Sveriges 100 mest populära podcasts

Lillelördag

Lillelördag

Lillelördag tar relationer, samhälle, debatter och trams på största allvar. Podden för dig som vill fnissa med och åt de kvinnliga versionerna av Filip & Fredrik. Där ryggkliande samtal snarare är en provokation än underhållning. Fnissa, skäms, förfasas och mys. Ingenting är heligt i Lillelördag. Podden för den upplysta eller den som vill bli, med satir som toppnot. Klippt av Magnus Öhman ? Montana Ave Media Group.Nya avsnitt släpps varje onsdag.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

play.acast.com/s/lillelordag

Avsnitt

Skrattsex och komplimanger

Dagens podd är rätt svag och stark i ett, Ann våndas i det tudelade semesterhatet. Anitha tror att hon tappat kompassen efter Covid.

Ann har haft skrattsex och Anitha en skrattattack efter en ?Ollning?. Aja när allt är ur spel är inte en vissling för den stressade kvinnogrisen en tryffel i myllan? Det och osammanhängande relationstips kanske räddar denna sommarpanik?


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-06-22
Länk till avsnitt

Big Bange och Lassemans ariska altan

Vart ska vi börja? På bästkusten i den vita sörjan som klappar händerna på Lassemans altan. Vi kämpar oss igenom Arvingarnas nya sommarplåga på TV4 där regi och naturligt agerande är bannlyst. Tusse försöker sjunga men några färska ostron fastnar i halsen på alla inblandade som inte verkar ha fått någon som helst uppfostran i hur man beter sig mot kvinnor eller gäster. Glenn Hysén framstår som Bergman i jämförelse med övrig regi. Gode gud! Inte undra på att man känner sig upprymd av stora snoppar och mustrianglar i ?Naked attraktion?. Men varför är det så tydligt att spelet är förlorat för alla utom Big Bange? Dålig stämning är en gammal favorit som kan vara en utdöende konstform för nästkommande generationer. Den manliga strippans död, krokimodellen som gick bananas och får värsta skamminnen. Vill inte vara sån, men JEVLIR vad kul man kan ha ibland! Haka på!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-06-15
Länk till avsnitt

Bäst före datum

Herregud vad svettigt det är att minnas tillbaka (inte alltid allt för långt tillbaka) nätter som slutade alltför sent och ångesten när man vaknade och blev sen till ett mardrömsmöte där kollegorna vimlade med ögonen och tryckte varandras ben under bordet. Hur länge kan man dricka shot på krogen och andra bäst-före-datum som vi inte alltid bryr oss om. Hur länge ska de vuxna barnen hänga med på semester och vad händer när vuxna hyllar sina barn på Instagram som om de vore gudar utan fel! Läckbergs selektiva feminism, Åkessons missuppfattning i integrerationsdebatten, Anithas tonårsfasoner och kvinnor som inte (heller) vill växa upp utan ta livet lite som ?livet i Berras plastkasse?. Ta ett chill pill och luta er tillbaka för det är Lillelördagkarneval!!!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-06-08
Länk till avsnitt

Män är från Madagaskar och kvinnor från Mårbacka (GVFÖ-special med Mingel Martin)

Är livet slut nu? Det undrar Ann & Anitha när årets säsong av GVFÖ är till leda. 

Vi går igenom säsongen som varit. Vad hände egentligen och vad hände sen, undrar vi ju såklart efter att Hans konstaterat tvättbjörnen i Madagaskar är så ?glad jämt? och ger onda ögat till Bodil. Män som ghostar och kvinnor som grubblar. 

Men bjuder även in Mingel Martin i samtalet, vi går igenom ALLT det där ni undrar över, första intrycket - sätter sig hela säsongen där? VEMS var kallingarna? Sammanbrottet ni inte fick se och dicpicks. Herregud vad väntar ni på? Rulla bandet!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-06-01
Länk till avsnitt

Niveau Kitch

På det stora hela känns det som att världen går två steg framåt och tre steg tillbaka. Varför lägga miljarder på ett odla norska laxar i rymden när vi kan äta skaldjursplatå i GVFÖ Martins nouveau rich-kök? Varför låtsas om att vi vill ha plyschmän när vi ändå bara vill ligga (utan kuddmur) med neandertalare? Ann drömmer om apor och tänker att allt skulle ordna sig om vi drog ner på intelligensen. Anitha har blivit elak fostermor till fem oönskade trastungar. Kvinnor som hatar kvinnor är den nya feminismen och varför anstränga sig när Ulf Lundell och grabbarna ändå alltid vinner allas respekt och kärlek. Vi börjar ana att det mesta ändå handlar om det biologiska. Nu sätter vi oss i grottan och både äter kakan och har den kvar! Låt oss börja!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-05-25
Länk till avsnitt

Cry Baby

Vår jakt på samtidens kognitiva pardanser går just nu raka vägen till Gift vid första ögonkastet. Martin tröttnar på att Jonas är en Cry Baby; men gråter bäst som gråter sist - eller? Vi saknar toxic Märta lite grann samtidigt som vi varnar för dejten som alltid verkar vilja göra slut när du vill vara ihop och vara ihop när du tvekar.

Anitha är på 40-årsfest på Hydra och bor i ett väldigt litet hotellrum där allting luktar väldigt mycket. Vad händer när vi lever genom varandras sociala världar och är det egentligen ett sätt att finna tröst för ensamheten? Och är det kanske precis det Bianca Ingrosso menar när hon står inför valet ?bebis eller hund?. Jag har blivit med korsett och har tagit reda på vart rasist-Gudrun Sjödén har tagit vägen. Nakenmodet är tillbaka, Cecilia Jacobs har nätbrynjan som festblåsa och amerikanska Melodifestivalen bjuder på skönsjungande stelbenta gamla idoler och havrehippisar utan att få till kitschen.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-05-18
Länk till avsnitt

Den toxiska kvinnligheten.

Mycket smärtsamt har hänt på tv sedan dumburken gjorde entré 1925; men undrar om inte Axel och Märtas ?kärlekshistoria? hamnar på topp-tio-listan? Stoppade kuddar som skydd i sängen, bilkrascher, mobbing, stannade ursäkter och postuma samtyckesmissiler på någon som knappt stod raklång pga av ÅRETS DISS. Ja. Vi kanske knarkar Gift vid första ögonkastet, men so are you! ?? Men det finns solglimtar i Afghanistan: Burkavägran. Vi är bägge nyopererade för sådant som plus 40+kroppen envisas med att göra livet surt med. Är det rätt sätt att bota självförakt med en fettsugning? När kan Ann göra en sit-ups igen och varför kommer vi aldrig lämna Amber Heards sida i rättegångsbåset igen? Here we go again! ?

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-05-11
Länk till avsnitt

Ebbola

Vad är väl en kväll på Grand Hotell? Den kan ju vara långtråkig och jätteytlig och...alldeles underbar. Ebba Bush blir portad från årets modefest och även Lillelördags Anitha Clemence hamnar utanför röda mattan och hänger in galastassen med flera frågor obesvarade. Varför blev Ebba bjuden alls från första början och var det Kakan Hermansson som hade mandat att se till att mode blev politik och skandalpolitik på modet? Strategin att stoppa en inbjuden gäst och på så sätt undvika att fokus tas från själva galan, framstår för den som följt sociala medier under helgen vara tämligen misslyckad. Reaktionerna har delat upp Sverige i två läger. Lillelördag rapporterar inifrån och ser hur nya hårda vindar hindrar demokratin från att flyga för alla. Rätt eller fel?


Gift vid första ögonkastet är tillbaka och vi ser hur årets deltagare ser sig själva genom tevekamerans lins och censurerar sig bort från tacomiddagar och kulturkrockar. Men ändå: när Märthas blick på Axel under bröllopet havererar av kyla så svettas vi så mycket att vi måste duscha efteråt. Om det är bra teve? Hell yea! See you all in metaheaven! NU DUCKAR VI!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-05-03
Länk till avsnitt

Under Macrons knappar

En gång i tidernas poddbegynnelse levde vi lyckliga i Obamas armhåla. Nu har turen kommit till Macrons bröst. Ann är hårförförd och kan inte låta bli att fantisera om den franske presidentens dolda matta som knäpptes upp och visades upp i franska valets slutspurt för att citat: ?Nå de unga väljarna?. Hur gör kändisarna för att reinventa sig själva när karriären hamnat på sniskan? Kan hela svenska folkets Ernst bli pedofiljägare? Kan Kikki Danielson bli Ernst? Räcker det med att ladda ner en bekräftelseapp för att slippa bli bekräftad av riktiga människor? Uppenbarelser på Gröna Lund, att åka bergochdalbana genom andras ögon och att kicka sig genom hundra år. Vad säger du? Har vi lösningen på ALLT?

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-04-27
Länk till avsnitt

Den sårade divan

Harry Styles handplockas av Gucci och hamnar i en jumpsuit som skulle skapa tuttfräs om den satt på Mick Jagger eller Anthony Kiedis, frontfigur i Red Hot Chili ?, men på Harry blir det mest sparkdräkt och fesljummen sexappeal. Är det vad 2000-talets stjärnor har gemensamt: att man inte vet vilka som är människor och vilka som är Barbies? Och i en tillrättalagd hittepåvärld blir det aldrig riktigt rock ?n? roll utan mest...mjölk och bröd. Och vad hände med den svenska kvinnan som nu har förvandlats till den svenska kränkta kvinnan som inte kan be en idiot dra åt hilvite utan använda ord som förmodligen är ämnade att förklara ett riktigt trauma och inte avhandlas som nyhetsstoff. Paolo Roberto är tillbaka och vi undrar vad alla dessa korkade mistlurar gör för att slänga bort sina ganska så underbara liv utan att blinka. Radikala och banala, kanske lite farliga - om du frågar oss. Ann levererar Jesus som Kardashian. Anitha har kommit ut som avslappnad mamma med avslappningsproblem efter resan till Paris. Vi säger bara: let?s get wild! It?s Lillelördag. ?

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-04-20
Länk till avsnitt

Prinsessan Silvia

Brooklyn Beckham har gift sig med skådisen och miljardärsdottern Nicola Peltz men det är större fokus på Brooklyns päron än på själva brudparet. Svärdottern hyllar sin ikoniska Mother in law på Instagram med få vara ett svalt ?kisses? tillbaka. Anar vi ett ogillande angående hela situationen och hur hade vi själva agerat om en av våra ungar fläskade på som kungligheter vis 21? Nya generation tror att prinsessan Viktoria heter Sivlia och älskar bara Kim Kardashian. Är det egentligen vanlisar vi vill se igen. @carindasilvas inlägg där hon tar av sig behån och dansar med citat ?sina hängtuttar? nåt 5.5 miljoner views. Ann har läst Moa Herngrens nya bok ?Skilsmässan? och undrar om hela boken handlar om henne. Män som tycker kvinnor kräver för mycket extra allt. Kvinnor som gör extra allt. Går det att hitta en balans eller ska vi fortsätta sura? Gotland, Paris och Stockholm. @lillelordag is everywhere och vi TUTAR PÅ! Kom!!! ??

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-04-13
Länk till avsnitt

The New Jeezy!

Ny vecka. Nya Will Smithska förklaringar till Oscarseländet. Men vad har Gud, kärlek, böner och Djävulen med mäns bebisfasoner att göra?? 


Tomas Di Leva, Mel Gibson, Harvey Weinstein, Kanye West...                    

Det finns ju och har aldrig funnits någon hejd på dessa självutnämnda hjältar, kärleksapostlar, kåtbockar och manliga genier som aldrig verkar ha vett att abdikera när allt är på topp. Men alla kan inte vara samtidens Robin Hood, hjältarnas hjälte Zelinsky.    Skandal överallt. Anitha och Joels Mama-sangria på Mallorca, risken för semesterbråk, Mandelmans känsla för hiphop och Anns längtan efter autentiska gubbar på kurbad. Bonus: Jesus som vätte och Carola som gränsfrälsare! Herregud! Nu flyger viN


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-04-06
Länk till avsnitt

We Will Rock You!

Ingen brydde sig skitmycket om Oscarsgalan. Sen kom den där Will Smith och plötsligt kastade sig halva världens befolkning in i ringhalvan och jabbade åsikter för kung, genus, Jada och fosterland. Men vad handlar hela den här skandalen EGENTLIGEN om? ? Var Chris Rocks risiga GI Jane-skämt en blinkning till Will Smiths florerande gayrykten (filmens kändaste replik är Suck My Dick) och handlar inte så mycket om Jadas snagg eller Wills kamouflerade toffelkaraktär?

Var det så att den Good Will Hunting gick rakt i fällan och Chris var förberedd på represalier? Hela världen analyserar och Lillelördag hakar på. Vem kallar Oscarsmodet för ?fitta på fitta?? Har farmor Inga lånat ut sin morgonrock och vem sliter vi av kavajen? Ann förbryllar som modeexpert och, handen på kulorna: Är det inte så att vi alla önskar att våra snubbar vore lite mer som ni vet vem...? Egentligen. Lets do this!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-03-30
Länk till avsnitt

Nyfiken ful?

Vi har varit på fest med de yngre och Anitha har avslöjats med hjälp av ballongtricket. Ann inser att caraokeutbudet inte har förändrats sedan Guns ?n? roses härjade i sann pudelpersfest. Vi skäms för varje man som kommenterar kvinnor i allmänhet och Lena Nyman i synnerhet. Vad är den ointelligenta kroppen och har någonting egentligen förändrats? Cissi Wallin får gå i första ledet och visar att det är dags att belysa offrets roll med respekt och acceptans. Vi pratar om årets stora bedragartrend i tv-serier. Men vem lurar egentligen vem och handlar allt om utsvultna kvinnor på kärleksplanen. Och så klart Cornelia Jacobs revansch på att ?vara helt galen? i Idol och så klart: Veckans Bagge!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-03-23
Länk till avsnitt

Fake it til you fake it

Ann har läst Annika Norlins debutbok och ställer sig frågan om huruvida männen i hennes liv har gett henne rätt sorts bekräftelse. Och vilken det i så fall skulle ha varit? Handlar inte allt ändå om vilken sanning man väljer att tro på för att ficklampan ska riktas på ställen som behöver botas från självhatet? Vi nagelfar nya trenden i socmedia: att filma sig egen livereaktion på olika livshändelser (som Anitha efter Vasaloppet) och vad är det med alla skådisar som fejkar stora livshändelser i sann buskisanda och får en miljon visningar? Har fejkmagarna luckrat upp linjen mellan det fejkade och det autentiska? Petra Mede ska ha barn på ?naturlig? väg och J LO har bara ?tränat?lite för att se ut som en 22-årig toppatlet med babyface. Är den autentiska människan utrotningshotad och vad gör Ann skrålandes powerballader bland massa 20-plussare i en hangar? Men kanske allra viktigast!!!! Anithas uppblossande besatthet av Micke Leinegards hår. Från vildvittra till bränd ockra. Från gran till spretig tall. Vem stylar? Vem står för kalaset? Lillelördag rotar i garderoberna!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-03-16
Länk till avsnitt

Den otrovärdiga o/troheten

?Jag vet hur det är att ha inget alla. Jag vet hur det är att ha allt?. Georgina Rodriguez, flickvän till fotbollslegenden/röven Ronaldo tvättar pappans byx på Netflix i ?Soy Georgina?. Rätt eller fel? 

Vi undrar lite över den äkta? kärleken som sprider sig över nätet. Målar man i sig i en kärleksfälla för varje nu likes eller är det bara ett av sätten att bli en del av det lyckade (påtvingade?) normativet? Vi har kollat in nya svenska filmer ?Ur spår? och ?Tisdagsklubben? och tycker oss finna den otrovärdiga o/troheten där alla killar får ligga genom att bara vara. Vad tycker ni? Ann har känt sitt sensuella kapital öka i värde i London. Och vad hände där? Vi pratar med Mathias om hennes Londonkupp och varför hon aldrig är hemma. Anitha blir sotis när Joel snyggar sig på insta och har kommit till en hårresande insikt! Ja så klart: Mellomodet för utomjordingar och Anitha nailar problemet med årets Mellomanus! HIT THE ROAD!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-03-09
Länk till avsnitt

Urspårat a.k.a förlossningen.

Vasaloppet, vad vi trodde och vad det blev. Två historier under samma tak. Ann kör en Vasa trivia och Anitha jämför det med en förlossning. Vansinnet var nära, smärtan och tårarna sprutade. Här är den Vasaloppet the true story.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-03-02
Länk till avsnitt

Stoppa Vässarna!

Det fanns en tid när Daniel Nyhlén var Stureplansskvallraren med kunglig glans. Nu sitter han på okänd adress i Marbella och levererar bajsmackor om hovet. Vad tänder eld på ett rykte och hur släcker man den? Metajournalistik, hovhoror och den mänskliga faktorn. Lillelördag nästlar sig in i Daniel och Victoriagate. Fyra dagars arbetsvecka, vad händer då? The Great resignation, Mellomodet vi älskar att hata, Anders Bagges kungliga beteende och pendlarlivet i fjällen. Stoppa pressarna för nu är det snickelisnack med Ann & Anitha!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-02-22
Länk till avsnitt

Det våras för svindlaren

I en tid då fiskar och hundvalpar fortsätter trenda på Tinder satte Simon Leviev från Israel ner dejtingfoten på en privatjet. Jetsetstilen gick hem och den välklippta ?affärsmannen? lurade kvinnor över hela världen på deras pengar och ??. Vi intervjuar ?Carina? som åkte till Amsterdam för en kärleks helg med Tindersvindlaren, men som fick sova ensam på hotellet. Hur kunde hon se igenom Levievs sol-och-vårar-trick? Sexliv, lögner, klockor, avslöjande kyssar och bulvaner över hela världen. Handlar det om ett nätverk där Simon bara är det välriktade ansiktet utåt? Svindlaren finns överallt. Ryskfödda Anna Delveylurade hela New Yorks socitet att hon var en tysk arvtagerska som hade problem att ?föra över pengar från Ryssland?. De förför och förgör, men skrattar sig igenom anklagelser och rättegångar. Hur ser deras personlighet ut? Ann har gått på afterski och dansat på borden i Åre och anklagar Mathias för allt som går fel i spåret. Kommer de att hålla ihop fram till Vasaloppet? I cellans Lillelördag får ni veta!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-02-16
Länk till avsnitt

Denna helg, ett liv!

Anitha har varit på 24-timmarsspektakel i London och ängsligt frotterat sig bland miljardärerna in Londons finest. Ann har tagit på sig rollen som moderecensent för Mello ?lycklig turk i guldpaisley? (om Danne ?Hallabalo? Stråhed) Gamla stans onda dockor, spökflickan med ? och exorcistens med Pennys osynliga lekkamrater som ritade på nymålade väggen. Vi minns Pamela Andersons ledsna ögon ? hos Jay Leno efter den stora slutshamingkampanjen om henne och Tommy Lee när deras sextape med ?talande snopen? läckte ut med hela virala superkraften. Slut på slut eller slut som det alltid har varit? Vi ? och ? och ? och minns! Dubbeldäckaren gasar vidare och vi åker på!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-02-09
Länk till avsnitt

Joe and the juice

270 Amerikanska läkare och forskare har precis skrivit på ett upprop där de anklagar världens största poddare, Joe Rogan, för att vara en konspiratorisk antivaxare. Vi jämför med ?en diplomatisk bojkott? (av OS) och vad som händer med demokratin när starka rörelser (plattformar) agerar utifrån ekonomiska eller ideologiska vinster. Anitha får ?onda ögat? av credgangstaförfattaren Jens Lapidus efter att ha snortat ull på kändisfest (eller var det bara en konspirationstanke???) Vad skapar en konspirationsteori förutom PMS? Varför har Ann och Anitha ångest och kanske är det så att fjällorter är det nya svarta? Vi ökar och ni pulsar med!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-02-02
Länk till avsnitt

Pungbrå(c)k

Ann trodde att mediaparnassens män kommit av sig visar det sig att deras sexanspelande röster tar ny ton. Vilka män har cart blanche efter #metoo och varför reagerar vi inte mer? Har vi resignerat angående frågor om 75-åriga zoolegenders sexuella ?pungdopp?? Och varför vrider sig Duplantis i ångestkramper hos Carina Bergfeldt pga direkt pinsamma frågor om sexuella preferenser verkligen samtalet (har det någonsin gjort det?) i media och om det inte gör det varför kommer kulturmannen undan när radioprataren får ?? Plus: den perfekta festen hos Sofia Wistam, Anithas känsla av Gunde Svans pannben och den där Eeeeemil!!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-01-26
Länk till avsnitt

I love my selfie

Finns det något som heter den ?snälla döden?. Efter att ha följt Björn Nattiko Lindblads värdiga farväl känner vi ett nytt hopp om ?Lex Nattiko? och att se förbi Guds straff vid pärleporten. Vi minns våra värsta ligg och hur dom spydde ner oss. Ann går på fest och upptäcker den utsvultne kulturarbetarens evighetsuppträdande med eld i håret. Onenightstanddilemma, selfiehotell eller selfiedöden? OCH kockbranschens storkokslugnsproblem med kungens favoritkock ?Det var så länge sen jag fick ligga?-Catinacchi tillbaka med grytorna i Marbella. Och gästerna tuggar vidare som inget har hänt! Men det har det ju! Och vi tänder på!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-01-19
Länk till avsnitt

Under kniven

Fan, förlåt! Nu hamnade vi där igen: i skönhetsfällans dubbelmoral. Anitha gör en gullup om vem som triggar vem i influencervärlden och inser att klass kommer före ärlighet. Varför skulle annars Carolina Gynning vara ?inspirerande? samtidigt som Paow triggar oss? Ungar som gömmer sig under sängen, vidriga mornar, Anithas incelmän, grishjärtan och en sjuhelvetes massa GARV! Livet är kort och nu åker vi!!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-01-12
Länk till avsnitt

2021 - en bokstavshistoria

2021 var året när alla tjejer vågade säga att dom har adhd. Vi försöker reda ut vad som är vad i bokstavs- och hormonlandet och Ann berättar om känslan av att ha fått sin diagnos. Fjällivet i Norge ?? vs Sverigefjällen, havererade nyårskyssar, nya nationella trauman och dåliga Norgehistorier på savannen. Och ni plogar med! Gott bytt, gott nytt! Puss

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-01-05
Länk till avsnitt

Döda män klär inte i toppluva

Jag åker hem till Ann för en ?lugn? poddmiljö men hamnar på apberget på Lill-Skansen...Hur var julen? Varför började Joel gråta och hur många miljoner år kommer det att ta innan mannens amygdala har blivit modernt manlig? Vi pratar om när vi har tittat på kärleken med död blick och undrar varför en bebismansosande artikel av @gunnarardelius gör oss mer upphetsade än vanligt! Welcome to Lillewille! Nu drar vi i snöret!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-12-29
Länk till avsnitt

Stilla kropp - en julsaga med Ann & Anitha

Ida Warg ?kommer i? sina ?vanliga? kläder fyra veckor efter bebis. Carolina Gynning gör det inte. Men tänk om vi skulle sluta snacka om den kvinnliga kroppen hela jävla tiden? Är det bara vi som är trötta på denna utskällda lekamen som ska (o)tillfredsställa så många kritiska korpögon? Vi går igenom våra gamla skådisstarfucks och skrattar lika mycket som efter ett glas trampat rödpang på 90-talet. Vi avslöjar varför Mr Big råkade för denna lika PLÅGSAMMA som utdragna död i ?Just like that? och jag, jag skickar softade bilder för att fixa rätt ställe för en sjuhelvetes 50-årsbaluns!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-12-22
Länk till avsnitt

And not like that.

Vi har tittat på de två första avsnitten av ?Just like that? och vi är bortom..ord...Vem regisserar? Vem har skrivit manus? Gud! Det som kunde blivit en fet comeback och en boost för coola kvinnor +50 bidde en...runk i scenljus?!!! Anitha har varit fjällen och stört sig på en dj som var en varg och en dusch utan balsam. Jag blir en namedroppande momzilla för att imponera på Ilons flickvän och allt slutar i en insikt om hur jag kommer att behöva sörja upp till 300 flickvänner kommande åren...In och lyssna och tyck till! Ciao!!!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-12-15
Länk till avsnitt

Kvinnor i Gasen!

Två lagom tjocka kvinnor i sina bästa år. Är det en ärlig beskrivning på oss den här veckan? Anitha ligger däckad pga skidläger med Anna Haag och jag går med stolpiga ben med nysådda stygn i snippan. Den här podden är inget undantag som ni hör. Vi blandar högt och lågt (ibland väldigt lågt). Staffan Hildebrand ber om ursäkt för sin pappa-pedofili i ny bok och lägger (som alla män) skulden på offret som var ?mogen för sin ålder? och borde själv sagt ?stopp!? (om det var så farligt). Manliga förebilder har historiskt kunna glida under radarn när det kommer till sexuella övergrepp. Vi andra tittar bort för att slippa agera efter att ha reagerat. Jag har hittat på ett nytt smeknamn till Joel, Anitha går på kungafest i Göteborg och varför man ALDRIG ska vara bakis med barn! Plus förstås: julgransgate med Pernilla Wahlgren och Anna Benson framför popcornmaskinerna!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-12-08
Länk till avsnitt

En kvinnas skuld.

Ann har opererat snippan och vi diskuterar denna kvinnoåkomma som många lider av i tystnad. Anitha har kört en standup för första gången och vandrar er genom paniken att kliva upp på scen som debutant efter Betnér.Nippelgate som som gjorde Janet Jacksons bröst till politik och hur hon konstruktivt kropphånades. En annan som vet hur det är att vara ?ett stycke kött? är ?Nathalie? från Love Actually. Idag kroppshånas hon på ett helt nytt sätt.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-12-01
Länk till avsnitt

Kulturkvinnans våta dröm

Anitha inser att #metoo har gjort yttepyttesmå steg runt kulturkvinnornas bord. Hon hamnar i Expressen-teves skottglugg och det blir jävligt tydligt (efter första repliken) att kända män, som Jason "Timbuktu" Diakate, är ?världens finaste man?, när han kränger prylar med hjälp av sin dotter, samtidigt som Ebba von Sydow är en girig mamma som kränger ?juice eller nåt?. Ett steg fram och två steg tillbaka alltså! Suck!!!! Jag inser att mitt tjejmiddagäng är mitt kraftdjur samtidigt som jag surplar skumpa och ostron. Vi minns våra pappors 40-talsdumstrutkommentarer om våra tonårskroppar och vad det gjorde med oss. 90-talets skamlösa profitering på oss tjejer är för alltid ett skamhål för allt före och efter! Spice girls, Antihas ståupp-premiär och fester med blå och röda piller. NU ÅKER VI!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-11-24
Länk till avsnitt

Lillelördag dejtar Simon och Sebbe i Bachelor

Efter två månader i Bachelorbubblan är våra bachelors ute i snackfriheten. Jag och Anitha håller INTE tillbaka frågorna! Vad hände bakom kulisserna? Varför är machokulturen åt helvete? Vilka svartsjukedramer var det mellan Simon och Sebbe? Varför sov inte Simon på tre nätter? Varför var det så osexigt att smussla i Halmstad? Vad blir människor på krogen arga på? Vem dejtar Simon och hur ligger passionen mellan Sebbe och Ida? Plus en liten hemlighet som killarna har på g...IN OCH LYSSNA PÅ FRÅGORNA SOM NI STÄLLDE!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-11-16
Länk till avsnitt

Ett lik i garderoben

Anitha spisar pizza i ett marmorsunkigt hotell i Nyhavn och våra dialektsketcher når nya bottennivåer. Varför kommer Madonna undan som Snusktant när nästan alla andra åkerhamnar i snuskfinkan. Är det helt enkelt så att vissa kulturtuffingar har ett credkapital som ger dem cart blanch till moraliskt förfall in the namn of ikon. Nya Spice Girls-dokumentären får oss att inse inpakten som Geri, Victoria och resten i Spice girls hade på resten av våra liv. Jag vaknar upp i farmor Ingas garderob och hittar ett li...Ja! Gudarna måste vara tokiga och aldrig att skrattar först som skrattar sist! Lillelördag har i alla fall aldrig trrradigt! In i sm?rrwbr?det och gå loss!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-11-10
Länk till avsnitt

Swinging London

Anitha har överlevt pappersexercisen och svingat sig in i London med höstlovspeppen. Pranken Shopping, Harry Potter och pubpranks; men London har blivit grönt och Tony Blair har blivit hippe. Ann har dragit med familjen till Idre och försöker lista ut vad man gör i fjällen när det regnar. Och måste man göra nåt hela tiden. Vad blev det för vinster av småbarnsårens galna karriär och livslevarhets? Salt och socker-kultur, ?packa-pappas-packsäckbråk? och överbeskydd. Allt ryms i denna peppriga podd där allt kan gå överstyr!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-11-03
Länk till avsnitt

Livet Med Extra Allt

Amerikanska R&B-artisten Kehlani sjunger om en gangster i sin senaste hit,?I need a gangstaTo love me betterThan all the others doTo always forgive meRide or die with meThat's just what gangsters do?. Här i Sverige har vi efter mordet på rapartisten Einár, börjat inse att gängvåldet har kommit jävligt nära oss alla. Journalisten Dick Sundevall hjälper oss att försöka förstå varför våldet har blivit så mycket ?du kränker, jag skjuter?. När människan för bort sig så vill man skylla på någon annan. Och det verkar vara helt rätt taktik! Fråga Barbara Streisand vem hon skyller sin misslyckade bantning på...Stammar som tränar, oro för att inte lyckas bli gravid och annat snack som får oss att öppna? och släppa in @lillelordag

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-27
Länk till avsnitt

Tvätta Ronaldos byk

Vad händer om en sjukt snygg och bra fotbollsspelare blir anklagad för våldtäkt? Vi försöker hitta ett bra svar men det är fanken inte lätt! Kan man skilja verk från är person är den eviga frågan och Anitha bävar inför dagen då Tom Allan ställer frågan. Ann har varit på lyxklubb i Marbella och insett att just där har ingen hört talas om #metoo eller ?fula gubbars? rätt till existens. Men helgen var toppen och nu funderar hon på att utvandra och börja dela padelbana med Ida Warg...Kidsen räknar points på Tik Tok och vi päron ?fattar ingenting? av bantnings- och utseendehetsen. Välkomna in under parasollen raringar! Det är @lillelördag på Podplay

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-20
Länk till avsnitt

Generation MIND FUCK

Nu är vi uppriktigt upprörda! Med all respekt för olika bokstavskombinationer så gör man inte slut framför sina soc-mediakompisar! Inte ens om man är youtuber som du Ben Miktus. Och sen reaktionsvideon från exet Diana Baban?! Vi vill inte vara med i er göra-slut-cirkus! Detta är privat, mellan två människor som älskade varandra! Nu när vi är snea kan vi ändå fortsätta sura! Bachelor? Vad händer??? Lika pulshöjande som en Fröken Sverige-tävling från 1997. In med lite mer Squid-game-mentalitet så kanske vi knäpper på teven igen. Vem är du om du måste slåss för livet (tur att inte alla är som Anitha). Ann är trippeltaggad på första bröllopet efter Corona. Ja, det blev hela hot-show-valsen ink gråt och...In och lyssna så får ni the white wedding and MORE!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-13
Länk till avsnitt

Den kärlekslösa leken

Jag och Annson Franson får en oväntad fråga om vår status och bryter ihop. Vår alltmer desperata Bachelor-analys tar avstamp i hur kvinnor som tävlar om killar i tv får bete sig (moralen är död, länge leve moralen!) Tjejerna spelar den kärlekslösa leken på liv och död medan jag byter kille.Vi pratar om största skymfen: att bli dumpad för en yngre version av sig själv: ping Isabella Löwengrip. Varför är det så läskigt att vara sårbar och vad händer om man lever i en heterorelation och plötsligt inser att man gillar tjejer mer? Älska mer och lyssna på Lillelördag!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-06
Länk till avsnitt

En blekt tv-blondins självbild

Bachelorkriget har trappats upp: Herpesbråk, fylliga kyssar, avhopp, sårade tv-pojkar och hotet från den autentiska ex-dejten à la Jennifer Aniston. Vi rotar vidare tv-arkivet och blir minst sagt FÖRVÅNADE när vi ser Elins gamla jag...Hur har du det med självbilden? Ann springer 3 mil otränad i terräng på Lidingöloppet och Anitha undrar vad hennes dolda självbild är...Vi är besatta av vårt utseende. Samtiden är en snygg rumpa som får 7 miljoner följare. Bra eller anus att casha in på det sexuella kapitalet och vad gör hela selfiekulturen med vår spegelbild? Liv Strömqvist vet nästan.Extramaterial: Frasse bränner ner huset, Ann har hittat en ny gångstil och vad händer när mannen blir den gråtande ?tjejen? som tigger och ber om kärlek i HBO?s recap av Bergmans gamla succé?

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-29
Länk till avsnitt

Besatt av Bachelor

Ja var ska man börja? Kanske hos Simon o Sebastian i Bachelor? Dessa pojkar upphöjda till grekiska gudar, så göttigt dom har det i sitt harem där de kan välja å vraka men alla vill ändå bara ha Elin... Vem skulle jag och Ann vara i Bachelor? Skulle vi sno den svarta rosen och skulle vi överhuvudtaget klara av att inte bara vara kompis? Ann har hamnat i kräftornas klor på Gotland (var annars?) hamnar i chock när jag berättar om mina gamla hämndskills i gardinstången. Får man vara otrogen när partnern har endometrios? Vem uppfann Cliff-hungern och hur får man sin snubbe att bli världens bästa älskare, förlåt kock? Matigare avsnitt har inget hört eller sett!!! Lyssna och gilla NYA Lillelördag!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-22
Länk till avsnitt

Vältränade brandmän klär inte i känslor

?Det är dags att träffa pappan till mina barn?. ?Vet inte ens om Sebastian förtjänar ekonomi-klass längre?. Tindergenerationen har klivit in i Bachelor (TV4) och det innnebär...noll självkritik och insikten om att alfahannen har omprogrammerats till en goldenretriver. Tjejerna har uppgraderat sig själva till dejtinggudinnor och hamnar i sandlådan med sand, hink o spade vid minsta motgång. Är vi på väg mot en ny dejtingfilosofi där männen får finna sig i att tacka ja eller dra? Hur såg dejtingen och efterskalven av densamme ut före sociala medierdinosaurien klampade in på arenan? Powerkvinnor är den nya utskällda rasen och ändå ser vi Pernilla Wahlgren som ensam fanbärare av roligt humor. Stockholm har blivit kallt och vi värmer oss med @lillelördag

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-15
Länk till avsnitt

Livets lopp.

I ett enda långt andetag utan punkt eller kommatecken fräser Ann ur sig allt som hände denna nådens natt i Smålands mörker och frost. I något sorts delirium försöker hon få ihop livets lopp i en lång metafor där humrar, ABBA-tarer och Rickard ?Bingo Lotto? Ohlsson och Einstein spelar statister. Revansch - är det människans största motor? Anitha är på middag hos Bindan och hamnar i hållbarhetssamtal och förundran över ABBAs lågmälda comeback. Its showtime in da warzone! Skjut med oss!!!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-08
Länk till avsnitt

Panic room

Vad är hönan och vad är ägget? Är det inte den frågan som mänskligheten alltid måste ställa sig. Ann åker på en storlagen rom-weekend till Gotland som bidde en tumme i Bromma flygplats vänthall. Anitha får oväntad hjälp av Tramsfrans under vad har du köpt din jacka-gate som avslöjar allt det vi trodde om lost generation. Ska vi bo i grotta nu? Varför tolkar vi kvinnoläget i Afghanistan? Kommer robotarna lämna bud och ta över och vad är det vi undviker att prata om i våra relationer men (humor)männen som bombar skämt men ändå sätter skrattagendan! Sliding Doors at it?s finest! Nu rullar vi igång härligheten!!!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-01
Länk till avsnitt

Två sidor av samma ligg

Ann har fått i uppdrag att titta på sista avsnittet av SVT-såpan ?Vi eller aldrig? men råkar titta på fel avsnitt. När rätt avsnitt spelas upp blir det gråtfest och rannsakan på hemmaplan. Vi minns våra gamla ligg o hångel o minns vad dom gjorde med oss. Eller gör vi inte det? Kyssen, festen, svarta Madame och natural healing! Vad gör det att Anitha känner sig ringrostig när Lillelördag är on fire?????

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-25
Länk till avsnitt

En mussla för mycket

I en värld där en mussla kan sätta en hel relation i gungning går ingen säker (inte vi heller) så vi fortsätter analysera Vi eller aldrig med som två glupska sjötroll. Vad är skillnaden på hedersförtrycket på Östermalm och andra områden? Hur förändrar vi lag och synen på detsamma när Sveriges styrande lever efter gamla superkristna värderingar lite i smyg? Ann tillbringar en helnatt på Stockholms krogar och känner sig ändå som världens bästa mamma! Lyssna o gläds åt livets alla sliding doors.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-18
Länk till avsnitt

Sexterapi för pirater

Vi kan kan kan inte låta bli att bomba loss åsikter om realitysåpan ?Vi eller aldrig? och äntligen får vi veta varför piraterna dog ut (av David och Rosinja) och hur man kan göra slut men ändå vara ihop! Men någonstans smyger sig insikter om den egna relationen in och vi landar i trubbiga snubbar, semesterslutsångest, Evert Taubes längtan efter Karin (mellan eskapaderna och de andra kvinnsen). När vi pustat ut forsätter sängkvittret i mikroägarslott, loppislängtan och vem som egentligen bestämmer över OS-gulden. Och insikten blev...Lyssna på Lillelördag för vi är on fire!!!!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-11
Länk till avsnitt

Fyra bröllop och en belgisk våffla

Ann lämnar Gotlandsidyllen och hamnar på ett bröllop där hon stalkar Jens Lapidus utan framgång och inser att det inte är en dj som spelar hennes favvolåt utan the real ?Swedish housemaffia?. Anitha och Joel är utklädda upp till öronen som Jean Claude Van Damme och belgisk choklad när de i sista minuten inser att temat för kvällen är en omskrivning för något annat. Vi inser att alla roliga missförstånd från förr snart är ett minne blott och inser att vi kanske har stannat priset och utvecklingen när livet var som bäst. Anitha inser att hon inte vet vad hon ska ta sig till när bråkmönstrena där hemma ändras... Livet är föränderligt och vi med det. Tex när man hellre kollar på diskus än pippar när man har en romantisk helg. Enjoy FOLKS! Lillelördag is back!!!!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-04
Länk till avsnitt

Onda sexdockan

Vi har överlevt midsommar och förenas i Anithas och Joels säng.Yuri Tolochhko fortsätter livets porrglada dagar med sina tre dock-flickvänner. Vi dryftar frågan: Är alla sexdockor av ondo och tänk hur världen kunde ha sett ut om Hitler och Himmler fått iväg sin jättebeställning av ariska sexflickvänner när bomberna haglade över Dresden. Jag ska simma Vansbrosimmet och Anitha är orolig. Åsså lite politik och masspsykos (läs fotbollsbelivers på det) och en och annan urtidsmänniska på det så har vi en riktig räkmacka i sommarens superpodd!!!!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-30
Länk till avsnitt

Jajabubb & revoltcigg

Att åka bort ska inte skava, men en gnutta bitterhet doftar mellan cypresserna på Mallorca där Cirkus Söderlund håller hov. Anitha äter Klosterost i Vadstena och flyger på defence mekanism-testet som kan bota vår hypokondri! Politik har blivit sexigt och revoltciggen kan vara den stora skillnaden på att leva eller dö en smula. Vi försöker bota vår midsommarångest med hjälp av kbt och smackelano. Kan otrohet triggas av kriser och varför blir Ann provocerad av Anitha och Joels lunchsex hemma i lägenheten? Den som brinner och lyssnar får snart veta! Hej hej vänner! Nu händer det!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-23
Länk till avsnitt

Pornfluencers är vi allihopa

...

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-16
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.