Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Hälsa för ohälsosamma

Hälsa för ohälsosamma

Kan man äta en påse chips om dagen utan att bli tjock? Och är det i så fall farligt? Är det bättre att vara en aktiv motionär och vara överviktig, än att sitta still och vara smal? Ska jag röka e-cigaretter eller snusa? Sluta med kött eller socker eller ingendera? Experter möts och ger svar på frågorna de inte brukar få. Hälsa för ohälsosamma lyfter fram perspektiv på folkhälsa som sällan kommer fram i debatten, men som många funderar på. Programledare är läkaren, psykiatrikern och författaren David Eberhard. Producent Marie Söderqvist Kontakt: marie.soderqvist@halsaforohalsosamma.se

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

conveniencestores.se

Avsnitt

10. Matkriget

Vad är egentligen vetenskapligt bevisat? Vad är sanningen om fett, kolhydrater och Livsmedelsverkets matrekommendationer?  Andreas Eenfeldt, mer känd som Kostdoktorn eller Diet Doctor möter Jacob Gudiol, tyngdlyftande, ständigt stridsberedd hälsodebattör samt Maria Ahlsén som anser att Livsmedelsverkets rekommendationer är de enda rätta.
2019-04-11
Länk till avsnitt

9. Sanningen om snuset

David Eberhard möter läkaren och tobaksexperten Anders Milton som pratar snus, tobak, cigaretter och e-cigg. Vad är egentligen sant i den upphettade debatten om nikotin, snus och tobak? Och varför vill ingen av alla de som får statliga medel för att arbeta mot tobak i Sverige debattera med honom? Är han en betald snuslobbyist eller en modig sanningssägare? 
2019-03-28
Länk till avsnitt

8. Blir svenskarna sjukare eller friskare?

2019-03-14
Länk till avsnitt

7. Hälsa på nya sätt

Tre nytänkande hälsoentreprenörer möts och funderar kring hur man egentligen borde arbeta för att förbättra hälsan. Toaletter som berättar hur vi mår eller aktivitetsarmband som avråder från onödigt joggande. Psykologi som får människor att röra på sig utan att märka det.  Niklas Huss innovationschef på Länsförsäkringar, Fredrik Söder VD för Health Integrator och beteendestrategen Samuel Salzer förklarar hur morgondagens hälsoarbete kommer att se ut. 
2019-02-28
Länk till avsnitt

6. Konsten att njuta och konsten att späka sig

2019-02-13
Länk till avsnitt

5. Höger eller vänster?

2019-01-30
Länk till avsnitt

4. Social ingenjörskonst, lobbyister och snuset

2019-01-16
Länk till avsnitt

3. Tillåta eller förbjuda - det är den stora frågan

2019-01-09
Länk till avsnitt

2. Hetsande hälsomyter

2019-01-03
Länk till avsnitt

1. Ovanor, dåliga vanor eller bara feltänk

2018-12-27
Länk till avsnitt

Det här är Hälsa för ohälsosamma

2018-12-21
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.