Sveriges 100 mest populära podcasts

Över min döda kropp

Över min döda kropp

Över min döda kropp - True crime på riktigt! Anna Jinghede och Lena Ljungdahl har ägnat hela sina yrkeskarriärer åt att nörda ner sig i krim. Med spaning, utredning, kriminalteknik och dödligt våld som expertområden lotsar de lyssnarna genom rättsväsendets alla hörn. Med rapp dialog, starka åsikter och tung fakta vänder och vrider de på brott och straff och fenomen som engagerar och förbryllar. Alltid rätt men aldrig tråkigt! Bli lärd, bli äcklad och bli road varje torsdag. En gång i månaden får ni också ett avsnitt av "På spaning med Ljungdahl, Jinghede och Broddare" exklusivt på Podplay, där Meta Broddare som spaningsledare får Anna och Lena begrunda och besudla livets gåtor. De gräver sig ner lager för lager och blir ofta förvånade över vad som hittas. Nya avsnitt varje torsdag.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv/podcast/167899/over-min-doda-kropp

Avsnitt

314. Hotet i den bakre vågen

Veckans avsnitt är en mörk historia. Det handlar om hotet här och nu och den framtid vi dundrar in i. Högerextrema krafter blåser med full storm samtidigt som IS åter är på frammarsch. Justitieministern och säpo är oroliga för de extrema vågskvalp som kluckar ikapp med våldsbejakande höga vågor.
2023-06-01
Länk till avsnitt

313. Ormdråp och jakten på Bambi

Inte mindre än TRE intervjuer hinns med i veckans avsnitt när djuren åter står i fokus. En eftersöksjägare med hjärtat på rätt ställe som letar klövdjur och hål i staketen. En välsminkad polisryttare som greppar folk i nacken och kör barnvagn. Och sist men inte minst! Sveriges största djurvän som få Lena att börja sjunga ?Oh Mama!?. Anna går all in på inception och gör en lista i en lista i en lista i en lista.
2023-05-25
Länk till avsnitt

312. Osthyvelsmordet

Den här veckan drar Anna och Lena till 1950-talet och bevittnar ett fasansfullt mord som verkligen kryper in under huden. Vi går i Otto Wendels fotspår och besöker brottsplatsen, obduktionen och rättsalen. Vem var Olle Snurr och vad fick honom att begå en så grym våldsgärning? På slutet öppnar Bambi upp tårkanalerna på Lena och hon lackar ur på en viss samhällsfunktion.
2023-05-18
Länk till avsnitt

311. Digitala spår

Humint, osint och en besvärlig kombination av AI och metaverse ställer denna vecka till det ordentligt. Framtiden har aldrig känts stökigare än precis just nu. Vem är du? Vem är jag? Parallellt levande charader! Goda och onda aktörer utnyttjar samma information och de digitala spåren finns överallt. Vissa leder till en efterlyst person, och andra leder rakt in i ditt hem och dina tankar? Den personliga integriteten är snart spårlöst försvunnen när allt kopplas samman till ett allsmäktigt nät. Lena är jättearg och Anna skrattar jättejättemycket.
2023-05-11
Länk till avsnitt

310. Q&A Juridik - part 2

Veckans avsnitt tar vid där det föregående avslutades. Fler frågor kräver svar och klurigheter ska trasslas ut till ett någorlunda rimligt resonemang. Brott begås i ingenmansland, storebror ser till att du har händerna på täcket och polisen tvingar folk att åka plingplingtaxi till plåsterhuset. Anna längtar efter att göra inskränkningar i individens sfär till förmån för den brottsutsatta. Lena skjuter dödande skott av barmhärtighet och utser svensken till planetens konstigaste art. På slutet listas de där hälsningarna som aldrig borde ha skickats.
2023-05-04
Länk till avsnitt

309. Q&A Juridik

Den här veckan tar vi revansch för förra veckans radiotystnad och besvarar era juridikfrågor! Vi ger vår syn på rimligheten i att grundlöst hitta skäl att försöka fria barnmördare som dömts bortom rimligt tvivel. Därefter blir det boffning av torrschampo, militärpolisens befogenheter, påtvingade umgängen med våldsamma föräldrar, prästers avsteg från den absoluta tystnadsplikten vid brott och mycket mer. Trevlig lyssning!
2023-04-27
Länk till avsnitt

Tillfälligt avbrott

Denna vecka är avsnittet som mellanbocken Bruse. Varken modig eller smart. Varken liten eller stor. Varken full av idéer eller handlingskraft. Nej, avsnittet är i princip ingenting alls. Men så blir det ibland. Och det är också okej.
2023-04-20
Länk till avsnitt

308. Penningtvätt

Veckans podd ger sig ut på jakt efter pengarna. Vi följer sedelbuntar, kryptovalutor och värdepapper på dess väg från smutsigt till skinande rent. Stora summor färdas in och ut ur landet via legala system, ljusskygga samarbeten och en och annan tarmkanal. Gatulangare, skatteplanerare, rånare och miljonärer har en sak gemensamt- cash is king! Lena har träffat en penningstvättsexpert och Anna har hittat ett par spännande investeringsmöjligheter.
2023-04-13
Länk till avsnitt

307. Dubbelmördaren - Del 2

Efter 12 år har morden på Helén och Jannica hunnit bli kalla. Samtidigt har tekniken gått framåt och utredningsmetoderna likaså. Nu gör en hungrig spaningsledare omtag och går till botten med uppslag. Men det är inte förrän Monica Olhed Hansson går på kalas som det stora genombrottet kommer och eftersökandet av den 29:e mannen inleds, topsningar sker, sommarstugor rivs upp och åtal väcks.
2023-04-06
Länk till avsnitt

306. Dubbelmördaren - Del 1

Case-torsdag! Vi ger oss denna vecka oss på ett case som gick från stekhett till ett ?kallt fall?. Många var utredarna som med näbbar och klor försökte lösa mysteriet med den kidnappade, misshandlade och mördade flickan Helén. Anna går noga och balanserat igenom utredningen och de kriminaltekniska fynden. Vi jämför polisarbete och metoder nu och då samt diskuterar fallgropar och framgångsfaktorer i mordutredningar. Det blir dokumentanalys, forensisk lingvistik och ett embryo till en gärningsmannaprofil tar form. Nästa vecka kastar vi gärningspersonen i finkan med hjälp av bevis, tur och vassa förhörsmetoder. Välkomna till True Crime- på riktigt!
2023-03-30
Länk till avsnitt

305. Soc i skottlinjen

Det skjuts och skjuts. Samhället sätts i skräck, familjer sörjer och unga män dör på löpande band. Experterna från ungdomsjouren kämpar och sliter för att motverka rekryteringen in i gängen. De ger sig ut i riskmiljöerna, de jobbar hands on - uppsökande och långsiktigt. Men går alla att rädda? Funkar frivillighet? Och hur är det egentligen att jobba mitt i stormens öga? Välkomna till True Crime- på riktigt! Denna vecka med Soc-Pia och hennes kollega Oskar.
2023-03-23
Länk till avsnitt

304. ?Attentat kan ske?

Buckle up! Sverige är under attack. Omvärlden kastar mörka skuggor över landet och främmande makt snirklar sig in i våra innersta cirklar. Säkerhetspolisen litar inte på någon, de tar inte ens varandra för givet. Är det nu vi ska bli konspiratoriska? Eller ska vi benhårt hålla armkrok tillsammans för att inte falla på eget grepp? Kommer Anna att bli en agent? Vilken är Lenas mest meningslösa utbildning, och varför spelas AC/DC i Iran? Välkomna till True crime- på riktigt!
2023-03-16
Länk till avsnitt

303. Knarknytt

Den här veckan tar Lena med oss jorden runt på en timme! Det blir inspektion av lastpallar i tullfiltret, drogpåverkad sjukvårdspersonal, smärtstillning med placebo, jakt på efterlysta paddor och tillslag mot superkarteller! Anna åker mest baksäte men håller inte igen när Lena stöter på hotfulla föräldrar aka rövhattar!
2023-03-09
Länk till avsnitt

302. Njure till salu

Veckans avsnitt ger sig ut i världen på jakt efter biologiska reservdelar. Moraliska övertygelser får ge vika för desperation. Alla vill överleva- någon med hjälp av pengar, en annan vill lura döden med ett stulet organ. Statligt subventionerade mord, krångliga juridiska protokoll och Gunnar som rondellhund. Allt får plats i veckans avsnitt av Krimpoddarnas krimpodd. True crime- på riktigt!
2023-03-02
Länk till avsnitt

301. Styckmörderskan

Den här veckan får ni bekanta er med Sveriges första styckmörderska! Vi beger oss först till Söder Mälarstrand där måsarna äter på likdelar innan vi drar till Rättsmedicin i Solna för att obducera olika kroppsdelar. Till slut åker vi till Högdalen och hittar en (för?) välstädad lägenhet. Vad fick denna kvinna att begå ett till synes sadistiskt mord och senare stycka kroppen? Och vad hade hon på Münchenbryggeriet att göra? På slutet gör vi en sista halt i Nordstan. Eller var det i Mordor?
2023-02-23
Länk till avsnitt

300. Skräckhuset: Utredningen

Podden fyller 300 avsnitt och firar med ett återbesök i skräckhuset. Anna och Lena vecklar ut den robusta utredningen och finner många tilltäppta kryphål. Med hjälp av hårstrån, fonetiska forensiker och sönderklippta gardiner når ärendet en unik dom. Lena får oväntad rättshaveristisk hjälp av Anna när veckans rövhatt skola malas ned.
2023-02-16
Länk till avsnitt

299. Att skriva deckare

Äntligen det stora bokavsnittet! Till vår hjälp slängde vi in en av Sveriges bästa och mesta deckardrottningar i studion. Katarina Wennstam intervjuar Anna och Lena om skrivprocessen, debutantdebaclet och fäblessen för sanningen. Det blir mikrofilmer, branschsnack och prestationsångest innan Katarina berättar om sitt nya spännande projekt. Anna och Lena avslöjar sina rutiner kring skrivandet innan en rad mer eller mindre misslyckande listas. En pytteliten spoilervarning får nog utfärdas..
2023-02-09
Länk till avsnitt

298. Familjemord

Veckans avsnitt behandlar ett mycket svårt ämne- men hav förtröstan! Anna står stadigt i kunskap och forskning när hon tryggt lotsar oss alla in i de hem där hela familjer mördas och utplånas av papporna. Vilka är riskfaktorerna? Vad är ett utvidgat självmord och vilka är motiven? På slutet visar det sig att både Anna och Lena egentligen heter Karen.
2023-02-02
Länk till avsnitt

297. Omvändelseförsök

Veckans avsnitt sker i samarbete med RFSL! Denna vecka ryker det ur öronen på Anna och Lena. Människor ägnar sig tydligen åt att försöka omvända hbtqi-personer. Vilka är idioterna som förpestar livet för andra? Och varför? Experten Maria Tillquist från RFSL kommer till undsättning och ger sval på tal. Är det kyrkan, hedern eller fobin som är huvudproblemet? Vart går gränsen mellan brott och samtycke? Kan själavårdssamtal verkligen hjälpa och vilket stöd finns att få för drabbade? Ett väldigt viktigt avsnitt. Folkbildning på riktigt! På slutet lägger Lena i en sista växel gällande ilskan. Hon hatar tydligen matlådornas ägare.
2023-01-26
Länk till avsnitt

296. Skjutning och sprängning

Den här veckan tar Lena och Anna tag i ett av våra mest angelägna samhällsproblem - skjutningarna och sprängningarna. Siffrorna för 2022 är dystrare än någonsin och frågan är omdebatterad. Hur ser det ut i övriga Europa, hur orolig behöver man vara som medborgare och vad vilka åtgärder kan vidtas för att vända trenden? Det och mycket annat avhandlas innan Anna pratar om olika olycksbådande företeelser, såsom toalettbesök.
2023-01-19
Länk till avsnitt

295. Dödshjälp

Välkomna tillbaka. Nytt år. Nya äventyr i krimvärlden. Vi startar med en resa till både Oregon och Benelux. Svåra beslut ska tas. Men vem anses kapabel att göra det? Det blir dödliga sprutor, etiska problem och desperata anhöriga. Anna broderar ut för- och nackdelar med att själv få bestämma hur och när livet ska ta slut. Lena njuter denna vecka av att se en rövhatt i full action!
2023-01-12
Länk till avsnitt

Över min döda kropp från Podplay ? Trailer

Varje torsdag gör de två före detta kriminalinspektörerna nedslag i rättsväsendets alla hörn. Anna Jinghede och Lena Ljungdahl har ägnat sin yrkeskarriär åt just krim och kommer att vrida och vända på brott och straff, kända och okända fall samt olika fenomen som engagerar och förbryllar. Med rapp dialog, starka åsikter och tung fakta blandar de kriminalteknik, spaning med ond bråd död. Välkomna att hänga med! Över min döda kropp, true crime på riktigt!
2023-01-11
Länk till avsnitt

294. Julspecial 2022

Anna och Lena dänger in det längsta avsnittet någonsin. Det reflekteras över dåtid och framtid och varandras tillkortakommanden. Men framförallt svaras det på lyssnarnas frågor! Snutkuriosa blandas med tjack. Statsbudgeten fördelas och prestationer hyllas. Sen hoppar era favoritpoddare in i polisbilen och samarbetar kring en överförfriskad filur. God jul! Den 12/1 är podden tillbaka.
2022-12-22
Länk till avsnitt

293. Veckans spaning: En helig bägare

Årets sista spaning ägnas åt ritualerna. Eller avsaknandet av dem om Jinghede får välja. Finns det inga funktionella fördelar gör sig återkommande traditioner sig icke besvär för den pragmatiska drottningen. Ljungdahl sitter av oklar anledning på golvet och snyftar.
2022-12-19
Länk till avsnitt

292. Den ensamma terroristen

Lena sätter sig bakom ratten och gasar iväg. Via krångliga rekvisit, särskilda utskrivningsprövningar och spekulativa brott kommer veckans krimavsnitt fram till slutdestinationen. Terror. Säpo varnar för ensamagerande våldsbejakande män som inspireras av varandra. Orättvisan är upplevd, oförrätterna samlade och kränkman total. Människor dör och samhällen sätts i skräck. Och värre ska det bli. Välkomna till krimpoddarnas krimpodd. Läs mer om Anyfin här: https://anyfin.info/OMDK
2022-12-15
Länk till avsnitt

291. Veckans spaning: Underhållningsvakuum

Denna vecka bjuder på baksug. När man varit inne i en bubbla, med en intensitet som vida överstigit ?hull och hår? blir återgången till verkligheten hård och kall. Eller tyst och tom. Eller långtråkig och dötrist? eller alldeles alldeles underbar, om ni frågar Anna. Lena vill helst bara vara Sue Ellen. Läs mer om Anyfin här: https://anyfin.info/OMDK
2022-12-12
Länk till avsnitt

290. Tortyr

Tumskruvar, sträckbänk, Judasstol, järnmössa och sömndeprivering. Listan kan göras otäck lång. Den här veckan ger sig nämligen Anna och Lena i kast med något av det mest barbariska som homo sapiens ägnat sig åt, tortyr. Och trots den djupaste kränkning av mänskliga rättigheter så sker det ännu idag. Vilka utsätts och varför? Hur vanligt är det och hur kan man hjälpa överlevare? På slutet brinner Lena av på en av de värsta av rövhattar, och den här gången fanns den mitt framför ögonen på henne! Läs mer om Anyfin här: https://anyfin.info/OMDK
2022-12-08
Länk till avsnitt

289. Veckans spaning: Downstairs toupee

Meta tar revansch och återbrukar en spaning som hamnade i kylskåpet när Anna och Lena darrade på den kollektiva manschetten. De åker söderut och utforskar Malmös klimatzoner och behov av pynt. Lena oversharear och vill ej gå i barndom. Anna välkomnar utbytesmentaliteten men drar i bromsen när de anatomiska landmärkena kränks. Läs mer om Anyfin här: https://anyfin.info/OMDK
2022-12-05
Länk till avsnitt

288. Doris i kryptan

Den här veckan blir det torsdagscase! Anna och Lena får först ta sig an tre pilsnerdrickande gubbar och ett undanröjt skeletterat material. Den unge Knut kliver in i matchen och roddar i spår som inte finns, skosnören och tänkbara dödsätt. Var det så att han sköt över målet för att hitta en mördare? På slutet blir det djuriskt spännande i en jättejätteviktig lista!
2022-12-01
Länk till avsnitt

287. Veckans spaning: Ondskan

Anna fick draghjälp av ondskan när hon tillslut klev in i det filosofiska rummet. Väl där inne mötte hon onda bebisar, goda gärningar och människor med blandade avsikter. Meta rörde ihop en smet av juridik och filosofi och Lena bakade genast kakor av dumhet. Det smakade sådär, men frågan kvarstår: kan godhet ens existera utan ondska?
2022-11-28
Länk till avsnitt

286. Asfyxi och strypsex

Den här veckan kippar Anna och Lena efter luft! Strypning, hängning och blotta tanken på autoerotik ger andnöd och väcker så många frågor! Är strypningsvåld vanligt och vilka utsätts? Vad händer i kroppen vid syrebrist och hur snabbt blir det farligt? Är det möjligt att farligt farligt ändå är härligt härligt? Och hur stor bov är egentligen porrkulturen? På slutet brinner Lena av på ett viss sportevent.
2022-11-24
Länk till avsnitt

285. Veckans spaning: Läderlappen

Meta sitter i lugnan ro och fipplar med läderlappen medan hon klurar över hur hon ska spendera övriga intjänade korvören. Anna söker evidens och inser att hon själv inte är särskilt konsekvent när hon vevar vilt mellan slit och släng. Lena skäms, som sig bör.
2022-11-21
Länk till avsnitt

284. Tidöavtalet del 2: Mer hårda nypor

Det är denna vecka dags att knyta ihop säcken gällande Tidöavtalet. Ungdomarna står i centrum: de ska skyddas och omhändertas om miljön är dysfunktionell och destruktiv. Men framförallt ska de in i finkan, utan att passera gå. Det blir slopade straffrabatter, dubbla straff och hemligare tvångsmedel i mix med utökade möjligheter för myndigheter att prata klarspråk med varandra. Anna tar som vanligt barnens perspektiv och Lena är irri på obefogad förvåning. Och vad heter egentligen Sloveniens huvudstad?
2022-11-17
Länk till avsnitt

283. Veckans spaning: Je suis blodigel

Delad anka är dubbel glädje, eller? Meta bekänner färg och berättar om sin fäbless för skeva ägarförhållanden. Hon åker snålskjuts genom livet men resan verkar vara gemytlig för alla inblandade. Anna vill bli utnyttjad mer och är ?up for grabs? om det innebär gos med nos. Lena tänker på Mr Music.
2022-11-14
Länk till avsnitt

282. Tidöavtalet del 1: Hårda nypor

Anna och Lena kastar sig över Tidöavtalet och dess elva dedikerade sidor om kriminaliteten. De fyra samarbetande partierna har kommit överens om hur samhället ska bli tryggare och mindre drabbat av grov brottslighet. Krimpoddarnas krimpodd synar förslagen och hittar hårda nypor, offensiva lösningar och trånande blickar över Öresund. Anna kämpar för att hitta förankring i vetenskapen och Lena brottas med de försvårande juridiska aspekterna. Och de hann halvvägs, välkommen till del 1 av krimexperternas genomgång av Tidöavtalet.
2022-11-10
Länk till avsnitt

281. Veckans spaning: Är du lättimponerad?

I veckans spaning lockar Broddare fram en stor händelse. Anna och Lena inser att de delar en egenskap- men som tyvärr är värdelös. De är båda otroligt svåra att imponera på. Därav går de miste om magiska skogar, hänförda upplevelser och ett och annat dopaminpåslag. Finns det någon lösning?
2022-11-07
Länk till avsnitt

280. Livepodd: Myter och motorsåg

Den här veckan drar Anna och Lena igång motorsågen och slaktar myter! Det blir fula gubbar i skåpbil, asätande skalbaggar, ligg på polishus, hårdare straff och allt detta sker i liveformat, i LED-upplyst rum och i sällskap av duktiga Karin, chat-kungen, gamla Bettan och Eric Cantona - ja, alla ska med!
2022-11-03
Länk till avsnitt

279. Veckans spaning: En herrfrisyr tack

Broddare kliver in på salongen och skapar köttslig förvirring. Saxar och blickar byts över hennes huvud som fortsatt ställer till oreda. Kvinnor undanbedes, även med kläder på underkroppen när de lyckta dörrarna till herrsalongen öppnas. Anna pratar om allt med Josef Fritzl och Lena har dragit utomlands. Allt får plats i veckans okrimmigaste spaning, välkomna!
2022-10-31
Länk till avsnitt

278. Död till havs

Det är case-torsdag och Anna och Lena tar ångbåten ut i Saltsjön och nystar i mordet på en ung kvinna. Det bläddras i kartotek, analyseras läskeblask och sträcks upp en matros innan gåtan får sin förklaring. På slutet tar Lena med oss till ett helt annat element och bjuder på rövhatt!
2022-10-27
Länk till avsnitt

277. Veckans spaning: Vem vann?

Vi vann! Joho! Vi vann visst! Är det fint eller fult att ge upp? Vill tävlingsmänniskor dra med sig andra in i fördärvet eller är de en källa av inspiration? Är rädslan att förlora det som tar udden av sötman att vinna? Varför sitter Lena på puben och varför vägrar Anna att prata med någon på flera timmar?
2022-10-24
Länk till avsnitt

276. Men durå!

Anna och Lena fortsätter att rota i verktygslådan efter rimliga hjälpmedel för att hälla grädde på konflikten. De hittar en salig blandning av humor, strikta gränser, stora öron och en och annan räv att placera där bakom. Lena får utslag av mailen och Anna tar på sig den diplomatiska kappan för att ge sig ut på jakt efter internationella konflikter av episka mått.
2022-10-20
Länk till avsnitt

275. Veckans spaning: Talk to me baby

I veckans spaning pratar Anna och Lena om vuxna människor som pratar med andra vuxna som om de vore barn. Är det charmigt eller rent av ofriskt? Fyller det ett syfte att bli sitt jobb eller är det bara ett effektivt sätt att reta gallfeber på sin omgivning? Bör man beställa pizza med samma ton man avlägger sjöväderrapport eller hemställa om mjölken vid köksbordet? Och hur låter egentligen världens smartaste flygvärdinna?
2022-10-17
Länk till avsnitt

274. Hot, våld & hämnd

Spegel spegel på väggen där. Har du kontroll över dig själv? Är du en person som påverkar konflikter negativt? Vem har ansvar för din säkerhet och vad händer om vargen inte kommer? Veckans avsnitt utspelar sig i hotellkorridorerna och i gränslandet mellan hot och våld. Och Annas lista tvingar Lena erkänna njutet av hämndens sötma.
2022-10-13
Länk till avsnitt

273. Veckans spaning: Det är lugnt, det är lugnt

Veckans avsnitt kikar lite extra på polaren som går genom livet med den imaginära pitten först. Hen som kommer till undsättning, släpar hem och städar upp. Den snälla polaren, den agentromantiska vakten och han som står på innergården med fickorna fulla av tips. Alla får plats när Anna och Lena konstaterar att det är lugnt!
2022-10-10
Länk till avsnitt

272. Kvacksalveri

Örtbrygder, fiffibastu, persiljeomslag och plaststruprör. Vägarna till fysisk och psykisk hälsa är omtvistade och många. Anna navigerar och nyanserar förhållandet mellan skolmedicinen och olika KAM-metoder medan Lena funderar på vart gränsen går mellan dumhet, desperation och rena brottsliga gärningar. Det blir patientfokus, evidensjakt och grov misshandel innan årets största rövhatt utses.
2022-10-06
Länk till avsnitt

271. Veckans spaning: I dåligt sällskap

Jesus vandrar förvirrat gata upp och ner medan semesterfiraren omvärderar sina spontanköp. Det blir kalasbrallor, cyklande penisar och avsaknad av sex sorters kakor när Ljungdahl och Jinghede söker sällskap i veckans spaning.
2022-10-03
Länk till avsnitt

270. Kyss Karlsson!

Case-torsdag!! Premiär för ÖMDK 3.0 som från nu kör ett case sista torsdagen varje månad. Anna och Lena slungas denna gång tillbaka hundra år i tiden och finner en galen man i skuggorna. Knivar huggs, bevis slarvas bort och fördomar skickar utredningen åt fel håll. Som vanligt stannar de upp och begrundar polisarbetet nu och då. Lena hörde ingenting på grund av den ogemytliga ljudmattan av kropp och fasoner i vidrig samklang.
2022-09-29
Länk till avsnitt

269. Veckans spaning: Ge mig skröfset

Veckans spaning börjar i det kompakta mörkret men färdas sedan stabilt framåt med Broddare i förarhytten. Anna och Lena får bekanta sig med skröfset: de bortvalda, kantstötta och ibland utsorterade men ack så intressanta tingesten i livet.
2022-09-26
Länk till avsnitt

268. Nato

Den här veckan befäster Anna och Lena de transatlantiska relationerna genom en duvning på ämnet NATO. Varför bildades NATO och hur funkar det egentligen? Vår expert Mikael Tärnlund ger sin syn på saken och utvidgar begreppet till att gälla oss alla och inte bara försvarsmakten. Sveriges nutid och framtid som medlemsland får också fokus innan Anna jobbar SOLO och bjuder på mer och mindre minnesvärda minneslistor.
2022-09-22
Länk till avsnitt

267. Veckans spaning: Obligat mutualism

Meta Broddare skapar denna vecka både kväljningar och hjärtklappning då vi ska leva i symbios med både levande och döda ting. En zombiepublik lockar fram en existentiell kris för Lena som ändå får igång Newtons pendel. Anna tar med sig sitt förnöte på kalas, men frågan är om den bästa versionen av henne är i fara?
2022-09-19
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.