Sveriges 100 mest populära podcasts

Träningspodden

Träningspodden

Träningspodden är Sveriges största podcast om träning & hälsa. Här får du massor av inspiration och information om träning, kost, hälsa, mm. Men också skratt, familj, resor och annat om att vara en aktiv kvinna mitt i livet när Jessica Almenäs och Lovisa "Lofsan" Sandström varje vecka samtalar om högt och lågt. För mer info och community, besök Träningspodden på Facebook, @traningspodden på Instagram eller maila [email protected]

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

facebook.com/traningspodden/

Avsnitt

273. Rumptrenden som vände

Jessica har precis kommit hem från en pressplåtning inför OS-tv som hon ska programleda i sommar, och hon känner sig riktigt Hollywood! Det blir därför både styling-snack och OS-snack, som slutar med ett samtal om att löpträna inför trail-lopp. - Hur kan man förbereda sig på bästa sätt inför trail? Jessica klickade hem ett par löparskor för 3 500 kr för ett tag sedan och nu har hon äntligen invigt dem och bjuder på en recension. - Var de gyllene skorna värda det hutlösa priset? Lovisa har besviket tagit del av spaningen om att det inte längre är inne med ?stor rumpa?. En trendvändning som Jessica dock glatt välkomnar då hon tidigare påverkats av det ?stora rump-idealet?. Lovisa lyfter d hur träning kan vara en perfekt metod om man vill släppa all press från samhällets normer och istället känna att man tycker om sig själv, precis som man är! 

Länk till erbjudandet från Mindfulness Appen: https://zr4y9.app.goo.gl/KBSx 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-05-07
Länk till avsnitt

272. Avgipsningen

Jessica har andan i halsen eftersom hon befinner sig i en väldigt stressad period - men hon lyckas ändå finna rum till spontanträning, både hemma och ute. Lovisas zen är helt tvärtom, med låga stressnivåer kan hon äntligen tillsammans med Träningspodden fira sin avgipsning och att hon äntligen har fått sova en hel natt utan att vakna. Hand-rehaben är också på gång för fullt och på tal om rehab så är tyvärr Jessicas hälproblem tillbaka, någonting som fått henne att börja fundera på stötvågsbehandling - information som får Lovisa att reagera. Jessica och Lovisa pratar också om hur den generella svenskens maghälsa har påverkats av pandemin, enligt experter, och hur olika vanor som den här tiden har skapat - är här för att stanna. Dessutom diskuteras det om veckans snackis och stora chock: Carola hoppar av "Let's Dance" på grund av hur hennes fysik har påverkats negativt. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-30
Länk till avsnitt

271. Träningshandtaget

Jessica har kommit igång med sin stora hobby, golf, och hon har dessutom börjat med nya rörelseövningar varje kväll för att mjuka upp kroppen. Lovisa har samlat på sig nya insikter som ett resultat av sina skadade händer och detta delar hon med sig av i veckans avsnitt. Det fortsätter också trilla in rapporter från personer som alla försöker nå 100 000 steg på ett dygn och så har det inkommit en detaljerad ?träningsresa? från en lyssnare som efter flera graviditeter äntligen hittat hem.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-23
Länk till avsnitt

270. Lathund för träningshatare

I veckans Träningspodden handlar det bland annat om: att byta väg i livet, att ha en baskethall för sig själv under en hel helg, att utvecklas inom Bionic (EMS-träning) och så en ordentlig lista på träningsformer - helt tillägnad alla de människor som hatar att träna. Dessutom: att vända på klacken mitt under ett träningspass.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-16
Länk till avsnitt

269. 100 000 steg

Lovisa har börjat löpträna igen! Och Jessica är lika besatt av EMS-träning nu som hon var förra veckan, och har också tagit med sig Lovisa på ett pass. I veckans avsnitt får vi veta all om hur det gick OCH om vad som hände med rumporna efteråt. Jessica överraskar också Lovisa med en otippad padelnyhet och Lovisa tar upp ett Instagraminlägg som handlar om utmaningen att gå 100 000 steg i ett svep. Snart är det även dags för Jessica att ta tag i denna utmanande promenad! Lovisa ger också sin veckovisa uppdatering om tassarna.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-09
Länk till avsnitt

268. Narcissisterna

Jessica, aka ?Testpatrullen?, berättar i veckans avsnitt av Träningspodden mer om de resultat hon fick efter det DNA-test hon gjorde för ett tag sedan för att kunna optimera sina träningseffekter. Hon avslöjar också vad hon fick lära sig från det ?intolerans-test? hon passade på att göra i samma veva. Dessutom överraskar hon med att berätta om EMS-träning, som hon också testat. Lovisa och Jessica pratar vidare om andra träningsformer som trendar och Lovisa har också en alldeles egen trendspaning att bjuda på. Dessutom får vi en lägesuppdatering om hennes händer. Slutlåt: "Poor Mom" - Eleonor Léone.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-04-02
Länk till avsnitt

267. Groove!

Sol i sinne, podd inne. Lovisa och Jessica dansar soldansen och hyllar plusgraderna i veckans avsnitt av Träningspodden som också handlar om Lovisas hand-återhämtning, Jessicas nya träningsplan - som bland annat handlar om att träna mindre - och ett litet smakprov på vad hon har fått för resultat och tips från sin genrapport som hon nu äntligen fått ta del av. Lovisa berättar också om sin egen träningsperiod som pågår just nu, vad hon insett att hon egentligen vill uppnå och hur hon ska komma dit. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-26
Länk till avsnitt

266. Tassarna

Lovisa har precis rullats ut från operationsrummet och hon berättar i veckans avsnitt av Träningspodden hur hon hamnade där och vad denna händelse innebär för hennes framtida träning. Ni som hängt med från förra veckan anar nog kanske vad det hand-lar om. Jessica är en stöttepelare och gör sitt bästa för att peppa Lovisa till ett positivt tänkande. Själv så har Jessica också haft en trög start med att komma igång fysiskt, efter all segling. Hon berättar vad som hindrat henne från att snöra på sig träningsskorna, men också vilket pass som hon till slut tog sig an med bravur. Det blir också tre tips på träningsutmaningar, till er lyssnare.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-19
Länk till avsnitt

265. Tummen och havet

Jessica har klivit i land efter 17 dagar ute till havs och hon berättar såklart allt hon kan från det böljande äventyret, inklusive en viss handduks-incident och varför hon inser att hon har ?missuppfattat sig själv? ända tills nu. Under tiden som Jessica har varit borta så har Lovisa blivit ännu mer padelbesatt, så pass att hon ibland spelar två gånger om dagen. Hon har också åkt massor av längsskidor, något som tyvärr ledde till att hon den här veckan poddar med båda händerna i gips. Mer om detta, i det här avsnittet av Träningspodden!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-12
Länk till avsnitt

264. Träningsboost

Snart kommer Jessica tillbaka från sin seglats, men innan dess så kommer det här ett avsnitt fullmatat med lyssnarfrågor, bland annat: Vilken är favoritövningen när det gäller att träna magen? Det blir också en fråga om löpband vs. att springa utomhus samt en undran om hur man kan boosta sin träning för att få känna den där ?kicken? igen. Och så får vi veta varför Jessica inte kan låta en enda dag gå utan att göra ?hunden?..

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-03-05
Länk till avsnitt

263. Målsättningar?

Jessicas förberedelser inför det seglingsäventyr hon i skrivande stund befinner sig på, fortsätter detta avsnitt! Vi får veta mer om vad hon har att vänta sig och vad hon fasar för, när det blir dags att hissa segel över Atlanten. I veckans avsnitt blir det också frågor och kommentarer från er lyssnare, bland annat om: periodisk fasta, inspirerande sätt att få barnen träningsvänliga trots rådande restriktioner, att fokusera på muskelgrupper vs. att träna hela kroppen och att överväga om man ska ha träningsmål överhuvudtaget.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-26
Länk till avsnitt

262. Muskeldefinition

Jessica är ute på äventyr (minst sagt) och i veckans avsnitt får vi äntligen veta vad det är som väntar henne. (I alla fall det hon TROR väntar.) Och Lovisa har en hel del frågor angående detta projekt, exempelvis: hur ska Jessica lyckas hålla igång sin YogaStreak och hur ska hon lyckas tvätta sina kläder? Det blir också flera lyssnarfrågor, t ex om vilken som är den bästa vägen till starkare och mer definierade muskler. - Hur går man tillväga? 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-19
Länk till avsnitt

261. Hemlig gäst

I veckans avsnitt får Träningspodden besök av en hemlig gäst! Hur kompromissar han träning med familjeliv? Tror han att han skulle kunna bli tränare inom en annan sport än den han nu jobbar inom? Hur ?coachar? han sin partner inom träning? Vad har han för erfarenheter från idrott i samband med psykisk ohälsa? Varför älskar han paddel? Hur sammanfattar han sina egna spelarskills, tränarskills och partnerskills? Kan ni gissa vem den hemliga gästen är? Vi ber även om ursäkt för de tekniska ljudproblemen under vissa delar av avsnittet.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-12
Länk till avsnitt

260. Gener

Vintern är här för att stanna (ett tag till) och Lovisa har valt att fullt ut anamma skridskoåkning tillsammans med familjen. Jessica, ja hon fortsätter med sina långfärdsskidor och känner sig hemma i snön, även hon. I veckans avsnitt av Träningspodden följer Jessica också upp tråden om det där särskilda DNA-testet som hon vill göra, och dessutom vill hon få med sig Lovisa på tåget! Detta samtal leder till en diskussion om hur stor roll genetik har vs. träningslust, när det kommer till att bli mästare inom idrott. Och så berättar Lovisa om när hon nyligen var på en tyngdlyftningskurs och lyfte skrot i totalt sex timmar på en enda dag!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-02-05
Länk till avsnitt

259. Äventyrstema

Jessica har bestämt sig för att bli en testperson åt Träningspodden. Hon ska nämligen prova på den nya grejen med att analysera sitt DNA och lära sig nya sätt att anpassa sin kost och träning för ultimata, personliga resultat. Och när det kommer till nya grejer så pratar Lovisa och Jessica också också om den stora snackisen just nu: ?Elitstyrkans hemligheter?, som går på TV4. En lyssnare som bestämt sig för att hoppa på den utmaning som Jessica presenterade förra veckan har nu en lyssnarfråga angående upplägget och hur man ska tänka för att ta sig igenom utmaningen så smärtfritt som möjligt. Detta hjälper Lovisa och Jessica såklart till med och delar med sig av sina bästa knep och ?att tänka på?-tips. Slutlåt: More Like Him - Eleonor Léone.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-29
Länk till avsnitt

258. Idoler

Jessica har fortsatt med sitt längdskidåkande så länge det har funnits snö och hon har även fått in en lyssnarfråga om längdskidor som hon passar på att besvara. Lovisa å sin sida fokuserar på riktigt tunga styrketräningspass varvat med padel och i veckans avsnitt av Träningspodden berättar hon mer om hur hon har utvecklats och vad hon har upptäckt inom just padelvärlden. Och så har Jessica varit och tittat på basketmatch och insett att hon har en ny idol! Och på tal om detta så pratar Lovisa och Jessica också om framgångsrika och sympatiska idrottare som de ser fram emot att fortsätta följa under det här året. Dessutom: om att vara besatt av avokado

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-22
Länk till avsnitt

257. Utmanad

Snön lyser blå på taken och Jessica har varit snabb med att dra fram både längdskidorna och de vintervänliga springskorna. Hon har dessutom bestämt sig för att under våren göra en utmaning som även ni lyssnare kan hänga med på. Lovisa har åsikter om den nya trenden att ?vinterbada? och på tal om utmaningar så pratar Lovisa och Jessica om de bästa äventyrsprogrammen genom tiderna och vilka liknande program som de själva kan tänka sig att medverka i. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-15
Länk till avsnitt

256. Förändringar

En vecka in på det nya året och våra träningspoddare är i full gång med färska rutiner och tag: Jessica brinner för sin nya träningsdagbok och Lovisa fortsätter fokusera på att tillbringa mer tid utomhus, någonting som ger henne en känsla av välbefinnande. I veckans avsnitt pratas det bland annat om att förändra eller att bryta vanor, börja med nya grejer, sätta färska mål och samtidigt känna sig motiverad till allt detta. Hur kan man på ett praktiskt sätt få en överblick på sina målsättningar, syftet med dessa och hur resan dit ska se ut?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-08
Länk till avsnitt

255. Träningsåret 2020

Det tunga 2020 är äntligen förbi och i traditionsenlig anda är det dags för Lovisa och Jessica att summera hur deras personliga träningsresor utvecklat sig under året som gått. Det blir tillbakablickar, uppföljningar, analyser och givetvis också framtidsvisioner. Vad vill de förändra och förbättra när det kommer till träning och hälsa under 2021? Träningspodden vill också passa på och önska er lyssnare en riktigt God Fortsättning!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-01-01
Länk till avsnitt

254. Nedräkningsträning

I veckans avsnitt blir det julspecial och en hel del inspiration inför jullovsträningen utlovas, både ensamträning men framförallt träning som också barnen kan vara med på. Lovisa och Jessica har dagen till ära förberett sina tips genom att låta en viss fokusgrupp bestående av barn från ålder 3 till 15 svara på frågan: vilken utomhusaktivitet som involverar rörelse är roligast? Veckans lyssnarfråga är egentligen ett tips på hur man på ett innovativt sätt kan aktivera sina barn varje dag och Lovisa har även hon kommit på en perfekt nyårsnedräkning som både involverar träning och umgänge med sonen Sixten. Jessica har uppdaterat sitt hemmagym till Patriks stora förtret och hon berättar också hur det går för henne med yogan. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-25
Länk till avsnitt

253. Tankesätt

I veckans avsnitt pratar Lovisa och Jessica vidare om jämförelser, normer och förväntningar. Lovisa har sammanställt en lista med uttryck som kan uppfattas som komplimanger för vissa men som negativa uttryck för andra. Det blir också samtal om hur man kan se på sin egen prestation från olika håll och med hänsyn till sina egna förutsättningar. Veckans lyssnarbrev handlar om ätstörningar, någonting som kan triggas igång hos många såhär i juletid. Lovisa och Jessica går igenom hur de själva ser på detta och delar med sig av personliga upplevelser och tankesätt.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-18
Länk till avsnitt

252. Utspridd hemmaträning

Det är lucia men eftersom föräldrar är portade från barnens luciatåg i år så fortsätter Jessica med sin yoga därhemma, samtidigt som Lovisa fortsätter med sin nya hobby: padel. Efter att Träningspodden efterlyste årssummeringar från sina lyssnare har det fortsatt att droppa in svar och Lovisa har plockat ut två stycken till veckans avsnitt. Jessica och Lovisa pratar också om hur man kan inspirera barn till att röra på sig mer och berättar hur de själva gör för att peppa sina barn till träning. Och så blir det också tips på hur man med enkla medel kan sprida ut sin träning över dagen, speciellt lämpligt om man jobbar hemifrån.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-11
Länk till avsnitt

251. Happy Baby

Lovisa och Jessica har varit flitiga serietittare den senaste tiden och passar därför på att dela med sig av några tips. Jessica berättar också om de oväntade upptäckter som hon har gjort under sin pågående YogaStreak och Lovisa förklarar hela grejen med benhinnor som gör ont. En lyssnare har redan nu skickat in sin tränings-årssummering och så diskuteras ett mycket aktuellt ämne; nämligen den där tröttheten som många av oss känner just nu. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-12-04
Länk till avsnitt

250. Då och nu

Jessica är rastlös och sur på pandemin men har ändå funnit en ljusglimt i mörkret. Det har även Lovisa, som bland annat pratar om att utnyttja tiden; träna med kontinuitet, föra statistik över sin träning under 2020 och rätt som det är sätta nytt rekord i knäboj! Jessica berättar om det senaste som hänt inom ?Generation Pep?, där hon är ambassadör. Lovisa har fört en egen studie gällande barn och träning, med lite hjälp av sonen Sixten. Dessutom har hon förberett en då- och nulista, där hon jämför hur vissa människors förhållning till träning har förändrats i och med pandemin. Håll i hatten, hantlarna och hopprepet och häng med i veckans avsnitt av Träningspodden!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-27
Länk till avsnitt

249. 40-års odyssey

Lovisa har förberett en ordentlig födelsedagspresent-flashback som hon presenterar lagom till Jessicas födelsedagsvecka: Det blir allt från att vara nygravid på Fuerteventura till muspruttar, jordens undergång, yogans påverkan och att vara en lång person. Lovisa själv har tagit nytt personbästa i marklyft, det blir kött-bootcamp, återhämtnings-snack och surdegs-pepp. Allt detta och mycket mer i veckans Träningspodden!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-20
Länk till avsnitt

248. Kökshanteln

Jessica har precis gjort något som en del får endorfiner av men som hon själv besviket nog bara blev trött av. Lovisa tipsar därför om en struktur som kan pusha Jessica (och andra) till att inte ge upp. Det snackas också om nya sätt att träna och att utmana sig själv, samt om olika metoder som kan hjälpa till att sänka träningströskeln. Och självklart blir det också senaste nytt från Jessicas YogaStreak och dessutom en valpig uppdatering från Lovisas håll.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-13
Länk till avsnitt

247. YogaHundRa

Det har hänt någonting på den fyrbenta fronten både för Lovisa och Jessica, vilket vi får veta allt om i veckans avsnitt av Träningspodden. Jessica är i full gång med sin YogaStreak och berättar hur det har utvecklat sig hittills. Lovisa och Jessica pratar om hur man kan lägga märke till små men viktiga förbättringar som sker när man yogar och Lovisa har nyheter från sitt hemmagym som fortsätter att uppdateras. Eftersom rekommendationerna åter igen har skärps i och med pandemin så passar även Lovisa på att skicka med en lista på smarta hemmaträningstips!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-11-06
Länk till avsnitt

246. Skitveckan

Jessica är, efter en del sveda och värk, äntligen klar med sin RunStreak! I veckans avsnitt av Träningspodden utvärderar hon sina 100 löppass och berättar vad hon har upptäckt för fysiska förändringar sedan hon satte igång med projektet, samt vad det är för YogaStreak hon nu planerar som ny utmaning. Lovisa och Jessica pratar också om begreppet VO2 max, hur man mäter det och vad för personliga erfarenheter de har av liknande tester. Dessutom: hur kommer det sig att både Jessica och Lovisas vardag tog en dramatisk U-sväng i slutet av veckan?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-31
Länk till avsnitt

245. Fruset flås

Det här var veckan då Lovisa började ta i på riktigt igen under träningen! Hon berättar i veckans avsnitt på vilket sätt hon nu växlar upp efter perioden av återhämtning och vad hon satsar på för sorts träningsformer. Jessica uppdaterar med hur det går för hennes RunStreak och så tar hon upp en fråga som hon fått av många följare på senare tid: Vad ska man ha på sig om man ska fortsätta springa ute, trots kylan? Jessica och Lovisa avslöjar sina bästa knep för att hålla sig varm, synas i mörkret och slippa halka runt under träningspass utomhus. Dessutom delar de med sig av nya kulturtips, någonting som har blivit ett otippat men återkommande segment i podden.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-23
Länk till avsnitt

244. Amen

Jessica berättar hur den nya basketsäsongen har sett ut och hur hon lyckades lura sin egen hjärna under den senaste matchen. Hon uppdaterar också Lovisa med det senaste om sin onda häl och berättar vad hon fått för skrattiga kommentarer efter det senaste avsnittet av ?Superstars på hemmaplan?. Lovisa tar upp ännu ett exempel på varför 2020 är året som aldrig slutar förvåna och den här gången handlar det om ?paddle?, en sport som verkligen väcker starka känslor hos Jessica. Lovisa har boktips att dela med sig av men också en uppdatering om sitt hälsoläge. Jessica och Lovisa diskuterar också vad ett besök i kyrkan kan ha för betydelse. Som vanligt: högt och lågt i veckans avsnitt av Träningspodden.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-16
Länk till avsnitt

243. Motsatsförhållanden

Jessica har varit med om ett roligt event som både innehöll hästar, mat och yoga, något som gav Lovisa kalla kårar när hon fick höra talas om det (minus yogan). Jessica och Lovisa pratar i veckans avsnitt av Träningspodden också om energier och hur man helt enkelt dras till vissa människor. Jessica läser upp flera exempel på resultat som hennes följare har fått från att syssla med RunStreak och Lovisa blir inspirerad eftersom hon ännu inte kommit igång med sin konditionsträning. Det blir också prat om motsatsen till RunStreak: den nya säsongen av Biggest Loser, ett program som Lovisa och Jessica brukar avhandla och ofta har åsikter om, så även denna gång.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-09
Länk till avsnitt

242. Åldrande

Jessica inser att höstens intåg innebär lite deppiga känslor för henne, och hon törstar dessutom enormt efter att resa just nu. Hon tröstar sig med nya serier och får nu tips på flera sådana av Lovisa. Den här speciella hösten innebär att Lovisa och familjen redan nu valt att i god tid lägga budget och planera hur kommande jullov, sportlov och påsklov ska spenderas. Och på tal om planering så har Jessica och Lovisa av en ren slump valt ut samma ämne att ta upp i veckans avsnitt, nämligen: åldrande. Lovisa och Jessica delar med sig av viktiga budskap till er lyssnare för att vi alla i Träningspoddens familj ska kunna bli de yngsta 100:åringarna i hela Sverige! 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-10-02
Länk till avsnitt

241. Stora regelavsnittet

Lovisa är snart inne på sin tredje träningsfria vecka eftersom hon måste bli klar med sin medicinering innan hon får ta tag i skivstången igen. I veckans avsnitt av Träningspodden berättar hon hur stämningen är, kroppsligt och mentalt. Jessica förklarar varför hon just nu satsar stenhårt på aktivitet utomhus medan gymmet får ligga på hyllan. Ordningsregler, manners och sunt förnuft på gymmet har varit kära ämnen tidigare i Träningspodden, och i detta avsnitt återbesöks de igen. Bland annat ställer Lovisa och Jessica frågan: Är det OK att ha sina jobbsamtal på gymmet? Och hur ser regelverket ut för bland annat löparskor vid tävlingar?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-25
Länk till avsnitt

240. Sober October

Lovisa, som i det förra avsnittet berättade om en del avvikande symtom hon upplevt med sin kropp, följer upp vad som har hänt sedan sist eftersom hon nu fått nya provresultat. Jessica har även hon varit i kontakt med vården och hunnit bli förbannad i samma veva. Hon har, ilskan till trots, en ordentlig uppdatering gällande sin onda häl som nyligen genomgick en behandling. Veckans lyssnarfråga handlar om träning under graviditet och vad man ska tänka på när det kommer till just bålen och bäckenbotten. Hur får man ut så mycket som möjligt av sin gravida träning samtidigt som man undviker komplikationer? Jessica delar även med sig av funderingar om att ha en ?vit månad?. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-18
Länk till avsnitt

239. Springa i regn

Det har varit lite svängit med Jessicas RunStreak den senaste tiden. Hon har till och med varit nära att avbryta, något hon pratar mer om i veckans avsnitt. Lovisa berättar i sin tur om sin födelsedagsvecka då hon firade i dagarna tre och där både benpass, lyxlunch, hotell och massage ingick. Dessutom har hon varit och lämnat blodprover efter att ha upplevt en hel del udda kropps-symptom. Prover, som hon delvis fått svar på. Jessica har blivit inspirerad av en person som varit med om en MC-olycka, men som istället för att gräva ner sig i vad som numera är omöjligt att göra, har valt att upptäcka nya mål och nya saker att utforska. Detta leder till ett djupare samtal om att vara en stämningshöjare i tid och otid, att springa i regn och att relatera till ?Jokern?. Ja, ni ser ju själva: det blir ett mycket matigt avsnitt denna vecka i Träningspodden. Välkomna!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-11
Länk till avsnitt

238. Jämförelser

Jessica har varit och fått en speciell behandling mot sin onda häl, en något traumatisk upplevelse som slutade i högklackat. Lovisa läser upp en lyssnarfråga från en person som upplever att träningsresultaten har stannat upp, speciellt när hon jämför sina resultat med kompisens. Det är Lovisas födelsedagsvecka och Lovisa berättar vad hon planerar att unna sig lite extra, just därför. Och Jessica har nu tagit ett beslut angående ?16 weeks of hell?, blir det av eller inte?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-09-04
Länk till avsnitt

237. Självförverkligande

I veckans jubileumsavsnitt berättar Jessica om inspelningarna av ?Superstars? på Gotland som hon nyss kommit hem från. Hann hon med Run Streaken som hon planerade att ha som daglig träningsform? Lovisa ber dessutom Jessica om råd eftersom hon just nu har lite lägre motivation till träning och nu måste se på träningen som något annat än självförverkligande. Dessutom avslöjar Jessica vad det är för hemliga tankar hon har gällande ?16 weeks of hell?, och som får Lovisa att rynka på näsan.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-08-28
Länk till avsnitt

236. Träning out of office

Det är dags för Lovisa och Jessica att leverera ett till temaavsnitt! Den här gången ligger fokus på de kommande månadernas träning och hur det kommer vara en extra utmaning för många att komma igång, med tanke på de rubbade dagsrutinerna. Hur kan man få upp motivationen till tuffare träning och vardagsmotion trots att man fortsätter att jobba hemifrån i höst? Jessica och Lovisa berättar hur de gör för att fortfarande känna sig pepp och tipsar om olika sätt att träna ?out of office?. Lovisa delar också med sig av en uppdatering gällande sin kommande maratonträning och Jessica berättar vad hon börjat nosa på för sorts utmaningar att ta sig an under den kommande säsongen.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-08-21
Länk till avsnitt

235. Energibalans

När detta avsnitt släpps är Jessica på Gotland och Lovisa är på träningsresa. Med andra ord är avsnittet förinspelat och i och med inspelningen passade Lovisa och Jessica på att köra ett tema-avsnitt. Idag baseras samtalet på en lyssnarfråga som handlar om energibalans. Hur funkar kropps-systemet egentligen när det kommer till intag och förbränning av energi? Vad menas med termer som ?basal ämnesomsättning? och ?energiutgifter?? Vad är skillnaden mellan vardagsmotion och vardagsaktivitet? Hur håller man reda på matens termogena effekt? Med hjälp av personliga berättelser reder Jessica och Lovisa ut alla dessa begrepp och efter det här avsnittet av Träningspodden kommer du veta nästan allt om hur människokroppens energibalans funkar!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-08-14
Länk till avsnitt

234. I'm back!

Jessica är mitt uppe i att packa sina väskor eftersom hon ska till Gotland och spela in en ny säsong av ?Superstars?. Nu är den stora frågan hur hon ska tänka när det kommer till att packa ner allt hon behöver till sin planerade träning. I veckans avsnitt får vi också höra Lovisas nyfikna tankar om ett visst test där man ska springa uppför en backe så snabbt som man bara kan. Och på tal om att springa: ett mycket lyckat långdistanspass fick Lovisa häromdagen att känna att nu, nu är hon tillbaka! Detta, och som vanligt mycket mer, i veckans Träningspodden!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-08-07
Länk till avsnitt

233. Lustdriven träning

Lovisa har landat - på landet. Det innebär att hon är tillbaka i gamet, och någonting har också hänt med det antal steg hon har snittat den här veckan. Jessica har varit i skärgården och softat med några basketkompisar och har haft en frågestund på sitt Instagram, där ett av hennes svar fick många att reagera. Vi får också en uppdatering gällande Jessicas Run Streak och onda häl. Och så blir det snack om lustdriven träning.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-31
Länk till avsnitt

232. Slangbella-benen

Jessica inleder veckans avsnitt av Träningspodden med en bekännelse om vad hon egentligen tycker om trenden ?paddle?, hur otroligt det än kan låta. Dessutom har hon drabbats av mobilarmbåge! Ja, det är inte mycket som går som Jessica vill just nu så hur är det för Lovisa då? Jo, hon sitter och poddar i en husbil och man kan inte påstå att hon är superpepp hon heller. Men om vi ska vända på vardagens nedåt-upplevelser så har faktiskt Jessica hittat nya sätt att kombinera träning med enkel underhållning utomhus med barnen - någonting som i sin tur får Lovisa att sakna barnvagnspromenader och som skapar ett? sug. Jessica har också en ny "Runstreak"-utmaning på gång och önskar sig sina slangbella-ben tillbaka. Och så diskuterar Lovisa och Jessica om det är myt eller sanning att ett träningspass måste ske under minst 30 minuter för att räknas.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-24
Länk till avsnitt

231. Hetaste träningstrenderna

Lovisa har tränat mindre än vad hon brukar under den senaste tiden och Jessica har trillat en liiiiten bit tillbaka när det kommer till sötsaker. Vad är anledningarna till detta? Det får vi såklart veta i veckans avsnitt av Träningspodden. Dessutom pratar Jessica och Lovisa om ?anti-inflammatorisk? kost och så berättar Lovisa om sin första SwimRun-träning! Det blir även prat om vad som är hetast just nu inom träningsvärlden, om man tittar på internetsökningar. Och så blir det en shoutout till en av årets mest populära träningsinfluencer som, till skillnad från många andra, har dokumenterat sin viktresa från minus till plus.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-17
Länk till avsnitt

230. Sju års lycka

Jessica är på roadtrip i landet och befinner sig för tillfället i Göteborg. Hennes nyväckta intresse i att besöka gymmet håller i sig och numera kryddas dagarna också av Almenäsintervaller. Ett visst gymbesök resulterade dock i en kraschad spegel, någonting vi får veta mer om i veckans avsnitt av Träningspodden. Det är dags för Lovisa att på riktigt börja förbereda sig för Swimrun och det har tillkommit en viss oro över en axel som börjat krångla. Hur har detta påverkat Lovisas träningsupplägg inför tävlingen? Förutom ett lyssnarbrev som handlar om att uppfylla sina egna mål så delar Jessica och Lovisa ut varsitt veckouppdrag till alla Träningspodden-lyssnare!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-10
Länk till avsnitt

229. Sommarpratet

Jessicas scoop, #mensgate, fortsätter att leverera nya spaningar från vittnen som också upplevt strul med mensen efter att ha drabbats av COVID-19. Och Jessica, som precis har kommit hem från familjeresan i Åre, berättar om sina upplevelser där inklusive när hon gick över daggstänkta berg med Sam på ryggen. Lovisa och Jessica pratar om smarta sätt att utöva liknande äventyr tillsammans med sina barn och Lovisa förklarar vad familjens nästa bergsbestigning blir och hur barnen kommer att förbereda sig. Dessutom, hur lyckades Lovisa utöva sin sommarpratar-utmaning och slå ett nytt årsdistansrekord på samma gång? Och på tal om sommarpratare - vad skulle våra Träningspoddare ta upp i ett eventuellt sommarprat? Det blir personligt och det blir privat i veckans avsnitt och ni, ni hänger med!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-07-03
Länk till avsnitt

228. Nakenpodden

I veckans heta avsnitt av Träningspodden berättar Lovisa hur det gick på midsommarafton när hon och sönerna testade ?Almenäspokalen? tillsammans för första gången. Jessica förbereder sig inför semestern i Åre och det visar sig att hennes onda häl har bestämt sig för att försöka sätta käppar i hjulet. Det blir också en uppföljning efter förra veckan när Jessica presenterade sitt scoop om hur COVID-19 kan påverka menscykeln. Dessutom berättar Lovisa vad det var som ledde till att hon kastade av sig alla kläder innan hon satte sig framför mikrofonen denna gång.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-06-26
Länk till avsnitt

227. Midsommar-Dips

Jessica har ett riktigt scoop som handlar om hur corona kanske påverkar menscykeln! Och när det ändå handlar om det, så passar Lovisa och Jessica på att prata om huruvida det kan vara smart att anpassa sin träning efter menscykeln? Lovisa berättar en glad nyhet om förmågan att göra dips och Jessica avslöjar sina sommarplaner, som bär av norrut. Det verkar otippat nog som att hon på grund av det måste utöka sitt klädförråd - igen. Och eftersom det är midsommarafton när detta avsnitt släpps, så blir det självklart också midsommarträningsprat i veckans avsnitt! 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-06-19
Länk till avsnitt

226. Sommarträning 2020

Jessica har haft en ?ta hand om sig själv?-vecka vilket inneburit både lymfmassage, promenader, nya ögonfransar och ett coronatest. Lovisa har också uppmärksammat sin kropp på senare tid med massage och även hon har tagit ett test. Svaren på testen får vi såklart meta mer om i veckans avsnitt av Träningspodden. Lovisa berättar också varför hon har intresserat sig för konstgräs på sista tiden och vad det är för nya övningar som snart kommer upp på hennes Mized-app, inför sommaren. Jessica har på nytt fått upp ögonen för golf-outfits och har även börjat damma av sina gamla klubbor. Ja, det är en hel del på gång inför sommarens träning, inklusive en ny form av tävling som Lovisa aldrig testat på förut.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-06-12
Länk till avsnitt

225. Sol och mage

Det råder sommartider i landet! Denna plötsliga värme som leder till förhöjd kroppstemperatur innebär för Lovisa att det också är vätskeersättningarnas tid och hon förklarar hur dessa brustabletter hjälper henne både innan och efter träningen. Jessica, som är finväderslöpare, tycker nästan att det är lite för varmt för löpträning. Så, hur tränar hon just nu? Det får vi svar på i veckans avsnitt såklart. Jessica och Lovisa pratar också om löparskor för barn, Lovisa berättar om en knipa hon hamnade i när hon tränade på sitt eget utegym och Jessica kommer med boktips inför lata sommardagar. Dessutom blir det en lyssnarfråga om envist fett på magen som vägrar att försvinna.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-06-05
Länk till avsnitt

224. Eget helvete

Lovisa har blivit besatt av utomhusträning och även Jessica, som är finväderstränare, njuter av sin motion i den grönskande värmen. I veckans avsnitt av Träningspodden handlar det bland annat om innovativa sätt att smita under undan Corona-radarn och lyckas springa de lopp som man planerat, trots att de är inställda. Det har också inkommit en del lyssnar-feedback efter det förra avsnittet, då Jessica och Lovisa diskuterade konceptet ?16 weeks of hell?. Mer om detta, i veckans podd. Dessutom leker Lovisa och Jessica med tanken på hur deras egna 16 veckor av ?helvete? skulle se ut, om de själva fick sätta ihop sina kost- och träningsscheman. Skulle det ens bli någon tid i helvetet? Det blir också en bit självreflektion när Jessica och Lovisa pratar om hur de båda utvecklats positivt, tack vare Träningspodden. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-05-29
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.