Sveriges 100 mest populära podcasts

Lillelördag

Lillelördag

Lillelördag tar relationer, samhälle, debatter och trams på största allvar. Podden för dig som vill fnissa med och åt de kvinnliga versionerna av Filip & Fredrik. Där ryggkliande samtal snarare är en provokation än underhållning. Fnissa, skäms, förfasas och mys. Ingenting är heligt i Lillelördag. Podden för den upplysta eller den som vill bli, med satir som toppnot. Klippt av Magnus Öhman ? Montana Ave Media Group.Nya avsnitt släpps varje onsdag.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

play.acast.com/s/lillelordag

Avsnitt

Everything about the bitch

Ladies and gents! Det är dags. För. Självrannsakan. Anitha Clemence blir utskrattad av Joel och barnen när hon upphöjer sin känsla för?

Vi tittar på SVT-serien ?Tre pappor? och inser att det inte finns någon orsak att må illa! Alla dessa ömma män som hånas! Tänk om de är

lösningen på allt? Eller är det kanske så att det inte är Genusfred vi vill ha? The Bitch is nära even Steven tänker

vi. Vad anser ni??? Nu kööör vi rätt in i velourväggen.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-11-23
Länk till avsnitt

Den siste gentlemannen

Sven-Bertil Taube flyger till himlen och någon skriver ?Där försvann den siste gentlemannen?. Så vad händer nu? När moralen hackar tänder och Kapten Ynkrygg är otrogen med älskarinnan och ?råkar halka ner i livbåten? när skeppet med 4200 passagerare förliser. Hur kommer vi till stånd och bukt med den nya manligheten? Vi har lyssnat på podden ?Under Ytan? om en pappa som inte får träffa sina barn och funderar över vårt eget moderskap i allmänhet och på showbizkvinnans (i poddcasten) bakomliggande orsaker i synnerhet. Enjoy! Nu hoppar vi!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-11-16
Länk till avsnitt

Fritt fall

Det går fort i hockey som man brukar säga. Pudelns päls hade knappt hunnit torka efter Katrins Zytomierskas 40-årskalas innan nästa influencer hamnade i stormens sumpmarker. Är Margaux Dietz verkligen ett barn av sin tid eller är det inte så att överklassen och de kända alltid har haft en skev verklighetsuppfattning - bara för att dom kan. Unga killar säljer sina gamla flickvänners nakensnapz i privata klubbar på internet och förstår inte varför det skulle vara så känsligt att hänga ut en 15-åring som ?orre?. Ingen vill ta ansvar, ingen vill bli vuxen men alla vill ha cash. Även annonsörerna men inte i motvind, då åker även guldkalvarna ut med soporna. Men om ingenting är heligt och kundens moraliska ansvar är lika med noll då kanske det är dags att rensa upp bland all skit som så snabbt rinner undan i mammons kloaker.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-11-09
Länk till avsnitt

Halloporn!

Vi måste prata om Hallporns intåg i stugorna. Vad hände med ?två tjejer utklädda till sexiga mjau mjau? på Halloweenfesterna till Kardashians och Jenners porrutstyrslar? Måste ALLT bli (snygg) porr? Och varför går vi igång????? Anitha har varit och hälsat på Clarice och Felixe på svenskkolonin Mallorca och undrar varför hon bor i grådasklandet. Ann har insett att det är Chandler i Vänner (Matthew Perry) som gått från the biggest looser till the biggest winner när han dumpade Julia Roberts via fax den där gången på 90-talet. Är kärleken verkligen så blind som alla bindgalna påstår? Plus Anithas kattintervention brakar käpprätt åt?Lyssna så får ni veta vad som

hände!!!! MJAU!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-11-02
Länk till avsnitt

Familjens Jurist gästar Lillelördag

Har du koll på juridiken? Att ha det så är så mycket sexigare än vad du tror! Alla familjer, vilken konstellation man lever i, kan få koll på sin juridiska situation. Lillelördag har bjudit in Familjens jurist och ni lyssnare har ställt frågorna om barn, skilsmässa/separation, sambolivet vs det gifta livet! Lyssna! Det är mer spännande än du tror! #familjensjurist

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-28
Länk till avsnitt

Jag vände mig om och det fanns ingen där

Anitha hamnar i ett virrvarr av känslor efter mammans bortgång. Vad ska man göra när man vänder sig om och ingen finns där som vet allt om en? Eller när ens snubbe skäller på en så man får en panikattack och känner sig ensammast i världen? Idag handlar @lillelordag om identitet, banancykelhjälmar, barn som lindrar smärtan och barn som får akut kalasångest. Och så en riktigt usel ursäkta förlåt förlåt från Rebecca Fallenkvist. Det är blödigt, det är bullrigt och det är nära hjärtan och smärtan! Och ni cyklar med!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-26
Länk till avsnitt

Aggromaskera sitt förflutna

Att rappa om små tamponger till män och bli full som en kastrull på valvaka och hojta ?Hell seger? i sann nynazistisk anda var inte tillräckligt för SD:s programledarsuccé Rebecka Fallenkvist som inte vill veta vart du köpt din kofta. Nähädå. Historien tillhör det förflutna och Anne Franks ikoniska dagbok från är en slampas memoarer?Hela världen visar sin avsky och tjejen från Skåne som beskriver sig själv som ett ?lyckat exempel på en invandrare? har bevisat att vi lever i en ding-ding värld där en ny generation makthavare skiter i vilket. Vi firar födelsedag ? i Aten och får samtidigt reda på att Anithas mamma har gått bort och vi inser att det är dags att börja leva eftersom inget är för evigt. Något som blir väldigt uppenbart när Kardashiansmamman ska operera höftleden. Är detta något som vi mörkar när det blir Anithas tur eftersom vi tror att vi har svaret på frågan om Joel kommer tycka att Anitha är the shit rullandes runt med nya kulo hahahaha. Minnen från storstan och dagen när Ann höll på att frysa ihjäl i jakten på Lochnessodjuret. Irrelevant relevant! Nu kör som greker! ?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-19
Länk till avsnitt

Män är bäst på bio

Kroppsvätskor, pajade avloppssystem, spyor, rasism och könsmaktsordning som havererar. Fy fasen vad vi är upprymda efter att ha gått på på Ruben Östlunds premiär ?Triangle of sadness?. Ann träffar sitt frikort Woody Harrelsen på efterfesten och inser att ?män är bäst på bio?. Och yngre?Anitha åker till London och blir Tindersvindlarens nyaaste offer?För man kan väl inte bara vara sjyst?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-12
Länk till avsnitt

Strindberg och sladdertackorna

När Strindberg på 1800-tält gick från den goda seden att hålla det privata privat blev det ramaskri. En man som utmanade sin moralvurmande samtid med detaljer från eget sexliv kunde väl inte vara annat än sinnessjuk? Men ju mer folket rasade ju mer frispråkig och amoralisk betedde sig Strindberg. Han insåg tidigt att han kunde sko sig på dreven. Vilka är dagens Strindberg och när är det rätt av moralpolisen att skjuta skarpt? Vi pratar om det moderna fattig-Sverige där unga mammor inte har råd att äta, Färjestads pimpiga låtval i omklädningsrummet, egna moraliska dilemman, swinging i radhusen och hur allt i hela samhället egentligen handlar om moral och vad som

händer när den kraschar! Låt oss börja dansen!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-10-05
Länk till avsnitt

Out of her league

Hur ligger moralpaniken till efter förra veckans Pimpspartaj i Bingkat-lalaland? Kanske var det många som sitter med röven i smågrus så här i efterhand? Vi hyllar ?Snabba cash? och minns hur sängvägen tog oss uppåt i karriären. Irans sak är vår och vad kommer att hända efter dödsmisshandeln av Masha Amini? Journalisten Elaf Ali får oss att se nyanserna i kvinnofängelset. Ann har tårats över mogna människors ungdomliga kärlek på bröllop och Anitha har sytt in sig i en skamkudde när hon minns sitt 14-åriga jag som falsk fältbiolog med mulltoan som förevändning för att få ragga på hetaste Fjällräven Pål som var så över hennes lilla liga på Vargön i pandasmink och skönsnubbesjälförtroende. Högt och buskigt! NU RIDER VI IN I LILLELÖRDAG!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-09-28
Länk till avsnitt

Bara lite content

Ett jävla liv. I dubbel mening. När influencervärlden (ja vi är också skyldiga) bara ska kirra ?lite content? kan innehållet ta helt fel vägar. I efterdyningarna av Katrin Zytomierskas 45-årsfest har 90-talsfesttemat ?Pimps & hoes? fått en helt ny aktualitet. Barn som lajvar prostituerade utan att förstå innebörden. Den rabiata följarskaran som gör sig skyldiga till att sprida bilder och film ut i en värld där vem som helst kan se med fel intentioner. Bollen är i rullning och till slut känns det som att alla har hamnat i det aningslösas virrvarr där alla biter alla i svansen. 


Lillelördag har pratat med Bingo Rimér, ?????????????? och inte minst oss själva. Vem lurar vem och vem vinner den tondöva sången? Det är hög tid att vakna upp i verkligheten och finns det en förståelse för de som lever i kändisbubblan och inte ?tänker efter?? Lillelördag sträcker ut en hjälpande hand för att vi ska gå hela ut det här.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-09-21
Länk till avsnitt

Änglar och demoner

I valet och kvalet 2022 har alla medel varit tillåtna. Men vem backar vem och hur kan det komma sig att Jimmie får unga kvinnor på sin sida och vem klädde sig egentligen bäst och sämst under valvakan? TV4 modestylist Niklas Berglind gästar Lillelördag och recenserar partiledarna. LOLIGT! Queen E, aka Mor Salig, har lämnat jordelivet och efterlämnar sig en salig röra av avkommor som ska försöka reda i denna stormakt. Vem är vinnare och vem spelar spelet lite när det passar? Märta-Louise och hennes Shaman har fått ta massa hat men hur får man egentligen uttrycka sig som kunglighet? Änglar och demoner! Sessor och schamaner! Politiker och pajaser! Allt snurrar runt i dagens Lillelördag!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-09-14
Länk till avsnitt

träknu** i bedragande sken

Ann har krockat och prydligt kvällstidningarna men känner sig mer osedd än någonsin. Är åldern kommen för att känna sig dödlig? Vi diskuterar klassiska ?träknull? i tusen dagar och omöjligheten av att bli uppvaktad utan att vilja stoppa huvudet i en kokande kittel och säga att allt är okej. Vilket parti tar ansvar för hela brottskedjan och ska man fokusera på utbud eller efterfrågan i denna kalla tid där kvinnor och män är lika djävliga och alla sken verkar bedra.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-09-07
Länk till avsnitt

Grumligt i Grums

Tänk vad allt förändras snabbt. Eller gör det inte det? Möjligen byter det bara skepnad till en annan ulv i fårakläder som måste avtäckas. Hanna Hellqvist bjuder hem kompisar till gården i Grums och sällar sig till falangen ?de sexuellt aggressiva programledarna på svensk tv?. Mediamissus som skamlöst glider under radarn. Är sexismen den nya feminismen och vågar ingen säga ifrån den här gången heller? Vi lyssnar på historier från förr och önskar att vi aldrig hade hört om båtvåldtäktens high five. Ann har kapitulerat inför Håkan Hellström på Ullevi men undrar över de undangömda rockstarfruarnas valmöjligheter. Jimmie på TikTok. Hötorgskonst på Ntf. Anitha minns sina bröllop och hur hon rökte på dem. Plus sorgen över någon som finns där men ändå inte. Plus: Är ägglossningskär i mig ännu Klas-Göran?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-08-31
Länk till avsnitt

?Get a room!?

Varför och åter varför släpper 90-talsstjärnan Brooke Shields ut en enda lång, snorig och osammanhängande hormondrapa om sin dotters ?going back to campus? på story? Vad vill hon att vi ska göra? Och varför ska alla skatdansa på tiktok och fan och hans moster? Ska det räcka med att röra sig lite ?löst och ledigt? och skratta in i kameran? Danscensur önskas tack! Ann har varit på bröllop och hamnat i glappet mellan ideal, goa göreborgsgubbar, drömmar och generationer. Kommer hon att klara sig på Håkan-konserten på lördag? 

Vi gör en ?skarp? samtidsanalys och undrar varför i hela ?? alla unga musiktjejer ska översexualisera sig och jucka med fingret i munnen istället för att dra på sig en gitarr. Vart tog alla vilda kvinnor vägen och männen som brann? Cornelis var en av dom och vi minns den dag han försvann. Har någon lyckats axla hans håriga rygg? lillördag blir morwltanter och ni följer med!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-08-24
Länk till avsnitt

Jag mötte Lassie

Ann skyller sina senaste galna dagar på månen. Men hur kom det sig att hon och gossarna hamnade på fel ?Högfors herrgård?? och hur hamnade hon i Mia Parneviks ingifta släkts privata badstuga? Matförgiftning in the open air är det bra eller anus? Anitha tycker att samtliga inblandade ska hålla sin skit där den hör hemma: på slutbudet! Högljudd pruttdebatt utlovas! Vad gjorde Joel och Anitha på Uffe Puffe Räkas privata ägor i Kivik? Varför blev Annson Franson utskälld av Maria Lundqvist och vem är Gabriel från Skinnskatteberg i hela den här soffan? Plus tv-spaning med dåligt bordsskick, martyrskap de luxe och medberoende i ?Vi eller aldrig?. Plus! Trendspaning Beyonce pensionerar sina egna uttryck och politiker på instagram! Lyssna den som vågar!!!?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-08-18
Länk till avsnitt

Lillelördag valspecial - Allt du behöver veta! Del 2

Vi går igenom parti per parti och guidar dig genom sakfrågor och hur du ska resonera med dig själv och Sverige för att kunna fatta kloka beslut i valet utefter vad som är viktigt för dig och man kan rösta olika för kommun, region och riksdag.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-08-10
Länk till avsnitt

Heder

Det är inte livsfarligt att vara en svart man och åka tunnelbana i Sverige som Nour el Refai skriver på sin Instagram. Däremot är det livsfarligt att vara kvinna som går mot normen i kulturer där hedern är allt! Två killar från Hisingen kör över sin mamma och hennes nya kille och lägger ut tankar om hämnden på sociala medier. Vad gör all denna direktkontakt 24/7 med oss och varför känns det som allt allt förändras men ingenting är nytt? Anitha har bott på slott i Normandie och jag har kommit hem med raukfrossa. Världens dyraste smuggelmat och fotbollstjejerna som förändrade världen!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-08-03
Länk till avsnitt

Bronsåldern

Ann har löst evolutionsgåtan och samtidigt kanske relationsgåtan tillsammans med Frasse och pistolräkan! Tillsammans har dom listat ut varför MANNEN låter så mycket. ? Vi lyssnar på Magdalena Anderssons sommarprat och undrar hur så många kan sakna filmen om Sverige som det var när dom (ink. Jimmie ?Röda knutar? Åkesson) förmodligen inte skulle stå ut en dag i patrons grepp. 


Tänk om vi skulle våga titta på verkligheten som den är och inte redigera bort ätstörningar, misslyckade semestrar, invandring och psykisk ohälsa. Så bra det skulle kunna bli! 


Vi lever osunt liv med ?-dieten och fortsätter prata om mannen som hade allt och ingenting! Feztligt värre!!!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-07-27
Länk till avsnitt

Kontrollförlust

Ann blir överraskad i Visby på sin 50-årsdag (snart pensionär!!!) och blir kontrollerat överraskad innan Anithas karatefyllan tar över och en palsternacka förpassar alla till Medeltiden. Vi har spanat in alla pappor på stranden som inser att både semestern och avkommorna håller på att gå åt helvete. Bruksord, förbrukade relationer och Anns personlighetsförändring (hennes rätta jag kommer chocka alla!) och en och annan potatis! Skål ta mig fan!!!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-07-20
Länk till avsnitt

Lågt hängande frukt

Anitha har hamnat i blåsväder efter att ha försökt uppfostra en följare som misstog henne för båtbiträde. I sann Lillelördaganda jamande vi i debatt angående huruvida man som bortskämd influenser har ett ansvar att vara Mrs Google åt följarna eller inte. Till slut (efter en löpsedel på Aftonbladet och en borttagen instastory) kände vi att Trams-Frans var den enda som kunde reda ut våra tvivel. 

Att ta den enkla vägen ut, det påstår Trams-Frans att kändisar gör under semestertider. Eller har det med ålder och status att göra? ? Vilka är vi? Har vi tröttnat på snubbarna och varför sitter vi i en bil och poddar? Solen steker och vi leker charader! Lek med oss! @lillelördag är i stan! Gogogo!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-07-13
Länk till avsnitt

Få feeling

Det börjar närma sig?semester, kreativa blomningar, Joels bisarra familjehemligheter och klingor och svärd in the name of love! På med flytvästen för Matisse, Glenn Hysén och de nya eldsjälarna har något att säga om den positiva patriotismen som väcker liv i döda själar! Ann har varit på alligatorbröllop med krokodiler i brudslöja och vit klänning. Anitha har insett att Carina Berg och hon har bytt roller på Instagram. Integriteten är död. Länge leve integriteten!!! Och pms-noveller á la Söderlund! Kanske ingenting värt i det långa loppet, men underhållningsvärdet är stort! Pray for Matisse och lev livet för bövelen!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-07-06
Länk till avsnitt

Lillelördag valspecial - Allt du behöver veta! Del 1

Val igen.

Inte ödesmättat. Inte ?viktigaste valet någonsin?. Bara ett val som alla andra.

Bara ett val där du gör ditt demokratiska val eller ?slutar gnälla? citat Per Grankvist från ?Vad Vi Vet Politik? expert i Valpodden. Han guidar oss via riksdag och departement. Är politiker bättre än sitt rykte? Hur lyssnar vi bortom personkulten kring en partiledare? Varför är vi skyldiga att ta ställning i denna suveräna demokrati som Sverige varit under hundratals år? Vi stöter och blöter och tittar på den spännande historien som går från Magnus Ladulås via Gustav Vasa , hattar och vårt första kvinnliga statsråd Karin Kock.

Det här är första delen av två när vi tar ett grepp på valet så som vi gjorde i vår succéspecial från 2018.

Join the movement!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-06-29
Länk till avsnitt

Skrattsex och komplimanger

Dagens podd är rätt svag och stark i ett, Ann våndas i det tudelade semesterhatet. Anitha tror att hon tappat kompassen efter Covid.

Ann har haft skrattsex och Anitha en skrattattack efter en ?Ollning?. Aja när allt är ur spel är inte en vissling för den stressade kvinnogrisen en tryffel i myllan? Det och osammanhängande relationstips kanske räddar denna sommarpanik?


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-06-22
Länk till avsnitt

Big Bange och Lassemans ariska altan

Vart ska vi börja? På bästkusten i den vita sörjan som klappar händerna på Lassemans altan. Vi kämpar oss igenom Arvingarnas nya sommarplåga på TV4 där regi och naturligt agerande är bannlyst. Tusse försöker sjunga men några färska ostron fastnar i halsen på alla inblandade som inte verkar ha fått någon som helst uppfostran i hur man beter sig mot kvinnor eller gäster. Glenn Hysén framstår som Bergman i jämförelse med övrig regi. Gode gud! Inte undra på att man känner sig upprymd av stora snoppar och mustrianglar i ?Naked attraktion?. Men varför är det så tydligt att spelet är förlorat för alla utom Big Bange? Dålig stämning är en gammal favorit som kan vara en utdöende konstform för nästkommande generationer. Den manliga strippans död, krokimodellen som gick bananas och får värsta skamminnen. Vill inte vara sån, men JEVLIR vad kul man kan ha ibland! Haka på!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-06-15
Länk till avsnitt

Bäst före datum

Herregud vad svettigt det är att minnas tillbaka (inte alltid allt för långt tillbaka) nätter som slutade alltför sent och ångesten när man vaknade och blev sen till ett mardrömsmöte där kollegorna vimlade med ögonen och tryckte varandras ben under bordet. Hur länge kan man dricka shot på krogen och andra bäst-före-datum som vi inte alltid bryr oss om. Hur länge ska de vuxna barnen hänga med på semester och vad händer när vuxna hyllar sina barn på Instagram som om de vore gudar utan fel! Läckbergs selektiva feminism, Åkessons missuppfattning i integrerationsdebatten, Anithas tonårsfasoner och kvinnor som inte (heller) vill växa upp utan ta livet lite som ?livet i Berras plastkasse?. Ta ett chill pill och luta er tillbaka för det är Lillelördagkarneval!!!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-06-08
Länk till avsnitt

Män är från Madagaskar och kvinnor från Mårbacka (GVFÖ-special med Mingel Martin)

Är livet slut nu? Det undrar Ann & Anitha när årets säsong av GVFÖ är till leda. 

Vi går igenom säsongen som varit. Vad hände egentligen och vad hände sen, undrar vi ju såklart efter att Hans konstaterat tvättbjörnen i Madagaskar är så ?glad jämt? och ger onda ögat till Bodil. Män som ghostar och kvinnor som grubblar. 

Men bjuder även in Mingel Martin i samtalet, vi går igenom ALLT det där ni undrar över, första intrycket - sätter sig hela säsongen där? VEMS var kallingarna? Sammanbrottet ni inte fick se och dicpicks. Herregud vad väntar ni på? Rulla bandet!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-06-01
Länk till avsnitt

Niveau Kitch

På det stora hela känns det som att världen går två steg framåt och tre steg tillbaka. Varför lägga miljarder på ett odla norska laxar i rymden när vi kan äta skaldjursplatå i GVFÖ Martins nouveau rich-kök? Varför låtsas om att vi vill ha plyschmän när vi ändå bara vill ligga (utan kuddmur) med neandertalare? Ann drömmer om apor och tänker att allt skulle ordna sig om vi drog ner på intelligensen. Anitha har blivit elak fostermor till fem oönskade trastungar. Kvinnor som hatar kvinnor är den nya feminismen och varför anstränga sig när Ulf Lundell och grabbarna ändå alltid vinner allas respekt och kärlek. Vi börjar ana att det mesta ändå handlar om det biologiska. Nu sätter vi oss i grottan och både äter kakan och har den kvar! Låt oss börja!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-05-25
Länk till avsnitt

Cry Baby

Vår jakt på samtidens kognitiva pardanser går just nu raka vägen till Gift vid första ögonkastet. Martin tröttnar på att Jonas är en Cry Baby; men gråter bäst som gråter sist - eller? Vi saknar toxic Märta lite grann samtidigt som vi varnar för dejten som alltid verkar vilja göra slut när du vill vara ihop och vara ihop när du tvekar.

Anitha är på 40-årsfest på Hydra och bor i ett väldigt litet hotellrum där allting luktar väldigt mycket. Vad händer när vi lever genom varandras sociala världar och är det egentligen ett sätt att finna tröst för ensamheten? Och är det kanske precis det Bianca Ingrosso menar när hon står inför valet ?bebis eller hund?. Jag har blivit med korsett och har tagit reda på vart rasist-Gudrun Sjödén har tagit vägen. Nakenmodet är tillbaka, Cecilia Jacobs har nätbrynjan som festblåsa och amerikanska Melodifestivalen bjuder på skönsjungande stelbenta gamla idoler och havrehippisar utan att få till kitschen.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-05-18
Länk till avsnitt

Den toxiska kvinnligheten.

Mycket smärtsamt har hänt på tv sedan dumburken gjorde entré 1925; men undrar om inte Axel och Märtas ?kärlekshistoria? hamnar på topp-tio-listan? Stoppade kuddar som skydd i sängen, bilkrascher, mobbing, stannade ursäkter och postuma samtyckesmissiler på någon som knappt stod raklång pga av ÅRETS DISS. Ja. Vi kanske knarkar Gift vid första ögonkastet, men so are you! ?? Men det finns solglimtar i Afghanistan: Burkavägran. Vi är bägge nyopererade för sådant som plus 40+kroppen envisas med att göra livet surt med. Är det rätt sätt att bota självförakt med en fettsugning? När kan Ann göra en sit-ups igen och varför kommer vi aldrig lämna Amber Heards sida i rättegångsbåset igen? Here we go again! ?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-05-11
Länk till avsnitt

Ebbola

Vad är väl en kväll på Grand Hotell? Den kan ju vara långtråkig och jätteytlig och...alldeles underbar. Ebba Bush blir portad från årets modefest och även Lillelördags Anitha Clemence hamnar utanför röda mattan och hänger in galastassen med flera frågor obesvarade. Varför blev Ebba bjuden alls från första början och var det Kakan Hermansson som hade mandat att se till att mode blev politik och skandalpolitik på modet? Strategin att stoppa en inbjuden gäst och på så sätt undvika att fokus tas från själva galan, framstår för den som följt sociala medier under helgen vara tämligen misslyckad. Reaktionerna har delat upp Sverige i två läger. Lillelördag rapporterar inifrån och ser hur nya hårda vindar hindrar demokratin från att flyga för alla. Rätt eller fel?


Gift vid första ögonkastet är tillbaka och vi ser hur årets deltagare ser sig själva genom tevekamerans lins och censurerar sig bort från tacomiddagar och kulturkrockar. Men ändå: när Märthas blick på Axel under bröllopet havererar av kyla så svettas vi så mycket att vi måste duscha efteråt. Om det är bra teve? Hell yea! See you all in metaheaven! NU DUCKAR VI!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-05-03
Länk till avsnitt

Under Macrons knappar

En gång i tidernas poddbegynnelse levde vi lyckliga i Obamas armhåla. Nu har turen kommit till Macrons bröst. Ann är hårförförd och kan inte låta bli att fantisera om den franske presidentens dolda matta som knäpptes upp och visades upp i franska valets slutspurt för att citat: ?Nå de unga väljarna?. Hur gör kändisarna för att reinventa sig själva när karriären hamnat på sniskan? Kan hela svenska folkets Ernst bli pedofiljägare? Kan Kikki Danielson bli Ernst? Räcker det med att ladda ner en bekräftelseapp för att slippa bli bekräftad av riktiga människor? Uppenbarelser på Gröna Lund, att åka bergochdalbana genom andras ögon och att kicka sig genom hundra år. Vad säger du? Har vi lösningen på ALLT?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-04-27
Länk till avsnitt

Den sårade divan

Harry Styles handplockas av Gucci och hamnar i en jumpsuit som skulle skapa tuttfräs om den satt på Mick Jagger eller Anthony Kiedis, frontfigur i Red Hot Chili ?, men på Harry blir det mest sparkdräkt och fesljummen sexappeal. Är det vad 2000-talets stjärnor har gemensamt: att man inte vet vilka som är människor och vilka som är Barbies? Och i en tillrättalagd hittepåvärld blir det aldrig riktigt rock ?n? roll utan mest...mjölk och bröd. Och vad hände med den svenska kvinnan som nu har förvandlats till den svenska kränkta kvinnan som inte kan be en idiot dra åt hilvite utan använda ord som förmodligen är ämnade att förklara ett riktigt trauma och inte avhandlas som nyhetsstoff. Paolo Roberto är tillbaka och vi undrar vad alla dessa korkade mistlurar gör för att slänga bort sina ganska så underbara liv utan att blinka. Radikala och banala, kanske lite farliga - om du frågar oss. Ann levererar Jesus som Kardashian. Anitha har kommit ut som avslappnad mamma med avslappningsproblem efter resan till Paris. Vi säger bara: let?s get wild! It?s Lillelördag. ?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-04-20
Länk till avsnitt

Prinsessan Silvia

Brooklyn Beckham har gift sig med skådisen och miljardärsdottern Nicola Peltz men det är större fokus på Brooklyns päron än på själva brudparet. Svärdottern hyllar sin ikoniska Mother in law på Instagram med få vara ett svalt ?kisses? tillbaka. Anar vi ett ogillande angående hela situationen och hur hade vi själva agerat om en av våra ungar fläskade på som kungligheter vis 21? Nya generation tror att prinsessan Viktoria heter Sivlia och älskar bara Kim Kardashian. Är det egentligen vanlisar vi vill se igen. @carindasilvas inlägg där hon tar av sig behån och dansar med citat ?sina hängtuttar? nåt 5.5 miljoner views. Ann har läst Moa Herngrens nya bok ?Skilsmässan? och undrar om hela boken handlar om henne. Män som tycker kvinnor kräver för mycket extra allt. Kvinnor som gör extra allt. Går det att hitta en balans eller ska vi fortsätta sura? Gotland, Paris och Stockholm. @lillelordag is everywhere och vi TUTAR PÅ! Kom!!! ??

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-04-13
Länk till avsnitt

The New Jeezy!

Ny vecka. Nya Will Smithska förklaringar till Oscarseländet. Men vad har Gud, kärlek, böner och Djävulen med mäns bebisfasoner att göra?? 


Tomas Di Leva, Mel Gibson, Harvey Weinstein, Kanye West...                    

Det finns ju och har aldrig funnits någon hejd på dessa självutnämnda hjältar, kärleksapostlar, kåtbockar och manliga genier som aldrig verkar ha vett att abdikera när allt är på topp. Men alla kan inte vara samtidens Robin Hood, hjältarnas hjälte Zelinsky.    Skandal överallt. Anitha och Joels Mama-sangria på Mallorca, risken för semesterbråk, Mandelmans känsla för hiphop och Anns längtan efter autentiska gubbar på kurbad. Bonus: Jesus som vätte och Carola som gränsfrälsare! Herregud! Nu flyger viN


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-04-06
Länk till avsnitt

We Will Rock You!

Ingen brydde sig skitmycket om Oscarsgalan. Sen kom den där Will Smith och plötsligt kastade sig halva världens befolkning in i ringhalvan och jabbade åsikter för kung, genus, Jada och fosterland. Men vad handlar hela den här skandalen EGENTLIGEN om? ? Var Chris Rocks risiga GI Jane-skämt en blinkning till Will Smiths florerande gayrykten (filmens kändaste replik är Suck My Dick) och handlar inte så mycket om Jadas snagg eller Wills kamouflerade toffelkaraktär?

Var det så att den Good Will Hunting gick rakt i fällan och Chris var förberedd på represalier? Hela världen analyserar och Lillelördag hakar på. Vem kallar Oscarsmodet för ?fitta på fitta?? Har farmor Inga lånat ut sin morgonrock och vem sliter vi av kavajen? Ann förbryllar som modeexpert och, handen på kulorna: Är det inte så att vi alla önskar att våra snubbar vore lite mer som ni vet vem...? Egentligen. Lets do this!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-03-30
Länk till avsnitt

Nyfiken ful?

Vi har varit på fest med de yngre och Anitha har avslöjats med hjälp av ballongtricket. Ann inser att caraokeutbudet inte har förändrats sedan Guns ?n? roses härjade i sann pudelpersfest. Vi skäms för varje man som kommenterar kvinnor i allmänhet och Lena Nyman i synnerhet. Vad är den ointelligenta kroppen och har någonting egentligen förändrats? Cissi Wallin får gå i första ledet och visar att det är dags att belysa offrets roll med respekt och acceptans. Vi pratar om årets stora bedragartrend i tv-serier. Men vem lurar egentligen vem och handlar allt om utsvultna kvinnor på kärleksplanen. Och så klart Cornelia Jacobs revansch på att ?vara helt galen? i Idol och så klart: Veckans Bagge!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-03-23
Länk till avsnitt

Fake it til you fake it

Ann har läst Annika Norlins debutbok och ställer sig frågan om huruvida männen i hennes liv har gett henne rätt sorts bekräftelse. Och vilken det i så fall skulle ha varit? Handlar inte allt ändå om vilken sanning man väljer att tro på för att ficklampan ska riktas på ställen som behöver botas från självhatet? Vi nagelfar nya trenden i socmedia: att filma sig egen livereaktion på olika livshändelser (som Anitha efter Vasaloppet) och vad är det med alla skådisar som fejkar stora livshändelser i sann buskisanda och får en miljon visningar? Har fejkmagarna luckrat upp linjen mellan det fejkade och det autentiska? Petra Mede ska ha barn på ?naturlig? väg och J LO har bara ?tränat?lite för att se ut som en 22-årig toppatlet med babyface. Är den autentiska människan utrotningshotad och vad gör Ann skrålandes powerballader bland massa 20-plussare i en hangar? Men kanske allra viktigast!!!! Anithas uppblossande besatthet av Micke Leinegards hår. Från vildvittra till bränd ockra. Från gran till spretig tall. Vem stylar? Vem står för kalaset? Lillelördag rotar i garderoberna!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-03-16
Länk till avsnitt

Den otrovärdiga o/troheten

?Jag vet hur det är att ha inget alla. Jag vet hur det är att ha allt?. Georgina Rodriguez, flickvän till fotbollslegenden/röven Ronaldo tvättar pappans byx på Netflix i ?Soy Georgina?. Rätt eller fel? 

Vi undrar lite över den äkta? kärleken som sprider sig över nätet. Målar man i sig i en kärleksfälla för varje nu likes eller är det bara ett av sätten att bli en del av det lyckade (påtvingade?) normativet? Vi har kollat in nya svenska filmer ?Ur spår? och ?Tisdagsklubben? och tycker oss finna den otrovärdiga o/troheten där alla killar får ligga genom att bara vara. Vad tycker ni? Ann har känt sitt sensuella kapital öka i värde i London. Och vad hände där? Vi pratar med Mathias om hennes Londonkupp och varför hon aldrig är hemma. Anitha blir sotis när Joel snyggar sig på insta och har kommit till en hårresande insikt! Ja så klart: Mellomodet för utomjordingar och Anitha nailar problemet med årets Mellomanus! HIT THE ROAD!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-03-09
Länk till avsnitt

Urspårat a.k.a förlossningen.

Vasaloppet, vad vi trodde och vad det blev. Två historier under samma tak. Ann kör en Vasa trivia och Anitha jämför det med en förlossning. Vansinnet var nära, smärtan och tårarna sprutade. Här är den Vasaloppet the true story.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-03-02
Länk till avsnitt

Stoppa Vässarna!

Det fanns en tid när Daniel Nyhlén var Stureplansskvallraren med kunglig glans. Nu sitter han på okänd adress i Marbella och levererar bajsmackor om hovet. Vad tänder eld på ett rykte och hur släcker man den? Metajournalistik, hovhoror och den mänskliga faktorn. Lillelördag nästlar sig in i Daniel och Victoriagate. Fyra dagars arbetsvecka, vad händer då? The Great resignation, Mellomodet vi älskar att hata, Anders Bagges kungliga beteende och pendlarlivet i fjällen. Stoppa pressarna för nu är det snickelisnack med Ann & Anitha!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-02-22
Länk till avsnitt

Det våras för svindlaren

I en tid då fiskar och hundvalpar fortsätter trenda på Tinder satte Simon Leviev från Israel ner dejtingfoten på en privatjet. Jetsetstilen gick hem och den välklippta ?affärsmannen? lurade kvinnor över hela världen på deras pengar och ??. Vi intervjuar ?Carina? som åkte till Amsterdam för en kärleks helg med Tindersvindlaren, men som fick sova ensam på hotellet. Hur kunde hon se igenom Levievs sol-och-vårar-trick? Sexliv, lögner, klockor, avslöjande kyssar och bulvaner över hela världen. Handlar det om ett nätverk där Simon bara är det välriktade ansiktet utåt? Svindlaren finns överallt. Ryskfödda Anna Delveylurade hela New Yorks socitet att hon var en tysk arvtagerska som hade problem att ?föra över pengar från Ryssland?. De förför och förgör, men skrattar sig igenom anklagelser och rättegångar. Hur ser deras personlighet ut? Ann har gått på afterski och dansat på borden i Åre och anklagar Mathias för allt som går fel i spåret. Kommer de att hålla ihop fram till Vasaloppet? I cellans Lillelördag får ni veta!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-02-16
Länk till avsnitt

Denna helg, ett liv!

Anitha har varit på 24-timmarsspektakel i London och ängsligt frotterat sig bland miljardärerna in Londons finest. Ann har tagit på sig rollen som moderecensent för Mello ?lycklig turk i guldpaisley? (om Danne ?Hallabalo? Stråhed) Gamla stans onda dockor, spökflickan med ? och exorcistens med Pennys osynliga lekkamrater som ritade på nymålade väggen. Vi minns Pamela Andersons ledsna ögon ? hos Jay Leno efter den stora slutshamingkampanjen om henne och Tommy Lee när deras sextape med ?talande snopen? läckte ut med hela virala superkraften. Slut på slut eller slut som det alltid har varit? Vi ? och ? och ? och minns! Dubbeldäckaren gasar vidare och vi åker på!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-02-09
Länk till avsnitt

Joe and the juice

270 Amerikanska läkare och forskare har precis skrivit på ett upprop där de anklagar världens största poddare, Joe Rogan, för att vara en konspiratorisk antivaxare. Vi jämför med ?en diplomatisk bojkott? (av OS) och vad som händer med demokratin när starka rörelser (plattformar) agerar utifrån ekonomiska eller ideologiska vinster. Anitha får ?onda ögat? av credgangstaförfattaren Jens Lapidus efter att ha snortat ull på kändisfest (eller var det bara en konspirationstanke???) Vad skapar en konspirationsteori förutom PMS? Varför har Ann och Anitha ångest och kanske är det så att fjällorter är det nya svarta? Vi ökar och ni pulsar med!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-02-02
Länk till avsnitt

Pungbrå(c)k

Ann trodde att mediaparnassens män kommit av sig visar det sig att deras sexanspelande röster tar ny ton. Vilka män har cart blanche efter #metoo och varför reagerar vi inte mer? Har vi resignerat angående frågor om 75-åriga zoolegenders sexuella ?pungdopp?? Och varför vrider sig Duplantis i ångestkramper hos Carina Bergfeldt pga direkt pinsamma frågor om sexuella preferenser verkligen samtalet (har det någonsin gjort det?) i media och om det inte gör det varför kommer kulturmannen undan när radioprataren får ?? Plus: den perfekta festen hos Sofia Wistam, Anithas känsla av Gunde Svans pannben och den där Eeeeemil!!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-01-26
Länk till avsnitt

I love my selfie

Finns det något som heter den ?snälla döden?. Efter att ha följt Björn Nattiko Lindblads värdiga farväl känner vi ett nytt hopp om ?Lex Nattiko? och att se förbi Guds straff vid pärleporten. Vi minns våra värsta ligg och hur dom spydde ner oss. Ann går på fest och upptäcker den utsvultne kulturarbetarens evighetsuppträdande med eld i håret. Onenightstanddilemma, selfiehotell eller selfiedöden? OCH kockbranschens storkokslugnsproblem med kungens favoritkock ?Det var så länge sen jag fick ligga?-Catinacchi tillbaka med grytorna i Marbella. Och gästerna tuggar vidare som inget har hänt! Men det har det ju! Och vi tänder på!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-01-19
Länk till avsnitt

Under kniven

Fan, förlåt! Nu hamnade vi där igen: i skönhetsfällans dubbelmoral. Anitha gör en gullup om vem som triggar vem i influencervärlden och inser att klass kommer före ärlighet. Varför skulle annars Carolina Gynning vara ?inspirerande? samtidigt som Paow triggar oss? Ungar som gömmer sig under sängen, vidriga mornar, Anithas incelmän, grishjärtan och en sjuhelvetes massa GARV! Livet är kort och nu åker vi!!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-01-12
Länk till avsnitt

2021 - en bokstavshistoria

2021 var året när alla tjejer vågade säga att dom har adhd. Vi försöker reda ut vad som är vad i bokstavs- och hormonlandet och Ann berättar om känslan av att ha fått sin diagnos. Fjällivet i Norge ?? vs Sverigefjällen, havererade nyårskyssar, nya nationella trauman och dåliga Norgehistorier på savannen. Och ni plogar med! Gott bytt, gott nytt! Puss

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2022-01-05
Länk till avsnitt

Döda män klär inte i toppluva

Jag åker hem till Ann för en ?lugn? poddmiljö men hamnar på apberget på Lill-Skansen...Hur var julen? Varför började Joel gråta och hur många miljoner år kommer det att ta innan mannens amygdala har blivit modernt manlig? Vi pratar om när vi har tittat på kärleken med död blick och undrar varför en bebismansosande artikel av @gunnarardelius gör oss mer upphetsade än vanligt! Welcome to Lillewille! Nu drar vi i snöret!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-12-29
Länk till avsnitt

Stilla kropp - en julsaga med Ann & Anitha

Ida Warg ?kommer i? sina ?vanliga? kläder fyra veckor efter bebis. Carolina Gynning gör det inte. Men tänk om vi skulle sluta snacka om den kvinnliga kroppen hela jävla tiden? Är det bara vi som är trötta på denna utskällda lekamen som ska (o)tillfredsställa så många kritiska korpögon? Vi går igenom våra gamla skådisstarfucks och skrattar lika mycket som efter ett glas trampat rödpang på 90-talet. Vi avslöjar varför Mr Big råkade för denna lika PLÅGSAMMA som utdragna död i ?Just like that? och jag, jag skickar softade bilder för att fixa rätt ställe för en sjuhelvetes 50-årsbaluns!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2021-12-22
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.