Sveriges 100 mest populära podcasts

Det inre skiftet - En podcast om att leva autentiskt

Det inre skiftet - En podcast om att leva autentiskt

Välkommen till podcasten Det inre skiftet med Helena Önneby. Intentionen med podden är att supporta dig i ditt eget inre skifte, för dig att känna dig lite mindre ensam på den resan och ge dig pepp och verktyg att göra det inre jobbet. Inte bara för din egen skull utan för allas vår skull. För du är viktig, du behövs, och genom den här podden vill jag hjälpa dig att skala av lagren till din egen inre sanning, så att du kan vara den pusselbit i helheten som du är här för att vara. Och allt det där gäller förstås lika mycket för mig själv, jag är på resan med dig, vi gör det tillsammans.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podcasters.spotify.com/pod/show/helena-nneby

Avsnitt

64. Sluta jämföra, lev ditt liv på ditt sätt

Jämförelse. Många av oss fastnar antingen i att jämföra oss med dem som har det sämre än oss och känna skuld över våra privilegier eller så jämför vi oss med dem som har det bättre än oss och tycker att livet är orättvist. Livet är orättvist (i den här dimensionen) hur vi än vänder och vrider på det. Det här avsnittet är en uppmuntran till att fokusera på ditt liv, att leva det på ditt sätt, utifrån dina förutsättningar och tillåta oss att njuta av det härliga och känna på det smärtsamma, utan att hela tiden behöva jämföra oss med varann. Om du vill uppleva mer närvaro i ditt eget liv tror jag att meditation är ett ypperligt sätt att komma dit, prova Mindfully gratis i 30 dagar: https://mindfully.nu/det-inre-skiftet Vill du jobba med mig genom coaching, inutiionsarbete, onlinekurser eller Human Design: https://helenaonneby.com Signa upp dig för mina love letters: https://helenaonneby.com/subscribe Följ mig på Instagram: https://instagram.com/helenaonneby Ett extra stort TACK till dig som delar, recenserar och sprider podden vidare, det betyder så mycket för mig!
2024-02-25
Länk till avsnitt

63. Den feminina resan

Det feminina ledarskapet, vad är det egentligen? Och vad handlar den feminina resan om? Det är nog väldigt individuellt men i dagens avsnitt delar jag min egen resa från att vara otroligt mycket i min maskulina energi till att hitta en fin balans, där mer av mina naturliga gåvor får komma fram och det känns som att jag lever livet mer fullt ut, för mig. Jag trodde att det skulle kännas läskigare att prata om det här för det finns så många åsikter och perspektiv i frågan. Men jag delar bara det som känns så naturligt för mig idag, som för några år sedan verkade så himla konstigt. Kanske är du på resan själv eller så känns allt det här väldigt främmande. Oavsett hoppas jag att det här avsnittet får inspirera dig till att känna in vad du behöver mer eller mindre av i ditt eget liv.

Läs mer om mig och hur du kan jobba med mig här: https://helenaonneby.com

Signa upp dig för Mindfully 30 dagar gratis här: https://mindfully.nu/det-inre-skiftet

Signa upp dig för mina love letters: https://helenaonneby.com/subscribe

Följ mig på Instagram: https://instagram.com/helenaonneby

2024-02-18
Länk till avsnitt

62. Att jobba på mer autentiska sätt (min företagarresa)

Obs! Ljudet blir lite bättre typ 20 min in i avsnittet :) I veckans avsnitt är vi tillbaka i det konkreta, i arbetslivet, men från ett intuitivt och flowigt sätt förstås. Jag delar med mig av min egen resa från storbolagsanställd HR-chef med 200 resdagar per år till intuitiva flowiga jag som inte längre skiljer på jobb och liv. Det är bara liv och intuitionen, lusten, inspiration och alignment får styra. Sju år in i min egen företagarresa har jag lärt mig en hel del om att göra saker på nya sätt och med det här avsnittet vill jag inspirera till att göra saker på mer autentiskt vis, inte på mitt sätt, utan på ditt. Vill du supporta podden så får du gärna swisha en valfri gåva till 0707188362. Vill du ta del av den svenska meditationsappen Mindfully gratis i 30 dagar så signa upp via den här länken: https://mindfully.nu/det-inre-skiftet Blir du nyfiken på onlineprogrammet Ett intuitivt liv i flow så hittar du det här. Signa upp dig för mina love letters (som kommer när jag har något värdefullt att dela ;)) Följ mig på Instagram.
2024-02-11
Länk till avsnitt

61. Att leva ett liv beyond the mind

Välkomna till ett vanligt soloavsnitt på svenska där jag knyter ihop perspektiven mellan non-duality, intuition och Human Design och hur de alla kan hjälpa oss att leva beyond the mind. Jag tror att livet blir mer lätthanterligt, tryggt, avslappnat och njutningsfullt först när vi slutar identifiera oss så hårt med vårt mind och tillåter det som finns bortom hjärnan att ta mer plats i våra liv. När du vet vem du på riktigt är och när du lyssnar till din egen inre vägledning, då kan du leva ditt mest autentiska liv. Och om du behöver en hypotes för nånstans att börja så finns Human Design som en fusklapp för intuitionen.

Här kan du boka en Human Design mini reading med mig.

Vill du ha 30-dagars gratis meditation hos Mindfully, signa upp dig här.

Är du nyfiken på mina kurser i intuition, inner voice sessions eller coaching där vi kombinerar allt så hittar du mer info på min hemsida.

Signa upp dig för mina love letters här.

Följ mig på Instagram.

2024-02-04
Länk till avsnitt

60. A conversation with Jenny Hohendorfs intuition

This is the first episode in English friends and it's because I'm having a very special conversation with my friend Jennys intuition. My intention with sharing this conversation is to show you what's possible when we learn to listen to our own intuition and why I keep saying that we have everything we need inside. We talk about flow, abundance, why we get stuck, the power of intentions, how to befriend the unknown, worthiness, play and so much more. This one is packed with wisdom so you might need to listen a couple of times, I did :) I'm eager to hear how this lands for you!

If you want to get in touch with Jenny you can do so via her website or on Instagram.

If you're curious about any of my offerings you'll find them here.

Sign up for my love letters.

Follow me on Instagram.

2024-01-28
Länk till avsnitt

59. Din sanna natur (non-duality med Navid Zargham)

Navid är tillbaka i podden (min enda gäst hittills) för att provprata om non-duality, vår sanna essens. Det är en spännande uppgift att återigen försöka prata om något som omöjligt kan beskrivas men i det här avsnittet gör vi ett försök. Navid hjälper oss att landa genom att ge upp allt vi försöker hålla i och upptäcka det enda som finns kvar. Vi pratar hjärnans (mindets) roll, flow utifrån ett villkorslöst perspektiv och förenklar livet så gott vi kan. Igenkänningen av non-duality har förändrat mitt sätt att se på livet på så många sätt och min intention med det här avsnittet är att bjuda in fler till den realisationen. Jag hoppas du lyssnar och landar i din sanning.

Du hittar Navid under @simranmeditation på Instagram och information om hans meditationer, retreats, kurser och 1-1 arbete på www.simranmeditation.com

Om du är nyfiken på några av min erbjudanden (coaching, Human Design readings, onlineprogram, böcker osv) hittar du dem på www.helenaonneby.com

Signa upp dig för mina love letters här.

Följ mig på Instagram.

2024-01-21
Länk till avsnitt

58. Hur Human Design kan hjälpa dig att leva mer autentiskt

Det otippade avsnittet (troligen mest för min egen hjärna) där jag kommer ut som Human Design reader :) Jag berättar om hur Human Design har påverkat mitt eget liv och hur jag ser att det hänger ihop med intuitionen. Jag berättar även kort om vad systemet är och lite om hur det fungerar, men framför allt ligger fokus på påminnelsen om att vi är här för att vara vår egen pusselbit, unik och autentisk. Jag tror att Human Design kan hjälpa många av oss att känna oss mer trygga i det som känns naturligt för oss och inse att vi kan få leva på det sätt som känns mest autentiskt för just oss.

Blir du nyfiken på en mini-reading med mig: https://www.helenaonneby.com/se/shop/human-design-mini-reading

Testa den svenska meditationsappen Mindfully gratis i 30 dagar: https://mindfully.nu/det-inre-skiftet

Vill du bli coachad av mig? (Human Design kan förstås inkluderas i programmet): https://helenaonneby.com/coaching

Signa upp dig för mina love letters: https://helenaonneby.com/subscribe

Följ mig på Instagram: https://instagram.com/helenaonneby

2024-01-14
Länk till avsnitt

57. Det du fokuserar på växer

Sista chansen att haka på Empowered, vi börjar 7 januari, dörrarna står på glänt till den 10 januari: https://helenaonneby.com/empowered

Veckans avsnitt fokuserar på de tre frågorna: Vem vill du vara? Vad vill du känna? Vilka stories berättar du om ditt liv? Jag berättar även historien om när Helena jobbade som skoputsmaskinsförsäljare och hur det har påverkat min syn på sälj till idag. Ett flowigt avsnitt som bjuder in till att börja inifrån när vi skapar våra liv och fokuserar på alignment before action.

Nyfiken på coaching med mig: https://helenaonneby.com/coaching

Testa den svenska meditationsappen Mindfully gratis i 30 dagar, haka på deras 21-dagarsutmaning nu i januari: https://mindfully.nu/det-inre-skiftet

Signa upp dig för mina love letters: https://helenaonneby.com/subscribe

Följ mig på Instagram: https://instagram.com/helenaonneby

2024-01-07
Länk till avsnitt

56. Att vara medskapare till ditt liv (och en nyårsritual)

Vill du leva mer Empowered 2024 - vi drar igång 7 januari! Läs mer och anmäl dig här: https://www.helenaonneby.com/empowered

I dagens avsnitt reflekterar jag över vad det egentligen innebär att vara en aktiv medskapare i våra liv, att leva ett empowered liv. Om dansen mellan att ta ansvar för allt det vi kan påverka och surrender inför allt det andra. Att utveckla verktygen vi behöver för att kunna leva här i den här komplexa världen, på riktigt levande och oftast njutandes, i nuet. Det är möjligt och jag har skapat Empowered för att dela med mig av verktygen som hjälper mig att göra det.

Jag guidar också en kort nyårsritual där vi reflekterar över det som hänt, det vi känt och det vi lärt oss, vi släpper taget och tackar. Och en inblick i nyåret, via våra drömmar, favoritkänslor och intentioner för 2024. Tack för att du är här och stöttar podden!

Om du är nyfiken på det inspelade nyårsretreatet: https://www.helenaonneby.com/en/shop/hejd-2023-vlkommen-2024-ett-halvdagsretreat-online-28-dec-1400-1800-ccxgy

Om du vill testa Mindfully: https://www.mindfully.nu/det-inre-skiftet/

Om du vill ha mina love letters: https://www.helenaonneby.com/subscribe

Om du vill följa mig på Instagram: https://www.instagram.com/helenaonneby/

Om du vill få coaching av mig: https://www.helenaonneby.com/coaching

2023-12-31
Länk till avsnitt

55. Att vara kärleken i rummet

I dessa tider kändes det inspirerat att spela in ett avsnitt om kärlek, den kärlek som vi naturligt är. Jag ger fler perspektiv på vad jag tror att det innebär att vara kärleken i rummet, vad som gör det svårt ibland och hur vi kan förhålla oss till andra människor som triggar oss. Tänk om din främsta uppgift är att vara kärleken förkroppsligad, och att allt annat kan få falla på plats från den platsen, både för dig och för världen?

Kom på Hejdå 2023, Välkommen 2024 den 28 december (anmälan stänger 27 dec).

Anmäl dig till Empowered.

Boka in ett gratis discovery call för coaching under 2024.

Meditera gratis 30 dagar med Mindfully.

Signa upp dig för mina love letters.

Följ mig på Instagram.

Kolla in alla julerbjudanden i min shop.

Och sist men inte minst, Sarah Blondin.

2023-12-24
Länk till avsnitt

54. Den så viktiga vilan. Vilken typ behöver du just nu?

Anmäl dig till halvdagsretreatet "Hejdå 2023, Välkommen 2024" den 28 december. I veckans avsnitt pratar jag om sex olika typer av vila och hur vi behöver nyansera vårt sätt att se på vila beroende på var vi är överaktiverade. De olika perspektiven på vila jag tar upp är fysisk, mental, emotionell, existentiell, social och stimuli. Jag pratar även om stress och återhämtning och läkning, på riktigt. Vill du, på riktigt, lära dig om mental vila så testa Mindfully gratis i 30 dagar via den här länken: https://mindfully.nu/det-inre-skiftet Empowered är ett tremånadersprogram där vi jobbar med självledarskap, tankar, känslor, intuition, närvaro, tillit och glädje - läs mer här: https://helenaonneby.com/empowered Läs mer om coaching med mig här: https://helenaonneby.com/coaching Signa upp dig för mina love letters: https://helenaonneby.com/subscribe Följ mig på Instagram: https://instagram.com/helenaonneby
2023-12-17
Länk till avsnitt

53. Vilka stories berättar du om ditt liv?

Hejdå 2023, Välkommen 2024 den 28 december 14-18 på Zoom - anmäl dig här!

När jag nyligen skulle skriva storyn om min läkningsresa i min kommande bok blev det så tydligt för mig hur vi är selektiva när vi berättar storyn om våra liv. Vi kommer inte ihåg allt, vi väljer att förstärka vissa detaljer och vinkeln vi väljer kommer förändra hela narrativet. Vilka stories berättar du om ditt liv? Har du koll på hur mycket de påverkar din upplevelse av livet och världen? I veckans avsnitt ger jag mängder av exempel på hur våra val av stories påverkar våra liv, till mer kärlek eller mer rädsla. Valet är ditt.

Använd koden "intuition" fram till 12 december för 11% rabatt på Empowered: https://helenaonneby.com/empowered

Använd den här länken för 30 dagar gratis hos den svenska meditationsappen Mindfully: https://mindfully.nu/det-inre-skiftet

Kolla in alla julerbjudanden i shopen: https://www.helenaonneby.com/se/shop

Signa upp dig för mina love letters: https://helenaonneby.com/subscribe

Följ mig på Instagram: https://instagram.com/helenaonneby

2023-12-10
Länk till avsnitt

52. Att låta intuitionen få guida våra liv

Intuitionen, vår superkraft och viktigaste vägvisare. Jag brinner verkligen för att fler av oss ska komma i kontakt med vår egen intuition och lyssna på och leva efter den först och främst. Det är då vi kommer vara våra pusselbitar på riktigt. Efter att precis ha hållit en workshop på temat kunde jag inte låta bli att prata om intuitionen igen, även om hjärnan hade en annan idé. Men det är så det blir ibland, när jag väljer att leva ett intuitivt liv i flow. Jag hoppas att det är flowiga avsnittet ska supporta dig i ditt eget utforskande av din egen inre kompass.

Haka på Empowered före 12/12 och få 11% rabatt med koden "intuition". Läs mer här: https://helenaonneby.com/empowered

Prova på Mindfullys svenska meditationsapp gratis i 30 dagar när du signar upp via den här länken: https://www.mindfully.nu/det-inre-skiftet/

Signa upp dig för mina love letters för övningen i intuition som jag nämner i slutet av podden: https://helenaonneby.com/subscribe

Min hemsida: https://helenaonneby.com

Instagram: https://instagram.com/helenaonneby

2023-12-03
Länk till avsnitt

51. Dags att gå i ide

Om vi tittar på naturen just nu så är det vila och återhämtning som gäller. Dagarna blir kortare och mycket släpper taget och dör för att skapa rum för nytt liv till våren. Samtidigt har vi skapat ett samhälle som uppmuntrar till motsatsen, mer att göra, socialisera, konsumera och förbereda inför årets crescendo under de mörkaste dagarna, vilket är jul och nyår. Om du längtar efter vila men lever i det moderna samhället så vill jag bidra med några perspektiv som förhoppningsvis kan vara hjälpsamma för att hitta den där återhämtningen, oavsett omständigheter.

Jag vill så gärna möta dig i Empowered för att gå djupare i många av de teman som podden bjuder in till, läs mer och anmäl dig före 12/12 för 11% rabatt med koden "intuition".

Vill du bjuda in till återhämtning via meditation så kan du testa Mindfully gratis i 30 dagar via den här länken: https://www.mindfully.nu/det-inre-skiftet/

Signa upp dig för mina love letters här.

Följ mig på Instagram här.

2023-11-26
Länk till avsnitt

50. Kan en tisdagsmorgon i november få vara fantastisk?

I veckans avsnitt pratar jag om vår egen påverkansmöjlighet över vårt tillstånd och mående, när vi väljer att ta ansvar för våra liv, även en tisdagsmorgon i november. Det är så lätt att fastna i "vardagstristessen" eller "höstdeppen" utan att inse att vi faktiskt kan påverka vårt eget mående, med enkla knep, och att vårt naturliga tillstånd är nyfikenhet och glädje. Men det är också viktigt att låta oss få känna det där riktigt tunga och jobbiga, som också ingår i den mänskliga erfarenheten, även det kan vi göra med självmedkänsla och ansvar.

Om du blir nyfiken på Empowered så kan du läsa mer och anmäla dig här. Du får 11% rabatt på hela programkostnaden med koden "intuition" fram till den 12/12.

Om du vill testa Mindfully, meditationsappen på svenska, gratis i 30 dagar så registrera dig via länken: https://www.mindfully.nu/det-inre-skiftet/ 

Läs mer om coaching med mig här.

Signa upp dig för mina love letters.

Följ mig på Instagram här.

2023-11-19
Länk till avsnitt

49. Podden fyller 1 år, det här har jag lärt mig

Woop, woop, podden fyller 1 år och jag är så pepp och tacksam för att du är med mig på den här resan. I veckans avsnitt delar jag några viktiga lärdomar podden gett och som jag tror kan appliceras på våra liv generellt. Vi får göra saker på vårt egna sätt, autencitet är viktigt och en muskel vi behöver träna och allt förändras hela tiden.

För att fira vill jag även berätta om poddens första samarbetspartner, Mindfully, en fantastik meditations app på svenska och vi bjuder på 30 dagars gratis meditation om du signar upp dig via länken: https://mindfully.nu/det-inre-skiftet

Dörrarna till Empowered är nu också öppna och med koden "inuition" får du som lyssnar på podden 11% rabatt om du anmäler dig före 12/12.

Signa upp dig för mina love letters här.

Följ mig på Instagram.

Ett särskilt stort tack till Madeleine Mofjärd (poddproduktion), Amit Paul (ljudteknik), Andreas Persson (jingel), Minna Yr Johannsdottir (foto) och Lina Andersson (grafisk profil) för att ni på olika sätt har supportat mitt arbete med podden <3

2023-11-12
Länk till avsnitt

48. Autencitet i våra relationer

Tillåter du dina relationer att få vara vad du vill och behöver att de ska vara eller följer du en standardmall som inte riktigt passar dig? Det finns så många idéer och oskrivna regler när det kommer till hur vi relaterar till varann och i veckans avsnitt vill jag öppna upp för att våga tänka nytt kring hur vi relaterar. Tänk om du fick skapa spelreglerna tillsammans med den person du har en relation med, oavsett vilken typ av relation det handlar om, vad skulle ni skapa tillsammans då?

Att relatera autentiskt tror jag är en viktig pusselbit för ett Empowered liv och jag är så pepp på att äntligen öppna upp dörrarna för omgång 2 som drar igång den 7/1 2024. Med koden "pepp" får du 22% rabatt på programmet fram till den 11/11 2023. Läs mer och anmäl dig här.

Signa upp dig för mina love letters.

Följ mig på Instagram.

2023-11-05
Länk till avsnitt

47. Hur du kan rädda världen

Vad innebär det egentligen att ta ansvar för världen? Och hur kan vi bidra ifrån en plats av trygghet och kärlek och inte hopplöshet och rädsla? Den här veckan pratar jag om min syn på ansvar, perspektiv på nyheter och vad det faktiskt innebär att vara pusselbiten vi är här för att vara.

Här hittar du masterclassen i andetaget: https://www.helenaonneby.com/se/shop/andetaget-en-masterclass

Läs mer om mig och coaching.

Signa upp dig för mina love letters.

Följ mig på Instagram.

2023-10-30
Länk till avsnitt

46. Avsnittet som inte var

Podden handlar om att leva autentiskt och det här kändes mest autentiskt just nu. Vad känns sant för dig just nu? Om du skippade borden och måste, vad vill eller behöver du?

Läs mer om mig och coaching här.

Signa upp dig för mina love letters.

Följ mig på Instagram.

2023-10-22
Länk till avsnitt

45. Vår fantastiska stressrespons och den viktiga återhämtningen

I veckans avsnitt pratar jag om vår fantastiska stressrespons, om vikten av att inte vara rädd för den, men framför allt om vikten av återhämtning. Jag delar mina perspektiv på ansvar kopplat till stress och hur det kan vara värdefullt att identifiera om vår respons oftast är fight, flight, freeze eller fawn. Nyfiken, som alltid, på att veta vad avsnittet väcker i dig!

Läs mer om mig och coaching här.

Prenumerera på mina love letters här.

Följ mig på Instagram här.

2023-10-15
Länk till avsnitt

44. Intuitionen i vardagen

I veckans avsnitt flowar jag verkligen med min intuition och delar med mig av olika perspektiv på vad intuitionen är och hur vi kan låta den få vägleda våra liv. Jag delar också min syn på vad hjärnan har för roll och hur vi kan använda den som verktyg i våra liv. Jag tror verkligen att vi alla har en intuition och att om vi alla lyssnade mer på den och lät den guida våra liv skulle både vi själva och hela samhället må så mycket bättre.

Läs mer om mig och coaching här.

Signa upp dig för mina love letters.

Följ mig på Instagram.

2023-10-08
Länk till avsnitt

43. Hitta dina gåvor och dela med dig av dem

Tänk om det kan få vara lätt? Tänk om det som kommer naturligt och lätt för dig också är rätt? Tänk om det som känns självklart och roligt för dig är en ledtråd till dina gåvor och det som du är här för att bidra med? I veckans avsnitt prata jag om min egen resa mot att göra mer och mer av det som kommer naturligt för mig och hur det också verkar vara det som skapar mest värde för andra. Jag tror att vi kommer hit med vissa gåvor och att det är meningen att vi ska göra mer av det för att vara vår egen pusselbit i helheten. Vad innebär det för dig?

Läs mer om mig och coaching här.

Signa upp dig för mina love letters.

Följ mig på Instagram.

2023-10-01
Länk till avsnitt

42. Den så viktiga acceptansen

Kan vi verkligen acceptera allt i livet? Jag tror det. Och jag tror att acceptansen är en viktig nyckel för att leva ett närvarande, kraftfullt och levande liv där vi står stadiga i verkligheten (till skillnad från i fantasilandet av hur vi tycker att det borde vara) och därifrån se våra handlingsmöjligheter. I veckans avsnitt utforskar vi olika perspektiv på acceptans och de olika valen förändra, lämna, acceptera (eller göra motstånd). Nyfiken på vad avsnittet väcker i dig!

Blir du nyfiken på boken kan du läsa mer om den här.

Vill du läsa mer om mig så gör det här.

Signa upp dig för mina love letters.

Följ mig på Instagram.

2023-09-24
Länk till avsnitt

41. Lite mindre ensam

Veckans ämne trodde jag skulle kännas mer laddat för mig än vad det faktiskt gör, vilket bara förstärker min tro av att skam inte överlever i ljuset, vi mår bra av att dela med oss av det som vi tror att vi är ensamma om. Jag tror att det är ett typiskt sånt ämne, alla upplever vi ensamhet men går ändå i tron om att vi är ensamma om att känna oss ensamma. I veckans avsnitt pratar jag om paradoxen av att vi behöver varann men främst oss själva, om hur relationer är villkorade men kärleken är villkorslös och om vad jag själv gör när ensamheten kommer och hälsar på i mitt eget liv.

Om du vill utforska coaching med mig så kika in här.

Läs mer om mina tjänster och vad som är på gång här.

Signa upp dig för mina love letters här.

Följ mig på Instagram här.

2023-09-17
Länk till avsnitt

40. Det kontaktskapande samtalet

Vad vi alla oftast faktiskt längtar efter är att bli sedda, hörda och bekräftade och det är genom kommunikation vi kan få de behoven tillfredsställda. I det här avsnittet pratar jag om aktivt lyssnande, att fokusera på att förstå, att hålla polariteter och välja kontakt framför innehåll i våra interaktioner. Jag har jobbat mycket med de här frågorna genom åren och hjälper ofta organisationer, chefer och privatpersoner att nå kontakt genom samtal så det kändes naturligt att provprata om det även i det här forumet, som den samtalsnörd jag faktiskt är. Hör av dig om du tror att de här perspektiven skulle passa in på din arbetsplats eller i andra sammanhang!

Välkommen att boka one-off coaching-/ mentorsession med mig. Under 90 minuter dyker vi djupt i det specifika tema som du vill utforska. Samtalet spelas in, om du vill, en sammanfattning kommer på mail efteråt och öppningserbjudandet är just SEK 1 750,- (ex moms om du tar det på företaget). Maila för att boka på [email protected] (platserna är begränsade).

Läs mer om mig här och coachingprogrammet.

Signa upp för mina love letters.

Följ mig på Instagram.

2023-09-10
Länk till avsnitt

39. Vem tror du att du är? Om att leka med livet.

Rubriken på veckans avsnitt kanske låter lite motsägelsefull men min intuition ville absolut ha den. När vi inser vad vi faktiskt är, spacet som kan hålla allt, så blir vi mer fria att leka med uttrycken i det här livet, att experimentera och prova oss fram. Vi lär oss ofta tidigt att gå in i roll och bete oss såsom vi tror att vi ska, med tiden blir den där rollen snäv och vi känner oss instängda. Vad vill uttryckas genom dig? Om du skulle ta dig själv på lite mindre allvar och leka lite mer, hur skulle ditt liv kännas då?

Som vanligt hittar du mer om mig och olika sätt att jobba med mig på hemsidan.

Signa upp dig för mina love letters här.

Följ mig på Instagram.

2023-09-03
Länk till avsnitt

38. En medveten nystart

Ny termin, skolstart, efter-semester-feeling, första höstmånaden i antågande - vad har du för känsla för den här nystarten? I dagens avsnitt pratar jag om hur vi kan göra nystarten lite mer medveten och närvarande. Hur vi kan ta hand om oss även om livet snurrar på fort. Om vilken makt vi faktiskt sitter på och de enkla verktyg jag använder i min vardag för att fortsätta vara närvarande och göra medvetna val. Jag påminner också om att inte skjuta upp livet till sen, utan tillåta oss att få känna det vi vill känna, även i vardagen.

Det finns ett par platser kvar för coaching i höst, läs mer om programmet om du är nyfiken.

Signa upp dig för mina love letters.

Läs mer om mig på hemsidan.

Följ mig på Instagram.

2023-08-27
Länk till avsnitt

37. Villkorslös tillit till livet, är det möjligt?

Vilken är din relation till tillit? Är det villkorad till "så länge det där inte händer" eller känns den villkorslös "vad som än händer så kommer jag vara okej"? Just det ämnet djupdyker vi i idag och jag delar tre perspektiv eller vägar till att komma närmre den villkorslösa tilliten; tanke, känsla och vetande.

Dörrarna till Empowered är öppna till och med den 24 augusti: https://helenaonneby.com/empowered

Signa upp dig för mina love letters här.

Läs mer om coaching här.

Följ mig på Instagram.

2023-08-20
Länk till avsnitt

36. Lev ditt liv självklart

Podden är tillbaka och jag har saknat det här forumet och er! Temat i dagens avsnitt är att leva livet sant. Jag delar vad det innebär för mig att känna mig "självklar", hur Human Design kan hjälpa oss att hitta närmre vår sanning och pratar förstås om intuitionen som vår viktigaste vägvisare. Jag laddar dessutom inför starten på Empowered den 20 augusti, onlineprogrammet där vi tillsammans utforskar vad det innebär för oss att leva våra liv på våra egna villkor och verktygen som behövs för att kunna göra det. Välkommen att anmäla dig om intuitionen guidar till det: https://helenaonneby.com/empowered

Läs mer om mig och mina tjänster: https://helenaonneby.com

Signa upp dig för mina love letters här: https://helenaonneby.com/subscribe

Följ mig på Instagram: https://instagram.com/helenaonneby

2023-08-13
Länk till avsnitt

35. En intuitiv sommar

Vi kan kalla avsnittet för en säsongsavslutning där jag påminner om några av de viktigaste verktygen vi pratat om hittills, för att leva ett mer intuitivt och autentiskt liv. Tro inte på dina tankar, känn dina känslor och vägleds av intuitionen.

Nu är även dörrarna öppna till mitt största onlineprogram hittills: Empowered - lev ditt liv på ditt sätt. Under tre månader kommer vi att jobba ihop, med start i augusti, för att du ska komma i kontakt med din fulla kraft och potential att leva ditt liv på dina villkor. Om din intuition kallar så ser jag fram emot att jobba ihop i höst!

Läs mer om mig och coaching här.

Signa upp dig för mina love letters.

Följ mig på Instagram.

2023-07-02
Länk till avsnitt

34. Böckerna som förändrat min syn på livet

Såhär i sommartider kändes det fint att göra ett boktipsaravsnitt. Så många böcker har påverkat mitt liv så mycket och när jag väl satte igång blev det visst en hel del, mer än 25 titlar... men jag hoppas att du ska hitta något som passar dig bland dem alla och kanske blir nyfiken på mina egna böcker om du inte redan läst dem.

Välkommen på gratis föreläsning den 29 juni 19.00 på Zoom - anmäl dig här!

Här kan du köpa min första bok: Kraften kommer inifrån - praktiska verktyg för holistisk hälsa

Här kan du läsa mer om min andra bok Det inre skiftet - din guide till att leva fullt ut genom tacksamhet, acceptans, tillit, självmedkänsla och glädje (som finns överallt och också som ljudbok) - beställ via hemsidan om du vill ha den signerad :)

Mia Törnblom ? Självkänsla nu 

Kay Pollak ? Att växa genom möten 

Ekchart Tolle ? The power of now (lev livet fullt ut) & A new earth (en ny jord) 

Anita Moorjani ? Dying to be me 

Lissa Rankin ? Mind over medicine 

Kelly Turner ? Radical Remission 

Gary Zukav ? The seat of the soul 

Michael Singer ? The untethered soul & The surrender experiment 

Marianne Williamsson ? A return to love 

A Course in Miracles / En kurs i mirakel 

Gay Hendricks ? The big leap 

Gabby Bernstein ? alla böcker 

Marie Forleo ? Everything is figureoutable 

Danielle Laporte ? Fire Starter Sessions, The Desire Map, White Hot Truth, How To Be Loving 

Gretchen Rubin ? The happiness project

Jonathan Fields ? How to live a good life

Michael Newton ? The journey of souls 

Don Miguel Ruiz ? The four agreements & The master of love

Böcker jag glömde nämna men som jag älskar: Big Magic - Elizabeth Gilbert & Conversations with God - Neale Donald Walsch

2023-06-25
Länk till avsnitt

Bonus: Non-duality meditation med Navid Zargham

Om du lyssnat på avsnittet med Navid och fortfarande är nyfiken, ge dig själv gåvan av hans direkta guidning i den här meditationen.

Om du blir nyfiken på Navid och non-duality så kan jag varmt rekommendera hans ?Instagram??Youtube??hemsida? och hans meditationer på ?Insight Timer? under namnet Navid Zargham. 

Stort tack till Amy Stolzenbach för bakgrundsmusiken!

Läs mer om mig, Helena, här.

2023-06-18
Länk till avsnitt

33. Non-duality och livet med Navid Zargham

Min första gäst i podden! Navid är min vän och favorit-pekare mot non-duality :) Vi pratar om vad non-duality är och hur vi kan skapa vägar till kontakten utan att kanske någonsin på riktigt kunna förstå det (i alla fall ifrån hjärnans perspektiv). Jag berättar även om hur det har skiftat så mycket i mitt liv och hur det påverkar mitt liv idag. Navid delar sin egen till non-duality från ett väldigt rationellt och vetenskapligt perspektiv och hur det hjälper honom att idag balansera i vardagslivet med små barn, en gård och flera verksamheter. Jag vill så gärna veta vad det här avsnittet väcker i dig!

Om du blir nyfiken på Navid och non-duality så kan jag varmt rekommendera hans Instagram, Youtube, hemsida och hans meditationer på Insight Timer under namnet Navid Zargham.

Läs mer om mig och coaching med mig här.

Signa upp dig för mina love letters.

Följ mig på Instagram.

2023-06-18
Länk till avsnitt

32. Balansen mellan att ge och ta emot

Är du bra på att ge men inte ta emot? Eller kanske tvärtom? I dagens avsnitt pratar jag om det viktiga balanserandet mellan att ge och ta emot, och hur det kanske faktiskt är samma sak när det sker från en plats av alignment. Jag delar med mig av mina egna lärdomar inom ämnet de senaste veckorna och hur obekvämt det är att hamna i dramatriangeln av offer - förövare - räddare när vi kan vända det till skapare - utmanare - coach (googla Karpmans drama triangel om du vill se bilden). Hur landar det här avsnittet i dig?

Läs mer om coaching eller mina andra tjänster här.

Signa upp dig för mina love letters.

Följ mig på Instagram.

2023-06-11
Länk till avsnitt

31. Om att hitta gemenskap

Känner du att du kan vara ditt autentiska jag i dina nära relationer? Har du sammanhang där du kan få utforska, växa, våga och vila? Veckans avsnitt handlar om vikten av gemenskap och om hur det hänger ihop med Brene Brown's fina citat: The opposite of belonging is fitting in. Hur kan vi vara såpass sanna vår nuvarande version av oss själva så att våra människor kan känna igen oss och samtidigt stå ut med ensamheten som ibland infinner sig när vi förändras i otakt med vår omgivning. Jag är så tacksam för alla communities som jag får vara en del av idag och önskar alla människor samma sak. Vi är här tillsammans och livet blir så mycket lättare med sann gemenskap.

Om du är nyfiken på att läsa mer om mig eller coaching.

Signa upp dig för mina love letters.

Följ mig på Instagram.

Köp mina böcker.

2023-06-04
Länk till avsnitt

30. Bara för att det är normalt betyder inte att det är klokt

"Just because it's normal, doesn't mean it's not insane" - ett av mina favoritcitat av Eckhart Tolle. Det här avsnittet är dedikerad galenskapen I norm och jag hoppas att det både får dig att tänka till och le och troligen själv komma på många fler exempel på hur knäppa vi människor faktiskt är. Podden handlar om att leva autentiskt, att vara sann, vilket ibland betyder att vi behöver gå utanför normen. Jag delar även med mig av vad som har hjälpt mig att våga göra det mer och mer utan att känna mig så ensam och knäpp. 

?Läs mer om intuitionssessionerna. ?

?Boka in ett gratis prova-på-samtal för coaching. ?

?Signa upp dig för mina love letters. ?

?Följ mig på Instagram. ?

2023-05-28
Länk till avsnitt

29. Attraktionslagen och alignment

I veckans avsnitt reflekterar jag över min första live-upplevelse av Abraham Hicks och deras syn på attraktionslagen. Jag delar med mig av hur jag själv prioriterar min egen alignment before action, vad det egentligen innebär och hur vi förstås aldrig kommer "dit", vi blir aldrig klara. Och det är en bra grej! Vill du lära dig mer om hur du kan leva ett intuitivt liv i flow så rekommenderar jag onlinekursen med samma namn som nu har 500 kronor rabatt. Läs mer om mig och mina tjänster på hemsidan. Signa upp dig för mina love letters. Följ mig på Instagram.

2023-05-21
Länk till avsnitt

28. Att kultivera ett abundance mindset

Lever du i brist eller överflöd? Vår samhällshistoria idag är på många sätt att vi lever i brist; brist på tid, brist på kontakt, brist på pengar... Men är det verkligen sant och vad skulle det innebära om vi istället valde att se på överflödet i våra liv? Ett abundance mindset handlar om att kunna ta emot alla gåvor som redan finns omkring oss, inte bara i form av materiella resurser, utan på alla plan i våra liv. Det känns lite läskigt att prata så öppet om hur fri jag känner mig kring frågan om pengar utan alltid leva med mycket men min intuition var tydlig och det här var det som ville komma igenom just idag. Nyfiken, som alltid, på att höra vad avsnittet väcker i dig!

Om du är nyfiken på coaching eller intuitionsarbete så kika in på min hemsida.

Beställ mina böcker och onlinekurser här.

Signa upp dig för mina love letters.

Följ mig på Instagram.

2023-05-14
Länk till avsnitt

Bonus: Meditation för att lyssna in din intuition

Min intuition var tydlig i guidningen när jag skulle spela in den här. Jag hoppas att den får guida dig närmre kontakten med din egen inre vägledning, din livskompass som alltid finns där för dig. Gör den här meditationen så ofta du vill och behöver lite vägledning i din dag. Dela gärna med dig om din upplevelse till mig!

Om du är nyfiken på att göra en djupare intuitionssession, läs mer här.

Läs mer om mig och mina tjänster här.

Signa upp dig för mina love letters.

Följ mig på Instagram.

2023-05-10
Länk till avsnitt

Bonus: En mini-meditation för att observera det som sker

Jag hoppas att den här korta meditationen kan få supporta dig i att komma tillbaka till nuet, till andetaget, till den du är bortom tankar, känslor, förnimmelser och dramat av ditt liv. Kom tillbaka till den här meditationen så ofta du vill!

Om du är nyfiken på coaching - läs mer här!

Läs mer om mig och mina tjänster här.

Signa upp dig för mina love letters.

Följ mig på Instagram.

2023-05-10
Länk till avsnitt

27. Rutiner för välmående

Om vilken förändringskraft våra rutiner och ritualer kan komma med men också om hur vi kan använda "allt vi borde göra" som en piska för att förebrå oss själva. Allt det du gör för att må bra, får det dig verkligen att må bra? Och samtidigt, de rutiner som du faktiskt har idag, är de skapade med intention och utifrån en plats av kärlek för dig själv? Som vanligt vrider och vänder jag på perspektiven och delar med mig av mina egna ritualer för välmående och hur de har förändrats genom åren. Och ja, tacksamhet och meditation finns med där, men bara din intuition kommer att guida dig till vad som skapar välmående för dig.

Om du är nyfiken på coaching med mig så har jag just nu 3 platser öppna för start innan sommaren - läs mer här!

Kolla in hemsidan för mer info.

Signa upp dig för mina love letters.

Följ mig på Instagram.

2023-05-07
Länk till avsnitt

26. Närvaro, förändring och tid

I veckans avsnitt delar jag med mig av hur mindfulness öppnade upp mig för mer närvaro, för mer liv i mitt liv och hur det har utvecklats genom åren. Jag tycker det är synd att många av oss missar livet när vi spenderar alla vår uppmärksamhet på dåtid eller framtid istället för att vara här. Allt förändras hela tiden och när vi är närvarande med förändring så blir den också lättare, för det är ofta tankarna om den som gör den svår. Och om hur jag upplever att tiden expanderar ju mer närvarande jag är. Dela gärna vad avsnittet väcker i dig och fortsätt ge mig inspel på vad ni vill höra mig prata om framöver! Tack för att du bidrar till podden!

Min hemsida.

Coaching med mig.

Signa upp dig för mina love letters.

Följ mig på Instagram.

2023-04-30
Länk till avsnitt

25. Du är värd att vara här

Tänk om du inte behövde kämpa för att bevisa din värdighet? Tänk om du inte behövde bli bättre för att vara älskad? Tänk om du har rätt att vara här bara för att du är det? Det här avsnittet kommer direkt ifrån kärlek, ifrån så mycket medkänsla med mänskligheten. För jag vet hur vi kämpar, hur jag kämpar ibland, för att komma nånstans, "dit", för att uppnå något, vi försöker prestera oss till något som vi tror ska göra oss fria till slut. Men det du söker är redan här, i det här ögonblicket, du är redan värdig. Om det vore sant, hur mycket glädje och njutning skulle du våga uppleva i det här livet då?

"Andas: en resa mot mer självkärlek"

Signa upp dig för mina love letters.

Läs mer om mig och mina tjänster.

Följ mig på Instagram.

2023-04-23
Länk till avsnitt

24. Var går dina gränser?

Gränssättning, ett laddat ämne som är svårt för många. I det här avsnittet provpratar jag en del kring gränser och hur jag själv har utvecklat min förmåga till att identifiera, kommunicera och upprätthålla mina egna gränser för att skapa tryggare relationer. Hur är din egna relation till gränser?

Välkommen till "Andas: en resa till mer självkärlek" den 26 april & 15 maj (2023)

Läs mer om eller kontakta mig via min hemsida.

Signa upp dig för mina love letters.

Dela dina reflektioner med mig på Instagram.

2023-04-16
Länk till avsnitt

23. Din sårbarhet gör dig starkare

För mig hör autencitet och sårbarhet nära ihop, för när jag visar hela mig så visar jag även de sidor som jag är mindre stolt över, mina skuggor, och jag gör mig själv sårbar genom det. Men det är också genom sårbarheten som jag kan läka, vara hel tillsammans med andra, vara nära på riktigt. Och när jag visar hela mig och får se andra hela människor så inser jag hur lika vi faktiskt är, att jag är mindre ensam med mina skuggor och att det enda vi egentligen längtar efter är att bli sedda och accepterade för dem vi är. Jag känner ett litet uns sårbarhetsbakfylla efter det här avsnittet men det är en lagom dos, och jag vet att jag växer när jag vågar. Dela gärna med dig av vad avsnittet väcker dig!

Om du är chef eller ansvarar för ledarutvecklingen i din organisation, välkommen på frukostseminariet den 3 maj "Tryggt ledarskap i en osäker värld".

Läs mer om mig och hur jag kan supporta dig i din utveckling.

Signa upp dig för mina love letters.

Följ mig på Instagram.

2023-04-09
Länk till avsnitt

22. Hur vi kan hantera vår oro i en orolig värld

Kämpar du med oro? I så fall är du inte ensam men jag tror att det finns vägar till mindre oro och mer tillit. Och det är okej att släppa alla bekymmer och leva lite emellanåt, alldeles oavsett din livssituation. Den här veckan delar jag med mig av de verktyg jag använder för att hantera oron som fortfarande kommer och hälsar på mig ibland, även om hon kommer mer sällan än hon brukade. Jag uppmuntrar även till att välja mer tillit och praktiker för att låta oss bli burna av livet. Nyfiken på att höra vad avsnittet väcker i dig!

Skicka mig ett DM på Instagram.

Kontakta mig eller läs om mina tjänster på hemsidan.

Prenumerera på mina love letters.

Läs mer om boken "Det inre skiftet - din guide till att leva fullt ut genom tacksamhet, acceptans, tillit, självmedkänsla och glädje"

2023-04-02
Länk till avsnitt

21. Vad är meningen med livet?

Idag ger jag mig på den lilla frågan om meningen med livet helt utan ambition att hitta svaret. För jag tror inte att någon på riktigt vet, jag tror att vi är meningsskapande varelser och att livet och det som händer i livet har den mening som vi skapar. Vad tror du?

Nyfiken på Ett intuitivt liv i flow?

Kolla in min hemsida och coaching med mig.

Signa upp för mina love letters.

Följ mig på Instagram.

2023-03-26
Länk till avsnitt

20. Älska din kropp, den är ditt hem

Hur kan vi lära oss att älska vår kropp för den funktion och inte dess utseende? Hur kan vi ta hand om den utifrån kärlek och inte rädsla? I veckans avsnitt berättar jag om min egen resa mot mer kärlek till min kropp och hur jag väljer att ta hand om den för att få leva ett fullt liv, inte för att bli beundrad i rådande samhällsnorm. Vad väcker dessa tankar i dig? Hur är din egen relation med din kropp idag? 

Onlinekursen: Ett intuitivt liv i flow 

Min hemsida där du kan läsa mer om ex coaching och intuitionsarbete 

Signa upp dig för mina love letters 

Följ mig på Instagram 

2023-03-19
Länk till avsnitt

19. Vad ska jag göra? Om att ta beslut.

Säkert känner du igen dig i känslan av frustration när vi står inför ett beslut och inte vet vad vi ska göra, det gör i alla fall jag. I det här avsnittet utforskar jag mellanrummet mellan inte längre och inte än, när vi står i "jag vet inte" eller "kanske". Och varför det är klokast att låta intuitionen ta besluten i våra liv. Nyfiken, som alltid, på vad avsnittet väcker hos dig! 

Your inner guidance.

Ett intuitivt liv i flow. 

Min hemsida

Signa upp dig för mina love letters. 

Följ mig på Instagram. 

2023-03-12
Länk till avsnitt

18. Äg dina triggers

Mycket ville bli sagt på just temat triggers; vad det är, varför vi behöver äga dem och hur vi kan känna dem så att vi kan gå vidare friare. Triggers är inte dåliga, de är bara pilar som pekar på något gammalt som ännu inte läkt. När vi lär oss att KÄNNA våra känslor, istället för att bara tänka och prata dem så inser vi att de är förnimmelser i våra kroppar som inte alls är så läskiga som hjärnan ibland vill påstå. Och när vi välkomnar våra triggers, känner på känslorna som väcks så kan vi helt plötsligt börja interagera med världen på ett mycket mer moget, medvetet och kärleksfullt sätt. Vad har du för relation till dina triggers? Vad väcker det här avsnittet i dig? 

Boka ett möte med din intuition. 

Min hemsida. 

Signa upp dig för mina love letters. 

Följ mig på Instagram. 

2023-03-05
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.