Från komikern Pablo Fransisco till en genomgång av whiskyåret 2020. En fyllig läsarfråga om jäsningstider och destillerikaraktär samt en karatesnabb avhandling av destilleriet Yoichi.
Vad var det i glaset då?
Mathias drog en GlenDronach cask strength; David, Ballantines 17 YO; Jeroen, High Coast Cinco.
Pablo Fransiscos ”Mexican music”:
https://www.youtube.com/watch?v=83bzs37LAKY
Det lilla tillägget om indrink
Se dessa två texter:
https://scotchwhisky.com/magazine/features/10021/the-mysteries-of-cask-finishing/
https://blog.scotchwhiskyexperience.co.uk/2018/08/31/scotch-whisky-cask-finishes/
Läsarfråga om jäsningstider och destillerikaraktär
Detta är svårt att länka. Jämför man de olika utgåvorna av Malt whisky yearbook blir det hur som jättetydligt att destillerier inte är konsekventa i sina jäsningstider över tid.
Whiskyåret 2020
Klaus Bitschnaus Whiskysnack på tisdagarna, som du kan hitta info om här:
https://www.whiskykalendern.se/
Veckans destilleri: Yoichi
Hemsida: https://www.nikka.com/eng/distilleries/yoichi/
Jävlar vad David träffade rätt med grundandet – 1934 grundades det faktiskt! Bästa källan för Yoichi och alla andra japanska destillerier och japansk whiskyhistoria är för övrigt Stefan Van Euyckens fantastiska bok Whisky Rising.
Och så här uttalas Yoichi (hint: inte som David säger):
https://youtu.be/JFfVXHrG9Do
En trea whisky på Facebook
Maila till oss på [email protected]
Davids blogg tjederswhisky.se