Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Wahlgren & Wistam

Wahlgren & Wistam

En sångerska och en tv-personlighet slår sig ihop för att varje vecka fundera över små och stora saker i denna glamour/vardags-podd. Ex-män, barnuppfostran, kärlek och misslyckanden avhandlas med en stor portion humor. Livet blir inte alltid som man har tänkt sig. Kanske blir det roligare. I Bikten har man chansen att bli förlåten för sina synder. Pernilla och Sofia tar med glädje sig an lyssnarnas historier och kontrar även med sina egna synder och upplevelser. I veckans Aha får vi lära oss något nytt och i momentet Telefonboken går ingen säker. Det blir självklart även tips på enkla goda maträtter från Pernilla. Tveka inte att vara med och påverka vår podd. Nytt avsnitt varje söndag. Wahlgren och Wistam

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

acast.com/wahlgrenwistam

Avsnitt

197. Lust

En julsång om Rohypnol och några förvirrade Triss-vinnare. Inspelat i en loge på Cirkus. Sofia har ont, ont, ont och Pernilla försöker hålla koll på vart hon varit. Ungdomar festar med lustgas och reser på låtsas på Instagram. Tristessen väcker vår lust och snart kan man ångra sin fylle-chat.

2018-12-09
Länk till avsnitt

196. Orup

Sofia är nöjd, nöjd, nöjd. Hon får prata oavbrutet om Orup. Pernilla uppmanar oss att kissa i duschen. Vi premierar misslyckanden. Dessutom en kidnappning och en ollande man. 

2018-12-02
Länk till avsnitt

195. Vems trosor?

Finns det fake-busshållplatser utanför ålderdomshem i Tyskland? Någon skickar nattliga sms och vi hyllar zombies i Skåne. Vem är Gabriella Löwengrip? Och vill vi egentligen se ut som våra snap-chats alteregon? Pernilla har ingen koll på var hon är. Och kommer reggae hamna på Unescos världsarvlista?

2018-11-25
Länk till avsnitt

194. Tittut

Hemifiering - fenomenet som tar över vårt samhälle. Hajen kommer. Vågar vi prova VR-snorkling? Pernilla har efter år, äntligen skådat golvet i sin garderob. Vilka djur hittade hon? Hur går det på Tinder? Intervjuer spårar, Lennys byxor spricker och räkskal hamnar i gardinstången.

2018-11-18
Länk till avsnitt

193. Döda inte gästen.

Lekar som går fel. Sofia letar silver. Hitta nya vänner på Instagram. Osmaklig mat och hotellrum i choklad. Och Freddie Mercurys talangfulla extratänder

2018-11-11
Länk till avsnitt

192. Nallemjölk

Sofia och Pernilla är två spralliga tjejer på drygt 50 jordsnurr som diggar tuffa killar, mysiga hemmakvällar och att göra podcasts. Vi pratar om kontaktannonsernas tidsresa. Pernilla utforskar Tinder och vi förfasas över Nallemjölk. En tandborste får ett för långt liv. Och nu blir det livepodd på Göta Lejons scen. 

2018-11-05
Länk till avsnitt

191. Selfiedöden

Att våga visa sig svag inför sina barn. Att dö för en cool Selfie. Gillar vi framifrån eller bakifrån? Klipp dig utan att det syns, men hörs!! Sockersugna tjuvar och lite Britney Bitch.

2018-10-28
Länk till avsnitt

190. Arga farbrorn

Det är jordbävning i Gävle och Pernilla blir inlåst i turnébussen. Assages katt har slips medan Sofia utvecklar spindelfobi. Det pratas vett och etikett på Instagram och vi undrar om Pernilla ljuger om sin längd? Och en cykel blir inte snodd.

2018-10-21
Länk till avsnitt

189. Viva Vagina

No danger on the roof. Här kommer podden. Banksy strimlas och fåniga appar fyller tomrum. Kroppshets, ångest och Christinas vagina. Kommer Sofias sångkarriär ta fart och ska Pernilla dra ut på cykelturen. Så många frågor. Här är svaren.

2018-10-13
Länk till avsnitt

188. Pernillas nya kille

Sofias liv är tråkigt medan Pernilla badar i glitter och glamour. Vi avhandlar veckan. Paniken när man sugs ner i ett slukhål på kyrkogården Pernilla har fått ett lurvig liten kille i sängen. Vissa grannar släpper väder så väggarna skakar. Känsliga rödtottar och surfande hundar. Och den häpnadsväckande starka kraften i färgen rosa.

2018-10-07
Länk till avsnitt

187. Runke-Per

Good Mac Morning på er! Sofia dansar på bardisken och Pernilla vinglar runt med kristaller. Vi omfamnar våra kroppar. Pratar om ätstörningar, snuskhumrar och fördelen med korta pommes frites. Men vem pratar vi egentligen känslor med? 

2018-09-30
Länk till avsnitt

186. Say cheese

Förbjudet hångel och flygande bläckfiskar. En man ångrar sin grillade biff. Pernilla får Sofia att gråta.

Och rekordsöta hundvalpar tar över våra hjärtan.

2018-09-23
Länk till avsnitt

185. En fluga i lungan

Benjamin förvandlas till Superman och valet förvirrar oss. Kuken ska ha sitt, som Frank sa. Vi pratar ekivoka begravningar och olagliga tatueringar. Och så ett mail från en sköldpadda, och en gömd glömd vibrator.

2018-09-16
Länk till avsnitt

184. En dyr skilsmässa

Den svåra konsten i att uppfostra barn. Att somna som en militär. En dålig frisör och Furuns revansch. Lill-babs löper och Pernilla tar ton. Det regnar tomater och hotas om ett stängt Instagra-konto.

2018-09-08
Länk till avsnitt

183. Kristaller

Pernillas glädjetårar. Wahlgrenarna belönas äntligen för sitt utelämnande slit. Vännen som tröstar utan att existera. Att sova naken och kissa i duschen, det är frågan? Jobb vi INTE drömmer om. Och så har vi satt ihop ER LISTA med med Happy-songs.

2018-09-02
Länk till avsnitt

182. Fulgråt

Popcorn dumpas i havet, och vi blir ledsna av musik. Vi har hittat ?Linus på Linjens? mamma! Det ges en ?oskyldig? fotmassage och en ?kaffedrönare? letar efter Pernilla. Lyssna på din PW eller någon ANNANANSTANS!

2018-08-26
Länk till avsnitt

181. Vallningar och premiärer

Skönhetsingrepp på de redan vackra. Pernilla försöker hyra ut en ananas. En japan försvann och Liberalerna är ståndaktiga. Är mardrömsdaten på Tinder en skröna? Och är kängurur vänsterhänta?

2018-08-19
Länk till avsnitt

180. Sexmachine

Framtidsvisioner med sexrobotar och beerpong. Separationerna ligger i luften. Pernilla spenderar. En hund tappas bort och Will Smith får nobben.

2018-08-12
Länk till avsnitt

179. Eufori

 Dyra bröllop och jobbiga skilsmässor. En sång till Theo, magsjuka och superhetta. Sofia är en ?Gritty? och mamma kollar på porr.

2018-08-05
Länk till avsnitt

178. Fallfrukt

Sofia söker bekräftelse i Visby. Ölmagarna får sin revansch. Falska nyheter sprids snabbt. Farmors vagina kommer till förskolan. Och så lyssnar vi på Pernillas försvarstal och Benjamins nya singel.

2018-07-29
Länk till avsnitt

177. Gör om gör rätt

En viktig poddavsnitt som vi hoppas kan sprida kunskap.

Sverige är hetare än någonsin. Kackerlackans får sin revansch och Pernilla trosor ligger sömnlösa.

2018-07-21
Länk till avsnitt

175. Dinosaurier

Transparenta toaletter. Semestervibes och ett spontan husköp.

Hur fejkar man ett fotbollsintresse? Kommer David Beckham gå med Zlatan på Ikea? Behöver man körkort i framtiden? Och den vetenskapliga konsten att få en perfekt semester.

EDIT: Bortklippt material hittar du på Wahlgren & Wistams facebooksida. Vi ber djupt om ursäkt för den okunskap vi visade i detta avsnitt och tackar alla som hörde av sig med kritik.

2018-07-21
Länk till avsnitt

176. Lesbisk?

Köper Pernilla sina vänner? Vem är flugornas herre? Vi svarar på lyssnarnas frågor och jagar små och stora kryp. Dessutom måste Pernilla visst bikta sig....

2018-07-14
Länk till avsnitt

174. En köttig podd

Ljudet av att och föda barn och att titta på fotboll.

En 80-års fest som heter duga. Christina levererar och blir nöjd, nöjd,nöjd. Kan för mycket sex göra oss blinda?

Hur mycket ska man tvinga sina barn?.... Sofia har ett dilemma. Semesterns rastlöshet. Bianca landar i sitt sommarprat. Och så spyr vi på den vidriga ?peddo-låten? på Spotify.

2018-06-30
Länk till avsnitt

173. Hangry

Sofia firar semester och bröllopsdag. Pernilla stoppar hemmafester som Pippi Långstrump. Vi peppar inför midsommar. Mordet på XXXTentacion, folks morbida fascination vid olyckor och Trumps grymhet. Tasstid (föräldrarledighet) för nya djurägare och konsten att kontrollera sin matilska.

2018-06-24
Länk till avsnitt

172. Onani

När vi festar, festar vi rejält. Swingersklubben i Örkelljunga. Knasiga regler i engelska kungahuset. Lyckan att onanera. Och en ormjägare får tag på fel orm.

2018-06-17
Länk till avsnitt

171. Tivoli

Benjamin är hemma igen! Det är tjuvar i farten. Har Pernillas rosa hus fått ett namn? Namnförslagen haglar. Sofia är yr av stolthet efter Tjuvjakts succéspelning på Gröna Lund. Gin gör dig sexig och vi ringer en Tivolihistoriker och placerar möbler digitalt. Och så dansar vi modernt (Mosh Pit) i Pernillas vardagsrum.

2018-06-09
Länk till avsnitt

170. Sex är kul

Tjejresa till Spanien med Sangria och härliga Pernilla-storys. Ett hus ska döpas. Bortskämda tonåringar och det kommande högteknologiska fotbolls VM. Christina gömmer Änglar och Pernilla står på händer. Med andra ord. Mycket, och lite till.

2018-06-03
Länk till avsnitt

169. Kalsongfylla

Vi firar Mors Dag genom att podda om Sofias gamla öron. Kid har blivit en cowboy och Pernilla lär sig nya ord. Dessutom förbjudna pinsamma nummerplåtar och Eurovisions eftersvall. Vi ringer härliga Dogge Doggelito som sjunger om gamla minnen med Gigi Hamilton. Och varför älskar Sofia en redig kalsongfylla,

2018-05-27
Länk till avsnitt

168. En god hustru

Sofia tar ton och Pernilla gråter av skratt. Uteblivet födelsedagsfirande, UFO-monument och otrevliga taxikunder. Benjamin har gått kändisskola och Kid berättar om dunjackornas duell.

 

2018-05-19
Länk till avsnitt

167. Minneslucka

Pernilla besöker Eurovisionland när Benjamin briljerar och Sofia dammar av sin Göteborgshumor. Blå och gröna skåp och 40 grader i tvättstugan. Sociala medier som ger oss minnesluckor och ännu en dildo.

2018-05-13
Länk till avsnitt

166. Björnen sover

Är Sofias son pyroman? Pernilla ?björnar? och glassar runt på Rhodos. Britt Ekland biktar sig. Hade Stephen Hawkins rätt, kommer Aliens invadera jorden? Vi skrattar åt galna lappar och laddar inför Benjamins äventyr i Eurovision. 

2018-05-06
Länk till avsnitt

165. Kid the Squid

Saknaden efter Avicii. Deepfake och mysteriet med Siris röst.

Konsten att uttala pasta VongAAAle och Fröken Ur nostalgi.

2018-04-29
Länk till avsnitt

164. Den rosa gorillan

Kackerlackans sista strid, magsjuka och mysteriet med den rosa gorillan. Runkande pappor och underbara citat från Zlatan som intagit Los Angeles. Hur skaffar man nya vänner? Och sms:et som hamnade hemskt fel.... 

2018-04-22
Länk till avsnitt

163. Den stora blå

Pernilla har förvandlats till en mardröm. Kid snor sprit, Sofia hyllar levern och vi planerar att dansa 

brallorna av oss. 

Vi spanar även in vårmodet och chockas över morfars nakenbilder. 

2018-04-15
Länk till avsnitt

162. Förälskad

Sofia har blivit upp över öronen kär och Pernilla håller på att kissa på sig. Vi pratar om trenden att döpa sina barn efter Ikea-möbler och den nya lagen mot att tjuvkika i partnerns mobil. Vi har även fått mail från den sjungande stewarten. Och så japaner, japaner, japaner, som Sven Jerring en gång konstaterade. 

2018-04-08
Länk till avsnitt

161. El mundo de Wahlgren

Nya utmaningar för Pernilla! Wahlgrens Värld ska nu spelas in för den spanska tv-publiken. Och Pernilla pluggar spanska för fullt. I detta poddavsnitt möts två världsdelar. Sofia på en lite sprakig linje från Afrika och Pernilla från sitt nya hus i Spanien. Vi lyssnar på fulsång och drömmer om att ha sex i 24 minuter. Och firar traditionsenligt påsk med Johan Glans.

2018-04-01
Länk till avsnitt

160. Mr. DJ

Ska Pernilla klona sin hund? Vem dansar bäst av Sofia och Pernilla? Det blir en rapport från Lets Dance premiären. Dansarna berättar om premiärnerverna. Pernillas bil stinker. Kid får en allergichock. Och Sofias man har en riktigt tuff dag. 

2018-03-24
Länk till avsnitt

159. My Precious

Pernilla får äntligen lägga händerna på Sångfågeln. Vi får höra vinnaren av Mello prata om sin bromance. Vilka låtar har betytt mest för oss? Vi svarar på lyssnarnas frågor. Och firar att vi nu poddat i 3 år tillsammans!

2018-03-18
Länk till avsnitt

158. Vinnaren

Rapport från efterfesten på Mellon. Vi firar världens bästa Benjamin. FB-vänner till salu och en kamel som skaver. Vart tog alla Göran vägen? En röd näsa livar upp. Och en spya hamnar fel. Dessutom lär vi Kid lite tuffa ord.

2018-03-11
Länk till avsnitt

157. Kränkt

Denna vecka pratas det pms i skidbacken, bakåtvända böcker, Melloparodier och kränkta svenskar. En kamel ställer till det och vi har en underbar bikt om en 19-åring som kryper ner i fel säng.

2018-03-04
Länk till avsnitt

156. Party-On

Det går bra nu! Pernilla fixar en stråkkvartett och Zlatan fixar frisyren. Vi planerar att bli Superagers. 80 är det nya 60.

Vi chockeras över USAs/Trumps vapenhets. Planerar Pernilla en bomb? Och vad gör mormor med 

massagestaven?

2018-02-25
Länk till avsnitt

155. Guldmedaljer och snigelslem

Vi befinner oss på äventyr i Sydkorea, nära superatleter och OS-hjältar.

Vad är en bra mamma?  Vi besöker OS-studion och jagar dunkappor.

Vi hittar en park full av penisar och shoppar snigelslem på burk.

Pernillas visar sin rätta sida bakom ratten på husbilen. Och så en bikt om en lockande rumpa.

2018-02-18
Länk till avsnitt

154. Lyxskryt

I en orgie av semlor tittar vi närmare på Sofias nya ?onödiga? tatuering. När man festar festar man... Pernilla lyxskryter och berättar om sitt nya paradis. Vi peppar dessutom rejält inför vår resa till Pyeongchang. Vi ska nämligen resa till Sydkorea och ge er lite go-bitar från OS i Wahlgren & Wistam anda. 

2018-02-11
Länk till avsnitt

153. Succé

Ett podavsnitt inspelat i ett hav av blommor. Känsliga knappar och rädda människor. Pernilla får höra vad hennes vänner egentligen tycker om henne. Och Oscar Zia konstaterar att det aldrig går som man vill.

2018-02-04
Länk till avsnitt

152. Alexa

Vad har ungdomar i sina termosar? Alexa är tjejen vi alla vill ha. Färg som torkar och Harald Blåtand. Pernilla sjunger en ?fin? sång. Och vi är alla nära att kräkas.

2018-01-28
Länk till avsnitt

151. Förlåt

Vi blåser i glasrör och går på Elle-gala. Maskerad eller fashionistafest? Sofia är Loreens body-double. Är Pernilla släkt med Eagle Eye Cherry? Brat-packare i skinnrockar. Är det sant att Dino kan sjunga? Och framför allt, kommer Eric Saade förlåta Sofia?  

2018-01-21
Länk till avsnitt

150. Dåliga mammor

Möss, människor och romantiska lastbilschaufförer. En Youtube stjärnan med dålig koll och ett tuggummi som hamnar fel. Magsjukan härjar och hemmafesten spårar.

2018-01-13
Länk till avsnitt

149. Pernillas hemliga låda

Vi läser års-horoskop och firar Kid. Vem hittar glitter i blöjan? Hur sexigt kan ett durkslag vara? Någon får sin jul förstörd av en masturberande man. Vi hyllar Island och blir andfådda i trappor. Och konstaterar att Stockholm har blivit kallt.

2018-01-06
Länk till avsnitt

148. Livet är en fest

Nyårslöften och Cringe. Vi summerar vårt galna år. Pernillas liv är en fest som aldrig tar slut. Är det en bra ide att dela garderob? Reindeer Boobs, trenden vi var nära att missa. Och så nya ord och nya lagar.

2017-12-31
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.