Sveriges 100 mest populära podcasts

Hockeymorgon

Hockeymorgon

I Hockeymorgon får du ta del av det senaste och hetaste i hockey-Sverige. Sportbladets profiler som Marcus Leifby, Tomas Ros, Hans Abrahamsson, Simon Norberg, Jonathan Knekta och Mattias Karlsson med flera kommer finnas med i studion. Programledare: Christoffer Kviborg och Johanna Lagus.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

play.acast.com/s/hockeystudion

Avsnitt

Brynäs vilda firande och Rifalks pik

Hockeymorgon tar avstamp från Ängelholm med Sportbladets Mattias Karlsson efter finalmatch 3 som bjöd upp till riktigt bra ishockey och äntligen lite mål. Vi hör Rögles målvakt Christoffer Rifalk efter matchen som skickade en pik till publiken i Skellefteå. Så hör vi Brynäs sportchef Johan Alcén som berättar om lagets firande och hur truppen ska byggas inför 24/25 för att bli ett stabilt SHL-lag igen. Vilka namn är kommande drömvärvningar? Vi hör också Robin Fredrikssons tankar om vad som väntar för Djurgården inför kommande säsong med Niklas Wikegård som ny sportsligt ansvarig. Och så gästar Tre Kronor-legenden Jonas Bergqvist med 1 OS-guld och 3 VM-guld på meritlistan. Han berättar om det tunga året i NHL och hur ont det gör att se dagens svenska stjärnor nobba Tre Kronor. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Robin Fredriksson & Jonas Bergqvist.
2024-04-26
Länk till avsnitt

Finalilskan efter tacklingen

Hockeymorgon tisdag startar direkt från Skellefteå med Sportbladets Jonathan Knekta efter att Rögle kvitterat SM-finalen där det stora samtalsämnet var Daniel Zaars tackling på Jonathan Pudas. Vi hör också Rögles Anton Bengtsson efter 1-0-segern. Därefter Sportbladets Hans Abrahamsson inför Brynäs matchboll mot Djurgården i kväll med röster från Simon Bertilsson och Linus Klasen. Nu finns det egentligen ingenting som talar för Djurgården, slår studion fast. Tre Kronor har fått klartecken från 6 stycken NHL-stjärnor redan nu. Vi går igenom status på NHL-spelarna som ansluter till VM och siar om vilka fler som kan bli aktuella. Och så avslutar vi med intervjuer med Luleås tränare Tomas "Bulan" Berglund och Oskarshamns nya sportchef Oscar Alsenfelt och deras tankar inför den kommande säsongen. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Robin Fredriksson & Charlie Andersson-Lidberg.
2024-04-23
Länk till avsnitt

SHL-lagens drömvärvningar

Hockeymorgon fredag har med Sportbladets Jonathan Knekta live från Skellefteå dagen efter Match 7 som tog hemmalaget till final. Vi hör målskytten Jonathan Johnson om segern och en besviken Malte Strömwall i Frölunda. Nu väntar en final mellan Skellefteå och Rögle, med start redan lördag och studion sätter betyg lagdel för lagdel. AIK:s nya tränare Markus Åkerblom är med direkt från Schweiz och berättar varför han tackade ja till AIK och hur ledarstaben och truppen ska byggas inför nästa säsong. Och så avslutar vi med ett stort sillysvep och listar alla SHL-lagens drömvärvningar inför nästa säsong. I studion: Johanna Lagus, Robin Fredriksson och Charlie Liedberg-Andersson. På länk: Jonathan Knekta och Markus Åkerblom.
2024-04-19
Länk till avsnitt

50-miljonersmatchen

Hockeymorgon tisdag med stor guide inför finalmatchen mellan Brynäs och Djurgården där skillnaden på vinst och förlust är över 50 miljoner kr i intäkter. Vi har med Hans Abrahamsson direkt från Gävle och sätter betyg på båda lagen. Vi har också med Tomas Ros inför kvällens sjätte semifinalmatch mellan Frölunda och Skellefteå. Vad talar för att Frölunda kan vända den här serien och vilket lag har egentligen bäst chans i finalen mot Rögle. Och så gästar Patric "Bengan" Hörnqvist studion och berättar om sin nya roll för Tre Kronor, hur han ska se till att de svenska NHL-spelarna kommer till VM och hur resan var från Väsby till VM-guld och två Stanley Cup-titlar. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Robin Fredriksson och Patric Hörnqvist.
2024-04-16
Länk till avsnitt

Det osannolika slutspelet

Hockeymorgon fredag tar avstamp med Sportbladets Hans Abrahamsson direkt från Ängelholm, dagen efter att Rögle blivit klart för SM-final efter 4-0 mot Växjö. Vi har även med Rögles sportchef Hampus Sjöström om glädjen i slutet av matchen, hur svårt det är att leva i nuet men också planeringen för nästa säsong, och vilka nycklar det är som gjort laget så oerhört svårstoppat under slutspelet. Hockeymorgon är också i Göteborg med Tomas Ros som ger oss förutsättningarna inför match 4 mellan Frölunda - Skellefteå. Vem står hos gästerna, vem av tränarna har lyckats bäst hittills taktiskt och vad behöver Frölunda förbättra för att vinna den här semifinalserien? Dessutom Timrås sportchef Kimmo Kapanen om nya tränaren Olli Jokinen och lagbygget inför 24/25. I studion: Johanna Lagus, Charlie Andersson-Liedberg och Robin Fredriksson. På länk: Hans Abrahamsson, Tomas Ros, Kimmo Kapanen och Hampus Sjöström.
2024-04-12
Länk till avsnitt

De gör upp om SM-guldet

Sportbladets Jonathan Knekta direkt från Skellefteå om semifinal 2 och varför Luleå väljer att sparka sportchef Stefan "Skuggan" Nilsson och vem som ersätter. Djurgården med två raka vinster i Mora. Nu är man en vinst ifrån en ny final där troligen Brynäs väntar. Rögle har 8 raka slutspelsvinster. Blir det en 9:e ikväll? Vi har med oss programledaren och Röglesupportern Ola Selmén om slutspelssuccén för Rögle BK och nervositeten inför kvällens match. Anton Blomqvist - från AIK till HV71. Vad lockade med HV71, så vill han förändra laget och tar han med sig favoritspelaren från AIK till SHL? Dagens gäst i studion: Gabriel Monidelle, vd för Hockeyallsvenskan. Vad är bra med Hockeyallsvenskan, varför skiljer det så mycket pengar i TV-avtalet mot SHL och hur ska man hitta en rättvis upp- och nedflyttning på sikt? I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Robin Fredriksson.
2024-04-09
Länk till avsnitt

Vilka kan utmana SHL:s superlag

Hockeymorgon fredag ser fram emot kommande semifinaler och låter våra experter tippa utgången mellan Växjö-Rögle och Skellefteå-Frölunda. Vi har med Frölundas kapten Max Friberg som berättar om känslorna efter suddenvinsten i Match 7 mot Leksand och hur laget ska ladda om inför semifinalen som startar lördag. Och så är SSK:s sportchef Emil Georgsson med och berättar om det bittra uttåget mot BIK Karlskoga i fyra raka, resan laget gjort under två säsonger och hur han ska bygga om truppen med ny topplina till nästa säsong. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Robin Fredriksson På länk: Jonathan Knekta, Hans Abrahamsson, Max Friberg, Emil Georgsson.
2024-04-05
Länk till avsnitt

Guldfiskminne

Hockeymorgon tisdag med HV71:s Simon Önerud som berättar om lättnaden efter vinsten mot Oskarshamn i fredags och hur hans framtid i klubben ser ut. Sportbladets Tomas Ros om Leksands 5-2-seger mot Frölunda i går måndag, Challe Berglunds ilska på presskonferensen, varför målvakterna har guldfiskminne och vilka som vinner "Game 7". Och så är Sportbladets Hans Abrahamsson med från Gävle där semifinalserien mellan Brynäs och BIK Karlskoga kickade igång med en övertidsseger för hemmalaget. Och så avslutar vi med Skellefteås tränare Robert Olsson som berättar om vilka skadade spelare som är tillbaka på is och vad man tar med sig från 4-0-segern mot LHC i kvartsfinalen. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus & Robin Fredriksson.
2024-04-02
Länk till avsnitt

Superskrällen ett faktum ? fiasko av Färjestad

Hockeymorgon torsdag 28 mars ? Rögles superskräll mot Färjestad ett faktum. Vi har med Rögles tränare Roger Hansson och spelarna Christoffer Rifalk och Linus Sandin efter övertidssegern i går. Luleå utslagna av Växjö i fyra raka. Vi hör Sportbladets Jonathan Knekta om matchserien, kritiken mot den sportsliga ledningen i Luleå och vilka spelare som är aktuella inför nästa säsong. Mora vidare mot AIK efter sex matcher i kvartsfinalen. Vi hyllar spelarna som klivit fram i Mora och har med Djurgårdens tränare Michael Holmqvist inför den kommande semifinalserien. Dessutom ser vi fram emot årets match på långfredagen, Match 7 mellan HV71-Oskarshamn, där all press ligger på hemmalaget. Panelen är oense vilka som vinner. Och så avslutar vi med Malmös tränare Tomas Kollar som nyligen förlängde till 2027 och får in Bert Robertsson i staben till nästa säsong. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Robin Fredriksson. På länk: Michael Holmqvist, Jonathan Knekta, Roger Hansson, Mattias Karlsson, Tomas Kollar.
2024-03-28
Länk till avsnitt

Mot superknall ? är det över för Färjestad?

Hockeymorgon tisdag med Rögles viktiga avgörande mot Färjestad i period 6. Nu leder Rögle med 3-0 i matcher och Sportbladets Hans Abrahamsson dömer ut Färjestads chanser att vända och vinna denna kvartsfinal. Vi har också med Sportbladets Jonathan Knekta efter Växjös tredje raka seger mot Luleå, Moras tränare Daniel Hermansson efter lagets sudden-seger mot AIK i går och BIK Karlskogas målvakt Victor Brattström som avverkat fyra klubbar på mindre än en säsong och nu var med och svepte SSK i fyra raka segrar. I studion: Johanna Lagus, Robin Fredriksson & Simon Norberg.
2024-03-26
Länk till avsnitt

Ilskan efter heta kvartsfinalen

Hockeymorgon fredag med Tomas Ros från Karlstad med allt om Rögles överkörning av Färjestad i första kvartsfinalen. Vi hör om Linus Johanssons ilska mot SVT och behöver Carl Lindbom mental hjälp efter den svaga insatsen? Därefter hör vi Mattias Karlsson rapport från Växjös första match mot Luleå och den okända matchvinnaren Manuel Ågren. Och så avslutar vi med årets sportchef Niklas Persson som har en fot i nuet och en fot i nästa säsong, samt Timrås avgående tränare Anders Karlsson som fortsätter leta efter nästa uppdrag. I studion: Johanna Lagus, Robin Fredriksson, Pelle Bäckman.
2024-03-22
Länk till avsnitt

Hårda domen mot krislaget

Hockeymorgon tisdag tar sig an den dramatiska åttondelsfinalen mellan Luleå och Örebro där hemmalaget till slut avgjorde på övertid. Nu väntar kvartsfinal mot Växjö för Luleå medan vi spår en mörk framtid för Örebro med mängder av frågetecken kring den sportsliga ledningen. Ros & Abris tippar kvartsfinalerna som drar igång på torsdag och så har vi med oss Mattias Karlsson om den dramatiska play out-serien mellan HV71 och Oskarshamn där de kommande två hemmamatcher för Oskarshamn blir väldigt avgörande. Dessutom har vi med Tomas Ros som var på Hovet och såg Djurgården vinna mot Björklöven, och där en ful slashing av Alexander Wiklund blev matchavgörande. Nu är Wiklund anmäld och riskerar avstängning. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus och Robin Fredriksson. På länk: Tomas Ros, Mattias Karlsson & Hans Abrahamsson.
2024-03-19
Länk till avsnitt

Så slutar kvartsfinalerna

Hockeymorgon fredag gästas av Sportradions expert Per Svartvadet som berättar hur kvartsfinalerna i Hockeyallsvenskan slutar och vad han tror om play out-serien mellan HV71 och Oskarshamn. Sportbladets Mattias Karlsson är med direkt från Örebro efter gårdagens åttondelsfinal mellan Örebro-Luleå. Varför bänkar Örebro sina stjärnor och vad talar egentligen för att Luleå vänder på detta efter sju raka förluster mot Örebro? Och så har vi med Linköpings General Manager Peter Jakobsson som berättar om truppbygget inför nästa säsong, vem som är drömvärvningen och hur många spelare han redan har sajnat. I studion: Christopher Kviborg, Robin Fredriksson, Per Svartvadet.
2024-03-15
Länk till avsnitt

Betyg på alla SHL-coacher

Hockeymorgon tisdag låter Johanna Lagus sätta betyg på alla SHL-coacher, skala 1-5. Det blir två ettor och bara en femma från magister Lagus. Vi ser också fram emot kvällens sista omgång där Örebro, Rögle och Modo slåss om de två sista slutspelsplatserna. Vi tar oss an veckans stora silly-nyheter där den stora bomben är uppgifterna om Linköpings värvning av HV71:s center Nick Shore. Hockeyallsvenskan är igång med play out och slutspel och så tar vi oss till Skottland där Jonas Emmerdahl är proffs lagkapten i Fife Flyers i EIHL. Han berättar om slagsmålen, lönen, språket och de fantastiska golfbanorna i Skottland. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Robin Fredriksson. På länk: Emil K Lagnelius, Jonas Emmerdahl.
2024-03-12
Länk till avsnitt

De är jobbigast att möta i SHL

Hockeymorgon fredag med allt om gårdagens SHL-omgång. Leksand ser finalklara ut enligt Tomas Ros efter 6-3 mot Modo. LHC tog en viktig bonuspinne efter straffar mot Timrå och i botten är nu HV71 helt klara för play out mot Oskarshamn. Vi har med Växjös Robert Rosén och LHC:s Patrick Russell på länk om gårdagens insatser. Hockeyallsvenskan spelar sista omgången i kväll och vi imponeras av Brynäs nio raka segrar och AIK:s 4-0 mot Björklöven i senaste omgången. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Patrick Cehlin På länk: Tomas Ros
2024-03-08
Länk till avsnitt

Så slutar streckstriderna i SHL

Hockeymorgon tisdag tar sig an streckstriderna i SHL. Vi går igenom lag för lag plats 5-12 och siar om hur det slutar efter omgång 52. Dessutom har vi med Modos sportchef Henrik Gradin som avslöjar nyheter om lagbygget inför 24/25. Och så ser vi fram emot den heta slutspurten i Hockeyallsvenskan där serien avgörs den här veckan. I studion: Johanna Lagus, Simon Norberg & Robin Fredriksson.
2024-03-05
Länk till avsnitt

En svart dag för svensk hockey

Hockeymorgon fredag följer upp Roger Rönnbergs utspel om ?en svart dag för svensk hockey? efter matchstraffet på Malte Strömwall i matchen mot Leksand. Vi har också med Örebros Jonathan Lekkerimäki som berättar om sitt spontana zorromål och om chanserna att spela AHL senare i vår. Och så rankar Robin Fredriksson dröm- och mardrömsmotståndet i kommande slutspel för topp 6-lagen i Hockeyallsvenskan. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Robin Fredriksson På länk: Hans Abrahamsson, Sportbladet. Jonathan Lekkerimäki, Örebro.
2024-03-01
Länk till avsnitt

Stenhårda domen: Brynäs missar finalen

Hockeymorgon tisdag gästas av Johan Hedberg som berättar om tiden i Örebro, vilka lärdomar det gett honom och hur han tänker inför nästa jobb. Johan berättar också om sin fina spelarkarriär som målvakt, hur det var att dela omklädningsrum med Lemieux och Jagr och hur smeknamnet The Moose kom till. Dessutom ger han oss analysen varför Växjö är så svåra att besegra, vilka svagheter han ser hos HV71, vad Niklas Eriksson gjort för ändringar i Örebro och varför Skellefteå vinner SM-guld i vår. Vi har också med Södertäljes tränare Magnus Bogren dagen efter segern mot Björklöven. SSK ångar på mot andraplatsen i tabellen och Bogren ger oss besked om Linus Vidells skada och när han väntas vara tillbaka. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Tomas Ros och Johan Hedberg.
2024-02-27
Länk till avsnitt

HV71s svaga punkt

Hockeymorgon fredag med rapport från den hetsiga seriefinalen i Växjö där Färjestad drog längsta strået och bröt en dyster svit. TV4 Plays expert Almen Bibic är med och berättar om ångesten att spela play out och vad som är HV71:s svaga punkter. Jonathan Knekta listar de fem spelarna i SHL som ryckt upp sig mest efter nyår och så tar vi oss till Tyskland där tidigare Johan Porsberger är proffs i andraligan och serveras flak med öl efter matcherna. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus och Jonathan Knekta.
2024-02-23
Länk till avsnitt

Derbybaksmälla ? ett jäkla påhitt?

Hockeymorgon tisdag gästas av Håkan Södergren som berättar om karriären i Djurgården och Tre Kronor, varför han slutar med TV-jobbet efter VM i Globen och vilka lag som når final i Stanley Cup. Vi har också med Per Bjurman från New York om derbyhelgen utomhus och Joel Eriksson Ek:s 3+3 mot Vancouver. Dessutom pratar vi om derbybaksmälla med AIK:s tränare Anton Blomqvist och lyxproblemet med två bra målvakter. Och så är Modos Johan Södergran med på länk efter 7-1-segern mot Timrå och lagets fina vecka med tre segrar som tar laget upp på åttondelsfinalplats i SHL. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Jonathan Knekta och Håkan Södergren.
2024-02-20
Länk till avsnitt

Vilka är SHL:s bästa nyförvärv?

Hockeymorgon fredag summerar torsdagens alla SHL-matcher och tar ner de största övergångarna som bekräftades dagen innan transferfönstret stängde. Robin Fredriksson rankar de bästa nyförvärven i SHL och Hockeyallsvenskan efter nyår och så gästas vi av SHL:s VD Jenny Silfverstrand som berättar om SHL Pride Week, hur SHL har utvecklats och vad som kan bli bättre. Och så har vi med Sveriges jämställdhetsminister Paulina Brandberg (L) som i tisdags såg sin första SHL-match live. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Robin Fredriksson. Gäster: Jenny Silfverstrand, Paulina Brandberg
2024-02-16
Länk till avsnitt

De hamnar i ångestkvalet

Hockeymorgon tisdag gästas av förbundskapten Sam Hallam som ger laget godkänt efter turneringen i Karlstad, delger sina tankar inför kommande VM i Tjeckien och hur viktigt det är för svensk hockey med kommande turneringar med NHL-spelare. Hockeymorgon spår också utgången av bottenstriden i SHL och så rankar vi topp 6-lagen i Hockeyallsvenskan - här är lagen som kommer vara de främsta utmanarna till Brynäs. I studion: Christoffer Kviborg, Jonathan Knekta, Robin Fredriksson, Sam Hallam
2024-02-13
Länk till avsnitt

Johan Garpenlöv om uppbrottet med Djurgården

Johan Garpenlöv gästar Hockeymorgon fredag och berättar om uppbrottet med Djurgården, hur det var att få sparken som tränare för första gången i höstas och vad han vill göra framöver. Dessutom får vi höra om hans spelarkarriär med finalserien i Stanley Cup mot Colorado som höjdpunkt. Svenska proffs utomlands tar oss denna vecka till Kim Tallberg i Coventry som berättar om statusen på EIHL, varför ölen är viktig för publiken, hur dödsfallet på Adam Johnson påverkade honom och ligan, samt Kims oväntade bisyssla som konstnär. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Simon Norberg & Johan Garpenlöv.
2024-02-09
Länk till avsnitt

Tre Kronors drömlag

Hockeymorgon tisdag gästas av Sportbladets New York-korre Per Bjurman som berättar om det senaste från NHL och de kommande landslagsturneringarna där de bästa spelarna från NHL ska medverka. Vi listar: Så kan Tre Kronor ställa upp femma för femma med alla bästa tillgängliga. Dessutom pratar vi med HV71:s lagkapten André Petersson som gjorde sex poäng mot Oskarshamn och som berättar hur laget ska ta sig upp på säker mark i tabellen. Och så avslutar med Hockeyallsvenskans domarchef Björn Wettergren som förklarar varför domslutet mellan Österstund och Djurgården skapade så stora rubriker. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Simon Norberg och Patrick Cehlin.
2024-02-06
Länk till avsnitt

Frölunda imponerar

Hockeymorgon fredag om Frölundas imponerande seger hemma mot Leksand och att laget nu börjar se otroligt starka ut inför slutspelet. Tvärtom för HV71 som ånyo åkte på en tung bortatorsk mot Timrå och nu tappar mark på lagen ovan strecket. Viktig seger för MoDo borta mot Skellefteå där Axel Sandin Pellikka gjorde comeback. Dessutom det senaste från Elias Lindholm trejd i NHL med Sportbladets NHL-expert Jonathan Ekeliw. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus och Pelle Bäckman.
2024-02-02
Länk till avsnitt

Super Swede Nicklas Lidström

Hockeymorgon tisdag gästas av Nicklas Lidström - av medspelarna i Detroit kallad Super Swede och The perfect human. Lidas berättar om sin fantastiska karriär, vilken spelare som han rankar högst av sina medspelare, hur det gick till när Detroit gömde honom inför draften 1989 och hur smärtsamt det var när sonen inte fick plats i Detroits pojklag. Plus mycket mer från hans tid i Västerås, Detroit och Tre Kronor. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Tomas Ros, Jonathan Knekta och Nicklas Lidström.
2024-01-30
Länk till avsnitt

Allt om Kempe-gate

Hockeymorgon fredag om den omtalade Mario Kempe-intervjun som delar in Hockey-Sverige i två läger, för och emot Mario Kempe. Dessutom intervju med Frölundas tränare Roger Rönnberg om lagets starka månad med sex vinster och hur han ser på skadorna som uppkommit på slutet och tiden framåt inför slutspelet. Och så intervjuar vi LHC:s sportchef Peter Jakobsson om Linköpings imponerande säsong hittills, nuvarande förhandlingar med agenter och spelare samt hur han ser på det framtida samarbetet med Tony Mårtensson. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Simon Norberg & Robin Fredriksson.
2024-01-26
Länk till avsnitt

Stjärnans mystiska skada

Hockeymorgon tisdag där Leksands sportchef Thomas Johansson gästar och berättar om spelet bakom förlängningen med Max Veronneau, hur nära det är ett nytt avtal med Matt Caito och den mystiska skadan som stoppat Lukas Vejdemo från spel. Dessutom intervju med AIK:s målvakt Tobias Normann som berättar om vem han hyllar på sin mask och vad han tror om AIK:s chanser i kommande slutspel. Och så kikar Tomas Ros in i spåkulan och tippar plats 11-14 när SHL summeras om någon månad. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Tomas Ros.
2024-01-23
Länk till avsnitt

Galna förslaget från Håkan Loob

Hockeymorgon fredag om torsdagens SHL-omgång där Växjö kom ut som nya serieledare, HV71 vann viktiga "sexpoängsmatchen" mot Malmö och om att Örebro inte alls fick någon bra omstart med Niklas Eriksson tillbaka som head coach i båset. Vi diskuterar också Håkan Loobs utspel om hur han vill förändra SHL och Hockeyallsvenskan. Dessutom intervju med Växjös kapten Joel Persson som berättar vad som krävs för att han ska lämna Lakers och åka över till NHL igen. Och så listar Jonathan Knekta vilka fyra lag som gör upp om guldet i vår. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Jonathan Knekta och Robin Fredriksson.
2024-01-19
Länk till avsnitt

Mr Magic

Hockeymorgon tisdag gästas av Kenta "Mr Magic" Nilsson som berättar om sin långa spelarkarriär, om att spela med och mot Wayne Gretzky, övergången från Djurgården till AIK som han ångrar idag och Kenta Nilsson-finten som han fortfarande får höra om. Dessutom intervju med Örebros GM Stefan Bengtzén som berättar om varför klubben valde att sparka tränare Johan Hedberg och om att ta tillbaka Niklas Eriksson som som head coach. Och så fortsätter vår serie om svenska utlandsproffs, idag till Japan där vi hittar förre Brynäsaren Tim Henriksson som spelar i Japans sämsta lag. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Jonathan Knekta och Kenta Nilsson.
2024-01-16
Länk till avsnitt

Krisen i Örebro

Hockeymorgon fredag med Tomas Ros efter Växjös storseger mot Färjestad i Karlstad, där FBK spelade sin femte målvakt för säsongen samtidigt som den sjätte ansluter till nästa match. Var det de kommande SM-finallagen vi såg? Vi får en rapport från Mattias Karlsson i Göteborg som såg formstarka Frölunda köra över krisande Örebro. Hur säkert sitter tränare Johan Hedberg och hur tänker sportchef Niklas Eriksson? Intervju med Rögles nya sportchef Hampus Sjöström som berättar om sin nya roll och hur de tänker med tränarfrågan framåt. Och så avslutar vi med Leksands succéman Lucas Elvenes som löste en övertidsseger mot Modo och mer än gärna berättade om sin stora framgång i Fantasy Premier League där han bland över tio miljoner spelare tillhör toppskiktet. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Jonathan Knekta och Robin Fredriksson. På länk: Tomas Ros, Mattias Karlsson, Hampus Sjöström och Lucas Elvenes.
2024-01-12
Länk till avsnitt

Nylanders monsterkontrakt

Hockeymorgon tisdag summerar JVM i Göteborg med Sportbladets Hans Abrahamsson, som också berättar om vad som händer i Brynäs efter att ha arbetsbefriat målvakten Anders Lindbäck. Robin Fredriksson berättar om detaljerna i William Nylanders nya monsterkontrakt och varför Frölunda snuvade Luleå på Modos center Mikael Ruohomaa. Dessutom intervju med Timrås Jonathan Dahlén om lagets svaga hemmaform och Italienproffset Daniel Sylwander om livet i ALP-ligan. I studion: Johanna Lagus, Patrick Cehlin & Robin Fredriksson.
2024-01-09
Länk till avsnitt

Sverige till final i JVM

Hockeymorgon fredag med allt om JVM-segern mot Tjeckien och den kommande finalen mot USA. Intervjuer med Noah Östlund och Hugo Hävelid efter 5-2-segern. Dessutom, Djurgårdens tränare Michael Holmqvist är med och berättar om varför Jonathan Lekkerimäki och Noah Östlund är stjärnor i JVM och varför Djurgården är så framgångsrika på juniorsidan. Och så hör vi Leksands tränare Mikael Karlberg om succén för dalalaget med sex raka segrar i SHL och hur laget ska få fart på powerplay-spelet. I studion: Johanna Lagus, Patrick Cehlin & Robin Fredriksson.
2024-01-05
Länk till avsnitt

JVM-rysaren i Göteborg

Hockeymorgon med årets första avsnitt där vi tar ner JVM-dramat i Göteborg tillsammans med Sportbladets Jonathan Knekta på plats i Göteborg. Det blev en gastkramande seger mot Schweiz efter en mental kollaps av juniorkronorna i slutperioden. Vi hör Axel Sandin-Pellikka om segermålet och hur han höll på att kvävas under målfirandet. Intervju med Malmös tränare Tomas Kollar om viktiga segern mot Skellefteå i går och hur han jobbar för att utveckla Malmös spel och spelare. Dessutom allt om Mario Kempe-gate där panelen ifrågasätter Luleås agerande. I studion: Johanna Lagus, Robin Fredriksson, Björn Nord. På länk: Jonathan Knekta och Tomas Kollar.
2024-01-03
Länk till avsnitt

Scout- och Agent-special

Hockeymorgon fredag med specialfokus på scout och agentyrket inom ishockeyn tillsammans med Victor Nybladh, scout för Boston Bruins och agenten Peter Nilsson. Varför blir man scout eller agent. Hur ser en arbetsvecka ut. Vad skiljer rollerna och hur baseras lönen? Hur viktig är TV-pucken egentligen för en scout, när får man kontakta unga spelare och så hanterar man jobbiga föräldrar med skeva förväntningar om NHL-spel och stora pengar. I studion: Christopher Kviborg, Tomas Ros, Victor Nybladh och Peter Nilsson.
2023-12-29
Länk till avsnitt

Special: Hemligheterna bakom sportchefsyrket

Hockeymorgon annandag jul med specialfokus på sportchefsyrket. Vi hör SSK:s sportchef Emil Georgsson och AIK:s sportchef Niklas "Pajen" Persson berätta om varför de blev sportchefer, hur strategin ser ut med att bygga en slagkraftig trupp och rekrytera rätt spelare, hur stor skillnaden är mellan SHL och Hockeyallsvenskan samt när man behöver ta Youtube till hjälp för att värva spelare. I studion: Christopher Kviborg, Patrick Cehlin, Tomas Ros, Emil Georgsson & Niklas Persson
2023-12-26
Länk till avsnitt

Stor SHL-genomgång lag-för-lag

Hockeymorgon fredag med tisdagens SHL-matcher och en stor genomgång lag-för-lag där Sportbladets Mattias Karlsson och Simon Norberg får chansen att revidera sina tabelltips för SHL. Dessutom, vad händer i Djurgården nu när Niklas Wikegård är klar som sportsligt ansvarig från 1 maj? Vad innebär det för föreningen och vem kommer att träna klubben nästa säsong. Vi hör Robin Fredriksson från DIF-podden om vad supportrarna tycker. I studion: Johanna Lagus, Simon Norberg, Björn Nord, Mattias Karlsson & Robin Fredriksson.
2023-12-22
Länk till avsnitt

Bomben: Niklas Wikegård till Djurgården

Hockeymorgon tisdag med nyhetsbomben under direktsändningen, Niklas Wikegård tillbaka i Djurgården som sportchef. Vi kollar läget med Luleås nyblivne pappa Oscar Eklind om hur tungt det var att åka ur SHL med Brynäs och varför det stämmer så bra i Luleå nu. Dessutom snackar vi med David Åslin, proffs i franska Marseille, om hur livet är i den franska kuststaden och hur het ishockeyn är i Ligue Magnus. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Tomas Ros & Patrick Cehlin
2023-12-19
Länk till avsnitt

SHL:s bästa importer

Hockeymorgon fredag med fokus på Hockeyallsvenskan där Djurgården fortsätter att plocka nya poäng under nya tränaren Michael Holmqvist. SSK:s Marcus Eriksson berättar om succéstarten med ledning i poängligan och Kalmars sportchef Daniel Stolt om nykomlingarnas starka start och hur det var att få en plats i Hockeyallsvenskan i juli månad. Vi kollar läget med målvakterna Filip Larsson i Leksand och Jesper Myrenberg i Linköping som båda imponerat under hösten. Dessutom listar Jonathan Knekta de 10 bästa importspelarna i SHL i höst. I studion Christopher Kviborg, Jonathan Knekta och Patrick Cehlin.
2023-12-15
Länk till avsnitt

Bröderna Abbott sparkas

Hockeymorgon tisdag om nyheten att Rögle gör sig av med sportchef Chris Abbott och head coach Cam Abott. Varför kommer detta nu och vilka ersätter? Vi gästas av Djurgårdens tränare Michael "Honken" Holmqvist som berättar om samtalet när han fick ta över Djurgården efter Johan Garpenlöv och hur hans ledarskap ser ut. Dessutom intervju med HV71:s Mattias Tedenby om segern mot Frölunda. I studion: Christopher Kviborg, Simon Norberg, Patrick Cehlin & Michael Holmqvist.
2023-12-12
Länk till avsnitt

SHLs bästa och sämsta arenor

Hockeymorgon fredag om torsdagens fulla omgång i SHL. Växjö vann seriefinalen, Skellefteå körde över Rögle, Modo vann surströmmingsderbyt och Frölunda snodde alla tre poängen efter ett sent slumpmål mot Leksand. Vi har med Småkronornas förbundskapten Magnus Hävelid som berättar om den nyss uttagna truppen och Sveriges chanser att vinna VM-guld i Göteborg. Patrick Cehlin rankar de tre sämsta och de tre bästa arenorna i Sverige sett ur ett spelarperspektiv. Och så berättar Marcus Leifby om de tre bästa ishockey-VMn på hemmaplan. I studion: Johanna Lagus, Marcus Leifby och Patrick Cehlin
2023-12-08
Länk till avsnitt

Leksands målvaktsdilemma

Hockeymorgon tisdag om helgens SHL-hockey där vi lyfter upp Timrås starka form och Leksands målvaktsdilemma. Vi gästas av Christian Berglund som berättar om sonen Jack Berglunds succedebut och varför han valde att ta ett jobb efter hockeykarriären. Dessutom så tar vi en sväng till Polen och svensken Carl Ackered som berättar om standarden på polsk ishockey och varför bortasupportrarna förbjuds på läktaren. I studion: Johanna Lagus, Tomas Ros och Simon Norberg.
2023-12-05
Länk till avsnitt

Höstens lag i SHL

Hockeymorgon fredag med allt om torsdagens SHL-hockey med viktiga segrar för HV71 och Rögle. Tomas Ros berättar om Herman Livs första match på bänken i SHL med Örebro i Jönköping. Hans Abrahamsson och Johanna Lagus tar ut höstens lag i SHL. Dessutom den tragiska nyheten om SDHL-stjärnan Sanni Hakala som brutit nacken med förlamning från midjan och neråt som följd. Och så avslutar vi med Hockeyallsvenskan och en intervju med AIK:s veteran Richard Gynge. I studion Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Hans Abrahamsson och Patrick Cehlin.
2023-12-01
Länk till avsnitt

Läktarskandalen

Hockeymorgon tisdag gästas av Stig Samling som berättar om sin egen karriär i Kiruna och Brynäs, träsko-bråket med Phil Esposito under ishockey-VM, hans nya roll i Brynäs denna säsong och hur nära det var att han värvades av Percy Nilsson till Malmö. Dessutom följer vi upp läktarskandalen i Södertälje och lyssnar med Moras nya tränare Daniel Hermansson om succén i Hockeyallsvenskan med extremt många unga spelare i truppen. Med Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Stig Salming, Marcus Leifby och Jonathan Knekta.
2023-11-28
Länk till avsnitt

Roger Rönnbergs ilska

Hockeymorgon fredag med allt om torsdagens SHL-matcher där såväl Rögle som Malmö tappade tremålsledningar. Frölundas Roger Rönnbergs var riktigt ilsken efter förlusten mot Växjö och Leksand fortsätter att visa fin form med målvakten Filip Larssons ny nolla. Dessutom tar vi tempen på Hockeyallsvenskan med Jonathan Knekta och Hans Abrahamsson. Allt om efterspelet på Hovet och inför kommande Superfredag. Med Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Simon Nord och Patrick Chelin.
2023-11-24
Länk till avsnitt

Superjämna SHL

Hockeymorgon tisdag kollar läget med krisande Örebros tränare Johan Hedberg om hur han ska vända den svaga trenden. Växjös Marcus Sylvegård berättar om sin starka inledning, HV71:s André Petersson om vad nygamle tränaren Johan Lindboms inträde betytt för laget och så är TV4:s nya expert Almen Bibic med och berättar om pulsen som en tv-sändning ger. Dessutom en rapport från NHL-veckan med Jonathan Ekeliw som sätter betyg på matcherna, stämningen och svenskarna i Globen. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus & Patrick Cehlin.
2023-11-21
Länk till avsnitt

NHL-stjärnans kärlek till Buttericks

Hockeymorgon fredag gästas av förre NHL-stjärnan Mattias Norström som berättar som vad Börje Salming betydde för hans karriär, den "bästa" matchen någonsin med Tre Kronor 2002 och varför han valde division 1-spel med AIK under lockout-säsongen 2004/2005. Och varför NHL-busen Georges Laraque gjorde så många besök på Buttericks. Dessutom massa SHL-hockey från torsdagens matcher med en rapport från Tomas Ros i Ängelholm och ilskan efter den bortdömda straffen. I studion: Johanna Lagus, Simon Norberg, Marcus Leifby och Mattias Norström.
2023-11-17
Länk till avsnitt

NHL kommer till Stockholm

Hockeymorgon tisdag gästas av Jonathan Ekeliw från NHL-podden med allt det senaste om NHL-veckan i Stockholm med William Nylander & Co. Vilka är stjärnorna och svenskarna att hålla koll på inför matcherna i Globen torsdag till söndag. Dessutom gästar AIK:s tränare Anton Blomqvist studion. Han berättar om sin snabba tränarkarriär, olyckan med ett järnrör mot tinningen och att han ångrar beslutet att coacha laget i premiären. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Simon Norberg, Jonathan Ekeliw och Anton Blomqvist.
2023-11-14
Länk till avsnitt

Marcus Leifbys retro-drömfemma

Hockeymorgon fredag med de senaste nyheterna från SHL och Hockeyallsvenskan. Ted Brithén berättar om varför han lägger av och hur plågsamma de sista säsongerna varit. Marcus Leifby listar sin retro-drömfemma för Tre Kronor och vi gästas av skådespelarna Valter Skarsgård (Börje Salming) och Pelle Holmström (Inge Hammarström) som berättar om nya serien Börje - The Journey of a Legend, som har premiär nästa vecka. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Marcus Leifby.
2023-11-10
Länk till avsnitt

Kaoset i Djurgården

Hockeymorgon tisdag om kaoset i Djurgården. Nu saknas såväl VD, sportchef som huvudtränare. Vi pekar ut ersättarna tillsammans med Robin Fredriksson från DIF-podden. Dessutom gästas vi av Malmös ass-tränare Mathias Tjärnqvist och Linköpings center Markus Ljungh. Två lag som överraskat rejält under inledningen. Tomas Ros listar höstens flipp och flipp och Jonathan Knekta de mest spännande 15-åringarna efter helgens TV-pucken. I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Tomas Ros och Jonathan Knekta.
2023-11-07
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.