Sveriges 100 mest populära podcasts

Charlottepodden

Charlottepodden

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare. I charlottepodden möter du henne och fler människor som följer sina hjärtan. Charlotte är också bloggare, författare och skapare av ?Lekfull tantra? som finns som bok, kurs och onlinekurs.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

lustochliv.blogspot.se/

Avsnitt

99. Eva Cederblad: "Vi är alla kärlek"

Charlotte Cronquist möter vännen, sångaren och livskonstnären Eva Cederblad, i ett djupt samtal om livet och livsvalen, kärlekens starka kraft och vad som formar oss som människa. Eva Cederblad har en gudabenådad röst! Lyssna gärna på hennes sånger!
2024-01-19
Länk till avsnitt

98. När känner du tacksamhet?

Vad skulle det innebära för dig att föra en tacksamhetsdagbok? Är det något du behöver göra för att nå in till tacksamhet? Charlotte Cronquist reflekterar kring tacksamhet och läser ett kapitel ur egna boken "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap".
2024-01-05
Länk till avsnitt

97. Tove Oddsdotter: "Jag vill dela det som ger hopp".

Sju år efter att Tove Oddsdotter äntligen blev mamma hände det: Den älskade sonen Theo dör av sin hjärntumör. Tove miste livsgnistan totalt. Nu, åtta år senare, lever hon verkligen igen och vill bidra till att ge hopp till andra som är med om svår sorg. "Nu har jag öppnat hjärtat för livet". Tove har skrivit boken "När jag blundar är du fortfarande här", som berättar om Theos liv och död och om Toves parallella process.
2023-12-15
Länk till avsnitt

96 Se dig själv och världen!

Finns det en risk att den som gör en inre resa under en period blir narcissistisk? När en söker svaret på frågan "Vem är jag" - är risken att världen blir liten och snurrar kring en själv. Därför är tricket att, från en mer trygg plats, också kunna säga: "Vad kan jag göra för världen"? Och: "Vad är viktigt på riktigt". Charlotte Cronquist funderar kring de här frågorna och läser ett kapitel ur boken "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap" som handlar om att bejaka sin essens. Lyssna och titta dig sen i spegeln. Vem ser du?
2023-11-24
Länk till avsnitt

95. Gunneli Fallmark: "Jag är en medicinkvinna"

Gunneli Fallmark har äntligen hittat hem. I Krakhult har hon kontakt med de shamanska krafterna i alla väderstreck - och nu är hon djupt förankrad i rollen som medicinkvinna. Möt Gunneli, som hittat hem, i ett samtal med Charlotte Cronquist.
2023-11-07
Länk till avsnitt

94 Frigöra den inre kraften

Vad hindrar dig från att verkligen leva som du? Vad spelar skam och rädsla för roll? I det här avsnittet av charlottepodden talar Charlotte Cronquist om vad hon gjort för att frigöra sin sexuella kraft - och en del om hur det inre motståndet ser ut. Hon läser också ett kapitel ur sin egen bok "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap".
2023-10-13
Länk till avsnitt

93. Ingrid Frideborgsdotter: Viva vagina!

Vill du bli Viva vagina-terapeut? Det är Ingrid Frideborgsdotter som skapat konceptet Viva vagina - och nu ska hon lära ut tekniken till andra kvinnor. En kan säga att det handlar om att befria kvinnokönet från skam, smärta, trauma och öppna för mer njutning i livet. Ingrid samtalar med din kärlekskrigare Charlotte Cronquist.
2023-10-02
Länk till avsnitt

92. Vilken är din relation till ljuset i dig?

Charlotte Cronquist reflekterar kring inre ljus och mörker i det här avsnittet av #charlottepodden. Du får höra ett kapitel ur boken "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap".
2023-09-07
Länk till avsnitt

91. Nellie Wedén: Livspirr är en ökad känsla av kontakt med livet och kroppen

Nellie Wedén har arbetat med ledarskap i näringslivet i decennier. Nu sysslor hon allt mer med livspirr ... du blir väl nyfiken? ... och att bidra till att människor känner sig mer levande, mer kontakt i livet. Hon funderar också på hur ledarskapet inom tantravärlden kan utvecklas. Möt henne i ett samtal med Charlotte Cronquist.
2023-08-24
Länk till avsnitt

90 Amanda Mungsgård öppnar för mysteriet

Amanda Mungsgård är kreatören som öppnar för mysteriet, som vill skapa upplevelser utöver det vanliga och som ägnat mycket tid åt Burning man-konceptet. Nu är hon gravid med ett nytt projekt... som enbart antyds i podden. Frågan som förde henne samman med Charlotte Cronquist var: "Vad innebär det att hålla space"?
2023-04-05
Länk till avsnitt

89. Vad gör du när någon vill kontrollera dig?

Jag läser i DN om en man som vill kontrollera sin sambos kropp och det väcker tankar i mig om kontrollbehov. När har du behov av kontroll? När vill du kontrollera andra? Vilken är kopplingen mellan svartsjuka och kontrollbehov?
2023-03-12
Länk till avsnitt

88. Tänk om du redan lever ditt drömliv?

Vad händer när någon säger att du ska vara bästa versionen av dig själv, att du ska leva din potential eller ditt drömliv? Ibland blir jag triggad av det ... för då verkar det som att mitt liv inte är okej som det är. I det här avsnittet av #charlottepodden reflekterar jag, Charlotte Cronquist, kring dessa begrepp och funderar vad det är att leva ett bra liv.
2023-02-16
Länk till avsnitt

87 Gaia Q Lindroos: "Jag ska bli en tantraguru".

En morgon vaknade tusenkonstnären och visste att hon fått ett nytt namn. Därmed var hon Gaia Q Lindroos - en kvinna som lever i nuet, som sprudlar av energi och som frankt säger: "Jag ska bli en tantraguru! Möt henne i samtal med Charlotte Cronquist i #charlottepodden
2023-01-27
Länk till avsnitt

86. Vad skulle hända om du blir snällare (mot dig själv)?

I det här avsnittet av #charlottepodden talar jag om snällhet och läser ett kapitel ur min bok ?100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap?. Kapitlet handlar om att vara snäll. Jag inser att jag ofta har varit en snäll person, tyvärr på min egen bekostnad. Jag har varit snäll mot andra, för att få en plats i flocken. I min snällhet har jag ganska ofta försummat mina egna behov, det har varit en slags självförtärande snällhet. Nu ser jag på snällhet ur ett annat perspektiv. Vad är det att vara snäll mot sig själv? Vad är det att lyssna in egna behov? På vilket sätt kan psykologiska verktyg vara till hjälp när vi går från en slags forcerad snällhet till självsnällhet? Genom åren har jag fått tillgång till olika verktyg som förklarar varför jag funkar som jag funkar. Och de insikterna leder till att jag faktiskt blir snällare mot mig själv - och i förlängningen också mindre dömande till andra. Lyssna på avsnittet och fundera på din egen relation till snällhet.
2023-01-13
Länk till avsnitt

85. Sanna Björkebaum och Ola Eriksson skapar "Deepening program"

I mars (2023) startar Deepening Program på Björnbacka söder om Stockholm. Det är ett årsprogram som leds av Sanna Björkebaum och Ola Eriksson. Min övertygelse är att programmet kommer att betyda såå mycket för dem som väljer att gå dem. Möt Sanna och Ola, som i dag är trygga nog i sig själva, för att satsa stort för att finnas där för andra, som vill leva livet mer på djupet.
2023-01-05
Länk till avsnitt

84. Vilken är din berättelse om "henne"?

Kan det vara så att det pågår ett inre krig i somliga kvinnor? Kvinnor som längtar efter lust, men som känner att könet strejkar? Vad skulle kunna hända om vi lyssnar och om vi berättar våra yonistories? Charlotte Cronquist, din kärlekskrigare, reflekterar.
2022-12-09
Länk till avsnitt

83 Anna-Karin Redin: "Jag är Sanna Lind".

I flera år har Anna-Karin Redin skrivit erotiska noveller under pseudonymen Sanna Lind. Nu öppnar hon förlåten och berättar om sin skrivarresa. Lyssna på ett samtal mellan Anna-Karin Redin och Charlotte Cronquist.
2022-11-25
Länk till avsnitt

82. Ta plats i livet!

Är livet en farlig plats? Tänker du att du behöver minska riskerna för smärta och på så sätt krymper ditt liv? Det kan leda till att du inte tar ordentlig plats i livet - och det kanske är tid för det nu? I det här avsnittet av #charlottepodden reflekterar Charlotte Cronquist kring hämmande faktorer i livet - och vad som är möjligt att göra åt dem.
2022-10-14
Länk till avsnitt

81 Blanchestories : Med kvinnors lust i fokus

Blanche stories - vet du vad det är? Det är en erotikapp för kvinnor och icke-binära? Och jag har träffat två av kvinnorna bakom satsningen, Beatrice von Schwerin och Lisa Leuhusen. Det är ju fantastiskt att kvinnors lust börjar tas på allvar på olika sätt. Jag gissar att en erotikapp för kvinnor skulle varit omöjlig för tio år sedan. - Blanche stories består av erotiska och romantiska noveller, med kvinnors lust i fokus, säger Beatrice von Schwerinm Blanche stories är helt enkelt en app där du, mot en månadskostnad, kan lyssna på berättelser. Många av berättelserna är skrivna direkt för appen, men ibland satsar de också på att läsa in klassiker. Det mesta materialet är på svenska, men det finns också berättelser på engelska. - Vi släpper nya avsnitt varje tisdag, säger Lisa Leuhausen som kan se att romance går bra på dagarna och att mer erotiska noveller verkar användas för att ?komma i stämning?.
2022-09-30
Länk till avsnitt

80. När är du arrogant?

När är du arrogant? Vad är kopplingen mellan arrogans och att döma dig själv eller andra. Det är några av de saker coachen och författaren Charlotte Cronquist reflekterar över i detta avsnitt av #charlottepodden, där hon också läser ett kapitel ur egna boken "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap".
2022-09-16
Länk till avsnitt

79. Åsa Martinsson: Vi utmanar stigmat kring kvinnors lust

Åsa Martinsson är lustinspiratör och en av personerna bakom techsatsningen pirr... en app där kvinnor och icke-binära skapar erotica i samarbete med en A1. Åsa och Charlotte Cronquist samtalar om kvinnors lust och det stigma som fortfarande råder kring ämnet - ett tabu som är på väg att brytas.
2022-08-29
Länk till avsnitt

78. Vad säger din inre röst?

Charlotte Cronquist reflekterar kring kapitel 43 i boken "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap" som handlar om den inre rösten. Känner du igen din inre röst? Lyssnar du på den?
2022-08-15
Länk till avsnitt

77. Li Tadaa: Jag lär mycket av dem som är äldre

Li Tadaa är lustcoachen, som använder dans som ett viktigt sätt att känna lust och liv. I det här samtalet med Charlotte Cronquist samtalar de om kvinnor, ålder och vad vi kan lära av varandra.
2022-07-25
Länk till avsnitt

76. Känner du tillit till dig själv? #charlottepodden

Charlotte Cronquist reflekterar kring vad tillit är och hur den byggs och bjuder på interiörer från sitt liv - där hon saknade tillit till den närmaste. Lyssna också på ett kapitel ur (ljud)boken "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap".
2022-07-01
Länk till avsnitt

74. Kan du härbärgera lycka?

Hur är det för dig att vara i centrum? Behöver du det för att känna dig bekräftad? Och vad händer när du stått i centrum ett tag? I detta avsnitt av #charlottepodden reflekterar Charlotte Cronquist kring ett kapitel i 100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap, som heter "Stå i centrum". För visst är det en skön känsla?
2022-06-03
Länk till avsnitt

73. Paula Nygren: Jag skapar kurser jag själv vill gå

Paula Nygren är tantralärare, coach och sjuksköterska som leder festival i Göteborg, ordnar kurser för kvinnor, par och singlar, som tar emot klienter för att bidra till ett skönare liv. Möt Paula i ett samtal med Charlotte Cronquist, om att vara tantralärare och om att leva som man lär. "Jag vill bidra till att skapa förändring på djupet," säger Paula Nygren.
2022-05-20
Länk till avsnitt

72. Våga Riskera Ett Nej #charlottepodden

Krymper du ditt liv genom att sällan eller aldrig ta risken att få ett nej? Vad är det i så fall som hindrar dig? Charlotte Cronquist reflekterar kring rädslor och gränssättning, samt läser ett kapitel ur boken "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap".
2022-05-06
Länk till avsnitt

71 Charlotte Cronander Lindh: "Kroppen är en väg till blomstring"

Charlotte Cronander Lindh är konstnär, coach och barnmorska som brinner för att kvinnor ska blomstra - och där kroppen är väldigt viktigt. Möte henne i ett intimt samtal med Charlotte Cronquist om det mest kvinnliga .. och fundera på hur man kan göra konst av gördlar och bysthållare.
2022-04-22
Länk till avsnitt

70. Är du också en huvudfoting?

I det här avsnittet av #charlottepodden reflekterar Charlotte Cronquist kring ett kapitel i boken "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap". Det handlar om att vara en huvudfoting... och frågan är: Vilken plats tar din kropp i ditt liv?
2022-03-31
Länk till avsnitt

69. Tatjana Wolfe Murray "Mitt kall är beröring i vården".

Tatjana Wolfe Murrays kall är beröring i vården. Hon är sjuksköterska, psykosyntesterapeut och arbetar med taktil massage. Tillsammans med Charlotte Cronquist samtalar hon om livets stora utmaningar, som skilsmässa och separation och hur hon hanterar det med självkärlek. Ett djupt samtal mellan två kvinnor som vågar se sig själva inifrån och ut.
2022-03-23
Länk till avsnitt

68 Fred och Krig

10 mars 2022. Charlotte Cronquist talar ur hjärtat, om det faktum att hon levat i en hotad värld i hela sitt liv. Nu när kriget i Ukraina pågår kommer rädslorna till ytan. Hon hoppas att kärleken segrar. Hon påminns om George Orwells roman 1984 och ser likheter mellan den ryske diktatorn och Storebror i boken.
2022-03-10
Länk till avsnitt

66. Var med dem som vill dig väl

Händer det att du möter energitjuvar? Vad gör du då? Charlotte Cronquist är tillbaka med #charlottepodden efter ett längre uppehåll. I det här avsnittet reflekterar hon kring energitjuvar och läser ett kapitel ur (ljud)boken "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap". Charlotte Cronquist är kärlekskrigare, coach, författare och en massa annat. Mer om charlotte: https://www.charlottecronquist.org/
2022-02-14
Länk till avsnitt

67. Maria Gerlofson: Modiga människor påverkar världen

Maria Gerlofson är författaren och coachen som har valt sin egen väg. Hon lämnade den givna karriärvägen, för att lyssna till sitt hjärta. Därmed bytte hon delvis bana. Numera sysslar hon mycket med mod, med att våga och vet själv hur det är att vara lite försiktig... men numera blommar hon fullt ut. Här hittar du Maria: https://www.actandgrow.se/
2022-01-28
Länk till avsnitt

65. Eva Sanner: "Kvinnor kan njuta mycket efter 50".

Låt lusten blomma i hela livet och ta hänsyn till kroppens behov efter 50. Eva Sanner ger i sin bok "Ja till njutning - sex och självkänsla efter 50" hopp till kvinnor som oroar sig för vad som ska hända med lusten efter femtio. Ett öppet samtal om mogna kvinnors lust. https://www.evasanner.se/
2021-09-23
Länk till avsnitt

64. Sårbarhet handlar om att visa dig som du är

Det tog tid innan jag kom i kontakt med sårbarhet och kände den inpå huden. Det var när jag började visa mig som jag är och med de känslor jag har. Sårbarhet känns ofta i samband med skam, men sårbarhet och kärlek kan vara ett känsligt kapitel. Du får också lyssna på kapitlet om sårbarhet ur boken "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap: https://www.charlottecronquist.org/100-charlotte
2021-06-24
Länk till avsnitt

63. Rinella Rioda: Tid för åldersrika kvinnor att äga sitt åldrande

Rinella Rioda satt vid sin mors dödsbädd och bestämde sig för att leva sitt liv fullt ut och att dedikera livet till åldersrika kvinnor och kvinnors åldrande. Möt henne i ett nära samtal med Charlotte Cronquist. Vilken relation har du till din kropp? Ditt åldrande? Din lust? Mer om Rinella Rioda hittar du här: https://www.linkedin.com/in/rinella-rioda-23268924/ och om Charlotte Cronquist här: https://www.charlottecronquist.org/
2021-06-11
Länk till avsnitt

62. Meditationens betydelse för mitt liv

Mediterar du? Om inte, kanske det är dags att pröva. I detta avsnitt av #charlottepodden talar jag om vad meditation betyder för mig. Jag läser också ett avsnitt ur min (ljud)bok 100% Charlotte ta ditt inre ledarskap - om just att meditera. Meditation betyder mycket för mig. Jag vet inte vart jag hade varit i dag utan den. Om du ännu inte har testat meditation, gör det, och ha lite tålamod. Jag blev fruktansvärt otålig när jag började med stilla meditation. Jag tyckte det var slöseri med tid. Men så fel jag hade. https://www.charlottecronquist.org/100-charlotte
2021-05-25
Länk till avsnitt

61. Kristina Aspemo: "Det blir mer liv när vi vågar känna det svåra"

Kristina Aspemo älskade sin Gösta Tingström. Dagen för bröllopet var inplanerat. Och så dör Gösta, nästan bokstavligen i Kristinas armar. Hur är det att sörja en högst älskad, hur är det att möta omgivningens reaktioner, och hur mår Kristina i dag, mer än två år efter att Gösta dött och med boken "När det värsta händer" som beskriver det första sorgeåret. Det samtalar Charlotte Cronquist och Kristina Aspemo om i det här avsnittet av charlottepodden.
2021-05-07
Länk till avsnitt

60. När grät du senast? #charlottepodden

Hur ofta gråter du och vad händer när du gråter? Charlotte Cronquist fick lära sig att tårar kan ses som manipulerande, därför grät hon inte på åratal. Finns det känslor du låter bli att visa? I det här avsnittet av #charlottepodden reflekterar hon kring gråt och läser ett kapitel ur (ljud)boken 100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap. Boken kan du köpa direkt av charlotte:https://www.charlottecronquist.org/100-charlotte
2021-04-30
Länk till avsnitt

59. Maria Helander: Det är inte egoistiskt att vara självsnäll

Är det egoistiskt att vara självsnäll? Nej, absolut inte, säger Maria Helander. Det är dags att vi också tänker på oss själva. Lyssna på samtalet mellan beteendevetaren, coachen och författaren Maria Helander och Charlotte Cronquist. Hoppas det inspirerar dig att bli mer självsnäll!
2021-04-15
Länk till avsnitt

58. Sviker du hellre dig själv än att göra andra besvikna? #charlottepodden

Charlotte Cronquist reflekterar kring kapitel 22 "Missriktad hänsyn" i hennes bok 100% Charlotte, ta ditt inre ledarskap, samt läser kapitlet. Hon berättar om svårigheten att sätta gränser när hon blev ansatt av en stalker, och vad det lärde henne.
2021-03-24
Länk till avsnitt

57. Ingela Steij Stålbrand : "Gränslöshet kan skapa utmattningssyndrom".

Hur är det att vara doktor i psykologi och drabbas av utmattningssyndrom? Ingela Steij Stålbrand började resan mot läkning genom att sova större delen av ett halvår. I dag är hon tillbaka, med många insikter, både om sig själv, om att sätta gränser och arbetslivets krav. Möt henne i ett öppet och nära samtal med Charlotte Cronquist i #charlottepodden
2021-02-26
Länk till avsnitt

56. Du kan välja ett liv med njutning

Hur har du det med njutningen i ditt liv? Charlotte Cronquist reflekterar kring ett kapitel om att bejaka sexualiteten i hennes bok "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap" och läser det för dig. Hur kan du njuta mer av kärlekslivet just nu? https://www.charlottecronquist.org/
2021-02-06
Länk till avsnitt

55. Christina Lejonöga: Det finns inga hopplösa fall

Christina Lejonöga är frilansjournalisten och författaren som skrivit boken Leva nu - om trauma och dissociation, tillsammans med terapeuten Annica Lilja Ljung. Hon berättar om en grupp människor som har det mycket svårt, och som kan läka sina trauman, när de möter en person som förstår sig på trauman, verkligen vågar lyssna och vara med deras erfarenheter. Boken är ett viktigt bidrag till kunskapen om personer med dissociation och i boken får vi möta sex personer som gått från trauma till läkning. En hoppfull bok.
2021-01-14
Länk till avsnitt

54. Projektioner: att se ditt ljus eller mörker i andra

Är du medveten om att du ofta projicerar dina egen verklighet på andra, eller att du projicerar dina egenskaper på någon annan? I det här avsnittet av #charlottepodden reflekterar din #kärlekskrigare Charlotte Cronquist om projektioner och läser ett avsnitt ur boken 100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap
2020-12-29
Länk till avsnitt

53. Carina Halvardsson: "Jag lever nära döden... men vill inte dö än!

Carina Halvardsson går just nu igenom svåra cancerbehandlingar. Hon säger att hon lever i dualiteter, livet och döden, smärtan och smärtfriheten, glädjen och sorgen. - Om jag är där jag är och inte försöker ta mig bort från sorgen till glädjen, kan jag också stanna i glädjen när den kommer, säger Carina Halvardsson. Hon är inte längre rädd för att dö, men vill inte dö än och säger att hela livet egentligen är ett lotteri. Lyssna och älska. Det gör jag.
2020-12-04
Länk till avsnitt

52. Gör du som du alltid har gjort?

Gör du som du brukar göra? Det kanske är dags att pröva något nytt? I det här avsnittet av "charlottepodden" läser jag ett kapitel ur 100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap" och reflekterar kring att bryta mönster. Du kan l ha idén ?jag vågar inte, jag är en försiktig person?. Med det tankemönstret blir det svårt att göra något på ett nytt sätt. I dig finns det en förutfattade bild av hur du är, och att göra på ett annat sätt skulle kunna kännas läskigt eller hotfullt, så därför agerar du lätt som du brukar? och avstår kanske från det du vill, bara för att du har en idé om att du inte är särskilt modig. Så jag tänker att det är bra att emellanåt utmana de idéer du har om dig själv eller om hur du är. Att du testar att bryta mönster och gör något du valt bort tidigare. Lyssna på avsnittet här: https://soundcloud.com/charlottepodden
2020-11-20
Länk till avsnitt

51. Poonam Lotta Lagerström: Kärlek och sanning är samma sak.

Poonam Lotta Lagerström är en fantastisk person, som inte bara hunnit med ett liv som dansare, men också som koreograf, regissör, holistic counselor och meditatör. Charlotte Cronquist mötte henne för ett djupt samtal om livet, meditationen, närvaron, sanningen och kärleken.
2020-11-06
Länk till avsnitt

50. Har du också stängt av dina känslor ibland?

Har du varit med om att stänga av dina känslor? Under en rad år var Charlotte Cronquist svår att läsa av, eftersom hon stängde av sina känslor, för hon var rädd för omgivningens reaktioner. Hon läser också ett kapitel ur ljudboken "100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap".
2020-10-24
Länk till avsnitt

49. Kristina Turner: "Svensk förlossningsvård är kvinnofientlig"

Kristina Turner är författaren och födelseaktivisten som vill bidra till att kvinnor får bra förlossningsupplevelser. Hon ser en trend mot att fler kvinnor vill föda hemma och rekommenderar att det sker med assistans av till exempel en doula. Hon pratar också om gudinnans återkomst, menstruationens betydelse och om sin rättframhet. Kristina Turner är inte rädd för att bli illa omtyckt.
2020-10-09
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.