Sveriges 100 mest populära podcasts

En timme med ...

En timme med ...

Podcasten En timma med ... är en dialog mellan PR experten Sanja Tegeltija och människor som inspirerar henne inom olika branscher som berättar sin historia. De är mitt i sin karriärresa, delar med sig om sig själva, sin resa, tips och råd - på ett ofiltrerat sätt.

Kontakt: [email protected]

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

instagram.com/sanjategeltijaa/?hl=en

Avsnitt

Hannah (Fashionablefit) Andersson - Vikten av att sätta gränser

I dagens avsnitt träffar jag Hannah Andersson som också är känd som Fashionablefit. Vi pratar om vem Hannah är utan sin titel, vi pratar om fashionablefit och hur resan med Fashionablefit har sett ut, hur man kommer upp på fötter när man är på botten men också vem man är utan sina prestationer.


Vi går också in på hur jobbar man på sin självkänsla, vikten av att våga vara med sig själv och varför man söker sig till att bli distraherad hela tiden, om att bli medveten om vad som händer på insidan och sina tankar som hela tiden går på autopilot.


Hannah tipsar om saker man kan göra i vardagen för att vara snällare mot sig själv, om gränssättning men också varför det är viktigt med förlåtelse och acceptans för att må bra.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-06-15
Länk till avsnitt

Philip Jonzon Jarl - Varför man växer som människa av olikheter

I dagens avsnitt träffar jag Philip som är grundare av tinderutmanaren Relate, en dejtingplattform som är baserad på värderingar och bygger på djupare och mer meningsfulla möten stället för att bara swipea höger och vänster baserat på utseende. Mer autentisk, äkta och meningsfull kontakt.


Philip lämnade en sjuårig internationell karriär på HM eftersom han kände en tomhet och saknade mening i det han gjorde efter att ha levt utifrån fokus på karriär och framgång. Frågor började dyka upp så som It this it? Vad finns bortom det här och han kände en viss tomhet. Han upplevde att han måste göra någonting annorlunda och han ville att livet skulle betyda mer och bidra till mer.


Vi går in på Relate och hur den skiljer sig från utbuden som finns idag, vi går in på vad gör en bra relation? Vad är egentligen en bra match? Varför håller inte mer än 70% av alla relationer inte ens ett år och varför är relationer den största källan till lycka?See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-06-08
Länk till avsnitt

Johanna Andersson - Drömjobbet som VD på Totême

I dagens avsnitt träffar jag Johanna som har sitt absoluta drömjobb som VD på Totême men som tidigare hade en resa som började inom idrotten där hon spelade fotboll i allsvenskan. När hon la fotbollsdrömmarna på hyllan fick hon tipset om att börja plugga på Handelshögskolan i Stockholm vilket hon gjorde fram till att hon hamnade på McKinsey där hon stanna kvar under flera år fram till möjligheten på Totême.


Vi pratar om allsvenskan, om hur hon hamnat där hon är idag, om hon varit strategisk eller lustdriven, om utmaningarna, hennes drivkrafter, om jobbet som VD på Totême så glammigt som man tror och mycket mer.


För henne har det varit viktigt att känna glädje i det hon gör, likheterna mellan lagidrotten är arbetslivet och hur det varit fördelaktigt för henne men också om drömmarna om mode. Vi går också in på vikten av att vara i synk med grundarna, om att man inte måste välja bort karriär för familj, drivkraften om att visa att det går att göra båda och inte vara för hård mot sig själv.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-05-18
Länk till avsnitt

Annica Rantala - Målet ska inte vara att alltid leverera 100%

I dagens avsnitt träffar jag Annica Rantala som tidigare har arbetat som marknadschef, sortimentschef, creative director på företag så som Röhnisch, Stadium, Åhlens och som idag arbetar som VD på företaget STRONGER.


Vi går in på hur hennes resa har sett ut, vad har hon har lärt sig längst med vägen, vilka lärdomar hon har tagit med sig, om att vara lustdriven och vikten av att inte alltid leverera 100%.


Vi pratar också om vikten av mod, synk och att lita på varandra i en organisation, om tillväxten med Stronger men också om att ta snabba beslut och gå fort fram.

Hon delar med sig av hur företaget kändes som ett helt nytt företag varje kvartal, vart hennes drivkrafter kommer ifrån och vikten av att rikta hennes höga energinivå rätt.


Annica delar också med sig av att hon inte drömmer om balans och inte tror att det finns någon balans - hon tror att livet snarare är oblanas. Upp och ned med höga och djupa dalar och att om man kan förhålla sig till det - då mår man bra. Hon tror på att förhålla sig till livet och att förstå vad man kan påverka och inte. Det är ett sätt att inte bli för stressad.


Vad gör en bra ledare?

En ledare ska plocka fram den äkta och bästa versionen av medarbetarna och göra sina medarbetare modiga. För att detta ska ske måste man känna sig sedd och respekterad.


En viktig faktor enligt henne är att målet behöver inte alltid att vara att leverera 100%, du ska inte leverera 100 hela tiden och kommer då att hålla länge.

Hitta, var är det good enough.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-05-13
Länk till avsnitt

Johanna Hector - Att bli fri från en ätstörning

I veckans avsnitt träffar jag Johanna Hector som berättar om sin resa och om att leva med en ätstörning, sina vardagliga ritualer och vad som får henne i balans.


Vi går in på hennes bakgrund och hon delar med sig av sina erfarenheter kring att köra slut på sig själv, att må dåligt, äta anti depressiva, och vad som krävdes för att få hjälp. Hon går också in på vad som krävdes för henne för att bli frisk och ha tillit till sina inre resurser samt hur hon lever med en okomplicerad och fri relation till mat som hon har jobbat sig till.


Allting grundar sig i ett kontrollbehov och en rädsla för att inte duga som man är berättar Johanna, känslan av att man är otillräcklig eller att man är för mycket. Det skapar ett behov att kontrollera och dämpa sig för att man har för mycket känslor och är för färgstark. Det finns en längtan efter något, kärlek för att bli älskad för precis den man är och detta kan utrycka sig destruktivt i form av mat och att kontrollera.


Hon delar med sig av tekniker i sina dagliga ritualer för att öva upp att känna att man är älskad för den man är.

Hon delar också med sig av att bli observant kring vart du begränsar dig själv, hur du dömmer dig själv och att observera tankar och känslor.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-05-05
Länk till avsnitt

Daniel Redgert - Med de bästa personerna kommer också business

I dagens avsnitt träffar jag Daniel Redgert för andra gången i podcasten. Vi pratar om att bli äldre, komma över ett visst stadie företagsmässigt, inse vad som är viktigt i livet och skillnaden på prioriteringar jämfört med när han var med senast.


Också om vikten av att hitta talanger för som Daniel säger "med de bästa personerna kommer också business".


Hur har företagsresan sett ut, hur har han hamnat i "stabila tider" som han uttrycker det själv och vikten av att diversifiera verksamheten. Var detta planen från början?

Vi går också in på hur tar man betalt, vad gjorde att företaget tog fart och hur blir man snabb på att bredda affären som gör att man växer i olika riktningar.


Framförallt, vad är de stora planerna och drömmarna framåt. "Jag är nöjd hela tiden och jag vill fortfarande framåt."


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-04-27
Länk till avsnitt

Adeline Sterner - VD på CAIA och en stolt generalist

I dagens avsnitt träffar jag Adeline Sterner som arbetar som VD på CAIA. Vi pratar om hennes karriärresa men också om hennes tidigare bolag Add Ice cream och Maison Fortunée, vad som driver henne och hur hon ser på att bygga en bra organisation, vad som gör en bra ledare, hennes lärdomar men också hennes visioner för CAIA.


Adeline drömde om att bli pilot när hon var liten och studerade även till detta, krisen fick henne däremot att byta bana vilket ledde till att hon började plugga på Handelshögskolan i Stockholm. Hon trivdes med det höga tempot men visste inte vad hon skulle bli, hamnade på McKinsey som konsult men saknade att förstå hur det faktiskt går till vilket ledde henne in på entreprenörsresan då hon grundade Add Ice Cream, hennes första bolag - ett hälsosamt Ben & Jerry's utan någon som helst erfarenhet sedan tidigare.


Vi pratar om hur hon hamnade som VD på CAIA, vad som fick henne att tacka ja, vad det krävs att klara av ett sådant uppdrag och hur det passar hennes personlighet. Om att hennes nyfikenhet har lett henne till mycket i livet, om att tycka det mesta är kul men också om vikten av att lyssna, försöka förstå och tänka hur man kan bidra för att göra företag till det bättre. Vikten av att vara prestigelös för att bygga en bra organisation.


En bra summering kring VD rollen var att "ju mindre jag har att göra desto bättre går det och allt flyter på".


Hon avslutar med att berätta hur hon har blivit en bättre ledare genom att lyssna, fått en känsla kring att snappa upp dynamiken, hur folk mår egentligen, lättare att förstå en situation.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-04-20
Länk till avsnitt

Mona A. Persson - Sveriges coolaste polis

I dagens avsnitt träffar jag Sveriges coolaste person, Mona A. Persson som delar med sig av kring hur det är att arbeta som polis.

Hon berättar om bakgrunden till att hon valde polisyrket, om påfrestningarna kring yrket men också det fina med yrket. Vi går in på vad som krävs både fysiskt och psykiskt för att bli polis också vikten kring att ha erfarenhet innan.


Hon delar med sig av situationer som varit otroligt tuffa, om att ge någon dödsbesked, om medias tolkningar på brott och om vikten av att vara källkritisk.

Gripande berättelser om att se någon gå bort och att inse att den personen varit någons barn, att se en mamma som sörjer, något syskon som kommer att sakna sin bror eller syster, att det finns ett förflutet och bakgrund till just den människan mer än vad rubriksättningen säger i tidningen.


Vi avslutar med att prata om all skit polisen får på sig, kommentarerna som "har ni ingenting bättre för er" och det förebyggande viktiga arbetet.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-04-13
Länk till avsnitt

Elaine Eksvärd - Verktyg för att få människor att lyssna

I dagens avsnitt pratar jag med retorikern, föreläsaren och författaren Elaine Eksvärd om hennes karriärresa.

Hon har nyligen diagnostiserats med ADHD och vi går in på hur det påverkat hennes beteende, liv och karriär men också hur det har förändrat hennes liv att få diagnosen svart på vitt.


Vi pratar också om kränklimanger, ni vet en komplimang som ändå är en kränkning. Hur hanterar man dessa? Vi går in på verktyg för att människor ska lyssna på en och vi pratar också om hur man landar arbetsintervjun och vikten av självinsikt.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-04-07
Länk till avsnitt

Katarina Gospic - Rädslor som styr våra liv

I dagens avsnitt pratar jag med hjärnforskaren, författaren och entreprenören Katarina Gospic om rädslor.


Vi går in på hur de påverkar våra beteenden, hur de påverkar våra tankar, hur de kan vara ett hinder i karriären men också i livet. Vi pratar också om styrkor som finns med rädslor, hur ska man handskas med oroskänslor, ensamhet och mycket mer.


Katarina bjuder på konkreta tips kring hur man ska handskas med sina rädslor, hur man tar hand om sin hjärnhälsa men också vikten av vad man stoppar i sig när det kommer till hjärnhälsa.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-03-30
Länk till avsnitt

Sanja Tegeltija - Min PR resa & om att bygga genuina relationer

I dagens avsnitt blir jag intervjuad av retorikexperten Sofia Kacim om min karriärresa inom PR.

Vi går in på hur allting började, den globala resan på Hästens, att våga tacka ja till ett uppdrag på ett företag som är i PR kris, att säga upp sig från en bra roll men vi går också in på insikter, hur man bygger genuina relationer, att våga följa magkänslan och gå emot det som ser bra ut utåt.


Vi pratar också om att våga gå emot strömmen och göra sin egen grej, att våga gå emot rädslor men också om ängsligheten i Stockholm kring att känna rätt folk och att vara relevant.


Avslutningsvis pratar vi om livet som egen, hur det praktiskt funkar, drömmar och planer framåt.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-03-23
Länk till avsnitt

Louise Lundberg - Våga sälja in och göra reklam för dig själv

I dagens avsnitt pratar jag med Louise Lundberg för andra gången i podden, och den här gången om att landa sina drömkunder och att våga sälja in sig själv.

Louise hjälper varumärken att synas i den digitala världen genom grafisk design, illustration, sociala medier och nyhetsbrev. Hon driver också sina egna plattformar där hon delar med sig och utbildar följarna kring vardagsteknik och kreativitet på ett okomplicerat sätt.


Vi går in på hur man bygger sitt personliga varumärke för att också senare bygga på en kundkrets, att våga vara ansiktet utåt för sig själv, att våga pitcha och sälja in sig själv mer, hur man jonglerar många bollar / uppdrag i luften samtidigt men också rädslan av att göra "reklam" för sig själv. Vi går också in på många bra life hacks för att hinna med det man tänkt på ett strukturerat sätt. Ett avsnitt med många bra tips helt enkelt!


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-03-16
Länk till avsnitt

Navid Modiri - Egot, vårt inre jag

I dagens avsnitt pratar jag med samtalsaktivisten Navid Modiri som arbetar som poddare, föreläsare och författare. Navid arbetar med samtalet som verktyg för att hjälpa oss att bli bättre på att prata med och lyssna på varandra och tror på det nyfikna samtalet som en väg till innovation, integration och samarbete. Vi börjar avsnittet med att prata om hur Navid startar sina dagar och varför det är avgörande kring hur dagen sedan blir.


Navid har stått på scen sen han var 16, varit programledare i P3 och i Sveriges television med ?Filmkrönikan? och ?Diktatorn? samt gjort hundratals framträdanden som föreläsare och med sitt band ?Navid Modiri & Gudarna?. Navid älskar att ställa nyfikna frågor, sätta igång människors fantasi, få oss att tänka på förändring och framtid och använda vår kreativitet för att skapa en bättre värld. Han ligger också bakom den omtalade podden ?Björn & Navid? tillsammans med föreläsaren och ex-munken Björn Natthiko Lindeblad.


Vi pratar om egot, vårt inre jag; den identitet med vilken vi visar oss själva för världen och oss själva. Vad är ett ego? Prestation och duktighet, hur är det kopplat till egot? Vad är kännetecken för ett friskt ego? Är vårt ego någonting dåligt och skadar det våra liv? Personliga referenser till när man agerar utifrån sitt ego VS sitt sanna jag men också mycket kring social medias påverkan på vårt ego idag.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-03-02
Länk till avsnitt

Jörgen Andersson - Våga göra misstag i karriären och lär dig av dem

I dagens avsnitt pratar jag med Jörgen Andersson som delar med sig av sin otroliga karriär. Jörgen började sin karriärresa med ett extra jobb på HM som kom att bli en resa på 26 år. Han började i butiken med att sälja jeans som senare ledde till att han arbetade på inköpssidan, blev landschef för Schweiz och sist många år som marknadschef och varumärkeschef. Han var med när HM gick från ett varumärke till flera varumärken, tog fram bland annat COS men också de hyllade samarbetena med bland annat Karl Lagerfeld.


Han kom senare att bli uppringd av Uniqlo och erbjuden rollen som global marknadschef och vi pratar om hur annorlunda den resan såg ut.


Vi går in på vad han har varit extra stolt över också vad har han varit mindre stolt över.

Vad känns viktigt för honom nu i karriären jämfört med 10 år sedan? Många insikter och goda råd, framför allt varför hans nyfikenhet och orädsla alltid har drivit honom framåt. Vikten att utmana sin comfort zon, varför en jobbrelation är minst lika viktig som andra relationer i livet men också vikten av att matchas med företagets värderingar.


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-02-23
Länk till avsnitt

Haisam Mohammed - Inspirerad av dofterna i förortens trapphus

I dagens avsnitt träffar jag Haisam Mohammed, en sann kreatör men mest uppmärksammad för sitt senaste företag nämligen parfymhuset UNIFROM som skapar unisexa parfymoljor inspirerade av dofterna i förortens trapphus.


"Efter att dagligen gått in och ut ur dessa trapphus, satte sig dofterna och jag bar dem vidare med stolthet, som en uniform."


Haisam flyttade till Stockholm med stora drömmar om att arbeta inom mode och starta sitt egna klädmärke. Efter en tid insåg han att detta inte var hans kall och kom in på kommunikations- och byråvärlden där han lyckades landa ett jobb på den prestigefyllda byrån Forsman & Bodenfors. Många av beställarna hade stora budgetar och ville jobba med popkultur, vilket han hade konsumerat sedan tidig ålder och kunde på djupet - då bestämde han sig för att starta sin egna byrå med just denna nisch.


Eftersom att Haisam under den tiden saknade kontakterna så bestämde han sig för parallellt studera på Berghs dit många av marknadscheferna, men också de potentiella kunderna, kom för att föreläsa. Detta blev starten till hans byrå BRONS.


Däremot låg hans sanna passion i doft. Han var uppvuxen med en far som introducerade honom tidigt för parfymoljor, men också i förorten där trapphusen doftade olika maträtter, rökelser och kulturer. Doften satte sig i hans bakhuvud och blev grunden och inspirationen till företaget UNIFORM.


Vi pratar om vart hans mod kommer ifrån, om varför det är viktigt att göra saker av passion, varför det får saker att hända. Vikten av att skapa någonting av ett högre syfte men också hur han kan vara en förebild för andra. Vi går in på vikten av att sätta sig själv i obekväma situationer och att vara hungrig.


Producent: [email protected]See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-02-16
Länk till avsnitt

Jacqueline Joo - Psykologin bakom dejting och relationer

I dagens avsnitt träffar jag dejting och relationsexperten Jacqueline Joo och vi pratar om psykologin bakom dejting, singelliv och relationer.

Ni hörde rätt, det stora dejting-avsnittet!


Vi går in på de största problemen som finns inom dejting, varför vi aldrig är nöjd, varför vi har svårt att träffa rätt, inbitna mönster som påverkar dejting och vilka som är en bra match personlighetsmässigt.


Kul lärdomar från avsnittet:

När man har gemensamma nämnare gillar man varandra mer och snabbare per automatikDet vanligaste problemet är att man blir intresserad av en person som inte visar intresse tillbakaVi gillar inte när saker kommer för lättSka man spela spelet?Allt handlar om vad och hur man säger saker till varandraKarriärister som beter sig på dejter som de gör på arbetetHur ens beteenden påverkar en att hitta rättLika barn leka bäst vad gäller grundvärderingarHur viktig är attraktionenHur man kommer över någon

Productent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-02-09
Länk till avsnitt

Cecillia Blankens - Ska man någon vart får man fixa det för sig

I dagens avsnitt träffar jag Cecilia Blankens som är modejournalist, driver sina sociala medier men också grundare av det hållbara skovarumärket Blankens.

Vi går in på att Cecilia som person är väldigt luststyrd vad gäller allt i från frukostval, till klädval och företagsstrategi. Hon är inte i behov av den typen av trygghet att allt ska vara likadant och är expert på att känna in vad hon både behöver och vill.


Hon berättar om hur livet hände, att hon gick ena dagen på Stureplan till att nästa dag vara tvåbarnsmamma med man. Då bestämde dem sig för att flytta utomlandsn närmre bestämt LA och där startade även resan med hennes företag. Cecilia fick en ide om skor i mellanprisklassen som skulle vara hållbara (detta innan ämnet var lika hett som det är idag) och pitchade iden för skoföretaget Kavat som gillade idén där hon fick starta företaget, och dem betalade.


Hon delar med sig av perioder när hon inte kunnat ta ut någon lön, osäkerheten kring hur företaget skulle gå, svårigheterna av att göra saker som inte kommer inifrån och så inte är personliga.


Vi går också in på syrran Elin Kling som är i samma bransch, hur är deras relation? Är de konkurrenter? Hjälper de varandra?


Vi avslutar med mindset, självkänsla och citatet som kommer hemifrån "Ska man nån vart får man fixa det för sig" men också att måste alltid ha 15% punk i alla beslut man fattar, det måste vara lite obekvämt.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-02-02
Länk till avsnitt

BE LAMB - Världens första anti-burnout space

I dagens avsnitt pratar jag med Julia och Lindsey som är grundarna av BE LAMB, världens första anti-burnout space.

Detta är alltså ett co-working space i Stockholm men som jag tror, inom en snar framtid kommer att finnas i många fler städer. Konceptet bygger på precis som det låter, ett ställe dit man kan komma för att bara få vara sig själv, fokusera på sig själv och sitt välmående men samtidigt ha som sin arbetsplats och kontor.


De anordnar recovery events, de har retreat rooms för guidade meditationer, infraröd bastu - ja you name it.


Bakgrunden till att de startade är just för att folk aldrig har mått så psykiskt dåligt som de gör idag och de saknade en plats dit man kan komma och bara få vara sig själv och samtidigt ha som sin arbetsplats.

De gick in på vad vetenskapen säger förhindrar utbrändhet och försökte applicera på sin ide. LAMB, står just för det = att prioritera sig själv först.


Vi går in på hur de fann varandra, om att våga dra igång ett co-working space utan den typen av erfarenhet tidigare, lärdomar de tagit med sig, hur de ska undvika att bli exkluderande (som andra branschkollegor faktiskt blivit) och mycket mer.


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-01-26
Länk till avsnitt

Sparbruden - Så sätter du ekonomiska mål för 2022

Det är nytt år, det är januari och därför kickar vi igång året med att sätta nya sparmål inför 2022!

Jag pratar med Sparbruden för andra gången i podcasten som konkretiserar ekonomi, gör det roligt och ger enkla tips för hur man bemästrar sin ekonomi och sitt sparande.


Vi går bland annat in på:

- Hur man kan tänka vid målsättning inför 2022 kring sin ekonomi utan att det blir ångestladdat eller för övermäktigt

- Konkreta tips kring hur man sätter upp ekonomiska mål och en plan

- Vad lägger vi mest pengar på? Osynliga kostnader och hur man ser över onödiga kostnader

- Vad man kan skära ned på för kostnader

- Smidigt sparande för dem som inte kan aktier och fonder


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-01-19
Länk till avsnitt

Petra Tungården - Resan med Adoore

I dagens avsnitt träffar jag ingen mindre än mångsysslaren Petra Tungården. Petra bidrar med så mycket energi, skratt, ärlighet och ett ofiltrerat entreprenörskap.

Vi pratar om hur Petras dagar startar med allt annat än harmoni, om att hon alltid älskat att skriva, om hur hennes karriär började och framför allt succén med företaget Adoore.


Vi går in på konkurrensen inom influencer marketing, hur man väljer kunder idag jämfört med tidigare, att jonglera arbetet med sina egna kanaler med styling och att driva Adoore. Petra har alltid brunnit för den kvinnliga passformen och delar med sig av hur resan med Adoore har sett ut bakom kulisserna, hur varenda krona har vridits och vänts på, kampen med produktioner till att sälja succe och hitta sitt why.


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-01-06
Länk till avsnitt

Ellen Dixdotter - Be hellre om ursäkt än om lov

I dagens avsnitt träffar jag Ellen Dixdotter som arbetar som VD på det danska varumärket By Marlene Birger.

Ellen har tidigare arbetat som marknadschef på Filippa K, på Hope, på byrån Patriksson innan hon fick erbjudandet som Brand Director på By Marlene Birger i Köpenhamn som hon tackade ja till.


Vi går in på den stora förändringen som Ellen har gjort med varumärket som VD, om att vara personen som förändrar snarare än förvaltar men också vikten om att ha en stark ledningsgrupp som man litar på och som är bäst inom sitt område.


Vi pratar om att Ellen alltid har haft svårt att iklä sig en klassisk kvinnoroll, om att minimalism inte behöver vara tråkigt men också om att ständigt överraska kunden.

Hur är det egentligen att vara VD? Vad betyder systraskap för Ellen och hur hittar hon balans och hinner med allt?


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-12-29
Länk till avsnitt

Stina Lo?nnkvist - Att skaka om en hel bransch med CBD

I dagens avsnitt träffar jag ingen mindre än CBD entreprenören Stina Lönnkvist som är medgrundare av hudvårdsvarumärket Mantle.

Stina har gjort en spännande karriärresa som började med studier på Handelshögskolan i Stockholm där dem flesta drömde om att arbeta med finans men Stina drömde om annat. Hon lanserade Noa Active Herbs, en koffeinfri funktionsdryck med naturliga ingredienser och fick då mersmak för entreprenörslivet, efter det blev hon yogalärare och arbetade även som konsult inom varumärkesbyggande och hjälpte andra bolag att ta sig fram på marknaden.


En tid senare träffade Stina sin medgrundare Josefin och iden till CBD-varumärket Mantle föddes, som idag är på allas läppar.

Vi pratar om hur man rullar ut en helt ny okänd produkt på marknaden, hur pandemin påverkat lanseringen, att inte spela på människors problemområden - utan att våga göra helt tvärt om men också hur man vågar gå emot rabattkampanjerna.


Vi går också in på motgångar, långsiktighet VS kortsiktighet, vad som driver Stina men också om hennes egna personliga varumärke och hur hon tänker kring det.


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-12-22
Länk till avsnitt

(The push by) Damla - Hur man tar sig igenom ett misslyckande

I veckans avsnitt träffar jag Damla som är grundare av The Push by Damla som är Cirkelträning fokuserat på kvinnor och som en gång i tiden drömde om att bli dansare.

Hennes usp är inklusivitet, öppenhet och gemenskap. Vi pratar om förortsuppväxten, hur den har präglat henne och format hennes syn för gemenskap, vi går också in på hur hon kom in på träning, vågade starta eget i en såpass konkurrenskraftig bransch, hur man särskiljer sig från och andra. Vi pratar vikten av frihet i sitt arbete, "duktig flicka syndromet" och sorgen av att få sparken och känna misslyckande när det inte blir som man tänkt sig och hur man tar sig igenom det.


"Olycka = många för det som förväntas av dem istället för att göra det dem brinner för."


Tips! Om du inte vet vad du ska göra i ditt liv, skriv ett brev till dig själv. Vad har du arbetat med i livet, vad tyckte om du om jobbet? Varför var det roligt? När var du som lyckligast?


Vi går också in på vikten av inre och yttre hälsa, varför det är viktigt med det inre, hur vi kvinnor ska träna utefter vår hormonella cykel, hur mycket vi orkar och tips och råd kring detta.


Producent: [email protected]See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-12-08
Länk till avsnitt

Andreas Palm - Det entreprenöriella mörkret

I dagens avsnitt träffar jag Andreas Palm som är medgrundare av brand experience byrån Ciceron men numera också CDLP som gör underkläder för män.

Andreas berättar om sin entreprenöriella resa, om vikten att våga anställa människor som är bättre än en själv, om hur man får sitt varumärke validerat och uppmärksammat men vi går också in på det

entreprenöriella mörkret. Vi pratar om ångesten, pressen, dålig sömn och hur man hanterar relationen med sin medgrundare under tuffa tider.

Fantastiskt geniunt och ärligt avsnitt!


Producent: [email protected]

Foto: Hinke Tovle


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-11-30
Länk till avsnitt

Camilla Åstrand - Framtidens ledarskap

I veckans avsnitt träffar jag otroligt inspirerande Camilla Åstrand. Camilla har tidigare arbetat som Global PR Chef på GANT, även som PR chef på Perfect Day Media och arbetar idag på Daniel Wellington.

Hon är också mamma, fästmö, inspirerar sin följare på Instagram där hon tipsar om karriär, familjeliv och att hitta balans men också - vikten av att ha ett liv utanför jobbet!


Vi pratar mycket om ledarskap och självutveckling. Camilla blev chef i tidig ålder och delar med sig av sina lärdomar och utmaningar genom åren. Hon ger också tips och konkreta råd kring hur hon arbetar med ledarskap och med sig själv. Hur man planerar sin vecka smart för att hinna med men också vara snäll mot sig själv, vad som fungerar bra för henne för att hitta balans.


Frågor som Camilla kommer att besvara är:

Hur startar hon sin dag?

Varför är självinsikt så viktigt enligt Camilla?

Vikten av att känna glädje i sitt arbete.

Vikten av att vara snäll mot människor och vara en medmänniska.

Effekten av att visa sårbarhet som ledare.

Hur arbetar Camilla med sin egen självutveckling för att bli en bättre ledare och chef?


Producent: [email protected]See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-11-26
Länk till avsnitt

Frida Lund 'godagrejer' - Allt började med ett gott krök

I dagens avsnitt träffar jag Frida Lund, även känd som godagrejer.

Frida har skrivit böcker, blandat annat vin a-ö, hon bloggar om mat, vin, goda grejer på ELLE.se, driver podcast med Timbuktu, driver MATTV och mycket mer.

Hur började allting?


Vi pratar om just VIN, vad man ska tänka på för att bli bra på vin, tips och tricks när man väljer vin, naturvinstrenden - om den är här för att stanna och om man måste vara expert för att bli bra på vin samt hur fult är boxvin?


Mycket skratt, många tips och "tänk gott med gott".


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-11-10
Länk till avsnitt

Julian Hernandez - Framtidens mode är UNISEX

I dagens avsnitt träffar jag stylisten och modeprofilen Julian Hernandez som började sin moderesa för dryga 10 år sedan och är av landets främsta stylister idag.

Han är aktuell med styling i TV-rutan, kända profiler men framförallt också sig själv via sina sociala medier som ständigt växer. Han är en stor förespråkade och inspiration när det kommer till unisex mode och är ledande inom just detta.


Vi pratar om hur hans resa som stylist började, om hans nisch just inom unisex mode, hur detta mottogs vid start, hans sätt att se på mode och vad det betyder för honom. Vi går också in på den kreativa pressen i hans bransch, om att jämföra sig med andra branschkollegor och hur han tacklar detta. Vi pratar om att arbeta nära sin partner, hur det kan påverka förhållandet och går samtidigt in på hans framtidsdrömmar och hur han lever efter filosofin vad är det västa som kan hända.

.

Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-27
Länk till avsnitt

Caroline Lidman - Så funkar person PR

I dagens avsnitt träffar jag PR proffset Caroline Lidman som fokuserar på att få personer och varumärken att synas.

Caroline har tidigare arbetat på ett flertal byråer, skrivit böcker inom området och drivit egen byrå tillsammans med Maria Fabricius.


Numera fokuserar Caroline på sitt egna företag där hon främst riktat in sig på person PR och vi kommer att prata om just detta. Varför är det viktigt med person PR, vilka redskap och tekniker kan man använda sig av för att bygga starkare person PR, vad ska man undvika inom området och vad som kan gå fel.

Hur ska man tänka om man vill bygga upp sitt eget personliga varumärke, hur ska man tänka som anställd och representerar ett företags varumärke men också hur man kan arbeta på smidiga sätt för att få ut sitt budksap.


Vi går också in på Carolines jakt efter balanserad vardag, hennes rutiner och hur hon strävar efter att må så bra som möjligt.


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-20
Länk till avsnitt

Mathilda Lundin - Hur man tar sig ur en våldsam relation

I dagens avsnitt träffar jag Mathilda Lundin som är initiativtagare till stiftelsen Her House Foundation och herown.se som arbetar mot mäns våld mot kvinnor.

I fjol anmäldes nästan 25 000 fall av misshandel mot kvinnor där 80% av dessa är bekanta med förövaren.


Mathilda delar med sig av sin gripande berättelse om hur hon själv levt i en både psykisk och fysiskt våldsam relation, hur hon tog sig ur det och hur hon ser tillbaka på det idag. Vi pratar också om att våga prata om det, om att sprida ordet och att stötta frivilligorganisationerna.


Her House (swish nummer 123 582 25 23) där varje krona gör skillnad.


Detta avsnitt är i samarbete med Pureness som säljer hälsotillbehör online. Jag personligen köper mina d vitaminer, kokosolja, kombucha och mycket mer härifrån!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-10-07
Länk till avsnitt

Anna Maria Aro - Att våga gå emot sina rädslor och följa sin dröm

I dagens avsnitt träffar jag fantastiska Anna Maria Aro som arbetar som coach, yoga lärare och driver kvinnocirklar.

En mycket speciell gäst då Anna Maria hjälpt och coachat mig personligen, haft en liknande karriärresa och delar med sig av sina insikter.


Hon var en högpresterare som hade toppjobb i Köpenhamn men kände att detta inte var hennes kall, så hon sa upp sig och flyttade till Stockholm för att följa sin dröm. Hon berättar om sin resa, hur hon vågade släppa allting, rädslor, att ta hand om sig själv fysiska och mentalt men också hur det kändes att hitta rätt och vad som driver henne nu.


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-29
Länk till avsnitt

Sparbruden - Smarta hacks för att äga din ekonomi

I dagens avsnitt pratar vi PENGAR tillsammans med Sparbruden.

Detta är ett Instagramkonto som fokuserar på sparande, få pengar att växa, hur man ska tänka UTAN att gör det till ren grekiska. Enkelt. smidigt, lätt att förstå och det är just detta vi pratar om. Vi går in på hur man kan ha olika inkomstkällor, hur man kan undvika fällor, långsiktigt vs kortsiktigt och så mycket mer!


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-22
Länk till avsnitt

Amanda Båmstedt - Journalistens manövrerande i en PR-djungel

I dagens avsnitt träffar jag chefredaktören, DJn, skribenten och nöjesproffset Amanda Båmstedt.

Amanda är baserad i Göteborg och arbetar främst som chefredaktör på Djungeltrumman, vi pratar om vad det innebär att vara en chefredaktör som det så pampigt heter, vart kommer hennes skrivintresse ifrån? Hur mycket tjatar jobbigt PR människor som mig själv på henne om att få in sitt budskap i tidningen och vad känner hon för ansvar gentemot läsaren, Sthlm VS Gbg och mycket mer.


Vi går också in på hur hon får ihop allting, hur hennes dagliga arbete ser ut och snuddar vid hur en bra kväll i Göteborg ser ut.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-09-17
Länk till avsnitt

Hassan Kasujja - Hur man startar otroliga saker från 0

En timme med... är TILLBAKA med ingen mindre än serie-entreprenören Hassan Kasujja som på ett enormt ödmjukt sätt delar med sin av sin spännande resa.

Han pratar om sin tid i New York, hur han reste dit för att studera men helt bytte bana och hoppade på nya möjligheter, om tiden tillbaka i Sverige och starten av Isaballes Market som började med events, catering och växte allt mer men också om den senaste satsningen och padel-imperiumet Central Nordic Padel.


Vi går in på hur man kan starta otroliga saker från 0, hur man får snurr på saker, hur Hassan knutit starka kontakter och vågat satsa.


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-26
Länk till avsnitt

Poyan Karimi - Om att bygga upp ditt företags varumärke

I dagens avsnitt träffar jag employer branding och rekryteringsproffset Poyan Karimi som är medgrundare till Odd Work.

Vi pratar om hur man attraherar nya medarbetare, vad employer branding egentligen betyder och varför det är viktigt (företagsvarumärke = handlar om förmågan att attrahera, rekrytera och behålla talanger). Vi går också in på hur är det att driva bolag med sina bästa vänner, tips och knep som de använder sig av, vi pratar om vad ska man tänka på när man själv driver eget bolag och vill attrahera nya talanger men också lite kring Poyans skådespelarkarriär.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-08-04
Länk till avsnitt

Joanna Swica - Var snällare mot dig själv

I dagens avsnitt träffar jag Joanna Swica som drivet eget, tävlar inom löpning, gjort flera Iron mans, är PT, startat nätverket Friendcation tillsammans med Louise, medgrundare till Kallt Ljus PR, medverkat i Robinson 2021 och driver afterworkoutpodden. Ja, hon gör en heeel del helt enkelt.


Vi pratar om hur hon får ihop allting, konsten att planera sin tid och att vara snällare mot sig själv, hur hon är personen utan nisch och går emot alla proffs som påstår att det är det man ska ha för att lyckas, Vi pratar om kroppshets som hon har starka åsikter kring, om Robinson deltagandet och hur hon vilka konsekvenser det har att säga precis det man tycker.


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-28
Länk till avsnitt

Nadia Kandil - Vem är jag utan prestationer

I dagens avsnitt träffar jag ingen mindre än det kreativa geniet Nadia Kandil.

Nadia arbetar som kreativ konsult, stylist, influencer, delägare i Estrid och podcast host för Det Skaver tillsammans med Cassandra Klatzkow och Elsa Ekman.

Hon gör en hel del helt enkelt och vi kommer att prata om hur allting började, hur är det är att ta sig fram i hennes bransch, varför hon ifrågasatt vem hon är utan prestationer, om att vara influencer idag, att vara flyktingbarn och hur detta präglat henne.


I samarbete med www.pureness.se

Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-07
Länk till avsnitt

Tramsfrans - Analyserar kändissverige

I dagens avsnitt träffar jag Frans Strandberg också känd på sociala medier som Tramsfrans.

Han driver sin nöjesblogg på Aftonbladet och även Instagamkontot Tramsfrans där han skriver om humoristiska spaningar från kändisvärlden med en förmåga att vara vass och varm samtidigt.


Vi pratar om hur plattformarna startade, om han är rädd för att såra människor, om han tror att detta bidrar till mer näthat och vad målet med plattformarna är.


Producent: [email protected]
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-07-01
Länk till avsnitt

Josefin Landgård - Mantle grundaren om CBD

I dagens avsnitt träffar jag Josefin Landgård, grundare av appen Kry och numera grundare av varumärket Mantle med produkter som innehåller ämnet CBD. Vi pratar om CBD-olja och dess effekter, vad är egentligen CBD? Är det knark? Kan man bli beroende? Vad har det för positiva effekter? Vi kommer också gå in på hur det är att vara en kvinna i en mansdominerad tech-värld, att följa sin intuition som entreprenör, att etablera en ny produkt på marknaden och vad använder man för marknadsstrategi. Dagens avsnitt är ett samarbete med hälsokost sidan www.pureness.se.


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-23
Länk till avsnitt

Jacqueline Joo - Hur ditt beteendemönster påverkar din dejting och relation

Relationsproffset, föreläsaren och KBT-terapeuten Jacqueline Joo gästar den här veckan och vi pratar om inget mindre än hur man skapar förhållanden som håller i längden. Vi går in på hur man ska få till en öppen dialog i förhållandet, hur man hanterar förväntningar och konflikter och vi pratar också om sexliv.


Det vi också går in på är givetvis psykologin bakom dejting, hur man ska haffa sin drömpartner och vilka the big no nos inom dejting men också de olika anknytningsmönster man har sedan barnsben så som trygg anknytning, Otrygg-undvikande anknytning eller Otrygg-ambivalent anknytning och hur det påverkar ens dejtingliv.


Läs med om hennes kurs: Psykologin bakom dejting

https://relationsproffsetacademy.simplero.com/page/201426


Hemsida:

www.relationsproffset.se


Producent: Igor Tegeltija


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-06-10
Länk till avsnitt

Dragomir Mrsic - Att vända sitt liv

I dagens avsnitt träffar jag briljanta Dragomir Mrsic som berättar om sin resa. Han kom till Sverige när han var en halv månad till med sina föräldrar och två äldre syskon och bosatte sig i stockholmsförorten Fittja. Han växte upp i ett hårt klimat och som präglades av tuffa tag och kampsport vilket resulterade till att han hamnade på fel bana och har suttit inne 3,5 år för värdetransportrån samt rymt 3 gånger.


Vi pratar också om hans syskon dog i droger och hans pappa var dömd för mord hur han vände allt och är nu en av Sveriges främsta skådespelare. Vi pratar också om hans gym extreme training, hur det var att spela mot Hollywood stjärnan Tom Cruise i ?Edge of tomorrow, hur viktigt tacksamhet är, om att våga be om hjälp, att kunna ta flera nej innan man får ett ja och att inte ta någonting för givet,


Producent: [email protected]


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-05-27
Länk till avsnitt

Hedda Spendrup - Queen of beer

I dagens avsnitt träffar jag Hedda Spendrup som är Sveriges bästa samt yngsta bryggmästare men också restaurangägare av Omaka som öppnade förra året i centrala Stockholm. Hon tillhör fjärde generationen i bryggarfamiljen Spendrup och utbildade sig på bryggerihögskolan VLB i Berlin, år 2018 började hon att arbeta heltid med utvecklingen av den svingoda ölen Omaka.


Det som skiljer Hedda och Omaka från andra ölsorter är framför allt hon utgår från smak före stil och vill öppna upp för att nya konsumeter som inte brukar dricka öl.


Vi pratar om hur hon hamnade i den här branschen, om hon alltid drömt om att brygga öl, och om hur det är att vara ung kvinna i en såpass mansdominerad bransch men också kring självkänsla och hur hennes efternamn påverkat henne.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-05-06
Länk till avsnitt

Sebastian Brännen - Att bygga ett starkt varumärke

I veckans avsnitt träffar jag Sebastian Brännen som arbetar i reklambranschen som Art Director på byrån Abby Priest.

Sebastian har läst på Berghs, vunnit Future Lions i Cannes, arbetat på AKQA både i New York och Paris och är numera skapande proffs.


Vi pratar om HUR och VAD man för att lyckas som varumärke idag? Hur lyckas man skapa en framgångstik kampanj och skapa buzz?

Grundparametrar som Sebbe tipsar om är man har ett tydligt definierat syfte till varför man gör man gör istället för vad man gör. Man ska visa en personlighet som varumärke och få igenom den i sin kommunikation.


De kampanjer som tenderar att slå idag är de som inte känns som en kampanj... Lyssna mer.


Erbjuder också en rabattkod på https://www.glacialbottle.com/sv/ de miljövänliga vattenflaskorna i rostfritt stål som jag använder daaagligen. Passa på!See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-14
Länk till avsnitt

Christer Olsson - Att sluta bevisa någonting för alla andra och att optimera sig själv

I dagens avsnitt träffar jag föreläsaren, coachen och inspiratören Christer Olsson som bytte bana från sin ekonomiska karriär till psykologi.

De flesta, inklusive honom själv levde efter att bevisa någonting för alla andra istället för sig själv och detta är grunden till vad han arbetar med idag.


Vi pratar om att sluta se livet som ett prestationsprojekt och att meningen med livet är att leva livet levandes.

Om att betyda någonting för andra och att livet har blivit ett ego-prestationsprojekt. Andras, koppla av, bara var, lär dig av andra människor, var nyfiken.


Du kan inte tänka dig fram till ett bra liv, du måste pröva dig fram och tillföra andra människor värde.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-05
Länk till avsnitt

Deborah Mühlrad - Terapiavsnittet om oro, självkritik och sårbarhet

I dagens avsnitt träffar jag terapeuten Deborah Mühlrad som vill göra terapin tillgänglig - för alla. Hennes stora intresse alltid har varit att förstå varför människor tänker och agerar som de gör vilket mynnar ut i att vi måste våga ta mer på våra känslor. För att förstå varför vi känner stress, oro, ångest, glädje så måste vi våga känna efter menar Deborah och vi pratar just om detta, hur gör man det? Och det viktigaste av allt, hur lär man sig att hantera det? Vi går in på självkritiska tankar, hur uppväxten påverkat oss men också hur man kan tänka i relationer.


Jag bjuder mycket på personliga referenser och självkritiska tankar jag själv har haft och vad slutsatsen av avsnittet också är att de flesta utav oss lever med exakt samma problem och tankar.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-28
Länk till avsnitt

Ida B Olsson - Om att bli ditt bästa jag!

Idag träffar jag glädjespridaren Ida B Olsson (digitalt) som är bosatt i Båstad tillsammans med sin familj som har som vision att få människor att bli sitt bästa jag. Hon är träningsexpert på Damernas Värld, hälsoguru, sprider och inspirerar kring träningsglädje men har också ett sjukt sunt synsätt på livet. Hon kunde inte sagt det bättre "Vad vill man tänka på dödsbädden? Fasiken vad snabbt jag sprang milen eller fasiken vad gött liv jag haft?"


Vi pratar om hennes omtalade begrepp, att mysjogga, vad är det? Varför är det bra att släppa prestationen ibland? Varför är för mycket stress påslag skadligt för kroppen? Vi pratar också om att finta sin inre kritiker som dyker upp i huvudet då och då och varför är det viktigt att vara extra snäll mot sig själv just då?


Vi avslutar med relationstips, för det ÄR ju så underbart hur kär hon och hennes man är efter över 20 år som gifta.

Hur behåller man pirret, passionen och kärleken i liv?
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-17
Länk till avsnitt

Tora Northman - Let the women rule!

I dagens avsnitt pratar jag med Tora Nothman, som arbetar som editor på Hypebae / Hypebeast men som också driver sina sociala medier och är ett kreativt modegeni. Hon har bott över hela världen och vi pratar om hennes karriärresa, hur hon valde att inte följa strömmen, vågade söka ett jobb hon aldrig trodde hon skulle få och hamnade i London utan att känna någon. Vi går också in på pandemiåret som varit, hur det påverkar henne och hennes kreativitet och varför det är extra viktigt idag att vara snälla och ge kärlek mot varandra på social media.


Hon avslutar med, let the women rule. Varför är tjejer bakom kulisserna inom street wear? Lyssna mer!


https://www.instagram.com/toranorth/


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-10
Länk till avsnitt

Sara Biderman - Social mediers baksida

I dagens avsnitt träffar jag Sara Biderman och pratar om hennes karriärresa och hur hon hamnade inom mode och som stylist - mycket skratt utlovas!

Hur slår man sig fast i en såpass konkurrenskraftig bransch och vad är viktigt att tänka på om man vill lyckas?

Vi pratar om utmaningarna i Saras liv, om att lyckas få ihop livspusslet och lyckas hitta tid till förhållandet när man är mamma.


Vi går också in på fenomenet social media... Varför mår man skit av att scrolla i flödet, om shaming och om att få vara precis den man vill vara.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-03
Länk till avsnitt

Fredrik Söderholm - Om kokainberoendet

I dagens avsnitt träffar jag Fredrik Söderholm, mediaprofilen som poddade om jakten på ett nyktert och kokainfritt liv. Fredrik växte stadigt via Instagram då han samtidigt arbetade med Breaking news tillsammans med Filip och Fredrik, senare till Tankesmedjan i P3 som ledde till hand podcast 'Hej jag heter Fredrik' där han dokumenterade sin väg till ett kokainfritt liv. Idag driver han morgonradion Gott snack "gränslös morgonradio" och använder fortfarande Instagram som sin dagbok där han delar med sig öppet av sitt liv.


Vi kommer att prata om vart allting började, om hur självkänslan spelar en stor roll och vi diskuterar hur man egentligen får en bättre självkänsla? Fredrik delar med sig av hur han blev fast och hur han inte ångrar själva missbruket utan de människor han sårat, hur han erkände sitt missbruk publikt och vad som håller honom borta från det idag. Tips, tankemönster och tacksamhet.


En otroligt öppen och ärlig dialog som är så viktig.


Fredrik Instagram https://www.instagram.com/genietsoderholm/


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-24
Länk till avsnitt

Gemme Collective - Framtidens mode, airbnb för din garderob!

OM DAGENS AVSNITT:

I dagens avsnitt träffar jag Emelie Gustafsson, grundaren av Gemme Collective som digitaliserat människors garderob. Gemme Collective innebär alltså att man kan hyra kläder, designer plagg och accessoarer, precis som ett Airbnb för mode. Men också hyra ut sina egna och tjäna en hel del pengar... Win Win.


Second hand, andrahandsmarknaden och att inte äga produkter har aldrig varit hetare än nu och hur många gånger har man inte drömt om att få tag på ett designer plagg som man inte har råd med?


Emelie berättar om starten på resan, hur hon gått tillväga med att hitta investerare, partner, hur det faktiskt går till att bygga upp ett företag från en ide. Vi pratar också om att våga lämna den ekonomiska trygghet som det faktiskt ofta innebär att starta eget och hur man borde tänka kring riskerna.


Och det bästa citatet av dem alla "vad är det värsta som kan hända, om det skiter sig så är det bara att börja om. Det finns viktigare och ROLIGARE saker än att bara tjäna pengar"


GEMME COLLECTIVE:

https://gemmecollective.com/

https://www.instagram.com/gemme.collective/


OM MIG:

https://www.instagram.com/sanjategeltijaa/


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-17
Länk till avsnitt

Sofia Kacim - Så här blir du grym på att tala och förhandla!

I veckans avsnitt träffar jag med retorik- och kommunikationsexperten Sofia Kacim.

Sofia började sin karriärresa som strategisk kommunikatör på Per Schlingmann AB, hon är medgrundare av det globala nätverket HER, coachat TEDx och valde senare att satsa helhjärtat på retoriken och Kacim AB.


Idag är hon ledande inom retorik och vi lyfter just frågorna kring hur man blir en bra talare och varför det är viktigt, vi pratar förhandling, löneförhandlingar, vad de vanligaste misstagen vi gör när vi talar inför folk och mycket mer. Bra och handfasta tips kring vad man bör tänka på.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-10
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.