RÖDA KNAPPEN OCH STORA SPAKEN. Springbank whisky school är över och endast provet är kvar. Daniel & David gör ett tappert försök att summera skolan och vad som egentligen var bäst. Inmäskningen? Buteljeringsanläggningen? Den finska ångbastun eller golvmältningen? Här får du svaret! Och ständigt denne Frank McHardy.
Springbank whisky school:
https://www.springbank.scot/whisky-school/
Ardshiel Hotel:
https://ardshiel.co.uk/
Hur funkar destillering? Bästa informationen på svenska är denna:
http://masterclass.boxwhisky.se/sv/the-middle-cut
Lite om Campbeltowns historia som nämndes lite kort:
https://www.alltomwhisky.se/2023/03/campbeltown-reser-sig-ur-ruinerna/
1823 års Excise Act, för den verkligen vill fördjupa sig:
https://www.youtube.com/watch?v=eNyhLT8YZHo
Det här med worm tubs, se till exempel här:
https://scotchwhisky.com/magazine/features/17775/worm-tubs-the-inside-story/
cooling tower, som nämndes kort:
https://whiskymag.com/story/towers-and-ponds
Glengyle:
https://kilkerran.scot/
https://scotchwhisky.com/whiskypedia/1859/glengyle/
https://www.whisky.com/whisky-database/distilleries/details/glengyle.html
OCH SPRINGBANKS ÄGARE HETER FORTFARANDE HEDLEY WRIGHT, IDIOTER!!!!
Barley to bottle tour:
https://www.springbank.scot/product/barley-to-bottle-tour/
Watt whisky:
https://wattwhisky.com/
Exempel på det där med en så kallad cage bottle:
https://maltfascination.com/tag/the-cage/
Ett mycket stort tack till alla på Springbank, från de i produktionen via buteljeringen till alla på the Guest Still House. Och: ett lika stort tack till de fyra som vi gjorde Springbank whisky school tillsammans med: Ingela Gustafsson, Hans Karlsson, Per Norling och Anders Wedebrand. Det hade verkligen inte varit detsamma utan er fyra!
En trea whisky på Facebook
Maila till oss på [email protected]
Davids blogg tjederswhisky.se
Följ oss på Instagram: https://www.instagram.com/entreawhisky
Bli medlem! https://entreawhisky.memberful.com/checkout?plan=74960