29 avsnitt • Längd: 25 min • Veckovis: Tisdag
CancerMentor-en podcast som erbjuder alla som vill och behöver mentalt stöd och gemenskap i den mest utsatta perioden i livet – livet efter ett cancerbesked.⠀
⠀
CancerMentor har som syfte att tillvarata erfarenheter, kunskap och samhörighet mellan de som har drabbats av cancer och de som bär på erfarenheter om hur man kan skapa ett meningsfullt liv med sjukdomen. Genom att dela berättelser, insikter och mentala verktyg strävar CancerMentor efter att skapa en plattform där gemenskap och stöd kan blomstra när livet utmanar!
The podcast CancerMentor is created by Erik Grönwall & Sofia Lilja. The podcast and the artwork on this page are embedded on this page using the public podcast feed (RSS).
I det här avsnittet reflekterar vi över vårt samtal med Camilla Magnusson från Paxman Skalp Cooling, ett företag som utvecklar kylmössor för att hjälpa cancerpatienter att behålla sitt hår under behandling. Camillas berättelse och engagemang lämnadw verkligen avtryck i oss.
Camilla delade så nära och starkt sin erfarenhet av att få en cancerdiagnos under sin graviditet samtidigt bära och föda sitt barn- det berörde oss djupt.
Vi blev också så inspirerade av Camillas passion för att hjälpa patienter behålla sin livskvalitet under behandlingen. Och hur hon lyfter fram vikten av att återfå kontroll och den psykologiska effekten av att behålla sitt hår under behandling.
Vi diskuterar den emotionella tyngden av att se sjuk ut och hur det påverkar den mentala processen. Verktyg som visualisering och mental förberedelse kan vara till stor hjälp, men spegelbilden kan ändå vara en utmaning.
Vi vill dela Camillas tips och resurser:
➡️Kalkylator på Paxmans hemsida: Beräkna dina möjligheter att behålla håret utifrån behandlingstyp. https://coldcap.com/scalp-cooling-outcomes-calculator/
➡️ Viktigheten av att ställa frågor: Om kylmössor inte erbjuds på ditt sjukhus, fråga efter det! Informationen kan finnas tillgänglig, men erbjudandet är inte alltid standard. Mer information: På Paxman’s hemsida hittar du en bank av forskning, erfarenheter och vägledning.
Stort tack till Camilla Magnusson för att du delade din historia och ditt arbete med oss. Vi hoppas att detta avsnitt ger stöd och inspiration.
Vill du komma i kontakt med oss, dela din berättelse eller ställa en fråga som vi besvarar i podden?
📧 Kontakta oss:
❤️Följ oss på sociala medier och dela avsnittet för att sprida hopp och inspiration till andra när livet utmanar som mest! Tack för att du är en del av CancerMentor – vi möts i avsnittet!
Tack till Camilla Magnusson och Paxman Scalp Cooling som sponsrar detta avsnitt!
I detta avsnitt får vi möta Camilla Magnusson, som inte bara har en stark personlig erfarenhet av att drabbas av trippelnegativ bröstcancer under graviditeten, utan också arbetar som nordiskt ansvarig för Paxman Scalp Cooling. Camilla delar sin resa från diagnos till handling – en berättelse om att hantera livets största prövningar samtidigt som hon födde sitt barn och hanterade frågor om identitet och livskvalitet.
Paxman har varit banbrytande för hårbottenkylningsteknologi i över ett kvarts sekel för att stödja patienter och minimera håravfall under kemoterapi. Deras kliniskt beprövade kylmössa hjälper tiotusentals cancerpatienter varje år, i mer än 60 länder världen över, att behålla sitt hår under kemoterapi.
En central del av samtalet handlar om kylmössans betydelse för cancerpatienter. Camilla förklarar hur denna teknologi fungerar för att minska håravfall under cytostatikabehandling och varför den kan vara avgörande för att stärka patienters känsla av kontroll och självbild. Hon beskriver också den forskning som ligger bakom teknologin och resultaten den kan ge.
Under samtalet berör vi också de utmaningar och möjligheter som finns inom svensk sjukvård. Camilla reflekterar över de stora skillnaderna i användningen av kylmössan mellan Sverige och andra länder, som exempelvis England där teknologin finns på 97 % av sjukhusen. Hon lyfter vikten av att se hela människan bakom patienten och varför erbjudandet om kylmössa borde vara standard – inte bara för att minimera håravfall, utan också för att förbättra patientens livskvalitet och möjligheter att återgå till vardagen.
Camillas personliga och professionella insikter genomsyrar hela samtalet. Hon använder sin egen erfarenhet för att hjälpa andra patienter och öka medvetenheten om hårbottenkylningens möjligheter. Hennes engagemang för att stärka livskvaliteten för cancerdrabbade lyser starkt och visar hur man kan göra en verklig skillnad – både genom individuellt stöd och strukturella förändringar i vården.
Vill du veta mer om kylmössan 🌐 Läs mer om Paxman Scalp Cooling:
Besök Coldcap.com för information och tillgång till kalkylatorn som visar förväntade resultat baserat på behandling.
Gå med i den globala Facebook-gruppen med över 12 000 medlemmar för att dela erfarenheter och få stöd.
Vill du komma i kontakt med oss, dela din berättelse eller ställa en fråga som vi besvarar i podden?
📧 Kontakta oss:
❤️ Följ oss på sociala medier och dela avsnittet för att sprida hopp och inspiration till andra när livet utmanar som mest! Tack för att du är en del av CancerMentor – vi möts i avsnittet!
Samtalet fyllde oss med inspiration och kreativa idéer – och självklart vill vi dela detta med er. Samtalet med Kjell fyllde oss med hopp, inspiration och en känsla av framåtkraft. Och hans skarpa insikter och hoppfulla perspektiv på cancervården gav oss mycket att tänka på. Vi hoppas att ni vill vara en del av samtalet och tillsammans med oss utforska hur vi kan skapa en cancervård som gör skillnad!
Höjdpunkter från samtalet med Kjell IvarssonHopp och möjligheter
Kjells tydliga fokus på samskapande och vikten av att lyssna på erfarenheter från er som är drabbade av cancer – både patienter och närstående.
Hans betoning på att mental hälsa och livskvalitet är lika viktiga som den medicinska delen av vården.
Framtidens cancervård
Revideringen av den nationella cancerstrategin, med fokus på rehabilitering, palliativ vård och förebyggande arbete.
Möjligheten att använda teknologi för framsteg, men samtidigt prioritera det mänskliga perspektivet.
Gemensamt ansvar
Vi insåg att vården inte kan fylla alla tomrum – det krävs gemensamma initiativ från vården, individer och samhälle.
Kjell lyfte vikten av att skapa en plattform där olika erfarenheter och professioner möts för att hitta nya lösningar tillsammans.
Vikten av din röst
Dina erfarenheter och tankar är ovärderliga för att skapa en bättre cancervård. Kjell betonade att varje röst är viktig, och vi på CancerMentor vill vara en kanal för att lyfta fram dessa berättelser.
Vi vill höra från dig! Vad berörde dig mest i detta avsnitt? Hur kan vi tillsammans bidra till att förbättra framtidens cancervård? Dela dina tankar, erfarenheter och idéer med oss.
📧 Kontakta oss: Sofia: [email protected] Erik: [email protected]
Sprid ordetDela gärna detta avsnitt med någon som kan behöva inspiration, hopp eller stöd. Genom att nå fler kan vi tillsammans bidra till att cancervården inte bara räddar liv, utan också stärker livskvaliteten för de drabbade och deras närstående.
Följ oss på våra kanaler för fler samtal som detta. ❤️ Tillsammans skapar vi en cancervård med fokus på hopp, kvalitet och framtidstro. Tack för att du är en del av CancerMentor – vi möts i avsnittet!
Det här avsnitt vill du inte missa!
I det här avsnitt har vi den stora glädjen att välkomna Kjell Iversson, nationell cancersamordnare, till CancerMentor. Det här samtalet är fyllt av hopp, framtidsvisioner, kunskap, nya perspektiv och konkreta idéer för att förbättra cancervården till att stötta både patienter och närstående-med fokus på hela människan. Vi pratar om:
Hur vi kan samla de krafter som finns idag för att lösa en av de största utmaningarna: att säkerställa god livskvalitet efter en tuff cancerbehandling.
Forskningens roll – hur vi kan göra området kring rehabilitering och livskvalitet till ett attraktivt ämne att forska kring.
Hur framtidens teknik, som AI kan bidra till utveckling.
Hur CancerMentor, tillsammans med patienter och närstående, kan vara en viktig del av lösningen och bidra till att hjälpa cancerdrabbade-både sjuka och närstående till att stärka livskvaliteten när livet utmanar som mest.
Kjell var också tydlig med att ni, lyssnare av CancerMentor, har en viktig roll i detta arbete. Han uppmanar er att höra av er till honom – med era berättelser, insikter och idéer. Det är tillsammans vi skapar en cancervård som möter både kroppens och själens behov. Du når Kjell Ivarsson via [email protected]
Dela med oss! Vad tog du med dig från detta samtal? Hur kan du bidra till framtidens cancervård? Hör av dig – dina erfarenheter och tankar är viktiga! Du når oss på [email protected] [email protected]
Följ oss på våra kanaler och dela gärna detta avsnitt med någon som kan behöva inspiration och stöd. Tillsammans skapar vi en cancervård som inte bara räddar liv, utan också ger hopp och livskvalitet. ❤️
Tack för att du är en del av CancerMentor- vi möts i avsnittet!
I dagens avsnitt av CancerMentor tackar vi först vår samarbetspartner Tobias Registret, som spelar en ovärderlig roll i att rädda liv genom blodstamcellsdonationer. Tobias Registret är en del av ett globalt nätverk, men hela 30% av alla som behöver blodstamceller hittar ingen matchande donator. Vi uppmuntrar alla mellan 18-35 år, särskilt män, att anmäla sig – du kan vara den enda för någon som behöver hjälp. Besök tobiasregistret.se för att registrera dig och göra skillnad.
I dagens avsnitt lyfter vi det viktiga ämnet mental styrka. Vi utforskar motståndskraft, eller "resilience," och hur vi tränar upp denna styrka steg för steg, särskilt när livet utmanar oss som mest.
Vi delar konkreta verktyg för att hjälpa dig stärka dig mentalt och navigera genom din cancerresa med mer harmoni och inre kraft. Avsnittet är skapat för dig som söker praktiska råd och en stabil grund att stå på när livets utmanande vindar blåser som mest
Höjdpunkter i avsnittet:
Mental styrka genom cancerresan: Hur bygger vi en motståndskraftig grund att stå på när livet känns kaotiskt och utmanande.
Motstånd och potential: Vi utforskar hur varje motstånd vi möter kan omvandlas som outforskad potential – en chans att utveckla nya sidor hos oss själva.
Myrstegsprincipen: Vikten av små steg, där varje framsteg räknas och bidrar till en utveckling och mental styrka.
Självprat och validering: Hur vi kan stärka vår inre dialog och stötta oss själva genom de tuffa stunderna med empati och självacceptans.
FIRA – Verktyget som Stärker Din Inre Motståndskraft
Vi vill höra från dig! Dela gärna dina egna erfarenheter, tankar och insikter med oss. Genom att dela med varandra skapar vi en gemenskap där vi kan stötta och lära av varandras upplevelser. Du nå oss via [email protected] och [email protected]
Vi vill understryka att genom att lyssna på det här avsnittet (och andra avsnitt av CancerMentor) stärker du ditt mentala välbefinnande när livet utmanar dig som mest! Kom ihåg att fira varje steg du tar – oavsett vad, har det ett oändligt värde för dig, ditt välmående och människorna omkring dig. Vi firar tillsammans med dig!
Tack för att du är en del av CancerMentor-vi möts i avsnittet!
I dagens avsnitt av CancerMentor tackar vi först vår samarbetspartner Tobias Registret, som spelar en ovärderlig roll i att rädda liv genom blodstamcellsdonationer. Tobias Registret är en del av ett globalt nätverk, men hela 30% av alla som behöver blodstamceller hittar ingen matchande donator. Vi uppmuntrar alla mellan 18-35 år, särskilt män, att anmäla sig – du kan vara den enda för någon som behöver hjälp. Besök tobiasregistret.se för att registrera dig och göra skillnad.
I dagens avsnitt av Cancer Mentor dyker vi ner i meditationens värld och hur denna kraftfulla praktik kan hjälpa dig att hitta ett inre lugn, även mitt i en omtumlande cancerresa.
I avsnittet delar vi tre konkreta meditationstekniker som du kan börja använda direkt, oavsett var du befinner dig i din vardag.
Vi utforskar syftet med meditation, reder ut vanliga missförstånd och förutfattade meningar, och pratar om hur meditation kan anpassas efter dina behov.
Erik delar sin egen resa, från att tro att han inte kan meditera till att kraftfullt uppleva effekten av vad meditation kan bidra med när livet utmanar som mest.
Med det här avsnittet vill vi inspirera dig att hitta ditt eget sätt att meditera. Det finns ett sätt för alla!
Vi är så glada att ni är en del av CancerMentor- och hoppas att detta avsnitt ska hjälpa dig att bygga din egen rutin för inre lugn och stabilitet, oavsett vilken utmaning du än befinner dig i.
Vi vill höra från dig! Dela gärna dina egna erfarenheter, tankar och insikter med oss. Genom att dela med varandra skapar vi en gemenskap där vi kan stötta och lära av varandras upplevelser. Du nå oss via [email protected] och [email protected] Din röst är viktig, och vi vill att CancerMentor ska vara en kanal där just du kan bli hörd.
Hör av dig via mail eller andra sociala medier (du finner oss på Instagram, Facebook och Youtube) för att dela dina tankar och upplevelser – vi är alltid här för att lyssna och lära. Tillsammans skapar vi ett tryggt utrymme där alla har möjlighet att känna sig hörda och sedda.
Tack för att du är en del av CancerMento-vi möts i avsnittet!
Happy meditation!
I dagens avsnitt av CancerMentor tackar vi först vår samarbetspartner Tobias Registret, som spelar en ovärderlig roll i att rädda liv genom blodstamcellsdonationer. Tobias Registret är en del av ett globalt nätverk, men hela 30% av alla som behöver blodstamceller hittar ingen matchande donator. Vi uppmuntrar alla mellan 18-35 år, särskilt män, att anmäla sig – du kan vara den enda för någon som behöver hjälp. Besök tobiasregistret.se för att registrera dig och göra skillnad.
Inför den här inspelningen gick vi ut på Instagram Story och bad er dela med er av vad ni vill att vi tar upp i podden. Tusen tack för alla frågor och all kärlek ni skickade vår väg! Ni är en viktig del av CancerMentor, och det betyder mycket för oss att ni är med och formar innehållet. Tillsammans skapar vi värdefullt innehåll för alla som behöver mentalt stöd genom en cancerresa.
I avsnittet samtalar vi utifrån följande frågor som ni lyssnare skickat in::
Dåligt samvete och rädsla för återfall:
Känslan av att bli annorlunda:
Att få en partner att prata om cancer
Här finner ni länkar till tidigare avsnitt som lyfter några av dessa frågor:
TIll dig som är närstående till någon cancersjuk
Hur hanterar man rädslan för canceråterfall? https://poddtoppen.se/podcast/1750375736/cancermentor/hur-hanterar-man-radslan-for-canceraterfall
Varför pratar ingen om det som har hänt? https://poddtoppen.se/podcast/1750375736/cancermentor/varfor-pratar-ingen-om-det-som-har-hant-en-lyssnares-fraga
Vill du vara med och påverka framtida avsnitt? Tveka inte att skriva till oss på sociala medier eller maila dina frågor och funderingar till oss på [email protected] och [email protected]. Du finner oss på Instagram, Facebook och Youtube som CancerMentor.
Tillsammans gör vi CancerMentor till en plats där alla, både drabbade och närstående, kan känna sig sedda och hörda och finna mentalt stöd när livet utmanar som mest!
Sprid gärna ordet om CancerMentor genom att dela länk från avsnittet med någon som du tror behöver stöd genom sin cancerresa och låt oss tillsammans stärka den mentala hälsan för alla cancerdrabbade, både sjuk och närstående.
Tack för att du är en del av CancerMentor! Vi möts i avsnittet!
I det här avsnitt delar vi två kraftfulla mail från några av er. Vi får höra gripande exempel där våra lyssnare berättar om sina erfarenheter av cancerresan – om beslutet att ge sin resa mening, trots att sjukdomen är obotlig, om bemötandet från andra, om stöd från närstående och om den kraft som kan frigöras när livet är som tyngst.
Tänk- hur vi tillsammans kan bli starkare och finna tröst i att dela dessa berättelser – som om vi alla satt runt samma bord.
Sofia och Erik reflekterar över mailen och talar om den inre resan genom cancer, om styrkan i att fokusera på det vi kan göra när livet begränsar oss på så många sätt. Vi delar era exempel på hur det är möjligt att finna mening även i det allra svåraste – att leva med obotlig cancer.
Vi är så tacksamma och djupt berörda av era berättelser. Tack för att ni delar hur podden når er, stärker er och finns där för er, mitt i det som pågår – det är vår längtan! Tack för att ni delar podden med andra. Vår vision är att nå alla som vill och behöver mentalt stöd genom en cancerresa. Tack för att ni hjälper oss förverkliga den visionen!
Vi vill fortsätta skapa ett forum för gemenskap och stöd, så tveka inte att skicka in din berättelse. Dina tankar och erfarenheter är ovärderliga, och vi vet att din resa kan ge andra kraft, mod och hopp.
Kontakt: Dela gärna din berättelse med oss! Sofia: [email protected] Erik: [email protected]
CancerMentor – en plats för samhörighet och kraft när livet utmanar som mest!
I veckans avsnitt av CancerMentor delar vi ett konkret verktyg som kan hjälpa dig att hantera livets utmaningar. Sofia och Erik pratar om Aikido – en japansk kampsport känd som "art of peace". Här handlar det inte om slag eller sparkar, utan om att omvandla och hantera motstånd på ett fredligt sätt, något som speglar hur vi kan möta svåra situationer, både fysiskt och mentalt.
Erik reflekterar över sin tid på sjukhuset och hur han inspirerades av samurajernas hederskodex, Bushido, för att skapa sin egen "beskydd" – en personlig hederskodex att leva efter. ERik delar med sig av sina värderingar, vilket gav honom styrka i livets mörkaste stunder, och uppmuntrar dig som lyssnar att skriva ner din egen hederskodex.
Här är några viktiga punkter från avsnittet:
Aikido som livsfilosofi: Hur du kan omvandla motstånd och hitta inre frid genom att inte "Let's not fight fire with fire".
Bushido och hederskodexen: Samurajernas principer och hur Sofia skapade sin egen version av dessa för att leva ett värdebaserat liv.
Uppmaning till lyssnarna: Ta fram dina egna värderingar och skapa en hederskodex som kan guida dig genom svåra tider.
Avslutningsvis påminner vi om att vi gärna vill höra dina egna reflektioner! Skicka dina värderingar, frågor eller feedback till oss. Du kan nå oss på [email protected] eller [email protected].
Prenumerera och följ oss Missa inte att prenumerera på podden och följa oss på sociala medier @cancer_mentor för att hålla dig uppdaterad om nya avsnitt. Se även våra avsnitt i videoformat på vår YouTube-kanal-CancerMentor.
Tack för att du är en del av CancerMentor! Vi möts i avsnittet!
I dagens avsnitt fördjupar vi oss i tacksamhet och perspektiv. Erik delar en upplevelse kopplat till dessa 2 verktyg som ändrade allt i hans cancerresa. Vår förhoppning är att genom att ta del av hur du kan använda verktygen Tacksamhet & Perspektiv skapa den mentala support du behöver genom det du går igenom!
I dagens avsnitt fördjupar vi oss i de metala verktygen tacksamhet och perspektiv. Erik delar med sig av en upplevelse från sin cancerresa som tydligt visar hur dessa två verktyg förändrade hans upplevelse av det oerhört utmanande han upplevde. Vår förhoppning är att du, genom att ta del av det här avsnittet får insikter om hur du kan använda tacksamhet och perspektiv för att skapa det mentala stöd du behöver i det du utmanas med. Vi hoppas att detta avsnitt blir till hjälp för dig i det du går igenom!
Vi skulle bli så glada om du vill dela avsnittet med någon som kan behöva det! Följ oss gärna på sociala medier @cancer_mentor för att inte missa nya avsnitt och gärna lämna en kommentar eller fråga som vi kan lyfta i kommande avsnitt. Missa inte heller vår YouTube-kanal där poddavsnittet släpps i videoformat.
Stort tack till alla er som hör av er och delar era berättelser! Och till dig som har en erfarenhet du vill dela, en fråga eller ämne du vill att vi lyfter-hör gärna av dig! Du når oss på [email protected] [email protected] Skicka gärna ett mail– vi vill höra från dig!
Tack för att du är en del av CancerMentor! Vi möts i avsnittet!
I detta avsnitt får ni ta del av vår livepodd från Bokmässan som ägde rum för några veckor sedan, där Erik presenterade sin bok Power, musiken döden livet. Wow, vilken respons! Det var en otrolig upplevelse att få möta alla er som var där! Stort tack till ALLA er som deltog i livepodden, som lyssnade på Eriks intervjuer om boken. Tack också till alla ni som stod i kön till signeringen. TACK till er som delade med er av vad Cancer Mentor betyder för er – för era kramar, skratt, tårar och innerliga samtal!
Ni påminde oss om hur viktig den här resan är. Vi är så berörda över hur podden har nått ut till er och hur ni sprider den vidare till vänner och bekanta som behöver stöd när livet utmanar som mest! Tillsammans skapar vi en plats där vi kan prata om allt det svåra, men även om den kraft som kan frigöras när livet är som tuffast – vilket är kärnan i Eriks bok Power. Om du inte har läst den ännu vill vi (om än något partiska här ;) varmt rekommendera den!
Tack för all kärlek vi får tillbaka – ni är fantastiska och vackra exempel på varför Cancer Mentor behövs!
Vi ser fram emot att höra från dig som vill dela din berättelse Du når oss på [email protected] och [email protected]. Vi är så glada att du är med oss.
Prenumerera på vår podcast och följ oss på sociala medier @cancer_mentor för att inte missa nya avsnitt. Missa inte heller vår YouTube-kanal där poddavsnittet släpps i videoformat.
Tack för att du är en del av CancerMentor! Vi möts i avsnittet!
I dagens avsnitt dyker vi djupt in i ett personligt och terapeutiskt samtal om kroppsförändringar och den mentala processen som kan följa. Vi diskuterar hur det är att stå framför spegeln och inte känna igen sig själv – och hur man hittar styrkan att hantera det.
Vad kan du förvänta dig av avsnittet?Eriks personliga resa: Erik delar sina erfarenheter av att kämpa med kroppsförändringar under sjukdomstiden och hur det påverkade hans självbild.
Att inte känna igen sig själv: Vi pratar om den smärtsamma upplevelsen att inte längre se den person man en gång var i spegeln, och hur svårt det kan vara att acceptera.
Liveterapi i realtid: Genom samtalet tar vi oss igenom en terapeutisk process där vi undersöker hur man kan hitta verktyg för att acceptera och hantera kroppsliga förändringar.
Brytpunkten för förändring: Hör hur Erik uppnår ett break through i sin resa och börjar hitta en ny riktning för hur han kan hantera de utmaningar som kroppen ställer honom inför.
Viktiga lärdomar för dig som lyssnar: Vi hoppas att detta samtal kan ge stöd och inspiration till alla som går igenom liknande upplevelser och utmaningar.
Glöm inte att prenumerera och dela avsnittet med någon som kan behöva det! Följ oss på sociala medier @cancer_mentor för att inte missa nya avsnitt. Missa inte heller vår YouTube-kanal där poddavsnittet släpps i videoformat.
Stort tack till alla er som hör av er och delar era berättelser! Och till dig som har en erfarenhet du vill dela, en fråga eller ämne du vill att vi lyfter-hör gärna av dig! Skicka gärna ett mail– vi vill höra från dig!
Tack för att du är en del av CancerMentor! Vi möts i avsnittet!
I detta avsnitt lyfter vi en fråga som flera av er har ställt till oss – hur hanterar man rädslan för att cancern ska komma tillbaka? Erik delar tre verktyg som han använder, samt den mentala träning han och Sofia etablerade under hans cancerresa, och som han använder än idag: Tacksamhet, tanktömning och tidsfönstret – de tre T
För dig som vill fördjupa dig i verktygen, nervsystemets reglering och visualisering, som vi även pratar om i avsnittet, rekommenderar vi följande avsnitt:
Tidsfönstret-avsnitt 2 "Det mentala verktyget som bemästrar dina tankar" https://poddtoppen.se/podcast/1750375736/cancermentor/det-mentala-verktyget-som-bemastrar-dina-tankar
Tanketömning och Visualisering-avsnitt 5 "Två mentala verktyg som hjälper dig genom cancer"
https://poddtoppen.se/podcast/1750375736/cancermentor/2-mentala-verktyg-som-hjalper-dig-genom-cancer
Nervsystemets Reglering-avsnitt 3 "Nervsystems reglering-så befriar du din kropp från rädsla"
Vi kommer inom kort göra ett fördjupande avsnitt om Tacksamhet Träning, håll utkik!
Vår förhoppning med det här avsnittet är att ge dig kraftfulla, konkreta mentala verktyg som hjälper dig skapa en egen process för att möta, hantera och leda dig själv genom rädslan för att cancern ska komma tillbaka – så att rädslan inte längre har makt över dig! För tänk: Vad skulle bli möjligt om du tar tillbaka den kraften? Tänk om du inte längre är rädd för din rädsla – vad kan bli möjligt för dig då?
Vi ser fram emot att höra från dig som vill dela din berättelse. Kanske om hur du hanterar rädslan för att cancern ska komma tillbaka, eller om din resa med mental träning. Skicka gärna ett mail, en bild eller ett röstmeddelande – vi vill höra din historia. Vi vill också gärna dela den här i podden, så att din röst och din berättelse kan inspirera både dig själv och andra.
Du når oss på [email protected] och [email protected]. Vi är så glada att du är med oss. Vi skickar massor av kärlek och kraft till er alla!
Prenumerera på vår podcast och följ oss på sociala medier @cancer_mentor för att inte missa nya avsnitt. Missa inte heller vår YouTube-kanal där poddavsnittet släpps i videoformat. Tack för att du är en del av CancerMentor! Vi möts i avsnittet!
I detta avsnitt utforskar vi hur man skapar motivation och meningsfullhet när livet känns som mest utmanande. Vi lyfter fram hälsofrämjande aspekter som kommer med att skapa utrymme för det vi älskar och den hälsokraft som frigörs när vi riktar vår uppmärksamhet mot det som faktiskt fungerar i vår vardag, och hur dessa aktiviteter kan ge oss mening när allt känns mörkt.
Erik delar hur han, genom sin cancerresa, hittade tillbaka till sången. Efter att ha bestämt sig för att pausa musiken återfann han sin passion till att sjunga, trots att kraftiga kortisonbehandlingar knäckt hans röst. Han berättar om hur han startade sin YouTube-kanal, som idag har över 100 000 prenumeranter, och hur det blev starten på en ny karriär som ledde honom till världens scener som leadsångare i Skid Row. En delning hur någon kraftfullt kan starta när livet är som mörkast.
Erik delar även om hans nya bok. Du finner den här https://www.adlibris.com/se/sok?filter=author:erik%20gr%C3%B6nwall
Med det här avsnittet hoppas vi att du inspireras till att utforska vad som fyller dig med meningsfullhet, trots de utmaningar du befinner dig i. Vår förhoppning är att genom att stötta dig att rikta din uppmärksamhet mot det som fungerar i din tillvaro, låta det bli ditt ljus i mörkret, som kan expandera och lysa upp ditt liv.
Ju mer vi fokuserar på ljuset, desto mer av det upplever vi i vår vardag!
Vi vill höra din berättelse! Dela dina erfarenheter av cancer, ställ frågor, eller ge förslag på framtida ämnen och gäster genom att maila oss på [email protected] eller [email protected]. Din feedback är ovärderlig, både för oss och för andra! Prenumerera på vår podcast och följ oss på sociala medier @cancer_mentor för att inte missa nya avsnitt. Missa inte heller vår YouTube-kanal där poddavsnittet släpps i videoformat. Tack för att du är en del av CancerMentor! Vi möts i avsnittet!
I veckans avsnitt dyker vi ner i ett lyssnarmail som verkligen berörde oss på djupet! När Sofia först läste det här mailet skickade hon en fem minuter lång röstmeddelande fylld av "Wow!"-reaktioner och tårar till Erik-och nu kan vi äntligen dela det med er.
I avsnittet läser Erik upp hela mailet och vi kan lova dig-det här vill du inte missa! Vad än du går igenom kommer du finna värde i den här berättelsen!
Vi är så tacksamma för alla er som mailar, kommenterar och delar era upplevelser med oss. Det är för er vi skapade CancerMentor, och att få höra vad podden betyder för er är det som bär oss framåt.
I detta avsnitt reflekterar vi över kraften i att dela våra berättelser och hur era ord så vackert sätter ljuset på kraften av att dela. Det är djupt berörande att höra hur ni fått tips om podden och hur ni använder er av podden i livets utmaningar. Tack för att vi får ta del av era berättelser och sprida dem vidare för att skapa en rörelse av tillsammanskraft, gemenskap och support.
Vad du än går igenom, vi vill vara här för dig. Genom podden hoppas vi kunna bidra med stöd till dig där du befinner dig just nu. Tack för att du lyssnar och för att du är en del av CancerMentor-gemenskapen!
Vi vill höra din berättelse! Dela dina erfarenheter av cancer, ställ en fråga, dela dina tankar om avsnitten och ge gärna förslag på framtida ämnen och gäster genom att maila oss på [email protected] och [email protected]. Din feedback är ovärderlig för oss och andra!
Stöd vårt arbete genom donation på vår hemsida. Varje bidrag, stort som smått, hjälper oss att fortsätta skapa podden, erbjuda mentalt stöd och skapa meningsfulla avsnitt för våra lyssnare.
Prenumerera på vår podcast och följ oss på sociala medier @cancer_mentor för att inte missa några avsnitt.Missa inte att du även kan ta del av CancerMentor även på på YouTube.
Tack för att du tar del av CancerMentor!
Vi möts i avsnittet!
TAGGAR i Libsyn:
I detta avsnitt delar vi den första lyssnarberättelsen med er! Vi är så glada att ni tar armkrok med oss på CancerMentor-resan, och vi är djupt tacksamma för alla er som väljer att dela era upplevelser, frågor och reflektioner med oss!
Denna vecka lyfter vi ett starkt och ärligt mail från en av våra lyssnare, som ställer en viktig fråga: Varför är det ingen som prata om det som har hänt- att min bror gick bort! Tusen tack till dig som skickade in detta mail och vågade öppna upp kring dina tankar och känslor. Att dela vår upplevelser är läkande och befriande både för oss själva och för andra som får ta del av vår erfarenhet!
För er som också känner att ni har en berättelse, erfarenhet, eller fråga ni vill dela med oss och andra lyssnare, tveka inte att maila oss på [email protected] eller [email protected]. Om du vill att vi nämner ditt namn i podden, skriv gärna det i ditt mail, annars håller vi dig anonym.
Tack för att ni lyssnar och är en del av vår gemenskap! Med mentala verktyg och våra egna berättelser skapar vi tillsammans möjligheter att stötta både oss själva och varandra när livet utmanar oss som mest!
Stöd vårt arbete genom donation på vår hemsida. Varje bidrag, stort som smått, hjälper oss att fortsätta skapa podden, erbjuda mentalt stöd och skapa meningsfulla avsnitt för våra lyssnare.
Prenumerera på vår podcast och följ oss på sociala medier @cancer_mentor för att inte missa några avsnitt.Missa inte att du även kan ta del av CancerMentor även på på YouTube.
Tack för att du är en del av CancerMentor!
Vi möts i avsnittet!
I detta avsnitt av CancerMentor utforskar vi ett kanske oväntad tema: Kan humor och cancer samexistera? Vi utforskar ämnet och undersöker om det finns plats för glädje och skratt mitt i den tunga verkligheten av en cancerdiagnos.
Huvudpunkter:
Eriks erfarenheter: Erik delar sina personliga upplevelser av hur viktigt det är att hitta ljusglimtar av glädje och skratt, även under de mörkaste stunderna.
Kraften i Skratt: Vi diskuterar skrattets kraft ur flera perspektiv—fysiologiskt, psykologiskt, socialt och emotionellt. Vad händer i kroppen och sinnet när vi skrattar, och varför kan det vara hjälpsamt, till och med läkande, att hitta humor när livet är som svårast?
Humor som Befrielse: Hur kan humor fungera som ett befriande och stärkande verktyg i en utsatt livsperiod? Vi pratar om hur skratt kan skapa en känsla av lättnad och ge kraft att hantera svårigheter.
Tabu och Utmaningar: Varför kan det kännas förbjudet att skratta när livet är tungt? Vi reflekterar över de sociala och kulturella normer som kan göra det svårt att tillåta sig själv att känna glädje i svåra tider.
Olika Former av Humor: Vi utforskar olika typer av humor och hur de kan användas för att komma närmare oss själva och varandra, oavsett om vi skrattar eller gråter.
Med det här avsnittet vill vi skapa ett space där humor kan få finnas, även i det svåraste, och hur vi kan använda både skratt och gråt för att möta livet med större närvaro och mänsklighet.
Vi vill höra från dig! Dela dina erfarenheter av cancer, tankar om avsnittet och förslag på framtida ämnen och gäster genom att maila oss på [email protected] och [email protected]. Din feedback är ovärderlig för oss och andra!
Stöd vårt arbete genom donation på vår hemsida. Varje bidrag, stort som smått, hjälper oss att fortsätta skapa podden, erbjuda mentalt stöd och skapa meningsfulla avsnitt för våra lyssnare.
Prenumerera på vår podcast och följ oss på sociala medier @cancer_mentor för att inte missa några avsnitt.Missa inte att du även kan ta del av CancerMentor även på på YouTube.
Tack för att du tar del av CancerMentor!
Vi möts i avsnittet!
I det här avsnittet pratar vi om döden – kanske det mest utmanande ämnet! Vi vill därför vara ytterst varsamma med dig som lyssnar. Om avsnittet blir för överväldigande, ta en paus och kom tillbaka när du känner dig redo.
Vårt mål med detta avsnitt är att hjälpa oss alla att våga prata om döden så att rädslan för döden får mindre makt över oss. Dessutom vill vi erbjuda verktyg som hjälper oss att bearbeta både vår egen dödlighet och andras. När det kommer till cancer är döden smärtsamt närvarande men ofta både skrämmande och svårt att bemöta – både för den som drabbats och för dem som står bredvid. Döden berör oss alla.
Vi kommer även att prata om döden utifrån ett psykologiskt, själsligt och kreativt perspektiv. Sofia berättar om en låt hon skrivit som reflekterar en visualisering av hennes egen död, medan Erik delar sin upplevelse av att få en cancerdiagnos och hur han mentalt hanterade den initiala tanken – nu kommer jag att dö!
Genom detta avsnitt hoppas vi kunna erbjuda verktyg som hjälper oss att befria oss från rädslan för döden. Även om vi inte kan styra över döden, kan vi träna oss att hantera vår rädsla så att vi vågar leva fullt ut medan livet varar. Vi hoppas att detta avsnitt ger dig insikter och verktyg för att skapa meningsfullhet och kraft i mötet med något så utmanande som döden.
Vi vill höra från dig! Dela dina erfarenheter av cancer, tankar om avsnittet och förslag på framtida ämnen och gäster genom att maila oss på [email protected] och [email protected]. Din feedback är ovärderlig för oss och andra!
Stöd vårt arbete genom donation på vår hemsida. Varje bidrag, stort som smått, hjälper oss att fortsätta skapa podden, erbjuda mentalt stöd och skapa meningsfulla avsnitt för våra lyssnare.
Prenumerera på vår podcast och följ oss på sociala medier @cancer_mentor för att inte missa några avsnitt.Missa inte att du även kan ta del av CancerMentor även på på YouTube.
Tack för att du är en del av CancerMentor!
Vi möts i avsnittet!
I det här avsnittet möter vi vår första gäst, Ninni, Eriks fru!
Ninni delar nära, innerligt och ärligt med sig av sin upplevelse när Erik fick sin cancer-diagnos och hur hon skapade sin egen väg genom cancern. Ninni delar hur hon hanterade sina egna utmaningar, stöttade Erik, och balanserade livet i övrigt, inklusive att ta hand om deras då tvåårige son, samt att hantera övriga familjen, vänner och människors oro och frågor.
När någon blir sjuk i cancer är det fler än den sjuke som drabbas. I dagens avsnitt får Ninni vara er röst. CancerMentor är en podd även för er! Vårt syfte med att dela olika berättelser om cancerupplevelser, både som sjuk och närstående, är att inspirera dig, oavsett var du befinner dig, att skapa DIN väg genom cancer med hjälp av mentala verktyg och andras erfarenheter.
Vi vill höra från dig!
Dela dina erfarenheter av cancer, tankar om avsnittet och förslag på framtida ämnen och gäster genom att maila oss på [email protected] och [email protected]. Din feedback är ovärderlig för oss och andra!
Stöd vårt arbete genom donation på vår hemsida. Varje bidrag, stort som smått, hjälper oss att fortsätta skapa podden, erbjuda mentalt stöd och skapa meningsfulla avsnitt för våra lyssnare.
Prenumerera på vår podcast och följ oss på sociala medier @cancer_mentor för att inte missa några avsnitt.Missa inte att du även kan ta del av CancerMentor även på på YouTube.
Tack för att du tar del av CancerMentor!
Vi möts i avsnittet!
I det här avsnittet diskuterar vi triggers och hur våra fysiska och psykiska responser är sammanlänkade. Vi tar upp hur fysiska triggers kan utlösa katastroftankar och andra mentala reaktioner, samt hur mentala triggers påverkar vår fysiska hälsa.
Triggers kan påverka upplevelsen av att leva med och behandlas för cancer. För många cancerdrabbade kan specifika händelser, ljud eller lukter som associeras med sjukdomen eller dess behandling utlösa starka emotionella reaktioner, såsom ångest eller panikattacker. Dessa reaktioner kan inte bara påverka det psykiska välbefinnandet utan också den fysiska hälsan, vilket kan komplicera behandlingen.
Genom att lära sig förutse och hantera triggers på ett hjälpsamt sätt kan deras påverkan minska, vilket hjälper individen att fokusera på sin återhämtning och behandling. Att aktivt arbeta med både kropp och sinne kan ge en större känsla av kontroll och förmåga att hantera utmaningar, vilket kan förbättra både upplevelsen av sjukdomen och behandlingens effektivitet.
Syftet med avsnittet är att ge en fördjupad förståelse av vad triggers är, hur man kan hantera dem och förebygga att de utvecklas till stressresponser som kan leda till PTSD. Kopplingen mellan PTSD och cancer kommer vi att prata om i ett kommande avsnitt.
Vi vill höra från dig! Dela dina erfarenheter av cancer, tankar om avsnittet och förslag på framtida ämnen och gäster genom att maila oss på [email protected] och [email protected]. Din feedback är ovärderlig för oss och andra!
Stöd vårt arbete genom donation på vår hemsida. Varje bidrag, stort som smått, hjälper oss att fortsätta skapa podden, erbjuda mentalt stöd och skapa meningsfulla avsnitt för våra lyssnare.
Prenumerera på vår podcast och följ oss på sociala medier @cancer_mentor för att inte missa några avsnitt.Missa inte att du även kan ta del av CancerMentor även på på YouTube.
Tack för att du tar del av CancerMentor!
Vi möts i avsnittet!
inspiration, cancer, motivation, musik, kreativitet, utveckling, psykologi, personlig utveckling, träning, hälsa, psykisk ohälsa, sjukvård, mental träning, mental hälsa
Vi diskuterar betydelsen av mental träning när man kämpar med cancer och vikten av att ta den mentala träningen på allvar, likt fysisk träning. Med det här avsnitter vill hjälpa dig fördjupa din förståelse av vad som pågår mentalt och känslomässigt, och varför det kan kännas så svårt. Med denna insikt kan du identifiera vilka strategier som är hjälpsamma för dig för att hantera de som är utamande för dig.
Genom att aktivt arbeta med vår mentala hälsa kan vi förbättra vårt välmående på alla plan. Vi hoppas att detta avsnitt inspirerar dig att prioritera din mentala träning och ger dig de verktyg du behöver för att möta dina utmaningar på ett hjälpsamt, hälsosamt och hållbart sätt.
Vi vill höra från dig! Dela dina erfarenheter av cancer, tankar om avsnittet och förslag på framtida ämnen och gäster genom att maila oss på [email protected] och [email protected]. Din feedback är ovärderlig för oss och andra!
Stöd vårt arbete genom donation på vår hemsida. Varje bidrag, stort som smått, hjälper oss att fortsätta skapa podden, erbjuda mentalt stöd och skapa meningsfulla avsnitt för våra lyssnare.
Prenumerera på vår podcast och följ oss på sociala medier @cancer_mentor för att inte missa några avsnitt.Missa inte att du även kan ta del av CancerMentor även på på YouTube.
Tack för att du tar del av CancerMentor!
Vi möts i avsnittet!
I det här avsnittet pratar vi om olika sätt att berätta om sin cancerdiagnos med sina närstående. Om hur svårt det kan vara att hantera andras ångest när man redan har nog med sin egen.
Erik delar att han inte ville vara den som berättade för sina föräldrar och syskon, och att det kändes lättare att lägga upp på Instagram och dela om sin cancer med hela världen än att berätta för sina föräldrar.
Med det här avsnittet vill vi belysa att det finns ingen regelbok för hur man "bör" berätta om sin cancer; istället vill vi med den här podden stötta dig till att hitta ditt sätt.
Syftet med varför vi lyfter detta ämne är för att stötta dig i att det är okej att fokusera på dig själv. Vi hör nämligen från flera av er att många tampas med skuldkänslor av att inte orka finnas där för andra.
I avsnittet pratar vi om att kampen med cancer kan bli en möjlighet att träna på att uttrycka sina behov, sätta sunda gränser och möta sin egna sårbarhet.
När du tillåter dig själv att först hjälpa dig själv så kan du därefter hjälpa någon annan!
Vi vill höra från dig! Dela dina erfarenheter av cancer, tankar om avsnittet och förslag på framtida ämnen och gäster genom att maila oss på [email protected] och [email protected]. Din feedback är ovärderlig för oss och andra!
Stöd vårt arbete genom donation på vår hemsida. Varje bidrag, stort som smått, hjälper oss att fortsätta skapa podden, erbjuda mentalt stöd och skapa meningsfulla avsnitt för våra lyssnare.
Prenumerera på vår podcast och följ oss på sociala medier @cancer_mentor för att inte missa några avsnitt.Missa inte att du även kan ta del av CancerMentor även på på YouTube.
Tack för att du tar del av CancerMentor!
Vi möts i avsnittet!
I dagens avsnitt pratar vi om hopp och om att våga hoppas mitt i det smärtsamma. Vi utforskar kraften i hoppet och dess betydelse i kampen mot cancer. Vi pratar om kopplingen mellan hopp, visualisering och mindset.
Erik delar ett starkt minne från en natt efter sin diagnos, där han pendlar mellan total misär, sorgen av "varför just jag?!" och ovisshetens rädsla, till ett skifte som ändrade allt.
Genom Eriks delning hoppas vi att du kan famna ditt eget hopp och våga ta steg framåt, även när det känns som mörkast. Tillåt dig att känna alla dina känslor och ändå våga tro på möjligheten att dessa steg, även när det känns som mörkast, kommer att hjälpa dig att resa dig starkare än någonsin!
Vi vill höra från dig! Dela dina erfarenheter av cancer, tankar om avsnittet och förslag på framtida ämnen och gäster genom att maila oss på [email protected] och [email protected]. Din feedback är ovärderlig för oss och andra!
Stöd vårt arbete genom donation på vår hemsida. Varje bidrag, stort som smått, hjälper oss att fortsätta skapa podden, erbjuda mentalt stöd och skapa meningsfulla avsnitt för våra lyssnare.
Prenumerera på vår podcast och följ oss på sociala medier @cancer_mentor för att inte missa några avsnitt.Missa inte att du även kan ta del av CancerMentor även på på YouTube.
Tack för att du tar del av CancerMentor!
Vi möts i avsnittet!
I det här avsnittet går vi igenom verktyget tidsfönstret - ett mentalt verktyg för dig som tampas med utmanande tankar, orostankar eller katastroftankar.
Hjärnan är biologiskt designad för att hålla utkik efter faror, vilket i kris eller extrem stress kan leda till ökad förekomst av orostankar och katastroftankar. Regelbunden tanketräning stimulerar hjärnans plasticitet, vilket förbättrar dess förmåga att anpassa sig och förändras, och därigenom stärker vår motståndskraft inför stress och kriser.
Genom tanketräning och verktyget tidsfönstret kan vi träna oss till att tänka på ett hjälpsamt sätt mitt i det svåra. Det är utmanande men fullt möjligt och oerhört befriande.
Tänk dig - om du kunde leda dina tankar istället för att jagas av dem, hur skulle det förändra din tillvaro, relationer, hälsa och möjligheter?
Vi vill höra från dig! Dela dina erfarenheter av cancer, tankar om avsnittet och förslag på framtida ämnen och gäster genom att maila oss på [email protected] och [email protected]. Din feedback är ovärderlig för oss och andra!
Stöd gärna vårt arbete genom donation på vår hemsida. Varje bidrag, stort som smått, hjälper oss att fortsätta skapa podden, erbjuda mentalt stöd och skapa meningsfulla avsnitt för våra lyssnare.
Tack för att du tar del av CancerMentor! Prenumerera på vår podcast och följ oss på sociala medier @cancer_mentor för att inte missa några avsnitt, även tillgängliga på YouTube.
Vi möts i avsnittet!
Välkommen till CancerMentor, en podcast skapad för att erbjuda alla som vill och behöver mentalt stöd under den mest utsatta perioden i livet, livet efter ett cancerbesked.
I det här avsnittet fokuserar vi på nervsystemets reglering. Under kris aktiveras ett stresspåslag i kroppen. För att kunna använda mentala verktyg som hjälper oss igenom det jobbiga, måste vi först minska stressen i kroppen – först kropp, sen knopp! Vi delar en nervsystemreglerande andningsövning som vi använde under Eriks sjukdomsperiod. Vi går igenom hur vi kan stödja kroppen genom behandlingens belastningar och utmaningar, oavsett vilken cancer du eller din närstående drabbats av. Vi diskuterar vad som är rimligt att förvänta sig av sig själv, både som sjuk och närstående.
Hur skapar vi en ny verklighet som ger utrymme för våra behov och möjliggör att vi stärks mentalt, så vi kan möta vår tillvaro både starkare än någonsin och med fördjupad självsupport om våra gränser och vad som faktiskt är rimligt.
Vi vill höra från dig!
Vi uppskattar verkligen dig som lyssnar och din input och vill därför gärna höra från dig-maila och berätta om dina erfarenheter av cancer, tankar om avsnittet och förslag på framtida ämnen och gäster. Du når oss på [email protected] och [email protected]. Din feedback och röst är ovärderlig för oss och andra!
Stöd vårt arbete
Vill du vara med och möjliggöra CancerMentors arbete? Du kan stödja oss genom att donera. Varje bidrag, stort som smått, hjälper oss att fortsätta skapa podden och erbjuda mental stöd och skapa meningsfulla avsnitt för alla våra lyssnare. Mer information om hur du kan donera hittar du på vår hemsida.
Vi hoppas att du finner avsnittet värdefullt, inspirerande och stärkande där du befinner dig. Tack för att du tar del av CancerMentor!
Glöm inte att prenumerera på vår podcast och följa oss på sociala medier @cancer_mentor för att inte missa några avsnitt. Du vet väl att avsnittet även släpps på Youtube CancerMentor.
Vi möts i avsnittet!
I det här avsnittet fördjupar vi oss i varför podden heter CancerMentor och varför ordet "mentor" är centralt för poddens syfte. Erik delar en upplevelse där han mötte en journalist med liknande erfarenheter av akut lymfatisk leukemi, vilket blev startskottet för att skapa CancerMentor.
Erik berättar också om en smärtsam upplevelse vid ett möte med en pappa och son under en av hans spelningar med Skid Row, vilket visade sig vara sonens sista konsert i livet.
Vi diskuterar även Eriks rädsla för att offentliggöra sin cancerdiagnos och det starka stöd han fick från människor som delade sina egna berättelser om cancer. Dessa erfarenheter bidrog till idén att skapa CancerMentor.
Vi vill höra från dig!
Vi uppskattar verkligen dig som lyssnar och din input och vill därför gärna höra från dig-maila och berätta om dina erfarenheter av cancer, tankar om avsnittet och förslag på framtida ämnen och gäster. Du når oss på [email protected] och [email protected]. Din feedback och röst är ovärderlig för oss och andra!
Stöd vårt arbete
Vill du vara med och möjliggöra CancerMentors arbete? Du kan stödja oss genom att donera. Varje bidrag, stort som smått, hjälper oss att fortsätta skapa podden och erbjuda mental stöd och skapa meningsfulla avsnitt för alla våra lyssnare. Mer information om hur du kan donera hittar du på vår hemsida.
Tack för att du lyssnar på CancerMentor! Vi hoppas att du finner dagens avsnitt värdefullt, inspirerande och stärkande där du befinner dig.
Glöm inte att prenumerera på vår podcast och följa oss på sociala medier @cancer_mentor för att inte missa några avsnitt. Du vet väl att avsnittet även släpps på Youtube CancerMentor. Vi möts i avsnittet!
Välkommen till CancerMentor, en podcast skapad för att erbjuda alla som vill och behöver mentalt stöd under den mest utsatta perioden i livet, livet efter ett cancerbesked.
Cancer Mentors syfte är att tillvarata erfarenhet, kunskap och samhörighet mellan dem som drabbats och dem som bär på erfarenhet av hur man kan skapa ett meningsfullt liv med cancer.
I det här avsnittet fokuserar vi på två av de mentala verktyg som Erik och Sofia använde under Eriks mentala behandling av cancer. Vi diskuterar verktygen visualisering och tanketömning, 2 verktyg som ingår i tanketräning, vilket är en del av den metod som Sofia har utvecklat, kallad Mind Gap Metoden.
Syftet med tanketräning är att träna upp vår förmågan att leda våra tankar, istället för att styras av dem!
Vi pratar också om hur man skapar nya vanor och rutiner, något som är utmanande även under normala omständigheter. När livet ställer oss inför stora prövningar, som vid en cancerdiagnos, blir det ännu viktigare att etablera dessa vanor och rutiner för att kunna hantera de svårigheter som uppstår.
Vi vill höra från dig!
Vi uppskattar verkligen dig som lyssnar och din input och vill därför gärna höra från dig-maila och berätta om dina erfarenheter av cancer, tankar om avsnittet och förslag på framtida ämnen och gäster. Du når oss på [email protected] och [email protected]. Din röst och berättelse är ovärderlig för oss och andra!
Vill du vara med och möjliggöra CancerMentors arbete?
Du kan stödja oss genom att donera. Varje bidrag, stort som smått, hjälper oss att fortsätta skapa podden och erbjuda mental stöd och skapa meningsfulla avsnitt för alla våra lyssnare. Mer information om hur du kan donera hittar du på vår hemsida.
Tack för att du lyssnar på CancerMentor. Vi hoppas att du fann dagens avsnitt värdefullt och inspirerande. Glöm inte att prenumerera på vår podcast och följa oss på sociala medier för att inte missa några avsnitt. Instagram: @cancermentor FB: CancerMentor
Vi möts i avsnittet!
Välkommen till CancerMentor, en podcast skapad för att erbjuda alla som vill och behöver mentalt stöd under den mest utsatta perioden i livet, livet efter ett cancerbesked.
CancerMentors syfte är att tillvarata erfarenhet, kunskap och samhörighet mellan dem som drabbats och dem som bär på erfarenhet av hur man kan skapa ett meningsfullt liv med cancer.
Dagens avsnitt
I det här avsnittet delar Erik sin berättelse om hur livet fullständigt ställdes på ända när han våren 2021 diagnostiserades med akut lymfatisk leukemi. Han berättar även om sin erfarenhet av mentalt stöd, eller rättare sagt avsaknaden av stöd inom vården vilket bidrog till att han kontaktade Sofia för att få hjälp med att hantera cancern mentalt. Vi pratar om utmaningen i att visa sig svag, våga be om hjälp, träna sig till att våga möta sin rädsla och hur vi kan stärka oss mentalt när vi står inför kanske den största utmaningen i livet.
Vi vill höra från dig!
Vi uppskattar verkligen dig som lyssnar och din input och vill därför gärna höra från dig-maila och berätta om dina erfarenheter av cancer, tankar om avsnittet och förslag på framtida ämnen och gäster. Du når oss på [email protected] och [email protected]. Din feedback och röst är ovärderlig för oss och andra!
Stöd vårt arbete!
Vill du vara med och möjliggöra CancerMentors arbete? Du kan stödja oss genom att donera. Varje bidrag, stort som smått, hjälper oss att fortsätta skapa podden och erbjuda mental stöd och skapa meningsfulla avsnitt för alla våra lyssnare. Mer information om hur du kan donera hittar du på vår hemsida.
Tack för att du för att du tar del av CancerMentor! Vi hoppas att du finner avsnittet värdefullt och inspirerande. Glöm inte att prenumerera på vår podcast och följa oss på sociala medier för att inte missa några avsnitt.
Vi möter dig i avsnittet!
/Erik & Sofia
Länkar och resurser:
Hemsida: Cancermentor.se
Kontakt: [email protected] [email protected]
Följ oss på sociala medier: Instagram-@cancer_mentor Youtube- Cancermentor FB-CancerMentor
Donera till CancerMentor: Om du vill vara med och bidra till CancerMentors fortsatta arbete finns möjlighet att donera valfritt belopp och vara en del av CancerMentor. Info kommer inom kort!
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.