Sveriges 100 mest populära podcasts

Över min döda kropp

Över min döda kropp

Över min döda kropp - True crime på riktigt! Anna Jinghede och Lena Ljungdahl har ägnat hela sina yrkeskarriärer åt att nörda ner sig i krim. Med spaning, utredning, kriminalteknik och dödligt våld som expertområden lotsar de lyssnarna genom rättsväsendets alla hörn. Med rapp dialog, starka åsikter och tung fakta vänder och vrider de på brott och straff och fenomen som engagerar och förbryllar. Alltid rätt men aldrig tråkigt! Bli lärd, bli äcklad och bli road varje torsdag. En gång i månaden får ni också ett avsnitt av "På spaning med Ljungdahl, Jinghede och Broddare" exklusivt på Podplay, där Meta Broddare som spaningsledare får Anna och Lena begrunda och besudla livets gåtor. De gräver sig ner lager för lager och blir ofta förvånade över vad som hittas. Nya avsnitt varje torsdag.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv/podcast/167899/over-min-doda-kropp

Avsnitt

337. Sexköp och swishlista

Veckans avsnitt ägnas åt samhällets skamfläck: köp av sexuella tjänster, människohandel och koppleri. Med hjälp av en expert på ämnet går vi på thaimassage och får reda på vad som händer där bakom skynket. Det bli swishlistor, telefonavlyssning och köande män med rosiga kinder. På slutet ger sig Anna ut i dejtingvärlden, och fattar ingenting.

2023-12-07
Länk till avsnitt

336. Mordet på kalhygget

Den här veckan tar den svenska kriminalhistorien med oss till ett kalhygge någonstans mellan Gästrikland och Uppland. En förruttnad kropp hittas till synes mördad. Fahlström och hans gäng kopplas in och snart ska en mordhistoria innehållandes tandproteser, falska pass och grantoppar rullas upp. På slutet är Lena påkopplad och rantar om sportvokabulär!

2023-11-30
Länk till avsnitt

335. Blodpölar, fotavtryck och spökjakt

Denna vecka blir det svar på tal.

Hur tillverkas lösnäsor? Kan blodpölar skvallra?
Är det brottsligt att limma fast sig i vägbanan? Och varför ska trauman alltid healas via könet?

Det blir också prat om ättiksprit, strypvåld och piketpolisens varande eller icke varande. Välkomna till krimpoddarnas krimpodd!

2023-11-23
Länk till avsnitt

334. Konstkupper

Veckans avsnitt bjuder på förslagna tjuvar, uppgrävda konstskatter försvunna kyrkpinnar. Anna analyserar färg, kikar på signaturer, samarbetar med Interpol och avslutar med att gå i barndom. Lena tjatar om Jönssonligan och vill inte bli kallad ?gubben?.

2023-11-16
Länk till avsnitt

333. Storebror ser dig

Den här veckan lotsar Lena er genom nya regler om tvångsmedel vilka rivit upp och skapat debatt. Har verkligen polisen fritt med resurser, behov och framförallt lagligt stöd att avlyssna, kameraövervaka och läsa dina mail? När får det egentligen ske och med vilket syfte? Riskerar vi en krock mellan fri- och rättigheter och brottsbekämpning eller ska vi sitta lugnt i båten? På slutet berättar Anna om en påhittad men ack så värdefull katt som förolyckats.

2023-11-09
Länk till avsnitt

332. När glitter fäller mördaren

I veckans podd får Anna fritt utrymme för sina kriminaltekniska nörderier och jagar ovanliga spår och bevis. Kiselalger, sporer och pollen leder polisen rätt i jakten på sanningen. Djur vittnar, osynliga anteckningar trollas fram och pysselglitter sätter till slut fast mördaren! Anna berättar om flera spännande ärenden som blivit lösta med hjälp av okonventionella arbetsmetoder. Lena är arg och vill hämnas med recept på lasagne.

2023-11-02
Länk till avsnitt

331. Den tomma vaggan

Casetorsdag!

Anna tar med lyssnarna upp i luften och över Atlanten. Ett litet barn försvinner och föräldrarna tvingas uppleva skräcken att titta ned i en tom vagga. Markerade maffiasedlar, dendrokronologi och handskriftsanalys är alla viktiga spår, bevis och ledtrådar i jakten på mördaren. Det är till slut en riktig nörd som står för den viktigaste pusselbiten när gåtan får sin lösning. Lena har blivit bedragen av självaste Von Rövhatt.

2023-10-26
Länk till avsnitt

330. Polis, polis, potatisgris

Äntligen drar podden till polisutbildningen och tar pulsen på Sveriges blivande snutar som förbereds inför tuffa utmaningar. Är det rimligt att bli polis fast man ännu inte flyttat hemifrån? Är dagens studenter verkligen lågbegåvade och varför är barbapappa en sådan bra målbild? På slutet går Anna ut på etikens stigar och undersöker om ändamålet verkligen helgar medlen.

2023-10-19
Länk till avsnitt

329. Helljus och sträckbänk

Äntligen dags för QnA och utrymme för jättejätteviktiga frågor! Vad skulle Lena göra som privatdetektiv, varför använder hon eltejp i spaning och hur smiter hon undan polisen? Anna går all in på tekniknörderi, kroppens motståndskraft och not so fun facts om tänder. Det blir även lite tuffa omkörningar och Christer Pettersson innan Lena lackar ur på konsert.

2023-10-12
Länk till avsnitt

328. Det frusna liket

Torsdagscaset är ett ruskigt mord i det Sverige som för hundra år sedan var hårt och ack så svårt. Medan svälten sliter i folket ligger en man på golvet i sitt hem: död, stelfrusen och med ett hål rakt genom huvudet. Det blir ballistik, enarmade banditer och royal straight flush. På slutet känner sig Anna jättejätteuppfinningsrik. Som det heter.

2023-10-05
Länk till avsnitt

327. Sadism

Den här veckan byter Anna falsettrösten till kraxrösten och tar med Lena på en resa i sadistens hjärna där njutning och sexuell upphetsning nås genom att se andra plågas. Vi klargör hur våldshandlingarna kan se ut (triggervarning!), hur sexualsadisten skiljer sig från BDSM-utövaren och om man kan samtycka till att strypas till döds. På slutet försöker Lena ta sig in i telefonkön. Alla dagar under en vecka. Och misslyckas.

2023-09-28
Länk till avsnitt

326. Män och våld

Veckans avsnitt utgår från en rapport om män, maskulinitet och våldsbejakande extremism. Till vår hjälp har vi en expert på ämnet som hjälper oss att navigera mellan incels, misogyna män, vikingar och ofeministiska vänsterextremister.

Vem är allas perfekta fiende? Vad har Lena att göra med VAM? Och Anna undrar hur Australien egentligen stavas i den jättejätteviktiga listan.

2023-09-21
Länk till avsnitt

325. Münchhausen by proxy

Veckans avsnitt närmar sig en särskild typ av ondska. Mödrar som tillfogar sina barn kroppsskada, fabricerar sjukdom och ihärdigt tvingar på dem ingrepp och vårdinsatser- helt i onödan. Munchausen by proxy får Jinghedes fulla fokus när hon tar oss med till de utsatta barnens verklighet med gift i maten, spikar i öronen och fejkade astmaanfall. Ljungdahl lackar ur på en annan typ av kärring- vem är det som har haft torsk i micron?

2023-09-14
Länk till avsnitt

324. Seriemördaren på Östra Sjukhuset

Den här veckan beger vi oss hösten 1978 och tillbringar 99 dagar inlagda på sjukhus. Mysteriet tätnar när rad gamla människor plötsligt insjuknar, kvävs och avlider inför ögonen på personal och anhöriga. Efter alldeles för många märkliga händelser står det till slut klart att avdelningen anställt Sveriges främste seriemördare, som i skydd av sitt arbete kunde härja fritt som en ?killer nurse?. Vad karaktäriserar seriemördare som dras till sjukhusmiljöer och vilka tänkbara drivkrafter inverkar i gärningsbeteendet? På slutet tar vi oss från Malmö och ger oss in i cavum oris!

2023-09-07
Länk till avsnitt

323. Polisflyget

Veckans avsnitt utspelar sig en bra bit från marken. Tillsammans med polisflyget ska Lena och Anna ut på biljakt, söka efter försvunna personer och landa på små små gräsplättar för att rädda liv. Det blir coola värmekameror, samverkan med kreti och pleti och nödlösningar vid haveri. Plötsligt knackar någon på fönsterrutan- var kom han ifrån!? Rövhatten hittas inte i skyn utan på rälsen.

Kolla in 112-appen: https://www.sosalarm.se/112-och-andra-viktiga-nummer/112-appen/

2023-08-31
Länk till avsnitt

322. Terrorhotet

I veckans avsnitt blir det fokus på den förhöjda terrorhotsnivån, vad den innebär och bottnar i. Strategin framöver går ut på att förebygga, förhindra och försvåra terrorattacker men vad innebär det på samhällsnivå och för den enskilda? Hur är man sunt vaksam, ska man undvika folksamlingar och hur kan man mentalt förbereda sig för det allra värsta? På slutet blir det fokus på ett helt annat brottsfenomen och dess bakomliggande, ibland obegripliga, drivkrafter.

2023-08-24
Länk till avsnitt

321. Sveas nya lagar

Anna och Lena är tillbaka och rivstartar hösten med att prata om nya lagar som trätt i kraft under sommaren. Agendan är tydlig, fler ska sitta i fängelse under längre tid och gängkriminaliteten ska bekämpas på alla plan. Kommuner ska svettas, blod ska sparas och barn ska utredas. Frågan är vilka effekter svingandet av de lurviga på lokal kan väntas få. På slutet avslöjar Lena det bedrägligaste av alla beteenden!
2023-08-17
Länk till avsnitt

320. Källarmordet - del 2

Jakten på Cora Crippens mördare fortsätter! Hennes make har plötsligt gått upp i rök tillsammans med älskarinnan Ethel. Tipspengar utlyses och jakten engagerar stora delar av Europa. Plötsligt gör Kapten Henry Kendall en spännande iakttagelse mitt ute på en lyxkryssare på Atlanten. Fadern och sonen Robinson hamnar snart under lupp men frågan är: har Kendalls tips nått Scotland yard och är Dr Crippen verkligen den skyldige mördaren?
2023-07-13
Länk till avsnitt

319. Källarmordet - del 1

Året är 1910 och den excentriska Cora försvinner spårlöst från London och ett platoniskt, om än stormigt, äktenskap med Dr Crippen. Förklaringarna är många, likaså de inströmmande tipsen. Med hjälp av en skicklig detektiv lyckas man hitta henne- eller vad som en gång varit hon. I en källare anträffas kvarlevorna efter en person, men någon har minst sagt försvårat utredningen och identifieringen. Huvud, händer, fötter och varenda ben saknades. Välkomna till del 1 av Källarmordet.
2023-07-06
Länk till avsnitt

318. Mannen i tunnan - del 2

Ett långt stenkast ifrån sjömannens enkla boning på Klippan anträffades en tunna vari en sönderbråkad kropp låg inkilad. Den förvunna Herr Amilon var rånad, mördad och skändad innan han begravts i Hammarbysjön. Den framstegsvänlige detektivkommissarien Westling var tvungen att ta hjälp av okonventionella förhörsmetoder, nyfikna grannar, sin egen envishet och proffsen hos Scotland Yard för att till slut fånga mördaren. Blodfläckar, brottsverktyg och importerat kött bidrog tillsammans till en komplett utredningen. Men vad var egentligen motivet? Dagens avsnitt är sponsrat av Anyfin: Med koden "omdk" får du första månaden räntefritt. Ansök genom att klicka på länken nedan eller ladda ner appen. https://anyfin.info/omdk
2023-06-29
Länk till avsnitt

317. Mannen i tunnan - del 1

Det är sommar och vattnet glittrar runt om Stockholms alla öar. En sensommardag i augusti år 1901 försvinner en man spårlöst och hans rödgråtna fru kliver in på polisstationen och vädjar om hjälp. Här börjar jakten efter svar. Man letar i stadens smutsigare kvarter, frågar runt bland kreti och pleti samt lyfter på varje sten. Det är tillslut med hjälp av en spion på ett utedass samt några modiga vänner som mysteriet med den försvunne mannen får sin lösning. Välkomna till del 1 i berättelsen om ?Mannen i tunnan?
2023-06-22
Länk till avsnitt

316. Den djupa staten

Veckans avsnitt ägnas åt knasbollarna som tycker att demokrati och mänskliga rättigheter är blaha blaha. Narrativen ändras snabbt, rasismen sprids och de mänskliga rättigheterna är under lupp när de högerextrema är i farten. Vi besöker ett gym i Värmland, olika demonstrationståg på stadens torg och en alldeles särskild tunnel som av okänd anledning är the center of attention. Jonathan Leman från Expo gästar podden och sprider kunskap. Anna åker till Buffalo där Buffalo gör Buffalo och sen lite Buffalo. Dagens avsnitt är sponsrat av Anyfin: Med koden "omdk" får du första månaden räntefritt. Ansök genom att klicka på länken nedan eller ladda ner appen. https://anyfin.info/omdk
2023-06-15
Länk till avsnitt

315. Bakom murarna - del 1

Den här veckan beger vi oss in bakom murarna och tar hjälp av en expert när vi lär oss om kriminalvårdens viktiga uppdrag! Vi börjar med att reda ut plitbegreppet - vad det är, hur man blir det och dess roll. Därefter blir det fokus på hur straff verkställs, vad man får ta med sig in på kåken, hur en dag bortom friheten kan se ut och vad som händer vid muck, förlåt frigivning. Vi dödar också myter! Avtjänar man verkligen ?bara? två tredjedelar och är maten på våra fängelser bättre än den vi ger våra gamlisar? På slutet får citykärnorna en släng av sleven!
2023-06-08
Länk till avsnitt

314. Hotet i den bakre vågen

Veckans avsnitt är en mörk historia. Det handlar om hotet här och nu och den framtid vi dundrar in i. Högerextrema krafter blåser med full storm samtidigt som IS åter är på frammarsch. Justitieministern och säpo är oroliga för de extrema vågskvalp som kluckar ikapp med våldsbejakande höga vågor.
2023-06-01
Länk till avsnitt

313. Ormdråp och jakten på Bambi

Inte mindre än TRE intervjuer hinns med i veckans avsnitt när djuren åter står i fokus. En eftersöksjägare med hjärtat på rätt ställe som letar klövdjur och hål i staketen. En välsminkad polisryttare som greppar folk i nacken och kör barnvagn. Och sist men inte minst! Sveriges största djurvän som få Lena att börja sjunga ?Oh Mama!?. Anna går all in på inception och gör en lista i en lista i en lista i en lista.
2023-05-25
Länk till avsnitt

312. Osthyvelsmordet

Den här veckan drar Anna och Lena till 1950-talet och bevittnar ett fasansfullt mord som verkligen kryper in under huden. Vi går i Otto Wendels fotspår och besöker brottsplatsen, obduktionen och rättsalen. Vem var Olle Snurr och vad fick honom att begå en så grym våldsgärning? På slutet öppnar Bambi upp tårkanalerna på Lena och hon lackar ur på en viss samhällsfunktion.
2023-05-18
Länk till avsnitt

311. Digitala spår

Humint, osint och en besvärlig kombination av AI och metaverse ställer denna vecka till det ordentligt. Framtiden har aldrig känts stökigare än precis just nu. Vem är du? Vem är jag? Parallellt levande charader! Goda och onda aktörer utnyttjar samma information och de digitala spåren finns överallt. Vissa leder till en efterlyst person, och andra leder rakt in i ditt hem och dina tankar? Den personliga integriteten är snart spårlöst försvunnen när allt kopplas samman till ett allsmäktigt nät. Lena är jättearg och Anna skrattar jättejättemycket.
2023-05-11
Länk till avsnitt

310. Q&A Juridik - part 2

Veckans avsnitt tar vid där det föregående avslutades. Fler frågor kräver svar och klurigheter ska trasslas ut till ett någorlunda rimligt resonemang. Brott begås i ingenmansland, storebror ser till att du har händerna på täcket och polisen tvingar folk att åka plingplingtaxi till plåsterhuset. Anna längtar efter att göra inskränkningar i individens sfär till förmån för den brottsutsatta. Lena skjuter dödande skott av barmhärtighet och utser svensken till planetens konstigaste art. På slutet listas de där hälsningarna som aldrig borde ha skickats.
2023-05-04
Länk till avsnitt

309. Q&A Juridik

Den här veckan tar vi revansch för förra veckans radiotystnad och besvarar era juridikfrågor! Vi ger vår syn på rimligheten i att grundlöst hitta skäl att försöka fria barnmördare som dömts bortom rimligt tvivel. Därefter blir det boffning av torrschampo, militärpolisens befogenheter, påtvingade umgängen med våldsamma föräldrar, prästers avsteg från den absoluta tystnadsplikten vid brott och mycket mer. Trevlig lyssning!
2023-04-27
Länk till avsnitt

Tillfälligt avbrott

Denna vecka är avsnittet som mellanbocken Bruse. Varken modig eller smart. Varken liten eller stor. Varken full av idéer eller handlingskraft. Nej, avsnittet är i princip ingenting alls. Men så blir det ibland. Och det är också okej.
2023-04-20
Länk till avsnitt

308. Penningtvätt

Veckans podd ger sig ut på jakt efter pengarna. Vi följer sedelbuntar, kryptovalutor och värdepapper på dess väg från smutsigt till skinande rent. Stora summor färdas in och ut ur landet via legala system, ljusskygga samarbeten och en och annan tarmkanal. Gatulangare, skatteplanerare, rånare och miljonärer har en sak gemensamt- cash is king! Lena har träffat en penningstvättsexpert och Anna har hittat ett par spännande investeringsmöjligheter.
2023-04-13
Länk till avsnitt

307. Dubbelmördaren - Del 2

Efter 12 år har morden på Helén och Jannica hunnit bli kalla. Samtidigt har tekniken gått framåt och utredningsmetoderna likaså. Nu gör en hungrig spaningsledare omtag och går till botten med uppslag. Men det är inte förrän Monica Olhed Hansson går på kalas som det stora genombrottet kommer och eftersökandet av den 29:e mannen inleds, topsningar sker, sommarstugor rivs upp och åtal väcks.
2023-04-06
Länk till avsnitt

306. Dubbelmördaren - Del 1

Case-torsdag! Vi ger oss denna vecka oss på ett case som gick från stekhett till ett ?kallt fall?. Många var utredarna som med näbbar och klor försökte lösa mysteriet med den kidnappade, misshandlade och mördade flickan Helén. Anna går noga och balanserat igenom utredningen och de kriminaltekniska fynden. Vi jämför polisarbete och metoder nu och då samt diskuterar fallgropar och framgångsfaktorer i mordutredningar. Det blir dokumentanalys, forensisk lingvistik och ett embryo till en gärningsmannaprofil tar form. Nästa vecka kastar vi gärningspersonen i finkan med hjälp av bevis, tur och vassa förhörsmetoder. Välkomna till True Crime- på riktigt!
2023-03-30
Länk till avsnitt

305. Soc i skottlinjen

Det skjuts och skjuts. Samhället sätts i skräck, familjer sörjer och unga män dör på löpande band. Experterna från ungdomsjouren kämpar och sliter för att motverka rekryteringen in i gängen. De ger sig ut i riskmiljöerna, de jobbar hands on - uppsökande och långsiktigt. Men går alla att rädda? Funkar frivillighet? Och hur är det egentligen att jobba mitt i stormens öga? Välkomna till True Crime- på riktigt! Denna vecka med Soc-Pia och hennes kollega Oskar.
2023-03-23
Länk till avsnitt

304. ?Attentat kan ske?

Buckle up! Sverige är under attack. Omvärlden kastar mörka skuggor över landet och främmande makt snirklar sig in i våra innersta cirklar. Säkerhetspolisen litar inte på någon, de tar inte ens varandra för givet. Är det nu vi ska bli konspiratoriska? Eller ska vi benhårt hålla armkrok tillsammans för att inte falla på eget grepp? Kommer Anna att bli en agent? Vilken är Lenas mest meningslösa utbildning, och varför spelas AC/DC i Iran? Välkomna till True crime- på riktigt!
2023-03-16
Länk till avsnitt

303. Knarknytt

Den här veckan tar Lena med oss jorden runt på en timme! Det blir inspektion av lastpallar i tullfiltret, drogpåverkad sjukvårdspersonal, smärtstillning med placebo, jakt på efterlysta paddor och tillslag mot superkarteller! Anna åker mest baksäte men håller inte igen när Lena stöter på hotfulla föräldrar aka rövhattar!
2023-03-09
Länk till avsnitt

302. Njure till salu

Veckans avsnitt ger sig ut i världen på jakt efter biologiska reservdelar. Moraliska övertygelser får ge vika för desperation. Alla vill överleva- någon med hjälp av pengar, en annan vill lura döden med ett stulet organ. Statligt subventionerade mord, krångliga juridiska protokoll och Gunnar som rondellhund. Allt får plats i veckans avsnitt av Krimpoddarnas krimpodd. True crime- på riktigt!
2023-03-02
Länk till avsnitt

301. Styckmörderskan

Den här veckan får ni bekanta er med Sveriges första styckmörderska! Vi beger oss först till Söder Mälarstrand där måsarna äter på likdelar innan vi drar till Rättsmedicin i Solna för att obducera olika kroppsdelar. Till slut åker vi till Högdalen och hittar en (för?) välstädad lägenhet. Vad fick denna kvinna att begå ett till synes sadistiskt mord och senare stycka kroppen? Och vad hade hon på Münchenbryggeriet att göra? På slutet gör vi en sista halt i Nordstan. Eller var det i Mordor?
2023-02-23
Länk till avsnitt

300. Skräckhuset: Utredningen

Podden fyller 300 avsnitt och firar med ett återbesök i skräckhuset. Anna och Lena vecklar ut den robusta utredningen och finner många tilltäppta kryphål. Med hjälp av hårstrån, fonetiska forensiker och sönderklippta gardiner når ärendet en unik dom. Lena får oväntad rättshaveristisk hjälp av Anna när veckans rövhatt skola malas ned.
2023-02-16
Länk till avsnitt

299. Att skriva deckare

Äntligen det stora bokavsnittet! Till vår hjälp slängde vi in en av Sveriges bästa och mesta deckardrottningar i studion. Katarina Wennstam intervjuar Anna och Lena om skrivprocessen, debutantdebaclet och fäblessen för sanningen. Det blir mikrofilmer, branschsnack och prestationsångest innan Katarina berättar om sitt nya spännande projekt. Anna och Lena avslöjar sina rutiner kring skrivandet innan en rad mer eller mindre misslyckande listas. En pytteliten spoilervarning får nog utfärdas..
2023-02-09
Länk till avsnitt

298. Familjemord

Veckans avsnitt behandlar ett mycket svårt ämne- men hav förtröstan! Anna står stadigt i kunskap och forskning när hon tryggt lotsar oss alla in i de hem där hela familjer mördas och utplånas av papporna. Vilka är riskfaktorerna? Vad är ett utvidgat självmord och vilka är motiven? På slutet visar det sig att både Anna och Lena egentligen heter Karen.
2023-02-02
Länk till avsnitt

297. Omvändelseförsök

Veckans avsnitt sker i samarbete med RFSL! Denna vecka ryker det ur öronen på Anna och Lena. Människor ägnar sig tydligen åt att försöka omvända hbtqi-personer. Vilka är idioterna som förpestar livet för andra? Och varför? Experten Maria Tillquist från RFSL kommer till undsättning och ger sval på tal. Är det kyrkan, hedern eller fobin som är huvudproblemet? Vart går gränsen mellan brott och samtycke? Kan själavårdssamtal verkligen hjälpa och vilket stöd finns att få för drabbade? Ett väldigt viktigt avsnitt. Folkbildning på riktigt! På slutet lägger Lena i en sista växel gällande ilskan. Hon hatar tydligen matlådornas ägare.
2023-01-26
Länk till avsnitt

296. Skjutning och sprängning

Den här veckan tar Lena och Anna tag i ett av våra mest angelägna samhällsproblem - skjutningarna och sprängningarna. Siffrorna för 2022 är dystrare än någonsin och frågan är omdebatterad. Hur ser det ut i övriga Europa, hur orolig behöver man vara som medborgare och vad vilka åtgärder kan vidtas för att vända trenden? Det och mycket annat avhandlas innan Anna pratar om olika olycksbådande företeelser, såsom toalettbesök.
2023-01-19
Länk till avsnitt

295. Dödshjälp

Välkomna tillbaka. Nytt år. Nya äventyr i krimvärlden. Vi startar med en resa till både Oregon och Benelux. Svåra beslut ska tas. Men vem anses kapabel att göra det? Det blir dödliga sprutor, etiska problem och desperata anhöriga. Anna broderar ut för- och nackdelar med att själv få bestämma hur och när livet ska ta slut. Lena njuter denna vecka av att se en rövhatt i full action!
2023-01-12
Länk till avsnitt

Över min döda kropp från Podplay ? Trailer

Varje torsdag gör de två före detta kriminalinspektörerna nedslag i rättsväsendets alla hörn. Anna Jinghede och Lena Ljungdahl har ägnat sin yrkeskarriär åt just krim och kommer att vrida och vända på brott och straff, kända och okända fall samt olika fenomen som engagerar och förbryllar. Med rapp dialog, starka åsikter och tung fakta blandar de kriminalteknik, spaning med ond bråd död. Välkomna att hänga med! Över min döda kropp, true crime på riktigt!
2023-01-11
Länk till avsnitt

294. Julspecial 2022

Anna och Lena dänger in det längsta avsnittet någonsin. Det reflekteras över dåtid och framtid och varandras tillkortakommanden. Men framförallt svaras det på lyssnarnas frågor! Snutkuriosa blandas med tjack. Statsbudgeten fördelas och prestationer hyllas. Sen hoppar era favoritpoddare in i polisbilen och samarbetar kring en överförfriskad filur. God jul! Den 12/1 är podden tillbaka.
2022-12-22
Länk till avsnitt

293. Veckans spaning: En helig bägare

Årets sista spaning ägnas åt ritualerna. Eller avsaknandet av dem om Jinghede får välja. Finns det inga funktionella fördelar gör sig återkommande traditioner sig icke besvär för den pragmatiska drottningen. Ljungdahl sitter av oklar anledning på golvet och snyftar.
2022-12-19
Länk till avsnitt

292. Den ensamma terroristen

Lena sätter sig bakom ratten och gasar iväg. Via krångliga rekvisit, särskilda utskrivningsprövningar och spekulativa brott kommer veckans krimavsnitt fram till slutdestinationen. Terror. Säpo varnar för ensamagerande våldsbejakande män som inspireras av varandra. Orättvisan är upplevd, oförrätterna samlade och kränkman total. Människor dör och samhällen sätts i skräck. Och värre ska det bli. Välkomna till krimpoddarnas krimpodd. Läs mer om Anyfin här: https://anyfin.info/OMDK
2022-12-15
Länk till avsnitt

291. Veckans spaning: Underhållningsvakuum

Denna vecka bjuder på baksug. När man varit inne i en bubbla, med en intensitet som vida överstigit ?hull och hår? blir återgången till verkligheten hård och kall. Eller tyst och tom. Eller långtråkig och dötrist? eller alldeles alldeles underbar, om ni frågar Anna. Lena vill helst bara vara Sue Ellen. Läs mer om Anyfin här: https://anyfin.info/OMDK
2022-12-12
Länk till avsnitt

290. Tortyr

Tumskruvar, sträckbänk, Judasstol, järnmössa och sömndeprivering. Listan kan göras otäck lång. Den här veckan ger sig nämligen Anna och Lena i kast med något av det mest barbariska som homo sapiens ägnat sig åt, tortyr. Och trots den djupaste kränkning av mänskliga rättigheter så sker det ännu idag. Vilka utsätts och varför? Hur vanligt är det och hur kan man hjälpa överlevare? På slutet brinner Lena av på en av de värsta av rövhattar, och den här gången fanns den mitt framför ögonen på henne! Läs mer om Anyfin här: https://anyfin.info/OMDK
2022-12-08
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.