- Vi fick mycket beröm, säger parkarbetaren Tord Nilsson, som går i pension efter 40 år som parkarbetare i Skövde. Ylva Carlqvist Warnborg intervjuar och får proffstips för perennrabatter.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Maj-Lis, Gustaf och Ulla är på kolonilotten. Maj-Lis svarar på frågor från lyssnare, bl a om tomater och äpplen. De skördar squash. Här är en squashsoppa Maj-Lis brukar laga:
Soppa med squash och purjo
4 port
600-700 g squash
1 liten purjolök
smör eller margarin till stekning
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 äggula
1 del grädde
1,5 dl riven, lagrad ost
(salt, peppar)
Skär squashen i 0,5 cm stora bitar. Snitta, skölj och skiva purjon, även det gröna.
Fräs grönsakerna i fettet i en gryta, utan att det tar färg. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt vatten och smulade buljongtärningar. Koka upp och koka tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka, 5 - 7 minuter. Ta grytan från värmen. Mosa gärna grönsakerna med mixerstav eller matberedare.
Blanda äggula och grädde, rör ner det och den rivna osten i soppan. Låt den sjuda, men inte koka. Smaka av med lite salt och nymalen svartpeppar.