk, hon har hundra miljoner visningar på sina modeshower och har gjort en silikonreplika av Kim Kardashians berömda rumpa. Vi pratar med stjärnskottet om att klä artisteliten och varför hennes modevisningar med ramlande modeller och kraschande kulisser är så enormt virala.

Programledare: David Druid och Linnea Wibklad

2023-04-28
Länk till avsnitt

Alice Stenlöf om flirten med världsstjärnan

I den nya podden "Vad fan hände" väljer influencern Alice Stenlöf att vara 100% ärlig. Vi testar hennes ärlighet och ser var hennes gräns går. Vad hände egentligen mellan henne och Bianca Ingrosso? Varför "kastade hon ut" Klara Elvgren från deras gemensamma boende? Varför tog det slut med Jireel? Vad tjänar Alice Stenlöf? Och vem är världsstjärnan som raggade upp henne?

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-26
Länk till avsnitt

Verklighetens Succession ? Jan Helin

I måndags kom nyheten att både Fox News och CNN säger hejdå till sina stjärnankare. Vad är det egentligen som pågår i mediesvängen på andra sidan Atlanten? Bevittnar vi ett avsnitt av Succession i realtid? SVTs medie- och programdirektör Jan Helin om varför Fox News Tucker Carlson och CNNs Don Lemon fått lämna sina uppdrag. Jan Helin berättar om Rupert Murdoch, den lite orättvisa jämförelsen med Jan Stenbeck och rösträkningsföretaget Dominions stämning mot Fox News .

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-26
Länk till avsnitt

Diamant Salihu om Encrochat-avslöjandet: "Maktvakuumet har lett till kaos"

Journalisten Diamant Salihu berättar om sin nya bok "När ingen lyssnar". Hur påverkades dom svenska gängkriminella av att den krypterade tjänsten Encrochat hackades av polis - och hur ser läget ut idag?

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-25
Länk till avsnitt

Allt du velat veta om älg

Den stora älgvandringen är igång och vi pratar med älgexperten - professorn i viltekologi - Göran Ericsson. Göran får svara på alla våra dumma frågor, hjälper oss förstå varför älgen vandrar och ger oss en lektion i älgkunskap. Vad ska man göra om man möter en älg? Vad är en vit älg och varför är dom VITA? Och vad vet vi om älgens känsloliv?

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-24
Länk till avsnitt

Mark Levengood: "När livet bjuder på en bajsmacka, då tuggar man"

Mark Levengood har ett par tuffa månader bakom sig och vi pratar om vikten av nära vänner i svåra perioder, hur man vårdar en vänskap och vad som är skillnaden mellan kärleken för en platonisk vän och en romantisk. Mark Levengood är aktuell med en bok om vänskap som heter just "Vänskap"!

Programledare: David Druid och Margret Atladottir

2023-04-21
Länk till avsnitt

Zofia Selimi om romsk matkultur och uppväxten under flykt

Hon driver ett av sveriges populäraste matkonton på Instagram och berättar i sin nya kokbok "Zofias romska balkanmat" för första gången om sitt romska ursprung. Hon gästar programmet och lär oss om romsk balkanmat och bjuder David Druid och Linnea Wikblad på några maträtter från boken. Hon berättar också om hur hon fick fly från Balkan på grund av inbördeskriget och senare kom till Sverige.

2023-04-19
Länk till avsnitt

Lucianoz ? dansbandsstjärnan från Rinkeby

Hela grannskapet samlades nedanför Luciano Axelssons fönster för att lyssna på när han sjöng som barn. Sveriges nye dansbandskung gästar oss och berättar om hur det var att slå igenom på bara några månader - och om att han vill göra dansband coolt.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-18
Länk till avsnitt

Annette Kullenberg startade 70-talets #metoo

Anna Hedenmo är journalist och programledare för Min sanning, Agenda och har skrivit boken "Solitär" om Annette Kullenberg. Vi pratar om den ikoniska journalisten som på 70-talet låg bakom "Dokumentet" där Aftonbladets kvinnor gjorde upp med spritkultur och tafsande kollegor. Annette Kullenberg var känd för sin sylvassa ton och blev stilbildande för kvinnliga journalister. Självklart pratar vi om det historiska radioögonblicket där Annette recenserar Pär Nuders bok med Pär i luren.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-17
Länk till avsnitt

Komikern Branne Pavlovic: "Harry Potter är en dålig kopia av Sagan om ringen"

Komikern Branne Pavlovic är självutnämnd film- och serieexpert och sågar hela Harry Potter-universumet inför den kommande Harry Potter-serien! Vi får Brannes tighta lista på de bästa filmerna från barndomen! Branne Pavlovic har även ett och annat att säga om knark, ligger lustgas-trenden bakom epa-dunken och har 2/3 av befolkningen ingen hjärna längre?

Programledare: Hanna Hellquist och David Druid

2023-04-14
Länk till avsnitt

Ärkebiskop Martin Modéus om tro i en tid av kris och krig

Ärkebiskop Martin Modéus är innehavare av det högsta ämbetet inom Svenska kyrkan! Vi pratar med Martin om vad en ärkebiskop egentligen gör och lär oss om hur kyrkan styrs. Dessutom pratar vi med ärkebiskopen om kritiken mot Svenska kyrkans syn på transpersoner och varför det inte präster är tvingade att viga samkönade par. Martin Modéus berättar om det täta samarbetet med staten i tider av kris och krig.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-13
Länk till avsnitt

Så får du någon på fall vid första ögonkastet ? Sexolog Kalle Norwald

Gift vid första ögonkastet har dragit igång och vi pratar med sexologen Kalle Norwald om hur man skapar det ultimata första ögonkastet! Hur visar man sig från sin bästa sida? Hur viktig är fysisk attraktion? Går det att jobba upp attraktion? Kalle Norwald svarar på lyssnarfrågor som hur man vet att det är dags att göra slut och hur man ber sin partner om mer bekräftelse.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-12
Länk till avsnitt

Så allvarlig är Pentagonläckan ? Överstelöjtnant Johan Huovinen

Under påskhelgen läckte hemlighetsstämplade dokument från det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon på sociala medier. Vi pratar med överstelöjtnant Johan Huovinen om hur allvarlig läckan är, vad som står i dokumenten och hur vi kan veta att det som står är sant.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-12
Länk till avsnitt

Titiyo om att slå i USA: "Mitt namn påminde för mycket om tits"

Sångerskan och ikonen Titiyo Jah gästar oss och berättar om uppväxten i Bergshamra, om hur 11 septemberattackerna gjorde så att hon aldrig slog stort i USA och om att hon har ett relativt slappt "yes-man" år.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-11
Länk till avsnitt

Fontana ? från brasilianska favelan till Drag Race Sverige

Fontana kom in i Drag Race Sverige som en brasiliansk virvelvind och nu har hen tagit hela landet med storm. Vi pratar med Drag Race Sverige-deltagaren Fontana om resan från den tuffa uppväxten i brasilianska favelan med en konservativ familj till Sverige och succén i Drag Race Sverige.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-10
Länk till avsnitt

Finlands ambassadör: "Natomedlemskapet är inte komplett utan Sverige"

Igår släpptes Finland in i Nato, det trots löftet att Sverige och Finland skulle gå med i Nato hand i hand. Vad betyder det här för Finland och kommer det påverka relationen mellan Sverige och Finland? Vi pratar med Finlands ambassadör i Sverige, Maimo Henriksson.

2023-04-05
Länk till avsnitt

Historiska åtalet mot Trump ? Ginna Lindberg

Igår kom det historiska åtalet mot USA:s expresident Donald Trump, bakgrunden är en ekonomisk uppgörelse med en porrskådis. Vi pratar med Ekots utrikeschef och USA-kommentator Ginna Lindberg. 36 000 poliser var i beredskap och det väntades kunna bli stökigt, aldrig tidigare har en amerikansk president, sittande eller före detta, åtalats för brott. Medierna var portade från rättssalen. Den senaste veckan har dessutom Trumps opinionssiffror kraftigt skjutit i höjden.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-05
Länk till avsnitt

Jan Guillou: "Jag blev gammal för tre år sen"

Journalist och författarlegenden Jan Guillou berättar om sin nya bok "Eventuellt uppsåt att döda ortens gangsters". I den besöker den fiktiva huvudkaraktären Erik Ponti Morgonpasset, hur kommer det sig? Vi får också höra Jan Guillou berätta om läget på Östermalm och hur man ser på någon att den är "nyrik". Han blev nyligen utsatt för bedrägeri när han köpte vin - vad var det som hände egentligen? Är det ett kvitto på att han håller på att bli gammal? Dessutom kommenterar han samtidsfenomen.

2023-04-04
Länk till avsnitt

Mustafa Al-Mashhadani om succén i Tunna blå linjen

Mustafa Al-Mashhadani blev hunk-polisen Khalid med hela svenska folket i SVT-succén Tunna blå linjen, han skriver både manus OCH regisserar. Mustafa Al-Mashhadani föddes 1992 i Bagdad och växte upp i Malmö han pausade utbildningen på teaterhögskolan i Malmö för att ta sig an rollen som Khalid i säsong 2 av Tunna Blå Linjen. Just nu spelar han in en ny tv-serie som huvudförfattare och regissör, tillsammans med Alexander Abdallah.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-04-03
Länk till avsnitt

Så påverkar bråket förtroendet för Janne Andersson ? Olof Lundh

Det har hänt MYCKET inom fotbollsvärlden den senaste tiden. Zlatan är tillbaka i landslaget, bråket mellan Janne Andersson och Bojan Djordjic, damallsvenskan är igång och premiär för herrallsvenskan i helgen. Vi pratar med Olof Lundh om Zlatans Qatar-uttalande, hur bråket mellan Janne Andersson och Bojan Djordjic påverkar förbundskaptenens förtroende och så ger Olof oss en allsvenskan for dummies-genomgång.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-03-31
Länk till avsnitt

Så vanligt är det att höra röster i huvudet

Är det farligt att höra röster i huvudet? Vi pratar med överläkaren i psykiatri Simon Cervenka om vad det innebär att höra röster och om hur (o)vanligt det är. Var går gränsen till att man är sjuk och när ska man söka vård?

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-03-31
Länk till avsnitt

Nikki Amini om "Bäst i test"-succén

Efter en raketkarriär inom musikbranschen blev hon känd för hela svenska folket som den hårda och tuffa jurymedlemmen i Idol, nu är Nikki Amini aktuell som den ständigt skrattande deltagaren i Bäst i test. Linnea Wikblad avslöjar alla hemligheter från inspelningen och kastar Nikki Amini framför bussen. Vi pratar även om att programleda Eldfesten, där den rådande situationen i Iran uppmärksammas.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-03-29
Länk till avsnitt

Han wallraffade som matbud: "Betrakta dem inte som offer"

Managementkonsulten Qaisar Mahmood bestämde sig för att jobba som matbud under tre månader - och att skriva en bok om det. Efter att ha sett flera matbud på stan med samma ursprung som han själv började han fundera över hur det hade varit om han kommit till Sverige idag.

Programledare: Linnea Wikblad och David Druid

2023-03-28
Länk till avsnitt

Andreas Wijk kom ut: "Mina föräldrar ville inte att jag skulle hamna i helvetet"

I femton år försökte han dölja vem han egentligen var men i höstas berättade han för världen att han va gay genom sång och klippet blev viralt. Andreas Wijk växte upp inom Pingströrelsen där hans pappa var präst, han försökte be bort sin homosexualitet och trodde han var dömd till helvetet. Vi pratar även med Andreas Wijk om hans medverkan i Let's Dance och Moulin Rouge!

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-03-27
Länk till avsnitt

Hanna Friberg ger dejtingtips: "Tycker att killen ska betala"

Underbara influencern Hanna "Hannalicious" Friberg gästar oss. Hon är nybliven singel och ger sina bästa tips på hur man på bästa sätt bearbetar ett breakup - och hur man hittar kärleken igen.

2023-03-24
Länk till avsnitt

Thanos Fotas: "Jag imiterar människor som jag råkar ut för"

Komikern Thanos Fotas som är aktuell i nya säsongen av "invandrare för svenskar" gästar och berättar om sin standup-show på Stadsteatern. Vi får dessutom finbesök av "zucchiniturken" Yonan Oglu som reagerar på matpriserna.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-03-23
Länk till avsnitt

Så kan du fasta OCH träna under ramadan

Imorgon är första dagen på ramadan och det betyder att många vuxna muslimer fastar från solen går upp till solen går ner. Kostrådgivaren och före detta thaiboxaren Sara Abouzeedan hjälper oss reda ut hur man ska lägga upp sin träning under den här perioden. Hur ska man träna och fasta samtidigt? Vad ska man äta för att orka?

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-03-22
Länk till avsnitt

Anders Lundin: "Vill vara lite tuff och farlig"

Nordeuropas trevligaste människa Anders Lundin gästar och berättar om hur det är att vara tillbaka i Robinson efter 20 år. Dessutom komponerar han en ny låt live i studion.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-03-21
Länk till avsnitt

Brottarbröderna Jimmy och Martin Lidberg om tuffa uppväxten

Brottarbröderna Jimmy Lidberg och Martin Lidberg är två av de bästa svenska brottarna of all time. Båda har varit rankade etta i världen och tillsammans har de över 50 medaljer. Vi pratar om uppväxten som präglats av missbruksproblematik, att tävla mot sin bror och året där bröderna bröt kontakten.

Programledare: David Druid och Linnea Wikblad

2023-03-20
Länk till avsnitt

Experten Emma Frans: Lyssna lagom mycket på experter

Doktor Emma Frans om sin nya bok "Expertparadoxen: Ska jag alltid lyssna på forskarna?". Hon berättar om hur hon ser på användandet av forskare och experter i media - som man litar blint på när de uttrycker sig. Men hur ska man tänka när olika experter kommer med olika sanningar? Hon ger sina red flags för vad man ska se upp för när olika påståenden slängs runt. Vem är egentligen expert? Vad betyder "skräpforskning"? Emma listar också sina topp tre forskningsfloppar.

2023-03-17
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.