I detta avsnitt med Årets Kock Podden samtalar vi med Desirée Jaks som är högaktuell som kökschef och kulinarisk ansvarig på nya Restaurangen Spesso.
Spesso är en Milanoitalienare som drivs av Stureplansgruppen, här finns även Karl Ljung, Årets Kock 1999 med som ett bollblank.
Desirée kommer närmast från stjärnkrogen Agrikultur med nynordisk mat på meny men nu satsar hon helhjärtat på det italienska köket. Hon är född i Sverige men uppvuxen i Polen. Under hennes uppväxt har hon inspirerats mycket av sin mormor och lärt sig att laga mat från grunden, att ta vara på alla råvaror och använda det som växer i trädgården.
Desirée har tidigare tävlat i Stockholm Culinary Team och Junior Kocklandslaget. Nästa steg blir att tävla i Årets Kock, hon ska bara bli svensk medborgare först.
Lyssna på ett personligt samtal med en kock med mycket driv, energi och stora ambitioner. Drömmen är att starta eget och att vinna Årets Kock!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.