Sveriges 100 mest populära podcasts

Spring Snyggt - med Jesus och Manne

Spring Snyggt - med Jesus och Manne

Elitlöparen John "Jesus" Kingstedt och den ambitiöse nybörjaren Manne Forssberg djupdyker varje vecka i allt som handlar om löpning. Och försöker bli snäppet snabbare. Music - I Was Running by Alpaca Sports

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

springsnyggt.libsyn.com/website

Avsnitt

98. Det Perfekta Loppet!

Vi har haft live-podd på Löplabbet tillsammans med stjärn-tränaren Malin Sundström. Hur lägger man upp taktiken, finns det mentala knep och hur förbereder Malin sina adepters säsong? 

 

Manne har träffat Mustafa Mohammed live i Göteborg och pratat energi.

 

Missa inte våra sponsorer - 

 

Stadium Night Run: https://www.stadium.se/online-campaign/running/stadium-night-run

 

Rabattkoden VIZIPRO ger 20 procent rabatt på hela Saucony-sortimentet på https://www.loplabbet.se/saucony till och med den 31/10

2021-10-20
Länk till avsnitt

97. Stockholm Marathon

Folkfest på Stockholms gator! Stockholm Marathon har arrangerats och givetvis har vi mycket material från loppets återkomst. Vi har fångat tre deltagare i kortare intervjuer. Sen får vi snabbt besök av Sindre Buraas som tipsar om veckans pass. 

Mannes löparevent med Spektrum och Lynk i Gbg: https://www.spektrumsports.com/se/runclub

Spring Snyggts event med Saucony på Löplabbet: https://www.loplabbet.se/landningsida/saucony-vizipro

Jaybird Vista med 25 procent rabatt genom koden: springvista 

2021-10-13
Länk till avsnitt

96. Allt du behöver veta om maraton

Vi gästas av Kristian Ulriksen, ambitiös och duktig löpare som driver den norska succépodden - I det lange lop, tillsammans med NRKs Jan Post. Utöver att vara en duktig löpare och poddare så har Kristian dessutom precis axlat rollen som tränare för en av Europas absolut bästa löpare - Sondre Norstad Moen. Kristian svarar på alla frågor en kan tänkas ha kring maraton, och ger dessutom fin inblick i en världslöpares vardag. 

Manne har satt ett fint pass och John är tillbaka efter säsongsvila och sjukdom.

 

 

2021-10-06
Länk till avsnitt

95. Essen, Tysklands Lidingö!

Fullspäckat avsnitt! Tyskland, Lidingö, Olympier, EM-vinnare, män från Småland som dubblar på Lidingöloppet. Det händer onekligen grejer, vi har träffat Jared Ward, Jo Pavey och Oscar Claesson. Alla duktiga löpare och intressanta profiler som bidrar med matnyttig information om allt från kost till hur man ska tackla terrängspåren. Missa inte. 
Sen har John sprungit kass i Tyskland och Manne sprungit relativt bra på Lidingö. 

2021-09-29
Länk till avsnitt

94. Ett aktivt hjärta!

Mustafa Mohammed är en av poddens bästa vänner och en löpare som vi alltid önskar väl. Om några veckor ställer han upp i Stockholm Marathon och är en av favoriterna till medalj. Hur har "Musses" uppbyggnad sett ut och vilka är nyckelpassen? Hälle-löparen ger svaren i en lång intervju. 

 

Lidingöloppsveckan är här också och Manne har levererat stordåd i träningsväg. John gör sig redo för spexevent i Essen. 

2021-09-21
Länk till avsnitt

93. Lidingöloppet-bonanza

Med mindre än två veckor kvar till Lidingöloppet gästas vi av en riktig tungviktare i Lidingöloppsammanhang. Malin Ewerlöf, en av Sveriges genom tiderna bästa löpare vars meriter sträcker sig från EM-silver på 800m till JVM-guld vid Terräng EM 1989. Malin har tränat på Lidingöloppets bana otaliga mil och har dessutom vunnit loppet tre gånger. I veckans avsnitt ger Malin sina bästa tips för att göra ett kalaslopp på tävlingsdagen.

2021-09-15
Länk till avsnitt

92. Den framtida svenska rekordhållaren

Det har hänt grejer den gågna veckan, Manne har cyklat Vättern och bjuder på en gedigen lopprapport, John har sprungit mest mil sedan skadan men framförallt har veckans gäst, Andreas Almgren, totalt dominerat Finnkampen. Med 13.29 slog han legendaren Lasse Virens Finnkamps-rekord och bjöd på löpning av världsklass. I en mycket trevlig intervju berättar Andreas om målen framöver, den nya approachen till träning och ger en inblick i galet pass. 

2021-09-08
Länk till avsnitt

91. Årets Komet!

Mycket snack om helgens SM i friidrott vid Ryavallen i Borås. Många fina resultat och prestationer men någon som stack ut lite extra var Olle Ahlberg från Hälle IF. Som urskjuten ur en kanon kom han sista 150m och knep till slut en silvermedalj. Hör Olle berätta om loppet och om nyckeln bakom årets framgångar. Dessutom, en Manne som laddar upp för Vättern och John om sitt lopp. Trevlig lyssning! 

2021-09-01
Länk till avsnitt

90. Hårda Buud

Jonas Buud har en fallenhet för att springa långt. Han har dessutom blivit en mästare på att göra det i 3.50-4.00 per kilometer. Inte nog med dessa bedrifter, han lyckas dessutom involvera familjen i aktiviteterna! Hör den flerfaldiga ultramästaren (VM-guld 100km, många segrar i Swiss Alpine) berätta om hur det blev ultra och hur han lägger upp träningen.

2021-08-25
Länk till avsnitt

89. Kungsholmen Runt

Det har varit tävling igen, denna gång när Kungsholmen Runt gick av stapeln. Första större loppet i Stockholm sedan pandemin. Folkfest skulle vissa kalla det. Manne är poddens representant på banan för dagen och berättar ingående om sitt lopp. Dessutom intervjuer med flera duktiga deltagare som gjorde fina prestationer.

2021-08-18
Länk till avsnitt

88. Positiviteten tar över!

Killarna är på bra humör efter att ha genomfört två framgångsrika lopp den gågna veckan. Det blir inte mindre positivt av att de gästas av två sympatiska och duktiga OS-löpare i Thijs Nijhuis från Danmark och Carolina Wikström från Sverige. Båda gjorde starka insatser i Sapporo i minst sagt tuffa förhållanden. Thijs berättar om vikten av att få klara besked från sitt förbund för att på bästa sätt förbereda sig och Carolina berättar om sitt taktiska mästerverk. Dessutom Carolinas tränare, Christian Mundt .

2021-08-11
Länk till avsnitt

87. Löpningens buffébord

Ida Nilsson har gjort comeback i terrängvärlden och vunnit direkt. Ida som har en lång bakgrund som banlöpare talar om vikten av att blanda olika underlag och hur man implementerar stiglöpning till ett mångsidigt träningsprogram. Det blir en rapport från Salomon 27k och en lång utblick över den gångna veckans fina löpresultat.

2021-08-04
Länk till avsnitt

86. Det här med att cykla rå?

Manne ska cykla Vätternrundan och vill försäkra sig om att han kan ha någon nytta av all den cykling han har gjort. För att reda ut cyklingens samspel med löpningen bjuder vi in en riktig expert i Lisa Nordén. Lisa som utöver OS-silvret 2012 nu också kan titulera sig Ironman segrare. Dessutom gör Arvid Öhrn, Linnea Sennström och Johan Levin inspel. 

2021-07-28
Länk till avsnitt

85. En sympatisk löparman på frammarsch

Linus Rosdal har tagit ett jättekliv detta år. Tillsammans med tränare Sindre Buraas har hård och målinriktad träning gett resultat och han hotar nu i den absoluta Sverige-toppen. I en lång intervju berättar Linus om den hårda träningen, det mentala och mål. Dessutom, Manne i löparslag och Hässleholm.

2021-07-21
Länk till avsnitt

84. Löparmeckat Anderstorp!

Det är dags för SM 10k och podden har deltagare på plats i form av John. Där är också en uppsjö av mycket snabba löpare och några av dem lyckas fångas för intervju. Manne har varit i Åre och cyklat men framförallt sprungit! Race-rapport, intervjuer och hård aggression i veckans avsnitt! 

2021-07-14
Länk till avsnitt

83. Mustiga pass med Sanna Mustonen

Att träna hårt är inte alltid helt lätt, det är inte säkert att kroppen svarar som man vill och ibland går man över tröskeln. Sanna Mustonen har haft en mycket fin utveckling de senaste åren, mycket handlar om att hon lärt känna kroppen och hur hårt hon kan pressa. Men hur lär man sig det? I en lång intervju berättar Sanna om träningen, hårda pass, återhämtning och distans. God lyssning!

2021-07-07
Länk till avsnitt

82. Det blir inte alltid som man tänkt sig - Race Report! 

Det är dags för 10 000m på Stadion igen när Studenterna bjuder upp till 25 varv. Idel löparkändisar är på plats och tittar in för en snabbare intervju. Sen har det hänt mycket i löparvärlden också, vilket vi benar ut i veckans utblick och Manne har blivit simmare av rang. Habil lyssning! 
2021-06-30
Länk till avsnitt

81. Janne säger vila

Janne Holmén är tillbaka. Sedan senaste avsnittet han var med i har har han publicerat tre nya böcker som vi varmt kan rekommendera. Han ger oss också sin syn på värdet av olika typer av vila kopplat till intervall. Mycket fina lärdomar! Dessutom om senaste veckans träningsprogression med bland annat Mannes 320 kilometer cykling. 

2021-06-23
Länk till avsnitt

80. Mikael Ekvall - världens snabbaste ultraman?

Mikael Ekvall har en lång och framgångsrik långdistanskarriär bakom sig. Från 13.51 på 5000m till 2.11.37 på maraton så har han varit i fronten i den svenska löpareliten det senaste decenniet. Mikael har inte pensionerat sig från ban och maratonlöpningen men har i år valt att testa på livet som ultralöpare och gör vid Ultravasan sin debut i disciplinen. Hör Mikael resonera om skillnaderna mellan de olika grenarna och vad målen är framåt. 

 

 

2021-06-16
Länk till avsnitt

79. Parker Stinson - The stride of strides

Parker Stinson är amerikanen som har gjort sig känd som en "front runner". Ofta går han till spets för att försöka diktera loppet från tät. I en lång intervju berättar Parker om idén bakom att styra lopp, den hårda träningen och hur han ska bli den snabbaste Saucony-löparen någonsin. Han ger dessutom bra tips som vem som helst kan dra nytta av! 

The interview with Parker Stinson starts at the 52.10 mark. 


2021-06-09
Länk till avsnitt

78. Glasklart att Clara Henry springer snyggt!

Clara Henry är programledaren, författern och bloggerskan som nyligen tagit till sig löpningen. Men istället för att börja med kortare distanser har hon hoppat direkt på ultratåget. I veckans avsnitt berättar hon om hur ultralöpningen är prestationsbefriad för henne och hur det kan vara skönt att springa långsamt för att tillgodose sig träningen.

2021-06-02
Länk till avsnitt

77. 3000m hinder - Inte distansen för alla!

Emi Blomberg slog till med 8.29.68 i årsdebuten på 3000 meter hinder. En tid som gör honom till den tionde snabbaste svensken någonsin. Hur är det att springa hinder, vad utmärker en bra hinderlöpare?  Dessutom undrar killarna om det här med spänst och löpning, blir man tvunget ospänstig av att springa mycket? 

2021-05-26
Länk till avsnitt

76. 3000m - Distansen för alla!

3000m är en distans som man kan lyckas väldigt bra med från olika håll. Både medeldistansare och långdistanslöpare har sprungit fort på just 3000m och ofta är det en distans där löpare från olika discipliner möts. En som lyckats väldigt bra på just 3000m är den före detta världsmästaren i orieteering, Jonas Leandersson. Jonas har lagt orienteringen på hyllan och har på kort tid etablerat sig i det absoluta toppskicket i svensk löpning. Jonas berättar om sin satsning och det senaste årets träning.

2021-05-19
Länk till avsnitt

75. Stora framsteg snabbt

Vi pratar med två löpare från helgens halvmara/mara i Jordbro, Stockholm. Linnea Sennström och Molle Olson gjorde båda kanonlopp och har dessutom gått framåt mycket på kort tid. Manne är också tillbaka i full träning och har gjort fint pass! Dessutom om Johaugs 10 000m och svenskt avund. 

 

 

2021-05-12
Länk till avsnitt

74. 10 000m-bonanza

Road to Tokyo har arrangerats på Stockholm Stadion och killarna har givetvis varit på plats för att träffa några av våra bästa löpare, och för att springa. Action-repotage utlovas! 

2021-05-05
Länk till avsnitt

73. Sarah Lahti har en fin pers-stege

Sarah Lahti har en av landets bästa "pers-stegar" och har fortfarande många år kvar att förbättra den. 26-åringen från Klippan i Skåne berättar för killarna om träningen, uppladdningen för en andra OS-start och det nysatta svenska rekordet på fem kilometer väg.  Vi blickar också fram emot nästa veckas 25 laps to Tokyo och får en inblick i ett aggressivt möte i Gömmarskogen.

2021-04-28
Länk till avsnitt

Frågespecial no.3

Vi svarar på era frågor! 

2021-04-26
Länk till avsnitt

72. Loppens återkomst!

Över ett år av pandemi och för de allra flesta har detta inneburit att chansen att tävla i princip varit obefintlig. Vi ringer upp David Fridell, marknadschef på Marathongruppen för att se hur framtiden ser ut för de större motionsloppen. Spoiler alert! Det ser lovande ut! Utöver detta är det gästrepotage signerat Elmar Engholm från Kalle Berglunds fem-kilometerslopp och en snabb intervju med nyligen OS-klara Carolina Wikström! 

2021-04-21
Länk till avsnitt

71. Finn din inre Stig

Stig Wiklund, den fantastiska mentala coachen som hjälpt flera världsstjärnor, är tillbaka i podden och svarar på många lyssnarfrågor.  Med Stigs hjälp tar vi lärdom kring hur man ska hantera motgångar och motivationsdippar. Vi pratar också om aktuella händelser i löparvärlden och bjuds på fin gäst-aggression. 

 

 

2021-04-14
Länk till avsnitt

70. Död åt pollen!

Pollen! Ingen har någonsin blivit glad av pollen. Cirka 30% av befolkningen lider av pollenallergi och ofta drabbar det löpare hårt. Vilka är de processer som sker i kroppen och hur är det att träna hårt påverkad av höga pollenhalter? Med oss har vi elitlöparen Louise Wiker och läkaren Caroline Rönnlund som beskriver känslan och vetenskapen bakom pollenproblematik. 

2021-04-07
Länk till avsnitt

69. Kalle har koll på rehab

Kalle Berglund blir inte stressad av lite skador. Han vet hur man gör för att hålla kroppen igång och kan med fin precision säga när han ska göra vad under ett löpuppehåll. Med Kalles hjälp kollar killarna på hur man ska sköta träningen om man drabbas av skada. Manne träffar också CT-drottningen Josefin Auer, som kan detta med crosstrainer. 

 

 

2021-03-31
Länk till avsnitt

68. Stjärntätt i Dresden

Stor Dresden-special. Allt om brödernas försök till habila tider på maratondistansen. Flertalet intervjuer med deltagare från loppet, bland annat Sondre Norstad Moen.  Fin lyssning! 

2021-03-24
Länk till avsnitt

67. Toppform med Fougberg

Att vara i toppform och sedan förvalta den. Ett väldigt stort ansvar som om man sköter det rätt kan leda till stordåd, gör man det fel så kan det bli pannkaka. Charlotta Fougberg är i toppform, tyvärr blev hennes maraton i Schweiz inställt. Hur ska hon förvalta formen och hur gör hon de sista veckorna inför ett lopp? 

John är också i toppform och nojjar inför Dresden. Manne är inte i dålig form men han har ett elakt lår. 

2021-03-17
Länk till avsnitt

66. Tänk att det finns någon snabbare än Suldan

Att träna med någon som är bättre än vad man själv är kan lyfta löpningen till nya höjder. Vi snackar med Suldan Hassan som trots att han är en av landets bästa löpare alltid söker bra träningssällskap, även om det innebär att han måste åka till Kenya. Hur ska man lägga upp passen om man är bättre/sämre och ska träna ihop? 

Dessutom, uppladdningen för Dresden har börjat och Manne har spenderat oroväckande lång tid på crosstrainern. 

2021-03-10
Länk till avsnitt

65. Världens snabbaste 60-åring, Tommy Hughes

Tommy Hughes, bland de hårdaste män vi stött på. Tommy är Irländaren som vid 61-års ålder springer snabbare än vad de flesta 20-åringar gör. Han slår årligen nya åldersrekord och gjorde bland annat 1.11.09 på halvmaraton vid 60-års ålder. Tommy berättar om hur det är att åldras som löpare och träningen han bedriver för att vara så bra som han är. 

 

 

2021-03-03
Länk till avsnitt

64. Snabba Göteborgare-edition

Två svenska rekordhållare gästar oss - Johan Rogestedt och Lovisa Lindh. Båda har mött motgångar i sina karriärer men båda har också kommit tillbaka och är nu klara för EM. Vad är den mentala komponenten i en "comeback" och hur tränar dessa snabba medeldistans-ess? Allt detta i två fördjupande intervjuer. 

Dessutom, allt om helgens 45k-bonanza!

2021-02-24
Länk till avsnitt

63. Kalles löparliv

Kalle Zackari Wahlström är programledaren som har bytt förortslivet mot ett liv på en bondgård. Kalle är redan superstark men vill under året jobba ännu mer på konditionen. Vi snackar med Kalle om hur man definerar att vara vältränad och om han hellre tar 300 kg i mark eller gör under 14 minuter på 5000m. 

Dessutom, snack om den senaste tidens svenskleveranser. 

2021-02-17
Länk till avsnitt

62. Skidhets

Killarna har varit och kört skidor med Erik Wickström som bland annat är ena häflten i podden "Lagom Kondition" och skidlärare i Borås.  Erik pratar om hur man kommer igång med skidorna och varför han tror att det är ett bra komplement till löpning. Häng på! 

2021-02-10
Länk till avsnitt

61. Andreas Almgren, Anna "Abisko" Carlsson och kyla.

Fullspäckat avsnitt. Vi pratar kyla med Anna Carlsson från Abisko, 2020-års ultrakvinna i Sverige. Hur ska man resonera kring löpning och riktigt kalla tempraturer? Sen pratar vi med Sveriges just nu hetaste löpare, Andreas Almgren, som i helgen slog till med världstiden 7.41. på 3000m, en riktigt fin intervju med en av våra bästa löpare! 

2021-02-03
Länk till avsnitt

Frågespecial 2

Vi svarar på era frågor igen! 

2021-01-29
Länk till avsnitt

60. Orientera snyggt med Tove Alexandersson

Tove Alexandersson, vinnare av Jerringpriset och Svenska Dagbladets guldmedalj, har titeln idrottare om man googlar henne. Och detta stämmer ganska så bra, hon är nämligen världsledande i en rad olika konditionsidrotter. Även fast hon har gjort sig mest känd som orienterare så har hon på senare år även etablerat sig inom skidorientering och Sky Running.  I intervjun med Tove så får vi lära oss om träningen som tagit henne till toppen!

4.05 Johns träning
17.10 Mannes träning
52.38 TOVE ALEXANDERSSON!

2021-01-27
Länk till avsnitt

59. Norska visdomsord med Sindre Buraas

Vi får besök av Mannes favoritperson i hela världen - Sindre Buraas. Sindre som är en av Nordens bästa löpare någonsin, med ett PB på 13.11 på 5000m, delar med sig av sin träningsfilosofi och tankar kring varför han blev så bra. Tema för avsnittet är löpband, där Sindre även ger förslag på bra pass att köra på bandet. 

2021-01-20
Länk till avsnitt

58. I Fäders Spår

Emil Danielsson är den superduktiga löparen från Dala-Järna som är son till den gamla stor-löparen Jonny Danielsson. Han är ikapp farsan på 1500m och går nu för familjerekorden på 5000m och 10 000m. Hör Emil berätta om värdet av kontinuitet i löpningen och att skynda sakta. Utöver detta så bjuder vi på den längsta aggressionen i poddens historia! 

2021-01-13
Länk till avsnitt

57. Nyårsdrömmar

Det är 2021 och vi presenterar våra mål för året och gör en redovisning av vad vi lyckades och misslyckades med 2020. Ett oerhört narcissistiskt som lyckligtvis bryts upp av att vi får hälsningar av ett gäng trevliga löpare som berättar om sina år. Dessutom genomgång av löparhygien. 

2021-01-06
Länk till avsnitt

56. Spring Snyggt-galan 2020

Vi delar ut priser i kategorierna Årets Leverans, Årets Ernst, Årets Dam, Årets Man, Årets PB-stege och Årets inspiratör. Två hemliga vinnare gästar och tar emot dessa ärofyllda priser. Lattjo avsnitt med två riktigt trevliga gäster! 

 

 

2020-12-30
Länk till avsnitt

55. Hårt snack med Jacob Hård

En av sveriges mest folkkära sportjournalister, Jacob Hård, gästar oss. Jacob berättar om sin egna löparkarriär och om hur han fick sin start som sportjournalist på radio och tv. Med Jacob ställer vi frågan - hur kan man lyfta löpning mer? Ett mycket intressant samtal med 2020 års mottagare av Stora Journalistpriset. 

2020-12-23
Länk till avsnitt

54. Huddingeleden + Valencia del 2.

Lång race report från Mannes äventyr på Huddingeleden. Hör hur mannen i den yngre medelåldern navigerade stock och sten och sprang sin längsta distans någonsin. Det leder som väntant till en något laddad diskussion om prestationen i fråga. Dessutom har vi med David Nilsson som ger en recap av sitt lopp i Valencia och vad han siktar på härnäst. 

2020-12-16
Länk till avsnitt

53. Valencia!

Det har gått en mara i Valencia precis. Många habila prestationer minst sagt. Vi har med oss en av huvudrollsinnehavarna ur ett svenskt perspektiv, vän av podden - Carolina Wikström. Med tiden 2.26.42 är Carolina nu den näst snabbaste svenska maratonlöperskan i historien, och dessutom fyra genom alla tider i Norden. Hon berättar om loppet och de kommande målen. Vi tittar också till Mannes uppladdning inför den kommande ultran och John har problem med gubbar som glor. 

2020-12-09
Länk till avsnitt

52. Ultra-Manne!

Ett år av Spring Snyggt! Killarna firar genom att ha med Johan Steene, deras favorit ultra-man som vet precis allt om att springa riktigt långt. Han är med och ger Manne tips som han kan använda inför sitt kommande Huddingeleden-projekt. John som är skeptiskt till allt som har med ultra att göra charmas som vanligt av Johan, men ställer sig ändå lite frågande till varför. Som vanligt - Ernst, aggression och veckans pass! 

2020-12-02
Länk till avsnitt

BONUSAVSNITT - Frågespecial 1

Vi svarar på era frågor!

2020-11-29
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.