111 avsnitt • Längd: 45 min • Oregelbundet
Sökpodden är en podcast för dig som gillar Google, Facebook, SEO och SEM. En gång per månad pratar vi om vad som är nytt och hett inom sök.
The podcast Sökpodden is created by Sökpodden. The podcast and the artwork on this page are embedded on this page using the public podcast feed (RSS).
I #111 av Sökpodden pratar vi om Headless SEO, LinkedIns nya videofeed och avslutar med ett snack om länktyper. Lyssna gärna!
Då var det dags för årets sista avsnitt av Sökpodden. Denna gång pratar vi om följande tre ämnen:
Att bygga sajter Headless är en trend som funnits i många år och det finns många skäl att välja Headless. Men är SEO ett skäl att välja Headless, eller är det snarare ett skäl att inte välja Headless? Detta och mycket annat pratar vi om.
Har du fått tillgång till LinkedIns nya videofeed ännu? Vi pratar om vad feeden kan komma att innebära och vilken typ av material vi tror krävs för att lyckas.
Vi går igenom och pratar om länktyper utifrån tre olika perspektiv. Vilka länkar är bra på vad och varför kan det vara klokt att ha en blandning av länkar?
Gillade du dagens avsnitt? Skriv en kommentar eller skicka ett mail till [email protected]! Detsamma gäller om du har förslag på ämnen som du vill att vi ska pratat om i Sökpodden under 2025. Tusen tack för att du lyssnat under året!
Tryck på Play-knappen för att lyssna på avsnitt 111 av Sökpodden. Eller så kan du givetvis lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller någon annan poddapp.
I #111 medverkar Oliva Viklund, Michael Wahlgren och Anders Granström.
I #110 av Sökpodden pratar vi om nya ChatGPT Search, Thought Leader Ads och avslutar med varumärken och SEO. Lyssna gärna!
Så var det dags för novembers avsnitt av Sökpodden. Vi bjuder idag på följande tre ämnen:
Den stora nyheten sedan vårt förra avsnitt är givetvis att OpenAI har lanserat ChatGPT Search. Vi ger vår syn på denna nya sökmotor och spekulerar bland annat om ChatGPT Search kommer bli större än sin ”mamma” Bing.
Thought Leader Ads är ett halvnytt annonsformat på LinkedIn som går att likna med andra influencer marketing-format som exempelvis Partnership Ads på Meta. Vi går igenom vad vi tycker om Thought Leader Ads och delar med oss resultatet från ett test vi gjort.
Går det ens att ranka på Google 2025 om du inte är ett starkt varumärke? Detta är en av frågorna vi ställer oss när vi pratar om Googles förkärlek till brands.
Vad tyckte du om dagens avsnitt? Skriv en kommentar eller skicka ett mail till [email protected]! Detsamma gäller om du har förslag på ämnen som du vill att vi ska prata om i Sökpodden.
Tryck på Play-knappen för att lyssna på avsnitt 110 av Sökpodden. Eller så kan du givetvis lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller någon annan poddapp.
I #110 medverkar Maria Fernholm, Michael Wahlgren och Björn Bydén.
I #109 av Sökpodden pratar vi om spend vs övriga kostnader, om spam och avslutar med affärsmodellen för ChatGPT. Lyssna gärna!
Vi hinner precis bjuda på ett nytt avsnitt av Sökpodden innan oktober är slut. Som alltid serveras tre spännande ämnen:
Simon är frustrerad över oviljan att investera i annat än spend. Vi pratar om varför detta problem uppstår, vad det får för konsekvenser och hur du kan lösa det inför nästa års budget.
Vi pratade om länkspam i avsnitt 32 så denna gång är det dags för innehållsspam, vilket är något som fascinerar Riki. Vi pratar om vad som egentligen är spam och om spam hör hemma i en SEO-strategi.
Med ChatGPT har vi äntligen någon som kan utmana Google på allvar. För att lyckas med detta fullt ut behöver OpenAI knäcka ett antal saker i sin affärsmodell. I detta ämne pratar vi om tre affärsutmaningar som ChatGPT står inför.
Gillade du dagens avsnitt? Skriv gärna en kommentar eller skicka ett mail till [email protected]! Detsamma gäller såklart om du har annan feedback, eller om du har förslag på framtida ämnen som du vill att vi tar upp i Sökpodden.
Tryck på Play-knappen för att rulla igång avsnitt 109 av Sökpodden. Eller så lyssnar du via Itunes, Spotify, RSS, eller någon annan poddapp.
I #109 medverkar Rikard Caceras, Michael Wahlgren och Simon Davidsson.
I #108 av Sökpodden pratar vi om att fras blivit bred inom Google Ads, om bloggens roll 2024 och att Smart Bidding gör dig lat. Lyssna gärna!
I septembers avsnitt av Sökpodden bjuder vi på tre spännande ämnen:
Ingen har missat att Google verkligen vill att annonsörer ska annonsera med brett. En konsekvens av detta är att matchtypen fras i praktiken numera är det nya bred på Google Ads. Vi går igenom exempel på detta samt ger vår syn på hur du som annonsör behöver hantera denna tråkiga utveckling.
Är det numera farligt att ha en blogg? Vissa hävdar det, och vi ger vår syn på saken och pratar även om hur bloggen bäst passar in in din SEO-strategi 2024.
AI i alla ära, men det finns en uppenbar risk att funktioner som Smart Bidding inom Google Ads gör dig lat vilket kan påverka dina resultat negativt. I denna diskussion har vi inspirerats av intressant snack i podcasten PPC Mastery.
Vad tyckte du om dagens avsnitt? Skriv gärna en kommentar eller skicka ett mail till [email protected]!
Tryck på Play-knappen för att lyssna på avsnitt 108 av Sökpodden. Eller så kan du lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller någon annan poddapp.
I #108 medverkar Felix Brynje, Michael Wahlgren och Kristian Jältsäter.
I #107 av Sökpodden pratar vi om Googles monopol, att mäta varumärkesmarknadsföring och nio anledningar till att annonsering på Meta misslyckas. Lyssna gärna!
Efter ett välförtjänt sommarlov är Sökpodden tillbaka. Precis som vanligt har vi tre spännande ämnen på agendan:
En av sommarens stora snackisar var att en domstol i USA kom fram till att Google är ett monopol. Det är inte klart vad exakt detta kommer innebära för branschen och Google, men vi tog givetvis tillfället i akt och spekulerade om vad som kan tänkas hända härnäst.
Är det ens lönt att försöka mäta varumärkesmarknadsföring? Detta frågar vi oss, och ger vår syn på vilka KPI:er för mätning av effekten på ens varumärke som vi tycker är bäst.
Vi analyserar många annonskonton på Meta. Utifrån vad vi ser har vi listat de nio vanligaste anledningarna till att annonsering på Instagram och Facebook misslyckas.
Gillade du dagens avsnitt? Skriv en kommentar eller skicka ett mail till [email protected]! Det uppskattas!
Tryck på Play-knappen för att lyssna på avsnitt 107 av Sökpodden. Eller lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I #107 medverkar Martin Persson, Michael Wahlgren och Ricci Chan-Udom.
I #106 av Sökpodden pratar vi om Google-läckan, Instagram SEO och forumens återkomst. Lyssna gärna!
Då var det dags för ännu ett avsnitt av Sökpodden. Som vanligt bjuder vi på tre spännande ämnen:
Givetvis kunde vi inte undvika att prata om Google-läckan denna gång. Kommer det som kommit fram ändra hur vi gör SEO i framtiden?
Många snackar om att det är viktigt att tänka på SEO även på Instagram, men vad innebär det i praktiken? Sanna hjälper till att reda ut begreppen.
Inget har väl missat att Reddit börjat synas på var och varannan googling i USA. Vi pratar om varför forumen fått ett sådan uppsving hos Google och vad det innebär för oss som marknadsförare.
Som alltid tar Sökpodden en välförtjänt semseter i juli och vi är tillbaka i augusti igen med ett nytt avsnitt. Tills dess önskar vi alla lyssnare en fantastisk sommar!
Vad tyckte du om detta avsnitt? Skriv gärna en kommentar eller skicka ett mail till [email protected]!
Du trycker på Play-knappen för att lyssna på avsnitt 106 av Sökpodden. Eller så lyssnar du via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I #106 medverkar Björn Bydén, Michael Wahlgren och Sanna Gustavsson.
I #105 av Sökpodden pratar vi om kanalmättnad, hur du fördelar budget mellan SEO och SEM och AI Overviews. Lyssna gärna!
Solen strålar i ögonen och vi bjuder på ett nytt avsnitt av Sökpodden. Denna gång handlar det om följande tre ämnen:
Även en lönsam kanal kan bli mättad. Vi pratar om hur du kan veta om du drabbats av kanalmättnad och vad du i så fall kan göra åt det.
Hur stor del av din marknadsbudget ska du lägga på SEO respektive SEM? En svår men viktig fråga som vi diskuterar i detta ämne.
Ingen har väl missat att Google lanserat AI Overviews i USA. Vi pratar om våra och andras initiala reaktioner på lansering och vad vi tror det kommer innebära för framtiden inom sök.
Gillade du om dagens avsnitt? Skriv en kommentar eller skicka ett mail till [email protected]. Det blir vi glada för.
Du trycker på Play-knappen nedan för att lyssna på avsnitt 105 av Sökpodden. Givetvis går det även att lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I #105 medverkar Simon Davidsson, Michael Wahlgren och Isabelle Goncalves.
I #104 av Sökpodden pratar vi gott och blandat om redirects, Partnerships Ads på Meta och länkbudget. Lyssna gärna!
Aprils avsnitt av Sökpodden är äntligen här och även denna gång bjuder vi på tre ämnen:
Vi pratar om ett par frågor vi brukar få om redirects och även några av de stora utmaningar vi upplever finns kring redirects. Lite gott och blandat om redirects helt enkelt.
Partnership Ads på Meta ger i många fall riktigt bra resultat. Vi pratar om varför det är så och vad som är viktigt att tänka på för att lyckas med denna typ av annonser på Instagram och Facebook.
Hur stor del av SEO-budgeten ska du lägga på länkar? Detta är en av frågorna vi ställer oss i avsnittets sista ämne. Anders avslöjar även vart han helst skulle vilja ha en länk ifrån.
Vad tyckte du om dagens avsnitt? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected]. Det uppskattar vi!
Tryck på Play-knappen nedan för att lyssna på avsnitt 104 av Sökpodden. Eller så lyssnar du via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I #104 medverkar Olivia Viklund, Michael Wahlgren och Anders Granström.
I #103 av Sökpodden pratar vi om marsuppdateringarna, vikten av innehållsbeskärning och rekrytering. Lyssna gärna!
Våren är på väg och i marsavsnittet av Sökpodden dukas det upp följande tre ämnen:
Den 5:e mars slog Google till på stort med en Core-uppdatering och inte mindre än tre olika spamuppdateringar rullades ut samtidigt. Detta har skakat om sökresultaten mer än vanligt och vi snackar om vår syn på uppdateringarna och vad vi sett hittills.
Håller du efter ditt innehåll på samma sätt som du gör med din trädgård? Vi diskuterar varför det är viktigt att regelbundet att se efter sitt innehåll och hur du kan bedöma vad som behöver beskäras. Artikeln som Sonlard tipsade om hittar du här.
Vilka egenskaper är viktiga för att få ett bra jobb i vår bransch? Maria som rekryterat i branschen under många år delar med sig av vad hon letar efter och vad som kan vara bra att tänka på i en rekryteringsprocess i just vår bransch.
Gillade du dagens avsnittet? Säg då detta i en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected].
Avsnitt 103 av Sökpodden lyssnar du på genom att trycka på Play-knappen nedan. Eller så lyssnar du via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I #103 medverkar Sonlard Berglund, Michael Wahlgren och Maria Fernholm.
I #102 av Sökpodden pratar vi om Zombieprodukter i Shopping, Lorem ipsum och avslutar med ett snack om SGE. Lyssna gärna!
Februaris avsnitt av Sökpodden är här och som alltid serveras tre ämnen:
Inte sällan sover en stor del av produkterna i din Google Shopping-feed. Vi pratar om varför detta är ett problem och hur du kan försöka väcka dina zombies.
Med avstamp i en kul och intressant SEO-historia om Lorem ipsum från 2018 pratar vi om vilka utmaningar som Google har när det gäller att bedöma kvaliteten på innehåll.
Sist med inte minst har vi ett snack som SGE (Search Generative Experience). Vi går igenom vad vi lärt oss sedan vi pratade om det i avsnitt 94 och frågar oss hur långt bort en fullskalig lansering är.
Vad tyckte du om avsnittet? Berätta i en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected]. Det uppskattar vi väldigt mycket!
Avsnitt 102 av Sökpodden lyssnar du på genom att trycka på Play-knappen nedan. Det går givetvis även bra att lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I #102 medverkar Felix Brynje, Michael Wahlgren och Riki Caceras.
I avsnitt 101 av Sökpodden pratar vi om Consent Mode version 2, målgrupper på sociala medier och avslutar med en SEO-clinic. Lyssna gärna!
2024 års första avsnitt är här och vi bjuder precis som vanligt på tre ämnen:
Till den 6:e mars i år måste du ha Consent Mode version 2 implementerat säger Google. Men vad händer annars och varför är detta så viktigt för Google och dig som annonsör?
Hur man jobbar med målgrupper när gäller annonsering på sociala medier har ändrat sig markant sedan vi hade det som ämne i avsnitt 54. Vi pratar om vad som skiljer sig mot då och hur vi jobbar med målgrupper idag. En liten stund snöar vi även in på målgruppen 65+.
Vi avslutar med vår fjortonde SEO-clinic där vi identifierar ett antal saker som går att förbättra på tre av våra lyssnares sajter när det gäller SEO.
Gillade du årets första avsnitt? Skriv i så fall gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected]. Det blir vi glada för!
Du lyssnar på #101 av Sökpodden genom att trycka på Play-knappen nedan. Det går naturligtvis även bra att lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I #101 medverkar Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Ricci Chan-Udom.
I avsnitt 100 av Sökpodden pratar vi om sökvolym, strategi & mål inom marknadsföring och avslutar med en SEO-clinic. Lyssna gärna!
Wow! Vi har kommit till avsnitt 100 – vårt första avsnitt av Sökpodden släppte vi den 18:e mars 2015. Därefter har det blivit ett nytt avsnitt i månaden. Tusen tack till alla våra engagerade lyssnare. Utan er hade det inte blivit 100 avsnitt!
Även om det är ett jubileum bjuder dagens avsnitt precis som vanligt på tre ämnen:
Hur tillförlitliga är sökvolymssiffrorna som vi får från Sökordsplaneraren eller andra verktyg som Ahrefs och gör det något om siffrorna inte är så exakta? Detta är några av frågorna vi diskuterar i detta ämne.
Strategi och mål är något som är extra aktuellt för alla marknadsförare vid den här tiden av året. Vi pratar om vad som är viktigt för att lyckas med sin marknadsförings- och kanalstrategi.
Vad passar bättre i vårt 300:e ämne än en SEO-clinic? Det är 13:e gången vi kör detta populära ämne och denna gång går vi igenom tre av våra lyssnares sajter från ett sökmotoroptimeringsperspektiv.
Vi vill passa på att önska alla lyssnare en god jul och ett gott nytt år!
Vad tyckte du om avsnitt 100? Skriv kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected]. Det blir vi glada för!
Du lyssnar på avsnittet genom att trycka på Play-knappen nedan. Det går förstås lika bra att lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I #100 medverkar Sara Karlsson, Michael Wahlgren och Simon Davidsson.
I avsnitt 99 av Sökpodden pratar vi om Googles avslöjanden om användarsignaler, Affiliate SEO av idag och avslutar med ett snack om GPTs. Lyssna gärna!
Gretzkyavsnittet av Sökpodden är här. Vi bjuder precis som alltid på tre ämnen:
Rättegången i USA mot Google fortsätter att ge oss intressanta ämnen att prata om i Sökpodden. Denna gång djupdyker vi i det Google avslöjat kring hur de använder användarsignaler för att ranka sajter.
Kravbilden för att ranka på Google som affiliate har ändrats under de senaste åren. Vi diskuterar vad som ändrats och vad vi anser vara en bra affiliatesajt av idag. I detta ämne refererar bland annat till denna intressanta undersökning av Glen Allsopp.
Sist men inte minst snackar vi om GPTs som är en utveckling av ChatGPT. Vi funderar kring hur det kan användas inom digital marknadsföring och om GPTs är ett hot med de olika verktyg som finns på marknaden idag.
Gillade du dagens avsnitt? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected]. Det blir vi glada för!
Lyssna på avsnitt 99 av Sökpodden genom att trycka på Play-knappen nedan. Det går givetvis lika bra att lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I #99 medverkar Adam Hammarlund, Michael Wahlgren och Björn Bydén.
I avsnitt 98 av Sökpodden pratar vi om konceptet Topical Authority, fortsätter med ämnet prompta för SEO och avslutar med ett snack om RGSP inom Google Ads. Lyssna gärna!
Ny månad innebär ett nytt avsnitt av Sökpodden. Vi bjuder även denna gång på tre ämnen:
Vad är poängen med Topical Authority och hur skiljer sig arbetet med detta från ”vanlig SEO”? Det är två av många frågor som vi diskuterar i detta spännande ämne.
Ett av de största användningsområdena för Chat-GPT har blivit SEO och därför har det blivit viktigt att kunna prompta bra. Vi går igenom ett antal vanliga misstag när du promptar för SEO.
I förhör med DOJ i USA har det framkommit detaljer kring hur Google använder sig av RGSP (Randomized Generalized Second-Price) i sina annonsauktioner vilket skapat svallvågor. Vi pratar om vad vi tycker är problematiskt kring RGSP.
Vad tyckte du om dagens avsnitt? Skriv gärna kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected]. Det gör vår dag!
Du lyssnar på avsnitt 98 av Sökpodden genom att trycka på Play-knappen nedan. Eller så lyssnar du via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I detta avsnitt medverkar Sonlard Berglund, Michael Wahlgren och Anders Granström.
I avsnitt 97 av Sökpodden pratar vi Discovery Ads, SEO för publicister och avslutar med ett snack om Digital Service Act. Lyssna gärna!
Så var det dags för ett nytt avsnitt av Sökpodden. Som brukligt serverar vi tre ämnen:
Discovery Ads ska snart bli Demand Gen. Är kampanjtypen Discovery Ads något att ha och vad kommer övergången till Demand Gen innebära? Detta är två av frågorna vi ställer oss i detta ämne.
Publicister har en hel del SEO-utmaningar som andra sajter inte har. Vi går igenom några av de mer intressanta och funderar även kring hur tidningar ska ställas sig till AI.
Digital Services Act kommer tillsammans med sin systerförordning Digital Markets Act påverka oss marknadsförare. Exakt hur är ännu så länge svårt att veta, men vi kommer behöva förhålla oss till dessa nya EU-förordningar.
Gillade du dagens avsnitt? Skriv i så fall en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected]. Det gör oss mycket glada!
Du lyssnar på avsnitt 97 av Sökpodden genom att trycka på Play-knappen nedan. Det går givetvis lika bra att lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I detta avsnitt medverkar Sanna Gustavsson, Michael Wahlgren och Felix Brynje.
I avsnitt 96 av Sökpodden pratar vi om en händelserik analyticssommar, Parasite SEO och avslutar med ett snack om hreflang. Lyssna gärna!
Efter ett kort sommaruppehåll är Sökpodden tillbaka! Som alltid bjuder vi på tre ämnen:
Ingen har väl missat att det hänt mycket kring Google Analytics i sommar. Både väntade saker och lite mer oväntade. Vi ger vår syn på händelserna och spekulerar om framtiden.
I amerikanska SEPRar finns det just nu många exempel på Parasite SEO. Vi frågar oss varför vi ser detta uppsving, och varför vi inte ser så mycket av Parasite SEO i de svenska sökresultaten.
En färsk studie från Ahrefs visar att 67 % av alla sajter som använder sig av hreflang gör det felaktigt på något sätt. Vi pratar om varför det är så, och vilka vanligt problem, utmaningar och fördelar vi ser med hreflang.
Vad tyckte du om dagens avsnitt? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected].Det uppskattar vi väldigt mycket!
Lyssna på avsnitt 96 av Sökpodden genom att trycka på Play-knappen nedan. Eller så går det givetvis lika bra att lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I detta avsnitt medverkar Björn Bydén, Michael Wahlgren och Fredrik Otterstål.
I avsnitt 95 av Sökpodden pratar vi om viktiga färdigheter utanför Google Ads-kontot, vi går igenom en SEO-migrering och avslutar med ett snack om AI-innehåll och ranking. Lyssna gärna!
I detta juniavsnitt av Sökpodden dukar vi upp tre ämnen:
För att lyckas bra med Google Ads blir det allt mer viktigt att du har kunskaper som sträcker sig utanför själva kontot. Vi pratar om vilka färdigheter som kommer extra väl till pass.
När vi för tre veckor sedan berättade att vi slagit ihop Sokmotorkonsult.se och Pinberry.com var ni flera lyssnare som hörde av er och ville att vi skulle ta upp denna migrering i Sökpodden. Och självklart uppfyller vi gärna det önskemålet!
Det går knappt ett avsnitt numera där vi inte har anledning att prata AI. Denna gång handlar det om en fråga som många ställer sig just nu, rankar AI-innehåll lika bra som innehåll skrivet av en människa? I vårt snack tar vi bland annat upp denna undersökning av Kevin Indig.
Gillade du dagens avsnitt? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta. Det uppskattar vi mycket!
Vi vill passa på att önska alla lyssnare en fantastisk sommar och så hörs vi igen i augusti!
Avsnitt 95 av Sökpodden lyssnar på du på genom att trycka på Play-knappen nedan. Det går givetvis lika bra att lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I detta avsnitt medverkar Sonlard Berglund, Michael Wahlgren och Victor Alenlid.
I avsnitt 94 av Sökpodden pratar vi om Search Generative Experience, djupdyker i XML-sitemaps och avslutar med ett snack om Advantage+ Shopping-kampanjer. Lyssna gärna!
Då var det äntligen dags för Sökpoddens majavsnitt. Även denna gång bjuder vi på tre ämnen:
Vi börjar detta avsnitt och prata om det ”nya Google” som presenterades under Google I/O i förra veckan och som går under namnet Search Generative Experience.
Det är väldigt ofta mycket fel i sajters XML-sitemaps. Vi diskuterarar varför det blir så, vilka konsekvenser det kan få och vad du kan göra för att säkerställa att dina XML-sitemaps innehåller rätt saker.
Advantage+ Shopping-kampanjer kan förenklat beskrivas som Metas ”motsvarighet” till Performance Max. Denna relativt nya kampanjtyp har pratats upp en hel del, och om denna ”hype” är förtjänt eller inte snackar vi om i vårt avslutande ämne.
Vad tyckte du om dagens avsnitt? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta. Det uppskattar vi väldigt mycket!
Avsnitt 94 av Sökpodden lyssnar på du på genom att trycka på Play-knappen nedan. Det går naturligtvis lika bra att lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I detta avsnitt medverkar Ricci Chan-Udom, Michael Wahlgren och Björn Bydén.
I #93 av Sökpodden pratar vi om att implementera SEO, varför länkprioritet är viktigt, och att klockan tickar för Universal Analytics. Lyssna gärna!
I detta aprilavsnitt av Sökpodden dukar vi som vanligt upp tre intressanta ämnen:
Vi är många SEO:are som upplevt att de SEO-åtgärder vi rekommenderar inte blir implementerade. I detta ämne diskuterar vi varför det blir så och vad du kan göra för att undvika det.
Om du från en sida länkar till samma sida flera gånger, räknar då Google alla länkarna? Vi pratar länkprioritet med utgångspunkt i denna undersökning av Cyrus Shepard.
Den första juli smäller det! Då stängs Universal Analytics ner för alltid. Även om det bara är drygt två månader kvar till nedstängning är det fortfarande många företag som inte har ett alternativ till UA på plats. Vi spekulerar i varför det är så och vad man kan göra om man inte är klar ännu.
Gillade du dagens avsnitt? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta. Det gör oss glada!
Du lyssnar på avsnitt #93 av Sökpodden genom att trycka på Play-knappen nedan. Eller så går det givetvis lika bra att lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I detta avsnitt medverkar Sara Karlsson, Michael Wahlgren och Anders Granström.
I #92 av Sökpodden pratar vi om Bing är värt det, går igenom nyheter inom Performance Max och avslutar med ett snack om Vanity Metrics. Lyssna gärna!
I Sökpoddens marsavsnitt dukar vi som alltid upp tre ämnen:
Med allt ståhej kring nya Bing och deras AI-chatbot Sydney är intresset kring Bing större än på länge. Men är det egentligen värt för svenska företag att bry sig om Bing i sin marknadsföring?
Google har fått mycket kritik för bristande kontroll och insikter i Performance Max. För att blidka detta har Google informerat om ett antal nyheter inom Performance Max. Vi går igenom dessa och ger vår syn på om de är svaren på alla annonsörers böner.
Vi pratar Vanity Metrics och ger vår syn på halten av fåfänga i vissa vanliga nyckeltal.
Gillade du dagens avsnitt? Skriv då en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta. Det blir vi glad för!
Avsnitt 92 av Sökpodden lyssnar på du på genom att trycka på Play-knappen nedan. Det går naturligtvis lika bra att lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I detta avsnitt medverkar Simon Davidsson, Michael Wahlgren och Tilde Mattsson.
I #91 av Sökpodden pratar vi om Bard vs Sydney, gör en SEO-clinic & delar insikter från många års Meta konto audits. Lyssna gärna!
I detta februariavsnitt av Sökpodden bjuder vi som vanligt på tre ämnen:
Ingen kan väl ha missat bataljen mellan Google och Microsoft när det gäller AI-chattar i sökresultatet. Vi pratar om lanseringen av Bard och Sydney och eftersnacket som varit.
För tolfte gången är det dags för en SEO-clinic. Detta är en favorit bland våra lyssnare och denna gång har vi analyserat en erbjudandesajt och en myndighet.
Vi fortsätter på clinic-spåret. Men istället för att undersöka enskilda sajter har vi samlat ihop några av de vanligaste problem som vi sprungit på när vi gjort Meta konto audits genom åren.
Vad tyckte du om dagens avsnitt? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta. Det uppskattar vi mycket!
Du lyssnar på avsnitt #91 av Sökpodden genom att trycka på Play-knappen nedan. Eller så går det givetvis lika bra att lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I detta avsnitt medverkar Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Emilia Milosavljevic.
I #90 av Sökpodden pratar vi om marknadsföring i lågkonjunktur, frågar oss varför Google ger annonsörer mindre kontroll & sämre insikter, och avslutar med ett snack om möjligheter och risker med AI. Lyssna gärna!
Nytt år, nya möjligheter! Då var det äntligen dags för årets första avsnitt av Sökpodden. I avsnitt 90 bjuder vi som alltid på tre ämnen:
Allt tyder på att vi är på väg in i en lågkonjunktur. Hur ska man ta sig an detta om man jobbar med SEO eller SEM? Är allt nattsvart eller finns det möjligheter även i sämre tider?
Trenden de senaste åren är att Google tar bort mer och mer kontroll för annonsörer i Google Ads. Som lök på laxen gör Google det dessutom svårare att dra bra insikter. En minst tråkig utveckling, och man undrar såklart varför Google gör så? Och vad kan du som marknadsförare göra åt det?
Hypen kring ChatGPT bara fortsätter. Denna gång pratar vi mer generellt om AI och digital marknadsföring. Vad vågar man göra med hjälp av AI? Vilka möjligheter och risker finns där?
Vad tyckte du om årets första avsnitt? Kommentera nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta. Det blir vi glada för!
Du lyssnar på avsnitt #90 av Sökpodden genom att trycka på Play-knappen nedan. Men det går givetvis lika bra att lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I detta avsnitt medverkar Björn Bydén Michael Wahlgren och Simon Davidsson.
I #89 av Sökpodden gör vi vår 11:e SEO-clinic, vi pratar Performance Max och avslutar med snackisen ChatGPT. Du hänger väl med?
Då är det dags för årets sista avsnitt av Sökpodden, tillika det 89:e i ordningen. Julbordet består detta år av följande tre ämnen:
I vår 11:e SEO-clinic tar vi oss an tre av våra lyssnares sajter och ser vilka möjligheter och förbättringar vi kan hitta när det gäller SEO.
Inom Google Ads är det ett stort fokus på kampanjtypen Performance Max. I detta ämne ställer vi oss 10 intressanta frågor kring Pmax.
Ingen kan väl ha missat snackisen ChatGPT. Är hajpen rimlig? Vi pratar om och spekulerar kring chattboten från ett digitalt marknadsföringsperspektiv.
Vad tyckte du om 2022 års sista avsnitt? Skriv gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta. Det uppskattar vi väldeliga!
God jul och gott nytt år önskar vi alla lyssnare! Tusen tack för att ni lyssnat på Sökpodden under året.
Du lyssnar på avsnitt #89 av Sökpodden genom att trycka på Play-knappen nedan. Eller så lyssnare du via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I detta avsnitt medverkar Sara Karlsson, Michael Wahlgren och Felix Brynje.
I rykande färska #88 av Sökpodden pratar vi om Meta Performance 5, Google Sheet & SEO och avslutar med att fråga oss om länkars betydelse kommer minska. Du hänger väl med?
Novemberrusket är här. Så även avsnitt 88 av Sökpodden och som alltid dukar vi upp tre ämnen:
Vi går igenom Metas relativt nya koncept Performance 5 och ger vår syn på de fem punkterna.
Vi listar 6 exempel på användningsområden där Google Sheets kan underlätta och lyfta ditt SEO-arbete.
John Muellers uttalande om huruvida länkar kommer minska i betydelse har satt fart på den eviga frågan om framtiden för länkar. Vi försöker tolka vad det egentligen var som John sa och ger vårt perspektiv på saken.
Vad tyckte du om dagens avsnitt? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta vad du tyckte. Det uppskattas!
Avsnitt #88 av Sökpodden lyssnar du på genom att trycka på Play-knappen nedan. Eller så lyssnar du via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I detta avsnitt medverkar Sonlard Berglund, Michael Wahlgren och Ricci Chan-Udom.
I #87 av Sökpodden pratar vi om SEO i stora organisationer, att TikTok hotar Google och avslutar med ett snack om organisk räckvidd på Instagram. Du hänger väl med?
Då är det dags för avsnitt 87 av Sökpodden. Precis som alltid dukar vi upp tre ämnen:
Även om det finns bra förutsättningar för att lyckas med SEO i stora organisationer är det samtidigt många faktorer som gör det komplext. Vi pratar om varför det är så och vad du kan göra för att underlätta SEO-arbetet i stora företag.
Google har gått ut och berättat att många unga väljer att söka på TikTok istället för på Google. Innebär detta att TikTok är ett reellt hot mot Google dominans som sökmotor?
När vi rör oss mot sämre tider blir organisk synlighet på Instagram än mer intressant. Vad krävs för att ett företag ska lyckas nå en bra organisk räckvidd på Instagram?
Vad tyckte du om detta avsnitt? Skriv gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta. Det uppskattar vi mycket!
Du lyssnar på avsnitt #87 av Sökpodden genom att trycka på Play-knappen nedan. Eller så kan du lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I detta avsnitt medverkar Björn Bydén, Michael Wahlgren och Emilia Milosavljevic.
I #86 av Sökpodden pratar vi om Helpful content update, Consent mode och prisstrategi. Du hänger väl med?
Lite senare än planerat men nu är äntligen avsnitt 86 av Sökpodden här. Denna gång bjuder vi på följande tre ämnen:
Det har varit mycket surr kring Googles nya uppdatering som går under namnet Helpful content update men vad hände egentligen?
Consent mode är krångligt tekniskt, legalt och marknadsföringsmässigt. Ett perfekt ämne för Sökpodden helt enkelt.
Pris kan vara en väldigt viktig faktor för att lyckas med digital marknadsföring. Vi pratar prisstrategi i relation till marknadsföring från ett antal olika perspektiv.
Gillade du avsnittet? Skriv gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta vad du tyckte.
Avsnitt #86 av Sökpodden lyssnar du på genom att trycka på Play-knappen nedan. Eller så kan du lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I detta avsnitt medverkar Simon Davidsson, Michael Wahlgren och Tilde Matsson.
I #85 av Sökpodden pratar vi om Domain Rating och andra länkmått, moderna kontostrukturer i Google Ads och spår in i en sökordslös framtid. Lyssna gärna!
Äntligen tillbaka efter ett kortare sommaruppehåll i juli. Vi hoppas alla lyssnare haft en alldeles fantastisk sommar. I detta avsnitt av Sökpodden bjuder vi på följande tre ämnen:
Domain Rating och andra länkmått är något som delvis delar branschen. Vissa gillar det, andra inte. I detta ämne ger vi vår syn på saken.
En sak som Google trycker hårt på för Google Ads är något de kallar för modern kontostruktur. Vi går igenom vad konceptet innebär samt djupdyker i den delen där lösningen inte är helt given.
Vi fortsätter att prata om Google Ads där det finns en hel del tecken på att vi går mot en sökordslös framtid. Vad kommer vara viktigt för att lyckas i denna typ av framtid är en av sakerna vi frågar oss.
Vad tyckte du om avsnittet? Skriv gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected]. Det uppskattar vi mycket! Hör gärna även av dig med vad du vill att vi ska prata om i höst.
Avsnitt #85 av Sökpodden lyssnar du på genom att trycka på Play-knappen nedan. Eller så att lyssnar du via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I detta avsnitt medverkar Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Victor Alenlid.
I #84 av Sökpodden pratar vi om Freshness, att pinna RSAs eller inte på Google Ads och nya sökmotorn Yep. Lyssna gärna!
I detta juniavsnitt av Sökpodden bjuder vi på följande tre ämnen:
Vissa sökresultat kräver färskhet enligt Google. Vi pratar om varför det är så, och vad som kan vara viktigt att tänka på när det gäller att hålla sitt innehåll färskt.
Att pinna eller inte pinna rubriker och beskrivningar i RSAs på Google Ads är en fråga som ”delar” branschen. Det skiljer sig mycket i hur man väljer att göra. Vi går igenom för- och nackdelar med att pinna.
Ahrefs har släppt sin nya sökmotor, Yep, i en tidig beta. Är det en ”Googledödare” som Ahrefs tagit fram? Vi har testat Yep och ger vår syn på saken.
Gillade du avsnittet? Skriv gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta.
Som vanligt tar Sökpodden ett välförtjänt sommarlov under juli och vi är tillbaka med ett nytt avsnitt i slutet av augusti. Glad sommar!
Avsnitt #84 av Sökpodden lyssnar du på genom att trycka på Play-knappen nedan. Eller varför inte lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I detta avsnitt medverkar Björn Bydén, Michael Wahlgren och Felix Brynje.
I #83 av Sökpodden pratar vi om Webmaster Guidelines, Google Trends och utvärdering av annonsering på TikTok. Lyssna gärna!
I detta majavsnitt av Sökpodden fördjupar vi oss i dessa 3 ämnen:
Webmaster Guidelines är för vissa ett känsligt ämne och som ibland delar branschen. Vi går igenom varför det är så och hur vi tycker man ska se på dessa riktlinjer och råd från Google.
Rätt använt kan Google Trends vara ett fantastiskt verktyg för att skapa bra och engagerande innehåll. Vi lyfter fram några exempel på hur vi själva använt det och vad vi gillar med Google Trends.
TikTok växer så det knakar och fler och fler annonsörer hittar till plattformen. I detta ämne pratar vi om vad som är bra att tänka på när du utvärderar din annonsering på TikTok.
Vad tyckte du om avsnittet? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta. Hör gärna även av dig med vad du vill att vi ska prata om i nästa avsnitt.
Avsnitt #83 av Sökpodden lyssnar du som alltid på genom att trycka på Play-knappen nedan. Eller så att lyssnar du via Itunes, Spotify, RSS, eller valfri annan poddapp.
I detta avsnitt medverkar Tilde Mattsson, Michael Wahlgren och Nicklas Krus
Klicka nedan för att spela upp!
I #82 av Sökpodden gör vi en SEO-clinic, pratar om maskinskrivet innehåll samt jämför Facebook Ads med LinkedIn Ads. Lyssna gärna!
Vi har kommit till avsnitt 82 av Sökpodden. Precis som i alla tidigare avsnitt bjuder vi även denna gång på tre ämnen:
Vi börjar med vår tionde SEO-clinic och det är på flera sätt en speciell sajt och situation som vi går igenom med våra SEO-glasögon denna gång.
Vad tycker Google egentligen om maskinskrivet innehåll och hur väl fungerar det rankingmässigt? Detta är två av många frågor vi ställer oss i detta ämne.
Facebook eller LinkedIn? Det är en fråga som många B2B-företag ställer sig. Vi diskuterar för- och nackdelar med Facebook Ads och LinkedIn Ads.
Gillade du avsnitt 82 av Sökpodden? Skriv då gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected]. Detta gäller såklart även om du inte gillade det!
Du lyssnar på #82 av Sökpodden genom att trycka på Play-knappen nedan. Eller så kan du lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Maria Fernholm, Michael Wahlgren och Sonlard Berglund.
I #81 av Sökpodden pratar vi om högre klickpriser på Google Ads, vi går vidare till digital PR och avslutar med ett snack om automatiskt tillämpade rekommendationer på Google Ads. Lyssna gärna!
I detta marsavsnitt av Sökpodden bjuder vi som alltid på 3 ämnen:
Många annonsörer upplever att klickpriserna på Google Ads ökat de senaste åren. Vi går igenom olika anledningar till att vi ser högre klickpriser, men vi pratar även om varför detta inte nödvändigtvis innebär att det blivit dyrare att annonsera.
Länkar är ett favoritämne bland er lyssnare och denna gång pratar vi om hur digital PR, eller outreach, kan hjälpa dig till länkar som är svåra att få på andra sätt.
Google jobbar hårt för att annonsörer ska börja använda funktionen automatiskt tillämpade rekommendationer (AAR). Men är detta klokt att göra? Vi går igenom för-och nackdelar med AAR.
Gillade du avsnittet? Skriv gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta vad du tyckte. Det är väldigt viktig för oss.
Avsnitt #81 av Sökpodden lyssnar du som alltid på genom att trycka på Play-knappen nedan. Eller så går det givetvis att lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Alexander Bergström, Michael Wahlgren och Victor Alenlid.
Klicka nedan för att spela upp!
I #80 av Sökpodden pratar vi URL-struktur, Facebooks motvind och avslutar med Facebook Conversion API. Lyssna gärna!
I detta jubileumsavsnitt av Sökpodden dukar vi upp en meny med tre festliga ämne:
Vad är viktigt att tänka på från ett SEO-perspektiv när du skapar din URL-struktur? Och finns det andra saker som också är viktiga att ta hänsyn till? Detta är några av de frågor vi pratar om i detta ämne.
Det är mycket som gått mot Facebook på slutet. Vi går igenom några av dessa saker och pratar om hur det påverkar dig som annonsör.
Upplever du att Facebook-pixeln missar konverteringar? Då kan Facebook Conversion API, eller CAPI, eventuellt hjälpa dig att täppa till luckorna.
Vad tyckte du om avsnitt 80 av Sökpodden? Skriv gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected]. Det uppskattar vi väldigt mycket!
Du lyssnar på #80 av Sökpodden genom att trycka på Play-knappen nedan. Givetvis går det lika bra att lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Björn Bydén, Michael Wahlgren och Ricci Chan-Udom.
Klicka på Play-knappen nedan för att spela upp!
I #79 av Sökpodden försöker vi sätta rätt budget, vi pratar om nya mål i Google Ads och avslutar med vanliga anledningar till att SEO misslyckas. Lyssna gärna!
I årets första avsnitt av Sökpodden bjuder vi på följande 3 ämnen:
Går det att komma fram till vad som är rätt nivå på en marknadsbudget? Vi går igenom olika sätt att se på det, och saker som vi tycker är viktiga att tänka på när du bestämmer budget för din marknadsföring.
Google har gjort en rejäl uppdatering av sidan för konverteringar där mål visas i Google Ads. Vad är det som egentligen har hänt och behöver du göra något?
Det kan finnas många anledningar till man misslyckas med sin SEO. I detta ämne går vi igenom ett antal övergripande saker som lätt kan stjälpa ett SEO-projekt.
Vad tyckte du om årets första avsnitt av Sökpodden? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected]. Det blir vi alltid väldigt glada för.
Avsnitt #79 av Sökpodden lyssnar du på genom att trycka på Play-knappen nedan. Eller så går det att lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Simon Davidsson.
Klicka nedan för att spela upp!
I #78 av Sökpodden snackar vi om risker inom SEO, Google Ads-läckor och avslutar med annonsering på Pinterest. Lyssna gärna!
I årets sista avsnitt av Sökpodden dukar vi upp ett minimalistiskt lokalproducerat julbord med följande tre rätter på menyn:
För en sajt som rankar bra på Google, vilka är några av riskerna att synligheten försämras? Vi pratar om elva typer av risker och ger vår syn på hur orolig du behöver vara för respektive.
Läcker det på Google Ads? Ja, med stor sannolikhet. Det är mer eller mindre omöjligt att hålla ett Google Ads-konto helt tätt. I detta ämne tar vi upp vanliga orsaker till läckage.
Vi avslutar året med ett snack om annonsering på Pinterest. En underutnyttjad social kanal med en köpstark målgrupp.
Vad tyckte du om årets sista avsnitt av Sökpodden? Skriv gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected]. Det skulle vara en perfekt julklapp till oss!
Du lyssnar på #78 av Sökpodden genom att trycka på Play-knappen nedan. Eller så går det givetvis att lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Victor Alenlid, Michael Wahlgren och Nicklas Krus.
Klicka på Play-knappen nedan för att spela upp!
I #77 av Sökpodden snackar vi om framtiden för SEO, kör en SEO-clinic och avslutar med portföljbudstrategier inom Google Ads. Lyssna gärna!
I avsnitt 77 av Sökpodden pratar vi som vanligt om 3 spännande ämnen:
Inspirerade av John, Martin och Garys snack om framtiden för SEO ville inte vara sämre. Vi tar upp några av de saker som de pratade om, men adderar givetvis några egna punkter i våra spekulationer om framtiden för SEO.
Clinics där vi går igenom sajter från ett SEO-perspektiv är ett av våra mest populära ämnen. Det är åttonde gången vi gör en SEO-clinic i Sökpodden, och denna gång gör vi det lite annorlunda. På vilket sätt undrar du kanske? Lyssna så får du höra!
Numera använder vi nästan alltid portföljbudstrategier i vår annonsering på Google Ads. Varför gör vi det och hur passar egentligen portföljer ihop med SKAGs?
Vad tyckte du om dagens avsnitt av Sökpodden? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta. Det uppskattar vi väldigt mycket!
Du lyssnar på #77 av Sökpodden genom att trycka på Play-knappen nedan. Eller så går det att lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Maria Fernholm, Michael Wahlgren och Björn Bydén.
Klicka nedan för att spela upp!
I #76 av Sökpodden pratar vi om POAS, snackar inköp och marknad och avslutar med annonsering på ditt eget varumärke. Lyssna gärna!
I avsnitt 76 av Sökpodden bjuder vi på följande tre ämnen:
POAS (profit on ad spend) har blivit lite av ett modeord inom digital marknadsföring. Är hajpen förtjänt? Vi pratar givetvis även om vad du behöver tänka på när du börjar optimera mot POAS.
En marknads- och inköpsavdelning har ofta samma målsättning. I ett lite bredare ämnen än vanligt pratar vi om hur marknadsförare och inköpare kan hjälpa varandra att lyckas.
Ska du annonser på ditt eget varumärke på Google Ads? Denna något känsliga fråga avslutar Sökpodden denna gång.
Gillade du precis som Simon dagens avsnitt av Sökpodden? Kommentera nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta. Det blir vi väldigt glada för!
Lyssna på #76 av Sökpodden genom att trycka på Play nedan. Eller så kan du lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Pontus Strandell, Michael Wahlgren och Simon Davidsson.
I #75 av Sökpodden pratar vi om Googles titelkaos, vi sörjer att ETA försvinner från Google Ads och så snackar vi kampanjsidor och SEO. Lyssna gärna!
I detta sjuttiofemte avsnitt av Sökpodden dukar vi som vanligt upp tre ämnen:
Kritiken mot Googles titeluppdateringar har varit svidande senaste månaden. Vi går igenom vad som hänt och vad du kan göra om du blivit drabbad.
Detta var en väntad nyhet. Samtidigt är det en stor förändring att alla annonsörer behöver lära sig att använda RSA-annonser. Vi tar upp för- och nackdelar med RSA-annonser samt ger konkreta tips på hur du använder RSA på bästa sätt.
Black Friday och jul väntar runt hörnet. Vad passar då bättre än att dyka ned i ett snack om kampanjsidor och SEO?
Gillade du dagens avsnitt av Sökpodden? Kommentera gärna nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta vad du tycker. Det uppskattar vi mycket!
Lyssna på #75 av Sökpodden genom att trycka på Play nedan. Eller så kan du lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Jonathan Olsson, Michael Wahlgren och Alexander Bergström.
I #74 av Sökpodden pratar vi givetvis om sommarens alla Googleuppdateringar, vi frågar oss om Quality Score fortfarande är lika viktigt och så tar vi oss an Google Discover. Lyssna gärna!
I detta sensommaravsnitt av Sökpodden bjuder vi som vanligt på tre spännande ämnen:
Det har varit en minst sagt hektisk sommar med hela fem stycken publika algoritmuppdateringar från Googles sida. Vi pratar ned dessa och ger några spaningar utifrån vad vi sett.
Det pratas mindre och mindre om Qualtiy Score. Betyder detta att Qualtiy Score har blivit mindre viktigt för ditt resultat i Google Ads?
I motsats till Quality Score är Google Discover något som numera finns på mångas läppar. Detta är inte förvånande då Google Discover blivit en livsviktig källa till trafik för vissa sajter.
Vad tyckte du om dagens avsnitt av Sökpodden? Skriv gärna en kommentar nedan eller så kan du skicka ett mail till [email protected] och berätta vad du tycker. Det blir vi väldigt glada för!
Du lyssnar på #74 av Sökpodden genom att trycka på Play nedan. Alternativt går det såklart lika bra att lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Maria Fernholm, Michael Wahlgren och Kristian Jältsäter.
I #73 av Sökpodden frågar vi oss om användarsignaler är en rankingfaktor, vi fortsätter med att breakdowns försvinner från Facebook Ads och avslutar vi med SEO/SEM-synergier. Lyssna gärna!
Snart är det sommarlov, men innan dess bjuder vi på detta juniavsnitt av Sökpodden. Som vanligt är det tre ämnen som står på schemat:
Vi börjar med ett av de känsligaste ämnen inom SEO på senare år. Det är få saker som rör upp lika många känslor i SEO-branschen som frågan om användarsignaler är en rankingfaktor eller inte. Vi pratar om det från ett antal olika perspektiv och ger såklart även vår syn på saken. I ämnet nämner vi detta LinkedIn-inlägg som jag skrev för knappt ett år sedan.
I svallvågorna av iOS 14-uppdateringen försvinner breakdowns från Facebook Ads vilket försvårare möjligheten till optimering av annonseringen Facebook. I detta ämne går vi igenom hur du kan lösa detta problem.
Ett evigt aktuellt ämne är att ta vara på de synergier som finns mellan SEO och SEM. Vi pratar om vikten av att ha rätt data och hur du använder denna data för att lyckas med dina synergier.
Vad tyckte du om dagens avsnitt? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta. Det uppskattar vi väldigt mycket!
Som vanligt tar Sökpodden ett välförtjänst sommarlov under juli. Vi är tillbaka med nästa avsnitt den 26:e augusti. Tills dess önskar vi alla fantastiska lyssnare en alldeles fantastisk sommar!
Du lyssnar på #73 av Sökpodden genom att trycka på Play nedan eller så kan du givetvis lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Björn Bydén, Michael Wahlgren och Nicklas Krus.
I #72 av Sökpodden börjar vi med ett snack om sökord per sida, vi fortsätter med kvalitet på leads inom Google och avslutar med It depends. Lyssna gärna!
I detta majavsnitt av Sökpodden dukar vi som vanligt fram tre ämnen:
Hur många sökord ska man ha per sida på sin sajt? Vilka sökord passar ihop och vilka behöver egna sidor? Detta är två av frågorna vi försöker besvara i dagens första ämne.
Räcker det att utvärdera din B2B-annonsering på Google Ads utifrån hur många leads du får? Svaret är nej om du frågar Simon, som även tar oss genom tre steg för att kvalitetssäkra dina leads när du annonserar med Google Ads.
Det är något av ett stående skämt att många SEO-frågor besvaras med ”It depends”. Varför är det så? Några klassiska ”It depends”-frågor ger oss svaret.
Gillade du dagens avsnitt? Skriv i så fall gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta vad du tycker om avsnittet.
Nu är det hög tid att lyssna på avsnitt 72 av Sökpodden. Tryck på Play nedan eller lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Simon Davidsson, Michael Wahlgren och Kristian Jältsäter.
I #71 av Sökpodden börjar vi med nyheten att tCPA och tROAS försvinner, vi fortsätter med den hetsiga debatten kring zero-click och avslutar med tracking templates på Google Ads. Lyssna gärna!
Som vanligt bjuder detta aprilavsnitt av Sökpodden tre spännande ämnen:
Google har meddelat att budstrategierna tCPA och tROAS ska flytta in hos sina kusiner maximera konverteringar och maximera konverteringsvärde. Vad innebär denna förändring och när ska man egentligen använda maximera konverteringar och maximera konverteringsvärde?
Rand Fishkins färska undersökning om zero-click ledde till en ganska hätsk debatt där Google för ovanlighetens skull kände sig manade att svara. Vi går igenom hur snacket gick samt ger vår syn på om zero-click är ett problem eller inte.
Tracking templates, eller spårningsmallar på svenska, är en favoritfunktion i Google Ads för både Jonathan och Pontus. Vi snackar om varför de gillar den så mycket, vilka olika användningsområden tracking templates har och hur det kan hjälpa dig att ligga steget före dina konkurrenter.
Gillade du dagens avsnitt? Skriv i så fall gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta vad du tycker om avsnittet.
För att lyssna på avsnitt 71 av Sökpodden så trycker du på Play nedan. Givetvis går det lika bra att lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Pontus Strandell, Michael Wahlgren och Jonathan Olsson.
I #70 av Sökpodden börjar vi med att Google dumpar tredjepartskakan, vi går vidare till SEMs påverkan på den organiska trafiken och sist men inte minst tar vi oss an ännu en SEO-clinic. Lyssna gärna!
I detta marsavsnitt bjuder vi på tre spännande ämnen Sökpodden:
Googles webbläsare Chrome kommer dumpa tredjepartskakan under 2021. Hur kommer detta påverka dig som annonsör och hur kommer Google ersätta tredjepartskakan?
En ganska vanlig tanke är att man inte behöver SEM när man rankar bra organiskt. Men är det verkligen så klokt? I detta ämne går vi igenom vad som händer när du stänger av Google Ads och vilka komplexa faktorer du behöver ta hänsyn till i ditt beslut.
För andra avsnittet i rad kör vi en SEO-clinic (den åttonde totalt). Som vanligt går vi igenom några av våra lyssnares sajter från ett SEO-perspektiv. Ett extra tack till er lyssnare som skickat in era sajter som förslag!
Vad tyckte du om dagens avsnitt? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta. Det uppskattar vi väldigt mycket!
Tryck på Play nedan för att lyssna på avsnitt 70 av Sökpodden. Givetvis går det lika bra att lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Nicklas Krus, Michael Wahlgren och Simon Davidsson.
Avsnitt 69 av Sökpodden tar avstamp i trösklar för AdRank, vi fortsätter med en SEO-clinic och avslutar med BMM som försvinner. Lyssna gärna!
Ny månad, nytt avsnitt av Sökpodden. Som alltid bjuder vi på tre ämnen i detta vårt 69:e avsnitt:
Budauktionen på Google Ads är inte fullt så enkel att den annonsör med högst AdRank alltid vinner. Anledningen till detta är de tröskelvärden som Google använder sig av. Vi går igenom detta något mystiska ämne och pratar bland annat om hur Google bestämmer nivån på dessa trösklar.
För sjunde gången gör vi en SEO-clinic där vi går igenom några av våra lyssnares sajter från ett SEO-perspektiv. Dessa SEO-clinics är sannolikt Sökpoddens mest populära ämnen. Tack till alla lyssnare som skickat in sin sajt som förslag!
Vi är lite vemodiga inför nyheten att matchtypen BMM (broad match modifier) ska försvinna från Google Ads. Samtidigt funderar vi kring hur stor sak förändringen egentligen är och vad du som annonsör bör hålla koll på.
Gillade du dagens avsnitt? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta vad du tycker. Det blir vi väldigt glada för!
Nu återstår bara att trycka på Play nedan för att lyssna på avsnitt 69 av Sökpodden, Naturligtvis går det lika bra att lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Jonathan Olsson, Michael Wahlgren och Alexander Bergström.
Avsnitt 68 av Sökpodden börjar med lärdomar av coronaåret, sen fortsätter vi med menyer och SEO och avslutats med iOS 14-uppdateringen & Facebook Ads. Lyssna gärna!
Då var det äntligen dags för årets första avsnitt av Sökpodden. Även denna gång bjuder vi på tre spännande ämnen:
På många sätt var förra året ett riktigt ”skitår”. Men för oss som jobbar med digital marknadsföring har coronaåret samtidigt inneburit många nya värdefulla lärdomar och insikter. Vilka då undrar du, kanske? Lyssna så får du se 🎧😉!
Vi pratar vidare om varför varför menyer och navigering är så viktiga för SEO och vad som är viktigt att tänka på när du bygger din sajts meny. Självklart nämner vi exempel på bra och mindre bra menyer.
Hur kommer Facebook Ads påverkas av kommande iOS 14-uppdatering där användare kan välja om de ska bli spårade eller inte? Vi försöker reda ut trådarna i detta krångliga ämne där långt ifrån alla svar finns ännu.
Vad tyckte du om årets första avsnitt av Sökpodden? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta.
Tryck på Play nedan för att lyssna på avsnitt 68 av Sökpodden, eller lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Marie Fernholm, Michael Wahlgren och Björn Bydén.
Avsnitt 67 av Sökpodden börjar med en diskussion om SEO-mål, fortsätter med inriktningar på Googles Display-nätverk och avslutats med en djupdykning i Core Updates. Lyssna gärna!
Då var det dags för årets sista avsnitt av Sökpodden. Vi har som vanligt dukat julbordet med tre ämnen:
Så här i slutet av året sätts många mål för nästa år. Vi går igenom de vanligaste SEO-målen samt varför det är viktigt att ha ett mål i sitt SEO-arbete.
Vi pratar om vilka inriktningsmöjligheter som finns inom målgrupper och innehåll på Googles Display-nätverk (GDN) och såklart vilka av dessa inriktningar som vi tycker är bäst att använda sig av i sin annonsering.
Sista ämnet för året handlar om Core Updates. Vi diskuterar inledningsvis Core Updates rent allmänt men såklart kommer vi sen även in på vilka trender vi ser efter December 2020 Core Update som precis ägt rum.
Vad tyckte du om årets sista avsnitt av Sökpodden? Kommentera nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta. Detta gäller också om du har förslag på ämnen som du vill att vi ska ta upp i Sökpodden under nästa år.
Tusen tack för att du lyssnat på Sökpodden under 2020! God jul och Gott nytt år!
Tryck på Play nedan för att lyssna på avsnitt 67 av Sökpodden, eller lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Sara Karlsson, Michael Wahlgren och Simon Davidsson.
Avsnitt 66 av Sökpodden inleder med ett gigantiskt antitrustmål mot Google, fortsätter med kategorisidor & SEO och avslutats med annonsgränser på Facebook. Lyssna gärna!
Novemberslasket är här, så också avsnitt 66 av Sökpodden. Som alltid dukar vi upp en höstbuffé med tre ämnen:
Justitiedepartementet i USA har stämt Google med det största antitrustmålet under en mansålder. Vi pratar om vad myndigheterna ogillar hos Google och vad en eventuell fällande dom kommer innebära för Google och för branschen som helhet.
Kategorisidor är en av de viktigaste sidtyperna på en webbsajt, framförallt om du är e-handlare. Vi snackar om allt från textmängd till paginering när det gäller kategorisidor.
Från och med februari nästa år kommer de flesta annonsörer bara få ha 250 aktiva annonser på Facebook. I dagens sista ämnen går vi igenom vad denna förändring innebär samt vad du har för alternativ om du har för många annonser.
Vad tyckte du om detta avsnitt av Sökpodden? Kommentera nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta.
Nu återstår endast att trycka på Play nedan för att lyssna på avsnitt 66 av Sökpodden, eller lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Björn Bydén, Michael Wahlgren och Nicklas Krus.
Avsnitt 65 av Sökpodden startar med inlärningsfasen på Facebook Ads, går vidare till startsidan & SEO och så avslutar vi med app-kampanjer på Google Ads. Lyssna gärna!
Hösten är här och så också avsnitt 65 av Sökpodden. Precis som vanligt bjuder vi på tre ämnen:
En viktig, men något mystisk, del av annonsering på Facebook är inlärningsfasen. Vi snackar om vad som är bra att tänka på och vad du kan göra om du fastnar i inlärningsfasen.
Vad ska vi optimera mot för sökord på startsidan? Detta är en ganska vanlig fråga vi får. Enligt Clayton Johnson i denna artikel är svaret enkelt. Vi ger såklart även vår syn på saken!
Sist men inte minst är det dags för en av de mindre vanliga kampanjtyperna på Google Ads, nämligen app-kampanjer. Vi går igenom hur de fungerar och hur du kan optimera dem trots att Google sköter det mesta i denna kampanjtyp.
Gillade du detta avsnitt av Sökpodden? Skicka då ett mail till [email protected] och berätta. Eller ännu bättre ge oss ett omdöme på Apple Podcast – det uppskattar vi mycket!
Nu är det bara att trycka på Play nedan för att lyssna på avsnitt 65 av Sökpodden, eller så kan du såklart lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Maria Fernholm, Michael Wahlgren och Jonathan Olsson.
I avsnitt 64 av Sökpodden börjar vi med lönsam tillväxt, gör en SEO-clinic och så pratar vi om förlorade söktermer i Google Ads. Lyssna gärna!
För första gången på ett bra tag satt vi tillsammans och spelade in ett avsnitt av Sökpodden. I detta avsnitt dukar vi som alltid upp tre ämnen:
I dagens första ämne behandlar vi tillväxt och lönsamhet inom marknadsföring och framförallt vad som krävs för att lyckas med båda två samtidigt. Vi berör även vikten av att affärsmålen för ett företag går i linje med kanalmålen.
Då var det dags för vår sjätte SEO-clinic, ett av våra populäraste ämnen här i Sökpodden. Vilka sajter vi analyserade denna gång? Lyssna och se!
Sist men inte minst pratar vi om nyheten som rört upp stora delar av SEM-världen – att Google tagit bort en betydande del av söktermsdatan i Google Ads. Vi går igenom hur vi ser på detta samt vad man som annonsör kan göra åt det.
Gillade du dagens ganska långa avsnitt av Sökpodden? Skicka då ett mail till [email protected] och berätta! Eller varför inte författa en kommentar nedan. Detta gäller såklart också om det är något du inte tyckte om eller om du har förslag på framtida ämnen.
Nu återstår bara att trycka på Play nedan för att lyssna på avsnitt 64 av Sökpodden, eller så kan du lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Sara Karlsson, Michael Wahlgren och Simon Davidsson.
I #63 av Sökpodden börjar vi med Amazon Ads, fortsätter med omnämnande inom SEO och avslutar med ett snack om Click to messenger-annonser. Lyssna gärna!
Då är Sökpodden äntligen tillbaka efter ett kortare sommarlov 😎. Hoppas alla ni lyssnare haft en fantastisk sommar! I avsnitt 63 bjuder vi på följande tre ämnen:
Ingen har väl missat att Amazon bekräftat att de ska lansera i Sverige. Med anledning av detta pratar vi om Amazon Advertising och listar ett antal punkter som är extra viktiga för att lyckas med annonsering på Amazon.
Är omnämnanden en rankingfaktor och ska du försöka jaga omnämnande för att förbättra din synlighet på Google? Detta frågar vi oss bland annat i detta ämne där vi även tipsar om denna artikel om hur du kan hitta dina omnämnanden.
Sista men inte minst ger vi oss i kast med Click to messenger. Ett spännande och underutnyttjat annonsformat på Facebook som rätt använt kan ge dig en hög konverteringsgrad.
Nu är det hög tid att börja lyssna på #63 av Sökpodden. Tryck på Play nedan, lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Pontus Karlsson, Michael Wahlgren och Jonathan Olsson.
I #62 av Sökpodden rivstartar vi med Core web vitals, fortsätter med Auktionsinformation i Google Ads och avslutar med ett snack om Facebook Shops. Lyssna gärna!
Sista avsnittet innan ett kortare sommarlov 😎. I avsnitt 62 har vi dukat upp följande tre ämnen:
Vi börjar med en diskussion kring Googles nya Core web vitals. Framförallt konceptet Page Experience Ranking som innebär att Core web vitals kommer bli en rankingfaktor. Men är det en rankingfaktor som är värd att bry sig om överhuvudtaget?
Gillar du att spionera på dina konkurrenter? Då diggar du garanterat auktionsinformationen som finns i Google Ads. Vi går igenom varför och hur vi använder denna konkurrentdata i optimeringen av Google Ads.
Vi avslutar med ett snack om nya och spännande Facebook Shops, där vi även kommer in på andra aktuella försök att utmana Amazons världsherravälde när det kommer till e-handel.
Gillar du Sökpodden? Ge oss i så fall gärna ett fint betyg och skriv en kommentar på Apple Podcast. Tusen tack på förhand!
I juli tar Sökpodden som vanligt sommarlov. Vi är tillbaka med ett nytt avsnitt i slutet av augusti. Glad sommar!
För att lyssna på avsnitt 62 av Sökpodden tryck på Play nedan, lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Björn Bydén, Michael Wahlgren och Maria Fernholm.
I detta avsnitt av Sökpodden börjar vi med rankingfaktorer för SEO, vi pratar intern konkurrens och så utvärderar vi Facebook Campaign Budget Optimization. Lyssna gärna!
Då var det äntligen dags för Sökpodden igen! I avsnitt 61 bjuder vi precis som alltid på tre ämnen:
Backlinkos färska analys av rankingfaktorer möte en hel del frän kritik när den publicerades häromveckan. Vi tar upp varför SEO-profiler som John Mueller och Bill Slawski tycker denna typ av analys är problematisk. Naturligtvis ger vi även vår syn på analysens 12 huvudslutsatser gällande rankingfaktorer.
Intern konkurrens är ett vanligt SEO-problem för många sajter. Varför händer det och hur kan du lösa det? Vi avslutar ämnet med ett par kniviga exempel av intern konkurrens.
I dagens sista ämne går vi igenom vilka för- och nackdelar som finns med att låta Facebook styra din budgetallokering mellan Ad sets med hjälp av funktionen CBO.
Gillade du dagens avsnitt av Sökpodden? Skicka då ett mail till [email protected] och berätta! Eller skriv en kommentar nedan. Detta gäller såklart även om det var något du inte gillade eller om du har förslag på framtida ämnen.
Tryck på Play nedan för att lyssna på avsnitt 61 av Sökpodden, eller lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Sara Karlsson, Michael Wahlgren och Nicklas Krus.
Avsnitt 60 av Sökpodden är en favorit i repris där vi pratar vi om framtiden för länkar, budgivning på Google Ads och avslutar med hot och möjligheter för affiliates.
Denna gång har vi valt ämne utifrån ett förslag från vår lyssnare Erik. Vi kör en nyinspelning av tre ämnen som vi hade med under vårt första år (2015) och vi har såklart valt ämnen som vi tycker är extra mycket värda att prata om igen:
Kommer länkar vara viktigt för SEO även i framtiden? Detta är en vanlig fråga vi får där det också finns en hel del olika uppfattningar. Ämnet var med i avsnitt 4, nu är det dags igen!
Detta är ett ämne där det minst sagt hänt mycket på 5 år. Googles automatiska budgivning tar över mer och mer. Finns det ens en framtid för den manuella budgivningen? Detta är en av flera frågor vi ställer oss. Första gången vi tog upp detta ämne var i avsnitt 11.
När annonser tar över sökresultaten, Google själva tar över vissa vertikaler och affiliateprogram chocksänker provisionerna – finns det då en ljus framtid för affiliates? Såklart det finns! Här återvänder vi till ett ämne som var med i avsnitt 6.
Vad tycker du om dagens något återblickande avsnitt? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta vad du tycker.
Tryck på Play nedan, eller lyssna på #60 av Sökpodden via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Maria Fernholm, Michael Wahlgren och Pontus Karlsson.
I detta avsnitt av Sökpodden börjar vi med digital marknadsföring i kristider, vi pratar om SEO-migrering och avslutar med att kalibrera attributionsmodeller. Lyssna gärna!
Avsnitt 59 av Sökpodden blev lite annorlunda. På grund av Coronasituationen sitter vi inte tillsammans när vi poddar utan vi spelar in från våra tillfälliga hemmakontor. Men precis som vanligt bjuder vi på tre ämnen:
Med tanke på situationen som vi alla befinner oss i just nu, var detta ämne mer eller mindre givet att ha med. Vi går igenom hur du i kristider kan tänka kring din digitala marknadsföring utifrån ett antal olika scenarier.
Vilka är de största SEO-utmaningarna vid en sajtmigreringar? Och vad är ett rimligt mål för SEO-trafiken efter en migrering? Detta är två av frågorna som vi besvarar i detta ämne.
Att hitta rätt bland alla de olika attributionsmodeller som finns är inte enkelt. Här går vi igenom en metod för att kalibrera sig fram till en bra attributionsmodell. Vi har inspirerats av följande webbinar.
Vad tyckte du om dagens avsnitt av Sökpodden? Skicka ett mail till [email protected] eller skriv en kommentar nedan!
För att lyssna på avsnitt 59 av Sökpodden så trycker du på Play nedan, lyssnar via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Nicklas Krus, Michael Wahlgren och Björn Bydén.
Årets andra avsnitt av Sökpodden startar med ett snack om landningssidor, sen prioriterar vi SEO-insatser för att avsluta med konverteringar i Google Analytics jämfört med Google Ads. Lyssna gärna!
I avsnitt 58 av Sökpodden har vi precis som vanligt tre ämnen:
I detta ämne samlar vi fem olika frågeställningar kring landningssidor som kommit in från er lyssnare.
Är innehåll viktigare än länkar, eller är det tvärtom? Här tar vi upp hur du ska du prioritera dina SEO-insatser.
Vi avslutar med att prata om vilka skillnader det finns i konverteringsspårning i Google Analytics jämfört med Google Ads. Vilken av de två varianterna är bäst och varför är det viktigt att förstå skillnaderna mellan de två är saker som vi bland annat tar upp.
Vad tyckte du om dagens avsnitt? Ris som ros. Skriv gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta!
Nu är det dags att luta sig tillbaka och lyssna på avsnitt 58 av Sökpodden. Tryck på Play nedan, eller lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Pontus Karlsson, Michael Wahlgren och Erik Allerth.
I årets första avsnitt av Sökpodden börjar vi med teknisk SEO, vi går igenom konverteringar på kampanjnivå och avslutar med Showcase Shopping Ads. Lyssna gärna!
Avsnitt 57 av Sökpodden är här och som alltid bjuds det på tre olika ämnen:
I detta ämne utgår vi från de 16 spaningar kring teknisk SEO för 2020 som togs upp i denna intressanta artikel av Kevin Indig.
Vi har längtat efter att kunna ställa in konverteringar på kampanjnivå i Google Ads. Nu när detta går pratar vi om i vilka lägen detta kan vara relevant för din annonsering på Google.
Google har lanserat ett antal olika nya annonsformat på slutet där ett av de mer intressanta är Showcase Shopping Ads. Vi går igenom varför Google tagit fram detta format, hur det funkar samt varför Showcase-annonserna fortfarande inte är så vanliga i Sverige.
Gillade du dagens avsnitt av Sökpodden? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta!
Nu är det hög tid att lyssna på avsnitt 57. Tryck på Play nedan, eller lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Simon Davidsson, Michael Wahlgren och Pontus Karlsson.
I årets sista avsnitt av Sökpodden pratar vi om att mäta värdet av SEO, vi bjuder på en SEO-clinic och så avslutar vi med Audience Network på Facebook. Lyssna gärna!
2019 lackar mot sitt slut och det är dags för årets sista avsnitt av Sökpodden. Precis som i alla tidigare avsnitt bjuder vi även denna gång på tre ämnen:
Ibland kan det vara klurigt att sätta en siffra på vad den organiska trafiken är värd. I detta ämne pratar vi om hur man mäter värdet av SEO, att den organiska trafiken ibland tas för given och varför vi tycker det satsas för lite på SEO.
För femte gången i ordning genomför vi en SEO-clinic. Denna gång går vi igenom tre av våra lyssnares sajter och ser vilka möjligheter vi hittar från ett SEO-perspektiv.
Är Audience Network något att satsa på för dig som annonserar på Facebook? Och hur optimerar du för Audience Network om du väljer att annonsera där? Detta är två av frågorna vi ställer oss i årets sista ämne.
Vad tyckte du om detta avsnitt? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta.
För att lyssna på avsnitt 56 av Sökpodden trycker du på Play nedan. Alternativt kan du lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
Vi önskar alla lyssnare en god jul och ett gott nytt år. Tusen tack för att ni lyssnat på Sökpodden under 2019. Vi hörs igen nästa år!
I detta avsnitt medverkar Nicklas Krus, Michael Wahlgren och Björn Bydén.
I detta novemberavsnitt av Sökpodden går vi igenom SEO-verktyget Sistrix, vi lyfter Google Shoppings tillväxt och avslutar med att prata Cookiegeddon. Lyssna gärna!
Nu är avsnitt 55 av Sökpodden här och som alltid står tre ämnen på menyn:
Avsnitt börjar med Sistrix där vi pratar om varför vi gillar detta SEO-verktyg och hur vi använder det. Sistrix ger även alla lyssnare en tidig julklapp, lyssna för att höra vilken!
För e-handlare blir Google Shopping bara viktigare och viktigare. Vi går igenom hur du på bästa sätt kan optimera denna högpresterande kanal.
Kakkriget mellan Apple och Ad-techbolag som Google och Facebook har pågått ett tag nu. Vi pratar om hur denna fajt påverkar dig som marknadsförare och vad du kan göra åt det.
Vad tyckte du om dagens avsnitt av Sökpodden? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta det.
Då var det dags att lyssna på avsnitt 55. Tryck på Play nedan, eller lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Simon Davidsson, Michael Wahlgren och Pontus Karlsson.
I detta höstavsnitt av Sökpodden bjuder vi på E-A-T, snackar om ersättarna till genomsnittsposition och så avslutar vi med målgruppsstorlek på Facebook. Lyssna gärna!
Sökpodden trummar oförtrutet på, i dag släpper vi oktobers avsnitt. Som alltid bjuder vi på tre ämnen:
Konceptet E-A-T (Expertise, Authoritativeness and Trustworthiness) är något som som det snackats mer och mer om på senare år i SEO-världen. Björn, Erik och jag pratar bland annat om huruvida E-A-T är en rankingfaktor och vad som krävs för att förbättra din E-A-T.
Genomsnittsposition, en trotjänare inom Google Ads, har fått lämna sin post. Vi går igenom varför genomsnittsposition försvann, att de nya nyckeltal som ersätter genomsnittsposition är lätta att förväxla och samt hur du använder de nya nyckeltalen på bästa sätt. Läs gärna även Victors artikel om just detta.
Detta är ett lyssnarämne från Anna. Hon undrade hur man ska tänka kring målgruppsstorlek i Sverige på Facebook Ads. Tack Anna för ämnesförslaget, hoppas du gillar vårt svar!
Vad tyckte du om dagens avsnitt? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected]. Och gör gärna som Anna, föreslå ett ämne till nästa avsnitt.
För att lyssna på avsnitt 54 av Sökpodden trycker du på Play nedan. Du kan givetvis även lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Björn Bydén, Michael Wahlgren och Erik Allerth.
I detta septemberavsnitt av Sökpodden går vi igenom förändringen av Nofollow, vi pratar manuella straff och så avslutar vi med annonsauktionen på Facebook. Lyssna gärna!
Avsnitt 53 av Sökpodden är här och precis som vanligt bjuder vi på tre ämnen:
Den stora nyheten sedan förra avsnittet är Googles förändring av Nofollow och självklart tar vi upp det här i Sökpodden. Vad innebär denna förändring och varför gör Google den?
Manuella straff, eller manuella åtgärder, är något man vill undvika när man jobbar med SEO. Men vad gör man när det händer? Självklart tar vi upp Googles aktuella straff av Dejan SEO.
Redan i avsnitt 17 pratade vi om budgivningen på Facebook. När vi nu återvänder till ämnet gör vi det dels för att vi vet mer hur det faktisk fungerar och dels för att Facebook har ändrat mycket kring annonsauktionen.
Gillar du dagens avsnitt av Sökpodden? Skriv då gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta det.
Dags att lyssna på avsnitt 53? Tryck på Play nedan, eller lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Pontus Karlsson, Michael Wahlgren och Nicklas Krus.
I detta sensommaravsnitt av Sökpodden går vi igenom heta potatisen SKAGs, vi fortsätter med ett snack om CPA och och så avslutar vi med B2B på Facebook Ads. Lyssna gärna!
Efter ett skönt sommarlov är Sökpodden tillbaka med ett nytt avsnitt fullt med förkortningar. Som alltid innehåller avsnittet tre ämnen:
I USA är SKAGs (Single Keyword Ad Groups) en het potatis. Diskussionerna går varma om SKAGs är en bra eller dålig strategi för Google Ads. Vår lyssnare Felix hörde av sig till oss efter att ha lyssnat på avsnitt 135 av podcasten The Paid Search Podcast där Jason och Chris är väldigt kritiska till SKAGs. I motsats till dem är vi positiva till SKAGs och i detta ämne svarar vi på deras kritik av Single Keyword Ad Groups.
Att räkna ut din faktiska CPA är enkelt, men att bestämma din mål-CPA är något som många tycker är klurigt. Detta och om en låg CPA alltid är bättre än en hög är några av de saker vi pratar om.
De flesta håller i dag med om att annonsering på Facebook är kraftfullt för B2C. Men det finns det fortfarande en viss tvekan kring om Facebook Ads är lika bra för B2B.
Gillade du dagens avsnitt? Skriv i så fall en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected]. Detsamma gäller såklart om de var något som du inte gillade.
För att lyssna på avsnitt 52 av Sökpodden trycker du på Play nedan. Eller så går det lika bra att lyssna via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Nicklas Krus, Michael Wahlgren och Simon Davidsson.
I detta sommaravsnitt av Sökpodden går vi igenom sökresultatets nya design, vi dissekerar Optiscore och så avslutar vi med ett snack om Online to Offline. Lyssna gärna!
Snart tar Sökpodden sommarlov. Men innan dess är det dags för avsnitt 51! Som vanligt bjuder vi denna gång på tre ämnen:
Den stora snackisen sedan förra avsnittet är Googles nya design av sökresultatet. Här pratar vi bland annat om Googles ”otydlighetsresa” när det gäller annonsmärkning och vad lagen egentligen säger om detta.
Är Optiscore något att ha, eller kan du strunta i dessa rekommendationer från Google? Och vad är ett bra Optiscore? Detta är två av de frågor vi ställer oss när vi pratar Optimization Score för Google Ads.
I vårt sista ämne pratar vi om hur digital marknadsföring med Google kan påverka försäljning i fysiska butiker, vilka möjligheter som finns annonsmässigt och hur vi kan mäta O2O-effekten med hjälp av Google Store Visits och Google Store Sales.
Gillade du dagens avsnitt? Skriv gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected]. Detsamma gäller såklart om det var något som du inte gillade.
I juli är Sökpodden som vanligt på välförtjänt sommarlov. Vi hörs igen den 22:e augusti. Tills dess önskar vi dig en fantastisk sommar!
Gå ut i solen, sätt på dig glajjorna och häll upp något kallt att dricka. Tryck sedan på Play nedan. Eller så lyssnar du på #51 av Sökpodden via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Simon Davidsson, Michael Wahlgren och Viktoria Nerell.
I detta jubileumsavsnitt av Sökpodden går vi igenom strukturerad data, städar med negativa sökord och så avslutar vi med ett snack om canonicals. Lyssna gärna!
Första avsnittet av Sökpodden släppte vi för drygt 4 år sedan, närmare bestämt den 18 mars 2015. I dag släpper vi avsnitt 50, ett jubileum för oss. Självklart vill vi fira detta lite extra med dig som lyssnar, exakt hur vi firar får du reda på när du lyssnar på avsnittet.
Precis som i alla tidigare avsnitt, bjuder vi denna gång på tre ämnen:
Google visar mer och mer ”rich results” i sökresultaten vilket gör att strukturerad data verkligen är på tapeten. Men är det bara fördelar med strukturerad data?
Att städa ditt Google Ads-konto med hjälp av negativa sökord är en av de absolut viktigaste saker du kan göra för din annonsering. Dessutom är det rolig städning!
Canonicals används mer och mer av sajter. Är det en bra städmetod mot duplicerat innehåll eller är det bara som att sopa smutsen under mattan?
Vad tyckte du om dagens avsnitt? Skriv gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected].
Så, då är det dags att trycka på Play nedan. Eller så går det lika bra att lyssna på #50 av Sökpodden via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Erik Allerth, Michael Wahlgren och Björn Bydén.
I detta aprilavsnitt av Sökpodden pratar vi JavaScript och SEO, hur du följer upp SEO-förändringar och så går vi igenom Facebooks förändring av Relevance Score. Lyssna gärna!
I avsnitt 49 av Sökpodden bjuder vi som vanligt på tre olika ämnen:
JavaScript är något som ger många av oss som jobbar med SEO huvudvärk. Det finns flera fördelar med JavaScript generellt sett, men från ett SEO-perspektiv ställer det mest till problem.
I ämnet nämner vi Googles nya videoserie om just JavaScript och SEO samt två bra artiklar från Briggsby, Dealing with JavaScript for SEO och Auditing JavaScript for SEO.
Detta lyssnarämne handlar om hur du på bästa sätt kan dokumentera vilka SEO-förändringar du gör samt hur du kan veta om en förbättring/försämring i ranking har med en specifik förändring att göra.
Här nämner vi Moz sammanställning av algoritmuppdateringar.
Facebook fasar ut Relevance Score och ersätter det med tre nya mätetal. Vi går igenom denna förändring samt om Relevance Score är något att bry sig om överhuvudtaget.
Vad tyckte du om dagens avsnitt? Skriv gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta. Ris som ros mottages tacksamt!
Lyssna på #49 av Sökpodden via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast. Eller tryck på Play nedan!
I detta avsnitt medverkar Pontus Karlsson, Michael Wahlgren och Nicklas Krus.
I avsnitt 48:a av Sökpodden pratar vi om ankartexter, geografi på Google Ads samt Facebooks utbudsproblematik. Du lyssnar väl?
Då var det äntligen dags för Sökpodden igen! I avsnitt 48 bjuds det precis som vanligt på tre ämnen:
Det ämne flest av er lyssnare vill att vi pratar om är länkar. Därför djupdyker vi denna gång i ankartexter. Vi gör en historisk tillbakablick där vi givetvis inte missar ”urbota inskränkthet”. Men vi rör oss även såklart i nutid, där vi bland annat berör denna gedigna undersökning av ankartexter som Ahrefs nyligen gjort.
Att styra sin annonsering på Google Ads efter geografi är en delvis underskattad möjlighet. Geografiska inställningar i Google Ads är i grunden ganska enkelt men kan i slutändan bli ganska komplext.
Annonsutrymmena i feeden på både Facebook och Instagram håller på att ta slut. I alla fall om man lyssnar på Facebook själva. I detta avslutande ämne diskuterar vi vad denna utbudsproblematik innebär för både annonsörer och Facebook själva. Som bakgrund till ämnet ligger denna artikel på Business Insider (betalvägg).
Hör gärna av dig och berätta vad du tyckte om dagens avsnitt. Ris som ros! Skriv en kommentar nedan eller maila på [email protected] efter att du lyssnat.
Nu är det hög tid att börja lyssna på avsnitt 48 av Sökpodden. Antingen genom att trycka på Play nedan. Eller så går det lika bra att lyssna via Spotify, Itunes, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Erik Allerth, Michael Wahlgren och Pontus Karlsson.
I detta avsnitt av Sökpodden går vi igenom SEO-verktyget Screaming Frog, pratar Long tail SEO och så avslutar vi med dynamiska annonser på Google Ads. Lyssna gärna!
I avsnitt 47 av Sökpodden dukar vi som vanligt upp tre ämnen:
Screaming Frog är ett av de SEO-verktyg vi skulle ha svårast att klara oss utan. I detta ämne går vi igenom våra 15 favoritfunktioner i vår kära Groda.
Vi upplever en renässans för Long tail SEO. I avsnittet pratar vi om varför det är så viktigt och hur du kan hitta din egen long tail.
Avslutningsvis tar vi fram en underskattad dammsugare – DSA. Vi går igenom varför dynamiska sökannonser är ett viktigt komplement till din vanliga annonsering med Google Ads.
Gillade du dagens avsnitt? Skriv gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta vad tycker. Hör gärna även av dig med förslag på framtida ämnen.
Nu så är det hög tid att trycka på Play nedan. Det går lika bra att lyssna på #47 av Sökpodden via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Björn Bydén, Michael Wahlgren och Viktoria Nerell.
I årets första avsnitt av Sökpodden pratar vi om vad som är en bra CTR, Google Smart Shopping och videoannonser på Facebook. Lyssna gärna!
Nytt år, nya möjligheter! Så var det äntligen dags för årets första avsnitt av Sökpodden. Det 46:e i ordningen – och som vanligt bjuder vi på tre ämnen:
En vanlig fråga vi får på Pineberry är vad som är en bra CTR (klickfrekvens). Det är en bra och relevant fråga, men den är nästan omöjlig att svara på med ett rakt svar. I detta ämne benar vi ut vad som gör frågan så svårbesvarad. I vår diskussion refererar vi bland annat till CTR-data från Wordstream.
Smart Shopping är en relativt ny möjlighet som erbjuds e-handlare inom Google Ads. Vi reder ut hur det fungerar, och vilka för- och nackdelar vi ser med Smart Shopping.
Lyssnar man på Facebook får man lätt intrycket att videoannonser är den bästa typen av annonser. Vi ger vår syn på detta och vad som är bra att tänka när du använder dig av videoannonser. Vi avslutar med att ta upp ett litet experiment av videoannonser som Adespresso gjort.
Gillade du dagens avsnitt? Skriv en kommentar nedan eller maila oss på [email protected] efter att du lyssnat. Det gör oss väldigt glada! Detsamma gäller såklart även om du inte gillade avsnittet, eller om du har förslag på framtida ämnen.
Så, nedan väntar 2019:s första avsnitt på dig. Det är bara att trycka på Play. Som alltid går det lika bra att lyssna på av Sökpodden via Spotify, Itunes, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Erik Allerth, Michael Wahlgren och Nicklas Krus.
I årets sista avsnitt av Sökpodden pratar vi om gratis SEO-verktyg, vi gör en SEO-clinic på fem lyssnares sajter och så avslutar vi med landningssidor och Quality Score. Lyssna gärna!
Vi avslutar poddåret med ett av våra längre avsnitt av Sökpodden. I avsnitt 45 står som alltid tre ämnen på menyn:
Förra avsnittet pratade vi Ahrefs, denna gång ger vi oss på gratis SEO-verktyg istället. Vi pratar om Google Search Console, Google Analytics, PageSpeed Insights, Pingdom, GTmetrix, Sökordsplaneraren, Mobilvänlighetstest, mobiReady, Testverktyg för strukturerad verktyg, Lighthouse, SEO Quake, Seerobots, Redirect Path, Chrome DevTools, Yoast, Redirection, Broken link checker, Answer the public, Siteliner, WayBackMachine och slutligen nämner vi våra egna verktyg lite kort.
Ett av våra mest populära ämnen är när vi kör SEO-clinics. I detta avsnitt har vi kollat på dessa kära lyssnares sajter från ett SEO-perspektiv:
Precis som vid tidigare SEO-clinics letar vi efter saker som SEO-mässigt går att förbättra på sajterna vi tittar på.
Årets sista ämnen handlar om hur du hanterar landningssidor som drar ned din Quality Score på Google Ads.
Vad tycker du om dagens avsnitt? Har vi missat något bra SEO-verktyg? Skriv gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta vad du tycker.
Nu återstår det bara att trycka på Play nedan. Som vanligt går det lika bra att lyssna på #45 av Sökpodden via Itunes, Spotify, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Pontus Karlsson, Michael Wahlgren och Simon Davidsson.
I #44 av Sökpodden pratar vi om våra favoritfunktioner i Ahrefs, vi går igenom Facebooks nya attributionsverktyg och så avslutar vi med branschrollerna junior och senior. Lyssna gärna!
I oktober var ni för första gången fler än 5 000 som lyssnade på Sökpodden. Väldigt kul tycker vi och tusen tack till alla som lyssnar! Förhoppningsvis når vi upp till liknande lyssnarsiffror även nu i november.
I avsnitt 44 av Sökpodden bjuder vi som vanligt på tre ämnen:
Ahrefs är utan tvekan ett av de mest populära SEO-verktyg som finns just nu. Vi går här igenom våra topp-10 favoritfunktioner i Ahrefs.
Ett annat verktyg är Facebooks sprillans nya attributionsverktyg. Fokus i vårt samtal är på vad som är nytt och framförallt på de olika attributionsmodeller som erbjuds i verktyget.
Vi avslutar med ett ämne för alla som jobbar i vår fantastiska bransch. Med avstamp i denna artikel pratar vi om skillnaden mellan att vara junior och senior samt varför båda rollerna är så viktiga för branschen.
Vad tyckte du om dagens avsnitt? Höll du med oss, eller hade vi fel? Skriv en kommentar nedan eller maila oss på [email protected] efter att du lyssnat. Det gör vår dag!
Så, nu är det bara att trycka på Play nedan. Som alltid går det lika bra att lyssna på av Sökpodden via Itunes, RSS, eller andra Poddappar som Acast. Numera går det även att lyssna på Sökpodden via Spotify, prova gärna det!
I detta avsnitt medverkar Pontus Karlsson, Michael Wahlgren och Viktoria Nerell.
I detta oktoberavsnitt av Sökpodden pratar vi om Shoppingrabatter på Google, vi tar fem lyssnares sajter och kör en efterlängtad SEO-clinic och så avslutar vi med lookalikes på Facebook. Lyssna gärna!
Avsnitt 43 av Sökpodden blev ett av våra längre avsnitt och precis som alltid bjuder vi denna gång på tre olika ämnen:
Google erbjuder just nu väldigt stora rabatter på Google Shopping. Vi går igenom bakgrunden till detta, varför det nästan är ett måste att annonsera via en CSS och så pratar vi om rimligheten i Googles lösning för att blidka EU.
Så var det äntligen dags för en SEO-clinic igen. Denna gång är det följande fem lyssnares sajter vi har kollat på från ett SEO-perspektiv:
Som vanligt vid en SEO-clinic letar vi främst efter saker som går att förbättra SEO-mässigt på sajten.
När du använder dig av lookalike-målgrupper på Facebook lämnar du mycket i Facebooks händer. Dock kan du styra över några saker, och hur du gör detta på bästa sätt är dagens sista ämne.
Vad tyckte du om dagens avsnitt? Var det bra, var det dåligt? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] efter att du lyssnat.
Så, nu är det bara att trycka på Play nedan. Som vanligt går det lika bra att lyssna på #43 av Sökpodden via Itunes, RSS, eller valfri annan Poddapp.
I detta avsnitt medverkar Nicklas Krus, Michael Wahlgren och Simon Davidsson.
I avsnitt 42 av Sökpodden pratar vi om länkskatt, vad som är en bra ROAS och så letar vi billiga klick på Facebook. Du lyssnar väl?
I #42 av Sökpodden bjuder Maria, Erik och jag som vanligt på tre olika ämnen:
Härom veckan röstade EU igenom en justerad variant av kontroversiella Copyright Directive. De två stora snackisarna i detta nya lagförslag gäller länkskatt och uppladdningsfilter. Båda två kan teoretiskt få stor påverkan för både Google och Facebook.
ROAS är ett viktigt nyckeltal för e-handlare som annonserar på Google och Facebook. I vårt andra ämne försöker vi reda ut vad som är viktigt att tänka på när det gäller ROAS, samt om det finns ett svar på vad som är en bra ROAS.
Med utgångspunkt i denna undersökning av Adespresso går vi avslutningsvis igenom ett antal intressanta faktorer som kan påverka klickpriset på Facebook.
När du lyssnat på avsnittet blir vi glada om du skriver en kommentar nedan eller om skickar ett mail till [email protected] och berättar vad du tyckte om avsnittet.
Nu återstår bara att trycka på Play nedan för att lyssna på Sökpodden #42. Det går som alltid lika bra att lyssna via RSS, Itunes, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Maria Fernholm, Michael Wahlgren och Erik Allerth.
I detta sensommaravsnitt av Sökpodden pratar vi om Google Medic Update, utvärderar Google Ads nya gränssnitt och så funderar vi kring vem av Google och Facebook som går mot ljusast framtid. Lyssna gärna!
Vi i Sökpodden tycker att det är skönt att vara tillbaka efter ett kortare sommarlov! Hoppas att ni lyssnare haft en fin sommar.
I #41 av Sökpodden bjuder Viktoria, Pontus och jag som vanligt på tre olika ämnen:
Den 1:e augusti 2018 hände det grejor i algoritmen. Vi går igenom vad vi vet om Google-uppdateringen som fått namnet Google Medic Update. Till vår hjälp använder vi bland annat undersökningar av Marie Heynes och Barry Schwartz.
I sommar har Google börjat att fasa ut det gamla gränssnittet i Google Ads och det är hög tid att vi utvärderar vad vi tycker om det nya gränssnittet. Vi utlovar både ris och ros.
I somras rasade Facebooks aktie i värde motsvarande fem Twitter. Detta var delvis på grund av att användartillväxten inte mötte marknadens förväntningar. I detta avslutande ämne funderar vi kring vilken av internetgiganterna Google och Facebook som går mot ljusast framtid.
Vad tycker du om dagens avsnitt? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] efter att du lyssnat. Det blir vi väldiga glada för!
Nu är där inget att vänta på. Tryck på Play nedan för att lyssna på Sökpodden #41. Som vanligt går det lika bra att lyssna via Itunes, RSS, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Pontus Karlsson, Michael Wahlgren och Viktoria Nerell.
I junis avsnitt av Sökpodden pratar vi om SEO på Amazon, när schemaläggning av annonser på AdWords kan vara bra och så avslutar vi med automatiska regler på Facebook. Du lyssnar väl?
I #40 av Sökpodden bjuder Nicklas, Simon och jag på tre olika ämnen:
Frågan är när och inte om Amazon kommer till Sverige. Många svenska e-handlare funderar säkert på om de ska sälja sin produkter på Amazon när de kommer till Sverige. En nyckel till att lyckas som e-handlare på Amazon är ett ens produkter får hög synlighet i söket på Amazon. I detta ämne pratar vi om hur SEO fungerar på Amazon. Som inspiration till detta ämne har vi bland annat använt denna artikel från Wordstream.
Schemaläggning av annonser på Google AdWords är ett bra exempel på saker som vi älskar att grotta ned oss i. Att optimera vilka tider på dygnet eller vilka dagar i veckan som du annonsera på kan i vissa fall ha en betydande påverkan på din lönsamhet.
Inom digital marknadsföring är automatisering hetare än lava just nu. I detta ämne går vi igenom hur automatiska regler kan hjälpa dig i strävan att automatisera din marknadsföring.
Vad tyckte du om dagens avsnitt? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta.
Som vanligt tar Sökpodden ett välförtjänt sommarlov under juli, vi hörs igen i augusti!
Om du läst hela vägen hit återstår bara att trycka på Play nedan för att lyssna på Sökpodden #40. Det går lika bra att lyssna via RSS, Itunes, Selleri eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Nicklas Krus, Michael Wahlgren och Simon Davidsson.
I detta majavsnitt av Sökpodden pratar vi om rankingdata för SEO, fortsätter till rubriker och H1:or och så avslutar vi med att jämföra Instagram och Facebook. Du lyssnar väl?
I #39 av Sökpodden bjuder Maria, Pontus och jag som vanligt på tre olika ämnen:
Är det faktum att Google jagar de som säljer rankingdata ett tecken på datans värde? I detta ämne reder vi ut detaljerna kring rankingdata. Från frågor kring själva datan till hur du använder den på bästa sätt.
En av viktigaste sakerna på webbsida är dess rubriker. Vi pratar om eviga frågor kring H1:or och hur du använder rubriker för att förbättra din ranking på Google.
När annonsering på Instagram lanserades i Sverige för 2,5 år sedan var vi lite frågande till Instagram som annonskanal. Men hur ser vi på det nu när vi jobbat med kanalen i några år? I detta avslutande ämne jämför vi annonsering på Instagram med annonsering på Facebook. Vad skiljer och vad är lika?
Hör gärna av dig om du har förslag på framtida ämnen. Vi är alltid extra glada över att prata om ämnen som kommer från er lyssnare. Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till [email protected] om du har något du vill att vi ska ta upp i Sökpodden. Berätta även gärna vad du tyckte om dagens avsnitt!
Så, sätt dig i vårsolen, häll upp något svalt att dricka och tryck på Play nedan för att lyssna på Sökpodden #39. Som alltid går det lika bra att lyssna via RSS, Itunes, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Maria Fernholm, Michael Wahlgren och Pontus Karlsson.
I #38 av Sökpodden börjar vi med den senaste tidens skriverier om Facebook, innan vi går vidare till SEO och hosting för att avslutningsvis prata om Facebook Dynamic Ads. Du lyssnar väl?
Ni var 3 553 personer som lyssnade på Sökpodden i mars. Förhoppningsvis blir vi några till nu i april. Denna månads avsnitt av Sökpodden bjuder som vanligt på tre ämnen:
Skandalen kring Cambridge Analytica har dominerat nyhetsflödet de senaste veckorna. Kommer det leda till att användare hoppar av Facebook och är kritiken mot Facebook rimlig?
Vad behöver du tänka på från ett SEO-perspektiv när du väljer hosting? I dagens andra ämne pratar vi hastighet, geografi, IP-adresser med mera.
För många annonsörer har dynamiska annonser på Facebook blivit lika viktigt och effektivt som Google Shopping. Vi går igenom varför de dynamiska annonserna på Facebook är så bra och vilka misstag du bör undvika.
Hör gärna av dig och berätta vad du tyckte om dagens avsnitt. Skicka ett mail till [email protected] eller kommentera nedan och berätta.
#38 väntar på dig här nere! Tryck på play-knappen för att sätta igång, eller lyssna via RSS, Itunes, och andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt av Sökpodden medverkar Maria Fernholm, Michael Wahlgren och Viktor Calmhede.
I detta avsnitt av Sökpodden börjar vi med snackisen om Googles ansvar, reder ut vanliga missförstånd om SEO och avslutar med att prata om annonsväxling på AdWords. Du lyssnar väl?
I #37 av Sökpodden bjuder vi på ett fullspäckat avsnitt. Som vanligt är det tre olika ämnen som står på agendan:
Ingen kan väl ha missat den stora kritikstorm som Google fått utstå i medierna de senaste veckorna. Är kritiken rimlig och vilket ansvar har Google för det material som finns att hitta via deras sökmotor eller på YouTube? Denna svåra fråga försöker vi bena ut i dagens avsnitt.
Med avstamp i intressant statistik från SEO Cert tar vi upp vanliga missförstånd om SEO. Exempelvis skillnaden mellan spindling och indexering och hur längden på en titel mäts.
I höstas minskade Google valen vi annonsväxling från fyra till två. Är man dum om man inte klickar i standardalternativet att låta Google välja annonser? I dagens sista ämne tar vi upp för- och nackdelar med AdWords två olika alternativen för annonsväxling.
Vi hoppas att du gillar dagens avsnitt. Om du gör det, tipsa gärna dina vänner och kollegor om Sökpodden. Det blir vi mycket glada för. Om du inte gillade dagens avsnitt, kommenterat nedan eller hör av dig på [email protected]. Hör såklart gärna av dig även om du gillade avsnittet eller om du har förslag på framtida ämnen
Nu är ansvaret ditt. Tryck på play nedan för att lyssna på Sökpodden #37. Du kan även lyssna via RSS, Itunes, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt medverkar Viktor Calmhede, Simon Davidsson och Michael Wahlgren.
I #36 av Sökpodden pratar vi om den hätska debatten kring subdomäner vs mappar, innan vi går vidare till länkprofiler för att sedan avsluta avsnittet med att jämför Facebook Insights och Google Analytics.
Då var det dags för februaris avsnitt av Sökpodden. Som alltid bjuder vi på tre ämnen:
Den eviga frågan om subdomäner eller mappar är bäst för SEO blossade upp rejält igen efter en video från Google. Vi går igenom den stundtals hätska men också väldigt roliga debatten. Självklart dyker vi även ner i själva sakfrågan.
Länkar är ett av de ämnen som ni lyssnar helst vill att vi tar upp. Denna gång pratar vi om länkprofiler där vi gräver ned oss i ett antal olika viktiga och intressant saker att ta hänsyn till kring ens länkprofil. I ett sidospår kommer vi även in på Ahrefs stora förändring av deras mått Domain Rating, som Ahrefs backade lite på efter vi spelat in detta avsnitt.
Att jämföra statistik mellan Facebook Insights och Google Analytics får lätt stressnivån att gå upp. För siffrorna stämmer aldrig. Vi går i detta ämne igenom ett antal anledningar till varför du inte ser samma resultat i Facebook Insights och Google Analytics.
Vi hoppas att du gillar dagens avsnitt. Hör i så fall gärna av dig och berätta det. Detsamma gäller såklart om du inte gillade det, inte håller med oss i någon fråga eller har förslag på framtida ämnen. Skicka ett mail till [email protected] eller kommentera nedan och berätta.
Nu är det bara det bästa kvar. Tryck på play-knappen nedan för att sätta igång #36. Du kan såklart även lyssna via RSS, Itunes, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt av Sökpodden medverkar Pontus Karlsson, Nicklas Krus och Michael Wahlgren.
I årets första avsnitt av Sökpodden går vi igenom SEO-rankingfaktorer för 2018, vad AMP kan gör för AdWords och hur Facebooks funktion för A/B-tester kan förbättra din annonsering. Du lyssnar väl?
Nytt år, nya avsnitt. I #35 av Sökpodden bjuder vi som vanligt på tre ämnen:
Så här års brukar det publiceras artiklar om vilka rankingfaktorer som gäller för SEO det kommande året. Vi har valt att utgå från Branded3s artikel och ge vår syn på vilka rankingfaktorer som de tror kommer dominera SEO-världen under 2018.
Redan i #12 av Sökpodden pratade vi om AMP. Då snackade vi om det från ett SEO-perspektiv. När Google nu öppnat upp för AMP-sidor fullt ut i AdWords tar vi det ett varv till. Denna gång såklart med fokus på vad AMP kan göra för din AdWords-annonsering.
Vi avslutar dagens avsnitt med att prata om Facebooks funktion för A/B-test där det sedan en kort tid tillbaka även går att A/B-testa annonser. Hur kan du använda denna funktion för att förbättra din annonsering på Facebook?
Kommentera nedan eller skicka ett mejl till [email protected] och berätta vad du tycker om dagens avsnitt. Föreslå gärna även vilka framtida ämnen du vill lyssna på.
1,2,3 – nu är det dags att sätta igång Sökpodden #35. Du lyssnar direkt nedan, via RSS, Itunes, eller andra Poddappar som exempelvis Acast.
I detta avsnitt medverkar Michael Berman, Nicklas Krus och Michael Wahlgren.
Är de nya långa beskrivningarna i sökresultatet bra för SEO? Hur använder du måttet visningsandel på bästa sätt? Slutligen i #34 av Sökpodden pratar vi om hur du optimerar för konverteringar på Facebook.
Då var det dags för årets sista avsnitt av Sökpodden. Detta innebär också att vi kan summera tre år med Sökpodden där vi fått ihop 34 avsnitt och 102 ämnen. Tiden går fort när man har roligt!
Dagens avsnitt bjuder på följande ämnen:
För cirka två veckor sedan dubblade Google utrymmet för meta descriptions i sökresultatet. Är denna förändring bra eller dålig för SEO och hur kommer den påverka din CTR? Ska vi viga julledigheten åt att uppdatera våra meta descriptions eller är det bättre att vänta?
En av de viktigaste mätetalen inom Google AdWords är visningsandel. Hur kan du använda denna siffra för att få ut så mycket som möjligt av din annonsering? Pontus berättar även varför han tycker e-handlare ska se upp med hur Google räknar visningar i Google Shopping.
Att lyckas konvertera den köpta trafiken från Facebook handlar såklart mycket om optimering av dina målsidor och annonser. Men det är även viktigt hur du optimerar dina kampanjer i Facebook Ads vilket är ämnet för dagen. Vi pratar bland annat om vikten av att välja ett mål som ger tillräckligt mycket med konverteringar för att Facebooks algoritmer ska fungera bra.
Vad tyckte du om avsnitt #34? Hör av dig till [email protected] eller kommentera nedan och berätta. Detsamma gäller om du har förslag på något ämne du tycker vi ska ta upp nästa år.
Ett stort tack till alla som lyssnat på Sökpodden under 2017. Vi önskar er alla en god jul och gott nytt år!
Nu är det bara det viktigaste kvar, att lyssna på avsnitt 34. Tryck på play-knappen nedan, lyssna via RSS, Itunes, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt av Sökpodden medverkar Michael Wahlgren, Pontus Karlsson och Maria Fernholm.
Den 29 november 2007 startade vi Pineberry. Detta tioårsjubileum firas med ett specialavsnitt av Sökpodden där vi pratar om vad som hänt i branschen de senaste tio åren samt blickar mot framtiden.
Nu är det kort tid mellan avsnitten! Avsnitt #32 kom förra veckan och nu är det dags för ett specialavsnitt av Sökpodden. Våra tidigare specialavsnitt har varit live från Emeet samt handlat om Affiliates.
Detta specialavsnitt gör vi med anledning av att Pineberry fyller tio år just i dag. Som gäst, och programledare, i detta avsnitt har vi bjudit in ingen mindre än Anton Johansson, känd från bland annat E-handelspodden.
Som alltid bjuder dagens avsnitt på tre ämnen:
Det har hänt mycket under våra tio år i branschen. I detta avsnitt går vi igenom några av de viktigaste sakerna och några roliga anekdoter såklart. Vi pratar bland annat om minnesvärda historier som Urbota inskränkthet och SMS-lånedjuren.
Vi går vidare till att prata om den röda tråden i Pineberrys egen marknadsföring. Vad har gått bra för oss och vad har vi misslyckats med? Här tar vi bland annat upp framgången som blev en motgång på Google.
Sist men inte minst blickar vi framåt. Vad spår vi för de nästkommande tio åren i vår bransch? Finns det något som hotar Googles dominans?
Vi hoppas att du gillar detta specialavsnitt av Sökpodden. Om du gör det får du gärna berättar vad du tycker genom att skicka ett mejl till [email protected] eller skriva en kommentar nedan.
Detsamma gäller såklart om du inte gillar avsnittet. Men i dag, då vi firar vår tioårsdag, tar vi extra gärna emot glad tillrop!
Då är det hög tid att lyssna på detta rekordlånga specialavsnitt av Sökpodden. Du lyssnar direkt nedan, via RSS, Itunes, eller andra Poddappar som exempelvis Acast.
I detta avsnitt medverkar Anton Johansson, Michael Wahlgren och Christian Litezings.
Funkar negativ SEO fortfarande? Vad innebär det för sökbranschen om Amazon kommer till Sverige? Vilka är de tio största SEO-förändringarna de senaste tio åren? Detta är våra ämnen i avsnitt 32 av Sökpodden.
I oktober slog Sökpodden lyssnarrekord med 4857 lyssningar. Fantastisk kul och stort tack till alla ni som lyssnar! I november räknar vi kallt med att vi når målet 5000 lyssnare, eller hur? Tipsa gärna vänner och kollegor om Sökpodden!
Som vanligt dukar vi upp tre olika ämnen i dagens avsnitt:
Viktors artikel om attack av länkar för någon vecka sedan startade en diskussion kring negativ SEO vilket vi tyckte var ett alldeles ypperligt ämne för Sökpodden. I vilka olika skepnader finns negativ SEO och funkar det verkligen fortfarande?
Efter år av rykten, verkar det som att Amazon på riktigt är på väg till Sverige. I USA är Amazon Googles största sökkonkurrent och där använder många Amazon för att ”googla” fram produkter. Kommer vi få samma beteende i Sverige och hur påverkar Amazons intåg sökbranschen i Sverige?
I avsnitt 30 av Sökpodden försökte vi oss på konststycket att kora vilka förändringar av AdWords som haft störst påverkan de senaste tio åren. Denna gång är det dags för sökmotoroptimering, vi räknar ned från tio till ett. Det enda vi är säkra på är att du inte kommer hålla med oss på alla punkter.
Som alltid är din feedback guld värd! Hör av dig med vad du tycker om dagens avsnitt eller föreslå ett framtida ämne. Skicka ett mail till [email protected] eller kommentera nedan.
Gör som förhoppningsvis minst 4999 andra personer i november, lyssna på Sökpodden! Tryck på play-knappen nedan, lyssna via RSS, Itunes, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt av Sökpodden medverkar Viktor Calmhede Michael Wahlgren och Alexander Öqvist.
I avsnitt 31 av Sökpodden börjar vi med en SEO-Clinic för att sen fortsätta med det inte lika muntra ämnet om piratsajter och så avslutar vi med en diskussion om Facebook-annonsering på Black Friday.
Sökpodden hade 4160 lyssningar i september vilket är en ökning med hela 137 % jämfört med motsvarande månad förra året. Tusen tack till alla ni som lyssnar! Jag hoppas att ni är minst lika många som lyssnar i oktober där vi bjuder på tre spännande ämnen:
SEO-Clinic
Detta ämne är en favorit i repris. Vi hade en SEO-Clinic i avsnitt 27 och då det blev mycket uppskattat kör vi det såklart igen. Denna gång är det dessa lyssnares sajter som vi går igenom från ett SEO-perspektiv:
Trumslagaren.se
Langholmenkajak.se
Jkpg.com
Tennisshopen.se
Verktygshandlarn.se
Postergaraget.se
Stort tack för att ni skickade in era sajter!
När vi pratar om Postergaraget nämner vi ett tidigare inlägg här på Pineberry.com om taggar och kategorier, kolla gärna in det.
Piratsajter
Årets plåga i SEO-världen är nog den uppsjö av piratsajter som dyker upp. Detta är pirater som tar hela sajter och lägger upp innehållet på en egen domän. Syftet är att Google ska förväxla innehållet vilket de tyvärr är ganska bra på.
Konsekvensen kan i värsta fall bli att piratsajten rankar om dig på ditt eget namn. Tack till Kristoffer Wedholm som gav förslag på ämnet på Twitter och läs gärna Anders Karlssons artikel i ämnet.
I avsnittet kallar jag det både för piratsajter och spöksajter, båda två är öknamn på samma plåga.
Facebook Ads på Black Friday
Black Friday har verkligen tagit fart i Sverige. För många e-handlare har det blivit en av de viktigaste försäljningsdagarna under året. Men hur ska du optimera din annonsering på Facebook för Black Friday som bara håller på en dag? Går det ens?
Hjälp oss att sprida vårt gospel, tipsa gärna en vän eller kollega om Sökpodden! Har du någon synpunkt på dagens avsnitt eller förslag på framtida ämne, skriv en kommentar nedan eller skicka ett mejl till [email protected].
Då var det dags att lyssna på detta rekordlånga avsnitt av Sökpodden. Hur du lyssnar är inte viktigt. Du kan lyssna direkt nedan, via RSS, Itunes, eller andra Poddappar som exempelvis Acast. Det viktiga är att du lyssnar!
I detta avsnitt medverkar Viktor Calmhede, Michael Wahlgren och Nicklas Krus.
Detta jubileumsavsnitt firas med en diskussion om vad marknadsförare kan lära sig av Donald Trump, vi letar efter sökordsluckor och så korar vi de största AdWords-förändringarna de senaste tio åren.
Poddar som kommer ut varje vecka firar ofta jubileum vid avsnitt 100. För Sökpodden som gör ett avsnitt per månad skulle det ta nästan tio år innan vi fick fira ett jubileum. Då detta känns oändligt långt in i framtiden har vi tagit oss friheten att bestämma att vårt jubileumsavsnitt blir detta avsnitt, som är nummer 30 i ordningen.
Vi är enormt tacksamma till alla er lyssnare. Ert stöd är anledningen att vi hållit på med Sökpodden i snart tre år nu. Som ett extra tack från oss har vi till detta jubileumsavsnitt tagit fram en Sökpodden t-shirt (den jag har på bilden ovan).
Tröjan finns i begränsad upplaga, och det är först till kvarn som gäller. Självklart bjuder vi på tröjan. Du beställer din Sökpodden t-shirt här.
Detta jubileumsavsnitt följer det vanliga receptet med tre olika ämnen på menyn.
Att Donald Trump vann det amerikanska valet blev en chock för många. Flera bedömare anser att hans kampanjs annonsering på Facebook var en av nycklarna till valvinsten. Vi går igenom hur Donald Trumps valkampanj använde sig av Facebook-annonsering och vad svenska annonsörer kan lära sig av det.
Som bakgrund rekommenderar vi en artikel från Medium.com samt även två relativt färska svenska artiklar i Aftonbladet och Resumé.
Det talas ofta om synergierna mellan SEO och AdWords. Framförallt när det gäller sökordsanalys. Men det är inte alltid som dessa synergier utnyttjas fullt ut. I detta ämne diskuterar vi hur du genom att koppla ihop Google Search Console med Google AdWords får hjälp att hitta dina sökordsluckor.
Vi försöker oss på konststycket att kora vilka förändringar av AdWords som haft störst påverkan de senaste tio åren. Det var ingen lätt uppgift och vi är ganska övertygade om att du inte håller med oss på alla punkter.
Din feedback är guld värd! Berätta vad du tycker om dagens avsnitt eller ge förslag på framtida ämnen. Skicka ett mail till [email protected] eller kommentera nedan.
Fira vårt jubileum med oss genom att lyssna på avsnitt #30. Det är bara att trycka på play-knappen nedan, lyssna via RSS, Itunes, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt av Sökpodden medverkar Maria Fernholm, Michael Wahlgren och Michael Berman.
Sökpodden är här igen! Efter ett kortare sommaruppehåll pratar vi om hur Google och Facebook kopierar varandra, interna länkar samt hur du kan skydda ditt varumärke på Google. Du lyssnar väl?
Jag hoppas att alla ni som lyssnar på Sökpodden haft en fantastisk sommar. Nu är vi tillbaka med ett nytt avsnitt efter vårt sommaruppehåll i juli. Precis som vanligt djupdyker vi i tre olika ämnen:
Google och Facebook tar efter varandra
Förutom att vara de två stora internetgiganterna just nu, är Google och Facebook även copycats Vi diskuterar exempel där de båda kopierat varandra med ett extra fokus på sommarnyheten att Google lägger till ett flöde likt Facebooks.
Interna länkar
Interna länkar är en av de mer krångliga delarna av SEO. Vi försöker bena ut några av de vanligaste frågeställningarna kring interna länkar och vad som är viktigt att tänka på när du bestämmer strukturen på din sajt.
Skydda ditt varumärke på Google
Är det många som söker på ditt företags namn på Google? Sannolikt beror detta i så fall på att du investerat avsevärda pengar och resurser på att bygga ditt varumärke. Hur kan du minimera att andra snyltar på dina varumärkessökningar på Google? Vi utlovade även en länk till vad som hände när en branschkollega annonserade på vårt namn.
Hiss eller diss av dagens avsnitt? Berätta gärna vad tycker genom att skriva en kommentar nedan eller skicka ett mejl till [email protected].
Nu är det hög tid att kravla ut ur hängmattan och sätta på #29 av Sökpodden. Du lyssnar direkt nedan, via RSS, Itunes, eller andra Poddappar som exempelvis Acast.
I detta avsnitt lyssnar du på Pontus Karlsson, Michael Wahlgren och Alexander Öqvist.
Är Googles senaste förändringar giriga? Hur kan man använda den utökade Quality Score-datan och vilken budget ska man ha på Facebook? Dessa tre frågor ställer vi oss i avsnitt 28 av Sökpodden.
Då var det dags för sista avsnittet innan sommaren. Denna månad är det fokus på Google AdWords och Facebook Ads i Sökpodden. Som alltid pratar vi om tre olika ämnen:
Vi går igenom två förändringar i Google AdWords som vi inte alls gillar. Först pratar vi om förändringarna kring exact match som är en försämring för alla annonsörer. Sen går vi vidare till Googles nyhet om att budet kan få större vikt vid vissa googlingar. Är dessa två förändringar bara giriga?
Om vi inte gillade ovan förändringar i AdWords, så är nyheten om utökad Qualtiy Score-data något vi tycker desto bättre om. Vi pratar om hur denna data kan göra din annonsering på Google mer lönsam.
Vi avslutar avsnittet med att prata om hur viktig budgeten är på Facebook och vad som händer om du har en för liten eller för stor budget i förhållande till din målgrupp.
Vad tyckte du om avsnitt 28? Ge oss ris eller ros genom att skicka ett mail till [email protected] eller kommentera nedan.
I juli tar Sökpodden semester. Vi är tillbaka med ett nytt avsnitt torsdagen den 24:e augusti.
Då var det dags att börja lyssna. Tryck på play-knappen nedan, lyssna via Itunes, RSS eller andra poddappar som Acast.
I detta sommaravsnitt av Sökpodden lyssnar du på Maria Fernholm, Michael Wahlgren och Michael Berman. Som alltid är det Joel Unge som tryggt sköter spakarna och producerar Sökpodden.
Detta majavsnitt av Sökpodden börjar med ämnet bloggande och SEO, vi går vidare till att gå igenom sju av våra lyssnares sajter och så avslutar vi med att fråga oss om den nya Facebook-pixeln är en trojansk häst.
I april var det rekordmånga som lyssnade på Sökpodden. Med 4 740 lyssnare flög tidigare rekord all världens väg. Förvisso ”dopade” vi lyssnandet med ett uppskattat specialavsnitt, men vi tycker ändå att det är fantastiskt kul att så många väljer att lyssna på Sökpodden.
Nu är det äntligen dags för avsnitt 27 av Sökpodden. I vårt hittills längsta avsnitt har vi som alltid tre ämnen att bjuda på:
Det finns många anledningar att du som privatperson eller företag ska blogga. I dagens avsnitt går vi igenom några av de vanligaste SEO-relaterade frågor vi får kring bloggande.
På er efterfrågan går vi igenom åtta av våra lyssnares sajter från ett SEO-perspektiv. Vilka problem och möjligheter har vi hittat? Följande sajter går vi igenom:
Stort tack till er som skickade in sajter!
Avslutningsvis djupdyker vi i den nya Facebook-pixeln. Är det bara en förbättring för oss annonsörer eller är det en trojansk häst vi skymtar? Här refererar vi till en artikel i The Marketing Technologist. Läs gärna den också.
Vad tycker du om dagens rekordlånga avsnitt? Berätta nedan vad du tycker eller skicka ett mejl till [email protected].
Nu är det inget att vänta på. Lyssna på #27 av Sökpodden nedan, via RSS, Itunes, eller andra Poddappar som exempelvis Acast.
I detta avsnitt lyssnar du på Pontus Karlsson, Michael Wahlgren och Nicklas Krus.
Googles dubbelmoral i kampen mot annonser, CTR som rankingsignal och hur PR passar ihop med SEO. Våra ämnen i Sökpodden #26.
Just nu är det kort mellan avsnitten! Förra månadens avsnitt släpptes sent i mars och därefter bjöd vi på ett specialavsnitt om affiliate. Nu är det dags för avsnitt 26 av Sökpodden.
I denna månads avsnitt är det fokus på SEO och som alltid står det tre olika ämnen på menyn.
För någon vecka sedan gjorde Google en uppdatering av algoritmen som går under namnet Fred. De flesta bedömare har kommit till slutsatsen att Fred var en uppdatering som riktas mot sajter med tunt innehåll och för mycket annonser.
Fred är inte den första uppdatering som slår mot sajter med för mycket annonser. Samtidigt öser Google själva ut mer annonser än någonsin via AdWords och Adsense. Det är inte svårt att skönja en viss dubbelmoral i detta.
Sociala signaler är något som delat branschen under lång tid. Nu presenterar vi en värdig motståndare – CTR som rankingsignal. Kan det vara SEO-branschens nya vattendelare?
Hur hänger PR och SEO ihop? Jo, som handen i handsken. I vårt avslutande ämne pratar vi om hur PR kan lyfta din SEO.
Vad tyckte du om dagens avsnitt? Hör gärna av dig och berätta. Skicka ett mail till [email protected] eller kommentera nedan.
Vi behöver din hjälp att krossa vårt lyssnarrekord i april. Tipsa gärna dina vänner om Sökpodden!
Nu återstår bara en sak att göra. Det är att trycka på play-knappen nedan, lyssna via RSS, Itunes, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt av Sökpodden medverkar Viktor Calmhede, Michael Wahlgren och Alexander Öqvist.
I detta specialavsnitt av Sökpodden pratar vi till 100 % om affiliate. Val av strategi för dig som affiliate, på vilka sätt får du trafik och så djupdyker vi i segmentet casino affliate.
Så var det dags för avsnitt 25 av Sökpodden. Denna gång bjuder vi på ett specialavsnitt. Det har varit många av er lyssnare som hört av sig och sagt att ni gärna ser att vi snackar affiliate i Sökpodden. Då vi själva har en stor förkärlek till affiliates valde vi därför att ägna ett helt avsnitt till detta ämne.
För första gången har vi en gäst i Sökpodden – superaffiliaten Jesper Ribacka som tillsammans med sin bror driver affiliateföretaget Ribacka Group. Som alltid har vi tre ämnen för dagen:
Hur ska du som affiliate välja vilket eller vilka segment du ska satsa på? Är det bara sökvolym som styr eller finns det andra saker att ta hänsyn till?
För det flesta affiliates är SEO det självklara valet för att få trafik till sin sajt. Men finns det några andra sätt att få trafik som är värda att satsa på?
Vi avslutar detta specialavsnitt att djupdyka i segmentens segment när det gäller affiliate. Inom casino kan du som affiliate tjäna storkovan om du lyckas. Men konkurrensen är stenhård.
Vad tycker du om dagens avsnitt? Ge oss ris eller ros med en kommentar nedan eller skicka ett mejl till [email protected].
Gör nu som stora delar av Malta, lyssna på Sökpodden #25. Detta gör du nedan, via RSS, Itunes, eller valfri annan Poddapp.
I detta specialavsnitt av Sökpodden lyssnar du på Jesper Ribacka, Michael Wahlgren och Pontus Karlsson.
Är crawl budget det nya svarta inom SEO? Facebook visar sin styrka med offline conversions. Vilka konferenser finns det för oss som jobbar med Google och Facebook? Detta och mer i Sökpodden #24.
Då var det äntligen dags för avsnitt 24 av Sökpodden. I detta avsnitt tar vi oss an dessa spännande och aktuella ämnen.
Är crawl budget verkligen det nya svarta inom SEO eller är det bara slöseri med tid? Under detta ämne refererar vi till artiklar från både Gary Illyes och Dominic Woodman.
Vi fortsätter till Facebook där ämnet för dagen är offline conversions. Med denna nya funktion, som klår Googles motsvarande Store Visits med hästlängder, kan du som har fysiska butiker på ett enkelt sätt mäta hur din annonsering på Facebook påverkar din försäljning i butik.
Avslutningsvis tar vi oss an konferenser. Var SMX i München något att ha? Varför finns det inga stora sökkonferenser i Sverige och när kommer första konferensen med fokus på Facebook-annonsering?
Gillar du Sökpodden? Gillar du inte Sökpodden? Hör gärna av dig och berätta varför. Eller varför inte ge förslag till framtida ämnen. Skicka ett mail till [email protected] eller kommentera nedan.
Tryck nu på play-knappen nedan! Där väntar dig avsnitt 24 av Sökpodden. Om du hellre lyssnar via RSS, Itunes, eller andra Poddappar som Acast går det nästan lika bra.
I detta avsnitt medverkar Maria Fernholm, Michael Wahlgren och Pontus Karlsson.
Kommer röstsök förändra hur vi gör SEO? Varför lägger annonsörer inte lika mycket krut på Google Shopping som resten av AdWords? Vilka utbildningar finns det för dig som vill jobba i vår bransch? Allt detta och mer i #23 av Sökpodden.
Då var årets andra avsnitt av Sökpodden inspelat. Ni var 2 034 st som lyssnade i januari vilket är en ökning med nästan 100 % mot förra året. Klarar vi öka lika mycket till nästa år? Det blir en utmaning, men vi kämpar på! Stort tack till alla er som lyssnar.
I detta avsnitt börjar vi med att prata om röstsök. Enligt Googles VD Sundar Pichai är 20 % av alla mobila googlingar röstsökningar. Vi tycker denna siffra känns väldigt hög. Framförallt från ett svenskt perspektiv och vi möter upp den med en ytterst ovetenskaplig egen undersökning av användandet av röstsök i Sverige. Sen frågar vi oss om röstsök påverkar SEO och om vi kan förvänta oss upplästa AdWords-annonser i framtiden.
I vårt andra ämne pratar vi om e-handlarnas bästa vän i AdWords – Google Shopping. Denna kraftfulla kampanjtyp är många gånger väldigt lönsam för annonsörer. Samtidigt läggs det relativt lite optimeringsarbete på Google Shopping, varför är det så?
Till slut tar vi upp en lyssnarfråga om vilka utbildningar som gäller om du vill börja jobba i vår bransch. Finns det överhuvudtaget några relevanta utbildningar?
Vi vill gärna veta vad du tycker om dagens avsnitt. Kommentera nedan eller skicka ett mail till [email protected] och säg din mening.
Slut på rasten, nu ska du lyssna på Sökpodden #23. Detta gör du enkelt direkt nedan, via RSS, Itunes, eller valfri annan Poddapp.
I detta avsnitt medverkar Michael Berman, Michael Wahlgren och Alexander Öqvist.
I årets första avsnitt av Sökpodden börjar vi med en tillbakablick till 2016, vi pratar om bilder och SEO samt så avslutar vi med ämnet annonstestning på Facebook.
Nytt år, nya möjligheter! Vi tackar för året som gått och hoppas ni kommer hänga med oss även under 2017.
I avsnitt 22 av Sökpodden inleder vi 2017 med att gå igenom de viktigaste sakerna som hände under 2016 inom SEO, SEM och Facebook Ads. Perfekt för dig som låg i ide under hela förra året.
Hur optimerar du för bildsöket på Google? Hur undviker du att dina bilder försämrar din SEO genom att göra sajten långsam? Hur mäter du trafiken från bildsöket? Detta och mer frågar vi oss när vi tar oss an ämnet bilder och SEO.
Sista ämnet för dagen är annonstestning på Facebook där vi försöker svara på frågorna Varför?, När?, Vad? och Hur?. Här refererar vi till följande artikel på Adespresso.
Som alltid blir vi väldigt glada för alla former av feedback. Hör gärna av dig och berätta att du gillar Sökpodden, vad vi kan göra bättre under 2017 och ge förslag på ämne till nästa avsnitt. Skicka ett mail till [email protected] eller kommentera nedan.
Vad väntar du på? Sätt omedelbart igång och lyssna på Sökpodden #22. Du lyssnar antingen direkt nedan, via RSS, Itunes, eller valfri annan Poddapp.
I årets första avsnitt lyssnar du på Nicklas Krus, Michael Wahlgren och Viktor Calmhede.
Vad händer med sökordsanalysen när Googles data blivit försämrad? Fungerar sökordsdomäner fortfarande? Är RLSA något att hänga i julgranen? Detta och mycket mer kan du lyssna på i #21 av Sökpodden.
Då var det dags för årets sista avsnitt av Sökpodden! Det har varit ett fantastiskt år för Sökpodden med lyssnarrekord och många glada tillrop. Vi är väldigt tacksamma för detta och ser fram emot att fortsätta med Sökpodden nästa år!
I avsnitt 21 börjar vi med att prata om hur arbetet med sökordsanalys kommer att förändras under 2017 när Google begränsat sökordsdata i sökordsplaneraren till betalande annonsörer och dessutom börjat klumpa ihop sökord.
Vi snackar om olika alternativ som Google prognosverktyg och Ahrefs Keyword Explorer 2.0 och så snöar vi in på clickstream data. Vi avslutar denna punkt med att svara på om vi håller med Neil Patel om att sökord inte är viktiga längre.
Vi går vidare på temat sökord. Nu gäller det sökordsdomäner. Fungerar de lika bra som tidigare och vilka risker finns det med EMDs?
Årets sista ämne blir RLSA där vi går igenom olika sätt hur du kan använda denna funktion i AdWords för att öka din annonserings lönsamhet.
Har du feedback på detta avsnitt, kommentera nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berättar vad du tycker.
Då så, nu är det dags att lyssna på Sökpodden #21. Du gör det direkt nedan, via RSS, Itunes, eller valfri annan Poddapp.
I årets sista avsnitt medverkar Pontus Karlsson, Michael Wahlgren och Michael Berman.
Vad innebär det att Google går över till mobil som standard i sitt index? Hur kan du använda målgrupper för att förbättra din lönsamhet på AdWords? På vilka sätt kan du certifiera din kunskap inom SEO, AdWords och Facebook? Allt detta och mer i avsnitt 20 av Sökpodden.
I oktober slog vi lyssnarrekord med hela 2924 lyssningar. Helt fantastiskt kul! Detta firar vi med avsnitt av 20 av Sökpodden.
I detta avsnitt pratar vi om nyheten att Google börjat gå över till att använda mobilsidor som standard i sitt index istället för datorsidor. Vad kommer detta innebära för SEO? Google själva säger att förändringen inte kommer bli så stor men vi är inte lika övertygade.
Därefter pratar vi om att Google gjort det möjligt att optimera din annonsering i söknätverket utifrån demografi. Hur kan du på bästa sätt maximera värdet av dina AdWords-pengar genom att veta om det är en kvinna eller man som googlar?
Vi avslutar med en diskussion om hur du kan visa upp dina kunskaper inom SEO, SEM och Facebook med hjälp av olika certifieringar.
Glöm inte att höra av dig med synpunkter på avsnittet. Håller du med oss, eller tycker du vi har fel? Kommentera nedan eller skicka ett mail till [email protected].
Nu är är det hög tid att lyssna på Sökpodden #20. Lyssna direkt nedan, via RSS, Itunes, eller valfri Poddapp.
I detta avsnitt lyssnar du på Viktor Calmhede, Michael Wahlgren och Michael Berman.
Under e-handelskonferensen Emeet i Stockholm spelade vi för första gången in Sökpodden Live. Missade du sändning? Misströsta inte, det går att lyssna i efterhand nedan.
Torsdagen den 20:e oktober var det Emeet 2016 i Stockholm. Pineberry är stolt sponsor till Sveriges trevligaste e-handelskonferens för femte året i rad.
Pontus, Nicklas och jag spelade under eventet in ett specialavsnitt av Sökpodden som sändes live (på bilden ovan är även Zophia Karlsson från Ehandel.se som arrangerar konferensen med) .
Vår tanke med specialavsnittet var att även du som inte är med på Emeet ska få in inblick i vad vi snackar om på konferensen. Vi pratar SEO, AdWords och Facebook Ads som vanligt, men självklart med ett e-handelsfokus denna gång.
Vi går igenom Facebooks nya regler och Instagram DPA.
Efter det inledande ämnet fortsätter vi med ETA-annonser och buda per enhet i AdWords.
Vi avslutar med produktbilder i det organiska sökresultat samt SEO-krav när du byter e-handelsplattform.
Som alltid är vi väldigt tacksamma för dina kommentarer och synpunkter på avsnittet. Skriv nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berättar vad du tycker.
Då avsnittet spelades in live under konferensen är ljudkvaliteten inte riktigt lika hög som vanligt, vilket vi hoppas du har överseende med.
Du lyssnar på denna Emeet-special nedan, via RSS, Itunes, eller andra Poddappar som Acast.
I detta läge specialavsnitt av Sökpodden lyssnar du på Pontus Karlsson, Michael Wahlgren och Nicklas Krus.
Vad hände egentligen i början av september på Google? Äntligen kom den nya pingvinen, men vad innebär den egentligen? Varför finns det så många myter om länkar? Detta och mer i avsnitt 18 av Sökpodden.
Äntligen ett nytt avsnitt! Äntligen en ny pingvin! I avsnitt 18 av Sökpodden är det 100 % fokus på SEO.
Vi börjar med att gå igenom vad som hände i sökresultaten i början av september. De var ett bra tag sedan vi upplevde så stora förändringar.
Sen pratar vi såklart om den efterlängtande nya pingvinen. Vad innebär den och vilka effekter har vi sett hittills? Här refererar vi bland annat till en intressant intervju med Googles Garys Illes i Marketinglands podcast samt en undersökning av nya pingvinen gjord av Mariae Haynes.
Slutligen försöker vi ta död på 8 myter om länkar. Som grund för denna diskussion ligger att färskt avsnitt av Whiteboard Friday. När vi pratar om en av myterna nämner vi Kristofer Wedholms artikel om olika länkmått.
Vi värdesätter din feedback högt. Därför är vi väldigt tacksamma om du kommenterar nedan eller skickar ett mail till [email protected] och berättar vad du tycker om avsnittet.
Äntligen! är det dags att lyssna på Sökpodden #18 vilket du gör direkt nedan, via RSS, Itunes, eller andra Poddappar som Acast.
I detta avsnitt av Sökpodden medverkar Alexander Öqvist, Michael Wahlgren och Viktor Calmhede.
Är aggressiva ankartexter i sajtkartan bra för din SEO? Har Google vattentäta skott mellan AdWords och det organiska sökresultatet? Hur funkar budgivningen på Facebook? Detta och mer lyssnar du på i avsnitt 17 av Sökpodden.
Då var tiden kommen för avsnitt 17 av Sökpodden! I dagens avsnitt går vi igenom några av höstens aktuella ämnen.
I avsnitt 17 av Sökpodden börjar vi med att gå igenom 13 olika SEO tips som Ross Hudgens skrev om i en artikel tidigare i år. Exempelvis att en webbsida inte bara ska lösa sökfrågan utan hela problemet som googlaren har. Eller att använda brödsmulor för att få ankartext till alla sidor på en sajt.
Därefter blir vi lite mer konspiratoriska och frågar oss om Google har vattentäta skott mellan AdWords och det organiska sökresultatet. Vad tror du själv förresten?
Vi avslutar detta sjuttonde avsnitt av Sökpodden med att djupdyka i budgivningen på Facebook. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun då ämnet är komplext.
Som alltid blir vi väldigt glada för alla former av feedback. Hör gärna av dig och berätta att du gillar Sökpodden, att du inte gillar den eller om du har någon synpunkt på det vi pratar om. Kommentera nedan eller skicka ett mail till [email protected].
Nu är det dags! Sätt genast igång och lyssna på Sökpodden #17. Antingen direkt nedan, eller så kan du lyssna via RSS, Itunes, eller.andra Poddappar som Acast.
Denna gång lyssnar du på Nicklas Krus, Michael Wahlgren och Viktor Calmhede.
Fungerar 302 redirects lika bra som 301? Vad innebär det att konverterande klick i AdWords pensioneras? Är content marketing en bra länkstrategi. Dessa ämnen och mer i avsnitt 16 av Sökpodden.
Skönt att vara tillbaka med Sökpodden efter ett kortare sommaruppehåll! I vårt 16:e avsnitt börjar vi med en återkoppling kring några av vårens ämnen. Därefter ger vi oss i kast med dagens tre ämnen.
Vi börjar att prata om Googles förtydligande gällande 302 redirects. Tror vi på att 302:or numera fungerar lika bra som 301:or och vilka konsekvenser får det i så fall?
Därefter är det dag för pension. Inte vår egen utan att AdWords kommer pensionera konverterande klick. Vad innebär detta och vad behöver du tänka på inför förändringen?
Sist ut i dagens avsnitt är det hypade begreppet Content Marketing som vi diskuterar från ett länkstrategiperspektiv.
Tack till alla er som lyssnar och tipsa gärna kollegor och kompisar. Vi vill få fler lyssnare!
Har du synpunkter på något i detta avsnitt så kommentera gärna nedan eller skicka ett mail till [email protected]
Nedan lyssnar du på avsnitt 16 av Sökpodden. Vill du hellre lyssna via RSS, andra Poddappar eller via Itunes går det lika bra.
I detta avsnitt medverkar Pontus Karlsson, Michael Wahlgren och Michael Berman.
Vad innebär det bredare sökresultatet? Hur ska länkar värderas? Vad är optimalt antal gånger en annons visas på Facebook? Detta och mycket mer får du svar på när du lyssnar på Sökpodden #15.
Lyssnarrekord! Med 1832 lyssningar i maj har vi slagit det tidigare rekordet från mars (1550). Att allt fler hittar, lyssnar och gillar Sökpodden tycker vi självklart är otroligt kul, men även motiverande. Till hösten har vi som mål att nå 2000 lyssnare per månad, så fortsätt gärna tipsa kollegor och vänner om podden.
I detta avsnitt av Sökpodden inleder vi med att prata om det bredare sökresultatet. Vad innebär detta för SEM respektive SEO?
Därefter går vi vidare till det alltid så kära ämnet länkar och mer specifikt hur man värderar en länk.
Sist men inte minst pratar vi om frekvens på Facebook. Ofta upplever konsumenter en viss irritation över att se annonser för ofta. Finns det en optimal formel för hur många gånger du ska visa en annons – innan din annonsering blir olönsam och eventuellt även irriterar dina potentiella kunder?
Jag välkomnar som alltid synpunkter på avsnittet, eller varför inte ge ett förslag på framtida ämnen? Kommentera gärna nedan eller hör av dig till [email protected]
Nu tar Sökpodden ett välförtjänt sommarlov och vi återkommer med nästa avsnitt i slutet av augusti. Vi önskar alla lyssnare en fantastisk och solig sommar!
Som vanligt lyssnar du på Sökpodden direkt nedan, via RSS, andra Poddappar eller via Itunes.
Viktor Calmhede, Nicklas Krus och Michael Wahlgren medverkar i detta avsnitt.
Vad tycker Google egentligen om SEO? Varför är det så viktigt med matchtyper inom AdWords? Och vad händer nu när Google förbjuder annonsering på sms lån? Detta och mer lyssnar du på i avsnitt 14 av Sökpodden.
Äntligen ett nytt avsnitt ute! Att göra Sökpodden är en av de absoluta höjdpunkterna varje månad för oss. Hoppas du som lyssnar gillar det du hör!
I detta, vårt fjortonde avsnitt, pratar vi om Googles hatkärlek till SEO. Varför har Google inte så mycket till övers för SEO?
Sen drar vi vidare till matchtyper i AdWords. Vad är viktigt att tänka på när det gäller matchtyper och vilka av de som finns är något att hänga i julgranen?
Sist men inte minst pratar vi om nyheten att Google ska stänga ned AdWords för sms lån. Varför gör Google detta och vem blir vinnare och förlorare av denna förändring?
Som alltid värdesätter vi din feedback högt. Kommentera gärna nedan eller skicka ett mail till [email protected] och berätta vad du tycker om avsnittet.
Vad väntar du på? Dags att börja lyssna på Sökpodden #14 vilket du gör direkt nedan. Eller så kan du lyssna via RSS, Itunes, eller valfri annan Poddapp.
Michael Wahlgren, Michael Berman och Pontus Karlsson är med i detta avsnitt.
Vilka olika affärsmodeller används i vår bransch? Hur mycket bättre är Facebook DPA jämfört med vanlig retargeting på Facebook? Vilka saker bör du hålla koll på i Search Console? Dessa tre frågor och mer pratar vi om i avsnitt 13 av Sökpodden.
Rekord i mars! Det var 1 550 lyssningar på Sökpodden förra månaden vilket är nytt rekord. Rekordet (1 177) från februari rök all världens väg. Det är väldigt roligt att det är fler och fler som lyssnar på och följer Sökpodden.
Denna månads första ämnen är affärsmodeller i branschen. Vi pratar bland annat om prestationsbaserade prismodeller och bindningstider. Exempelvis, skulle du som kund till en byrå tycka att en bindningstid på tre år är rimlig?
Därefter gör vi ett tvärt kast till Facebook DPA och baserat på bland annat en egen undersökning så diskuterar vi varför Facebook DPA ofta är den mest lönsamma formen av annonseringen på Facebook.
Sist ämnet i trettonde avsnitt av Sökpodden är Google Search Console. Här går vi går igenom 13 olika funktioner i Search Console som vi tycker det är bra att hålla koll på.
Tack till alla er som lyssnar och för all den feedback vi får! Det är guld värt. Har du synpunkter på något i detta avsnitt så kommentera gärna nedan eller skicka ett mail till [email protected]
Nu är det hög tid för dig att börja lyssna på detta rekordlånga avsnitt av Sökpodden. Du kan lyssna nedan direkt, via RSS, valfri annan Poddappa eller via Itunes.
Du lyssnar på Maria Fernholm, Michael Wahlgren och Viktor Calmhede i detta avsnitt.
Håller Google på att förvandlas från en sökmotor till en annonsmotor? Vad kommer AMP innebära för SEO? Hur lång ska en brödtext vara? Detta och mycket mer i avsnitt 12 av Sökpodden.
Så var det dags för ett nytt avsnitt av Sökpodden, närmare bestämt nummer 12 i ordning. Förra månadens avsnitt slog lyssnarrekord! Väldigt kul tycker vi och tack till alla er som lyssnar.
I denna månads avsnitt av Sökpodden hör du oss prata om trenden att Google går mer och mer åt att visa annonser i sökresultatet och specifikt går vi igenom den senaste förändringen med 4 toppannonser istället för 3. Vi analyserar vilken effekt denna förändring haft än så länge och vi refererar bland annat till undersökningar och data av RimmKaufman, Search Engine Land och Moz.
Sen är det dags för förkortningen som många surrar om: AMP. Vad är egentligen AMP (accelerated mobile pages), vem är det bra för och hur kommer det påverka SEO? Detta är några av frågorna som vi försöker bena ut.
Avslutningen av detta avsnitt handlar om brödtext och många av de myter och frågor som finns kring just brödtext och SEO.
Förutom dagens tre ämnen fastnar vi även inledningsvis i en diskussion om Google senaste uppdatering av deras riktlinjer gällande sponsrade produkter.
Hjälp oss att slå ännu ett lyssnarrekord. In och lyssna direkt på Sökpodden #12 och tipsa gärna en vän eller kollega. Som alltid lyssnar du direkt nedan, via RSS, andra Poddappar som Acast eller varför inte via Itunes.
I detta avsnitt medverkar Viktor Calmhede, Michael Wahlgren och Pontus Karlsson.
I ett rekordlångt avsnitt av Sökpodden går vi igenom 11 rankingfaktorer för SEO, vi pratar om budgivning på AdWords och sen avslutar vi med att expandera utomlands. Du lyssnar väl på Sökpodden #11?
Månadens avsnitt av Sökpodden blev rekordlångt! Om detta beror på att våra ämnen var extra intressanta eller något annat låter vi er lyssnare avgöra.
Vi börjar med att diskutera 11 olika rankingfaktorer för SEO och som vanligt när det gäller detta ämne är en viktig fråga: korrelation eller kausalitet?
Sen hoppar vi vidare till AdWords och djupdyker i budgivning. Finns det någon poäng med att buda utifrån om det regnar och vad tycker vi om Googles egna automatiska budregler?
Vi avslutar med att expandera utomlands. Det är inte Sökpodden som ska bli internationell utan vi pratar om vad som är viktigt att tänka på från ett SEO- och SEM-perspektiv när det är dags att expandera utanför Sveriges gränser.
Vad tycker du om detta rekordlånga avsnitt? Hör gärna av dig med feedback och kommentarer!
Avsnitt #11 av Sökpodden lyssnar du direkt på nedan, via Itunes, valfri annan Poddapp eller varför inte använda en gammal goding som RSS.
I detta avsnitt lyssnar du på Michael Berman, Michael Wahlgren och Pontus Karlsson.
Vem kommer stå som segrare av Google och Facebook år 2025, hur står sig AdWords mot Facebook Ads och vad hände med Pingvinen som blev en Panda? Allt detta och mer lyssnar du på i Sökpodden #10
Då var det äntligen dags för årets första avsnitt av Sökpodden! Tre spännande ämnen stod på agendan och avhandlades.
Ett av ämnena i dagens avsnitt som jag, Maria och Viktor pratar om är vem av internetjättarna Google och Facebook som kommer vara herre på täppan år 2025.
Vi diskuterar även likheter och olikheter mellan de två jättarnas annonsplattformar, AdWords och Facebooks Ads.
Sist, men inte minst, pratar vi om Pingvinen som blev en Panda och spekulerar kring den senaste tidens stora rörelser i det organiska sökresultat på Google.
Som alltid, hör gärna av dig med vad du tycker om dagens avsnitt. Vad tror du? Är det Zuckerberg eller Page & Brin som kommer stå med flaggan i topp när vi firar in år 2025?
Du lyssnar på Sökpodden #10 direkt nedan, via RSS, valfri annan Poddapp eller såklart via Itunes.
Viktor Calmhede, Michael Wahlgren och Maria Fernholm lyssnar du på i detta avsnitt.
I årets sista avsnitt av Sökpodden pratar vi om Call Tracking, Sökåret 2015 och så ser vi vad som står i stjärnorna för nästa år.
Det har varit ett fantastiskt år för Sökpodden vilket vi kröner med det sista avsnitt för året!
Under november resulterade vår egen annonsering på AdWords i att bland annat 12 potentiella kunder ringde oss. Detta vet vi tack vare Call Tracking vilket är ett av ämnena i avsnitt 9 av Sökpodden.
Vidare pratar vi om Sökåret 2015 och utser bland annat ”Årets brutna löfte” och ”Årets förtydligande”.
Till sist ger vi oss på att sia om vad som kommer hända 2016 där spåkulan visar oss mer lokalt och mer annonser.
Vi vill passa på att tacka alla som lyssnat på Sökpodden under vårt första år. Vi är överväldigade över att så många lyssnat och att vi är tacksamma för alla glada tillrop vi fått. Detta gör oss taggade att fortsätta med Sökpodden under 2016! Tills dess önskar vi era alla en fantastisk God jul och Gott nytt år.
Och glöm nu för gud skull inte att lyssna på Sökpodden #9, du lyssnar direkt nedan, via RSS, valfri annan Poddapp eller varför inte via gamla kära Itunes.
I årets första avsnitt lyssnar du på Pontus Karlsson, Michael Wahlgren och Michael Berman.
Det lackar mot jul och att fånga upp relevanta julsökningar på Google är kritiskt för många e-handlare. Detta, lokalt sök och RankBrain tar vi upp i avsnitt 8 av Sökpodden. Du lyssnar väl?
Sökpodden slog lyssnarrekord under oktober när vi nådde 1 162 lyssningar. Kul och tack till alla som tipsat kollegor och vänner om Sökpodden!
Novembers avsnitt av Sökpodden kommer tidigare än vanligt och vi pratar om den stundande julhandeln som är så avgörande får många e-handlare.
Vidare så diskuterar vi lokalt sök och om det är på väg att bli en ren och skär betald del av sökresultatet.
Avslutningsvis spekulerar vi om den intressanta nyheten från Google gällande artificiell intelligens under namnet RankBrain.
Du lyssnar på Sökpodden #8 direkt nedan, via Itunes, valfri annan Poddapp eller varför inte RSS.
I detta avsnitt medverkar Michael Berman, Michael Wahlgren och Viktor Calmhede.
Vem är egentligen kung i Googles värld? Är det titeln eller innehållet? Vad gör du om din sajt blir hackad ur ett SEO perspektiv? Google ger förtydliganden om utlänkar. Detta och mycket mer pratar vi om avsnitt sju av Sökpodden.
Det är ett tydligt SEO-fokus i detta sjunde avsnitt av Sökpodden. Podcasten där vi varje månad går igenom ett par aktuella ämnen inom sökvärlden.
Stämmer det verkligen att Google tycker att Content is king, eller finns det något viktigare?
Vi pratar vidare om två intressanta förtydliganden från Googles sida gällande utlänkar.
Sist men inte minst gräver vi ner oss i hackade sajter och hur detta påverkar din SEO.
Gillar du Sökpodden? I så fall blir vi väldigt glada om du tipsar en vän eller kollega om Sökpodden. Vi vill nå 1 000 lyssnare under oktober och är väldigt tacksamma om du hjälper oss att nå detta mål.
Sökpodden #7 kan du lyssna på direkt nedan. Eller så kör du via Itunes, andra Poddappar eller RSS. Nu finns Sökpodden även på Acast för dig som gillar det.
Pontus Karlsson, Michael Wahlgren och Viktor Calmhede är med i detta avsnitt.
I sjätte avsnittet av Sökpodden talar vi om last click, framtiden för affiliates samt om appar kommer innebära slutet för SEO och SEM.
Detta avsnitt av Sökpodden är kanske det mest tekniska hittills och en röd tråd genom dagens 3 ämnen är den mobila utvecklingen.
Vi börjar detta avsnitt med att prata om last click och Googles strävan att flytta sig bort från detta.
Dagens andra ämne är affiliates och vi pratar om vilka möjligheter och hot vi ser, samt siar lite om framtiden för affiliates.
Vi avslutar dagens pod med att diskutera om appar kan innebära döden för sökmotorer och därmed SEO & SEM.
Dessutom berättar Michael och Pontus om vad som var mest intressant på deras besök på Google Plex.
Som alltid är vi väldigt tacksamma för feedback och kommentarer. Hör gärna av dig med vad du tycker om dagens avsnitt eller vad du tycker att vi ska prata om i nästa avsnitt.
Du lyssnar på Sökpodden #6 nedan. Vill du hellre lyssna via Itunes, andra Poddappar eller RSS går det såklart lika bra. God lyssning!
I detta avsnitt lyssnar du på Pontus Karlsson, Michael Wahlgren och Michael Berman.
Sökpoddens femte avsnitt tar upp Googles nya moder, annonsering på konkurrenters varumärke samt Wikipedias rapporterade jättetapp i trafik från Google.
Hoppas ni alla har haft en fantastisk sommar! Sökpodden är tillbaka med ett rafflande avsnitt där vi diskuterar tre spännande ämnen.
Kommer Googles nya företagsstruktur med moberbolaget Alphabet i spetsen innebära något för SEO och SEM?
Vi diskuterar huruvida du ska annonsera på dina konkurrenters varumärke.
Har Wikipedia verkligen tappat 250 miljoner besök från Google per månad?
Detta och mycket mer pratar vi om när Sökpodden återvänder efter ett kortare sommaruppehåll.
Vi är väldigt glada för feedback och kommentarer. Skriv gärna vad du tycker om dagens avsnitt direkt här på inlägget eller skicka en tweet till oss på @sokmotorkonsult
Du kan spela upp eller ladda ned det femte avsnittet av Sökpodden direkt nedan. Det går så klart lika bra att lyssna via Itunes, andra Poddappar eller RSS. Eller med selleri.
Pontus Karlsson, Michael Wahlgren och Michael Berman är med i detta avsnitt.
I det fjärde avsnittet av Sökpodden pratar vi om spökspam, hur du kan maila dina konkurrenters kunder och så spår vi framtiden för länkar.
Äntligen dags för ännu ett avsnitt av Sökpodden! Denna vecka tar sig jag, Victor och Michael oss an tre spännande och aktuella ämnen.
Är din referral- eller direkttrafik misstänkt hög? Då har du kanske råkat ut för spökspammare.
Hur kan du maila dina konkurrenters kunder med hjälp av Gmail Sponsored Promotions (GSP)? Det reder vi ut i dagens avsnitt.
Hur ser framtiden ut för länkar? Det är vad vi avrundar avsnittet med dagen till ära.
Vad tror du själv om framtiden för länkar? Har du drabbats av spökspam? Kommentera gärna direkt här på inlägget eller skicka en tweet till oss på @sokmotorkonsult
Nedan kan du spela upp eller ladda ned det fjärde avsnittet av Sökpodden. Föredrar du att lyssna via Itunes, andra Poddappar (min personliga favorit är Pocket Casts) eller RSS går det såklart lika bra.
Tack för att du lyssnar!
I detta avsnitt kan du lyssna på Viktor Calmhede, Michael Wahlgren och Michael Berman.
Så var tredje avsnittet av Sökpodden här. I detta avsnitt pratar vi om effekterna av Mobilegeddon, vilka som är de största hoten mot Google och varför stora företag ofta ligger efter med SEO.
Superkul att så många lyssnar på Sökpodden och tack för alla kommentarer och feedback! Fortsätt gärna med det.
I tredje avsnittet av Sökpodden pratar Pontus Karlsson, Viktor Calmhede och jag om effekterna efter Mobilegeddon.
Vi spekulerar om vilka de största hoten som finns på Googles himmel framöver är.
Vi avslutar med en diskussion kring varför svenska storbolag ofta ligger efter med SEO.
Håller du med oss om vilka som är de största hoten mot Google eller vet du vem som myntade begreppet Mobilegeddon? Kommentera gärna podden här eller skicka en tweet till @sokmotorkonsult
Här kan du spela upp eller ladda ned tredje avsnittet av Sökpodden. Vill du hellre lyssna via Itunes, andra Poddappar eller RSS går det såklart lika bra.
Denna gång lyssnar du på Pontus Karlsson, Michael Wahlgren och Viktor Calmhede.
I andra avsnittet av Sökpodden undrar vi vart pandan tagit vägen, om Bing är något att ha och slutligen listar vi myter inom sök. Du lyssnar väl?
Det är fler än 600 personer som lyssnat på premiäravsnittet av Sökpodden. Wow! Det var klart mer än vi hade förväntat oss. Vi är väldigt tacksamma för all den positiva feedback vi fick på första avsnittet och vi hoppas att ni gillar vårt andra avsnitt lika mycket.
Precis som Just D undrade vart den söta lilla flickan tog vägen frågar vi oss i detta andra avsnitt av Sökpodden vart pandan tagit vägen. Pandan har inte körts sedan 24 oktober förra året, vad är det som händer egentligen?
Jag, Michael Berman och Pontus Karlsson pratar även om Bing är något att ha.
Vi avslutar dagens avsnitt med att lista de 3 största myterna inom sök.
Om du tycker att vi har valt fel myter eller om du har någon annan kommentar till dagens poddavsnitt så tar vi tacksamt emot dessa antingen direkt här eller skicka en tweet till @sokmotorkonsult
Här nedan kan du spela upp eller ladda ned andra avsnittet av Sökpodden. Du kan även lyssna via Itunes, andra Poddappar, via RSS eller i din närmaste Poddkiosk.
I detta andra avsnitt av Sökpodden lyssnar du på Pontus Karlsson, Michael Wahlgren och Michael Berman.
Äntligen! Efter 8 år med blogg lanserar vi Sökpodden. I premiäravsnittet kan du höra oss prata om en stundande algoritmförändring, Googles dominans och kräftgången för linjär-tv.
Vi är väldigt glada att idag lansera Sökpodden – podcasten för dig som gillar Google, SEO och SEM. På Pineberry.com har vi bloggat om sök sedan 2007 och är idag Sveriges största blogg i ämnet. Men vi nöjer oss inte med att bara skriva utan nu kommer vi varje månad släppa ett nytt avsnitt av Sökpodden.
I premiäravsnittet pratar jag och mina kollegor Viktor Calmhede och Michael Berman om Googles stundande förändring av de mobila sökresultaten.
Vi frågar oss även och diskuterar om Googles dominans kan vara under hot.
Vi avslutar detta premiäravsnitt med att dyka ner i effekterna av att linjär-tv går knackigare än någonsin.
Vi är såklart väldigt nyfikna på vad du tycker om Sökpodden, så skicka gärna en tweet till @sokmotorkonsult eller maila [email protected] och berätta vad du tycker.
Nedan kan du spela upp eller ladda ned avsnittet. Du kan även lyssna via Itunes, andra Poddappar eller via RSS.
I detta premiäravsnitt lyssnar du på Michael Berman, Viktor Calmhede och Michael Wahlgren.
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.