Sveriges 100 mest populära podcasts

Hockeystudion

Hockeystudion

Tomas Ros med panel pratar SHL vecka för vecka och tar upp alla ämnen som är heta just nu. Rankar fans, lag, spelare och tränare.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

play.acast.com/s/hockeystudion

Avsnitt

Minska domarfokuset, tack

Sista veckan på säsongen är här och hockeystudion är tillbaka för kanske sista gången den här säsongen! Kommer Djurgården kunna vända mot Modo? Har Skellefteå en chans? Hur ska vi minska fokuset på domarna? Och hur gick det egentligen i Hockeyettan-kvalet? Detta och mycket mycket mer snackar vi om i dagens avsnitt!
2023-04-24
Länk till avsnitt

Den stora domarilskan

Finalserierna är igång och Hockeystudion är tillbaka! I dagens avsnitt snackar vi om domarbråket efter Modo-Djurgården, om att publiken valde innebandy istället för hockey i Växjö och vi tar oss en titt på VM-truppen.
2023-04-17
Länk till avsnitt

HA eller SHL ? vad är hetast?

Semifinalerna är över och vi laddar för finalserie i SHL. Och samtidigt är Hockeyallsvenskan hetare än någonsin. I dagens avsnitt tar vi tempen på serierna ? vilken är egentligen hetast? Vad är det som skaver? Hur skulle SHL och HA kunna se ut? Vi hyllar Örebro och sen också naturligtvis Joel Lundqvist. Bland mycket annat!
2023-04-12
Länk till avsnitt

Älskade och hatade semifinaler

Semifinalfeber i Hockeystudion med direktrapporter från Växjö och Umeå och högt och lågt däremellan. Det blir en godispåse av diverse snack från såväl SHLs som Hockeyallsvenskans semifinaler. Ros är dunderfylld av slutspelsglädje, Abris raserar och ja, allt är nästan som vanligt i Hockeystudion.
2023-04-05
Länk till avsnitt

Här finns bästa slutspelstrycket

Det är slutspelstider och äntligen är Hockeystudion tillbaka. I dagens avsnitt går vi igenom kvartsfinalerna, blickar framåt mot semifinalerna och vi diskuterar bland annat vilken arena som har bäst stämning, vilka spelare som varit bäst i kvartsfinalerna och så bjuds det till och med på lite skönsång.
2023-03-31
Länk till avsnitt

Kvalångest och slutspelsfeber

Vi är mitt inne i kvartsfinaler och kvalspel och i dagens avsnitt snackar vi därför så klart om allt från kvalångesten i Brynäs till slutspelsfebern i kvartsfinalerna. Kommer Luleå och Rögle orka stå emot Växjö och Skellefteå i längden? Har Timrå ens en chans att rycka upp sig? Är Frölunda starkare än Färjestad? Och är allt hopp ute för Brynäs? Bland mycket annat!
2023-03-20
Länk till avsnitt

En kvart om varje kvart

Kvartsfinalerna är här och vad passar då bättre än att köra det gamla klassiska Ros & Abris-konceptet "En kvart om en kvart". Vi spenderar alltså en kvart på varje kvartsfinal och diskuterar alla lags styrkor och svagheter. Vilka blir nyckelspelarna? Vilket lag kan skrälla? Och vilka kommer gå segrande ur kvartarna?
2023-03-15
Länk till avsnitt

"Det luktar Färjestad"

Grundserien är avslutad och slutspelet har kickat igång utan pardon. Mikko Manner har fått sparken från Brynäs, Malmö är favoriter inför kvalspelet och HV71 och Linköping har hamnat i ingemansland. Åttondelarna är igång, Luleå har ruskat om Oskarshamn och Leksand har plötsligt börjat spela slutspelshockey. Dessutom blickar vi mot kvartsfinalerna och frågar oss vilka som kommer kunna slåss med Växjö och Skellefteå om SM-guldet.
2023-03-13
Länk till avsnitt

"Den värvningen kan avgöra hela SHL"

Vi är inne i en intensiv hockeyperiod och i veckan avgörs grundserien i SHL. I dagens avsnitt snackas det bland annat om ångestmötet mellan Brynäs-HV, om Kas(t)imir Kaskisuos hjärnsläpp, om vilken som är den bästa mållåten och om Färjestads formkurva. Dessutom kärleksförklarar Ros Joel Lundqvist, vi funderar kring vilka andra profiler det finns i SHL just nu och Ros & Abris svarar på lyssnarfrågor. Bland mycket annat!
2023-03-06
Länk till avsnitt

Fråga Ros & Abris: "Är Modo ett föredöme nu?"

Hockeystudion är tillbaka och idag blir det frågespecial när vi öppnar upp frågelådan för alla läsare och lyssnare (och tv-tittare). Dessutom snackar vi ner veckan som gått och Abris berättar om sina tågvanor.
2023-02-27
Länk till avsnitt

Blir det kval för Brynäs?

Hockeystudion är tillbaka och i veckans avsnitt tar vi en noggrann titt på kvalstriden. HV71 är för första gången på länge uppe på "säker" mark och Brynäs är nere på kvalplats. Kommer de klara sig från att kvala eller vad händer egentligen uppe i Gävle? Oskarshamn fortsätter gå som tåget, Färjestads form är tveksam och hur ser det ut kring övriga kvalstrecken? Bland mycket annat!
2023-02-20
Länk till avsnitt

"De är Sveriges just nu hetaste hockeylag"

SHL har haft landslagsuppehåll men naturligtvis finns det massor att snacka om ändå i veckans Hockeystudion! Bland annat pratas det om Game of Börje, om nya värvningar i SHL, om att Joel Lundqvist avslutar karriären, om Tre Kronor och Sam Hallam. Och så kollar vi till Hockeyallsvenskan och tippar slutspelet där.
2023-02-13
Länk till avsnitt

Cehlarik vs Östman

I veckans Hockeystudion går vi igenom heta matchen mellan HV71 och Malmö, diskuterar HVs tränarbyte och frågar oss om Brynäs börjar darra i knäna nu efter två raka förluster. Leksand har gjort sig av med Quenneville och istället väntas Cehlarik anlända inom kort. Vad innebär detta för laget och hur ska man formatera truppen nu? Vi diskuterar även kampen kring slutspelsplatserna och Ros och Abris utser veckans lag. Med: Tomas Ros & Hans Abrahamsson Programledare: Julia Karlsson
2023-02-06
Länk till avsnitt

Vilket är SHL:s mest underhållande lag?

Hockeystudion är tillbaka och i veckans avsnitt diskuterar vi toppstriden i Hockeyallsvenskan, Oskarshamns dunderform, HV71s ångestvecka och tippar såväl kvalmatcher som topp 6. Vi diskuterar även vilket som är SHL:s mest underhållande lag och Ros & Abris utser veckans lag.
2023-01-30
Länk till avsnitt

"Han är mästarnas drömnamn"

Ännu en hockeyvecka har passerat och i dagens avsnitt diskuterar vi allt från Brödernas köp av Väsby till huruvida Robert Rosén är bästa spelaren i SHL just nu. Det snackas om Abols toppform, om Shores matchstraff och om Frölundas urusla powerplay-form. Och så diskuterar vi vilka drömvärningar som skulle kunna stärka trupperna inför slutspelet. Bland mycket annat!
2023-01-23
Länk till avsnitt

Har Kung Carl loggat ut?!

I veckans avsnitt tar vi oss en närmre titt på bottenstriden. Vad har Malmö kvar att kämpa för? Och vad händer i HV71? Vad tillför kompisvärvningen "Challe" Berglund och finns det något hopp kvar för smålänningarna? Dessutom rankar Ros Norrlands bästa hockeystäder, det diskuteras vilka lag man helst vill se åka ur/gå upp i SHL och vi frågar oss huruvida icing i boxplay skulle vara en bra förändring.
2023-01-16
Länk till avsnitt

Är coach's challenge lösningen?

Hockeystudion är äntligen tillbaka och i veckans avsnitt snackas det om allt från JVM till bottenstriden i SHL. Vad händer i Örebro? Vad har Oskarshamn för sjuk form? Vilka kommer knipa topp 6? Borde coach's challenge införas i SHL? Och kan Malmö och HV71 rädda sig undan kval? Bland mycket annat.
2023-01-09
Länk till avsnitt

Julawards 2022: Vilka har varit höstens bästa spelare?

En omgång har spelats och i veckans avsnitt diskuterar vi senaste omgången och går igenom vilka värvningar som skett i veckan som gått. Och i och med att julen är på ingång så passar vi på att blicka tillbaka på höstsäsongen dela ut Hockeystudions Julawards 2022. Går det utse Theodor Lennström till höstens MVP? Joel Lassinantti har tangerat Stefan Livs rekord - men räcker det till för att vara höstens bästa målvakt? Och finns det någon back som är bättre än Jonathan Pudas?
2022-12-19
Länk till avsnitt

SHL:s värsta rivalmöte & höstens floppfemma

Ännu en vecka av hockey har kommit och gått och i dagens avsnitt diskuterar vi bland annat Linus Johanssons klubbslängning, Skellefteås segersvit, Carter Campers vara eller icke vara i Leksand och Janne Sandströms hyllning. Sedan frågar vi oss vilka som egentligen är SHL:s värsta rivaler och Ros & Abris debatterar kring vilka spelare som floppat mest under hösten.
2022-12-12
Länk till avsnitt

HA-podden: Juniorernas show och taxiresan till SHL

Hockeyallsvenska studion är tillbaka och i veckans avsnitt avhandlar vi BIK Karlskogas osannolika seger mot Björklöven, Garpenlövs första match med Djurgården, Rihards Marenis utlåning från Modo till Örebro och Västerås nya assisterande tränare. Medverkande: Mikael Ljungberg, Jonathan Nilsson
2022-12-06
Länk till avsnitt

"Sånt här händer ju bara inte i hockey"

I veckans avsnitt går vi igenom vilka lag som gått bäst och sämst sen landslagsuppehållet. Vad är det som händer i Luleå? Kommer Malmö kunna undvika kval? Borde Leksandsspelarna ha åkt på semester? Och hur nervöst är Brynäs just nu? HV71, Rögle och Oskarshamn klättrar uppåt, Växjö är stabiliteten självt och det är äntligen dags för en efterlängtad hyllning till Skellefteå. Dessutom tar Ros och Abris ut månadens femma. Med: Hans Abrahamsson, Tomas Ros Programledare: Julia Karlsson
2022-12-05
Länk till avsnitt

Garpenlövs chans till återupprättelse

Joakim Fagervall får sparken från Djurgården och f.d. förbundskaptenen Johan Garpenlöv tar över som tränare. Är detta vinna eller försvinna för Garpenlöv? Dessutom som vanligt en genomgång av förra veckans matcher, Dif åkte på chockförlust mot Almtuna, Tingsryd hyllas och vi ställer oss den stora frågan - har Modo redan vunnit grundserien?
2022-11-28
Länk till avsnitt

Är Sallinen verkligen rätt val för Luleå?

En omtumlande vecka är över och i veckans avsnitt minns vi Börje Salming. Och sen bjuds det på lite värvningssnack: Sallinen till Luleå blir klart i direktsändning, Niemelä lånas ut till Brynäs, Rosdahl tillbaka till Malmö. Vilket lag är egentligen i störst behov av att värva nytt? Vilka lag är bäst på bortaplan och vad beror det på? Bland mycket annat.
2022-11-28
Länk till avsnitt

Leifby sätter plus på HA-säsongen: ?Börja om i div 1?

Den här veckan gästas HA-podden av ingen mindre än Marcus Leifby. Det pratas om supermötet mellan Djurgården och Modo, den otroliga förstakedjan, Västerås tuffa tid, Tingsryds kris och mycket mer. Dessutom sätter Leifby plus på säsongen och så ställs han på prov med ett På spåret-osande quiz.
2022-11-22
Länk till avsnitt

Leksandsikonen till Örebro?

SHL är tillbaka efter uppehåll och i dagens Hockeystudion går vi som vanligt igenom föregående vecka. Loui Eriksson premiärade i Frölunda, HV71 tog viktig seger i bottenmötet mot Malmö, Leksand har fortfarande inte gjort mål i powerplay och vad händer egentligen med Niklas Erikssons kontrakt i Örebro? Bland mycket annat! Medverkande: Tomas Ros, Hans Abrahssom Programledare: Julia Karlsson
2022-11-21
Länk till avsnitt

HA-tisdag: Bör Thomas Paananen avgå?

Hockeyallsvenska studion är tillbaka och i veckans avsnitt avhandlar vi det stekheta Stockholmsderbyt, SSK:s framfart, AIK:s kräftgång, vad ska Almtuna göra för att vända skutan? Dessutom om Västerås Thomas Paananen bör avgå. Mycket nöje!
2022-11-08
Länk till avsnitt

Stor tabellgenomgång: "Det mest otroliga jag sett denna säsong"

Det är dags för uppehåll och ungefär en tredjedel av SHL:s grundomgång är färdigspelad. Vad passar då bättre än en gammal klassisk lag-för-lag-genomgång. Vilka har imponerat mest? Vilka har överpresterat? Vilka får kvala? Detta och mycket mer behandlas i veckans avsnitt! Medverkande: Tomas Ros, Hans Abrahamsson Programledare: Julia Karlsson
2022-11-07
Länk till avsnitt

Premiär! Hockeyallsvenska tisdagar

Premiär för Sportbladets hockeyallsvenska tisdagar! I första avsnittet avhandlar vi: Skandalscenerna i Kristianstad, Linus Videll fick Djurgården att falla, Nick Schilkey-succé, den nya rivaliteten i ligan och mycket mycket mer! God lyssning! Medverkande: Mikael Ljungberg, Jonathan Nilsson
2022-11-01
Länk till avsnitt

Är Anton Lander höstens MVP?

En riktigt fullspäckad vecka ligger bakom oss och Örebro håller sig fast i toppen av den haltande tabellen samtidigt som det fortsatt tungt för HV71 i botten. Malmö har tagit viktiga poäng, Färjestad tuffar på och Timrås läckra målvaktskupp var kanske förra veckans mest spännande påhitt. Hur länge kommer Örebro orka hålla förstaplatsen? Hur bra kan Färjestad bli när allt klaffar? Behöver Rögle oroa sig för kval? Kommer Loui Eriksson gå till Frölunda? Och vem har varit bäst hittills i säsongen? Detta och mycket annat behandlas i veckans avsnitt.
2022-10-31
Länk till avsnitt

"Det kan inte bli annat än succé"

Ännu en maffig hockeyvecka ligger bakom oss! Linus Klasen är klar för Djurgården som kommer spela derby utan bortasektion. Niklas Hjalmarsson tränar med HV71 som äntligen kan andas ut efter lite segrar. Örebro har haft en "perfect week" och Timrå ser formstarkt ut, samtidigt som Skellefteå har gått upp som en sol och ner som en pannkaka. Vacker hyllning till Tobias Forsberg och ett Leksand som kanske är SHL:s bästa lag? Detta och mycket annat i dagens avsnitt. Medverkande: Tomas Ros, Hans Abrahamsson Programledare: Julia Karlsson
2022-10-24
Länk till avsnitt

Det stormar i Luleå

Ny vecka bakom oss och återigen finns det massor att diskutera! Haveri på flera fronter, jättekross från Timrå, viktiga poäng för HV71 - och så stormar det på alla håll och kanter i Luleå. Och vilket lag visar egentligen bäst form just nu? Medverkande: Jonathan "Gruvan" Nilsson, Hans Abrahamsson Programledare: Julia Karlsson
2022-10-17
Länk till avsnitt

"Därför ratar målkungen Sverige"

Hyllnings-haveri i Gävle, bråk i Leksand, kris i HV71 (och i Rögle?!). Ännu en fullmatad SHL-vecka är förbi och Hockeystudion är tillbaka med ett nersnack av veckan som gått. Dessutom snackas det om Hriviks konstmål, Marcus Högbergs storspel och så bjuds det på lite sillysurr från Ros och Abris. Medverkande: Thomas Ros, Hans Abrahamsson Programledare: Julia Karlsson
2022-10-10
Länk till avsnitt

Filmningarnas paradis

Det är stort filmningsfokus i hockeyvärlden och naturligtvis snackas det om just det i dagens Hockeystudion. Är det en häxjakt? Behövs det strängare straff? Vart går gränsen för en filmning? Sedan pratar vi också om Leksands invasionsresa till Scandinavium, Malmös överraskande form, Skellefteås styrkebesked mot Färjestad, varför Linköping är det mest krisande laget just nu och glödheta matchen mellan Djurgården och Södertälje. Bland mycket annat! Medverkande: Tomas Ros, Jonathan "Gruvan" Nilsson Programledare: Julia Karlsson
2022-10-03
Länk till avsnitt

Fråga Dick: "Det är snudd på patetiskt"

Fråga Dick, programmet där Dick Axelsson svarar på alla lyssnarfrågor. Borde Roger Rönnberg får sparken? Är Stockholmshockeyn död? Borde man få spela 50 cent i omklädningsrummet? Är Komarov SHL:s ärkesvin? Detta och mycket annat besvaras i veckans avsnitt.
2022-09-27
Länk till avsnitt

Står Shinnimin och ljuger?

Säsongen har puttrat igång på riktigt och från veckan som gått finns massor att diskutera! Shinnimin har varit i farten igen, var det felskär? Eller filmning? Eller tripping? Och på tal om filmningar, vad är det som sker där egentligen? Sen har Sam Hallam fått en mäktig avtackning, Dahlén har gjort mål, hockeyallsvenskan har börjat och Karlsson har haft gåshud konstant i en veckans tid. Medverkande: Hans Abrahamsson, Mattias Karlsson Programledare: Julia Karlsson Kontakt: juli[email protected]
2022-09-26
Länk till avsnitt

"Det kan vara SHL:s bästa back"

Premiäromgången är färdigspelad och det med besked! I dagens avsnitt går vi igenom match för match och det snackas om Leo Carlssons briljans, Walli-Walterholms matchstraff, pressen på HV71, slutspelsracet första tio omgångarna, Rögles CHL-firande och Skellefteås Jimmie Ericsson-hyllning. Bland mycket annat! Medverkande: Tomas Ros, Hans Abrahamsson Programledare: Julia Karlsson
2022-09-19
Länk till avsnitt

Kan Dahlén ge Timrå ett SM-guld?

Det är bara dagar kvar tills SHL kör igång och äntligen är Hockeystudion tillbaka! I dagens avsnitt pratas det bland annat om huruvida träningsmatcher egentligen är helt onödiga, om förväntningarna och farhågorna inför säsongen och om sommarens galna värvningar. Och vi försöker, med varierat resultat, tippa vilka som hamnar i botten och i toppen. Medverkande: Tomas Ros, Hans Abrahamsson, Marcus Leifby Programledare: Julia Karlsson
2022-09-12
Länk till avsnitt

De vinner SM-guld 2023

Hockeystudion är tillbaka och den här gången direkt från Tammerfors, där VM avgörs. Hans Abrahamsson och Jonathan ?Gruvan? Nilsson är på plats och det är också de två som rattar podden. Självklart blir det en hel del snack om VM men också om SHL-säsongen som avslutades med ett magiskt slutspel. Var publiktrycket där det nya normala eller en tillfällig trend efter två år med resterektioner? Kommande säsong har dessutom alla möjligheter att bli ännu häftigare då mängder av KHL-spelare väljer Sverige. Abris och Gruvan ger sina guldtips redan nu.
2022-05-16
Länk till avsnitt

Filmar Luleå?

Vi är inne i epilogen av hockeysäsongen och det återstår finalspel i Hockeyallsvenskan och i SHL. Podden har som vanligt ett intressant smörgåsbord och den här gången är det en "ny" Mattias Karlsson som är med, redaktionens Mattias Karlsson. * Vem vinner SM-guld? * Kan Löven spricka ut nu i maj och vända mot HV71 * Filmar Luleå? * Vår spaning över Rahimi-gate och drevet som gick * Galna spänningen i Hockeyettan * Ja, det går att vända 0-3 till 4-3
2022-05-02
Länk till avsnitt

Hur påverkad var Tomkins?

Säsongen är inne i sitt slutskede och det blir givetvis stor fokus på de pågående slutspelen i SHL och HA. Når Luleå hela vägen och fixar klubbens andra SM-guld och det första sedan 1996? Kan Rögle vända mot Färjestad och har Björklöven någon chans mot HV71. Linköping har värvat tungt under våren och är nu även ute efter Theodor Lennström. Kolan försöker sätta sig in i Matt Tomkins situation då Frölundamålvakten tidigt fick besked om att inte få vara kvar i Frölunda.
2022-04-25
Länk till avsnitt

Slutspel och slutspelat

Hockeystudion är här och slutspelet analyseras. Var straffet mot Pontus Andreasson ok? Hätsk stämning mellan Modo och Löven och Ros funderar lite på om det är vettigt och sunt. Abris hyllar serien Frölunda och Luleå och längtar till tisdagens match. Kolan förklarar hur man som spelare upplever långa resor inför viktiga matcher.
2022-04-19
Länk till avsnitt

Slutspelstider

Vilken underbar hockeyperiod vi har framför oss! Hockeystudion går igenom den gångna veckans händelser med Kovacs-gate, Robert Ohlsons utspel samt analyserar de olika slutspelsserierna i HA och SHL. Och så tackar vi av Sam Hallam.
2022-04-11
Länk till avsnitt

Behövs Stockholm i SHL?

Stockholm saknar ett lag i högsta serien någonsin. Bryr sig någon? Bryr media sig för mycket? Det diskuteras i veckans Hockeystudion. Vi pratar även om kvartarna i slutspelet av SHL samt hur lagen valde i HA-slutspelet. Sdhl-finalen får utrymme också. Spännande quiz där Ros blir tjurig. Många skratt och aha-upplevelser utlovas.
2022-04-04
Länk till avsnitt

Vår bästa tid är nu

Slutspelen har börjat och HS väljer att fokusera och analysera matcherna och alla fester. Ros är Rosenrasande på play in och tycker det är orättvist att bästa laget tvingas börja på bortaplan i en så kort serie om max tre matcher. Kolan berättar att han slutar med hockey - igen. Abris tar tempen på finalen mellan Luleå och Brynäs och kommer med guldtips. Flams, hockey, anekdoter i en salig blandning.
2022-03-28
Länk till avsnitt

Kolan Hockey Award

Nytt avsnitt inspelat och en del ägnas åt Kolans awards där årets bästa spelare och ledare utses. Vi avslöjar även Veronneaus nya klubb. Och Abris tar oss med på sin resa till Skåne förra veckan när Rögle och Malmö analyserades. Är stockholmshockeyn på dekis och vem 17 bryr sig om den? Vi tippar även utgången av det negativa kvalet mellan Timrå och Djurgården och podden är allt annat än överens om vilket lag som har störst press på sig
2022-03-21
Länk till avsnitt

Ute ur bubblan och comeback

Hockeystudion har vilat upp sig och nu finns ett nytt avsnitt tillgängligt. Vi pratar om hur kriget i Ukraina påverkar svensk hockey och om Sverige kommer få tillgäng till ett otroligt smörgåsbord med stjärnspelare om KHL ratas. Kolan sågar Malmös hantering av Peter Andersson-gate och tror att Malmö hamnar i negativt kval. Rögle hyllas. Och Hriviks ankomst till SHL analyseras och fenomenet bad legs. Quizen är tillbaka - också.
2022-03-07
Länk till avsnitt

Gud bevare mig för skyttekungar

Hockeystudion ser tillbaka på ännu en händelserik vecka där både Tre Kronors och Damkronornas OS-trupp är presenterade. Johan Garpenlöv nobbade svenska skyttekungar från alla de tre stora ligorna och det väckte en hel del frågetecken varför inte spelare som Malte Strömwall, Jesper Olofsson och Patrik Karlkvist är med. Men även i SHL har det varit full fart där Dick-effekten lyser starkt över Djurgården, som vunnit två matcher sedan Dick Axelsson gjorde comeback. Har tåget ändå gått för Djurgården eller kan de svara för en magnifik upphämtning? Tyngre har det tippade topplag som Frölunda och Växjö, inte minst för Frölunda. Är laget på väg att falla ihop som de två senaste åren och är Roger Rönnberg rätt man att få skutan på rätt köl igen? Riksidrottsnämnden har ännu en gång tagit Svenska Ishockeyförbundet i örat, vilka konsekvenser kommer det egentligen att få?
2022-01-24
Länk till avsnitt

Här har du din OS-trupp, Garpenlöv.

Covid har slagit sitt grepp runt svensk ishockey och lag sätts i karantän och matcher ställs in på löpande band. Men lite ishockey har det spelats och Hockeystudion analyserar det som går. På fredag presenterar Johan Garpenlöv Tre Kronors OS-trupp. Tomas Ros, Hans Abrahamsson och Mattias Karlsson hjälper ?Garpen? med att plocka ut OS-truppen. I SHL har stort fokus legat runt domarinsatserna ? är de för dåliga eller gnälls det för mycket? I bottenstriden förlorade både Timrå och Malmö sina matcher efter ett långt coviduppehåll och hur kommer egentligen bottenstriden att sluta? HV71:s utlåning av målvakten Filip Larsson till rivalen Färjestad skapade ett ramaskri i Jönköping. Var går egentligen gränsen för vilka spelare som får lånas ut? Och slutligen bjuds det på lite silly där en tidigare SHL-stjärna kan vara på väg hem och där bland annat en SHL-klubb vill omförhandla kontraktet med sin stjärnback.
2022-01-17
Länk till avsnitt

2022 ? möjligheternas år!

Efter några veckors uppehåll är Hockeystudion tillbaka. Under den här tiden har Sportbladets Dick Axelsson bestämt sig för en comeback med Djurgården, men Hockeystudion ringer upp Dick för att kolla läget. Mattias ?Kolan? Karlsson nobbar däremot en comeback på elitnivå och finns med i podden i stället och det saknas sannerligen inte ämnen att diskutera. Covid-smittan har återigen slagit ett järngrepp runt landet och ishockeyn. Är det återigen dags att stänga ligorna för upp- och nedflyttning? Var ligger bakom Luleå och Färjestads förvandlingar från kölag till hetast i ligan? Och i Färjestad blev Per Åslund i helgen den som spelat flest matcher för klubben. Några matcher den närmsta tiden blir det däremot inte för Luleås Juhanni Tyrväinen, som stängdes två matcher efter sin ?sucker punch? på Joel Lundqvist. Var det ett rimligt straff? Lite silly-snack blir det också där bland annat en SHL-tränare har bestämt sig för att lämna sin klubb.
2022-01-10
Länk till avsnitt

Abris möter Viktor Fasth

Han kämpade i lägre divisioner under slog igenom först som 28-åring och två år senare levde Viktor Fasth drömlivet som succémålvakt i ett av NHL:s topplag, Anaheim. Tio år efter sin SHL-debut valde han att lägga av efter ännu ett SM-guld med Växjö och en VM-turnering. I Hockeystudions podd berättar Viktor Fasth om sin resa som inneburit framgångar men också en hel del motgångar. Hur han under många år spelade division 1-hockey och jobbade vid sidan om. Han berättar också om hur glädjen till hockeyn nästan försvann under året i Edmonton, om när hans heta humör gick över styr och han tvingades be om ursäkt. Psykisk ohälsa diskuteras också och Fasth berättar om den stora pressen att hela tiden prestera som han kände under framför allt de avslutande åren av karriären.
2021-12-20
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.