Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Morgonpasset i P3 ? Gästen

Morgonpasset i P3 ? Gästen

Vetenskap, udda djur, historia och spännande händelser. Morgonpasset i P3 tar sig an kända och okända gäster och pratar om spännande, galna och oväntade ämnen. Ansvarig utgivare: Caroline Lagergren

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/morgonpassetip3gasten

Avsnitt

Ester Eriksson

David, Hanna och Kodjo snackar med konstnären och serieskaparen Ester "Esters rester" Eriksson om konst som ett redskap att hantera sorg med och hur svårt det är att rita av något från minnet.

2019-09-14
Länk till avsnitt

Daniel Hallberg

Känd för att vara rolig på Instagram, klassad som Sveriges bäst klädda man och aktuell i SVT:s nya talkshow Luuk & Hallberg vi får besök av ingen mindre än Daniel Hallberg som får träffa Kalle, Hanna, och David.

2019-09-13
Länk till avsnitt

Allt om Robert Mugabe - Johan Ripås

I förra veckan dog Zimbabwes förra ledare Robert Mugabe. Men vem var han egentligen? Utrikesreporten Johan Ripås kommer och berättar. Programleder gör Kalle, Hanna och Marcus.

2019-09-12
Länk till avsnitt

Onsdagskompis - Josefine Jinder

En av våra bästa kompisar Josefine Jinder kommer på besök och hänger med Marcus, Maria, och Hanna. Vi snackar break ups, det jobbiga med att alla måste vara så jävla rena hela tiden och så avslöjar Josefine en kommande flytt till Paris.

2019-09-11
Länk till avsnitt

Renlighetsnormer med sociologen Tullia Jack

Varför tvättar vi oss så ofta egentligen? Behövs det ens? Och varför är det mer OK att vara smutsig på en festival? Linnéa, Hanna, och David träffar forskaren och sociologen Tullia Jack. Hon har forskat på människors renlighetsnormer!

2019-09-10
Länk till avsnitt

Boris Johnson med Therese Larsson Hultin

Linnea, David, och Marcus gästas av Therese Larsson Hultin som är journalist och utrikesanalytiker på SvD. Hon lär oss allt om Storbrittaniens excentriske och mycket omtalade premiärminister Boris Johnson.

2019-09-09
Länk till avsnitt

Skådespelaren Eric Stern

Linnea, Victor och Nanna söndagshänger med skådespelaren Eric Stern och snackar improvisationsteater och en scenkonstnärs känsloliv.

2019-09-08
Länk till avsnitt

Allt om popularitet - psykologen Jenny Jägerfeld

Psykologen Jenny Jägerfeld besöker Kalle, Victor och David och diskuterar varför vi hellre vill vara som alla andra än den vi är. Vad är det som lockar med popularitet?

2019-09-07
Länk till avsnitt

Hur funkar sex när man har en funktionsvariation? - Tobias Holmberg

Tobias Holmberg gästar David, Hanna och Marcus och snackar om fördomar kring personer med en funktionsvariation och sex. Vi får svar på frågor så som, hur dejtar man som funkis? Hur är det att ha sin assistent hängande över sig så fort man vill ragga på nån? Vad är bästa taktiken på Tinder, att skriva eller inte skriva att man sitter i rullstol? Och var går egentligen gränsen för hur mycket en assistent kan hjälpa en med sex?

2019-09-06
Länk till avsnitt

Bill Skarsgård

Kalle, Hanna & David får besök av skådespelaren Bill Skarsgård.

2019-09-05
Länk till avsnitt

Invasiva arter - Viltbiologen P-A Åhlén

Vad är en invasiv art och vad händer med ekosystemet om man råkar släppa ut en sån i naturen? Viltbiologen P-A Åhlén kommer till Kalle, Maria och David och förklarar.

2019-09-04
Länk till avsnitt

Hur tryggt är/upplevs Sverige - Åsa Strid från BRÅ

Har samhället blivit otryggt? Eller matas vi med information som gör att vi känner oss otrygga, trots att samhället egentligen blivit tryggare? Åsa Irlander Strid från BRÅ gästar Linnea, David och Kodjo för att reda ut.

2019-09-03
Länk till avsnitt

P3 Session med Miriam Bryant

David, Nanna och Kodjo börjar veckan med ett Morgonpasset special tillsammans med P3 Session. Tina Mehrafzoon från Musikguiden kommer och vi snackar med Miriam Bryant som ska spela låtar live. Mysigt!

2019-09-02
Länk till avsnitt

Kyssen som räddade The Sims med Angelica Norgren

Maria, Victor, och Nanna träffar Angelica Norgren från P3 spel. Hon har gjort en dokumentär om The Sims! När spelet skulle lanseras i början på 2000-talet så var det nära en totalflopp, men tack vare en avgörande händelse förändrades allt.

2019-09-01
Länk till avsnitt

Ekopsykologen Pella Thiel

Nanna, David, och Victor träffar ekopsykologen Pella Thiel, vars namn Nanna har minst sagt svårt att uttala... Pella berättar bland annat om en flod som har fått egna juridiska rättigheter och hur vi ska leva i bättre balans med naturen! Flummigt? Ja! Men intressant.

2019-08-31
Länk till avsnitt

Allt om ålar - Patrik Svensson

Vad är det som gör att ål är världens skummaste fisk? Vad håller de på med egentligen? Och varför i Sargassohavet? Patrik Svensson, författaren av boken Ålevangeliet gästar David, Nanna och Hanna för att snacka världens mest gåtfulla fisk.

2019-08-30
Länk till avsnitt

Filip Hammar

Victor, Hanna och David får besök av Filip Hammar!

2019-08-29
Länk till avsnitt

Alice Stenlöf

Hur är det att behöva skapa snyggt content 24/7, varför stod hon på scen i ett utsålt Globen när hon har sjuk scenskräck och var går gränsen mellan kompis och assistent? Nanna, Kodjo och Marcus lär känna influencern Alice Stenlöf.

2019-08-28
Länk till avsnitt

Vad händer vid en flygolycka? - Peter Swaffer från Haverikommissionen

Vad händer när ett flygplan kraschar? Det ska Linnea, Hanna och Kodjo ta reda på när Peter Swaffer från Haverikommissionen ska prata flygplan från svarta lådor till autopilot och överlevnadschans vid nödlandning på vatten.

2019-08-27
Länk till avsnitt

Hur nära är vi en lågkonjunktur? - Nationalekonomen Johnanna Jeansson

Kronan är svag! Minusränta! Krisen kommer! Spara dina pengar! Varningarna ropas ut från alla håll så nationalekonomen Johanna Jeansson är på plats och lär Linnea, Marcus och Hanna allt om hur det ekonomiska Sverige egentligen må.

2019-08-26
Länk till avsnitt

Ungas samhällsengagemang med Maria Zackariasson

Varför är det så ofta unga som står i fronten för engagemang och förändring i samhället? Och varför har Sverige ett så himla starkt föreningsliv? Marcus, David, och Kodjo träffar Maria som är etnolog och har forskat på ungas samhällsengagemang.

2019-08-25
Länk till avsnitt

Svenskars semestervanor med historikern Jenny Björkman

När fick vi egentligen semester? Och vilka trender har funnits genom åren? Nanna, David, och Hanna träffar folkhemshistorikern Jenny Björkman som berättar om svenskars semestervanor.

2019-08-24
Länk till avsnitt

Gustaf Skarsgård

David, Hanna och Kodjo får besök av skådespelaren Gustaf Skarsgård. Vi pratar filmen 438 dagar om Martin Schibbye och Johan Persson.

2019-08-23
Länk till avsnitt

Nya värnplitken och ungas pliktkänsla - Etnologen Kalle Ström

För några år sen återinfördes värnplikten men har den lett till ökad pliktkänsla, bland unga eller rent av raka motsatsen? Etnologen Kalle Ström pratar om plikt med Victor, Hanna och Kodjo.

2019-08-22
Länk till avsnitt

Demonstrationerna i Hong Kong - Kinakorren Hanna Sahlberg

Demonstrationerna i Hong Kong har pågått hela sommaren och får flygplatser att stänga. Men vad handlar det om egentligen? Tidigare Kinakorren Hanna Sahlberg kommer till Victor, Hanna och David och förklarar.

2019-08-21
Länk till avsnitt

Tisdagskompis Mauri Hermundsson

Mauri Hermundsson från Uppdrag mat kommer tillbaka och hänger med Linnea, Hanna och David.

2019-08-20
Länk till avsnitt

Allt om graffiti - Tindra Thor

Många förfasades över graffitiväggen i Rågsved (aka HIGHWAY) som målades över förra veckan men vad är det egentligen för kultur bakom? Hur uppstod graffitin? Och vad utmärker en riktigt bra målning? Är det lika coolt om en målning är på en laglig vägg, eller tappar det all sin creddighet då? Tindra Thor kommer till Linnea, Hanna och Marcus och lär oss allt!

2019-08-19
Länk till avsnitt

Klimatpsykologen Frida Hylander

Frida Hylander är klimatpsykolog och kommer till studion för att ge sina bästa tips kring hur man kan hantera sin klimatångest. Isabelle och Johannes sänder.

2019-08-18
Länk till avsnitt

Mike Arvblom, världsmästare i pizza

Hur ska en riktigt bra pizza smaka? Och hur står det egentligen till med ananas och banan? Mike Arvblom, som vunnit pizza-VM i Las Vegas, kommer till studion med tips, tricks och härliga pizzahistorier. Johannes och Isabelle sänder.

2019-08-17
Länk till avsnitt

Hur håller du ett pangtal på nästa bröllop?

Vi fick besök av retorikproffset Susanne Hedin som berättar allt om kommunikation! Enligt henne handlar det nämligen inte bara om vad du säger, utan också hur du säger det. Avsnittet är fullspäckat med tips, bland annat på hur du skriver ett grymt bröllopstal! Johannes, Nanna och Ahmed sänder.

2019-08-15
Länk till avsnitt

Terapi med minihästen Misan

Minihästen Misan och hennes ägare Caroline Lindblad kommer till studion och pratar terapihästar, ålderdomshem och varför djur är så bra i terapiverksamhet. Nanna, Ahmed och Johannes sänder.

2019-08-14
Länk till avsnitt

Hur blir man en bra skvallrare?

Vad har skvaller för betydelse i samhället? Varför skvallrar vi? Och hur blir man egentligen en bra skvallrare? Skvallerforskaren Mia-Marie Hammerlein berättar allt! Nanna, Johannes och Ahmed sänder.

2019-08-13
Länk till avsnitt

Hur mår världshaven?

Hur ska vi rädda världshaven? Är plasten havets största fiende? Eller är det något annat som lurar under ytan? Helena Filipsson, professor i kvartärgeologi, ger svar på tal! Nanna, Johannes och Ahmed sänder.

2019-08-12
Länk till avsnitt

Amerikansk politik med Johannes Lindvall

Hur funkar det politiska systemet i USA? Vem blir demokraternas kandidat för valet 2020? Kommer Trump fortsätta som president? Professor i statsvetenskap Johannes Lindvall svarar på Ahmeds och Isabelles frågor. 

2019-08-11
Länk till avsnitt

Överlevnadsexpert och bushcraftinstruktör Jonas Landolsi

Hur överlever man i vildmarken? Varför har intresset ökat för att klara sig på egen hand ? Och vad är ens bushcraft? Nanna och Isabelle lär sig allt av överlevnadsproffset Jonas Landolsi.

2019-08-10
Länk till avsnitt

Morgonpasset i P3 - Gästen 2019-08-08 kl. 22.03

Vetenskap, udda djur, historia och spännande händelser. Morgonpasset i P3 tar sig an kända och okända gäster och pratar om spännande, galna och oväntade ämnen.

2019-08-08
Länk till avsnitt

Terrorexperten Michael Krona

Ett stort tack till terrorexperten Michael Krona som besökte oss i studion! Vi pratade bland annat om terrornätverkens rekrytering och om nätets möjlighet att sprida information. Johannes, Nanna och Ahmed sänder.

2019-08-08
Länk till avsnitt

The return of Chili Klaus!

Efter ett år återvänder Chili Klaus till studion och bjuder på chilifrukter! Det bjöds på jalapeños, ghost pepper och carolina reaper (världens starkaste chili!) Ahmed och Johannes körde "last man standing" med alla tre chilifrukter där Chili Klaus agerade domare! Nanna, Johannes och Ahmed sände.

2019-08-06
Länk till avsnitt

Komikern och poddaren Felicia Jackson

Komikern och poddaren Felicia Jackson kommer till studion och hänger. Det blir stand-up, dejting och allt där emellan. Angelica och Jonatan sänder.

2019-08-04
Länk till avsnitt

Om sexrobotar med författaren Marina Nilsson

Författaren och journalisten Marina Nilsson kommer och berättar om sin bok Bobby Love, som är en humoristisk och samhällskritisk take på sexrobotar! Isabelle och Jonatan sänder.

2019-08-03
Länk till avsnitt

Kriminalteknikern Mats Hägg

Hur går det till när man undersöker en brottsplats? Hur blir man kriminaltekniker? Kriminalteknikern Mats Hägg har svar på tal! Johannes, Nanna och Ahmed sänder.

2019-08-01
Länk till avsnitt

Stämde allting i serien Chernobyl?

Vad är kärnkraft? Hur funkar det egentligen? Stämde allting i serien Chernobyl? Doktoranden i kärnfysik Anton Såmark-Roth kom till studion för att förklara allt! Han hade också med sig geigemätare för att kolla hur radioaktiv Nanna är. Johannes, Nanna och Ahmed sänder.

2019-07-31
Länk till avsnitt

David Henningson om att bli stulen som barn

David adopterades från Chile till Sverige när han var tre år. 43 år senare får han veta att han har stulits från sin biologiska mamma i Chile. Han medverkar i dokumentären "Stulet barn" som man kan höra i Tendens i P1. Nanna, Johannes och Ahmed sänder.

2019-07-30
Länk till avsnitt

Artist och DJ Anis Don Demina

Hur var det att leva lyxliv i Dubai? Kan man vara kreddig fast man varit med i Melodifestivalen? Och hur skulle det gå om han gjorde en video om flygskam? Allt det diskuterar Anis med Fredrik & Nanna!

2019-07-28
Länk till avsnitt

En av Sveriges äldsta influencers - Svante Nybyggars

Incluencer eller oldfluencer? Varför blev Svante Nybyggars influencer efter en 60-årskris? Och behöver världen verkligen fler influencers? Svante berättar om allt detta för Fredrik och Nanna. 

2019-07-27
Länk till avsnitt

Om politisk satir med Joanna Doona

Vad är politisk satir? Varför dras vi till det och vad fyller den för funktion? Doktor i medie- och kommunikationsvetenskap Joanna Doona berättar det vi behöver veta! Johannes, Petrina och Ahmed sänder.

2019-07-25
Länk till avsnitt

Dansaren Rim Taya Shawki

Hur är det att leva i USA som dansare? Vad krävs för att bli en professionell dansare? Och har Rim käkat lunch med Beyoncé? Dansaren Rim Taya Shawki berättar allt! Johannes, Petrina och Ahmed sände.

2019-07-24
Länk till avsnitt

Dialektexperten Mathias Strandberg

Vad är dialekt och vad är ett mål? Vad pratar programledarna egentligen för dialekter? Varför har vissa grövre dialekt än andra? Dialektexperten Mathias Strandberg har svar på tal! Johannes, Petrina och Ahmed sänder.

2019-07-23
Länk till avsnitt

Allt om fenomenet cosplay

Vad är grejen med cosplay? Var kommer det ifrån? Och hur gör man? Fanny och Diana kommer till studion och reder ut alla frågetecken. Isabelle och Fredrik sänder.

2019-07-21
Länk till avsnitt

Om kärlek och kemi med kemiprofessor Ulf Ellervik

Kemiprofessorn Ulf Ellervik kommer till studion och berättar allt om vad som händer i hjärnan när vi blir kära. Han avslöjar också att kärleken inte är evig. Isabelle och Petrina sänder.

2019-07-20
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.