Sveriges 100 mest populära podcasts

Över min döda kropp

Över min döda kropp

Över min döda kropp - True crime på riktigt! Anna Jinghede och Lena Ljungdahl har ägnat hela sina yrkeskarriärer åt att nörda ner sig i krim. Med spaning, utredning, kriminalteknik och dödligt våld som expertområden lotsar de lyssnarna genom rättsväsendets alla hörn. Med rapp dialog, starka åsikter och tung fakta vänder och vrider de på brott och straff och fenomen som engagerar och förbryllar. Alltid rätt men aldrig tråkigt! Bli lärd, bli äcklad och bli road varje torsdag.

Nya avsnitt varje torsdag.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv/podcast/167899/over-min-doda-kropp

Avsnitt

363. Mic drop

Veckans avsnitt är också det sista för den här gången. Vi checkar ut och kastar in handduken. Vi fäller in hovarna och drar in årorna. Halar flaggan och traskar en trappa ned. Tar ned skylten och går mot de sälla jaktmarkerna. Vi kliver ut på regnbågsbron och lägger strumporna i vädret. En sista promenad längs memory lane och en rap som aldrig verkar ta slut. Tack alla underbara lyssnare. Till vi hörs igen- BAIIII

2024-06-20
Länk till avsnitt

362. Livepodd!

Live on tape! Veckans avsnitt är en bandad version av måndags livepodd. Anna och Lena svarar på lyssnarnas frågor. Det blir allt från hörseltest och semistulna kameror till en mysig promenad längs memory lane. Vad har vi lärt oss av varandra? Vilken är vår vidrigaste brottsplats? Och vad säger spåkulan om framtiden? Välkomna till poddens näst sista avsnitt!

2024-06-13
Länk till avsnitt

361. Se men inte synas

På med lösnäsan! I veckans avsnitt är det fullt fokus på att se, men inte synas. Information ska inhämtas, möten ska dokumenteras och människor ska kartläggas. Polisens mest felbeskrivna yrkeskategori ska få upprättelse, men kvar lämnas ni med en känsla av att ju mer ni vet- desto mindre fattar ni. På slutet utses den allra största rövhatten hittills: Ljungdahl och Jinghede!

2024-06-06
Länk till avsnitt

360. Allvarlig psykisk störning

Den här veckan beger vi oss till Shutter Island och pratar med en Rättpsykiatriker! Vi reder ut när man är för sjuk för att dömas till finkan och hur vanligt det är. Vad innebär tvångsvård och särskild utskrivningsprövning och kan man ljuga sig till tvångsvård i tron att det är en mer önskvärd påföljd än fängelse? Vad kan få en till synes välfungerande individ att begå fasansfulla gärningar och psykoser - hur funkar dom? På slutet rövar Lena ur på djurhatare!

2024-05-30
Länk till avsnitt

359. Dö inte på semestern

Kobbar och skär ska utforskas, hetsig trafik ska forceras, träd ska klättras och studsmattor ska hoppas. Äntligen semester! Huggormsbett, getingstick, brutna tår och öppna bensår. Vad ska du alltid ha med dig på resan? Borstar snokar tänderna? Och har du köpt whisky till Tage? Välkommen till avsnittet som håller dig vid liv! På slutet tar Anna med oss på upprop på Cryptozoologikursen.

2024-05-23
Länk till avsnitt

358. Casetorsdag: Att ruttna levande

Casetorsdag! Skruva tillbaka klockan sisådär 200 år och följ med på maskerad i operans magiska hus. Trots varningar och hemliga brev kliver Gurra ner i vimlet på sin egen fest, som skulle bli hans sista. Några dagar senare luktar hans kropp så ruttet att parfymen behöver flöda ymnigt. Det blir ballistik vintage style och låsta dörrar när Anna utreder kungamordet. Lena är förvirrad. Varför är hennes händer plötsligt så äckliga?

2024-05-16
Länk till avsnitt

357. Att skriva en deckare och få den utgiven!

I veckans avsnitt ger vi oss in i förlagsbranschens djungel. Vi intervjuar en förläggare och litterär chef som pratar om de olika roller som är involverade i skapandet av en bok. Vi letar i högarna av inskickade (och refuserade) manus efter texten som trots allt passerar det trånga nålsögat. Om du inte är Marilyn Monroe och dessutom överlevt förintelsen bör du undvika att skriva om din egen livshistoria. Vår förläggare beskriver vad ett riktigt bra manus ska ha, och ja- det krävs en Nikki Kahn. Lena är som vanligt arg, denna gång på sommarmodet.

2024-05-09
Länk till avsnitt

356. Brottsplats: Skola

Veckans avsnitt blir en enda lång rövhatt. Anna och Lena får fysiska påslag så som eksem, vallningar och dåndimpen när de synar skolvärldens underlåtenhet att motverka brott. Okunskap, rädsla och jakten på gott rykte styr men ändring kommer! Regeringen stakar ut en ny kurs. Skolan ska inte vara en brottsplats och därmed basta! Men varför sitter innebandyspelaren och styr flygplanet?

2024-05-02
Länk till avsnitt

355. Biljakt vid frimärksrånet

Högtidsstund i podden! Meta Broddare är tillbaka och bjuder denna gång på ett torsdagscase med däckskrik och extra allt. Det som börjar som en vanlig dag på jobbet avslutas i en kvaddad polisbil med järnskrot i ryggen. Någon är kidnappad, frimärken saknas och en konstapel leker symaskin med batongen. På slutet tar Anna på sig uppdraget att planera eder kommande semester. På med ninjadräkten!

2024-04-25
Länk till avsnitt

354. Biometri och påskupploppen

Men så torrt! I veckans avsnitt nördar Anna ned sig i biometrins förtrollande värld och hur den kan effektivisera brottsbekämpningen. Metoderna börjar bli riktigt balla med ansiktsigenkänning och matchning mellan olika register. Paludan kommer på besök och skapar uppror- men med bildanalysens hjälp åker bråkmakarna i finkan. Lena ordinerar basturis och partyis till alla småbarnsföräldrar.

2024-04-18
Länk till avsnitt

353. Knarknytt

I jakten på knarket hamnar vi denna vecka i finsalongerna. Våra politiker snortar kola medan drogliberala vindar blåser. Gängen ska stoppas och ungarna ska räddas. En expert kommer till podden och lägger örat mot rälsen innan Anna mumsar på fiskskrap.

2024-04-11
Länk till avsnitt

352. Fotokonfrontation

I veckans avsnitt gästas podden av Devlin, fotohandlarparet och tredje ögat när vi pratar om fotokonfrontationer! Lena guidar oss igenom nya principer för att undvika felaktiga utpekanden, figuranter med snutlook och alldeles för hjälpsamma vittnen. På slutet stiftar Lena bekantskap med fem rövhattar i fjällmiljö!

2024-04-04
Länk till avsnitt

351. Terrorns frontlinje

Den här veckan ger vi oss ut i världen tillsammans med statsvetaren och terrorforskaren Magnus Ranstorp. Det blir fokus på världsläget just nu med krig, humanitära katastrofer och militär upptrappning som läskiga ingredienser. Vi kikar också inrikes och pratar om hoten mot Sverige men även vad som behövs göras just nu. På slutet tar Anna lyssnaren med in i munhålan igen, men vad gör hennes makes hårda häl i Lenas gap?

2024-03-28
Länk till avsnitt

350. Trojan shield och tjackfabriken del 2

Ett hus i Olshammar synas ända in i kakelfogarna av kriminalinspektör Jinghede och hennes kollegor. Bevis samlas, tejp lossas och mängder av digitala spår säkras. Pengar, vapen och knark tas i beslag och 100 mord kan avvärjas när Operation Trojan Shield sätter klorna i de grova busarna. Lena är upprörd och har funnit svaret på gåtan med gräsänder som har pyttesmå pommes i mungipan, något som Anna finner vansinnigt roligt.

2024-03-21
Länk till avsnitt

349. Trojan shield och tjackfabriken del 1

Det är Casetorsdag och Anna bjuder på ett ärende hon jobbat med! Det hela inleds med att vi smyger in i de redan infiltrerade chattarna och avvärjer mord, vapenbrott och grova narkotikabrott. Hur lyckades FBI prångla ut ?Supertelefonen? till tusentals grovt kriminella och vad ledde spåren till den lilla orten Olshammar på andra sidan jordklotet? Det blir spaning på kockar, olja som lukar rutten fisk och insatsstyrkan som gör träflis av ytterdörrar innan Anna tar sin termos. På slutet blir det Uutiset på svenska.

2024-03-14
Länk till avsnitt

348. Död silad man

Frågor och svar i fullt fokus! Anna går spaningsutbildning och äter på saftiga skinkor. Lena gräver i containrar och identifierar kroppar med hjälp av märklig fotisättning. Det blir tånaglar, silade kroppar och utbytta tänder. Men var är alla dumma frågor?

2024-03-07
Länk till avsnitt

347. Grundlagar och comb overs

Veckans avsnitt folkbildar rejält. Det blir svensk historia, fundamentet för demokrati och avgränsningar åt både höger och vänster. Grundlagarna är i fokus, yttrandetvånghet undanbedes och Montesquieu kommer på besök. Det visar sig också att Anna är näst på tur i successionsordningen.

2024-02-29
Länk till avsnitt

346. Krigsförbrytelser

I kärlek och krig är allt tillåtet, eller? I veckans avsnitt går vi igenom de lagar och regler som styr hur man får bete sig i krig. Mänskliga rättigheter kränks, folkmord sker och olagliga vapen avfyras. Lagens långa klibbiga arm försöker ställa de skyldiga inför rätta samtidigt som nya krigsbrott begås. Men det visar sig på slutet att det ändå är mest synd om Gunilla.

2024-02-22
Länk till avsnitt

345. Bombtekniker

I veckans avsnitt får vi följa med i den ensamma, långsamma promenaden fram mot ett misstänkt farligt föremål. I studion sitter en av landets bombtekniker och ger oss en inblick i hennes (ibland alltför) spännande arbete. Anna listar oväntade entréer in i världen och det blir fostermakramé.

2024-02-15
Länk till avsnitt

344. Storstövlar och skotthål

Veckans avsnitt utspelar sig i Grönstaskogen bland tuvor och lingonris. En man hittas skjuten men det är inte skottet som dödat honom. Landsfiskalen ger sig ut på mördarjakt bland oäktingar, patroner och arrenden. Är det en fyndplats eller brottsplats den döde anträffats på? Kan det vara fråga om självmord, ett svartsjukedrama eller något helt annat som ligger bakom det hela? På slutet träffar Lena två kissnödiga tonåringar a k a rövhattar.

2024-02-08
Länk till avsnitt

343. Dödsstraff

I veckas avsnitt pratar Anna och Eva om statssubventionerade mord, dvs dödsstraff. Hur vanligt är det och varför verkar det vara så förbannat svårt att ta död på en människa? Men framförallt kikar vi på de fasansfulla metoderna som har använts, och sjukt nog fortfarande gör. Anna har hittat några som lurat döden och Lena är (?) skyldig till en handhuggning.

2024-02-01
Länk till avsnitt

342. Döden i skog och mark

Den här veckan rotar Anna och Lena i sopbergen, återvinningskärlen och längs strandkanterna. Och de finner brotten som påverkar mänskligheten, växt- och djurliv i generationer framöver.

Hur ser kopplingen ut mellan miljöbrott och den organiserade brottsligheten och vilka är motiven? Någon häller bensin på en gräsmatta, en tant jagar fimpar med livet som insats och Anna obducerar en fisk innan det blir soffhångel och (för?) långa kramar!

2024-01-25
Länk till avsnitt

341. Ät inte gul snö

Den här veckan grottar vi ned oss i nya årets rykande heta lagar. Det blir fokus på bomber och pangpang, ordningsvakter som lajvar poliser och det älskade och hatade brottsförebyggande arbetet. På slutet går Lena igenom Sveriges nya nationella strategi för att bekämpa terrorism innan Anna snöar in på vitt (eller är det genomskinligt?) pulver.

2024-01-18
Länk till avsnitt

340. Sekter

Vi startar upp det nya året med att prata sekter! Hur funkar dom? Vem ansluter och vilka mekanismer får människor att vilja följa en ledare och till och med agera destruktivt? Passande nog sladdar vi in i Knutby och summerar vad som hände och hur en strikt hierarkisk ledarstruktur, otrohetsaffärer och Guds ord via SMS kan få förödande konsekvenser. På slutet blir det fyrverkerier för hela slanten.

2024-01-11
Länk till avsnitt

339. Tomteknas

Vi rundar av året med en julhälsning. Tomten snor en helikopter, skänker tusentals kronor och går på Bikram yoga medan Nissarna har stormöte i Järna. Och ja: det blir bloopers. Välkomna till årets sista, och kanske sämsta avsnitt.

2023-12-21
Länk till avsnitt

338. Dödligt våld: red flags

Anna vänder strålkastaren mot männen som hugger, slår och stryper ihjäl sina kvinnor. Veckans avsnitt tar er med bakom rubrikerna och ger er kunskap om förövarnas rätta väsen: vilka egenskaper delar dessa män med varandra och vilka red flags ska man ta på största allvar? Anna går igenom några case för att belysa tydliga varningssignaler innan Lena till slut lackar på alla som inte sett Dirty dancing.

2023-12-14
Länk till avsnitt

337. Sexköp och swishlista

Veckans avsnitt ägnas åt samhällets skamfläck: köp av sexuella tjänster, människohandel och koppleri. Med hjälp av en expert på ämnet går vi på thaimassage och får reda på vad som händer där bakom skynket. Det bli swishlistor, telefonavlyssning och köande män med rosiga kinder. På slutet ger sig Anna ut i dejtingvärlden, och fattar ingenting.

2023-12-07
Länk till avsnitt

336. Mordet på kalhygget

Den här veckan tar den svenska kriminalhistorien med oss till ett kalhygge någonstans mellan Gästrikland och Uppland. En förruttnad kropp hittas till synes mördad. Fahlström och hans gäng kopplas in och snart ska en mordhistoria innehållandes tandproteser, falska pass och grantoppar rullas upp. På slutet är Lena påkopplad och rantar om sportvokabulär!

2023-11-30
Länk till avsnitt

335. Blodpölar, fotavtryck och spökjakt

Denna vecka blir det svar på tal.

Hur tillverkas lösnäsor? Kan blodpölar skvallra?
Är det brottsligt att limma fast sig i vägbanan? Och varför ska trauman alltid healas via könet?

Det blir också prat om ättiksprit, strypvåld och piketpolisens varande eller icke varande. Välkomna till krimpoddarnas krimpodd!

2023-11-23
Länk till avsnitt

334. Konstkupper

Veckans avsnitt bjuder på förslagna tjuvar, uppgrävda konstskatter försvunna kyrkpinnar. Anna analyserar färg, kikar på signaturer, samarbetar med Interpol och avslutar med att gå i barndom. Lena tjatar om Jönssonligan och vill inte bli kallad ?gubben?.

2023-11-16
Länk till avsnitt

333. Storebror ser dig

Den här veckan lotsar Lena er genom nya regler om tvångsmedel vilka rivit upp och skapat debatt. Har verkligen polisen fritt med resurser, behov och framförallt lagligt stöd att avlyssna, kameraövervaka och läsa dina mail? När får det egentligen ske och med vilket syfte? Riskerar vi en krock mellan fri- och rättigheter och brottsbekämpning eller ska vi sitta lugnt i båten? På slutet berättar Anna om en påhittad men ack så värdefull katt som förolyckats.

2023-11-09
Länk till avsnitt

332. När glitter fäller mördaren

I veckans podd får Anna fritt utrymme för sina kriminaltekniska nörderier och jagar ovanliga spår och bevis. Kiselalger, sporer och pollen leder polisen rätt i jakten på sanningen. Djur vittnar, osynliga anteckningar trollas fram och pysselglitter sätter till slut fast mördaren! Anna berättar om flera spännande ärenden som blivit lösta med hjälp av okonventionella arbetsmetoder. Lena är arg och vill hämnas med recept på lasagne.

2023-11-02
Länk till avsnitt

331. Den tomma vaggan

Casetorsdag!

Anna tar med lyssnarna upp i luften och över Atlanten. Ett litet barn försvinner och föräldrarna tvingas uppleva skräcken att titta ned i en tom vagga. Markerade maffiasedlar, dendrokronologi och handskriftsanalys är alla viktiga spår, bevis och ledtrådar i jakten på mördaren. Det är till slut en riktig nörd som står för den viktigaste pusselbiten när gåtan får sin lösning. Lena har blivit bedragen av självaste Von Rövhatt.

2023-10-26
Länk till avsnitt

330. Polis, polis, potatisgris

Äntligen drar podden till polisutbildningen och tar pulsen på Sveriges blivande snutar som förbereds inför tuffa utmaningar. Är det rimligt att bli polis fast man ännu inte flyttat hemifrån? Är dagens studenter verkligen lågbegåvade och varför är barbapappa en sådan bra målbild? På slutet går Anna ut på etikens stigar och undersöker om ändamålet verkligen helgar medlen.

2023-10-19
Länk till avsnitt

329. Helljus och sträckbänk

Äntligen dags för QnA och utrymme för jättejätteviktiga frågor! Vad skulle Lena göra som privatdetektiv, varför använder hon eltejp i spaning och hur smiter hon undan polisen? Anna går all in på tekniknörderi, kroppens motståndskraft och not so fun facts om tänder. Det blir även lite tuffa omkörningar och Christer Pettersson innan Lena lackar ur på konsert.

2023-10-12
Länk till avsnitt

328. Det frusna liket

Torsdagscaset är ett ruskigt mord i det Sverige som för hundra år sedan var hårt och ack så svårt. Medan svälten sliter i folket ligger en man på golvet i sitt hem: död, stelfrusen och med ett hål rakt genom huvudet. Det blir ballistik, enarmade banditer och royal straight flush. På slutet känner sig Anna jättejätteuppfinningsrik. Som det heter.

2023-10-05
Länk till avsnitt

327. Sadism

Den här veckan byter Anna falsettrösten till kraxrösten och tar med Lena på en resa i sadistens hjärna där njutning och sexuell upphetsning nås genom att se andra plågas. Vi klargör hur våldshandlingarna kan se ut (triggervarning!), hur sexualsadisten skiljer sig från BDSM-utövaren och om man kan samtycka till att strypas till döds. På slutet försöker Lena ta sig in i telefonkön. Alla dagar under en vecka. Och misslyckas.

2023-09-28
Länk till avsnitt

326. Män och våld

Veckans avsnitt utgår från en rapport om män, maskulinitet och våldsbejakande extremism. Till vår hjälp har vi en expert på ämnet som hjälper oss att navigera mellan incels, misogyna män, vikingar och ofeministiska vänsterextremister.

Vem är allas perfekta fiende? Vad har Lena att göra med VAM? Och Anna undrar hur Australien egentligen stavas i den jättejätteviktiga listan.

2023-09-21
Länk till avsnitt

325. Münchhausen by proxy

Veckans avsnitt närmar sig en särskild typ av ondska. Mödrar som tillfogar sina barn kroppsskada, fabricerar sjukdom och ihärdigt tvingar på dem ingrepp och vårdinsatser- helt i onödan. Munchausen by proxy får Jinghedes fulla fokus när hon tar oss med till de utsatta barnens verklighet med gift i maten, spikar i öronen och fejkade astmaanfall. Ljungdahl lackar ur på en annan typ av kärring- vem är det som har haft torsk i micron?

2023-09-14
Länk till avsnitt

324. Seriemördaren på Östra Sjukhuset

Den här veckan beger vi oss hösten 1978 och tillbringar 99 dagar inlagda på sjukhus. Mysteriet tätnar när rad gamla människor plötsligt insjuknar, kvävs och avlider inför ögonen på personal och anhöriga. Efter alldeles för många märkliga händelser står det till slut klart att avdelningen anställt Sveriges främste seriemördare, som i skydd av sitt arbete kunde härja fritt som en ?killer nurse?. Vad karaktäriserar seriemördare som dras till sjukhusmiljöer och vilka tänkbara drivkrafter inverkar i gärningsbeteendet? På slutet tar vi oss från Malmö och ger oss in i cavum oris!

2023-09-07
Länk till avsnitt

323. Polisflyget

Veckans avsnitt utspelar sig en bra bit från marken. Tillsammans med polisflyget ska Lena och Anna ut på biljakt, söka efter försvunna personer och landa på små små gräsplättar för att rädda liv. Det blir coola värmekameror, samverkan med kreti och pleti och nödlösningar vid haveri. Plötsligt knackar någon på fönsterrutan- var kom han ifrån!? Rövhatten hittas inte i skyn utan på rälsen.

Kolla in 112-appen: https://www.sosalarm.se/112-och-andra-viktiga-nummer/112-appen/

2023-08-31
Länk till avsnitt

322. Terrorhotet

I veckans avsnitt blir det fokus på den förhöjda terrorhotsnivån, vad den innebär och bottnar i. Strategin framöver går ut på att förebygga, förhindra och försvåra terrorattacker men vad innebär det på samhällsnivå och för den enskilda? Hur är man sunt vaksam, ska man undvika folksamlingar och hur kan man mentalt förbereda sig för det allra värsta? På slutet blir det fokus på ett helt annat brottsfenomen och dess bakomliggande, ibland obegripliga, drivkrafter.

2023-08-24
Länk till avsnitt

321. Sveas nya lagar

Anna och Lena är tillbaka och rivstartar hösten med att prata om nya lagar som trätt i kraft under sommaren. Agendan är tydlig, fler ska sitta i fängelse under längre tid och gängkriminaliteten ska bekämpas på alla plan. Kommuner ska svettas, blod ska sparas och barn ska utredas. Frågan är vilka effekter svingandet av de lurviga på lokal kan väntas få. På slutet avslöjar Lena det bedrägligaste av alla beteenden!
2023-08-17
Länk till avsnitt

320. Källarmordet - del 2

Jakten på Cora Crippens mördare fortsätter! Hennes make har plötsligt gått upp i rök tillsammans med älskarinnan Ethel. Tipspengar utlyses och jakten engagerar stora delar av Europa. Plötsligt gör Kapten Henry Kendall en spännande iakttagelse mitt ute på en lyxkryssare på Atlanten. Fadern och sonen Robinson hamnar snart under lupp men frågan är: har Kendalls tips nått Scotland yard och är Dr Crippen verkligen den skyldige mördaren?
2023-07-13
Länk till avsnitt

319. Källarmordet - del 1

Året är 1910 och den excentriska Cora försvinner spårlöst från London och ett platoniskt, om än stormigt, äktenskap med Dr Crippen. Förklaringarna är många, likaså de inströmmande tipsen. Med hjälp av en skicklig detektiv lyckas man hitta henne- eller vad som en gång varit hon. I en källare anträffas kvarlevorna efter en person, men någon har minst sagt försvårat utredningen och identifieringen. Huvud, händer, fötter och varenda ben saknades. Välkomna till del 1 av Källarmordet.
2023-07-06
Länk till avsnitt

318. Mannen i tunnan - del 2

Ett långt stenkast ifrån sjömannens enkla boning på Klippan anträffades en tunna vari en sönderbråkad kropp låg inkilad. Den förvunna Herr Amilon var rånad, mördad och skändad innan han begravts i Hammarbysjön. Den framstegsvänlige detektivkommissarien Westling var tvungen att ta hjälp av okonventionella förhörsmetoder, nyfikna grannar, sin egen envishet och proffsen hos Scotland Yard för att till slut fånga mördaren. Blodfläckar, brottsverktyg och importerat kött bidrog tillsammans till en komplett utredningen. Men vad var egentligen motivet? Dagens avsnitt är sponsrat av Anyfin: Med koden "omdk" får du första månaden räntefritt. Ansök genom att klicka på länken nedan eller ladda ner appen. https://anyfin.info/omdk
2023-06-29
Länk till avsnitt

317. Mannen i tunnan - del 1

Det är sommar och vattnet glittrar runt om Stockholms alla öar. En sensommardag i augusti år 1901 försvinner en man spårlöst och hans rödgråtna fru kliver in på polisstationen och vädjar om hjälp. Här börjar jakten efter svar. Man letar i stadens smutsigare kvarter, frågar runt bland kreti och pleti samt lyfter på varje sten. Det är tillslut med hjälp av en spion på ett utedass samt några modiga vänner som mysteriet med den försvunne mannen får sin lösning. Välkomna till del 1 i berättelsen om ?Mannen i tunnan?
2023-06-22
Länk till avsnitt

316. Den djupa staten

Veckans avsnitt ägnas åt knasbollarna som tycker att demokrati och mänskliga rättigheter är blaha blaha. Narrativen ändras snabbt, rasismen sprids och de mänskliga rättigheterna är under lupp när de högerextrema är i farten. Vi besöker ett gym i Värmland, olika demonstrationståg på stadens torg och en alldeles särskild tunnel som av okänd anledning är the center of attention. Jonathan Leman från Expo gästar podden och sprider kunskap. Anna åker till Buffalo där Buffalo gör Buffalo och sen lite Buffalo. Dagens avsnitt är sponsrat av Anyfin: Med koden "omdk" får du första månaden räntefritt. Ansök genom att klicka på länken nedan eller ladda ner appen. https://anyfin.info/omdk
2023-06-15
Länk till avsnitt

315. Bakom murarna - del 1

Den här veckan beger vi oss in bakom murarna och tar hjälp av en expert när vi lär oss om kriminalvårdens viktiga uppdrag! Vi börjar med att reda ut plitbegreppet - vad det är, hur man blir det och dess roll. Därefter blir det fokus på hur straff verkställs, vad man får ta med sig in på kåken, hur en dag bortom friheten kan se ut och vad som händer vid muck, förlåt frigivning. Vi dödar också myter! Avtjänar man verkligen ?bara? två tredjedelar och är maten på våra fängelser bättre än den vi ger våra gamlisar? På slutet får citykärnorna en släng av sleven!
2023-06-08
Länk till avsnitt

314. Hotet i den bakre vågen

Veckans avsnitt är en mörk historia. Det handlar om hotet här och nu och den framtid vi dundrar in i. Högerextrema krafter blåser med full storm samtidigt som IS åter är på frammarsch. Justitieministern och säpo är oroliga för de extrema vågskvalp som kluckar ikapp med våldsbejakande höga vågor.
2023-06-01
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.