Sveriges 100 mest populära podcasts

En timme med ...

En timme med ...

Podcasten En timma med ... är en dialog mellan PR experten Sanja Tegeltija och människor som inspirerar henne inom olika branscher som berättar sin historia. De är mitt i sin karriärresa, delar med sig om sig själva, sin resa, tips och råd - på ett ofiltrerat sätt.

Kontakt: [email protected]

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

instagram.com/sanjategeltijaa/?hl=en

Avsnitt

Sparbruden - Så sätter du ekonomiska mål för 2022

Det är nytt år, det är januari och därför kickar vi igång året med att sätta nya sparmål inför 2022!

Jag pratar med Sparbruden för andra gången i podcasten som konkretiserar ekonomi, gör det roligt och ger enkla tips för hur man bemästrar sin ekonomi och sitt sparande.


Vi går bland annat in på:

- Hur man kan tänka vid målsättning inför 2022 kring sin ekonomi utan att det blir ångestladdat eller för övermäktigt

- Konkreta tips kring hur man sätter upp ekonomiska mål och en plan

- Vad lägger vi mest pengar på? Osynliga kostnader och hur man ser över onödiga kostnader

- Vad man kan skära ned på för kostnader

- Smidigt sparande för dem som inte kan aktier och fonder


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-01-19
Länk till avsnitt

Petra Tungården - Resan med Adoore

I dagens avsnitt träffar jag ingen mindre än mångsysslaren Petra Tungården. Petra bidrar med så mycket energi, skratt, ärlighet och ett ofiltrerat entreprenörskap.

Vi pratar om hur Petras dagar startar med allt annat än harmoni, om att hon alltid älskat att skriva, om hur hennes karriär började och framför allt succén med företaget Adoore.


Vi går in på konkurrensen inom influencer marketing, hur man väljer kunder idag jämfört med tidigare, att jonglera arbetet med sina egna kanaler med styling och att driva Adoore. Petra har alltid brunnit för den kvinnliga passformen och delar med sig av hur resan med Adoore har sett ut bakom kulisserna, hur varenda krona har vridits och vänts på, kampen med produktioner till att sälja succe och hitta sitt why.


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-01-06
Länk till avsnitt

Ellen Dixdotter - Be hellre om ursäkt än om lov

I dagens avsnitt träffar jag Ellen Dixdotter som arbetar som VD på det danska varumärket By Marlene Birger.

Ellen har tidigare arbetat som marknadschef på Filippa K, på Hope, på byrån Patriksson innan hon fick erbjudandet som Brand Director på By Marlene Birger i Köpenhamn som hon tackade ja till.


Vi går in på den stora förändringen som Ellen har gjort med varumärket som VD, om att vara personen som förändrar snarare än förvaltar men också vikten om att ha en stark ledningsgrupp som man litar på och som är bäst inom sitt område.


Vi pratar om att Ellen alltid har haft svårt att iklä sig en klassisk kvinnoroll, om att minimalism inte behöver vara tråkigt men också om att ständigt överraska kunden.

Hur är det egentligen att vara VD? Vad betyder systraskap för Ellen och hur hittar hon balans och hinner med allt?


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-12-29
Länk till avsnitt

Stina Lo?nnkvist - Att skaka om en hel bransch med CBD

I dagens avsnitt träffar jag ingen mindre än CBD entreprenören Stina Lönnkvist som är medgrundare av hudvårdsvarumärket Mantle.

Stina har gjort en spännande karriärresa som började med studier på Handelshögskolan i Stockholm där dem flesta drömde om att arbeta med finans men Stina drömde om annat. Hon lanserade Noa Active Herbs, en koffeinfri funktionsdryck med naturliga ingredienser och fick då mersmak för entreprenörslivet, efter det blev hon yogalärare och arbetade även som konsult inom varumärkesbyggande och hjälpte andra bolag att ta sig fram på marknaden.


En tid senare träffade Stina sin medgrundare Josefin och iden till CBD-varumärket Mantle föddes, som idag är på allas läppar.

Vi pratar om hur man rullar ut en helt ny okänd produkt på marknaden, hur pandemin påverkat lanseringen, att inte spela på människors problemområden - utan att våga göra helt tvärt om men också hur man vågar gå emot rabattkampanjerna.


Vi går också in på motgångar, långsiktighet VS kortsiktighet, vad som driver Stina men också om hennes egna personliga varumärke och hur hon tänker kring det.


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-12-22
Länk till avsnitt

(The push by) Damla - Hur man tar sig igenom ett misslyckande

I veckans avsnitt träffar jag Damla som är grundare av The Push by Damla som är Cirkelträning fokuserat på kvinnor och som en gång i tiden drömde om att bli dansare.

Hennes usp är inklusivitet, öppenhet och gemenskap. Vi pratar om förortsuppväxten, hur den har präglat henne och format hennes syn för gemenskap, vi går också in på hur hon kom in på träning, vågade starta eget i en såpass konkurrenskraftig bransch, hur man särskiljer sig från och andra. Vi pratar vikten av frihet i sitt arbete, "duktig flicka syndromet" och sorgen av att få sparken och känna misslyckande när det inte blir som man tänkt sig och hur man tar sig igenom det.


"Olycka = många för det som förväntas av dem istället för att göra det dem brinner för."


Tips! Om du inte vet vad du ska göra i ditt liv, skriv ett brev till dig själv. Vad har du arbetat med i livet, vad tyckte om du om jobbet? Varför var det roligt? När var du som lyckligast?


Vi går också in på vikten av inre och yttre hälsa, varför det är viktigt med det inre, hur vi kvinnor ska träna utefter vår hormonella cykel, hur mycket vi orkar och tips och råd kring detta.


Producent: [email protected]See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-12-08
Länk till avsnitt

Andreas Palm - Det entreprenöriella mörkret

I dagens avsnitt träffar jag Andreas Palm som är medgrundare av brand experience byrån Ciceron men numera också CDLP som gör underkläder för män.

Andreas berättar om sin entreprenöriella resa, om vikten att våga anställa människor som är bättre än en själv, om hur man får sitt varumärke validerat och uppmärksammat men vi går också in på det

entreprenöriella mörkret. Vi pratar om ångesten, pressen, dålig sömn och hur man hanterar relationen med sin medgrundare under tuffa tider.

Fantastiskt geniunt och ärligt avsnitt!


Producent: [email protected]

Foto: Hinke Tovle


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-11-30
Länk till avsnitt

Camilla Åstrand - Framtidens ledarskap

I veckans avsnitt träffar jag otroligt inspirerande Camilla Åstrand. Camilla har tidigare arbetat som Global PR Chef på GANT, även som PR chef på Perfect Day Media och arbetar idag på Daniel Wellington.

Hon är också mamma, fästmö, inspirerar sin följare på Instagram där hon tipsar om karriär, familjeliv och att hitta balans men också - vikten av att ha ett liv utanför jobbet!


Vi pratar mycket om ledarskap och självutveckling. Camilla blev chef i tidig ålder och delar med sig av sina lärdomar och utmaningar genom åren. Hon ger också tips och konkreta råd kring hur hon arbetar med ledarskap och med sig själv. Hur man planerar sin vecka smart för att hinna med men också vara snäll mot sig själv, vad som fungerar bra för henne för att hitta balans.


Frågor som Camilla kommer att besvara är:

Hur startar hon sin dag?

Varför är självinsikt så viktigt enligt Camilla?

Vikten av att känna glädje i sitt arbete.

Vikten av att vara snäll mot människor och vara en medmänniska.

Effekten av att visa sårbarhet som ledare.

Hur arbetar Camilla med sin egen självutveckling för att bli en bättre ledare och chef?


Producent: [email protected]See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-11-26
Länk till avsnitt

Frida Lund 'godagrejer' - Allt började med ett gott krök

I dagens avsnitt träffar jag Frida Lund, även känd som godagrejer.

Frida har skrivit böcker, blandat annat vin a-ö, hon bloggar om mat, vin, goda grejer på ELLE.se, driver podcast med Timbuktu, driver MATTV och mycket mer.

Hur började allting?


Vi pratar om just VIN, vad man ska tänka på för att bli bra på vin, tips och tricks när man väljer vin, naturvinstrenden - om den är här för att stanna och om man måste vara expert för att bli bra på vin samt hur fult är boxvin?


Mycket skratt, många tips och "tänk gott med gott".


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-11-10
Länk till avsnitt

Julian Hernandez - Framtidens mode är UNISEX

I dagens avsnitt träffar jag stylisten och modeprofilen Julian Hernandez som började sin moderesa för dryga 10 år sedan och är av landets främsta stylister idag.

Han är aktuell med styling i TV-rutan, kända profiler men framförallt också sig själv via sina sociala medier som ständigt växer. Han är en stor förespråkade och inspiration när det kommer till unisex mode och är ledande inom just detta.


Vi pratar om hur hans resa som stylist började, om hans nisch just inom unisex mode, hur detta mottogs vid start, hans sätt att se på mode och vad det betyder för honom. Vi går också in på den kreativa pressen i hans bransch, om att jämföra sig med andra branschkollegor och hur han tacklar detta. Vi pratar om att arbeta nära sin partner, hur det kan påverka förhållandet och går samtidigt in på hans framtidsdrömmar och hur han lever efter filosofin vad är det västa som kan hända.

.

Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-27
Länk till avsnitt

Caroline Lidman - Så funkar person PR

I dagens avsnitt träffar jag PR proffset Caroline Lidman som fokuserar på att få personer och varumärken att synas.

Caroline har tidigare arbetat på ett flertal byråer, skrivit böcker inom området och drivit egen byrå tillsammans med Maria Fabricius.


Numera fokuserar Caroline på sitt egna företag där hon främst riktat in sig på person PR och vi kommer att prata om just detta. Varför är det viktigt med person PR, vilka redskap och tekniker kan man använda sig av för att bygga starkare person PR, vad ska man undvika inom området och vad som kan gå fel.

Hur ska man tänka om man vill bygga upp sitt eget personliga varumärke, hur ska man tänka som anställd och representerar ett företags varumärke men också hur man kan arbeta på smidiga sätt för att få ut sitt budksap.


Vi går också in på Carolines jakt efter balanserad vardag, hennes rutiner och hur hon strävar efter att må så bra som möjligt.


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-20
Länk till avsnitt

Mathilda Lundin - Hur man tar sig ur en våldsam relation

I dagens avsnitt träffar jag Mathilda Lundin som är initiativtagare till stiftelsen Her House Foundation och herown.se som arbetar mot mäns våld mot kvinnor.

I fjol anmäldes nästan 25 000 fall av misshandel mot kvinnor där 80% av dessa är bekanta med förövaren.


Mathilda delar med sig av sin gripande berättelse om hur hon själv levt i en både psykisk och fysiskt våldsam relation, hur hon tog sig ur det och hur hon ser tillbaka på det idag. Vi pratar också om att våga prata om det, om att sprida ordet och att stötta frivilligorganisationerna.


Her House (swish nummer 123 582 25 23) där varje krona gör skillnad.


Detta avsnitt är i samarbete med Pureness som säljer hälsotillbehör online. Jag personligen köper mina d vitaminer, kokosolja, kombucha och mycket mer härifrån!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-07
Länk till avsnitt

Anna Maria Aro - Att våga gå emot sina rädslor och följa sin dröm

I dagens avsnitt träffar jag fantastiska Anna Maria Aro som arbetar som coach, yoga lärare och driver kvinnocirklar.

En mycket speciell gäst då Anna Maria hjälpt och coachat mig personligen, haft en liknande karriärresa och delar med sig av sina insikter.


Hon var en högpresterare som hade toppjobb i Köpenhamn men kände att detta inte var hennes kall, så hon sa upp sig och flyttade till Stockholm för att följa sin dröm. Hon berättar om sin resa, hur hon vågade släppa allting, rädslor, att ta hand om sig själv fysiska och mentalt men också hur det kändes att hitta rätt och vad som driver henne nu.


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-29
Länk till avsnitt

Sparbruden - Smarta hacks för att äga din ekonomi

I dagens avsnitt pratar vi PENGAR tillsammans med Sparbruden.

Detta är ett Instagramkonto som fokuserar på sparande, få pengar att växa, hur man ska tänka UTAN att gör det till ren grekiska. Enkelt. smidigt, lätt att förstå och det är just detta vi pratar om. Vi går in på hur man kan ha olika inkomstkällor, hur man kan undvika fällor, långsiktigt vs kortsiktigt och så mycket mer!


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-22
Länk till avsnitt

Amanda Båmstedt - Journalistens manövrerande i en PR-djungel

I dagens avsnitt träffar jag chefredaktören, DJn, skribenten och nöjesproffset Amanda Båmstedt.

Amanda är baserad i Göteborg och arbetar främst som chefredaktör på Djungeltrumman, vi pratar om vad det innebär att vara en chefredaktör som det så pampigt heter, vart kommer hennes skrivintresse ifrån? Hur mycket tjatar jobbigt PR människor som mig själv på henne om att få in sitt budskap i tidningen och vad känner hon för ansvar gentemot läsaren, Sthlm VS Gbg och mycket mer.


Vi går också in på hur hon får ihop allting, hur hennes dagliga arbete ser ut och snuddar vid hur en bra kväll i Göteborg ser ut.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-17
Länk till avsnitt

Hassan Kasujja - Hur man startar otroliga saker från 0

En timme med... är TILLBAKA med ingen mindre än serie-entreprenören Hassan Kasujja som på ett enormt ödmjukt sätt delar med sin av sin spännande resa.

Han pratar om sin tid i New York, hur han reste dit för att studera men helt bytte bana och hoppade på nya möjligheter, om tiden tillbaka i Sverige och starten av Isaballes Market som började med events, catering och växte allt mer men också om den senaste satsningen och padel-imperiumet Central Nordic Padel.


Vi går in på hur man kan starta otroliga saker från 0, hur man får snurr på saker, hur Hassan knutit starka kontakter och vågat satsa.


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-26
Länk till avsnitt

Poyan Karimi - Om att bygga upp ditt företags varumärke

I dagens avsnitt träffar jag employer branding och rekryteringsproffset Poyan Karimi som är medgrundare till Odd Work.

Vi pratar om hur man attraherar nya medarbetare, vad employer branding egentligen betyder och varför det är viktigt (företagsvarumärke = handlar om förmågan att attrahera, rekrytera och behålla talanger). Vi går också in på hur är det att driva bolag med sina bästa vänner, tips och knep som de använder sig av, vi pratar om vad ska man tänka på när man själv driver eget bolag och vill attrahera nya talanger men också lite kring Poyans skådespelarkarriär.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-04
Länk till avsnitt

Joanna Swica - Var snällare mot dig själv

I dagens avsnitt träffar jag Joanna Swica som drivet eget, tävlar inom löpning, gjort flera Iron mans, är PT, startat nätverket Friendcation tillsammans med Louise, medgrundare till Kallt Ljus PR, medverkat i Robinson 2021 och driver afterworkoutpodden. Ja, hon gör en heeel del helt enkelt.


Vi pratar om hur hon får ihop allting, konsten att planera sin tid och att vara snällare mot sig själv, hur hon är personen utan nisch och går emot alla proffs som påstår att det är det man ska ha för att lyckas, Vi pratar om kroppshets som hon har starka åsikter kring, om Robinson deltagandet och hur hon vilka konsekvenser det har att säga precis det man tycker.


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-28
Länk till avsnitt

Nadia Kandil - Vem är jag utan prestationer

I dagens avsnitt träffar jag ingen mindre än det kreativa geniet Nadia Kandil.

Nadia arbetar som kreativ konsult, stylist, influencer, delägare i Estrid och podcast host för Det Skaver tillsammans med Cassandra Klatzkow och Elsa Ekman.

Hon gör en hel del helt enkelt och vi kommer att prata om hur allting började, hur är det är att ta sig fram i hennes bransch, varför hon ifrågasatt vem hon är utan prestationer, om att vara influencer idag, att vara flyktingbarn och hur detta präglat henne.


I samarbete med www.pureness.se

Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-07
Länk till avsnitt

Tramsfrans - Analyserar kändissverige

I dagens avsnitt träffar jag Frans Strandberg också känd på sociala medier som Tramsfrans.

Han driver sin nöjesblogg på Aftonbladet och även Instagamkontot Tramsfrans där han skriver om humoristiska spaningar från kändisvärlden med en förmåga att vara vass och varm samtidigt.


Vi pratar om hur plattformarna startade, om han är rädd för att såra människor, om han tror att detta bidrar till mer näthat och vad målet med plattformarna är.


Producent: [email protected]
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-01
Länk till avsnitt

Josefin Landgård - Mantle grundaren om CBD

I dagens avsnitt träffar jag Josefin Landgård, grundare av appen Kry och numera grundare av varumärket Mantle med produkter som innehåller ämnet CBD. Vi pratar om CBD-olja och dess effekter, vad är egentligen CBD? Är det knark? Kan man bli beroende? Vad har det för positiva effekter? Vi kommer också gå in på hur det är att vara en kvinna i en mansdominerad tech-värld, att följa sin intuition som entreprenör, att etablera en ny produkt på marknaden och vad använder man för marknadsstrategi. Dagens avsnitt är ett samarbete med hälsokost sidan www.pureness.se.


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-23
Länk till avsnitt

Jacqueline Joo - Hur ditt beteendemönster påverkar din dejting och relation

Relationsproffset, föreläsaren och KBT-terapeuten Jacqueline Joo gästar den här veckan och vi pratar om inget mindre än hur man skapar förhållanden som håller i längden. Vi går in på hur man ska få till en öppen dialog i förhållandet, hur man hanterar förväntningar och konflikter och vi pratar också om sexliv.


Det vi också går in på är givetvis psykologin bakom dejting, hur man ska haffa sin drömpartner och vilka the big no nos inom dejting men också de olika anknytningsmönster man har sedan barnsben så som trygg anknytning, Otrygg-undvikande anknytning eller Otrygg-ambivalent anknytning och hur det påverkar ens dejtingliv.


Läs med om hennes kurs: Psykologin bakom dejting

https://relationsproffsetacademy.simplero.com/page/201426


Hemsida:

www.relationsproffset.se


Producent: Igor Tegeltija


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-10
Länk till avsnitt

Dragomir Mrsic - Att vända sitt liv

I dagens avsnitt träffar jag briljanta Dragomir Mrsic som berättar om sin resa. Han kom till Sverige när han var en halv månad till med sina föräldrar och två äldre syskon och bosatte sig i stockholmsförorten Fittja. Han växte upp i ett hårt klimat och som präglades av tuffa tag och kampsport vilket resulterade till att han hamnade på fel bana och har suttit inne 3,5 år för värdetransportrån samt rymt 3 gånger.


Vi pratar också om hans syskon dog i droger och hans pappa var dömd för mord hur han vände allt och är nu en av Sveriges främsta skådespelare. Vi pratar också om hans gym extreme training, hur det var att spela mot Hollywood stjärnan Tom Cruise i ?Edge of tomorrow, hur viktigt tacksamhet är, om att våga be om hjälp, att kunna ta flera nej innan man får ett ja och att inte ta någonting för givet,


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-05-27
Länk till avsnitt

Hedda Spendrup - Queen of beer

I dagens avsnitt träffar jag Hedda Spendrup som är Sveriges bästa samt yngsta bryggmästare men också restaurangägare av Omaka som öppnade förra året i centrala Stockholm. Hon tillhör fjärde generationen i bryggarfamiljen Spendrup och utbildade sig på bryggerihögskolan VLB i Berlin, år 2018 började hon att arbeta heltid med utvecklingen av den svingoda ölen Omaka.


Det som skiljer Hedda och Omaka från andra ölsorter är framför allt hon utgår från smak före stil och vill öppna upp för att nya konsumeter som inte brukar dricka öl.


Vi pratar om hur hon hamnade i den här branschen, om hon alltid drömt om att brygga öl, och om hur det är att vara ung kvinna i en såpass mansdominerad bransch men också kring självkänsla och hur hennes efternamn påverkat henne.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-05-06
Länk till avsnitt

Sebastian Brännen - Att bygga ett starkt varumärke

I veckans avsnitt träffar jag Sebastian Brännen som arbetar i reklambranschen som Art Director på byrån Abby Priest.

Sebastian har läst på Berghs, vunnit Future Lions i Cannes, arbetat på AKQA både i New York och Paris och är numera skapande proffs.


Vi pratar om HUR och VAD man för att lyckas som varumärke idag? Hur lyckas man skapa en framgångstik kampanj och skapa buzz?

Grundparametrar som Sebbe tipsar om är man har ett tydligt definierat syfte till varför man gör man gör istället för vad man gör. Man ska visa en personlighet som varumärke och få igenom den i sin kommunikation.


De kampanjer som tenderar att slå idag är de som inte känns som en kampanj... Lyssna mer.


Erbjuder också en rabattkod på https://www.glacialbottle.com/sv/ de miljövänliga vattenflaskorna i rostfritt stål som jag använder daaagligen. Passa på!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-14
Länk till avsnitt

Christer Olsson - Att sluta bevisa någonting för alla andra och att optimera sig själv

I dagens avsnitt träffar jag föreläsaren, coachen och inspiratören Christer Olsson som bytte bana från sin ekonomiska karriär till psykologi.

De flesta, inklusive honom själv levde efter att bevisa någonting för alla andra istället för sig själv och detta är grunden till vad han arbetar med idag.


Vi pratar om att sluta se livet som ett prestationsprojekt och att meningen med livet är att leva livet levandes.

Om att betyda någonting för andra och att livet har blivit ett ego-prestationsprojekt. Andras, koppla av, bara var, lär dig av andra människor, var nyfiken.


Du kan inte tänka dig fram till ett bra liv, du måste pröva dig fram och tillföra andra människor värde.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-05
Länk till avsnitt

Deborah Mühlrad - Terapiavsnittet om oro, självkritik och sårbarhet

I dagens avsnitt träffar jag terapeuten Deborah Mühlrad som vill göra terapin tillgänglig - för alla. Hennes stora intresse alltid har varit att förstå varför människor tänker och agerar som de gör vilket mynnar ut i att vi måste våga ta mer på våra känslor. För att förstå varför vi känner stress, oro, ångest, glädje så måste vi våga känna efter menar Deborah och vi pratar just om detta, hur gör man det? Och det viktigaste av allt, hur lär man sig att hantera det? Vi går in på självkritiska tankar, hur uppväxten påverkat oss men också hur man kan tänka i relationer.


Jag bjuder mycket på personliga referenser och självkritiska tankar jag själv har haft och vad slutsatsen av avsnittet också är att de flesta utav oss lever med exakt samma problem och tankar.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-28
Länk till avsnitt

Ida B Olsson - Om att bli ditt bästa jag!

Idag träffar jag glädjespridaren Ida B Olsson (digitalt) som är bosatt i Båstad tillsammans med sin familj som har som vision att få människor att bli sitt bästa jag. Hon är träningsexpert på Damernas Värld, hälsoguru, sprider och inspirerar kring träningsglädje men har också ett sjukt sunt synsätt på livet. Hon kunde inte sagt det bättre "Vad vill man tänka på dödsbädden? Fasiken vad snabbt jag sprang milen eller fasiken vad gött liv jag haft?"


Vi pratar om hennes omtalade begrepp, att mysjogga, vad är det? Varför är det bra att släppa prestationen ibland? Varför är för mycket stress påslag skadligt för kroppen? Vi pratar också om att finta sin inre kritiker som dyker upp i huvudet då och då och varför är det viktigt att vara extra snäll mot sig själv just då?


Vi avslutar med relationstips, för det ÄR ju så underbart hur kär hon och hennes man är efter över 20 år som gifta.

Hur behåller man pirret, passionen och kärleken i liv?
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-17
Länk till avsnitt

Tora Northman - Let the women rule!

I dagens avsnitt pratar jag med Tora Nothman, som arbetar som editor på Hypebae / Hypebeast men som också driver sina sociala medier och är ett kreativt modegeni. Hon har bott över hela världen och vi pratar om hennes karriärresa, hur hon valde att inte följa strömmen, vågade söka ett jobb hon aldrig trodde hon skulle få och hamnade i London utan att känna någon. Vi går också in på pandemiåret som varit, hur det påverkar henne och hennes kreativitet och varför det är extra viktigt idag att vara snälla och ge kärlek mot varandra på social media.


Hon avslutar med, let the women rule. Varför är tjejer bakom kulisserna inom street wear? Lyssna mer!


https://www.instagram.com/toranorth/


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-10
Länk till avsnitt

Sara Biderman - Social mediers baksida

I dagens avsnitt träffar jag Sara Biderman och pratar om hennes karriärresa och hur hon hamnade inom mode och som stylist - mycket skratt utlovas!

Hur slår man sig fast i en såpass konkurrenskraftig bransch och vad är viktigt att tänka på om man vill lyckas?

Vi pratar om utmaningarna i Saras liv, om att lyckas få ihop livspusslet och lyckas hitta tid till förhållandet när man är mamma.


Vi går också in på fenomenet social media... Varför mår man skit av att scrolla i flödet, om shaming och om att få vara precis den man vill vara.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-03
Länk till avsnitt

Fredrik Söderholm - Om kokainberoendet

I dagens avsnitt träffar jag Fredrik Söderholm, mediaprofilen som poddade om jakten på ett nyktert och kokainfritt liv. Fredrik växte stadigt via Instagram då han samtidigt arbetade med Breaking news tillsammans med Filip och Fredrik, senare till Tankesmedjan i P3 som ledde till hand podcast 'Hej jag heter Fredrik' där han dokumenterade sin väg till ett kokainfritt liv. Idag driver han morgonradion Gott snack "gränslös morgonradio" och använder fortfarande Instagram som sin dagbok där han delar med sig öppet av sitt liv.


Vi kommer att prata om vart allting började, om hur självkänslan spelar en stor roll och vi diskuterar hur man egentligen får en bättre självkänsla? Fredrik delar med sig av hur han blev fast och hur han inte ångrar själva missbruket utan de människor han sårat, hur han erkände sitt missbruk publikt och vad som håller honom borta från det idag. Tips, tankemönster och tacksamhet.


En otroligt öppen och ärlig dialog som är så viktig.


Fredrik Instagram https://www.instagram.com/genietsoderholm/


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-24
Länk till avsnitt

Gemme Collective - Framtidens mode, airbnb för din garderob!

OM DAGENS AVSNITT:

I dagens avsnitt träffar jag Emelie Gustafsson, grundaren av Gemme Collective som digitaliserat människors garderob. Gemme Collective innebär alltså att man kan hyra kläder, designer plagg och accessoarer, precis som ett Airbnb för mode. Men också hyra ut sina egna och tjäna en hel del pengar... Win Win.


Second hand, andrahandsmarknaden och att inte äga produkter har aldrig varit hetare än nu och hur många gånger har man inte drömt om att få tag på ett designer plagg som man inte har råd med?


Emelie berättar om starten på resan, hur hon gått tillväga med att hitta investerare, partner, hur det faktiskt går till att bygga upp ett företag från en ide. Vi pratar också om att våga lämna den ekonomiska trygghet som det faktiskt ofta innebär att starta eget och hur man borde tänka kring riskerna.


Och det bästa citatet av dem alla "vad är det värsta som kan hända, om det skiter sig så är det bara att börja om. Det finns viktigare och ROLIGARE saker än att bara tjäna pengar"


GEMME COLLECTIVE:

https://gemmecollective.com/

https://www.instagram.com/gemme.collective/


OM MIG:

https://www.instagram.com/sanjategeltijaa/


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-17
Länk till avsnitt

Sofia Kacim - Så här blir du grym på att tala och förhandla!

I veckans avsnitt träffar jag med retorik- och kommunikationsexperten Sofia Kacim.

Sofia började sin karriärresa som strategisk kommunikatör på Per Schlingmann AB, hon är medgrundare av det globala nätverket HER, coachat TEDx och valde senare att satsa helhjärtat på retoriken och Kacim AB.


Idag är hon ledande inom retorik och vi lyfter just frågorna kring hur man blir en bra talare och varför det är viktigt, vi pratar förhandling, löneförhandlingar, vad de vanligaste misstagen vi gör när vi talar inför folk och mycket mer. Bra och handfasta tips kring vad man bör tänka på.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-10
Länk till avsnitt

Amanda & Mathilda - Självkärlek, energier & astrologi

I dagens avsnitt träffar jag Amanda och Mathilda som ligger bakom succepodden Holy Crap Podcast som är Sveriges största spirituella podcast. Vi pratar om hur deras spirituella och självutvecklande resa började, hur energier egentligen fungerar och framför allt hur man får bättre energi, vad självkärlek innebär och hur man jobbar på den. Vi avslutar avsnittet med att lyfta astrologi och allt roligt runt det och de bjuder på så roliga insikter och tips kring detta.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-03
Länk till avsnitt

Charlotte Mikander - Superagenten bakom alla influencers

I dagens avsnitt träffar jag superagenten och motorn bakom alla influencers, Charlotte Mikander.

Vad är en agent? Och hur har hon lyckats få sitt företag att växa i rekordfart under ett års tid?

Charlotte började sin resa på kundsidan inom marknadsföring på GANT, och byggde sedan upp Isabella Löwengrips imperium som försäljningschef och hjärnan bakom alla kampanjer. Idag driver Charlotte eget företag och representerar Sveriges största profiler och fortsätter att växa i rekordtakt. Profiler är duktiga på att skapa men saknar ofta försäljningsbiten och det är där Charlotte och hennes numera team kliver in. Hennes motto är att man aldrig blir fullärd, det finns hela tiden nytt att lära sig och man ska inte vara rädd för att ta steget och bara höra av sig. Hur blir man en såpass grym säljare? Det är en av frågorna som Charlotte besvarar.


OCH, bäst av allt. Charlottes företag söker talanger... Så in och hör av er!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-28
Länk till avsnitt

Johannes Hansen - Träna dig mentalt stark

I dagens avsnitt träffar jag Sveriges främsta mentala rådgivare, Johannes Hansen.

Johannes jobbar dagligen med flera av våra största stjärnor inom sport, musik och näringsliv. Han vill utmana alla till att bli mentalt starkare för att maximera sin potential.


Vi pratar om:

Varför behövs mental träning och hur utövar man det i praktiken?Hur ska man tänka när man har höga krav på sig själv?Varför borde man meditera och vad är det bra för?Hur mår ni bättre som människor?

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-20
Länk till avsnitt

Daniel Nowak - Ät dig frisk!

I veckans avsnitt träffar jag entreprenören och hälsofantasten Daniel Nowak, också grundaren av For Real Foods. Vi pratar om hur man tar kontroll över sin egen hälsa med hjälp av riktig mat, sömn, träning men också mentalt. Idag är en av världens, men också Sveriges största problem att människor äter ihjäl sig, och i många fall vet vi inte ens vad det är vi stoppar i oss och varför vi blir sjuka. Vi lyfter vad processad mat gör med vår kropp, hur man åt förr, vad periodisk fasta för kroppen och mycket mer.


För ett år sedan startade Daniel tillsammans med sin fru Kristin, For Real Foods, kampen för riktig mat. De erbjuder fryst pizza som man helt enkelt mår bra av - gjord på naturliga råvaror och helt utan tillsatser. Lyssna mer!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-13
Länk till avsnitt

Magnus Lygdback - Kändistränaren i LA

I dagens avsnitt (på engelska) träffar jag kändistränaren Magnus Lygdbäck. Vi pratar om hans karriärresa, hur man sticker ut från andra inom samma bransch och hur man lyckas i en konkurrenskraftig stad som LA.

Vi pratar om:

Vad är framgång enligt Magnus?Vad är hans framgångsrecept i karriären?Hur skapar man bästa balansen i livet vad gäller kropp och själ?Vad är bästa upplägget inom träning för att nå optimala resultat?Vad borde man äta för att bygga muskler men tappa fett?Myter om träning

Producent: [email protected]

Magnus Instagram: https://www.instagram.com/magnuslygdback/?hl=en

Sanja Instagram: https://www.instagram.com/sanjategeltijaa/?hl=enSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-06
Länk till avsnitt

The Sleep Doctor - How to improve your sleep

I dagens avsnitt (på engelska) pratar jag med The Sleep Doctor, Dr. Michael Breus som är baserad i Los Angeles om dagens största samhällsproblem - sömn. Han delar med sig av tips och råd kring hur man sover bättre, varför det är en utav dagens största problem runt om i världen och vilken inverkan dålig sömn har på kroppen.


Producent: christoff[email protected]

The Sleep Doctor: https://www.instagram.com/thesleepdoctor/

Website: https://thesleepdoctor.com/

What is your Chronotype: https://www.doctoroz.com/quizzes/whats-your-chronotype

Sanja Instagram: https://www.instagram.com/sanjategeltijaa/


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-23
Länk till avsnitt

Linda Nordlund - Marknadschef på Stureplansgruppen om ledarskap, glatt på jobbet och betydelsen av att genuint älska det man gör

Idag träffar jag Linda Nordlund, marknadschef på Stureplansgruppen för ett glatt avsnitt. Linda berättar om sin karriärresa, hur hon tänker kring företagskultur, hitta bra strukturer, stätta processer, effektivisera arbetet men också kring teamkänsla.

Varför är hon just hon duktig som marknadschef på Stureplansgruppen? För att hon genuint älskar produkterna, hon är där för att hon vill och för att hon faktiskt trivs på arbetet. Detta i sin helhet leder till att hon spenderar tid på arbetet och dess olika utbud vilket leder till spontana möten. Då ser man också justeringar och förbättringspotential. Ska man vara bäst på fest för att klara av hennes arbete? Det får ni svar på.


Producent: [email protected]

Instagram Linda: https://www.instagram.com/lindanordlund

Instagram Sanja: https://www.instagram.com/sanjategeltijaaSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-16
Länk till avsnitt

Vedad Fisic - Är sneakers framtidens aktier?

Idag träffar jag grundaren av Hypestein, streetwear proffset och sneakers samlaren Vedad Fisic. Han flyttade till Sverige 2015 från Bosnien på grund av kärleken och startade två år senare succén Hypestein där allt började med ett par sålda sneakers på blocket som sedan växte och blev till en online butik, fysisk butik och community för exklusiva sneakers och streetwear. Han delar med sig av sitt driv, sina drömmar och mål men också varför pengar aldrig har varit en drivkraft trots att han sålde ett par Nike Yeezy sneakers för 80 000kr...

Lyssna mer!


Producent: [email protected] 

Instagram Hypestein: https://www.instagram.com/hypestein

Instagram Vedad: https://www.instagram.com/vedadfisic

Instagram Sanja: https://www.instagram.com/sanjategeltijaa


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-09
Länk till avsnitt

Emilia de Poret - Att få tiden att räcka till

Idag träffar Emilia de Poret och pratar om livet, prestation, karriär, att få tiden att räcka till och så mycket mer. Hur lyckas man alltid leverera på topp och vad blir lidande? Hur hinner man skära den perfekta avokadon och lämna barnen på dagis samtidigt och vad lycka egentligen är det som diskuteras i dagens avsnitt.


Emilia är aktiv med podcasten och community Säker Stil tillsammans med Ebba Kleberg von Sydow, pratar mode på TV4, driver sina egna kanaler, sitter i olika styrelser, affärsängel, artist, mamma, och fru. Hon är väldigt mycket kul helt enkelt, lyssna och njut!


Producent: [email protected]

Emilias Instagram: https://www.instagram.com/emiliadeporet/

Sanjas Instagram: https://www.instagram.com/sanjategeltijaa/?hl=en


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-02
Länk till avsnitt

Duon Womensync - Menscykel, kvinnohälsa & kost i balans

I dagens avsnitt träffar jag tjejerna bakom Womensync som helt enkelt handlar om hur du synkar din livsstil till din kvinnliga biologi, även väldigt bra för män att lyssna på. Vi pratar menscykeln, kost, hälsa och mycket mer. Tjejerna delar med sig av sina personliga berättelser och vad som fick dem att börja med att läsa på om just detta, skriva boken Womensync (som också släpps idag) och hur man lever i bästa möjliga synk.

Vad skulle hända om du tog hänsyn till dina cykliska förändringarna för att kunna må så bra som möjligt hela månaden? Detta är vad Womensync handlar om. Genom Womensync förmedlar vi inspiration, tips, kunskap och recept för ett liv i synk med vår kvinnliga biologi. 


Producent: [email protected]

Womensync Instagram: https://www.instagram.com/women.sync/

Womensync hemsida: http://womensync.se/

Sanja Instagram: https://www.instagram.com/sanjategeltijaa/?hl=en


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-25
Länk till avsnitt

Therese Hellström - Bakom kulisserna hos modedrottningen

I dagens avsnitt träffar jag mode- och PR drottningen Therese Hellström. Hon arbetar som Fashion Director på det danska varumärket Custommade, hon skriver om mode för både ELLE och Forni samtidigt som hon driver sitt stadigt växande Instagramkonto.

Vi pratar om hennes karriärresa, hur hon kom in i modebranschen, hur man borde tänka som representant för ett varumärke och hur man lyckas inom PR. Vi lyfter också mycket tips kring att bygga sitt personliga varumärke, hur är det egentligen behind the scenes inom modebranschen och att inte tappa bort sig själv. Många bra tips i detta avsnitt, enjoy!


Producent: [email protected]

Therese Hellström Instagram: https://www.instagram.com/tesshell

Sanja Tegeltija Instagram: https://www.instagram.com/sanjategeltijaaSee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-18
Länk till avsnitt

Apollonia San Contreras - "the train doesn?t stop twice"

I dagens avsnitt träffar jag Apollonia San Contreras som arbetar som Digital Chef på Hövding, föreläser inom digital marknadsföring, driver podcasten Off Topic tillsammans med Afrodite och leder Her Online Network i Malmö. Vi pratar om hennes bakgrund, hur den har har präglat henne, också om hur hennes karriärresa har sett ut, vad hon stör sig på inom influencer marketing, andra passionsprojekt hur hon son hon inte skyltar med. Underbar, skånsk, ödmjuk och professionalism är ord som beskriver Apollonia.


Producent: [email protected]

Apollonia Instagram: https://www.instagram.com/apolloniasc/

Sanja Instagram: https://www.instagram.com/sanjategeltijaa/


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-11
Länk till avsnitt

Katarina Blom - Hur du blir lycklig!

Idag träffar jag psykologen, föreläsaren och författaren Katarina Blom lär oss allt om lycka och prestation.

Hon är prisbelönt för sina föreläsningar, TEDx talk, ligger bakom boken ?Lycka på fullt allvar? och delar ofta med sig av sin kunskap i media!

Vi går in på djupet om vad lycka egentligen är, vi pratar om prestationskrav och blir man lyckligare av mer framgång.


Producent: [email protected]

Katarina Blom Instagram: www.instagram.com/katarinablom

Sanja Tegeltija Instagram: https://www.instagram.com/sanjategeltijaa


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-04
Länk till avsnitt

Ellinor Löfgren - Att inte tappa bort sig själv inom Influencer Marketing

I dagens avsnitt träffar jag min kära före detta poddkollega, vän och influensern Ellinor Löfgren.

Vi pratar om influenser-karriären, hur Ellinors resa har sett ut men också hur man behåller sig själv i den här branschen.

Hur kan prestationskraven påverka psyket och dagarna, hur arbetar man emot detta, vad har man har som ansvar som följare är några av ämnena och frågorna som vi lyfter under avsnittet.


Producent: [email protected]

Ellinor Löfgren: https://www.instagram.com/ellinorlofgren/?hl=en

Sanja Tegeltija: https://www.instagram.com/sanjategeltijaa/?hl=en


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-28
Länk till avsnitt

Sanja Tegeltija - Vem jag är som hostar podden?

I dag intervjuas jag, Sanja Tegetija, som hostar podcasten En timme med ... av min kära kollega, vän och partner Julia Alqvist. Vi pratar om min karriärresa, vad som lockade mig med PR, den svåra frågan kring hur man finner balans, tips till andra som är i början av sin karriär. Jag besvarar många frågor som är ställda via Instagram, min bakgrund och vi bjuder på många skratt.


Instagram: https://www.instagram.com/sanjategeltijaa/

Innstagram: https://www.instagram.com/juliaalqvist/

Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-21
Länk till avsnitt

Natali Suonvieri - Stress är inte farligt

Idag träffar jag Natali Suonvieri som 25 åring arbetade som marknadschef och blev utbränd. Hon berättar om sin återhämtning, vad som hjälpte henne, att stress inte är farligt och hur hon istället för att gå tillbaka till sin karriär som marknadsförare startade forumet Stressgäris med fler tusen anhängare, idag föreläser och ständigt arbetar för att förebygga detta. Hon ger tips på återhämtning, vilka varningstecken man bör titta efter och att alla borde blicka tillbaka till vad man tyckte var kul under barndomen och göra mer av detta idag.


Natalis Instagram: https://www.instagram.com/natalisuo/

Sanjas Instagram: https://www.instagram.com/sanjategeltijaa/?hl=en

Producent: [email protected]See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-18
Länk till avsnitt

Fredrik Karlsson - Från proffsgolfare till möbelnörd

I dagens avsnitt träffar jag Fredrik Karlsson; inredaren, vintage samlaren och influensern.

Med ett stadigt växande instagram konto, @fredrikkarlssoninteriors och med följare så som Scott Disick, Elsa Hosk och Virgil Abloh så väcker han nyfikenhet hos många.


Det var när han spelade golf på college i USA som Fredrik Karlsson började inse att han skulle kunna använda sin energi och sitt fokus till någonting helt annat. Utan tillgång till student­rum hade han plötsligt en egen liten lägenhet att inreda. Tillbaka i Sverige fortsatte han att spela professionellt några år, samtidigt som intresset för vintage möbler och inredning växte.

I dag hjälper Fredrik företag och privatpersoner med renoveringar och inredningsuppdrag och köper och säljer vintage design med sitt företag Galerie North, som även inom kort blir en studio.


Vi talar om resan hit, hur funkar det med vintage möbler men också om vad som egentligen är viktigast i livet.

Frågestund i slutet av avsnittet.


Producent: [email protected]

Fredrik Karlsson: https://www.instagram.com/fredrikkarlssoninteriors/?hl=en

Galerie North: https://www.instagram.com/galerienorth/?hl=en

Sanja Tegeltija: https://www.instagram.com/sanjategeltijaa/?hl=en


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-13
Länk till avsnitt

Amelia Widell - Från en soffa till miljoner

I dagens avsnitt träffar jag inspirerande Amelia Widell, tidigare fotograf och stylist som 2015 bestämde sig för att satsa på drömmen om att starta ett inredningsvarumärke och kort därefter startade MELIMELI. Hon delar med sig av den snabba tillväxtresan, hur resan dit har sett ut, rädslor och hur man bygger ett framgångsrikt team.


Amelias instagram: https://www.instagram.com/ameliawidell/?hl=en

Sanjas instagram: https://www.instagram.com/sanjategeltijaa/?hl=en

Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-11
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.