Det här är en podd för dig som vill göra godare cocktails hemma.
Vi pratar om cocktails, redskap, tekniker, drycker och mycket mer. Vi, Janne och Johan, är två entusiastiska hemmabartenders som geekat ner oss bland cocktails och vill dela med oss till er alla. Välkomna på resan.
Mail: [email protected]
IG: @cocktailgeeks
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
The podcast Cocktailgeeks is created by Jan Eriksson & Johan Alexandersson. The podcast and the artwork on this page are embedded on this page using the public podcast feed (RSS).
I veckans avsnitt djupdyker vi i Camparins värld tillsammans med två fantastiska gäster!
Först träffar vi Alice Kleiva, Brand Ambassador för Campari i Sverige, som delar spännande berättelser om Camparis ursprung, Camparinobaren i Milano, och Campari House i London. Dessutom avslöjar hon sina favoritdrinkar och berättar om ett stort evenemang under Göteborgs filmfestival. Alice vill veta var vi kan hitta Sveriges bästa Jungle Bird – vilken bar gör den bäst?
Sedan möter vi Daniel Seehuusen, Bar Manager på Corner Club i Gamla stan. Daniel vann Camparis internationella tävling Campari Red Hands med drinken Campalone.
Han guidar oss genom en modern klassiker: Left Hand, ett äktenskap mellan Negroni och Manhattan. Left Hand är skapad av legendaren Sam Ross på Milk & Honey i New York.
Perfekt för dig som älskar cocktails och vill veta allt om hur man trollar med Campari!
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Klippning av Jan Eriksson @cocktailgeeks
Åldersgräns: 25år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Vi avslutar året med en smällkaramell i form av fyra nyårscocktails från några av Sveriges bästa bartenders;
Johan Evers - A Bar Called Gemma
Hedda Bruce - Tjoget
HampusThunholm - Röda Huset
Maria Hallhagen - Gondolen
Vi får recept på en cocktail för att starta Nyårsafton, sedan en varm cocktail som passar perfekt efter middagen.
Vi fortsätter med en cocktail som kan drickas under hela kvällen samt en som passar perfekt före eller efter klocklaget.
Vi är så tacksamma för att kunna dela med oss av dessa fantastiska cocktails till våra lyssnare.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Klippning av Jan Eriksson @cocktailgeeks
Åldersgräns: 25år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Vi träffar Hampus Thunholm på Röda Huset. Sveriges högst rankade bar.
Hur arbetar Röda Huset med sin meny?
Hur kom egentligen Hampus in i cocktailbranschen?
Det smids planer på att utöka Röda Huset med ytterligare en bar, vilket vi pratar om.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Klippning av Jan Eriksson @cocktailgeeks
Åldersgräns: 25år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
I det här avsnittet fortsätter vi resan med Johan Jureskog, som delar med sig av sina tankar om allt från perfekta barer till värdet av en riktigt bra cigarr – gärna inomhus.
Vad gör en bar riktigt bra?
Vi dyker ner i dryckernas värld: Gammel Dansk, Whisky, Calvados och framförallt akvavit.
Det är ett samtal om traditioner, njutning och konsten att hitta de där ögonblicken som gör livet lite härligare.
Johans favoritbar är svår att hitta trots att den ligger på en känd adress. Få reda på vilken det är här.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Klippning av Jan Eriksson @cocktailgeeks
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Häng med när Johan Jureskog – ikon inom svensk gastronomi – tar oss med på en smakresa fylld av inspiration, äventyr och drajjor.
Del ett av två börjar på Swan Oyster Depot i San Francisco, en oväntad inspirationskälla till klassiska Rolfs Hav och fortsätter genom USAs speakeasies och Europas mest legendariska barer.
Vi pratar om lyxiga men prisvärda viner på AG, caviarfyllda oliver i en drajja och varför en bra restaurang måste ha en riktigt bra bar.
Detta avsnitt är en hyllning till god mat, god dryck och gott liv.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Klippning av Jan Eriksson @cocktailgeeks
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Det börjar lacka mot jul - Dags att börja tänka på julklappar
Här kommer ytterligare en bok som julklappstips.
Vi pratar med Bella Porcile som har skrivit boken "Vilda Drinkar".
En riktigt vacker bok med många fina recept på Drinkar med naturen som skafferi.
Bella beskriver hur vi kan kan skapa goda och vackra drinkar med allt från Björk, Blåbär och Enbär till lite ovanligare Gatkamomill.
Hur kan man egentligen använda tallkottar i drinkar?
Vi pratar en hel del om en cocktail som har blivit en favorit - Viol & Lavendelmargarita.
Ni får bara inte missa när Bella berättar om en "Surströmmingsdrink" :)
Lyssna och bli inspirerade till den perfekta julklappen.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Klippning av Jan Eriksson @cocktailgeeks
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Det börjar lacka mot jul - Dags att börja tänka på julklappar
I vårat andra avsnitt om julklappstips träffar vi Mackan på Barkonsult.
Vi får reda på mer om Mackan och hans resa inom bartenderyrket och hur han hamnade på barkonsult.
Vi får även lära oss mer om Barkonsult och om hur det en gång startade.
Vi pratar såklart även om utrustning. Mackan rekommenderar barutrustning som en hemmabartender kanske missar.
Lyssna och få inspiration till en julens önskelista.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Klippning av Jan Eriksson @cocktailgeeks
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Det börjar lacka mot jul - Dags att börja tänka på julklappar
Vårat första julklappstips är en bok om Spritz.
Vi pratar med Sture Bjarnelind som har skrivit boken "Spritz - Italiens cocktailkultur numero uno"
En riktigt fin bok med många fina recept på Spritz cocktails.
Det finns såklart klassiska Spritz cocktail, men många nya bekantskaper.
Lyssna och bli inspirerade att kunna göra många goda Spritz framöver.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Klippning av Jan Eriksson @cocktailgeeks
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Vi kör Livepodd från Drinkmässsan i Stockholm. Med oss på scenen är Daniel Nilsson, Isbudet, för att prata om Klarifiering.
Det här är en inspelning från livepodden.
Ett av de största misstagen som en hemmabartender gör är att använda för lite is och fel is.
Isen har en stor betydelse för en perfekt cocktail.
Vi gör ett experiment på scenen för att testa hur olika is smälter i en cocktail.
Hur tillverkar Isbudet sin is?
Kan en hemmabartender göra sin egen klaris?
Det och mycket annat får ni reda på i den här mycket intressanta intervjun live från scenen på Drinkmässan,
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Klippning av Jan Eriksson @cocktailgeeks
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Vi kör Livepodd från Drinkmässsan i Stockholm. Med oss på scenen är Anders Sandberg, Sandberg Drinks Lab, för att prata om Syrajustering.
Det här är en inspelning från livepodden.
Vad innebär Syrajustering?
Hur syrajusteras man?
Anders berättar även om smakbilder och en välbalanserad cocktail.
Det och mycket annat får ni reda på i den här mycket intressanta intervjun live från scenen på Drinkmässan,
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Klippning av Jan Eriksson @cocktailgeeks
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Vi kör Livepodd för första gången från Drinkmässsan i Stockholm Med oss på scenen är Jesper Rogö, Snabba Katten, för att prata om Klarifiering.
Det här är en inspelning från livepodden.
Vad innebär egentligen klarifiering av en cocktail?
Hur klarifierar man en cocktial?
Hur påverkar det smakbilden av en cocktail?
Det och mycket annat får ni reda på i den här mycket intressanta intervjun live från scenen på Drinkmässan,
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Klippning av Jan Eriksson @cocktailgeeks
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
We continue to talk Rum with Lars and Duane, who knows all about Rum.
It's an interview where we to go deep into Rum and Rum categories with an objective to present a Rum starter kit for all of you that wants to try more Rum.
What are the Rom categories?
In this episode we do present A "Rum Starter Kit"
Thank you for listening!
If you like Cocktailgeeks, please subscribe and leave and a good rating :)
All feedback are welcome to our mail [email protected] or Instagram DM @cocktailgeeks
Follow us on Instagram @cocktailgeeks, you don't want to miss anything.
Sound by Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Poddcast editing by Jan Eriksson @cocktailgeeks
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
We are talking Rum with Lars ad Duane, who knows all about Rum..
It's an interview to go deep into Rum and Rum categories with an objective to present a Rum starter kit for all of you that wants to try more Rum.
What are the Rom categories?
What is white rum?
In this episode we will present a couple of brands for regarding white rum
Thank you for listening!
If you like Cocktailgeeks, please subscribe and leave and a good rating :)
All feedback are welcome to our mail [email protected] or Instagram DM @cocktailgeeks
Follow us on Instagram @cocktailgeeks, you don't want to miss anything.
Sound by Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Poddcast editing by Jan Eriksson @cocktailgeeks
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Vi pratar Agave och främst Mezcal med Lars Renbjer
Vad är Mezcal och hur förhåller sig Mezcal till Tequila?
Hur tillverkas Mezcal?
Vad är det egentligen för skillnad mellan olika Mezcal?
Vad är Pechuga Mezcal och när brukar Pechuga tillverkas?
Det och mycket annat får ni reda på i den här mycket intressanta intervjun.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Klippning av Jan Eriksson @cocktailgeeks
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Den här gången träffar vi Lars Renbjer - En importör av kvalitetsmärken.
Vi pratar om hur det var starta ett importföretag av alkoholhaltiga drycker 2004.
Lars Renbjer startade 2004 med rättigheterna till en Cachaca.
VI pratar om hans resa till dagens imponerande portfölj av drycker.
Hur viktigt är det att kunna bakgrunden för olika produkter i samtal med bartenders?
Det och mycket annat får ni reda på i den här mycket intressanta intervjun.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Klippning av Jan Eriksson @cocktailgeeks
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Nu är det dags att djupa ner i en klassisk Cocktail igen - Corpse Reviver
Corpse Reviver är egentligen en typ av cocktails för ett återupplivande efter en tuff kväll.
Den mest klassiska varianten är Corpse Reviver #2
Hur gör man en Corpse Reviver #2?
Vad är Absinth?
Ska Lillet Blanc användas eller finns det andra alternativ?
Corpse Reviver #4 togs fram på Papillon Bar i Stockholm. Vad är det för cocktail?
Det och mycket annat får ni reda på i det här avsnittet.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Klippning av Jan Eriksson @cocktailgeeks
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Vi är hos Charlie på Spriteriet och får oss en riktigt fin cocktail med bland annat Orange Vermouth och Fläderlikör.
Det är en låg abv cocktail som visar att en cocktail måste inte vara stark för ha mycket smak. En fräsch kombination med väl avvägda smaker.
Det är ett måste att prova hemma med Spriteriets Orange Vermouth och Fläder..
Lyssna på avsnittet så får du hela receptet.
Tack Charlie för en mycket god cocktail!
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Klippning av Jan Eriksson @cocktailgeeks
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Det är premiär för en intervju med en producent - Vi träffar äntligen Charlie som har grundat och driver Spriteriet.
Vi får lära oss hur man producerar Likörer och Vermouth i centrala Stockholm.
Kanske en av de viktigaste frågorna "Ska en Vermouth förvaras i kylskåp?"
Hur startades Spriteriet?
Hur tillverkas en Vermouth?
Vad är Charlies favoritingrediens i en Vermouth?
Det och mycket annat får ni reda på i den här mycket intressanta intervjun.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Klippning av Jan Eriksson @cocktailgeeks
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Vi står i baren på Hernö Ginbar och lyssnar på Linus Morgan när han gör en favoritcocktail för oss, baserad på Hernö Navy Strength.
Det är en perfekt balanserad 50/50 Martini. En cocktail som ni måste gå till Hernö Ginbar och beställa.
Linus går igenom receptet så det går även att göra den hemma.
Att få en Martini med Americano/Bianco är en nyhet för oss, så otroligt god.
Tack Linus!
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Klippning av Jan Eriksson @cocktailgeeks
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Den här gången besöker vi Linus Morgan som har rollen Food and Beverage Manager och kreativ ledare på Hernö Ginbar i Stockholm.
Vi får lära oss en hel del om Linus, Hernö Ginbar samt Hernö Gin. Hernö är världens mest prisbelönta Gin.
Vad innebär rollen Food and Beverage Manager samt kreativ ledare?
Hur gör man fat av Enträ för att lagra Hernö Juniper Cask Gin?
Hur jobbar Hernö Ginbar med sin cocktailmeny, egna signaturcocktails vs klassiker?
Vad innebär Hernö Gin Cocktail Awards?
Hur jobbar man med matmeny och cocktails på Hernö Ginbar?
Det och mycket annat får ni reda på i den här mycket intressanta intervjun.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud och klippning av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Vi följer upp vårt allra första avsnitt ”Flaskor” med ännu fler flaskor.
Nu tar vi upp olika typer av vin, aromatiserade viner, champagne och likörer
Vad finns det för olika typer av aromatiserat vin?
Vilket vin ska man ha till en Bicicleta?
Vad är Falernum och Allspice?
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud och klippning av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Vi följer upp vårt allra första avsnitt ”Flaskor” med fler flaskor.
Hur mycket mer kan man egentligen säga om sprit och andra alkoholhaltiga drycker? Ganska mycket tydligen så vi börjar med att fokusera på bara spritdrycker i det här avsnittet
Vad är Brandy?
Vilka Brandy behöver man egentligen i sitt barskåp?
Spritsorter med anis och malört är ett eget kapitel som vi givetvis tar upp.
Vilken whiskey är det bra att ha?
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud och klippning av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Vi är så stolta att för första gången kunna presentera en specialkomponerad cocktail för Cocktailgeeks - Geeksicus Rampante - framtagen av Maria på Gondolen.
Vi står i baren på Gondolen och lyssnar på Maria (Gondolen) när hon presenterar en specialkomponerad cocktail för oss, baserad på Italicus Rosolio Di Bergamotto samt Rejmyre Akvavit.
Det är en underbar cocktail som alla måste gå till Gondolen och beställa, även om den inte är på menyn.
Maria går igenom en fantastisk cocktail - Geeksicus Rampante.
Vi får lära oss vad en Maid är?
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud och klippning av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Vi intervjuar Maria, Bartender på Gondolen.
Dags för en intervju av en bartender igen. Vi besöker legendariska Gondolen och träffar Maria som har erfarenhet från flera barer i Stockholm. Maria har även vunnit den svenska deltävlingen i Art of Italicus och representerat Sverige i finalen i Rom.
Vem är Maria och vilken bakgrund har hon?
Vad innebär tävlingen Art of Italicus?
Gondolen är en institution i Sverige, vad innebär det för cocktailmenyn?
Vad är storyn bakom nordens bästa Dry Martini?
Det och mycket annat får ni reda på i den här mycket intressanta intervjun.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud och klippning av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Nu är det dags att vi tar tag i Mule
Mule är en välkänd cocktail med Ginger Beer som egentligen tillhör cocktailfamiljen Buck.
Vad är historien bakom Moscow Mule?
Är Mule lika med Moscow Mule eller finns det andra varianter av Mule?
Är Mule och Buck samma sak men bara olika namn?
En Mule består bland annat av Ginger Beer, men vilken Ginger Beer ska man välja till sin Mule?
Vad finns det för spännande varianter av Mule och Buck??
Det och mycket annat får ni reda på i det här avsnittet.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Äntligen dags för Tiki och närmare bestämt den utsökta Mai Tai
Mai Tai är en cocktail i Tiki-familjen. Vi går igenom bakgrunden till Tiki och Mai Tai, recept och hur man kan göra en av ingående ingredienserna Orgeat.
Hur ser originalreceptet ut för Mai Tai?
Vad är bakgrunden bakom Tiki och Mai Tai?
Vilken eller vilka Rom ska man använda?
Vad är Orgeat och hur gör man det?
Det och mycket annat får ni reda på i det här avsnittet.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Vi utforskar Singapore Sling..
Singapore Sling har väldigt många ingredienser som till exempel Heering Cherry och Bénédictine D.O.M som vi går till botten med.
Vad finns det för recept?
Vad är egentligen en Sling?
Hur gör man en Singapore Sling
Vad är ursprunget till denna cocktail?
Vad är Grenadine och hur gör man det?
Det och mycket annat får ni reda på i det här avsnittet.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Det är dags för Spritz.
Aperol Spritz är välkänd, men vad finns det för andra Spritz?
Vad finns det för olika typer av Spritz?
Vilken Prosecco är bäst att använda i en Spritz?
Vad är ursprunget till Aperol Spritz?
Vad är en Bicicleta?
Det och mycket annat får ni reda på i det här avsnittet.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
I vårat 20:e avsnitt tar vi upp en ikonisk cocktail, Last Word. Vi går även till botten med Grön Chartreuse.
Det är en cocktail som har genererat en otrolig mängd riffs.
Vad har Last Word för historia?
Vad är Grön Chartreuse?
Hur gör man en Last Word?
Vad finns det för varianter av Last Word?
Det och mycket annat får ni reda på i det här avsnittet.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
I det här avsnittet går vi till botten med Old Fashioned Whiskey Cocktail.
Vad har den för historia?
Varför heter den Old Fashioned
Hur gör man den?
Vad är en Wisconsin Old Fashioned?
Det och mycket annat får ni reda på i den här avsnittet.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud och klippning av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Vi presenterar Mojito men pratar även om vilka kopplingar Mojito har till andra cocktails som Mint Julep, Caipirinha och Ti Punch
Vad har Mojito för bakgrund?
Finns det några kopplingar till andra cocktails som Mint Julep, Caipirinha och Ti Punch?
Hur gör man en Ti Punch?
Vad finns det för koppling med Caipirinha och Ti Punch
Vad finns det för koppling mellan Ti Punch och Old Fashioned?
Det och mycket annat får ni reda på i den här avsnittet.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud och klippning av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Vi intervjuar Sean Eden, Bar Manager på Brännerian.
Den här gången gör vi en ny intervju med en bartender och ingen mindre än Sean Eden som har lång erfarenhet från branschen och är nu Bar Manager på Brännerian.
Vem är Sean Eden och vilken bakgrund har han?
Vad innebär det att tävla som bartender?
Hur jobbar Sean och Brännerian med hållbarhet?
Hur jobbar Brännerian med cocktailmenyn?
Det och mycket annat får ni reda på i den här mycket intressanta intervjun.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud och klippning av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Det finns många tekniker för att blanda ihop en cocktail. I det här avsnittet går vi igenom många av de teknikerna för att få en perfekt blandad cocktail.
Varför skakar Bond sin Martini?
Hur rör man egentligen en cocktail?
Hur länge ska en cocktail skakas?
Varför ska vissa frukter rullas istället för att skakas?
Varför ska myntan smiskas?
Det och mycket mer försöker vi reda ut i det här teknikavsnittet.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud och klippning av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Det är ett speciellt avsnitt där vi svarar på frågor från våra lyssnare.
Vi har fått in en hel del knepiga frågor som vi diskuterar och svarar på.
Vilken eller vilka drinkar tycker ni är underskattade?
Hur kan en trerättersmeny se ut tillsammans med cocktails?
Ni hamnar på en öde ö. En flaska ska med? Märke och allt?
Det och många andra frågor tar vi upp i det här roliga avsnittet.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud och klippning av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Vi intervjuar Anton Regnéll, Brand Activation Manager på Spring Wine & Spirits.
Den här gången vänder vi blicken mot importör och leverantör av alkoholhaltiga drycker, Spring Wine & Spirits som är ett helägt dotterbolag till Spendrups.
Vem är Anton Regnell?
Vad innebär rollen Brand Activation Manager?
Vad är Sping wine & spirits?
Vad är det som är speciellt med Citadelle Gin?
Det och mycket annat får ni reda på i den här intressanta intervjun.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud och klippning av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Vi intervjuar Jesper Rogö, barchef på Snabba Katten.
Snabba Katten är en bar och bakficka till restaurang Leoparden som ligger i Vasastan Stockholm.
Vem är Jesper Rogö? Hur ser hans bartenderresa ut?
Vad kan man förvänta sig för cocktails på Snabba Katten?
Vad är de speciella med damen från Peru och hennes Pisco Sour?
Vi är visserligen en cocktailpodd, men kom oundvikligen in på Snabba Kattens unika sätt att servera öl i Stockholm. Lyssna så får ni veta mer om det?
Det och mycket annat får ni reda på i den här intressanta intervjun.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud och klippning av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Åldersgräns: 20år
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Vi går igenom en tropisk cocktail, Piña Colada.
Vad är historien bakom Piña Colada?
Vilken rom och vilka råvaror ska vi använda?
Ska den mixas eller skakas?
Vi är ju restriktiva med garnering, men hur tänker vi här?
Det och mycket annat får du svar på i det här avsnittet.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected] eller Instagram DM @cocktailgeeks
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud och klippning av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Vi intervjuar Brasse Wallefelt, bar manager på Le Hibou.
Le Hibou, en underbar cocktailbar med två terrasser på översta våningen av Bank Hotell i centrala Stockholm.
Vem är Brasse?
Hur jobbar teamet på Le Hibou med sin cocktailmeny?
Vad kan du få för cocktails på Le Hibou?
Vad har Brasse för favoritcocktail?
Det och mycket annat får du svar på i intervjun med Brasse.
Tack för att du lyssnar!
Gillar du Cocktailgeeks blir vi glada om du prenumererar och lämnar betyg :)
All feedback är välkommen till vår mail [email protected]
Följ oss på Instagram @cocktailgeeks så missar du ingenting.
Ljud och klippning av Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Vi tar oss an Whiskey Sour, en av de äldsta drinkarna ”out there”. Skum eller inte skum? Det är frågan. En av oss börjar jiddra latin och får allt om bakfoten. Quercus Alba heter den Amerikanska viteken. Inget annat.
Mail: [email protected]
IG: @cocktailgeeks
Musik/Ljudmix: Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Vi pratar om vår syn på redskap och vilka som en hemmabartender behöver för att få till sina perfekta cocktails, både de som ska röras och de som ska skakas.
Mail: [email protected]
IG: @cocktailgeeks
Musik/Ljudmix: Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Den här gången pratar vi om Negroni, en av världens mest kända cocktails. Så lätt att göra och ändå en perfekt drink. För att inte gå händelserna i förväg så behöver du ingen särskild utrustning eller redskap för att göra den. En isbit ”and you’re good to go"
Mail: [email protected]
IG: @cocktailgeeks
Musik/Ljudmix: Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
I vårt första riktiga poddavsnitt går vi igenom vår topptio-lista av de viktigaste flaskorna du behöver i din hemmabar. Med hjälp av dessa tio kan du göra hundratals drinkar. Listan består både av specifika märken och av generella typer av alkoholhaltiga drycker. Handla på dig topp tre på vår lista så är du redo för nästa avsnitt.
Mail: [email protected]
IG: @cocktailgeeks
Musik/Ljudmix: Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Det här är en podd för dig som vill göra godare cocktails hemma.
Vi pratar om cocktails, redskap, tekniker, drycker och mycket mer. Vi, Janne och Johan, är två entusiatiska hemmabartenders som geekat ner oss bland cocktails och vill dela med oss till er alla. Välkomna på resan.
Mail: [email protected]
IG: @cocktailgeeks
Musik/Ljudmix: Niki Yrla @soundslikenikiyrla
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.