Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Hembryggning Halleluja

Hembryggning Halleluja

Halleluja! En podcast om hembryggningens ädla konst. Av och med Simon Svensson, Magnus Vasilis och Sebastian Rutgersson.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

anchor.fm/hembryggning-halleluja

Avsnitt

Avsnitt 4 - Amerikansk Brown Ale

Denna gången är det Sebastian som fått välja ölstil, och valet föll på Amerikansk Brown ale! Kanske en öl som är vanligare att hitta som hembryggd än på krogen? Vi benar ut det mesta kring hur du ska tänka för att få till en bra Amerikansk Brown ale - och det visar sig finnas mer än ett sätt! Och så dricker vi öl.

Våra recept finns att hitta på hembryggninghalleluja.wordpress.com, och om du vill nå oss kan du göra det på [email protected] eller på @hembryggninghalleluja på Instagram. 

2021-02-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 3 - Felsmaker

Felsmaker! Eller kanske felsmaker och rättsmaker? Diacetyl, högre alkoholer, acetaldehyd, DMS, svavel, oxidation och så vidare. I detta avsnitt går vi igenom många av de vanligaste felsmakerna - hur de kan undvikas, eller rent av provoceras fram? Vilken felsmak är samarin? Simon utsätter Magnus och Sebastian för en utmaning, med minst sagt blandade resultat! Och så dricker vi öl. 

2021-02-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 2 - Saison

Magnus fick äran att välja öl till första ölstilsavsnittet, och valet föll på saison. Och när Magnus väl börjar snacka om saison, då blir det ett långt avsnitt. Allt du vill veta om saison och vad du behöver tänka på för att brygga just saison gås igenom grundligt. Varm jäsning? Kryddor? Flaskjäsning med brettanomyces? Och så dricker vi öl.

2021-01-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 1 - Halleluja

Halleluja! Äntligen finns första avsnittet ute! Simon, Magnus och Sebastian ger lyssnarna en introduktion till podcasten och vi får lära känna Simon lite bättre. Vi frågar oss hur det blir med SM i hembryggd öl 2021. Och så dricker vi öl.

2021-01-07
Länk till avsnitt

Hembryggning Halleluja - Trailer

I början av januari släpps första avsnittet av podcasten Hembryggning Halleluja! En podd av och för hembryggare, 

2020-12-30
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.