Sveriges 100 mest populära podcasts

Vi Bilägares Podcast

Vi Bilägares Podcast

I Vi Bilägares Podcast pratar vi om allt som har med livet med bil att göra. Motorminnen och goda råd blandas med de senaste nyheterna. Vi håller dig uppdaterad om bilvärlden!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

vibilagare.se

Avsnitt

Vintertestet 2024

Avsnitt 327. Vi Bilägare har köpt fem nya långtestbilar som fått bekänna färg i årets vintertest. På startlinjen står Honda CR-V, Hyundai i10, Mercedes-Benz E200, MG 4 och Toyota C-HR. Bakom mikrofonerna sitter Anders Helgesson, Klas Skarin, Nils Svärd och Tommy Wahlström. 
2024-01-19
Länk till avsnitt

BMW i5 M60, pestsmittade vildsvin och 5 punkter för ett lyckat köp av vinterdäck.

Avsnitt 326BMW har kommit med en herrejössesversion av den eldrivna varianten av nya 5-serien, i5 M60 xDrive. Upp till 50 mils räckvidd och 0 ? 100 på 3,8 sekunder. Vi har provkört.Vildsvinen blir allt fler i skogarna och därmed ökar också antalet viltolyckor där vildsvin är inblandade. Samtidigt har vi ett utbrott av väldigt smittsam afrikansk svinpest i Sverige. Vad gör man om man kör på ett pestsmittat vildsvin? Vinterväglaget närmar sig med stormsteg. Vi ger dig checklistan för det bästa vinterdäcksköpet. 5 punkter att gå igenom innan du köper nya vinterdäck.Medverkande: Anders Helgesson, Nils Svärd och Tommy Wahlström.
2023-10-13
Länk till avsnitt

VW Tiguan, barnsäkerhet, Mazda CX-60 i älgtest och Polestar 2 möter konkurrenterna.

Volkswagen kommer med en ny generation av storsäljarna Tiguan och Passat. Vi var med på premiären och berättar om nyheterna.  Långteststallets yngsta biltestare undersöker barnsäkerheten i Kia Niro EV, Mazda CX-60, Mercedes-Benz T-klass, Skoda Fabia och Toyota Corolla Cross. Det visar sig att sikten kan vara ett allvarligt problem. Till exempel kan barn som sitter framför fronten på Mazda CX-60 skönjas först på drygt fyra meters håll. Sitter de närmare ser man dem inte från förarplats! Och apropå Mazda CX-60 har tillverkaren nu själva testat den utifrån Vi Bilägares undanmanöverprov och fått samma resultat ? under vissa omständigheter kränger bilen av däcket på vänster framhjul. Letar du elbil med lång räckvidd? I testet har vi låtit uppdaterade Polestar 2 drabba samman med BMW i4, Hyundai Ioniq 6 och Nio ET5. Den ena är bäst, den andra är billigast, den tredje är snabbast och den fjärde är roligast! 
2023-10-06
Länk till avsnitt

7 favoriter till titeln Årets Bil 2024

Avsnitt 324Vi rundar av rapporteringen från Årets Bils tester i Tannis med att låta juryn plocka sina favoriter bland de 22 bilar som deltagit. Vad har fastnat efter närmare en veckas intensivt biltestande? Medverkande: Jan-Erik Berggren Expressen och Carl-Johan Lejland Dagens Industri samt Anders Helgesson och Tommy Wahlström från Vi Bilägare. 
2023-09-28
Länk till avsnitt

Undanmanöverprov i Årets Bil ? 22 bilar på startlinjen

Avsnitt 323 Vid Årets Bils tester i Tannishus i Danmark var det så dags för 22 nya bilar att köra det berömda Älgtestet. En bjöd på nytt rekord och en annan på en blodisande, skräckfylld åktur.Hör hur det gick för Fisker Ocean, Ford Bronco, Jeep Grand Cherokee, Nio EL6, Lucid Air, Hyundai Kona, Toyota C-HR och en rad andra bilnyheter. Medverkande: Jan-Erik Berggren Expressen och Carl-Johan Lejland Dagens Industri samt Vi Bilägares Anders Helgesson och Tommy Wahlström. 
2023-09-26
Länk till avsnitt

Nio, Lucid Air, bensinbilens renässans, Ford Bronco, Jeep Grand Cherokee och pling, pip och tut-konserter.

Avsnitt 322 Vi rapporterar från världens största biltest i danska Tannishus och delar med oss av några första intryck. Branschorganisationen Mobility Sweden spår ras för försäljningen av elbilar till privatpersoner, innebär det att det är tid för bensinbilen att göra comeback? Nya bestämmelser tvingar bilarna att varna föraren när gällande hastighetsbegränsning överskrids men plinget och plånget driver oss till vansinne. Sanne och Tommy talar om bilar som gör dem glada och Anders om en som gjort honom väldigt upprörd. Medverkande: Sanne Hansen Teknikens Värld, Gustaf Sjöholm Nio samt Anders Helgesson och Tommy Wahlström från Vi Bilägare.
2023-09-25
Länk till avsnitt

Uppsnack ? Världens största biltest.

Avsnitt 321
Uppsnack inför världen största biltest ? Tannistestet! Vi Bilägares redaktion, representerade av Fredrik Diits Vikström, Anders Helgesson och Tommy Wahlström, har just anlänt och förbereder sig nu för att förmedla sina intryck. 

2023-09-24
Länk till avsnitt

Så påverkas bilägarna av den nya stadsbudgeten, kunderna sätter betyg på bilhandlarna och tre dieselsuvar i test.

Avsnitt 320
Vi har läst regeringens förslag till stadsbudget för 2024 och sammanställer förslagen som påverkar oss bilägare. Vad tycker kunderna om bilhandlarna? Vår stora konsumentundersökning Autoindex ger svar. I biltestet möts tre dieseldrivna mellanklassuvar;  Mercedes-Benz GLC, Mazda CX-60 och Skoda Kodiaq.  Medverkande: Anders Helgesson, Klas Skarin och Tommy Wahlström.
2023-09-22
Länk till avsnitt

Vi Bilägares lilla elbilsskola

Vad ska man köpa? Ny eller begagnad? Var ska man ladda? Hur ska man ladda? Hur betalar man för laddningen? Hur hittar man den bästa snabbladdaren? Hur länge håller elbilen? Hur länge håller batteriet? Måste man köpa elbilsdäck till den? Elbilsägandet väcker många frågor hos nybörjaren och även den ärrade elbilsveteranen kan förhoppningsvis dra någon nytta av våra erfarenheter av elbilslivet. Medverkande: Anders Helgesson, Nils Svärd och Tommy Wahlström.
Skriv till redaktionen på: [email protected]
2023-09-15
Länk till avsnitt

Byd Atto 3, bilsalongen i München och premiumtyskarnas känsliga bromsskivor.

Den kinesiska elsuven Byd Atto 3 reas ut på privatleasing. Vi har testat den mot MG 5 och Volkswagen ID.3.Mercedesägaren bytte hjul men drog inte fast hjulskruvarna på rätt sätt. Resultatet blev sönderdragna bromsskivor.På bilsalongen i München visas bland annat en brittisk-kinesisk elcab och en ny sportig elbil från VW som söker sig tillbaka mot rötterna. Medverkande: Anders Helgesson, Klas Skarin och Tommy Wahlström. 
2023-09-08
Länk till avsnitt

Bensinbilen är billigast att köra. Provkörning av Mercedes-Benz E-klass och Honda ZR-V.

Avsnitt 317

Vi har jämfört totalkostnaden för bensinbil, laddhybrid och elbil och finner att bensinbilen är billigast i nästan alla lägen. Vi rapporterar från sommaren med långtestbilarna Skoda Fabia och Toyota Corolla Cross. Mercedes har kommit med en ny generation av klassikern E-klass och vi har även provkört Hondas nya sportigare mellansuv ZR-V. Medverkande: Anders Helgesson, Klas Skarin och Tommy Wahlström. 
2023-09-01
Länk till avsnitt

Amfibiebilar, tältvagnar och sommaren med långtestbilarna Kia Niro EV, Mazda CX-60 och Mercedes-Benz T-klass.

Avsnitt 316

Vi talar om Linus Lundqvists framgångar i IndyCar, om rödmålade cykelgator som ska höja säkerheten och sommarens elbilsreor. Amfibiebilar, är det lösningen när nu snart sagt varje vägstump är översvämmad? Vi har besökt amfibiebilsmässan Amphib 2023 i tyska Traben ? Trarbach. Vi rapporterar från sommarens körningar med långtestbilarna Kia Niro EV, Mazda CX-60 och Mercedes T-klass. En hade alldeles för kort räckvidd, en hade alldeles för sömnigt temperament och en klarade sommarens utflykter alldeles utmärkt!  Är husvagn för krångligt och husbil för dyr? Vi har testat alternativet tältvagn. En lösning som passar bra för elbilar men också har sina nackdelar. Medverkande: Fredrik Diits Vikström, Nils Svärd och Tommy Wahlström. 
2023-08-25
Länk till avsnitt

Volvo EX30, vi undrar hur elbilen ska låta och korar bästa kombin i mellanklassen.

Avsnitt 315 Förväntningarna är höga på Volvos nya elbil EX30 men har den vad som krävs för att palla trycket? Och hur mycket Volvo kan det bli av en helt kinesisk konstruktion?Elbilsljud har blivit en vetenskap men vill verkligen elbilisterna att deras fordon ska låta som nåt ur en Science Fiction-film? I strömmen av elbilar är det lätt att den hederliga gamla mellanklasskombin glöms bort men för många bilister är det här fortfarande det bästa bilvalet. Vi har gjort ett klassiskt kombitest och på startlinjen står: Ford Focus, Kia Ceed, Peugeot 308, Toyota Corolla och Volkswagen Golf. Medverkande: Anders Helgesson, Magnus Kvandal och Tommy Wahlström.
2023-08-11
Länk till avsnitt

Så undviker du fällorna när du köper begagnad bil

Avsnitt 314 Hur mycket ska jag betala? Vad ska jag kolla före köpet? Vad ska jag tänka på när jag provkör? Vad skiljer mellan att köpa hos bilhandlare och att köpa privat? Vad gör jag om jag inte är nöjd? Ett köp av begagnad bil väcker många frågor. Upp mot en miljon begagnade bilaffärer genomförs varje år. I de allra flesta fallen slutar allt bra och såväl köpare som säljare är nöjda med affären. Ibland blir tyvärr utgången en helt annan med både dyra och besvärliga efterverkningar. I det här specialavsnittet av Vi Bilägares Podcast tipsar vi om hur du kan maximera chansen till en lyckad bilaffär. Medverkande Klas Skarin och Tommy Wahlström Vi Bilägares podcast når du på [email protected]

2023-07-21
Länk till avsnitt

Långteststallet drar på semester!

Avsnitt 313Vi Bilägares fem långtestbilar får bekänna färg inför semesterresan. Hur fungerar klimatanläggningarna, vad händer med köregenskaperna vid full last och hur hög blir driftskostnaden vid verklig körning? Vi har specialgranskat Kia Niro EV, Mazda CX-60, Mercedes T-klass, Skoda Fabia och Toyota Corolla Cross.Medverkande: Anders Helgesson, Klas Skarin, Nils Svärd och Tommy Wahlström.
Vi Bilägares podcast når du på [email protected]
2023-06-30
Länk till avsnitt

Autobahn, Tesla Model Y, BMW iX1, Hyundai Ioniq 5 och senaste nytt från BYD.

Avsnitt 312: Årets mest sålda bil, Tesla modell Y, tar sig an den förbättrade långtestfavoriten Hyundai Ioniq 5 och utmanaren från München ? BMW iX1. Vi tipsar om hur du kör snabbt, säkert och bötesfritt genom Tyskland och ger dig senaste nytt från den kinesiska biltillverkaren BYD. Medverkande: Anders Helgesson, Nils Svärd och Tommy Wahlström Vi Bilägares podcast når du på [email protected]

2023-06-16
Länk till avsnitt

Lyxiga elsuvar, sladdlösa vardagshybrider och här är bästa bilen ? om ägarna själva får välja!

Avsnitt 311: Kinesiska lyxelsuvarna Hongqi e-HS9 och Nio EL7 utmanar testvinnaren Audi Q8 e-tron. Klarar kämpen från Ingolstadt att hålla undan från den röda faran?

Efter miljöbilsbonusens försvinnande kliver de sladdlösa, självladdande hybriderna fram som det vettiga valet för vanligt folk. Den ovanligt rymliga prispressaren Dacia Jogger Hybrid möter Kias crossover Niro och världens mest sålda bil, Toyota Corolla. Vilken är vettigast? Vilken är snålast? Vilken ska man köpa?

I vår konsumentundersökning AutoIndex har vi räknat ihop betygen från privata bilägare i Sverige, Norge och Danmark och kan nu avslöja vilken bil ägarna själva tycker är bäst!

 Medverkande: Anders Helgesson, Klas Skarin och Tommy Wahlström

 Vi Bilägares podcast når du på [email protected]


2023-06-02
Länk till avsnitt

AutoIndex 2023, Volvo C40 Recharge med bakhjulsdrift och hur är det att köra gammal Saab?

Avsnitt 310

 

Det är stabilt i toppen och botten när resultatet av bilkonsumentundersökningenAutoIndex 2023 presenteras. Generellt har dock de svenska bilägarna blivitmindre nöjda med sina bilar under det senaste året. Är det ökade kostnadereller pandemieffekter som spökar?

 

Volvo uppdaterar sina elbilar. Utsidan är densamma men underskalet har mycket hänt. Störst är att de tvåhjulsdrivna varianterna fått svansmotoroch bakhjulsdrift. Magnus provkör uppdaterade Volvo C40 Recharge och funderarpå om den är ett bra köp.

 

Bilar från Saab blir allt mer sällsynta på vägarna när 15 000? 17 000 exemplar avregistreras varje år. Klas har besökt Vetlanda somblivit ett center för att bevara bilarna och minska utskrotningen. Han undersökerockså om det fortfarande går att köra Saab som bruksbil.

 

Medverkande: Magnus Kvandal, Klas Skarin och TommyWahlström.

 


2023-05-19
Länk till avsnitt

Volkswagen ID.7, röststyrning revolutionerar livet bakom ratten och har du kollat om din bil har förbandslåda?

Avsnitt 309:

 Volkswagen ID.7 är ett fem meter långt elektrisk flaggskepp med siktet inställt på tjänstebilsmarknaden. Vi har klämt, känt och bedömt.

 Röststyrning kan vara ett värdefullt verktyg för att underlätta bilresan men är kanske oftast mest en källa till irritation. Vi har testat och kan slå fast att spännvidden mellan vad dagens bilar begriper är enorm.

 Trodde du att förbandslåda och varselvästar var standard i nya bilar? Så är det tyvärr inte utan risken är stor att sådansäkerhetsutrustning saknas i din bil! Vi tipsar också om vad man ska göra om man kommer fram först till en olycksplats.

 Medverkande: Magnus Kvandal, Nils Svärd och Tommy Wahlström.


2023-05-05
Länk till avsnitt

Ferrari Purosangue, Hyundai Ioniq 6, Toyota Corolla och Tesla öppnar rekordstor laddstation.

Avsnitt 308: Skönsång från andra våningen ? Ferrari Purosangues V12:a glädjer vart motoröra och Fredrik hävdar bestämt att Ferrarin är det smakfulla valet i klassen.

Vi kör en elektrisk streamliner ? Hyundai Ioniq 6. Under skalet kommer det mesta från Ioniq 5 men 6:ans lägreluftmotstånd gör underverk för räckvidden.

Vi provkör också uppdaterade Toyota Corolla med en ny  generation av Toyotas hybridsystemsom ska ge bättre prestanda med mindre buller. Corolla har också fått nya skärmar för instrument och infotainment samt förbättrad säkerhetsutrustning. Är det läge att byta upp sig? 

Medverkande: Fredrik Diits Vikström, Anders Helgesson och Tommy Wahlström.

2023-04-14
Länk till avsnitt

Tesla Model S Plaid, Lexus RZ och allt du behöver veta inför sommardäckssäsongen.

Avsnitt 307:

0 ? 100 på 2,1 s! Vi kör Teslas snabbaste modell, nya SPlaid. Vi har provkört Lexus RZ med och utan riktig ratt och vi ger nyttiga och nödvändiga tips inför däckskifte och sommardäckssäsong.

 Medverkande: Anders Helgesson, Magnus Kvandal, Nils Svärd,Tommy Wahlström.


2023-03-31
Länk till avsnitt

Laddkaos, turboras och Northvolt.

Avsnitt 306.

Det körde ihop sig rejält när Sveriges elbilster åkte tillfjällen under sportloven. Laddköerna blev långa och för Johan Nyqvist innebardet att han och familjen tappade en dags efterlängtad skidåkning. Vi talar medIrene Bernald, informationschef på Audi Sverige och Marcus Enetjärn, Sverigechefpå laddföretaget Monta om vad som kan göras för att få laddköerna att krympa.

BMW 320d har ett konstruktionsfel som ställer till problem närdet är kallt. Vi berättar om BMW-ägaren i Boden som fick byta turbo sex gånger.

Vi har varit på studiebesök på Northvolts utvecklingsavdelningi Västerås där man bland annat jobbar med att utveckla processer för återvinningav dyrbara material från uttjänta elbilsbatterier.  

 Medverkande: Irene Bernald, Marcus Enetjärn, AndersHelgesson, Magnus Kvandal, Johan Nyqvist, Klas Skarin, Tommy Wahlström.


2023-03-17
Länk till avsnitt

Test av Suzuki S-Cross, Toyota Corolla Cross och VW T-Roc. Vi har provkört BMW i4 och Mitsubishi ASX. Volvo tappar takten och senaste nytt från långteststallet.

Avsnitt 305:

Anders har testat tre fyrhjulsdrivna mellanklassuvar med rimligprislapp. En norrlandsresa i en elkonverterad BMW 3-serie får Nils på fall.Mitsubishi hoppas övertyga sina gamla kunder om att en Renault Captur är likabra som gamla ASX. Klas har träffat Volvoföraren som tröttnade på att hans V90för 715 000 kr inte kunde blinka i takt och Tommy har (kanske) fått ettnytt stenskott. 


Medverkande: Anders Helgesson, Klas Skarin, Nils Svärd och Tommy Wahlström.


2023-03-03
Länk till avsnitt

Ford F-150 Lightning, BMW 2 Active Tourer och ElPrix, världens största elbilstest.

Avsnitt 304. Ford har varit på turné för att visa upp sin eldrivna jättepickis F-150 Lightning och vi fick chans att provköra. Vi har också kört BMW2 Active Tourer som laddhybrid. Den visar sig vara en rymlig familjebil som trotssina drag av minibuss lyckas bjuda på en hel del BMW-känsla. I det norska räckviddstestet ElPrix kör man elbilar tills batteriet tar slut och bilen stannar. Vi deltog i årets evenemang bakom ratten i en Kia Niro EV och träffade en sköldpadda.

Medverkande: Anders Helgesson, Klas Skarin, Nils Svärd och Tommy Wahlström.2023-02-17
Länk till avsnitt

Spara tusenlappar på att laga fälgen istället för att köpa ny. Biltest av Honda Civic, Mazda 3 och Peugeot 308. Vart tog bakrutetorkaren vägen?

Avsnitt 303. Det är lätt hänt att en lättmetallfälg får en repa eller annan skada. Att köpa nytt kan kosta upp mot 10 000 kronor men ofta går fälgen att laga till en bråkdel av kostnaden.
Den försvunna elbilsbonusen ger bensinbilen ett uppsving. Vi testar tre nyheter i mellanklassen och finner en solklar segrare.
Allt fler nya bilar lanseras utan bakrutetorkare. Är det en designförbättring eller bara vansinne?
2023-02-03
Länk till avsnitt

Rea hos Tesla, Jeep Avenger blev Årets Bil och årets långtestbilar sätts på prov i Vintertestet.

Avsnitt 302. Vad betyder det för resten av marknaden när Tesla sänker sina priser med upp mot 150 000 kr? Varför vann Jeep Avenger Årets Bil och röstade juryn rätt? Fem nya långtestbilar får sin första prövning i Funäsdalen men vilken är den bästa vinterbilen? Medverkande: Anders Helgesson, Erik Rönnblom, Klas Skarin och Tommy Wahlström.
2023-01-20
Länk till avsnitt

Nya långtestbilar, fler kinesiska bilmärken och test av Toyota bZ4X.

Avsnitt 301: Vi presenterar de fem nya bilarna som under ettår och 4 000 mil ska testas i Vi Bilägares långteststall. Kinatrendenhåller i sig, nu kommer ytterligare en bunt nya bilmärken till Europa. Toyotaselbil bZ4X har nått Sverige och vi har mätt förbrukning, räckvidd ochladdhastighet på hemmaplan.


2023-01-06
Länk till avsnitt

Nypremiär, 300-avsnitts-jubileum och långkörarpodd, allt i ett!

Avsnitt 300: Toppar och floppar från årets biltester. Efter20 000 mil i årets långtestbilar kan vi nu säga vilken som är bäst. En av bilarnaklarade dessutom året helt utan problem och oplanerade verkstadsbesök och detär inte den du tror! Hur bra är Volvos året-runt däck? Vi har mätt! Det blirprovkörning av elbilen Ora Cat och vi avslöjar den verkliga anledningen till attpodden tystnade under tre månader.


2022-12-23
Länk till avsnitt

Årets tester av vinterdäck och nyheter från USA

Avsnitt 299: För första gången testar vi nordiska friktionsdäck och dubbdäck i dimensionen 235/55 R18. Vi kollar dessutom läget med en däckverkstad inför bytet. Det blir också snackis från Detroit Auto Show och satsning på närbyggda elbilar.

2022-09-23
Länk till avsnitt

Hongqi, barnsäkerhet och AutoIndex om märkesverkstäder

Avsnitt 298: Fläskig elsuv från Kina gör entré ? vågar lagomälskande svenskar att köpa den? Plus: logotypbråk hos Polestar och bilägarna sätter betyg på sina märkesverkstäder. Och varför tänker bilbranschen så lite på barnen? Skärpning!
2022-09-16
Länk till avsnitt

Viltolyckor, Isuzu D-Max och nya kombiformer i Citroën C5 X mot Audi Q5 och BMW 5-serie

Avsnitt 297: Dagsböter väntar om du inte anmäler en krock med vilt ? hör polisen berätta om hur du ska göra om olyckan är framme. Dessutom kör vi gaskonverterad pickup och undersöker hur praktiska tre laddhybrider med olika tolkning av kombistuk är.
2022-09-09
Länk till avsnitt

Nissan Qashqai e-Power, Zhidou D2S, skrotningspremie och skärmzombies

Avsnitt 296: Nissans crossover har begåvats med ännu mer elektrifiering. Dessutom provkör vi Sveriges billigaste elbil. Är det rätt att ge pengar för att få folk att skrota sina gamla bilar? Och kan rött sken väcka fotgängare ur mobilhypnosen?
2022-09-02
Länk till avsnitt

Virrig parkering, pålagt motorljud, Honda Civic, plus Opel Grandland och Kia Sportage möter Skoda Karoq

Avsnitt 295: Tommy är upprörd över komplicerade betalinstruktioner och Anders hittar kopplingar till Mercedes i Dodges nya elbil. Dessutom blir det provkörning av elfte generationen Honda Civic och test av två laddhybrider mot en diesel.

2022-08-26
Länk till avsnitt

Betyg på bilförsäljare och sommarladdning med MG Marvel R och Hyundai Ioniq 5

Avsnitt 294: Förarna till långteststallets elbilar upplever stora skillnader vid snabbladdarna. I AutoIndex får vi reda på vad Teslaägare tycker om att köpa bil digitalt och däcktestare siktar mot månen.

2022-08-19
Länk till avsnitt

Farliga pekskärmar, Pikes Peak, däckbrist och sommarminnen

Avsnitt 293: Veckans avsnitt bjuder på etanoljakt och backtävling. Dessutom diskussion om övermil, plastiga interiörer och att vinterdäck kan bli svåra att få tag på i år. Vi granskar också trenden där bilfunktioner flyttar in i pekskärmen ? på bekostnad av trafiksäkerhet.

2022-08-12
Länk till avsnitt

Steer-By-Wire, Range Rover, miljözoner och dieselgatestraffet som blev ett lyckokast

Avsnitt 292: Volkswagen tvingades investera i laddstolpar efter utsläppsfusket,blev det egentligen en fördel? Dessutom sandkrafs med brittisk aristokrat, förbudmot dieselbilar i delar av Stockholm och test av tekniken som skippar mekaniskkoppling mellan ratt och hjul.


2022-08-05
Länk till avsnitt

Din kompletta guide till livet med elbil

Avsnitt 291: Blir det mer ?spill? vid snabbladdaren än under hemmaladdningen? Hur länge håller ett elbilsbatteri och hur tar man hand om det på bästa sätt? Välkommen till Vi Bilägares elbilsskola!
2022-07-29
Länk till avsnitt

Sommarnöjen med Ford Mustang, Jaguar F-Type och Porsche 911

Avsnitt 290: Kan sportbilar vara praktiska? Vi sätter dem på provi Vi Bilägares tuffa tester. Ja, vi erkänner: Det var också en ursäkt för attha lite extra roligt på jobbet.


2022-07-22
Länk till avsnitt

Podcast special: Husbilar, husvagnar, ställplatser och camping

Avsnitt 289: Våra kollegor Jimmie och Anki från Husbil&Husvagnger en nybörjarguide till den som skulle vilja prova på livet på hjul. Nyttigatips om lastvikt och bokningsregler varvas med vett och etikett på campingen.


2022-07-15
Länk till avsnitt

Världens största räckviddstest för elbilar

Avsnitt 288: Kan Tommy och Maria från Vi Bilägare behålla lugnet när de ska köra en BMW i4 M50 tills batteriet tar slut? Häng med på en spännande resa med hänförande fjordar, räckviddsätande fjäll, norsk radioetikett och lynniga kinesbilar i NAF:s stora elbilstest.
2022-07-08
Länk till avsnitt

Teslaägarna tycker till i AutoIndex och provkörning av Volkswagen ID.5

Avsnitt 287: Tesla gör storstilad entré i Sveriges största konsumentundersökning, men är allt verkligen guld och gröna skogar? ID.5 kan konsten att prata med laddstolpar, men är den lika bra på att prata med människor?


2022-07-01
Länk till avsnitt

Sommartest med Dacia Sandero, Hyundai Ioniq 5, MG Marvel R, Nissan Qashqai och Subaru Outback

Avsnitt 286: Hur klarar sig årets långteststall genom sommarsemestern med värmeböljor, laddning och undanmanöver med takbox?

2022-06-24
Länk till avsnitt

Kia Niro EV, Mercedes EQS, elbils-bubbla och bilfärger

Avsnitt 285: Elbilar för folk och elit. Kränkta amerikaner somvill ha gratis påfyllning av bränsle. Nystartade elbilsföretag balanserar påruinens brant. Det här avsnittet av Vi Bilägares podcast vill du inte missa.


2022-06-17
Länk till avsnitt

Alfa Romeo Tonale, skandinavernas favoritbilar och säljstopp för fossilt

Avsnitt 284: AutoIndex visar att suvar går hem när norrmän, danskar och svenskar. Alfisten Tommy har svala känslor för Tonale. Och 13 år kvar ? sedan är det bara nollutsläppsbilar som gäller i Europa ? kommer det att vara genomförbart?

2022-06-10
Länk till avsnitt

Batteribyte, Nio ES8 och andra Kinabilar

Avsnitt 283: Vad sägs om att få fullt batteri på några minuter? Vi har testat kinesiska Nios lösning för elbilar i Norge. Dessutom går vi igenom nya bilföretagen från Östasien som är på väg till eller har etablerat sig i Sverige.

2022-06-03
Länk till avsnitt

Tesla i AutoIndex, bilhjälm och dubbelladdare

Avsnitt 282: Vi funderar på om det är en bra idé att kunna norpa två laddstolpar på samma elbil och blickar tillbaka på när huvudbonad skulle skydda bilisterna. Dessutom kommer första resultaten i Sveriges största konsumentundersökning om bilar och bilägande.

2022-05-27
Länk till avsnitt

Mazda CX-60, Volvo XC40 P6 Recharge, mopedbilar och Moskvich

Avsnitt 281: Fyndläge på kvadratmeterpris i Mazdas nya suv och nu kanske det äntligen har kommit en folklig el-Volvo. Dessutom: Biltypen som är en glasslåda på hjul och sovjetiskt bilmärke gör comeback.

2022-05-20
Länk till avsnitt

XPeng P5, Mercedes-Benz EQA, Renault Megane E-Tech och Volkswagen ID.3

Avsnitt 280: I veckans avsnitt får du reda på vad släcksand är, vad som borde finnas i anslutning till snabbladdare, hur bilister kan hjälpa till att bevara småkrypens mångfald och en Göteborgsresa med 4 gängliga passagerare i Dacia Sandero.
2022-05-13
Länk till avsnitt

Bilprisernas utveckling och drabbning mellan Honda HR-V Volkswagen Taigo och Toyota Yaris Cross

Avsnitt 279: Vad är det som gör att bilar kostar så mycket nuförtiden? Kan det bli ett hastighetsuppror efter att Trafikverket tvingats skylta om? Är poppig crossover med coupéstuk något att satsa på? Frågor som får svar i Vi Bilägares podcast.  

2022-05-06
Länk till avsnitt

Rost på Volvo och crossovern Qashqai snålare än småbilen Sandero

Avsnitt 278: Det bjuds på kexiga bakdelar, felvända takboxar och så slår vi hål på myt om elbil, förbrukning och hastighet i Vi Bilägares podcast.

2022-04-29
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.