Sveriges 100 mest populära podcasts

CykelwebbenPodden

CykelwebbenPodden

I Cykelwebbenpodden pratar vi (Daniel Rytz & Niclas Haslum) om det mesta som har med cykling att göra. Tyngdpunkten ligger närmast hjärtat, vid landsvägscykling. Men vi kommer göra nedslag i allt möjligt. Nytt avsnitt varannan vecka!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

cykelwebben.se/

Avsnitt

90. Ett matigt prylsvep, Flandern runt och Taktikskolan gör bejublad comeback

Vi sammanfattar den mastiga racingperioden som just avslutades med Flandern Runt, Daniel får äntligen dra ett riktigt långt prylsvep där det pratas om både nya effektpedaler från Garmin, en spännande skumkorv från Vittoria och nya grejer för både skog och väg från SRAM. Taktikskolan gör bejublad comeback när vi väljer ut en intressant episod från Flandern och bryter ner den som vi såg den.
2021-04-06
Länk till avsnitt

89. Årets första Monument, Daniel har syndat och vad tycker vi om vita cykelbrallor egentligen

Herrarna har kört årets första monument och damerna sin andra WorldTour-tävling och vi går igenom båda. Daniel lever inte som han lär och vi sätter ner foten när det gäller vita cykelbyxor. Avsnittet spelades in på Downtown Camper och presenteras i samarbete med Bontrager och deras Daytime Running Lights!
2021-03-23
Länk till avsnitt

88. Vårklassiker, orättvisor och Niclas släpper en bomb

Vårklassikerna är i full gång och vi är relativt peppade på att både få titta på och prata om så mycket häftig racing både på dam- och herrsidan. Däremot är vi inte lika peppade på de orättvisor som finns mellan dam- och herrklungan som vi återigen blivit påminda om. Det blir ett svepigt prylsvep, nya ord i ordlistan och lyssnarfrågor. Och så släpper Niclas en bomb! Avsnittet presenteras av Inpeak och Inpeak Nordic. Effektmätare för landsväg, MTB, gravel och CX. I avsnittet finns ett fint erbjudande till alla lyssnare!
2021-03-09
Länk till avsnitt

87. Racing, effektmätartest och ordlistan är tillbaka!

Ni vet hur det funkar. Vi snackar lite racing från både den saudiska öknen och från franska alper. Vad kan tar vi med oss från de tidiga säsongs-racen? Niclas gör ett bejublat gästspel i Prylsvepet när han testar en Watt-vev från polska InPeak och Daniel har spanat en hi-techhjälm från vännerna på POC. Många har väntat, några har tjatat och eftersom vi lever för er kära lyssnare så är ordlistan tillbaka!!!
2021-02-23
Länk till avsnitt

86. UCI-förbud, VM i Cykelcross och massor av lyssnarfrågor

UCI är framme med pekpinnar och regelbok, vi diskuterar det största slaget på en strand sen Dagen D (VM i Cykelcross), det blir ett ganska matigt prylsvep och inte minst en hel hög med lyssnarfrågor! Ganska mycket australiensisk racing blir det också. Mycket nöje!
2021-02-09
Länk till avsnitt

85. Emilia Fahlin gäst i studion

32-åriga Emilia Fahlin kastade sig direkt från studentfirandet in i proffslivet redan som 18-åring. 2021 gör hon sin 15e säsong på den högsta nivån och målen är högt satta. Vi laddade studion med smågodis och hade en härligt energisk inspelning med Emilia. Resultatet är ett matigt avsnitt med självklart fokus på örebrotjejen. Hoppas ni gillar det!
2021-01-26
Länk till avsnitt

84. Nytt från MTB-världen, att se fram emot 2021 och massor av lyssnarfrågor

Vi snackar transfers i MTB-klungan och lite annat smått och gott från proffsvärlden. Niclas undrar vad vi har att se fram emot 2021 och svaret kanske inte blev full så upplyftande som han hoppats på. Det blir lite hjälmsnack i prylsvepet och så bränner vi av ett helt gäng med lyssnarfrågor!
2021-01-12
Länk till avsnitt

83. Lite cykelcross, lite prylsvep och massor om cykelåret 2020

Vi går igenom senaste veckornas crosstävlingar och bränner av ett kort men intensivt prylsvep innan vi kastar oss över massor av kategorier där vi går igenom årets grejer! Vem blir årets världsmästare, GT-segrare, skräll mm, osv, etc. Vi reder ut begreppen delvis med hjälp av våra lyssnare! Avsnitt 83 blir det sista får 2020 och vi passar på att önska alla våra lyssnare ett riktigt gott nytt år och hoppas på ett lite vanligare 2021!
2020-12-29
Länk till avsnitt

82. Zwift-VM med svenska framgångar, prylar i massor och julklappstips

Back to basics i podden när vi poddar utan gäster för första gången på länge. Vi snackar om Zwift-VM där de svenska damerna skördade framgångar, snackar såklart om den pågående CX-säsongen, bränner av lite nyheter från proffscirkusen innan vi kastar oss in i ett matigt prylsvep där vi bland annat testat lampor från Silva och skoöverdrag från GripGrab. Dessutom blir det julklappstips med fina erbjudanden från några av poddens kompisar!
2020-12-15
Länk till avsnitt

81. Träningssnack med Mattias Reck i studion

Mattias Reck är SO-läraren som sadlade om till cykeltränare och som nu också gör succé i längdspåren! Trots att han inte ens kan åka skidor. För tredje gången har vi med oss Mattias i studion och vi tar naturligtvis tillfället i akt och snackar träning i alla dess former. Inklusive hur han kom in på det där med skidträning, hur säsongen varit i Trek-Segafredo och även om hans jobb med att träna motionärer genom Guided Heroes. Avsnittet presenteras i samarbete med B3 Consulting och Bookman.
2020-12-01
Länk till avsnitt

80. Drömgästen Roberto Vacchi!

Eurosports cykelkommentator Roberto Vacchi älskar cykelsporten. Med sin passion och inlevelse förmedlar han den kärleken till alla som någon gång trillat in på någon av hans sändningar. Äntligen gästar Roberto Cykelwebbenpodden och vi tar chansen att spela in ett riktigt matigt avsnitt där vi pratar om hans egen bakgrund och hur han hamnade på Eurosport. Vi sammanfattar också den konstiga säsongen 2020 och snackar om massor med annat! Vi hoppas att ni tycker att det är lika bra som vi.
2020-11-17
Länk till avsnitt

79. Svensknyheter i proffsklungan, Girot och Vueltan, Test av Favero Assioma

Det rör sig bland de få svenskar vi har i proffsklungan och vi är glada över att rapportera om två nya svenska damproffs. Vi snackar om Giro d'Italias spännande avslutning och hur det går på Vuelta Espana hittills. Daniel kör en ordentlig genomgång av Favero Assioma, ett par effektmätarpedaler från Italien. Detta och massor av annat i Cykelwebbenpoddens 79e avsnitt!
2020-11-03
Länk till avsnitt

78. Girot och Flandern, massor av nya cyklar och nytt avsnitt av taktikskolan

Det tävlas som aldrig förr, men höjdpunkten för oss som älskar hårda cykeltävlingar får ändå anses vara Flandern Runt som avgjordes i helgen. Vi snackar såklart om både herrarnas och damernas lopp. Girot puttrar på i Italien och snart drar också Vueltan igång. I prylsvepet snackar vi bland annat om en superlätt och superdyr nyhet från Specialized och en illa dold hemlighet från Canyon. Vi har fått massor av bra lyssnarfrågor också och avhandlar bland annat det här med däckstryck för gravelcykling. Hoppas ni gillar det!
2020-10-20
Länk till avsnitt

77. Massor av tävlingar, massor av svenska mästare och comeback för taktikskolan

Det har körts landsvägs-SM, VM, semiklassiker och monument och vi har naturligtvis järnkoll på allt! Inte nog med det så har det också korats svenska mästare i både BMX och Enduro och även om vi inte har järnkoll så gör vi vårt bästa. Campa tycker att more is more och ÄNTLIGEN gör taktikskolan comeback.
2020-10-06
Länk till avsnitt

76. Skrällen i Tour de France, SM i Mountainbike, prylar, lyssnarfrågor och mycket mer

Vi försöker bearbeta skrällen vi fick uppleva under den näst sista etappen på årets Tour de France och försöker sammanfatta de senaste tre veckornas racing. Vi snackar också damernas och U23ornas Giron, Tirreno-Adriatico och inte minst mtb-sm som körts i Göteborg. Niclas har testat skor från Giro och Daniel fortsätter testa Wattmätare. Nu från italienska Assioma och så får han hjälp av Niclas som för tillfället har en polsk mätare från Inpeak på sin cykel. Och ett helt gäng lyssnarfrågor! Avsnittet presenteras i samarbete med Verge. Verge gör cykelkläder för klubbar, företag, kompisgäng eller vem som helst som vill ha kläder helt efter sina egna önskemål!
2020-09-22
Länk till avsnitt

75. Toursnack, tourprylar, lyssnarfrågor och en kinesisk effektmätare

Tour de France är i full gång och vi går igenom höjdpunkterna från de senaste etapperna. Daniel har spanat på klungan efter prylnyheter men samtidigt hunnit med att testa en superintressant nyhet från Kina. Inte nog med det så hinner vi också med ett rejält gäng med lyssnarfrågor. Mycket nöje!
2020-09-08
Länk till avsnitt

74. Uppsnack inför Tour de France, nationsmästerskap & lyssnarfrågor, ordlista och prylsvep

Det ser ut att bli en Tour till slut och vi går igenom det mesta du behöver veta för att kunna följa tävlingen med god behållning. Favoriterna, etapperna, lagen, strategierna osv, mm, etc. Det har korats ett gäng nya nationsmästare och vi avhandlar de mest intressanta och Daniel har som vanligt en spaning som är rolig för alla som varit med sedan Dackefejden. Vi snackar vidare om nya Canyon Exceed i prylsvepet, drar igenom ett gäng nya ord och uttryck i ordlistan och avslutar med ett gäng lyssnarfrågor. Hoppas ni gillar det!
2020-08-25
Länk till avsnitt

73. Tävlingar, transfers, krascher, SM och en riktig Ineos-bomb!

Så blev det ändå ett 73e avsnitt till slut! Daniel är tillbaka på benen och Niclas är tillbaka från landet så vi sammanstrålade i Cykelwebbenpoddenstudion för att snacka om det överflöd av tävlingar som nu fullständigt sköljer över oss. Det hinns också med ett litet prylsvep och några ord i ordlistan! Och en BOMB som just slagit ner i cykelvärlden. Och massor av annat snack!
2020-08-20
Länk till avsnitt

En liten teaser inför avsnitt 73

När vi äntligen har MASSOR att prata om så händer såklart annat som sätter käppar i hjulet för podden. Lyssna så berättar vi mer!
2020-08-11
Länk till avsnitt

72. Tempo-SM (med en skräll!) och prylsvep med både skor, el och gummi

Med hjälp av en tidsresa tur och retur lyckas vi rapportera från ett Tempo-SM som både bjöd på favoritsegrar och en riktig skräll. I prylsvepet smyger det sig in både en el-hoj och ett par hipstriga däck. Daniel kompletterar också sko-testet från förra avsnittet. I ordlistan är turen kommen till några klassiska svenska uttryck. Hoppas ni gillar det. Bilden på omslaget är tagen av Johan Linhart.
2020-07-28
Länk till avsnitt

71. Gammal är äldst när det ska everestas, hemestertips och ett sko-test

Den här gången är det Niclas som bryter ett löfte när han återigen tvingas snacka everesting. Daniel har testat ett par lyxiga skor från Bontrager och en lyxig styrlinda från Bontrager. I ordlistan snackar vi om olika typer av cyklister och i lyssnarfrågorna bjussar vi bland annat på några hemester-tips!
2020-07-14
Länk till avsnitt

70. Ordlistan fortsätter, #Boomwatch är tillbaka och lite nytt från branschens jättar

Vi nöjer oss inte med att vara pedagogiska i podden. Nu har vi också förvandlat teori till praktik ute på vägen och nu berättar vi om det i podden. Cirkeln är sluten. Det populära segmentet #Boomwatch är tillbaka och i prylsvepet avhandlar Daniel en ny XC-hoj från Specialized och en aerodynamisk klättrare från Trek. Och som vanligt massor av annat.
2020-06-30
Länk till avsnitt

69. #minvätternrundan, nya everestingrekord, lyssnarfrågor och ordlistan

Vi pratar om en ovanlig Vätternrunda i form av #minvätternrundan och rapporterar om ännu fler Everesting-rekord. Men innerst inne längtar vi efter att slippa prata om sånt och håller tummarna för att det blir en tävlingssäsong trots allt. I prylsvepet är Daniel alldeles till sig över ett nytt svenskt cykelmärke och inte lika mycket till sig över prissättningen hos ett stort amerikanskt dito. Vi betar av ett gäng lyssnarfrågor och djupdyker i några uttryck i ordlistan också. Mycket nöje!
2020-06-16
Länk till avsnitt

68. Nybörjarfrågor, Legenden med Bradley Wiggins och ännu mer ordlista

Daniels nya kärlek till mountainbike har få ta en ofrivillig paus pga olyckliga omständigheter, helt plötsligt har alla börjat med "Everesting" (och Klevaresting) och nu har vi fått nog av att hålla koll på vad proffsen gör när de inte tävlar. Än en gång har Greg LeMond fått se sig besegrad i en legend-duell och istället fördjupar vi oss i Bradley Wiggins liv och karriär, det är inte illa det heller. Dessutom fortsättning på ordlistan och massor av lyssnarfrågor, den här gången med lite extra fokus på nybörjarfrågor.
2020-06-02
Länk till avsnitt

67. Niclas mot väggen, Daniel har blivit mountainbiker och ordlistan

Vi avhandlar nyheter och rykten, snackar om Daniels nya karriär som mountainbiker och ställer Niclas mot väggen. I prylsvepet testar vi Shimanos gravelsko RX8, snackar om att Specialized har släppt en ny grusvägscykel med rakt styre och ett par riktigt dyra brallor från Rapha. Dessutom premiär för det helt nya segmentet "Ordlistan" där vi, hör och häpna, förklarar ord och termer.
2020-05-19
Länk till avsnitt

66. Legenden Big Mig, Remco sysselsätter sig och test av skor, brallor och en sadel

Dags för ännu en legend och denna gång snackar vi om den, både bildligt och bokstavligt talat, stora spanjoren Miguel Indurain. Med fem raka Tour de France-segrar säkrade han en plats i cyklingens finrum, men det finns såklart annat att prata om också. Förutom det fortsätter vi hålla koll på vad proffsen håller på med nu när de inte får tävla, snackar om nya datum och platser för landsvägs-SM och en hel del annat. Dessutom har vi haft fullt upp med att testa lite olika prylar från Rapha och Fabric. Och som vanligt svarar vi på ett gäng lyssnarfrågor.
2020-05-05
Länk till avsnitt

65. Hemmaträningstips, e-racing och hopp om cykelsäsong 2020

Det viktigaste först - Niclas har blivit pappa för andra gången. Grattis! När det är avhandlat konstaterar vi att Daniel har cyklat ganska mycket, att e-racing inte är samma som utomhusracing och så försöker Niclas förklara hur han blivit så otroligt biff genom att bjuda på sina bästa tips på övningar man kan göra hemma. Som vanligt också lite prylar, lite nyheter och massor av jättebra lyssnarfrågor!
2020-04-21
Länk till avsnitt

64. Bakom kulisserna hos POC

För poddens 64e avsnitt vågade vi oss utanför Cykelwebbenpoddenstudions trygga väggar och cyklade iväg till POCs huvudkontor. Där bjöd Magnus Gustafsson inte bara på kaffe utan även på spännande historier och inblickar om hur det svenska företaget jobbar med att utveckla produkter som synd på cyklister runtom hela världen. Eftersom vi älskar proffsen tjatade vi också på honom att bjuda på lite inside om Rigo och gänget i EF och så fick vi hjälp med att svara på lyssnarfrågor. Sammanfattningsvis kan vi konstatera att Mange skötte sig ypperligt som gäst i podden. Hoppas ni också tycker det!
2020-04-07
Länk till avsnitt

Extrapodd. Vätternrundan inställd - Vi hjälper med extrapepp!

Coronaviruset fortsätter ställa till det i stort och i smått. Massor av tävlingar och event har redan fått stryka på foten och under gårdagen kom det tråkiga beskedet att Vätternrundan tvingas ställa in alla lopp under 2020. Vi vet att många där ute tycker att det känns tufft och mörkt just nu så vi bestämde oss för att försöka lätta upp lite med ett extraavsnitt av podden. Vi snackar såklart om anledningarna till beslutet, men vi försöker också fokusera på hur vi tar oss vidare och framåt. Vilka strategier och idéer har vi för att hålla motivationen och peppen uppe när det mesta känns nere! Hoppas ni gillar det och att vi kan lätta upp stämningen en liten aning i alla fall!
2020-04-03
Länk till avsnitt

63. Inte Milano-Sanremo, Legenden och test av BMC URS

När nästan allt kretsar kring Corona-viruset hoppas vi kunna bjuda på en stunds avkoppling och lättsamt snack. Visserligen berör vi konsekvenserna viruset har för cykelsporten men vi laddar också på med ett riktigt fett prylsvep, ett ordentligt test av BMCs nya gravelhoj URS och ett helt gäng lyssnarfrågor. Dessutom blir det premiär för det nya segmentet "Legenden". Först ut är den största av de alla...
2020-03-24
Länk till avsnitt

62. Träningszoner, tubeless och öppningshelgen i Belgien

Vi ger oss på att förklara det här med träningszoner och snackar FTP och varför det kanske inte alltid är så bra att stirra sig blind på. Vilket eventuellt visar sig vara krångligare än vi trodde... Dessutom går vi igenom de första vårklassikerna som körts i Belgien och Daniel berättar hur det känna att bli avställd av Kasper Asgreen. Daniel har också testat ett par lyxiga Dura Ace-hjul från Shimano och knyter ihop det testet med att snacka tubeless. Ni hör, ännu ett matigt avsnitt av Cykelwebbenpodden att lyssna på!
2020-03-10
Länk till avsnitt

61. Allt inför vårklassikerna, effektmätare och massa annat

Vi reder ut allt du behöver veta om proffssäsongens häftigaste race, vårklassikerna! Datum att hålla ordning på, vilka tävlingar är vilka och passar vilka cyklister. Vilka är våra favoriter? Vi pratar en del om de race som redan körts och i prylsvepet går Daniel igenom det är med effektmäteriet. Vad ska det vara bra för? Vad finns det för mätare? Vad ska man tänka på när man skaffar en mätare osv. Detta och mycket mer i Cykelwebbenpodden avsnitt 61!
2020-02-25
Länk till avsnitt

60. Intervaller, proffsen är igång och ett rejält prylsvep

Vi får massor av frågor kring intervallträning så nu tar vi tag i det och går igenom grunderna kring vad man ska köra och hur man ska köra! Niclas är oerhört peppad på att proffsen är igång och tävlar och vi går igenom höjdpunkterna från början av tävlingssäsongen hittills. Daniel har spanat på samma tävlingar och haft prylbrillorna på sig och kan således bjussa på ett riktigt tungt prylsvep. Annars är det som vanligt - lyssnarfrågor, lite olika rykten, lite trams och lite allvar! Återigen presenteras avsnittet i samarbete med Narr Chocolate. Tack Narr!
2020-02-11
Länk till avsnitt

59. Fredrik Kessiakoff gästar podden!

Vi får besök i studion av Fredrik Kessiakoff, en av våra mest meriterade cyklister på både landsväg och mountainbike. Han berättar om vägen till OS och varför han valde att lämna skogen för vägen efter Beijing 2008. Vi blir lite starstruck när vi tittar på gamla resultatlistor och inser vilka cyklister han tampades med, hur han körde i den rödprickiga bergatröjan samt lite inblickar bakom kulisserna till en verklighet som inte alltid är så glammig som det kan verka utåt.
2020-01-28
Länk till avsnitt

58. SWE Cup-succé på Zwift, skor som inte finns och SM i cykelcross

Stor succé när SWE Cup i Zwift drar igång med över 600 cyklister till start! Betydligt mer skralt i startfållorna på CXSM i Varberg men vi har ett helt gäng med nykorade mästare att rapportera om trots det! Niclas har gjort något som Daniel förfasas över och Daniel har spanat in Mark Cavendish fötter lite närmare! Båda två sliter hårt för att hålla sina nyårslöften, något som inte blir lättare med tanke på att även avsnitt 58 presenteras i samarbete med Narr Chocolate. Tack Narr! (Både sarkastiskt och på allvar).
2020-01-14
Länk till avsnitt

57. Nyårskarameller, proffsnytt och peak gravel???

Vi listar såklart 2019 års höjdpunkter varvat med att vi spanar in i 2020, meddelar glada proffsnyheter men förfasas också över att det inte riktigt är rätt ställt i damklungan. Daniel har testat italienska grusdäck och vi undrar, med anledning av en speciell pryl, om vi nått peak gravel! Niclas undrar också med anledning av lite andra prylar om vi nått peak Rapha. Vi tackar återigen Narr Chocolate som sponsrar avsnittet och såklart också alla ni som lyssnar för att ni hängt på podden ännu ett år! Vi är superpeppade på poddåret 2020, hoppas ni också är det!
2019-12-31
Länk till avsnitt

56. Gravelbikes, MiniFumpar och nya teamkit

MVDP har förlorat en tävling, landsvägsproffsen är på träningsläger, Daniel har testat ännu en gravelhoj och blivit förbluffad av en pump man inte behöver pumpa med! Dessutom sätter vi betyg på några nya teamkit inför 2020 och sörjer det faktum att Lars Boom bestämt sig för att hänga upp landsvägshjulen... Sist men inte minst presenterar vi den GODA nyheten att avsnitt 56 av Cykelwebbenpodden presenteras i samarbete med Narr Chocolate!
2019-12-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 55 - (Vinter)Träningsspecial med Mattias Reck i studion

En riktig favorit i repris när proffstränaren Mattias Reck är tillbaka i studion! Vi snackar julstjärnor, VO2max, åttor, fyror, dubbeltröskel, low sugar, styrketräning, stretchning och massor av annat. Vi klämmer in lyssnarfrågor och ett litet gravelsvep också. Och så har vi en glad överraskning för alla våra Patrons!
2019-12-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 54 - Vätternrundan blir längre(!!!), Daniel testar smarta rullar och massor av annat

Daniel tvingas backa på sitt löfte om vinterträningsspecial men vi lovar att det är en bra grej. Istället snackar vi om att Vätternrundan nästa år blir längre, om Skoda Cycling Team, gravel-proffs och nya teamkläder. Dessutom har Daniel testat ett par smarta rullar från Elite och bjuder på en grundlig genomgång av fördelar och nackdelar. Vi svarar på lyssnarfrågor om vår egen träning och rotar lite i skillnaden mellan aero-racers och klättrar-hojar! Hoppas ni gillar vad ni hör!
2019-11-19
Länk till avsnitt

Avsnitt 53 - Ännu mer gravelprylar, crosskungen återvänder och massor av annat

Vi kastar oss in i poddens tredje årgång med ett riktigt matigt avsnitt! Bland annat så tar Niclas oss igenom rutten för Girot 2020 och Daniel fortsätter hårdtesta gravelprylar. Den här gången har han lagt vantarna på en Open UP bestyckad med den elektroniska varianten av Shimanos GRX-grupp. Vi snackar om andra som äventyrscyklar och den tråkiga nyheten att Tour of California lägger ner (eller tar ett sabbatsår) men det positiva i att det leder till finbesök i Italien. Och såklart MASSOR av annat eftersom vi ibland har lite svårt att hålla oss till ämnet! Håll tillgodo!
2019-11-05
Länk till avsnitt

Avsnitt 52 - Sara Penton gäst i studion, gravelprylsvep, GRX-test och lite annat

Podden fyller 2(!!!), vi har tårta och skumpa i studion och äntligen får vi besök av Sara Penton i studion. Sara snackar proffsliv, bofasthet i landslaget, om att det är ok att förfalla på hösten och massa annat klokt. Daniel har testat Shimanos gravelgrupp GRX och Niclas tycker återigen att ASO borde skämmas. Detta och massor av annat i vårat jubileumsavsnitt! Hurra för podden!
2019-10-22
Länk till avsnitt

51: Zwift-doping, Landsvägs-VM, svenskt VM-Silver, VM-prylar och massor av annat

Vi avhandlar landsvägs-VM, snackar om ett svenskt VM-silver i Enduro, bränner av lite VM-prylar och pratar om den heta potatisen e-doping i Zwift! Niclas har inte kunnat släppa 1912 års OS och Daniel bråkar med en belgisk hjälmtillverkare på Twitter. Och kanske störst av allt, det är nypremiär för Boomwatch! Allt är helt enkelt som vanligt i Cykelwebbenpoddenstudion!
2019-10-08
Länk till avsnitt

Avsnitt 50 - Emil Lindgren i studion! Livet, CykelVasan, Träningen, Prylarna, Tankarna, Balansen!

Vi fyller jämnt och firar med att ha finfrämmande i studion! Emil Lindgren har varit en av Sveriges bästa cyklister sedan ungdomsåren och proffs i över 15 år. Vi pratar om kärleken till cykel, hur man hittar balansen i livet, om att äntligen få vinna CykelVasan, träningen, prylarna och massor av annat.
2019-09-24
Länk till avsnitt

Avsnitt 49 - Prylar från Eurobike, racing från Spanien, tips från Daniel och raseri från Niclas!

Världens största cykelmässa har gått av stapeln och Prylsvepet blir maffigare än på länge. Daniel har drabbats av sin sedvanliga höstdipp och bjuder på ett träningstips därefter. Niclas har drabbats av pendlar-raseri och hytter med näven. Annars blir det som vanligt. Lite racing, ganska mycket MTB och en hel del småsnack om det ena och det andra!
2019-09-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 48 - Lisa Nordén i studion! Vi snackar cykling, triathlon, massor av träning och livet

Lisa Nordén är med oss i studion under hela avsnittet! Lisa som inte bara vunnit OS-silver i triathlon utan är regerande svensk mästarinnan i både linje och tempo. Vi pratar om hennes debut i proffscykelsammanhang, vad som skulle få henne att satsa på cykel på heltid och vilket som egentligen är roligast av cykel och triathlon. Utöver det bjuder Lisa på massor av klokheter och några riktigt bra träningstips under det härliga samtalet vi fick till.
2019-08-27
Länk till avsnitt

Avsnitt 47 - Jenny Rissveds är tillbaka! Så gick det i Cykelvasan och ett oljigt mektips

Fantastiska Jenny Rissveds gör det makalösa och tar sig tillbaka från några tuffa år och kliver igen högst upp på en pall i världscupen! Vi snackar såklart också om det största i MTB-Sverige nämligen Cykelvasan. Niclas har "walked the talk" och kört ett sjukt hårt pass och Daniel kan ha blivit biten av en fluga. Vi snackar lite 13 Hills och rundar som vanligt av med lite tips och lyssnarfrågor! Om ni gillar det vi gör, gå gärna in och prenumerera eller lämna ett betyg i din podcast-app! TACK!
2019-08-13
Länk till avsnitt

Avsnitt 46 - Sammanfattar Le Tour, svenska MTB-mästare och massor av annat. Som vanligt!

Vi sammanfattar en av de bästa tourerna på länge, Daniel spanar stål och skor. Niclas inser att man inte bara kan gneta om man ska bli snabb och bjuder på ett träningstips baserat på den insikten. Men vi skryter såklart ändå om hur hög snittfart vi kan hålla på våra rundor.
2019-07-30
Länk till avsnitt

Avsnitt 45 - Utepoddpremiär! Gnetigt träningstips, TdF-snack, prylbonanza och en massa annat

Vi flyttar ut från Cykelwebbenpoddenstudion till ett trädäck mitt ute i skogen men i övrigt är det mesta som vanligt. Vi snackar Giro Rosa och Tour de France. Daniel har en riktig prylfest i och med allt nytt som rullas ut på Touren och Niclas bjuder på ett riktigt gnetigt träningstips!
2019-07-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 44 - Svenska Mästerskap, Uppsnack inför Tour de France, massor av nya cyklar och lite annat

En stor del av avsnittet går åt till att avhandla de stenhårda svenska mästerskap som avgjorts i ett soligt och varmt Båstad, det blir också ett ordentligt uppsnack inför Tour de France som alldeles strax drar igång och som verkar kunna bli en öppen och spännande historia. I prylsvepet snackas det om massor av nya cyklar och det blir ett litet mektips också!
2019-07-02
Länk till avsnitt

Avsnitt 43 - Vätternrundan, Remco, Wout och Froomes vurpa samt ett jättebra mektips

Daniel har (precis som några tusen andra) cyklat Vätternrundan och snackar om både det och om lite annat som hänt runt den stora sjön. Vi fortsätter förundras över multitalanger och unga lovande cyklister samt gläds över en comeback i damklungan. Från samma klunga rapporterar vi också lite tråkiga nyheter. Vi snackar såklart om Chris Froomes vådliga vurpa och hur den kommer påverka touren. Och så bjussar Niclas på ett riktigt bra mektips! Och lite annat. Som vanligt! Tack till Cykelkanalen.se som tagit den förträffligt fina omslagsbilden!
2019-06-18
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.