ETW är tillbaka! Sakta men säkert återstartar vi genom att prata om svajiga batcher. Nej, inte att vi poddare svajar, utan på Aberlour A’bunadh. Veckans ord är självklart ruminants och darra månde idisslarna. Skål!
Vad var det i glaset?
David hade en Hazelburn 13 YO från Cadenhead’s som är totalt magiskt skitbra:
https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/247299
Mathias sög vidare på Royal Lochnagar 12 YO som tydligen inte finns på bolaget:
https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/246576
Jeroen njöt av Talisker 10:
https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/talisker-41101/
Aberlour a’bunadh och batchsvajandet…
David som provade två olika Aultmore 21 YO för en massa år sedan:
http://tjederswhisky.se/aultmore-21-yo-vs-aultmore-21-yo/
I övrigt hittar vi inte länkar för andra saker vi resonerade kring här.
SKREWBALL!!!
Den försenades men nu finns den faktiskt här!
https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/skrewball-9343301/
Veckans ord: ruminants!
https://en.wikipedia.org/wiki/Ruminant
Lite om restprodukter och whisky:
Akunna, J. C. & G. M. Walker, ”Co-products from malt whisky production and their utilisation”, i G. M. Walker, red., The alcohol textbook: A reference for the beverage, fuel and industrial alcohol industries, 6 uppl. (Duluth: Lallemand Biofuels & Distilled Spirits, 2017), s. 529–537.
Stewart, Duncan McNab, ”Co-products”, i Inge Russell, Graham G. Stewart & Julie Kellershohn, red., Whisky and other spirits: Technology, production and marketing, 3 uppl. (London: Academic Press, 2022), s. 387–403.
Davids rant om att Google inte är bra längre är jätteviktig och måste förstås länkas:
https://www.facebook.com/davidtjeder/posts/pfbid02CyNKSQ1jVJTcHt3D4yLj1HA36LsZJEi9RST1psPJsV8j8Q3Yc11WtsPywSyZtsDl
En trea whisky på Facebook
Maila till oss på [email protected]
Davids blogg tjederswhisky.se
Följ oss på Instagram: https://www.instagram.com/entreawhisky
Bli medlem! https://entreawhisky.memberful.com/checkout?plan=74960