Sveriges 100 mest populära podcasts

Rockhyllan

Rockhyllan

Rockhyllan - med Anders Hafslund, Danne McKenzie och Pastor André

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

Array

Avsnitt

139. Rockhyllan - Relationsexperten Jacqueline Joo

Parrelation kontra att vara i band, jämförelser och likheter. Relationsexperten och KBT-terapeuten Jacqueline Joo ger tips på hur du agerar efter smekmånadsfasen med skriva låtar och repa. Den ohälsosamma mysbyxdöden, när du ger upp jeansvästen mot en laxrosa piketröja i replokalen och inför gig. Även hur länge du behöver vänta innan du ger dig ut på musikens svar på Tinder; auditionen efter att bandet gjort slut med en medlem.
2021-11-11
Länk till avsnitt

Rockhyllan Ringer en vän del 3 - Coop Records Gotland

En gös och en obskyr vinyl. Varukorgen ser annorlunda ut men så är inte heller Coop Records Gotland en vanlig matvarubutik. Med fäbless för "ovanlig" black metal och psykadelisk musik som gör livet lite mindre verkligt är det Sveriges mest ovanliga skivaffär. Förmodligen den enda kombinerade fisk- och skivavdelning i världen.
2021-10-29
Länk till avsnitt

138. Rockhyllan - Bandet AB med Lord Ahriman från Dark Funeral

Skriva musik, repa och släppa första plattan. Du lever drömmen. Plötsligt väntar bokningsbolag, avtalssignering okända skivbolag och juridiska termer. Vad gör du? Gitarristen Lord Ahriman i anrika Dark Funeral gästar Rockhyllan och delar med sig av vilka minor som är värst att trampa på i den juridiska djungeln. När bandet övergår mer till ett företag gäller det att ha koll på läget så att du inte blir blåst på pengar och speltillfällen.
2021-10-07
Länk till avsnitt

137. Rockhyllan - Frilansliv i musikvärlden med Eric Gjerdrum från Crashdïet

Häng med på säsongsavslutning och hattfest tillsammans med den fantastiske Eric Gjerdrum/Eric Young från Crashdïet! Vi pratar om hur det är att leva frilansliv och allt vad det innebär. Dessutom rejält med musiktips, domslut om vem som får åka med i bussen och svårslagna historier från vägarna! Tack för att du hängt med oss en säsong till, vi hörs igen till hösten! Ha en riktigt MÅS sommar! (Lyssna så förstår du...)
2021-06-17
Länk till avsnitt

136. Rockhyllan - Bakom kulisserna bland världens största rockband Iron Maiden

En historia berättad för första gången efter 36 år med Iron Maiden - Steve Harris livvakt Peter Lokrantz gästar Rockhyllan! Behöver vi säga mer!?...jo förresten, han har knäckt nacken på Axl Rose också.
2021-05-12
Länk till avsnitt

135. Rockhyllan - All PR är bra PR? - Med promotion managern Jenny Walroth

Häng på när vi reder ut hur artister lyckas nå genom bruset, hur många stygn du måste sy för att få vara med i tidningen OKEJ och om hur mindre lyckade PR-kupper kan gå. Dessutom massor med tips på musik för dig att upptäcka. En skopa promotion helt enkelt!
2021-04-29
Länk till avsnitt

134. Rockhyllan - Gitarristen med Fredrik Åkesson från opeth

Följ med när vi får besök av mästergitarristen Fredrik Åkesson för att få ta del av hur vägen till den ädla rockscenen kan se ut. Vi skall även reda ut en stark känsloladdad historia mellan Fredrik och Danne, leka "Ace eller Angus" och dela ut livsviktiga tips till dig som kämpar med ett instrument. Rockhyllan har hela listan!
2021-04-08
Länk till avsnitt

133. Mappe från Candlemass

Att konstant vara en underdog och spela i ett band ingen annan ville lira med till att vara nominerad till en Grammy! Mappe från genreskapande Candlemass gästar och ger sin bild av Doom Metal och berättar hur det var att spela som enda icke thrashband på thrash metal festivaler. Hur vägen från musiken ledde till busringningar och sålda klenoder... Det blir släppigt och fuzzigt!
2021-03-11
Länk till avsnitt

132. Rockhyllan - Money Money med Magdalena Kowalczyk från Lyxfällan

Bara för att du är en snuskigt rik musiker som håvar in deg på sålda t-shirts och vattentäta lakan betyder inte det att du har tillräckligt med pengar! Följ med när vi tillsammans med Magdalena Kowalczyk från TV programmet Lyxfällan ger de pengarspenderande rockstjärnorna ekonomiska spartips. Rockhyllan har även hela listan på smarta & dumma köp!
2020-11-19
Länk till avsnitt

131. Rockhyllan - 1977

Spänn fast säkerhetsbältet när Dannes tidsmaskin tar dig till ett händelserikt musikår där flera band och artister startar och släpper klassiska album som idag ses som milstolpar! Stam från Mustasch är tillbaka med Stams rullar där både TV och film avhandlas. Hej och välkomna till 1977!
2020-11-05
Länk till avsnitt

130. Rockhyllan - Master of Puppets med Björn Carlberg

Med en hand upp i röven presenterar vi dockteatergeniet Björn Carlberg (Operation Klotty, Kjell & Ungdomspensionärerna) som röstlägger rockens heliga maskotar. Den tusenåriga frågan om huruvida Iron Maiden Eddie har en charmigt varm värmlänsk dialekt eller en bestämd och rak östgöta dialekt besvaras. Rockhyllan ger hela listan på maskotarnas röster inom rocken!
2020-10-08
Länk till avsnitt

129. Rockhyllan - Bildproducenten Magnus Stenvinkel

Kamera 1 redo 3...2...1 - Vi får besök av bildproducenten Magnus Stenvinkel som aldrig har somnat på jobbet! Han reder ut vad en "snygg och bra" produktion är samt delger hur en paniksituation kan hanteras.
2020-09-24
Länk till avsnitt

128. Rockhyllan - Patrik Arve (Teddybears & Nya Krösus m.m.)

Höstpremiär med mångbandskonstnären Patrik Arve! (Teddybears, Nya Krösus & The Swedish Tiger Sound) Elegant surr om frisbeegolf och annat trädgårdssportande som black metal-boule och krocket! Dessutom krossade armar, fladdrande ögonbryn och en rejäl skopa musiktips!
2020-09-10
Länk till avsnitt

127. Rockhyllan - Panelen

I säsongsavslutningen bjuds det på en angenäm uppgift för "panelen" som ålar sig över Kurt Cobains gitarrförsäljning i prisklassen "jo jag tackar" och glädjebeskedet att konserter numera är tillåtna igen...för växter! Det blir även en djupanalys på Metallicas karriär samt framtidens konsertupplevelse via drive-in-gig! Tack för att du hänger med oss!
2020-06-25
Länk till avsnitt

Rockhyllan - Ringer en vän del 2 - Dregen

Rockhyllan tar pulsen på vad som händer i Dregens liv.
2020-06-03
Länk till avsnitt

126. Rockhyllan - Resor med Melker Becker (Mel B)

Vågar du följa med på otäcka reseäventyr utan försäkring? I så fall välkomnar vi dig kallt till de dödas flytande minnesplats, världens största haunted house och en stördykning 80m ned i underjorden! Reseledare för dessa makabra resemål är vår kompis Melker Becker...Spänn fast dig även om det inte hjälper!
2020-05-14
Länk till avsnitt

Rockhyllan - Ringer en vän del 1

En titt i backspegeln när Rockhyllan ringer en vän...del 1
2020-04-30
Länk till avsnitt

125. Rockhyllan - Backline STHLM

Vilken svensk kändis hyr en tvättbräda? Vilken kroppsdel kan du bryta med en hammondorgel och hur många trummor behöver du ha på ett backline-företag? Häng med på oväntade äventyr med Rickard Gustafsson från Backline STHLM!
2020-04-06
Länk till avsnitt

124. Rockhyllan - Frilansmusikern Anders Hedlund

Det bjuds på rytmiska takter i Rockhyllan när tre trummisar skall samsas om utrymmet. Fokus hamnar dock på frilansmusikern Anders Hedlund som b.la har tio säsonger i TV-programmet "Så mycket bättre" i bagaget. Hur fungerar det med olika jobb och vågar du tacka nej med rädsla att någon annan tar "din" plats! Smaklig lyssning!
2020-03-19
Länk till avsnitt

123. Rockhyllan - Friåkning

Spänn fast bältet och häng med på friåkning när DU är gästen! Du ställer frågorna och Rockhyllan har, såklart, alla svar! Det blir roliga historier över telefon och massvis med lyssnarfrågor. Dessutom skall världens äldsta fejd begravas!
2020-02-20
Länk till avsnitt

122. Rockhyllan - Klädmärken med Mats Andersson från Indigofera

Nytt år och en total stiländring av kläder! Måhända något överdramatiskt men i säsongspremiären får du höra allt kring skapandet av ett klädmärke. Vad krävs för att etablera sig på marknaden och vilka stjärnor tror du har ett eget märke? Passion är ett sammanfattningsord och Mats Andersson från Indigofera ger sin syn och berättelse på vad som krävs.
2020-02-06
Länk till avsnitt

121. Rockhyllan - Julavslutning

I kunglig stil vi radar upp rimmen i fil...ja du fattar. Rockhyllans årliga uppesittarpodd ute nu! Det blir en ORGIE i rim på alla förfrågningar vi fått in. Tack för förtroendet i år igen!! Dessutom rankar vi såklart årets julöl och testar pepparkakor med pålägg! Gäst: Rockhyllans egen adoptivson och rim-Jedimästare David Mortimer-Hawkins. Goo' jul och tack för i år!!
2019-12-19
Länk till avsnitt

120. Rockhyllan - Frontfigurer med Björn Strid

Häng på när vi får besök av Björn Strid, frontman i både Soilwork och The Night Flight Orchestra! Vi snackar om vad som kan tänkas vara nyckeln till framgång för en frontfigur. Är det något du föds till eller kan du växa in i rollen och hur funkar det att byta roll som sångare i helt olika band? Hör mer om detta, veckans true (världsnyhet!!), musiktips och viktiga råd! Ställ dig längst fram på scenen, greppa stativet och lyssna där du hittar poddar! //Hafslund, McKenzie och Pastor André
2019-11-28
Länk till avsnitt

119. Rockhyllan - Musikens reseledare Urban Näsvall

Bakom många bands stora framgångar finns det speciellt en person som hjälper dem lite extra mot stjärnstatusen på scen. Hen får sällan de stora rubrikerna och deras jobb är att lösa bandets problem, både på och utanför scenen! De organiserar bandets boende efter spelschemat och löser så att de tar sig från spelställe till spelställe. De agerar som en extra förälder eller som det heter på branschspråk, "tour manager" Följ med när Urban Näsvall "Tour manager " & "Production Manger" på Sweden Rock Festival ger en bild av vad hans jobb handlar och går ut på. Urban bjuder på en gripande berättelse om en döende mans sista önskan samt en hårresande batalj om när Ronny James Dios fru försöker få en aggressivt busig Tony Iommi att lugna ned sig.
2019-11-14
Länk till avsnitt

118. Rockhyllan - Musiknyheter med Melker Becker

Det var en gång för länge länge sedan, när du med iver satt nedsjunken i din plädsoffa och räknade sekundrarna på ditt armbandsur för att inte missa ditt favoritmusikprogram på TV. En tid då du, likt ett buffébord, blev serverad de allra senaste musiknyheterna, coolaste låtarna och de lortigaste skvallret... Minns du tiden när ZTV och MTV News Europe härskade med musiknyheter? Avsnittet tar tillbaka musiknyheterna och ger dig det "senaste" surret om vilka som blivit invalda i Rock n roll hall of fame, det läskigt barnsliga och fascinerade twitterkriget samt hur Guns N´Roses sprängde miljardgränsen 2019. Vi får besök av TV-profilen och Rockhyllankompisen Melker Becker som delger historien kring dokumentären "Bocksagan" som är ett stycke av ond bråd död! Veckan true är någonting utöver det vanliga!
2019-10-25
Länk till avsnitt

117. Rockhyllan - Recensenten Sofia Bergström

Pennan glöder... I veckans avsnitt är pennans utvalda slottsfäktare, Sofia Bergström, journalist och musikrecensent på Aftonbladet, på plats för ge sin berättelse om hur livet som recensent är. Vilken uppgift har denne och är en recension en sanning eller bara en åsikt? Näthat till trots, så bemöts Sofia utav väldigt mycket kärlek också men visst svider vissa ord så hur förhåller du dig till det hat som finns? Svårast av allt är nog ändå att ge betyg på nya albumsläpp och konserter! Vad krävs för att få en 5:a!?!? Släpp pennan och spetsa öronen!
2019-10-10
Länk till avsnitt

116. Rockhyllan - Firar 30år med Globen!

Fore!! Kanske var det ditt första ord när världens största sfäriska byggnad stod klar! Välkommen tillbaka till året där Milli Vanilli var den tredje mest spelade artisten på Trackslistan, serien The Simpsons hade TV-premiär och Tyskland blev ett enat land genom Berlinmurens fall. Välkommen till 1989, året då Globen föddes! Globen som varit med om det mesta, inledde sitt första år med en mässa ledd av påven Johannes Paulus II för att 30år senare stoltsera med en helt annan mässa ledd av Cardinal Copia från Ghost! Häng med på en 30-årig resa i vår rundaste arena bland minnesvärda gig och udda händelser! Dessutom en dykning på vad som hände under just 1989 - gör som Tommy Nilsson, skråla med i "En dag" och alla andra låtar Rockhyllan fått på huvudet i detta avsnitt.
2019-09-26
Länk till avsnitt

115. Rockhyllan - Grillskola med Anders Fridén

Nu är det 10 månader kvar till grillsäsongen tar eld igen! En mening som avsnittets gäster med aggressiv passion spottar och fräser mot. Grill och säsong är ju två ord som inte bör finnas i densamma mening, ty grilla, det gör du året om! Grillmästaren Anders Fridén, till vardags frontman i In Flames, tillsammans med bryggmästaren Mattias Hammenlind lotsar dig genom allt som har med grill att göra. Vilket kol, om det ens är det som skall anvädas, är bäst? Går det att tända elden utan en dunk tändvätska och hur ser grillmerch ut? Förutom många härligt lyssningsbara musiktips, även en ny programpunkt i "Veckans true" Som grädde på moset, har Rockhyllan kommit över hela listan på de bästa grillrestauranger! På med grillvantarna och låt smaklökarna svettas!
2019-09-12
Länk till avsnitt

114. Jakten på Rockhyllan-whiskeyn!

Häng med på äventyr till Dublin där vi besöker Teeling Whiskey för att, förutom att ta reda på hur det går till att göra whiskey, välja ut vårt eget fat som kommer till Sverige i höst!! Vi börjar med ett snack med Master Blendern Alex för att höra hur alla olika smaker kan fås fram för att sedan dra ut på den irländska landsbygden och klättra runt som småbarn i leksaksbutiken och borra bland 17000(!!) fat! Allt för att hitta vår egen Rockhyllan whiskey! Därefter drar vi tillbaka till Dublin med de slutgiltiga kanditaterna och gör det stora valet! Det blir rapporter både direkt från hotellet och destilleriet där du även får höra Darran från Teeling berätta om vad det är vi egentligen har valt ut! För att fira det hela drar vi även ut på krogrunda i Dublin och hamnar på ett...silent disco! Missa inte resedagboken, lyssna där du hittar poddar nu! Tack till våra kompisar på tidningen Allt om whiskey, TOMP och Teeling. Läs mer om resan i senaste numret Allt om whiskey #3 2019, i butik nu! //Hafslund, McKenzie och Pastor André
2019-06-14
Länk till avsnitt

113. Skogen

Följ med in i djupet av denna mytomspunna plats där liv, död och romantiska berättelser om människoliknande vålnader i corpse paint och yxa vistas. En plats som skänker såväl harmoni och glädje som ren skräck! Avsnittet gästas av radiostationen Bandit Rocks morgonprogramledare Bollnäs Martin a.k.a artisten Martin Rubashov som berättar om sina upplevelser kring att skapa musik i skogen och hur träd pratar och hjälper varandra. Vad gör skogen så speciell? Vilken dragningskraft har den och vad kan skogen göra för psyket? Vi kastar, med besked, av många från bussen i det här avsnittet och bjuder på många musiktips!
2019-05-31
Länk till avsnitt

112. Sweden Rock Festivals vice VD och bokningsansvarig Martin Forsman

När du säger att du "längtar till sommaren menar du egentligen "Jag längtar till sommarens festivaler," men hur svårt är det att slänga ihop en festival för flera tusen? Häng på när vi får besök av Martin Forssman som är bokningsansvarig och vice VD på Sweden Rock Festival för att snacka om hur det egentligen går till att göra en festival! Hur vet du vad det ska kosta att boka in ett band, hur fixar du de krångligaste raider-kraven och hur gör du det hela hållbart med tanke på planeten? Dessutom får du höra om Aerosmiths festivalkök, gighaverier och om hur otroooligt lätt det är att göra det perfekta spelschemat!
2019-05-20
Länk till avsnitt

111. Högtalarexperten Jens

Det är ingen lätt uppgift att gå till banken och tömma kontot på alla dina besparingar för att köpa ett par "dina-grannar-kommer-hata-dig-högtalare. Fast måste de kosta så mycket och hur skall de placeras i rummet för bäst ljud? Lyckligtvis hjälper Jens från en hi-fi butik till med hur ett rum skall möbleras för optimal musikupplevelse och vilket köp som faktiskt ger mest för pengarna. Rockhyllans inredningstips: äggkartonger på väggarna och pastellfärgad heltäckningsmatta! Vilken låt tror du önskas spelas mest i butiken innan köpet av högtalare? Jens ger, med viss beska i munnen, svaret!
2019-05-02
Länk till avsnitt

110. Året 1967

Musikåret 1967 - ett drömmande år med stor betydelse för rockscenen! Detta var året för Summer of Love med den första stora rockfestivalen, brinnande gitarrer och kanske lite naket. Vi hade även ett kungligt Vegas-bröllop som satte trenden för tusentals andra rock'n'roll-bröllop. I TV-rutan blev stora band uppmanade att ändra låttexter för att inte vara för ekivoka...men hur gick det egentligen i en av de största showerna genom tiderna? Luta dig tillbaka och dröm dig tillbaka till året då kärlek och rock gick hand i hand. //Hafslund, McKenzie och Pastor André
2019-04-11
Länk till avsnitt

109. Metalyoga med Astrid Björk

Välkommen ned till katakomberna där mörker och oortodoxa kroppsrörelser sammanflätas med tung andning och skön musik! Rockhyllan har nöjet att gästas av en kvinna med mål i siktet! Ur askan reser sig metalyogainstruktören Astrid Björk som bedriver yoga på ett alldeles säreget sätt. Hon kombinerar sökandet av ljuset med en sjäslig vandring genom mörkret. För att tala klarspråk, härligt yogapass med bra musik! Upplev makabra läten när Danne McKenzie och Pastor André utför, med karlaktig smidighet, olika yogapositioner. Detta och en rad musiktips för dig som behöver inspiration. Namaste!
2019-03-21
Länk till avsnitt

108. Den klimatsmarta Rocke(r)n Magnus Carlson från Weeping Willows

Det klingar förvisso bra att jordens undergång är nära och totalt jävla mörker skall råda...men ändå inte! Tänk vad trist att inte kunna lyssna på musik och uppleva ruset av för mycket head-banging på alla sommarfestivaler. Kan vi stoppa undergången? Rockhyllan får finbesök av den tidigare Grammisvinnaren för "årets hållbara artist" Magnus Carlson från Weeping Willows. Han berättar och ger tips på hur du kan vara klimatsmart som artist och till vardags. Vi har mycket att lära och spanar in allt från kläder, raiders och turnéresande till vilda bin!
2019-03-07
Länk till avsnitt

107. Polisen!!

Polisen är här!!...och du får hänga med i radiobilen till både festivaler och stora gig. Bakom ratten sitter Polisen Mats Mulle Lindberg som guidar oss genom förberedelser, fältarbete och musikval i bilen. Hur är det att jobba med rockpubliken gentemot andra genres egentligen? Dessutom får du höra om Mulles fantastiska arbete som kontaktpolis på ett helt gäng skolor. Allt detta och mycket mer tillsammans med en näve musiktips och tidernas mest osanolika skivback. Missa inte! OBS - borgenssumman får du lösa själv!
2019-02-21
Länk till avsnitt

106. Musikaffären

Det finns en plats där drömmar föds. En plats där drömmar blir till verklighet och upplevelser blir till liv! En plats vi med kärlek kallar - Musikaffären! Livet som rockstjärna börjar måhända i fantasin men övergår sedan till en alternativ verklighet i musikaffären. Här kan du i timmar provspela, drömma dig bort till fullsatta arenor och känna musikens makt i hela kroppen. Men hur är det med uppförande i butiken? Hur länge är det egentligen ok att provspela? Får du dregla ned ALLA mungigor i butiken och sedan ogenerat lägga tillbaka dem i korgen? Vi pratar även om hur butiken ska vara utformad för att kännas bäst och om hur en expedit egentligen bör vara! Smaklig spis!
2019-02-07
Länk till avsnitt

105. Tomten lever och rimmar!

Året avslutas i sedvanlig tradition med högklassiga julrim på klappar som du som lyssnare hört av dig om. Team Hafslund & McKenzie spänner musklerna mot Team Pastor André. Kan Pastorn överraska efter att ha varit tvångsinsatt på träningsläger sedan förra julen? Rockhyllan testar must i olika konstellationer, allt från god till äcklig via spetsad med diverse högalkoholhaltiga blandningar. Även historien om experimentet att framställa alkoholfri öl kommer på tal... Bartender Danne McKenzie försöker skapa en ny världsgrogg med just must som huvudingrediens. I kitteln hittar du även musiktips, hetsig stämning och ett hejdundrandes TACK som fan för i år. Rockhyllan önskar GOD JUL & GOTT NYTT ÅR i power metal-anda!
2018-12-21
Länk till avsnitt

104. Podcast i podcasten!

Tidsmaskinen är modifierad och tar dig till en framtid där TV:n är förbjuden! Lag och ordning råder (enligt Dannes mcKenzies lagbok) och du spisar podcasts dagarna i ända! Avsnittets härskargäst, Henke Brannerydh, skapare av vidundret "Rockpodden," delar med sig av sin 2,5 åriga resa i passionens tecken där han gjort över 100 avsnitt och delat med sig av lika många mustiga och häpnandsväckande berättelser från diverse gäster. Kan podcast konkurrera ut traditionell radio och annan ljudburen media? Kanske, bara Danne McKenzies tidsmaskin vet svaret fullt ut... Spänn fast bältet!
2018-12-13
Länk till avsnitt

103. Krögaren Stene

Platsen är lika välbekant som mammas hemlagade köttbullar är goda. Skämtsamt kallar du det ditt andra vardagsrum men i folkmun mer känt som...krogen! En plats som väcker förhoppningar! Förhoppningar om en underbar kväll med god mat och dryck. Lyckligtvis har vi hjälp av krögaren Stene som guidar oss genom restauranglabyrinten när det kommer till vad bra service är, hierarki i köket och det här besvärliga med dricks. Självklart slutar vi i baren... Kvällens meny på Michelinkrogen Rockhyllan: Körv mä brö! Varmt välkomna!
2018-11-29
Länk till avsnitt

102. Allt om hår!

En årsförbrukning av hårspray för en utekväll eller livlösa toppar med novembersymptom? Frisyren är, om än inte uttalat, det viktigaste en rockare kan ge sig på. Din identitet utstrålas via frisyren och första intrycket du bemöts av baseras efter svallets former. Det låter som en billig reklam för shampoo och långt ifrån verkligheten. Häng på när vi får besök av världsmästaren och TV-frisören Hillewi Gottfridsson för att ta dig igenom rockhistoriens alla frisyrer, lära dig ta hand om kalufsen och möta skräcken av att tappa alltihop! Dessutom sätter vi Gene Simmons i frisörstolen för en make-over!
2018-11-08
Länk till avsnitt

101. Bandtröjan

Rockhyllans 101:a avsnitt och finkläderna är på! Du kan visa dig i alla sammanhang, allt ifrån bästa vännens dop, familjemiddag och t.o.m. ditt egna bröllop så länge din finaste bandtröja är på! Häng på när vi får besök av Dr Larsa från Merch-Ants för att lära oss om merchens historia, trender i olika länder och tips till dig som vill trycka något snyggt till ditt eget band. Klär sig tyskarna helst i XXS, är ryggtryck hett överallt och vilken merch köper vi helst idag?
2018-10-25
Länk till avsnitt

100. Den stora festen!

Det råder glädjeyra när Rockhyllan firar det stora jubileumsavsnittet 100! Nostalgins makt är medryckande och kompromisslös och därav bjuder vi upp till dans tillsammans med några av våra tidigare gäster. Till ljudet av förföriskt bongospelande gästas vi av Magdalena Athena Kowalczyk (Lyxfällan och Gladiatorerna), Rockhyllans egna fullangare David Mortimer-Hawkins (Frequency beer works mm), Chefredaktören Emma Andersson (Allt om Whisky), Britt Björn Eriksson (Farbror Fläsk) och rockhyllans egen PT och Hårdrocksfysiker Limpan! Vi snackar minnen, rankar bästa felhörningen och går igenom massor med bra tips på hur du firar och fixar fest. TACK för att du hänger med oss!
2018-10-04
Länk till avsnitt

99. Häxan

Vad händer när en häxa och en pastor vistas i samma rum? När Rockhyllan öppnar upp andeporten för ett besök av häxan, författaren och spåkvinnan Jolanda den Tredje pratas det om vad det ockulta är för något. Vad betyder det att vara en häxa och vad innebär ockultism i rocken? . Du får även lära dig om häxkonst att använda i vardagen! Efter förra veckans avsnitt, Valspecial, är nyfikenheten stor på om det går att spå vem som blir nästa statsminister. Öppet sinne!
2018-09-20
Länk till avsnitt

98. Valspecial

Rockhyllan har som enda media, eller medium, fått tag i läckta uppgifter om den kommande regeringen. Vi har hela listan på alla ministrar! På Rockhyllans valmanifest kan du läsa om ett val-quiz, surret kring metaläldreboenden och festivalbarnomsorg. Dessutom testar vi den nya programpunkten "Hittegodsavdelningen"
2018-09-06
Länk till avsnitt

97. Farsan

Det råder kaos på förskolan Rockhyllan. Ingen ordning och reda och situationen ser ut att vara okontrollerbar. Det blir dock andra bullar när Per Soläng från Corroded? hälsar på och agerar fulltidspappa och sätter bråkstakarna på plats. Häng med i ett uppfostrande avsnitt bland föräldraskap, familjeliv på turné och hur man bäst använder sina yrkesfärdigheter som rocker i hemmamiljö. Allt detta, en glimt från Sweden Rock Festival, musiktips och en fräck, fräsig och frän mash up. Regnig Midsommar!
2018-06-21
Länk till avsnitt

96. Överlevaren

Förberedelse är ALLT! Att packa det mest väsentliga inför en festival kan vara livsavgörande. Vad krävs det för att du skall överleva 72 timmar helt oberoende av någon annan? En crocodile dundee kniv för att bre frukostmackan? En eldkastare för att göra eld? Bamseplåster? Har du inte koll på läget? Lyckligtvis har vi överlevnadsexperten Jan Alsander, Generalsekreterare på Civilförsvarsförbundet, som lär dig om hur du möter festivalsommarens alla utmaningar...och lite till. Hur tvättar du din bandtröja utan tillgång till tvättmedel? Vad tillagar du bäst från skogen när du inte vill handla i vildsvinskebab i hångelsås (läs vitlök) på området? Var förberedd på att bli förberedd!
2018-05-31
Länk till avsnitt

95. Studioskola med Jugglo Wall

Är det det verkligen så det går till? Att när du spelar in ett album, med egenskrivna låtar, är det du som bestämmer precis allting runt och kring skivan? Producentens agerande varierar från obönhörlig diktator till mysmänniskan som bakar bullar och skapar god stämning. I avsnitt 95 reder vi ut vad en producent är och har för roll samt förklarar en del begrepp kring studioinspelning. Dessutom en näve musiktips, ett annorlunda sätt att leta skivor och mycket annat.
2018-05-17
Länk till avsnitt

94. Allt om whisky med chefredaktören Emma

Häng på när vi får besök av Emma Andersson, chefredaktör på tidningen Allt om Whisky för att snacka om....wait for it....whisky! Du får en snabbkurs i hur det går till när man tillverkar livets vatten, en koll på trender, typer och självklart ett test som svarar på frågan du alltid undrat: - Hur LÅTER whiskyn?! Dessutom, i vanlig ordning, ett bourbonfat fyllt med musiktips och en ekivok felhörning. Och du, kolla in senaste numret (april 2018) av tidningen också. Rockhyllan gör ett stort bourbon-test!
2018-04-26
Länk till avsnitt

93. Dregen inreder

Du skall vara, se ut och bete dig som alla andra men ändå vara annorlunda och unik. Hur fan skall det gå till? Rockhyllan har självklart alla svaren och låter Dregen från Backyard Babies/Hellacopters lotsa dig genom uppbyggnaden utav en scendekor till hur hemmets otäckt ljusa alternativt härligt mörka väggar kan inredas. En näve musiktips samt vilka möbler som brinner bäst!
2018-04-12
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.