Sveriges 100 mest populära podcasts

Vi Bilägares Podcast

Vi Bilägares Podcast

I Vi Bilägares Podcast pratar vi om allt som har med livet med bil att göra. Motorminnen och goda råd blandas med de senaste nyheterna. Vi håller dig uppdaterad om bilvärlden!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

vibilagare.se

Avsnitt

Årets tester av vinterdäck och nyheter från USA

Avsnitt 299: För första gången testar vi nordiska friktionsdäck och dubbdäck i dimensionen 235/55 R18. Vi kollar dessutom läget med en däckverkstad inför bytet. Det blir också snackis från Detroit Auto Show och satsning på närbyggda elbilar.

2022-09-23
Länk till avsnitt

Hongqi, barnsäkerhet och AutoIndex om märkesverkstäder

Avsnitt 298: Fläskig elsuv från Kina gör entré ? vågar lagomälskande svenskar att köpa den? Plus: logotypbråk hos Polestar och bilägarna sätter betyg på sina märkesverkstäder. Och varför tänker bilbranschen så lite på barnen? Skärpning!
2022-09-16
Länk till avsnitt

Viltolyckor, Isuzu D-Max och nya kombiformer i Citroën C5 X mot Audi Q5 och BMW 5-serie

Avsnitt 297: Dagsböter väntar om du inte anmäler en krock med vilt ? hör polisen berätta om hur du ska göra om olyckan är framme. Dessutom kör vi gaskonverterad pickup och undersöker hur praktiska tre laddhybrider med olika tolkning av kombistuk är.
2022-09-09
Länk till avsnitt

Nissan Qashqai e-Power, Zhidou D2S, skrotningspremie och skärmzombies

Avsnitt 296: Nissans crossover har begåvats med ännu mer elektrifiering. Dessutom provkör vi Sveriges billigaste elbil. Är det rätt att ge pengar för att få folk att skrota sina gamla bilar? Och kan rött sken väcka fotgängare ur mobilhypnosen?
2022-09-02
Länk till avsnitt

Virrig parkering, pålagt motorljud, Honda Civic, plus Opel Grandland och Kia Sportage möter Skoda Karoq

Avsnitt 295: Tommy är upprörd över komplicerade betalinstruktioner och Anders hittar kopplingar till Mercedes i Dodges nya elbil. Dessutom blir det provkörning av elfte generationen Honda Civic och test av två laddhybrider mot en diesel.

2022-08-26
Länk till avsnitt

Betyg på bilförsäljare och sommarladdning med MG Marvel R och Hyundai Ioniq 5

Avsnitt 294: Förarna till långteststallets elbilar upplever stora skillnader vid snabbladdarna. I AutoIndex får vi reda på vad Teslaägare tycker om att köpa bil digitalt och däcktestare siktar mot månen.

2022-08-19
Länk till avsnitt

Farliga pekskärmar, Pikes Peak, däckbrist och sommarminnen

Avsnitt 293: Veckans avsnitt bjuder på etanoljakt och backtävling. Dessutom diskussion om övermil, plastiga interiörer och att vinterdäck kan bli svåra att få tag på i år. Vi granskar också trenden där bilfunktioner flyttar in i pekskärmen ? på bekostnad av trafiksäkerhet.

2022-08-12
Länk till avsnitt

Steer-By-Wire, Range Rover, miljözoner och dieselgatestraffet som blev ett lyckokast

Avsnitt 292: Volkswagen tvingades investera i laddstolpar efter utsläppsfusket,blev det egentligen en fördel? Dessutom sandkrafs med brittisk aristokrat, förbudmot dieselbilar i delar av Stockholm och test av tekniken som skippar mekaniskkoppling mellan ratt och hjul.


2022-08-05
Länk till avsnitt

Din kompletta guide till livet med elbil

Avsnitt 291: Blir det mer ?spill? vid snabbladdaren än under hemmaladdningen? Hur länge håller ett elbilsbatteri och hur tar man hand om det på bästa sätt? Välkommen till Vi Bilägares elbilsskola!
2022-07-29
Länk till avsnitt

Sommarnöjen med Ford Mustang, Jaguar F-Type och Porsche 911

Avsnitt 290: Kan sportbilar vara praktiska? Vi sätter dem på provi Vi Bilägares tuffa tester. Ja, vi erkänner: Det var också en ursäkt för attha lite extra roligt på jobbet.


2022-07-22
Länk till avsnitt

Podcast special: Husbilar, husvagnar, ställplatser och camping

Avsnitt 289: Våra kollegor Jimmie och Anki från Husbil&Husvagnger en nybörjarguide till den som skulle vilja prova på livet på hjul. Nyttigatips om lastvikt och bokningsregler varvas med vett och etikett på campingen.


2022-07-15
Länk till avsnitt

Världens största räckviddstest för elbilar

Avsnitt 288: Kan Tommy och Maria från Vi Bilägare behålla lugnet när de ska köra en BMW i4 M50 tills batteriet tar slut? Häng med på en spännande resa med hänförande fjordar, räckviddsätande fjäll, norsk radioetikett och lynniga kinesbilar i NAF:s stora elbilstest.
2022-07-08
Länk till avsnitt

Teslaägarna tycker till i AutoIndex och provkörning av Volkswagen ID.5

Avsnitt 287: Tesla gör storstilad entré i Sveriges största konsumentundersökning, men är allt verkligen guld och gröna skogar? ID.5 kan konsten att prata med laddstolpar, men är den lika bra på att prata med människor?


2022-07-01
Länk till avsnitt

Sommartest med Dacia Sandero, Hyundai Ioniq 5, MG Marvel R, Nissan Qashqai och Subaru Outback

Avsnitt 286: Hur klarar sig årets långteststall genom sommarsemestern med värmeböljor, laddning och undanmanöver med takbox?

2022-06-24
Länk till avsnitt

Kia Niro EV, Mercedes EQS, elbils-bubbla och bilfärger

Avsnitt 285: Elbilar för folk och elit. Kränkta amerikaner somvill ha gratis påfyllning av bränsle. Nystartade elbilsföretag balanserar påruinens brant. Det här avsnittet av Vi Bilägares podcast vill du inte missa.


2022-06-17
Länk till avsnitt

Alfa Romeo Tonale, skandinavernas favoritbilar och säljstopp för fossilt

Avsnitt 284: AutoIndex visar att suvar går hem när norrmän, danskar och svenskar. Alfisten Tommy har svala känslor för Tonale. Och 13 år kvar ? sedan är det bara nollutsläppsbilar som gäller i Europa ? kommer det att vara genomförbart?

2022-06-10
Länk till avsnitt

Batteribyte, Nio ES8 och andra Kinabilar

Avsnitt 283: Vad sägs om att få fullt batteri på några minuter? Vi har testat kinesiska Nios lösning för elbilar i Norge. Dessutom går vi igenom nya bilföretagen från Östasien som är på väg till eller har etablerat sig i Sverige.

2022-06-03
Länk till avsnitt

Tesla i AutoIndex, bilhjälm och dubbelladdare

Avsnitt 282: Vi funderar på om det är en bra idé att kunna norpa två laddstolpar på samma elbil och blickar tillbaka på när huvudbonad skulle skydda bilisterna. Dessutom kommer första resultaten i Sveriges största konsumentundersökning om bilar och bilägande.

2022-05-27
Länk till avsnitt

Mazda CX-60, Volvo XC40 P6 Recharge, mopedbilar och Moskvich

Avsnitt 281: Fyndläge på kvadratmeterpris i Mazdas nya suv och nu kanske det äntligen har kommit en folklig el-Volvo. Dessutom: Biltypen som är en glasslåda på hjul och sovjetiskt bilmärke gör comeback.

2022-05-20
Länk till avsnitt

XPeng P5, Mercedes-Benz EQA, Renault Megane E-Tech och Volkswagen ID.3

Avsnitt 280: I veckans avsnitt får du reda på vad släcksand är, vad som borde finnas i anslutning till snabbladdare, hur bilister kan hjälpa till att bevara småkrypens mångfald och en Göteborgsresa med 4 gängliga passagerare i Dacia Sandero.
2022-05-13
Länk till avsnitt

Bilprisernas utveckling och drabbning mellan Honda HR-V Volkswagen Taigo och Toyota Yaris Cross

Avsnitt 279: Vad är det som gör att bilar kostar så mycket nuförtiden? Kan det bli ett hastighetsuppror efter att Trafikverket tvingats skylta om? Är poppig crossover med coupéstuk något att satsa på? Frågor som får svar i Vi Bilägares podcast.  

2022-05-06
Länk till avsnitt

Rost på Volvo och crossovern Qashqai snålare än småbilen Sandero

Avsnitt 278: Det bjuds på kexiga bakdelar, felvända takboxar och så slår vi hål på myt om elbil, förbrukning och hastighet i Vi Bilägares podcast.

2022-04-29
Länk till avsnitt

Nissan Ariya, MG 5, långtest och skärpt malus

Avsnitt 277: Förväntningarna är höga på elkombin från MG, men kan den leva upp till dem? Och är Nissans första elsuv värd sitt pris? Dessutom berättar vi om veckans nyheter och i långteststallet har det blivit kollisioner med både bilar och huvuden.
2022-04-22
Länk till avsnitt

Polisen om påsktrafiken, provkörning av Skoda Karoq och test av Skoda Fabia mot Renault Clio och Honda Jazz.

Avsnitt 276: ?Skärp er och ring 112 när det behövs?, säger trafikpolisen. Skoda Karoq har uppdaterats men har den blivit bättre? Skoda Fabia var i sin tidigare generation en stadig prenumerant på förstaplatsen när vi testade småbilar. Hur går det när den senaste versionen Fabia får möta de regerande småbilsmästarna Renault Clio och Honda Jazz?

Flygturen i Teslas fabrik som Calle nämner kan du se här: https://www.vibilagare.se/podcast/polisen-om-pasktrafiken-provkorning-av-skoda-karoq-och-test-av-sma...
2022-04-15
Länk till avsnitt

Toyota Aygo X, Volkswagen Taigo, omkörningsförbud, startupens förbannelse och förlist fartyg

Avsnitt 275: Vi avslöjar vad X står för i Toyotas minsting och reder ut skillnaden mellan Taigo och T-Cross. Dessutom: koll på påsktrafiken, en titt på vilka bilar som försvann i djupet med Felicity Ace och borde Finland vara glada över att få bygga Sono Motors lådbil?

2022-04-08
Länk till avsnitt

BMW iX, Skoda Enyaq Coupé och suvfajt mellan Lynk & Co 01, Hyundai Tucson och Kia Sportage

Avsnitt 274: Varför envisas biltillverkarna med obekväma sportchassin? Är gigantiska frontpartier ett tecken på designmässig frihet? Och har Hyundais utvecklingsavdelning gått överstyr med sina idéer?
2022-04-01
Länk till avsnitt

Podcast special: Sommardäck 2022

Avsnitt 273: De rullar lättare, men ekodäcken kan kosta i säkerhet visar årets tester av sommardäck. Dessutom svarar vi på inskickade däckfrågor. Det hinns också med motorsport från LeMans, Nascar och Formel 1 samt sladdtrassel vid laddstolpen som ledde till blessyrer.  

2022-03-25
Länk till avsnitt

Opel Astra Plug-In Hybrid, Volvo XC60 Recharge T6, Audi A6 Avant e-tron och trafiklekskola

Avsnitt 272: Fredrik ser tillbaka på utbildningen som skulle ge barn bättre trafikvett och får effekt i överflöd i Volvos laddhybrid. Klas tycker att fransk drivlina och tysk ordning är en fullträff. Och Maria får sin högsta dröm om en eldriven kombi uppfylld.
2022-03-18
Länk till avsnitt

Dacia Jogger, Citroën C5X och nytt från långteststallet

Avsnitt 271: Tommy njuter av mjuk åktur i fransk kombi-crossover, Klas sitter bra på tredje sätesraden i Dacias ersättare till Lodgy men kämpar med svårstartad Subaru Outback. Maria saknar de verbala lyckokakorna i MG Marvel R.

2022-03-11
Länk till avsnitt

Toyota bZ4X, ny elbil kostar som en fyra år gammal småbil och klimatförändringar hotar vägnätet

 Avsnitt 270: Kia EV6 blev Årets Bil 2022 men var det rätt bil som vann? Vi analyserar resultatet från omröstningen och frågar Kia Sverige vad segern betyder för dem. Tommy har provkört Toyota bZ4X, en eldriven crossover med höga terrängambitioner och 100 000 mils batterigaranti. Fredrik rapporterar om svenska forskare som menar att klimatförändringarna medför stora risker för vägnätet och att vi i framtiden inte har råd att hålla alla vägar körbara. Anders och Tommy har testat MG ZS EV, Hyundai Kona EV och Nissan Leaf. Det visar sig att det i vissa fall kan bli lika billigt att köra en spritt ny elbil som en fyra år gammal småbil!

2022-03-04
Länk till avsnitt

Volkswagen ID. Buzz och försten till Paris ? tåg mot elbil

Avsnitt 269: Tommy undersöker om det finns några retrovibbar från folkabussen Typ 2 kvar i den moderna elversionen. Och Fredrik brottas med hunger samtidigt som Anders kämpar mot vädrets makter i prestigefyllt race till Eiffeltornet.


2022-02-25
Länk till avsnitt

Privatleasing, Citroën ë-C4, Super Bowl och stenskott

Avsnitt 268: Vi provkör fransk elbil med förutsättningar att vara bra på långresan ? men något sätter käppar i hjulen. Dessutom pratar vi fördelar och fällor med privatleasing och tar upp veckans bilnyheter.

2022-02-18
Länk till avsnitt

Mercedes EQB, knepiga dörrhandtag och formgjuten Volvo

Avsnitt 267: Utstickande handtag är ute ? nu ska allt vara slätt. Vi kör lockande 7-sitsig elsuv ? men felfri är den inte. Dessutom pratar vi om Volvo som gör en Tesla i Torslandafabriken och andra nyheter från veckan.
2022-02-11
Länk till avsnitt

Audi Q5 Sportback, Dekra och AdBlue

Avsnitt 266: Brist på råvaran urea gör det dyrare att rena sin dieselbil och efter påtvingat stopp försöker besiktningskedja få nytt tillstånd. Dessutom har vi provkört trendriktig coupésuv med laddsladd.

2022-02-04
Länk till avsnitt

Volkswagen ID.3 Pro S, betalbro och Kia Optima PHEV

Avsnitt 265: Vi resonerar hur batteristorlek kan påverka det psykiska välmåendet, delar erfarenheter efter 9000 mil i sydkoreansk laddhybrid och reder ut hur Northvolt kan påverka vägprojekt i Norrland.
2022-01-28
Länk till avsnitt

Vintertest med MG Marvel, Hyundai Ioniq 5, Dacia Sandero, Subaru Outback och Nissan Qashqai

Avsnitt 264: Det blir svansglatt, fyrhjulsdrift som fallerar och närkontakt med snödrivor när långteststall 2022 tar sig an den svenska vintern.

2022-01-21
Länk till avsnitt

Mercedes C-klass All-Terrain, Dacias framtid, millenniebugg och kameleont

Avsnitt 263: Dacia håller kvar kursen mot billiga bilar samtidigtsom Mercedes känner att det är läge att dra på stövlar och överdragsbyxor. Dessutom blir det färgskiftarepå teknikmässan CES, udda bugg i Honda och första långresan med Hyundai Ioniq5.  2022-01-14
Länk till avsnitt

Uppsnack inför långtest 2022

Avsnitt 262: Vi presenterar de fem bilar vi valt att köra kommande 12 månader och går igenom utrustning och specifikationer. Dessutom delar testförarna med sig av första intrycken ? det har redan hunnits med en utlandsresa och en krock! Slutligen tippas det vem som står som vinnare när 2022 är slut.
2022-01-07
Länk till avsnitt

Årskrönikan 2021

Avsnitt 261: Minns du bilåret 2021? Här kommer en snabbrepris med de bästa bitarna ur årets upplaga av Vi Bilägares podcast. Dessutom bjuder vi på årets omgång av tavlor på vårt blooper-tape!  


2021-12-31
Länk till avsnitt

Vi Bilägares långkörarpodd 2021

Avsnitt 260: Vi summerar 2021 års långtest av Honda Jazz, Mercedes-Benz GLB, Seat Leon e-hybrid, Toyota Yaris, Volkswagen ID.3 och utser vinnaren efter 4000 mil. I vår extra omfångsrika långkörarpodd tipsar vi också om hur man bäst klarar långresan ? och vad man absolut INTE ska göra! 


2021-12-24
Länk till avsnitt

Kia EV6, Tesla Model Y, VW ID.4 och Renault Megane E-Tech.

 

Avsnitt 259: Familjeelbilarna Kia EV6, Tesla Y och VW ID.4möts i test. Vi provkör Renault Megane E-Tech, hur stort hot är den mot VW ID.3? Dessutom listar vi dom snyggaste 50-åringarna. Modellerna från 1972 är hetareän någonsin!


2021-12-17
Länk till avsnitt

Ford Mustang Mach-E GT, Audi e-tron GT och finalisterna till Årets Bil

Avsnitt 258: Hur väl lever elbilarna från Ford och Audi upp till GT-stämpeln? Vilka bilmodeller har chans att vinna Årets Bil 2022? Detta, plus Trafikverkets nya satsningar, elbilskaoset som uteblev och krockchocken för Renault Zoe och Dacia Spring.

2021-12-10
Länk till avsnitt

Podcast special: Hemmaladdning och laddbox

Podden gästas av elektrikern Mattias som hjälper till med råd inför valet av laddbox och svarar på inskickade frågor från lyssnare och läsare. Dessutom blir det lastbalansering och snack kring enfas och trefas.
2021-12-03
Länk till avsnitt

Polestar 2, Cupra Born och veckans spaningar

Avsnitt 256: Hur är en ID.3 med spansk touch och en avskalad Polestar att köra? Ingår det hundpassning i Audis service numera? Är det okej att inkludera miljöbonus i en bils kampanjpris? Är V2V svaret på släckta baklampor? Några av de ämnen som tas upp i veckans avsnitt.

2021-11-26
Länk till avsnitt

Mittkrockkudde, Lexus NX, hundfönster, Tesla-rap, bländning och vattenautomat i bilen

Avsnitt 255: Tommy får ett uppvaknande av långtradarchaufförer som stör sig på matrixljus och har provkört laddbar premiumsuv. Fredrik pratar airbagens utveckling och bilmackapär som förvandlar luft till vatten. Dessutom: hemmaladdning har blivit en statusgrej i populärkulturen och Fiskers finesser i nya elsuven.

2021-11-19
Länk till avsnitt

Tesla Model Y, Honda HR-V, små crossovers och italiensk roadtrip

Avsnitt 254: Nya Teslan är den mest praktiska hittills, enligt Anders. Maria känner empati för Hondas hybriddrivlina och Nils har tussat ihop Toyota Yaris Cross, Renault Captur e-Tech och Opel Mokka-e i ett test. Dessutom berättar vi hur långteststallets Toyota Yaris klarar sig på resa genom Europa.

2021-11-12
Länk till avsnitt

Första provkörningen av Volvo C40. Är det elbilen som revolutionerar marknaden?

Avsnitt 253: Tommy provkör C40, bilen Volvo kallar ?vårförsta elbil? i Belgien och intervjuar designern Anders Gunnarsson ochsäkerhetschefen Jan Ivarsson. Klas bränner Autobahn med BMWs nya busbil M240iCoupé. Anders har besökt 34 laddstationer med vår ID3:a under en resa till Frankrike.Åsså pratar vi förstås om veckans stora nyhetshändelse.


2021-11-05
Länk till avsnitt

MG:s Sverigesatsning, Marvel R och nytt från veckan

Avsnitt 252: Finish och leasingkostnad imponerar i Marvel, men varför så dålig snabbladdning? Dessutom intervjuar Magnus MG:s europachef Matt Lei. Plus: Fredrik i chock över serviceprotokoll för Kia Optima, Maria har fått läsarmejl om knepig sätessensor i Volkswagen ID och blir landsbygden lidande av hastighetssänkningar?

2021-10-29
Länk till avsnitt

Opel Grandland, Tesla Model 3 och veckans nyheter

Avsnitt 251: Hamnar Opel orättvist i skymundan när giganten Stellantis tornar upp sig? Vi provkör uppdaterade suven Grandland som kanske kan ändra på det. Dessutom har vår Tesla fått en hjärntransplantation och vi har provkört nya Model 3. Plus veckans nyheter om nya regler för A-traktorer, Transportstyrelsens registertabbe och det idealiska laddnätverket.
2021-10-22
Länk till avsnitt

Hyundai Ioniq 5, DS 4 och AutoIndex om attityd och status i trafiken

Avsnitt 250: Calle berättar om hur en koreansk elbilsutmanare står sig mot tyska konkurrenter, Maria har provkört fransk laddhybrid med designfokus och Klas avslöjar vilka bilägare som gillar att köra fort ? och vilka som föredrar att ta det lugnt.

2021-10-15
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.